Dodaj do ulubionych

UOKiK o bezprawnych zapisach w bankowych regula...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 20:43
Trzeba, niestety powrócić do trójek robotniczo-chłopskich. One najlepiej
powiedziałyby ile może zarabiać Prezes Banku i jego współgrabieżcy.
Ustawiliby też opłaty i prowizje na właściwych poziomach.
Czekam na to, myślę, że sytuacja dojrzewa do tego starego pomysłu.
Obserwuj wątek
    • cover_wielki Re: UOKiK o bezprawnych zapisach w bankowych regu 03.08.05, 21:20
      "UOKiK wziął pod lupę umowy dotyczące kart płatniczych" - a kiedy weźmie pod
      lupe umowy kredytowe, często, jeśli nie zawsze, napisane takim językiem i tak
      pokręcone, że nie wiadomo o co chodzi. Banki to jedno wielkie oszustwo.
    • zambro Re: UOKiK o bezprawnych zapisach w bankowych regu 03.08.05, 21:46
      A co ja mam robić, kiedy Bank PKO BP SA w Zielonej Górze normalnie sfałszował
      umowę kredytową,w wystapieniu przeciwko mnie do Sądu Rejonowego w Krakowie w
      postępowaniu o nadanie klauzuli wykonalności. I takie postanowienie Sąd w
      Krakowie wydał. O sprawie dowiedziałem się od komornika, który mi ściągnął
      700zł. Moje zażalenie Sąd Okręgowy w Krakowie uwzględił wykazując bankowi w
      Zielonej Górze szereg istotnych uchybień. Odetchnąłem, ale na krótko. Całą
      procedura banku PKO BP SA II oddziału w Zielonej Górze powtórzyła się tym razem
      przed Sądem W Zielonej Gorze. I tak jak w Krakowie Sąd Rejonowy w Zielonej Górze
      nadał bankowi kytuł egzekucyjny. I znów komornik ściągnięcie 1500zł, zażalenie
      do Sądu Okręgowego w Zielonej Gorze, w toku rozpatrywania. Nie jestem
      prawnikiem, nie stać mnie na adwokata , ale po zakończeniu procesu napiszę
      doniesienie do Prokuratury przeciwko albo dyrektorowi banku w ZG, albo rezesowi
      tegoż banku w Krakowie. Może mi ktoś poradzi co zrobić; albo na tym forum albo
      pod adresem e-mailowym :zmiany@vp.pl
      • Gość: arbiter bankowy Re: UOKiK o bezprawnych zapisach w bankowych regu IP: *.dew.pl 03.08.05, 22:04
        sprawa jest taka ze musisz skierowac do arbitra bankowego koszt 50 zł a banki
        musza wykonywać jego polecenia przynajmniej teoretycznie jest onim w tym
        artykule jak niewiesz gdzie to poszukaj w google
      • Gość: Gall Anonim Re: UOKiK o bezprawnych zapisach w bankowych regu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 22:49
        Tak jak przedpiszca - wal do arbitra bankowego, albo jesli to duza suma wrecz atakuj od gory i przez gazety/mass media. W moim przypadku WBK (jeszcze wtedy nie BZ WBK) zaatakowalem od strony prezesa Ksenia. Odnioslo to skutek, a prezes okazal sie facetem z klasa i sprawa ktora byla nie do rozwiazania ("bo osoby odpowiedzialne wyszly pilnie na spotkanie, a ich zastepcy sa na wakacjach") zostala polubownie zalatwiona w jeden dzien. Aczkolwiek i tak po wyszarpaniu naleznych mi pieniedzy (kilkadziesiat tysiecy zlotych z rachunku maklerskiego w tym banku, maklerzy nie dokonali mojej dyspozycji, ja po paru miesiacach wrocilem ze Stanow do Polski, okazalo sie ze wciaz mam te nieszczesne akcje, tyle ze ich wartosc padla na pysk) przenioslem sie gdzie indziej.

A co do meritum sprawy - jesli regulamin banku czyli regulacja nizszej rangi jest niezgodna z ustawa czyli regulacja rangi wyzszej to nalezy bezwzglednie i bez zadnej watpliwosci ukarac bank. Bezwglednie i bez patyczkowania sie - tak jak banki postepuja z dluznikami uchylajacymi sie od placenia. Notabene z Citi taki bank jak z koziej d... traba. Poza miedzynarodowa nazwa to to co istnieje w Polsce to parodia instytucji finansowej, a wszelakie zabezpieczenia klienta (zwlaszcza w Necie) sa po prostu zenujace.
      • Gość: angelus Re: UOKiK o bezprawnych zapisach w bankowych regu IP: *.devs.futuro.pl 04.08.05, 08:20
        A w PKO BP oplata za monit kosztuje 17 zl... te 10 z Lukas wcale nie
        straszne ... czemu nie napisano o tym banku akurat???
      • Gość: oxschwanz Re: UOKiK o bezprawnych zapisach w bankowych regu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 11:57
        Zambro, jezeli umowa zostala sfalszowana, to sa jakies slady falszerstwa. Skup
        sie na tym, inne niuanse pozostaw narazie na boku , nie rozdrabniaj sie.
        Przeslij mi e-mail p997@vp.pl wszystko, co masz w tej sprawie, to moge Ci pomoc. HI.
    • Gość: :-( ku*wa mac! IP: *.boleslawiecka.k.pl / *.NAT.WRO.Korbank.PL 03.08.05, 22:47
      a prezesi tych zlodziejskich instytucji zarabiaja po 150-250 tys miesiecznie

no jak moga zarabiac mniej skoro sa wyrafinowanymi zlodziejami?

jakby Olsen robił skok co miesiac, tez tyle by pewnie zaranial

eh

:-(
    • Gość: kangur Re: UOKiK o bezprawnych zapisach w bankowych regu IP: *.122.broadband2.iol.cz 03.08.05, 23:42
      "Bankowcy przekonują, że niedozwolone klauzule w umowach to tylko margines. -
      Regulaminy bankowe mają po kilkaset punktów. W takiej liczbie uchybienia się
      zdarzają - komentuje Andrzej Wolski ze Związku Banków Polskich."

Ciekawe, że te same banki nie popełniają takich pomyłek w swych ojczystych
      stronach (np Raika w Austrii)
    • Gość: alicja LUKASBANK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 23:44
      ja dostaje co miesiac przypomnienie od Lukasbanku ze nie wplacilam minimalnej
      deklarowanej wplaty... ten przyjemny list kosztuje 13zł. Czyli za rok wychodzi:
      okolo 160zł. Nie wspomne o odsetkach na karcie kredytowej (blisko 30% w skali
      roku... wicej chyba tylko City sobie liczy). Do tego dochodzi 60% odsetek w
      skali roku jezeli ktos popadnie w tarapaty i nie uda mu sie splacic kredytu z
      karty. Gdyby nie pomoc rodzinki mialabym niezle problemy z tym bankiem :(
      • s.jaworski Re: LUKASBANK 04.08.05, 01:26
        A dodatkowo o czym Annna nie napisala,oprocz listow sa dlugie telefony
        nekajace przypominajace o koniecznosci terminowej zaplaty .Telefony sa o
        czym ,dowiedzialem sie dopiero ze szczegolowego rozliczenia na koszt
        kredytobiorcy . Dzwoniace osoby reprezentujace ten bank robia to wyjatkowo
        zlosliwie i arogancko(tu powinienem uzyc bardziej stosownego okreslenia)
        • Gość: a. długi na kartach IP: 217.153.90.* 04.08.05, 08:40
          Karta kredytowa nie jest instrumentem zadłuzania sie, przynajmniej w Polskich
          warunkach. A jesli ktos tego nie rozumie, zyje ponad stan, bo chce mieć: nowy
          telewizor, pralkę, meble bo sasiedzi juz mają, i płaci karta z załozeniem, ze
          jakos to bedzie, to trudno- trzeba sie liczyc nawet z "przemiłymi" telefonami z
          windykacji nie mówiac o dodatkowych opłatach i odsetkach. Ale to nasza polska
          mentalnosc : zastaw sie a postaw sie. Tylko po co?
          Opłaty za korzystanie z kart i tak są wysokie, wiec jesli wiem, ze nie bedzie
          mnie stac na spłate zakupu, to go nie robie. Wolę nie miec kina domowego, ale
          miec na utrzymanie siebie i rodziny. I nie rozumiem tych wszystkich ludzi,
          którzy dostaja kartę z limitem 2000 i albo zaraz z karta lecą do bankomatu,
          albo cały limit na głupoty wydają. A potem płac Polaku...
        • Gość: LMB zmusici Cię do tego banku? IP: *.icpnet.pl 04.08.05, 10:51
          > Telefony sa o
          > czym ,dowiedzialem sie dopiero ze szczegolowego rozliczenia na koszt
          > kredytobiorcy .

Straszne, przecież za wszystko powinien płacić bank.

Rozumiem jeszcze że żadnego wyboru nie masz - nie możesz zalożyć konta w innym
          banku.
      • Gość: a. Re: LUKASBANK IP: 217.153.90.* 04.08.05, 08:42
        To może trzeba wpłacać rzeczoną kwotę minimalna w terminie? 160 rocznie do
        przodu, mniej stresu i wieksza wiarygodnosc kredytowa w razie potrzeby...
      • Gość: glutznosa Re: LUKASBANK IP: *.111.95.114.chello.no 04.08.05, 09:44
        Jak cie nie stac to sie nie zadluzaj!!!! Czy to jest takie trudne do
        zrozumienia?? Jesli nie dajesz rady splacac tzw. splaty minimalnej to po jaka
        cholere masz karte kredytowa? Znajomi juz widzieli, wiec lepiej ja zwroc do
        banku. A, no i zeby teraz wpaniala rodzinka nie zaczela domagac sie splat, co
        najmniej, minimalnych. :-)
        Pozdrowienia nieszczere,
        glutznosa
      • Gość: Piotrek Re: napisz konkretnie IP: *.midicom.loc / *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 12:51
        Czego dotyczy ta minimalna deklarowana kwota? Oplaty za kredyt z karty kredytowej czy jest to oplata za comiesieczne odpowiednie wplywy na rachunek? Z czym zwiazane jest przychodzenie tego listu za 13z?
    • Gość: wsd WITAMY W NASZYM BANKU FRAJERZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 00:06
      1konkurencja banków? FIKCJA
      2opłata miesięczna za "prowadzenie" rachunku bieżącego? NACIĄGANIE KLIENTÓW
      3kredyty? WYMYŚLONE PROWIZJE I UBEZPIECZENIA. PROPONUJĘ coroczny KONKURS
      DLA "BANKOWCÓW" pod tytułem "JAK wyciągnąć dodatkową kasę od głupich klientów"
      4bankowość? FIKCJA. BANKI ŻYJĄ Z PAŃSTWOWYCH OBLIGACJI, CZYLI WASZYCH PODATÓW
      GŁUPKI
    • Gość: BZWBK Ma fantazje za usługi kartam oj ma. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.08.05, 01:54
      Nawet gdy nie może wykonać usługi pobiera prowizje.
      Nawet się nie wstydzi dochodzić należności. Np. gdy bankomat nie ma nominalów.
      Za to samo w Banku nie pobiera należności a w bankomacie pobiera ??????
      Bo to ON ma dostęp do konta i je obciążą. Albo zmien bank...........
      Nawet gdy nie udzielił kredytu pobiera należność za czynność 1.20 złoty.
      Czy to ryczałt czy obsługa kredytu - uchyla się z jednoznaczą odpowiedzią.
      Te mało etyczne czynności jednak napawają wstydem.
      Znam firmy które świadczą BEZPŁATNE czynności dla ludzi ubogich lub kalekich.
      Nie spotkałem takich gestów ze strony BZWBK a szkoda.
      Te i podobne sprawy mam w Arbitrażu.
    • Gość: superstar Re: UOKiK o bezprawnych zapisach w bankowych regu IP: 195.205.11.* 04.08.05, 06:07
      bank tylko widzi many,many,many...
    • Gość: mario Jaki jest najgorszy bank? IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.05, 07:08
      Citibank
      • Gość: ZENek Re: Jaki jest najgorszy bank? IP: 10.120.51.* 04.08.05, 08:31
        Skoro Lepper ma tylu zwolenników to nie powinno dziwić, że jest tylu klientów
        CitiBanku... Ale jednak dziwi!
    • Gość: oskubany Re: UOKiK o bezprawnych zapisach w bankowych regu IP: 195.94.201.* 04.08.05, 08:43
      Citi Bank to najdrozsze karty i marna obsluga, a zabezpieczenia internetowe
      infantylne
    • Gość: kliencik Re: UOKiK o bezprawnych zapisach w bankowych regu IP: *.mofnet.gov.pl 04.08.05, 09:11
      Jest także naliczanie kar za przekroczenie limitu. Np. w PKO BP informacje o
      stanie konta można uzyskać tylko telefonicznie, a dodzwonić się tam to naprawdę
      wielka sztuka. Nie mówiąc o tym, że dzwoniąc z Zagranicy można sie "spłukać"
      oczekując na konsultanta. Poza tym dopuszczona jest wogóle taka mozliwość
      (przekroczenia)- dziwne to, bo w innych kredytach wymagałoby to zmiany umowy.
      Chyba, że chodzi o wyciąganie kar...
    • Gość: ROB Re: UOKiK o bezprawnych zapisach w bankowych regu IP: *.bphpbk.pl 04.08.05, 09:32
      Uważam że większość komentarzy jest co najmniej żałosnych. Wszyscy utyskujecie
      że banki są drogie itp. A przecież nikt nikogo nie zmusza do posiadania karty
      kredytowej. A jeśli się takową posiada to należy stosować się do umowy tzn.
      m.in. spłacać co miesiąc minimalną kwotę, płacić za obsługę itp. Ja mam kilka
      kart kredytowych i nie narzekam ale pilnuję tego aby bank nie musiał wysyłać do
      mnie monitów i ponagleń że zalegam ze spłatą. Dzięki temu karta nie kosztuje
      dużo. A jeśli chodzi o UKIK to ciekaw jestem na jakiej podstawie twierdzi że
      usługi bankowe są za drogie. Przecież nie ma czegoś takiego jak odgórny wykaz
      cen maksymalnych za usługi i produkty bankowe. To jest kwestia relacji bank -
      klient. Jeśli klient podpisał taką umowę (zakładając że jest zgodna z ustawą, a
      w ustawie nie ma przecież mowy o cenach maksymalnych) to znaczy że cenę
      akceptuje. Przecież na rynku jest wiele banków i jak komuś dany bank nie
      odpowiada to może go zmienić. A swoją drogą to ciekawe dlaczego UOKIK nie
      wybierze się do salonu np. BMW i nie oskarży ich o zawyżanie cen samochodów.
      Myślę że głównym problemem klientów banków jest to że nie czytają umów albo ich
      nie rozumieją. Nie wiem tylko dlaczego podpisują coś czego nie przeczytali lub
      nie zrozumieli. Niestety na głupotę i lekkomyślność żadna ustawa nie pomoże i
      za własne błędy trzeba zawsze płacić.
      • Gość: a. Re: UOKiK o bezprawnych zapisach w bankowych regu IP: 217.153.90.* 04.08.05, 09:57
        Całkowicie zgadzam sie z przedmówcą. A tłumaczenia typu "nikt mi nie
        powiedział, ze bedzie opłata za czynnosci windykacyjne" jest po prostu żałosne.
        Jak ktos czytac nie potrafi, to niech składa długopisy i nie bierze sie za
        karty kredytowe i utyskiwanie na niedobre banki. O ile nie ma instrukcji
        obsługi. Napisanej oczywiście;)
    • Gość: karamija Re: UOKiK o bezprawnych zapisach w bankowych regu IP: 80.51.180.* 04.08.05, 10:05
      gdzie można znaleść przepisy dotyczące co wolno bankom, a czego nie wolno?
      proszę o link! :-)
      • Gość: a. Re: UOKiK o bezprawnych zapisach w bankowych regu IP: 217.153.90.* 04.08.05, 10:11
        Zalezy o co pytasz? Jesli chodzi o karty, to uprawnienia i obowiazki obu stron-
        czyli klienta i banku- reguluje ustawa o elektronicznych instrumentach
        płatniczych z 12 września 2002. Masz link do ustawy: www.bik.pl/uoeip.htm
    • Gość: LMB prowizje za nieuzasadnioną reklamację IP: *.icpnet.pl 04.08.05, 10:50
      Co kontrolujący widzi złego w "prowizje za nieuzasadnioną reklamację (pobierał
      je Millennium)" ?
    • Gość: karamija Re: UOKiK o bezprawnych zapisach w bankowych regu IP: 80.51.180.* 04.08.05, 11:05
      dzieki za link, przydał się, ale inetersują ,mnie też prawa klienta, bo
      przymierzam sie do kredytu i mam konto w PKO S.A. i zastanawiam się, czy mnie
      nie robią w jajo
      • Gość: a. Re: UOKiK o bezprawnych zapisach w bankowych regu IP: 217.153.90.* 04.08.05, 14:18
        To jest również ustawa o kredycie konsumenckim z dnia 20 lipca 2001, np tutaj:
        powiat.pabianice.pl/metadot/index.pl?iid=2518&isa=Category
    • Gość: ass Re: UOKiK o bezprawnych zapisach w bankowych regu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 11:43
      Hej spece od forum w GW, dlaczego nie wlaczaja sie opinie na temat zlodziejstw
      bankow. Czyzby niewygodny temat?Moze odpowiecie?
    • iwonaan1 Re: UOKiK o bezprawnych zapisach w bankowych regu 04.08.05, 11:44
      Citybank i bank Millenium Dawny Big Bank to najgorsze banki w Polsce. Mają
      wielkie korzysci lichwiarskie. Big Bank, a dzisiejsze Millenium współpracowało
      z "Cetelem " kołowało klientów "OBI " na ogromne odsetki. W OBI klient
      wiedział, że kupuje na dziesięć rat, a z BIG BANKU przyszły przydzielone raty
      na okres 24 miesięcy,gdzie klient nie wyrażł takiej woli. Klient nie miał już
      żadnego wpływu tylko musiał płacić. W końcu zakupiony towar na koniec wyszedł
      prawie 100% odsetek. Wszędzie gdzie próbowalam ten proces zatrzymać wszyscy
      udawali g....ów. W końcu nie chciałam płacić tyle miesięcy odsetek, uzupełniłam
      kapitał do banku. Zrobiłam sobie poważny problem. Do zakładu pracy bez
      skutecznego powiadomienia Bank Millenium z CETELEM Nakazał komornikowi bez
      mojej wiedzy zająć mją pensję.Sprawę na komornika mam w Sądze i nie wiem jak
      to się skończy mimo, że wszystkie paragrafy są po mojej stronie.
    • Gość: ruben Re: LUKAS - nareszcie ktoś coś powiedział o tych.. IP: 217.96.10.* 04.08.05, 12:41
      mam dla nich nowe hasło " TAK NIE POWINNO BYĆ W ŻADNYM BANKU"
      -opłaty za płatność kartą 1-2zł gratuluję i inne wędki banda cwaniaków.
      Nie polecam.
      • Gość: Kaska Najpierw czytaj umowe dzieciaku a pozniej narzekaj IP: *.midicom.loc / *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 13:05
        Czlowieku najpierw przeczytaj umowe (oplaty,cenniki) jaka zawierasz z bankiem,a pozniej narzekaj!! Poza tym jak juz piszesz to nie wprowadzaj ludzi w blad,bo wyplaty z bankomatow sa darmowe przy koncie ekonto z bankomatow BZ WBK24 oraz czesc bankomatow sieci euronet znajdujacych sie obok odzialow lukas bank. Punkt drugi z tabeli oplat i prowizji.
        W lukas faktycznie kosztuje wyplata z bankomatu 1zl albo 2zl (nie pamietam) ale tylko w bankomatach sieci Euronet poza odzialami banku dla konta e-konto.
        CZYTAJCIE OPLATY I PROWIZJE,REGULAMINY KONT I KART A NIE NARZEKAJCIE !!!!
    • Gość: Piotrek Re: usuwanie watkow - w pelni Cie rozumiem IP: *.midicom.loc / 80.50.19.* 04.08.05, 13:16
      Nie dziwie sie ze usuwaja watki i wszystko co im sie podoba. TO staje sie coraz czesciej!! Wyobraz sobie ze mbank rowniez na swoim forum usuwa watki na ktorych zrozpaczeni klienci przedstawiaja swoj problem ktory nikt z mbanku nie chce rozwiazac poprzez niekompetencje i zlosliwosc. Natomiast zostawiaja te watki ktore ukazuje mbank w dobrym swietle. Jesli napiszesz watek typu: 'dziekuje mbankowi,jestescie super' - to wtedy Twoj watek zostanie tam do konca zycia:) Niestety tak juz jest i polecam podchodzic z dystansem do tych idiotow i zamiast sie denerwowac lepiej pojsc na spacer z fajnym kolega,kolezanka,chlopakiem,dziewczyna:) Jakby ktos chcial to sluze!:):)
    • Gość: Piotrek Re: usuwanie watkow - w pelni Cie rozumiem IP: *.midicom.loc / 80.50.19.* 04.08.05, 13:16
      Nie dziwie sie ze usuwaja watki i wszystko co im sie podoba. TO staje sie coraz czesciej!! Wyobraz sobie ze mbank rowniez na swoim forum usuwa watki na ktorych zrozpaczeni klienci przedstawiaja swoj problem ktory nikt z mbanku nie chce rozwiazac poprzez niekompetencje i zlosliwosc. Natomiast zostawiaja te watki ktore ukazuje mbank w dobrym swietle. Jesli napiszesz watek typu: 'dziekuje mbankowi,jestescie super' - to wtedy Twoj watek zostanie tam do konca zycia:) Niestety tak juz jest i polecam podchodzic z dystansem do tych idiotow i zamiast sie denerwowac lepiej pojsc na spacer z fajnym kolega,kolezanka,chlopakiem,dziewczyna:) Jakby ktos chcial to sluze!:):)
    • Gość: JAKTO Re: UOKiK o bezprawnych zapisach w bankowych regu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 22:32
      Przperaszam, ale czy ktoś wie, co to jest "płata za niwyrównanie salda" Pierszy
      raz o czymś takim słyszę. Nie wiem,jak można być tak nie precyzyjnym, bo
      przejrzałem kilka TABEL PROWIZJI I OPŁAT i nie znalazłem. ALE CÓŻ....
    • Gość: Jerzy Kłamliwe, oszukańcze banki i ich pracownicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 19:44
      Takie banki powinnosię mijać szerokim łukiem. Niemoralność dzialania zwłaszcza
      banku świadczy o tym, że jeśli tylko nadaży się okazja to klient zostanie
      oszukany. Bank to nie to samo co sklep z warzywami gdzie można oszukiwać. Bank
      to ludzie o wysokich umiejętnościach pracowników gdzie zaufanie i wysokie
      morale pracowników powinno być stawiane na pierwszym miejscu. Niestety prezesi
      i dyrektorzy wielu banków nie reprezentują podstawowych zasad moralnych. Sam
      znam kilku takich. Cóż z tego. Dla zarządu banku najważniejsze jest, że
      przynoszą wysoki dochód. Jednak tacy ludzie powinni być wyrzucani z banków.
      Ludzie, którzy obracają na co dzień często jedynymi pieniędzmi klientów muszą
      mieć w środodowisku nieposzlakowaną opinię.
    • Gość: drinfo Re: UOKiK o bezprawnych zapisach w bankowych regu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 01:59
      Mialem w tym banku kredyt na 48 miesiecy, splacilem caly opoźnijac rate
      maksymalnie o 9 dni na koniec dowiedzialem sie ze moja niebezpiczna dzialalność
      kosztowała ich 560 zł "czynnosci windykacyjnych" polegajacych na
      impertynenckich telefonach po np 2 dniach po terminie raty. Nie przeszkadzało
      to w tym samym dniu napastować telefonami że "dla najlepszego klienta
      proponuja.." itd. Nie ma szans nawet sprawy skończyć w sądzie bo nie przestana
      naliczać co miesiac 70 zl z tytylu kar od wlasnych kar za kary. Struktura
      ułożona tak ze niczego z nikim się nie załatwi. Celowo postawione osoby
      niekompetentne do kontaktu z klientem żeby nie moc niczego ustalić.
      Postanowiłem zapłacić i zapomnieć. Dziwi mnie jak może taki "bank" funkcjonować
      traktując klienta jak.. bez komentarza bo nie wydrukują.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka