Dodaj do ulubionych

PTC mnoży zyski i zapowiada obniżki cen na pocz...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.04, 19:24
A kiedy doczekamy się, że rozmowy przez komórki będą tak tanie, jak przez
telefony stacjonarne???
Podyskutuj na naszym forum www.sejm.com.pl/forum
Obserwuj wątek
    • Gość: Tryban Era zawsze była najlepszą siecią IP: *.waw.cdp.pl / 213.134.142.* 15.11.04, 19:25
      Ten rok tylko potwierdził pozycję Ery na rynku. Są najlepsi i już:) A do tego
      mają Heyah, więc mają po prostu kurę znoszącą złote jajka!
      • srull Re: Era zawsze była najlepszą siecią 15.11.04, 19:58
        Owszem, tez tak sadze. Z era jest jednak pewien problem, nie udostepniaja jak
        konkurencja bezplatnej bramki esemesowej. Podejrzewam, ze gdyby nie ruch w
        kierunku Heayah mogliby oberwac juz dawno po nosie, w koncu to marka stworzona
        dla mlodziezy a wiadomo jak dzieciaki lubia wsylac sms'y.
        • Gość: dar Re: Era zawsze była najlepszą siecią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 20:08
          Heyah to produkt Ery. Ale to zmienia faktu, że nabiła portfel jej po przez
          reklamę np.na wyświetlaczu. W sumie to najznakomitszy wynalazek w historii
          polskiej GSM ta Heyah.
          • Gość: dar Re: Era zawsze była najlepszą siecią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 20:09
            miało być: Heyah to nie produkt Ery.....
          • Gość: B. Re: Era zawsze była najlepszą siecią IP: *.acn.waw.pl 15.11.04, 20:11
            Heyah to tak samo jak Era produkt Polskiej Telefonii Cyfrowej.
            PTC sp. z o.o. jest właścicielem obu marek.
            To tak gwoli ścisłości
          • srull Re: Era zawsze była najlepszą siecią 15.11.04, 20:22
            Niech i tak bedzie, pogodzil nas jak widze B.:) Male pytanie przy okazji, czy
            korzystajac z uslug Heyah rowniez niemozliwym jest otrzymywanie darmowych
            sms'ow, powiedzmy z GG?
            • Gość: ploosqva Re: Era zawsze była najlepszą siecią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.04, 20:34
              Kto mówi, że na Heyah nie można wysyłać z bramek smsów? Wystarczy wejść na
              brmakę ery sms.era.pl/sms. Rejestracja kosztuje tyle co jeden sms (1,22
              zł?), a dziennie można wysłać10 smsów do Ery i Heyaha. Nie dużo ale zawsze...
              • srull Re: Era zawsze była najlepszą siecią 15.11.04, 20:41
                Czyli nie jest za free. Dzieki za info.
        • Gość: Try Re: Era zawsze była najlepszą siecią IP: *.waw.cdp.pl / 213.134.142.* 16.11.04, 09:30
          W Erze JEST bezpłatna bramka SMS - działa i do Ery i do Heyah (nawiasem mówiąć
          na stronie Heyah też jest darmowa bramka, ale tam trzeba najpierw zagadkę
          rozwiązać żeby na nią trafić:))) - darmowa bramka na Erę jest na stronie Era
          Omnix - nazywa się "bramka podstawowa" - trzeba się tam zalogować i potem można
          za darmo wysyłać.
          • srull Re: Era zawsze była najlepszą siecią 16.11.04, 18:35
            Rzeczywiscie masz racje, dzis wlasnie przetestowalem to rozwiazanie. I mozna
            zrobic to faktycznie za free, co prawda tylko 5 sms'ow w ciagu dnia ale lepszy
            rydz niz nic.
      • Gość: Ideowiec Re: Era zawsze była najlepszą siecią IP: *.polaniec.sdi.tpnet.pl 15.11.04, 20:34
        użytkownicy Ery mają chyba klapki na oczach, dziwię się im wszystkim. Era jest najdroższa w każdej ofercie. Ale jak widać wszystko się sprzeda.
        • Gość: ploosqva Era zawsze była najlepszą siecią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.04, 20:39
          Zwróć uwagę na czasownik. Napisane jest, że Era BYŁA najlepszą siecią. Era
          wygrywa tym, że najszybciej wprowadza nowości, jest postępowa. To że aktualnie
          nasiliła się konkurencja o niczym nie świadczy, poza tym że polski rynek
          telefonii jest żywy i zdrowy. Już nie mogę się doczekać tej wielkiej obniżki (z
          własnego źródła wiem już od dość dawna, że wg. Ery dzięki nowym taryfom rok 2005
          ma być nazwany rokiem abonamentów). Sam używam Ery, więc liczę na nich :)
          • Gość: komórek Re: Era zawsze była najlepszą siecią IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 16.11.04, 08:18
            Te "BYŁA" też zauważyłem ;-) Pamiętam, że jak cztery lata temu decydowałem się
            na komórkę to porównywałem oferty wszystkich trzech operatorów i wyszło mi, że
            tylko w Idei było najkorzystniej i dlatego wybrałem tę sieć. Języczkiem u wagi,
            które zaważyły na decyzji były zawsze proste i jasne zasady bez haczyków i
            kruczków pisanych małymi literkami na końcu aneksu do umowy. Era i Plus miały
            tak pokrętne taryfy i warunki, że po przebrnięciu przez te zawiłości okazywało
            się, że tak czy owak zawsze wychodziło drożej. Dzisiaj w Idei płacę 25/m-c i mam
            0,75 zł/min plus darmowe sekundowe naliczanie od początku (po przeliczeniu
            wychodzi ok. 33 minuty free z abonamentu) bez żadnych dodatkowych ceregieli,
            podziałów i warunków. Odnoszę wrażenie, że użytkownik Ery czy Plusa to tylko
            zbędny dodatek do abonamentu, który wiecznie sprawia problemy ;-)
            • Gość: abonent Re: Era zawsze była najlepszą siecią IP: 62.29.137.* 16.11.04, 10:47
              Potwierdzam. Z tej przyczyny po 3,5 roku przenoszę się do Idei.
            • Gość: qoop Re: Era zawsze była najlepszą siecią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 19:40
              A ja płacę 30 zł, mam sekundowe naliczanie i 65 darmowych minut miesięcznie ...
              w Erze.
        • srull Re: Era zawsze była najlepszą siecią 15.11.04, 20:41
          Nazwijmy to przywiazaniem do marki. Kiedy trzy i pol roku temu zawiazywalem
          blizsza znajomosc z ta marka, za siedemdziesiat pare zeta oferowali 45 minut
          bez wzgledu na siec do ktorej dzwonilem. Wtedy nie bylo lepszej alternatywy.
          Nie chce mieszac sie w klotnie o wyzszosci swiat wielkiej nocy nad swietami
          Bozego Narodzenia ale kazdy korzysta z tego co lubi i tyle.
          • jacek.erazmus Re: Era zawsze była najlepszą siecią 16.11.04, 07:08
            Ja mam obecnie za 140 zl 290 min czyli minuta kosztuje mnie 48 groszy . Nie ma
            dla mnie na rynku lepszej sieci niz Era .
            • Gość: 01draco Re: Era zawsze była najlepszą siecią IP: *.idea.pl 16.11.04, 09:29
              a ja płacę w IDEA - 120 zł + VAT za 400 minut (+extra 400 minut do IDEI, a;e to
              już ma małe znaczenie), a na drugim telefonie na którym wydzwaniam ok 1000 minut
              na miesiąc - wychodzi mi 0,12 zł / minutę netto (do wszystkich stacjnarnych i do
              IDEI). patrzę jak się pozbyć aktywnych wciąż 2 kart w ERZE. To wszystko
              oczywiście jako firma. I gdzie jest ERA, w której jestem od chyba 7 lat?
              • Gość: borch Re: Era zawsze była najlepszą siecią IP: *.int.ccp.pl / 81.210.82.* 16.11.04, 10:16
                to i ja się dołożę w plusie mam za 64 zł taryfę plus200 czyli 100 min i 100 sms
                dla klientów indywidualnych. Moim zdaniem wszystko zależy od promocji w jakiej
                się podpisuje umowę, trzeba szukać. Każda sieć ma co jakiś czas coś ciekawego z
                czego warto skorzystać. Np mój kolega podpisał umowę w erze dobrych kilka lat
                temu gdzie ma za 10 zł nielimitowaly GPRS i chociaż umowę ma taką, że ma
                prehistoryczne stawki za min i sms, nie sprzeda tej karty za żadne pieniądze.
                ps ostatnio mnie wqrwiuł puls wprowadzając płatny BOK, no nic trzeba będzie coś
                znowu ciekawego znaleść w innych sieciach
          • Gość: -yeti- Re: Era zawsze była najlepszą siecią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 12:13
            Przywiązanie do marki?? o czym Ty mówisz?! Ja byłem 3 lata w Erze - obecnie od
            3 lat jestem w Ideii - przedłuzyłem umowę tylko ze względu na
            program "Propozycja". W Erze 3 rok byłem tylko dlatego, że dostałem gratisowe
            25 min. tzw. rozmów reklamowych - jak to się skończyło - momentalnie
            wypowiedziałem umowę. Era ma zawsze tylko dobre promocje przy zakupie telefonu.
        • Gość: abonent Re:Era JEST NAJDROŻSZĄ I NAJGORSZĄ SIECIĄ W POLSCE IP: 62.29.137.* 16.11.04, 10:44
          Zgadzam się. Era jest najdroższą i najgorszą siecią w Polsce. Widocznie Ci z
          klapkami identyfikują się z ładnym znaczkiem i nazwą (czyli marką) i jedynie
          dzwonią.
          Tymczasem dziś trzeba oferować także usługi. W Erze wygląda to tak:
          -poczta elektroniczna: nędzna, archaiczny interfejs, awaryjna i mało pojemna i
          do tego droga (w stosunku do tego co oferuje)
          -GPRS totalna nędza, b.mała szybkość i problemy z utrzymaniem sesji, bardzo
          ograniczona dostępność nawet na terenie Warszawy
          -infolinia: sympatyczni ludzie, ale jeśli chodzi o stronę techniczną to jest
          słabo, procedury reklamacyjne poza standardowym rozdzielnikiem są olewane!
          -żadnych usług internetowych typu kalendarz, kontakty z synchronizacją SyncML
          -można zapomnieć o obsłudze poczty elektronicznej z telefonu bezpośrednio przez
          WAP, jedynie p..rzony Omnix jest dostępny - zanim się dokopiesz do linku, to
          uff.....
          -można zapomnieć także o autoryzacji poczty przy odbiorze z telefonu (tutaj
          aukurat Idea też się nie popisuje)
          -złodziejski, wyjątkowo niekorzytsny system naliczania bonusów dla stałych
          abonentów, po prostu pokazują, że mają Cię za idiotę

ERA pokazuje, że KOMPLETNIE NIE ROZUMIE na czym polega telefonia komórkowa w
          dzisiejszych czasach. Wykorzystują niski poziom kultury technicznej polskich
          użytkowników.

Niedługo daruję sobie abonament i przejdę na prepaida. Jak mam tylko rozmawiać
          i wysyłać sms-y to chociażby zwykły TAk-TAK jest o niebo tańszy !
          • Gość: kryształ67 Re:Era JEST NAJDROŻSZĄ I NAJGORSZĄ SIECIĄ W POLSC IP: 81.15.157.* 16.11.04, 13:05
            Konsultantka ,która rozmawiała ze mną sprawiała wrażenie. Wyklepała standardową
            formułkę i cała reszta była poza jej kompetencjami. Złośliwość i żenujące
            podejście do klienta. Era od roku nie ma nowych propozycji, a stałych klientów
            traktuje jak wrogów. Lepiej mają nowi na wejściu niż "starzy", którzy tą sieć
            utrzymywali przez lata. Wszystko jest lepsze od Ery. Kończę z nią znajomość po
            5 latach i wcale mi nie żal.
            • Gość: Aga Re:Era JEST NAJDROŻSZĄ I NAJGORSZĄ SIECIĄ W POLSC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 15:44
              Z przykrością muszę się z tym zgodzić, że Era nie szanuje swoich stałych
              klientów. Cóż, jedyne co mnie przy niej trzyma już 7 lat, to numer telefonu.
              Dzięki temu, że jest stały czały czas, nie tracę kontaktu z ludźmi. Jednak moja
              cierpliwość się powoli wyczerpuje. Kończy mi się właśnie umowa i poważnie myślę
              nad zmianą operatora. Może na razie przejdę na kartę i jeszcze trochę poczekam.
              Czy ktoś się orientuje od kiedy są szansę na zmianę operatora bez zmiany numeru?
              • Gość: CF Re:Era JEST NAJDROŻSZĄ I NAJGORSZĄ SIECIĄ W POLSC IP: 80.49.114.* 16.11.04, 16:19
                Jak ci zależy na numerze to zapytaj czy nie możesz przejść na TAK TAKA. Wiem, że
                napewno taka możliwość była.
                Osobiście mam idee na firmę i przez ostatnie pół roku posiadałem dodatkowo popa
                na rozmowy poza abonamentem. Mimo że kart doładowywujących nie wrzucałem w
                koszty to i tak taniej wychodziło. Po ostatnich obniżkach w abonamentach tylko
                długie rozmowy lokalne będą wychodziły taniej w stacjonarnej, międzymiastowe już
                nie (31 gr. brutto/min, a w tepsie 49 gr.), o komórkach nie mówiąc. Dodatkowe
                aspekty to naliczanie sekundowe. Ogólnie jestem zadowolony.
                • Gość: Aga Re:Era JEST NAJDROŻSZĄ I NAJGORSZĄ SIECIĄ W POLSC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 20:11
                  Na Tak Taka można przejść z numerem. Chyba nawet nie dopłaca się za
                  przeniesienie numeru. Na razie więc pewnie tak zrobię.
          • Gość: RObert Re:Era JEST całkiem dobra! IP: 213.76.97.* 17.11.04, 10:14
            Pewnie, lepiej Ci w Idejce - z wiecznymi awariami strony, SMS-ów, IdeaNetu? W
            Idei nic nie działa jak trzeba! A jedyne co Ci w BOK-u potrafią powiedzieć, to
            że problem jest techniczny i oni "pracują nad tym". Od prawie 2 lat mam telefon
            w Idei - skusiłem się na promocję i powiem że już tylko czekam na koniec umowy,
            żeby się z tego bagna wyplątać. Wracam do Ery - przynajmniej mają kompetnetną
            obsługę i zasięg tam gdzie potrzebuję. Boże chroń od Telekomuny w postaci Idei
            i TPSA!
      • Gość: ddd Re: Era zawsze była najlepszą siecią IP: *.it-net.pl 16.11.04, 02:13
        era nie ma heja tylko ptc ma heja, nalezy wiedzieć kto ma co.
      • Gość: Jackoo Re: Era zawsze była najlepszą siecią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 13:48
        Era zawsze była dnem i jest nadal. Ciekawe ,że cenowo jest taka sama jak inni -
        zdziera. Teraz widac to jeszcze bardziej. Co macie w tak taku? 77grmin i 22gr
        sms.Co w Idei i w Plusie? Ano to,że koszt minuty wewnatrz sieci to 39 gr i sms
        10 groszy. Jaka cena mms-a? W Idei - 40 gr, w plusowej promocji w ramach sieci -
        30 gr...A w Erze? Co 1.22 do wszystkich...Skoro taka Era cudowna toc zemu nie
        daje zwykłej bramki do własnej sieci , a upstrzone reklamami 120 znakow razy 10
        na dzień?? Co? Czemu nie daje no jak Plus - nie dość ze zwykła bramke przyzwoita
        , to jeszcze miasto umożliwiające wysłanie do wszystkich sieci . Dlaczego Idea
        daje 30 długich sms o 5 mms na m-boxie? Czemu Plus daje nieograniczoną ilość mms
        do własnej sieci z internetu za free???A czemu Era nie daje nic? Top ma być
        najlepsza sieć? Nie lubie jak ktoś się wypowiada nie mająćżadnej orientacji w
        temacie .A co do wprowadzania nowinek - to radzę poczytać kto co kiedy
        wprowadził.GPRS - Plus , Hscsd - do dziś nie ma nigdzie poza Plusem. Plus tez
        jako pierwszy umożliwiał komunikacje sms ze wszystkimi sieciami..Nikt już nie
        pamięta tego ? Szkoda. Era zawsze była i jest daremna. Za te same pieniądze daje
        Nieporównywalnie mniej od konkurencji.
        • Gość: Maciek Re: Era zawsze była najlepszą siecią IP: *.centertel.pl 16.11.04, 13:55
          Tak gwoli ścisłości: GPRS - Idea a nie Plus....
        • Gość: RObert Re: Era zawsze była najlepszą siecią IP: 213.76.105.* 17.11.04, 10:27
          Jak Era nic nie daje? Cenowo jest bardzo dobra! Te 77 groszy w Tak Taku to może
          dużo? A w ofercie promocyjnej w abo minuty wychodzą poniżej 50 groszy i co,
          może to dalej dużo? A już argumenty że Era jest gorsza bo nie daje
          nielimitowanej bezpłatnej bramki SMS to dla mnie śmiech na sali - Miasto Plusa
          też ma limity to raz, w Idei to wszystko nie działa, mam na codzień więc wiem
          co mówię - to dwa. A trzy - mówisz o HSCD - kto z tego korzytsta? A jeśli
          chodzi o GPRS to szlag mnei trafia na myśl, że w Erze mógłbym mieć
          nielimitowany dostęp nocny do netu via GPRS a w Idei nie dość że bulę
          astronomiczne sumy to mi jeszcze cholera sesje zrywa! Może i Plus jest dobry,
          ale Era tak samo dobra, jeśli nie lepsza. Ja pobyt mój w Erze wspominam dobrze
          i zamierzam wrócić, jak tylko się z Ideą uporam!
      • jacko25 Re: Era zawsze była najlepszą siecią 16.11.04, 13:54
        Smiechu warte - nie wiesz o czym piszesz po prostu.
      • Gość: Bue Re: Era zawsze była najlepszą siecią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 14:00
        Tak ... i brakj zasiegu tam gdzie inni go maja ... smieszy mnie jak kolega
        dzwoni w moim miescie i musi do okna podchodzic ... hehehehehe
    • Gość: Pytion Re: PTC mnoży zyski i zapowiada obniżki cen na po IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.04, 22:27
      A kiedy jako pracownik PTC doczekam się wypłaty premii i jakiejś podwyżki?
      Od 4 lat podwyżki były tylko dla managmentu, a na premiach kantują, wbrew
      własnemu regulaminowi wynagradzania. Hi, hi... A obniżki cen by się przydały,
      swoją drogą.
    • jacek.erazmus Re: PTC mnoży zyski i zapowiada obniżki cen na po 16.11.04, 07:02
      Obnizki mialy byc w listopadzie ale widac jednak ze chca jeszcze pocisnac z
      zyskiem .
