Dodaj do ulubionych

Polskie meble podbijają Europę

IP: *.kabaty.2a.pl 16.11.04, 19:29
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: ekonom Co jest przebojem polskiego eksportu ostatnich lat IP: *.inteligo.com.pl 16.11.04, 20:05
      OBLIGACJE - co tydzień eksportuje się je za pare miliardów.
      • Gość: piszacy projekt Pomocy IP: 80.44.156.* 17.11.04, 18:05
        Zwracam sie do internautow z prosba o pomnoc. Wlasnie pisze prace mgr. na temat
        rynku meblarskiego w Polsce. CZy ktos moze wie, gdzie znajde jakies opracowanie
        rynku w internecie. Juz od dlugiego czasu bezskutecznie probuje cos znalezc.
        Za pomoc z gory dziekuje.
    • Gość: andr Re: Polskie meble podbijają Europę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 21:32
      Producenci narzekają że Polacy wydają 20 euro rocznie na meble, znam firme
      eksportującą Meble za granice w której pracodawca płaci swoim pracownikom
      650zł/m-c. To za co on ma kupić meble jak na jedzenie ledwo go stać :(
      • Gość: nikt Re: Polskie meble podbijają Europę IP: *.attu.pl 17.11.04, 00:42
        Gość portalu: andr napisał(a):

> Producenci narzekają że Polacy wydają 20 euro rocznie na meble, znam firme
        > eksportującą Meble za granice w której pracodawca płaci swoim pracownikom
        > 650zł/m-c. To za co on ma kupić meble jak na jedzenie ledwo go stać :(

To smutne, ale lepiej 650 niż 0.
        Jak branża będzie się rozwijać, to i płace wzrosną.
        • Gość: corgan A o co się założysz ze pensje nie wzrosną? IP: *.chello.pl 17.11.04, 02:01
          > Jak branża będzie się rozwijać, to i płace wzrosną.

Nie wiem kto i co miałoby wywrzeć presję na pracodawcach aby płacili wiecej?
          Jeśli płace wzrosną to wyłącznie dlatego, że nie będzie można znaleśc ludzi do
          pracy i firmy będą sobie nawzajem podkupowywac ludzi.
        • Gość: ab Re: Polskie meble podbijają Europę IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.11.04, 14:51
          Gość portalu: nikt napisał(a):

> Gość portalu: andr napisał(a):
          >
          > To smutne, ale lepiej 650 niż 0.
          > Jak branża będzie się rozwijać, to i płace wzrosną.

Problem w tym, że jak za bardzo wzrosną płace, firmy zwiną interes i przeniosą
          się tam, gdzie produkuje sie taniej - na Ukrainę, do Rumunii czy jeszcze gdzieś
          indziej. Bo na podniesienie cen mebli raczej nie można sobie pozwolić -
          konkrencja na rynku jest zbyt duża.
    • Gość: rambo Re: Polskie meble podbijają Europę IP: *.acn.waw.pl 17.11.04, 00:08
      fajnie ze w tym kraju ludzie potrafia cokolwiek zrobic. bo obserwujac to co
      dzieje sie w tv to najlepiej wychodzi nam branie mercedesow za 500 tysi.
    • Gość: Bart Polska nie jest najwiekszym dostawca Ikei IP: 202.61.153.* 17.11.04, 07:18
      Polska nie jest najwiekszym dostawca dla IKEI. Wyprzedzaja nas Chiny. Pracuje w
      Ikei to wiem.
      • jan.kulczyk Re: Polska nie jest najwiekszym dostawca Ikei 17.11.04, 13:48
        Kler pochwalił się tylko salonami w UE. Ja natomiast szeroko rozdziawiłem gębę, gdy znalazłem salon Klera na jednej z niewielu zachowanych w dobrym stanie ulic bośniackiego Mostaru, miasta dość mocno podziurawionego kulami przez Chorwatów i nie tylko.
        I były cholernie drogie!!! (ciekawe kogo tam na to stać...)
    • Gość: eva polskie meble IP: 65.201.144.* 17.11.04, 14:51
      Polskie meble sa bardzo ladne i solidne. Na zachodzie, a szczegolnie w Ameryce
      Polnocnej,wszystko jest bardzo taniej jakosci, chyba , ze sie je kupuje w
      bardzo drogich sklepach.
      • Gość: Andrzej Re: polskie meble IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.04, 15:46
        Meble przez internet ... Niezły specjalista
        Nie chciałbym mieszkać w pokoju, do którego wybrałem meble widząc wcześniej, w
        najlepszym wypadku, kilka rzutów. No chyba, że jako wabik, który mnie
        przyciągnie do salonu.
        A z tymi płacami dla pracowników to niestety prawda. Marne prowizję i ciężka
        harówka, straszny wyzysk. Nie będę wymieniał fimr w tym się specjalizujących.
        Najlepsze jest to, że poziom narzutów cenowych producentów mebli jest
        niewspółmiernie wysoki w stosunku do wiekszości znanych mi branż
    • Gość: woj7 A hiszpanskie jaja podbijają Polskę !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 17:42
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka