Gość: trochę zgrzyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 18:28 trochę wyborcza przypomina papier toaletowy :))))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fajny Re: Trochę lepiej z pracą IP: 5.6.1D* / *.cg.shawcable.net 25.05.05, 06:03 prosze o powiekszenie tego wykresu,poniwaz oferty pracy sie nie mieszcza... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Trochę lepiej z pracą IP: *.k1.pl 25.05.05, 11:58 Wzrosły ilości ofert pracy w agencjach towarzyskich i przy drodze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariuszek Takie ożywienie,Panika we Francji przed Polakami IP: 195.205.3.* 26.05.05, 14:38 A w Niemczech na widok Polaka , Niemcy zamaszyście się żegnają , w W . Brytanii pełna polska obsada restauracji i barów mówi gromkie ho ho !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GoniMniePeleton Czytam wyborczą i sobie wybieram. IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 25.05.05, 06:16 W jednym zdaniu jest napisane że się w mazowieckim poprawia wyraznie , a trochę niżej że nie za bardzo. No ale w końcu to wyborcza , wiec i informacje można sobie wybrać. Ja wybieram , że się jednak nie poprawia , chyba że z aferami bo afer ci u nas urodzaj prawdziwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomeks6 Re: Czytam wyborczą i sobie wybieram. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 09:38 Aż tak trudno jest zrozumieć prosty tekst?? Spróbuje to wytłumaczyć. W województwie mazowieckim jak napisali odnotowano spory wzrost zatrudnienia(to chyba zrozumiałeś), a chwile później napisano że nastąpił wzrost po dłuższym okresie stagnacji(a zrozumienie tego już było ponad siły). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiepski Sra..nie w banie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 06:17 Rozciągnijcie wykres jeszcze bardziej w pionie.Wtedy dopiero będzie PROPAGANDA SUKCESU 16 LAT TRANSFORMACJI i wejscia Polski do UE.Jak będzie robić wykres rozpietości dochodów(od dziennikarza GW do bezrobotnego w Lubuskiem)to wykes zacieśnić i znowu będzie PROPAGANDA SUKCESU 16 LAT TRANSFORMACJI i wejscia Polski do UE.Tak trzymać kabareciarze.Tylko ,że wasz kabaret to nie Rózowy Młyn z paryża lecz Femina z warszawy z 1941 roku.C.d. dla was ,,europejczycy''już niedługo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygiel rok temu bylo 20% teraz jest 19%... IP: *.chello.pl 25.05.05, 08:41 bezrobocie w ciagu roku zmalalo o 1/20 = 5% (nie mowie o pkt procentowych) 5% z 3 mln bezrobotnych to ok 150.000 osob. Wiecie gdzie one sa ?... Anglia, Holandia, Irlandia, Hiszpania... wielkiego udzialu polnische writschaft w tym nie widze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gk Re: rok temu bylo 20% teraz jest 19%... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 11:20 zgadzam sie z Tobą ludzie wyjechali za granice mój syn wyjechał do Anglii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: Trochę lepiej z pracą IP: *.gdynia.mm.pl 25.05.05, 09:18 Tak, tak, wszechpolacy. To efekt uboczny naszego wejścia do Unii. I moim zdaniem będzie jeszcze lepiej :) Dlaczego ? Po pierwsze: inwestycje zagraniczne. Automatyzacja produkcji jest nieodzowna, ale i kosztowna. Poza tym, o ile przemysł da się jakoś automatyzować, to w sektorze usług jest już znacznie gorzej. Ci z Zachodu też potrafią liczyć... Po drugie: wyjazdy zarobkowe rodaków. Polak, który wyjeżdża do pracy, oszczędza za granicą, aby po powrocie móc zakupić sobie dobra konsumcyjne tutaj. A to napędza popyt i pośrednio: tworzy nowe miejsca pracy. Byłoby jeszcze lepiej, gdyby: - wprowadzić podatek liniowy, - drastycznie uprościć przepisy, - ograniczyć biurokrację, - ograniczyć zatrudnienie w sektorze publicznym (prostsze przepisy - mniej biurokratów), - obniżyć korupcję, - ograniczyć wszechwładzę US i wszelkich istytucji kontrolnych, - ogólnie: dokończyć sprzątanie po PRL-u. Aby Polska rosła w siłę, a ludzie żyli dostatniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotny już rok Re: Trochę lepiej z pracą IP: *.tkchopin.pl 25.05.05, 10:21 A to ciekawe gdzie są te oferty normalnej pracy? Jak się codzienie czyta to są tylko za minimalną płace i ciągle od tych samych pracodawców.Większośc tych ogłoszeń to się cyklicznie powtarza,ktoś się zatrudni i popracuje miesiąc zobaczy pieszą wypłate i rezygnuje a oferta od nowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dociekliwy stracilismy miejsca pracy po 2 tys netto a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 10:34 zyskalismy po 700 PLN netto. ale czy rpaca za 700 PLN to jeszcze praca???? co mozna zrobic z taka kasa???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gk Re: stracilismy miejsca pracy po 2 tys netto a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 11:05 zgadzam się za 700,-zł. to nie praca, najniże wynagrodzennie winno być przynajmniej 1500zł. netto.Ludzi powinno stać na opłacenie czynszu, na jedzenie, na wychowanie dzieci, na zakup najtańszego samochodu. Naród Polski głoduje, ale nikogo to nie obchodzi. Najważniejsze sprawy w telewizji to komisje śleddcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zambezi Re: stracilismy miejsca pracy po 2 tys netto a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 22:45 Gość portalu: gk napisał(a): >Ludzi powinno stać na opłacenie czynszu, na >jedzenie, na wychowanie dzieci, na zakup najtańszego samochodu. ... i mercedesa, i kucyka, i podróż dookoła świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stokrotka Re: stracilismy miejsca pracy po 2 tys netto a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 23:30 ha, ha, ha. ale śmieszne. cóz ci którzy maja dobrze płatna posadke moga śmiac się z tych gorzej zarabiających. ale niech choć raz spróbuja wyżyć za 700 zł. ba. żeby było choć te 700... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NaródPolski Żądamy mercdedesa i kucyka!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 05:58 Żądamy mercdedesa i kucyka!!!!! To nam się NALEŻY! Podpisano: GŁODUJĄCY Naród Polski Odpowiedz Link Zgłoś
demode do stokrotki 26.05.05, 16:00 Gość portalu: stokrotka napisał(a): > ha, ha, ha. ale śmieszne. cóz ci którzy maja dobrze płatna posadke moga śmiac > się z tych gorzej zarabiających. ale niech choć raz spróbuja wyżyć za 700 zł. > ba. żeby było choć te 700... nie pomyślałe/aś, że ci, którzy mają lepszą posadkę - czyli lepiej zarabiają, mają też więcej umiejętności, wiedzy i wykształcenia? Nie wyobrażam sobie, żeby można było utrzymać rodzinę za 700 zł, ale też tą kwotą trudno pogardzić. Dwa lata temu tyle dostawałem miesięcznie za ileś tam wypracowanych godzin - nie wystarczało, więc podjąłem inną pracę, także w sobotę i niedzielę - teoretycznie mógłbym się przecież zwolnić i przejść na zasiłek, prawda? bo 7 stów to grosze ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafa Re: Trochę lepiej z pracą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 11:43 A Wielkopolska znowu zniknęła z mapy kraju... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pl Re: Trochę lepiej z pracą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 12:22 A to ciekawostka.Szkoda jednak, ze gó.. prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka_adam@wp.pl Tania propaganda IP: *.mofnet.gov.pl 25.05.05, 12:42 Ma trochę dość tych propagandowych artykułów. Jestem świeżo upieczonym absolwentem Akademii Ekonomcznej we Wrocławiu i pracy nikt mi nie da. Raz, że jej poprostu nie ma, dwa, że przecież nie mam doświadczenia. I tu wpadamy w błędne koło. W jaki sposób mam zdobyć doświadczenie skoro nikt mnie nie chce zatrudnić! Absurd! Już nie marzę o pracy w zawodzie, bo życie (a właściwie rynek pracy) sprowadził mnie na ziemię. Chciałbym pracować chociażby "w pobliżu" swojego zawodu. A tak to budowa z innymi magistrami, inżynierami, młodymi, ambitnymi, ale bez perspektyw (przynajmniej narazie)! Z drugiej strony kocham ten cholerny kraj i nie chcę wyjeżdżać! Tak bardzo go kocham, bo tak bardzo go nienawidzę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent AE Wr Re: Tania propaganda IP: *.zuk-sa.com.pl 25.05.05, 13:26 miałem ten sam problem 5 lat temu, więc doskonale cię rozumiem znalezienie pracy zaraz po studiach jest bardzo trudne, jak się nie ma znajomości a co do ofert pracy, to chyba nie jest zbyt rozsądne badać rynek pracy pod kątem liczby zamieszczanych ogłoszeń. ci co szukali pracy odpowiadając na te oferty wiedzą jak trudno jest otrzymać jakąkolwiek odpowiedź na swoje zgłoszenie. wydaje mi się, że są one zamieszczane głównie pro-forma (kandydat jest już znany ale trzeba dopełnić procedury) i bardziej w celach reklamowych pozdrawiam i życzę powodzenia wszystkim szukającym pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gk Re: Tania propaganda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 16:05 to nie wyjeżdżaj, pomóż napraić nasz Kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LH Re: Trochę lepiej z pracą IP: .2.* / 195.164.7.* 25.05.05, 13:19 W dniu dzisiejszym dane dotyczące bezrobocia także podał Główny Urząd Statystyczny, stopa bezrobocia w kwietniu br. wyniosła 18,8 proc. Według GUS oznacza to spadek o 95 tysięcy osób bezrobotnych w stosunku do marca br. i spadek o 220 tysięcy w stosunku do kwietnia roku ubiegłego. Według GUS, we wszystkich województwach zaobserwowano spadek bezrobocia pod koniec kwietnia br. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LH dane GUS IP: .2.* / 195.164.7.* 25.05.05, 13:20 W dniu dzisiejszym dane dotyczące bezrobocia także podał Główny Urząd Statystyczny, stopa bezrobocia w kwietniu br. wyniosła 18,8 proc. Według GUS oznacza to spadek o 95 tysięcy osób bezrobotnych w stosunku do marca br. i spadek o 220 tysięcy w stosunku do kwietnia roku ubiegłego. Według GUS, we wszystkich województwach zaobserwowano spadek bezrobocia pod koniec kwietnia br. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lora28 Re: Trochę lepiej z pracą IP: *.chorzow.n4a.pl 25.05.05, 15:57 witam . fajnie jest w tym kraju, bezrobocie spada, inflacja w miejscu, itd. ja pracuję w firmie sp. z o.o. i coś o tym wszystkim wiem. Tak wogóle to firma posiada zakład pracy chronionej i zajmuje się sprzątaniem, ochroną itd. Większość zatrudnionych to II grupa inwalidzka ( jak na firmę ochrony w tym kraju to standard). Ludzie zarabiają ok 400 netto, a warunki pracy nie mieszczą się w granicach rzadnych norm ( myślę tu o rozbiórkach budynków, budowach itd, gdzie ludzie siedzą 12 godzin bez dachu, wody o ogrzewaniu nie wspomnę). napiszę wam dalej ale idę na uczelnię, tak dla kontrastu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lora 28 Re: Trochę lepiej z pracą IP: *.chorzow.n4a.pl 25.05.05, 15:58 przepraszam za błędy ort. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzpiocinek Re: Trochę lepiej z pracą IP: *.autocom.pl 25.05.05, 17:49 Taaa poprawia sie w handlu bo policjanci handlują towarem z tirów, pojawiły sie też oferty pracy dla dealerów narkotyków bo cbś sprzedaje, ponadto są oferty pracy dla naciągaczy bo działacze piłkarscy sprzedają coraz to więcej meczy itd nie wirzycie? poczytajcie Wyborczą buhahahahhahahahhaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franz Re: Trochę lepiej z pracą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.05, 02:35 trochę w własnych doświadczeń. prowadzę firmę produkcyjno-handlową w dużym mieście w Polsce. w związku z duzymi zamówieniami i zwiekszeniem produkcji od 3 miesięcy szukam........czterech, może pieciu ślusarzy, spawaczy. wydawałoby się, że to profesja prosta, nic wyszukanego - a jednak! od kilku miesiecy nie mogę nikogo znależć, kto by umiał dobrze spawać i miał średnie pojęcie o pracy "w metalu"! płacę dobrze i na czas, praca pewna - nie ma juz w Polsce ludzi od takich prostych zajęc???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Trochę lepiej z pracą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 02:42 psycholożka pracuje w Łodzi za 750 pln, psycholog na stażu w Bydgoszczy za 0 pln ... k..rwa żyć nie umierać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franz Re: Trochę lepiej z pracą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.05, 02:50 Gość portalu: greg napisał(a): > psycholożka pracuje w Łodzi za 750 pln, psycholog na stażu w Bydgoszczy za 0 > pln ... k..rwa żyć nie umierać a spawacza za dwa razy tyle nie znajdziesz........ Odpowiedz Link Zgłoś
teresa90 Re: Trochę lepiej z pracą 26.05.05, 07:01 skąd oni biorą te statystyki ...z Kosmosu!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedronka Re: Trochę lepiej z pracą IP: 217.153.84.* 26.05.05, 15:00 To poszukaj w Anglii. Oni już tam wszyscy są! Odpowiedz Link Zgłoś