    • Gość: Maciek Re: PTC mnoży zyski i zapowiada obniżki cen na po IP: *.hydral.com.pl / *.hydral.com.pl 16.11.04, 07:39
      Artykuł sponsorwały literki P, T i C oraz "cyferka" Centertel :-D
    • Gość: tirt Re: PTC mnoży zyski i zapowiada obniżki cen na po IP: *.tvp.pl 16.11.04, 09:36
      Rozmowy ze stacjonarnych telefonów również są w Polsce relatywnie drogie.
    • Gość: Nieuk Re: PTC mnoży zyski i zapowiada obniżki cen na po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 09:39
      533 tys. Abonentow netto. A ile to jest brutto?
      • Gość: piotr Re: PTC mnoży zyski i zapowiada obniżki cen na po IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 10:35
        Dodaj 22% :D
    • Gość: A.H 533 tys. klientów netto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 12:09
      "PTC poinformowała o pozyskaniu w III kwartale ponad 533 tys. klientów netto," -
      NETTO hehehe zajebiste !!!
      • Gość: _JeRRy_ Re: 533 tys. klientów netto IP: *.man.polbox.pl 16.11.04, 12:18
        czesc klientow odchodzi a czesc przychodzi

netto oznacza tutaj ilsc tych co przyszli minus ilosc tych co odeszli
        Pozdrawiam
        • Gość: A.H Re: 533 tys. klientów netto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 00:13
          dzieki :)
    • Gość: leo Re: PTC mnoży zyski i zapowiada obniżki cen na po IP: *.crowley.pl 16.11.04, 13:00
      mam abonament w Erze i czekam tylko na zakończenie umowy. Zdzierają ze mnie na
      żywca. Przechodzę potem na system bezabonamentowy.
    • jacko25 Era - tragizm 16.11.04, 13:52
      Era zawsze była dnem i jest nadal. Ciekawe ,że cenowo jest taka sama jak inni -
      zdziera. Teraz widac to jeszcze bardziej. Co macie w tak taku? 77grmin i 22gr
      sms.Co w Idei i w Plusie? Ano to,że koszt minuty wewnatrz sieci to 39 gr i sms
      10 groszy. Jaka cena mms-a? W Idei - 40 gr, w plusowej promocji w ramach sieci -
      30 gr...A w Erze? Co 1.22 do wszystkich...Skoro taka Era cudowna toc zemu nie
      daje zwykłej bramki do własnej sieci , a upstrzone reklamami 120 znakow razy 10
      na dzień?? Co? Czemu nie daje no jak Plus - nie dość ze zwykła bramke przyzwoita
      , to jeszcze miasto umożliwiające wysłanie do wszystkich sieci . Dlaczego Idea
      daje 30 długich sms o 5 mms na m-boxie? Czemu Plus daje nieograniczoną ilość mms
      do własnej sieci z internetu za free???A czemu Era nie daje nic? Top ma być
      najlepsza sieć? Nie lubie jak ktoś się wypowiada nie mająćżadnej orientacji w
      temacie .A co do wprowadzania nowinek - to radzę poczytać kto co kiedy
      wprowadził.GPRS - Plus , Hscsd - do dziś nie ma nigdzie poza Plusem. Plus tez
      jako pierwszy umożliwiał komunikacje sms ze wszystkimi sieciami.. Nikt już nie
      pamięta tego ? Szkoda. Era zawsze była i jest daremna. Za te same pieniądze daje
      NIEPORÓWNYWALNIE mniej od konkurencji.
      • Gość: PLUS OSZUSCI Re: Era - tragizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 18:15
        Z calym szacunkiem-Plus zaproponował mi umowę (abon 65pln brutt -160min 100sms
        przez pół roku ,i 100 min 100sms do końca roku ) za przejście z Ery do Plusa.
        Tej promocji nie ma w necie , nie mogłem ksera dostać do domu -słowem Tajnos
        Agentos . Zechcieli kaucje na 6 miesięcy (750pln) - gdybym przekroczył termin
        zapłaty kaucja przeniesiona na następne 6 miesięcy - PO OTRZYMANIU FAKTURY
        ZOSTAŁO MI 4 DNI NA ZAPŁACENIE W TYM 2 ŚWIĄTECZNE. ZMIANA ZASAD GRY WCZASIE
        TRWANIA UMOWY -PŁATNY KONSULTANT -pewnie jakis układ z Telekomuną -bo od nich
        przy abonamencie DARMOWE WIECZORY I WEEKENDY dzwonię do konsultanta za darmo .
        SŁOWEM CH. Z MALINOWYMI NOSAMI
    • Gość: Klient z abonament Re: PTC mnoży zyski i zapowiada obniżki cen na po IP: *.jelfa.com.pl 16.11.04, 14:27
      Era za bardzo wierzy w przywiązanie stałego klienta i dlatego o niego nie dba.
      Może się bardzo zdziwić.
      • Gość: Mad Max Re: PTC mnoży zyski i zapowiada obniżki cen na po IP: *.polkomtel.com.pl 16.11.04, 15:29
        Era to dno!!! Ja też :) miałem abo w Erze przez 6 lat ale sie pozbyłem!
        W tej chwili era jest kulkukrotnie droższa od konkurencji ale pewnie jeszcze
        pociśnie swoich jeleni do przyszłego roku i dopiero zmieni cennik (dodając do
        tego okres rozrachunkowy to pewnie minimum 3 miesiące jeszcze)!!!
        Era ma tylko bardzo dobry marketing - reszta to dno!!!
        • Gość: RObert Re: PTC mnoży zyski i zapowiada obniżki cen na po IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.04, 10:32
          Pobyłbys trochę w Idei - Era jest rewelacyjna i wracam do Ery jak tylko skończe
          z telekomuną! Już nie bedę nabijać dodatkowo kabzy TPSIe za taką obsługę jaką
          otrzymuję. Jak dzwoniłem w Erze do konsultanta to zawsze był uprzejmy i
          pomagał, gościuwa z idei, z którą dziś rozmawiałem na wstępie już mnie olała,
          ale to już u nich reguła - zawsze traktują klienta jak dopust boży i g.
          śmierdzące. A niestety telefony do BOKu są częste, bo ciągle coś nie działa.
    • Gość: leo Re: PTC mnoży zyski i zapowiada obniżki cen na po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 15:31
      Idea prowadzi chamską politykę wobec swoich wiernych, dlugoletnich
      abonamentowców. Przejście na nowszy abonament jest-owszem mozliwe, ale z
      doplatą i TO na wyższą taryfę. Jeśli chce się zejść niżej, to za dodatkową
      opłatą, rzędu klkaset złotych (przykładowo o 1 stopień - 250 zł). Postanowiłem
      nic nie zmieniać i czekać, aż będą mozliwości zmiany operatora z zachowaniem
      dotychczasowego numeru. NIEŁADNIE IDEA !!!!!
    • aut0mat Znizka abonamentow w Polkomtel? 16.11.04, 17:22
      CZy wiecie cos o opisanej w artykule, wprowadzonej w poniedzialek znizce dla poasiadaczy abonamentu w Plus GSM? Na chwile obecna mysle powaznie nad rezygnacja z niego i przejsciu na prepaid. W sieci jestem 3 lata, dostaje marne kilka minut a polaczenia kilka razy drozsze i naliczanie co 30 sekund. :-/

Pozdrawiam!
      • Gość: gosc USA Re: Znizka abonamentow w Polkomtel? IP: *.hrl.com 16.11.04, 17:49
        dla mnie to jest nie do pojecia jak mozna takie pieniadze sciagac od ludzi , 75 groszy za minute , to ile minut mozesz dzwonic za srednia roboczo godzine , ja moge
        500 , przy takim stosunku srednia stawka godzinowa musialby by by 375 zl. NIc dziwnego ze te firmy zarabiaja krocie, ale z tego wynika ze wPolsce ludzie maja
        ogromne pieniadze ,, mnie w Stanach na pewno nie byloby stac na telefon komorkowy przy takich stawkach jak wPolsce, mysle ze czas zbojkotowac telefonie
        komorkowa w Polsce,
        • jan.kulczyk Re: Znizka abonamentow w Polkomtel? 16.11.04, 18:33
          A nie płacisz za rozmowy przychodzące?
          I nie płacisz czasem już od momentu, kiedy telefon zacznie wybierać (nawet gdy połączenie nie zostanie nawiązane - network use charge)?
          Masz zasięg w całym kraju (darmowy krajowy roaming)?
          • aut0mat Re: Znizka abonamentow w Polkomtel? 16.11.04, 18:58
            Znajomy, ktory mieszka w okolicach LA w usa ma za $25 miesiecznie 400 darmowych minut i jakies darmowe dodatkowe polaczenia. Fajnie, nie?
        • aut0mat Re: Znizka abonamentow w Polkomtel? 16.11.04, 18:57
          To, ze akurat nie mozna za srednia pensje wykonac tylu polaczen ile za srednia pensje w usa da sie latwo wyjasnic. Ceny sprzetu sa wszedzie takie same i polskie firmy nie dostaja go taniej, tylko dlatego, ze sa z biedniejszego kraju. Ale to jedna strona medalu. Inna wyglada tak, ze rzeczywiscie, nawet bez tego rozmowy sa drogie.

Mnie natomiast najbardziej dziwi obecnie, ze ceny polaczen abonamentowych sa znacznie drozsze (ponad 2 razy) niz polaczenia z prepaidow. To jest przeciez jakas wielka pomylka! Tak wiec drogi gosciu z usa nie place 75 groszy tylko prawie 2 zl za minute polaczenia.

Pozdrawiam
          • Gość: Aga Re: Znizka abonamentow w Polkomtel? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 20:16
            No właśnie, to jest to, co również mnie w tym wszystkim najbardziej dziwi! Mam
            wrażenie, że dla operatorów zupełnie nie liczy się stały klient, że stawiają na
            prepaidy. Czy tak jest wszędzie, czy tylko u nas? I może ktoś przypadkiem wie z
            czego to wynika?
    • Gość: Andy IDEA nie ma zasięgu na autostradzie Krak-Kat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 22:33
      Dlaczego Idea nie ma pełnego zasięgu na autostradzie Kraków-Katowice???
      Rozumiem brak pełnego pokrycia na jakiejś wiejskiej drodze, ale na autostradzie?
      No chyba, że obecne remonty tej trasy zniżyły ją do poziomu wiejskiego traktu,
      na którym Stalexport, niczym w średnowieczu, pobiera myto...
      Zadzwonił do mnie klient z Londynu, gdy wjeżdżałem na A-4 w Balicach. Do
      następnych bramek przed Katowicami rozmowa przerywana była CZTERY razy z powodu
      braku zasięgu!!!
      Wstyd IDEA!
    • jacek.69 Olałem abonament Ery 17.11.04, 08:31
      Po czterech i pół roku płacenia abonamentu sieć traktuje mnie jak nowego
      klienta z ulicy...Zlałem ich i przeszedłem na pre-paida. Wychodzi taniej, a
      nawet gdybym chciał kupić nowy telefon, to bardziej się opłaca w allegro.
      • Gość: pr Chora polityka operatorow IP: *.osk.enformatic.pl 19.11.04, 14:03
        Nistety jest to powszechna polityka wszytslich operatorow. Bardziej alezy im na
        nowych klientach niz tych ktorym wlasnie konczy sie umowa. Jest to tym
        dziwniejsze ze przeciez nowi klienci to przewaznie tacy ktorzy wstrzymywali sie
        z zakupem telefonu ze wzgledu na koszty a wiec mniej zamozni.
        Tymczasem ceny aparatow i nowych taryf dla obecnych abonentow sa duzo wyzsze
        niz dla nowych klientow. Czy to nie chore?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka