Dodaj do ulubionych

Śledczy prześwietlą sektor bankowy

• Gość: wysoki krasnal przewodniczącym IP: *.no / *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 12:21
      dobre, kaczynski gosiewski a teraz nastepny liliput
      • Gość: wysoki2 [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 12:25
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: brzydal zauwazyliscie ze kaczynski dobiera sobie IP: *.no / *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 12:29
          zawsze wspolpracownikow albo tak niskich jak on gosiewski zawsza albo okrutnie
          brzydkich np dorn cos w tym jest, moze jego kompleksy to powoduja???????????
          • Gość: ciekawy dlaczego ci z PO nie potrafią wymówić "R" ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 12:33
            I wściekły Donald, i karzeł Rokita i gruba Waltzowa nie potrafią mówić po
            polsku, ciekawe dlaczego?
            • piss-on-pis4 Re: dlaczego ci z PO nie potrafią wymówić "R" ?? 25.03.06, 18:05
              Gość portalu: ciekawy napisał(a):
              > I wściekły Donald, i karzeł Rokita i gruba Waltzowa nie potrafią mówić po
              > polsku, ciekawe dlaczego?

A Ty pętaku chciałeś postawić pytanie?
              Pomyśl i pytaj swojego Proroka. Tan do dopiero Gigant
            • Gość: Pinezka Potrafią, tylko niektórzy ich słuchacze... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.03.06, 18:16
              ...słyszą co im pasuje.
              Naucz się zasad interpunkcji i wtedy wytykaj błędy językowe. Zdaje się, że to
              nie jedyne Twoje kompleksy.
            • onyx_70 Re: dlaczego ci z PO nie potrafią wymówić "R" ?? 26.03.06, 00:04
              Gość portalu: ciekawy napisał(a):

> I wściekły Donald, i karzeł Rokita i gruba Waltzowa nie potrafią mówić po
              > polsku, ciekawe dlaczego?

Potrafią, tylko trzeba mieć jakiekolwiek wykształcenie, aby ich zrozumieć;)
          • zydomason Re: zauwazyliscie ze kaczynski dobiera sobie 25.03.06, 18:05
            Gość portalu: brzydal napisał(a):

> zawsze wspolpracownikow albo tak niskich jak on gosiewski zawsza albo okrutnie
            > brzydkich np dorn cos w tym jest, moze jego kompleksy to powoduja???????????
            Też się nad tym zastanawiałam Kaczyński ma straszne kompleksy i dlatego dobiera
            sobie takich ludzi żeby psychicznie się podbudować.Ci ładni są z układu
            • Gość: spostrzegawczy Re: zauwazyliscie ze kaczynski dobiera sobie IP: *.dyn.optonline.net 26.03.06, 10:45
              > Gość portalu: brzydal napisał(a):
              >
              > > zawsze wspolpracownikow albo tak niskich jak on gosiewski zawsza albo okr
              > utnie
              > > brzydkich np dorn cos w tym jest, moze jego kompleksy to powoduja????????
              > ???
              > Też się nad tym zastanawiałam Kaczyński ma straszne kompleksy i dlatego
              dobiera
              > sobie takich ludzi żeby psychicznie się podbudować.Ci ładni są z układu
              =================================================================
              Kaczynscy maja kompleksy bo jak ida pomiedzy normalnymi ludzmi to caly czas im
              kutasy wachaja
          • Gość: piekny Re: zauwazyliscie ze kaczynski dobiera sobie IP: *.no / *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 19:44
            ha ha ha
          • Gość: ooo Re: zauwazyliscie ze kaczynski dobiera sobie IP: *.no / *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 19:46
            zawsze wspolpracownikow albo tak niskich jak on gosiewski zawsza albo okrutnie
            brzydkich np dorn cos w tym jest, moze jego kompleksy to powoduja???????????
            • Gość: a Re: zauwazyliscie ze kaczynski dobiera sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 20:03
              Skoro PIS ma tak dużo ekspertów to niech rządzi krajem bo jest dużo do
              zrobienia. Narazie to PIS pokazuje ,że potrafi walczyć i za wszystkie
              niepowodzenia oskarza PO. Od tego nie przybędzie miejsc pracy.
              Zamiast o działaniach w celu zmniejszenia bezrobocia, biedy itd. słyszymy o
              nowych wyborach i kolejnych komisjach. To co dzieje się w kraju jest rzenujące.
              Skoro PISowi zaufali wyborcy , niech rządzi. Jak nie wie jak to robić niech
              zejdzie ze sceny politycznej i skończy ten cyrk.
        • brokowisko Balcerowicz ma jeszcz glowe a nie atrape ! 25.03.06, 16:45
          Samo zycie! PiSiki !
    • Gość: jurand ten zawisza hanbi imie npolskiego rycerza IP: *.no / *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 12:37
      swoim wygladem ale takze zachowaniem
    • Gość: mw Re: Śledczy prześwietlą sektor bankowy IP: *.netday.pl / *.netday.pl 25.03.06, 12:58
      Chleb w Polsce był zawsze, tylko czasami schowany pod stół.
    • Gość: dr.ojboli Re: Śledczy prześwietlą sektor bankowy IP: *.centertel.pl 25.03.06, 13:00
      Myśleliście że mieliście księdza a jesst to wysłannik komuny do wyprowadzenia
      pięniędzy w ręce komunistów i zrobił to bardzo dobrze,paierosy ,alkohol
      manipulacja kursami walut,stopy procentowe jako minister finansów,resztę
      dokonał jako prezes NBP jest to przedstawiciel dawno zaplanowanej kumuny,teraz
      udaje księdza,szpicel służb specjalnych
    • brokowisko BANK nie jest Leninowski ! 25.03.06, 13:22
      §§§ "Możliwość dążenia administracji zakładu pracy do realizacji postawionych
      zadań kosztem naruszenia uprawnień pracowników została dostrzeżona już przez
      Lenina. Odegrała ona pewną rolę w kształtowaniu leninowskiej koncepcji związków
      zawodowych" §§§
      • piss-on-pis4 Re: BANK nie jest Leninowski ! 25.03.06, 18:14
        brokowisko napisał:
        > §§§ "Możliwość dążenia administracji zakładu pracy do realizacji postawionych
        > zadań kosztem naruszenia uprawnień pracowników została dostrzeżona już przez
        > Lenina. Odegrała ona pewną rolę w kształtowaniu leninowskiej koncepcji
        związków zawodowych" §§§

Potem zagarnął ją PiS i oparł na niej swój program wyborczy, a stada baranów
        zgodnie zagłosowały i wybrały co pod ręką miały.
        Prezydenta i nowego Lenina w brudnych butach.

Zauważacie jak zbliżony sposób formułowania myśli.
        To musi być Lenin. Urrrrrra!
      • wariant_b Re: BANK nie jest Leninowski ! 25.03.06, 18:20
        brokowisko napisał:

> §§§ "Możliwość dążenia administracji zakładu pracy do realizacji
        postawionych
        > zadań kosztem naruszenia uprawnień pracowników została dostrzeżona już przez
        > Lenina. Odegrała ona pewną rolę w kształtowaniu leninowskiej koncepcji
        związków
        >
        > zawodowych" §§§

Ależ ty masz chłopie skojarzenia. Chyba właśnie ten subtelny brak równowagi
        między uprawnieniami zarządców, a podległych im pracowników, klientów etc.
        lepiej wyjaśnia mechanizmy wszystkich afer niż komisje sejmowe.
        Zwłaszcza, że w komisjach daje się zauważyć ten sam subtelny brak równowagi,
        co sprowadza się do starć między kolejnymi zarządami, a nie dyskusje o
        pryncypiach, szukanie winnych - a nie mechanizmów dających nadmierne możliwości.

• rom48 fajnie napisales tylko co chciales powiedziec?? 25.03.06, 21:58
          To jest cytat z przemowienia sekretarza POP??
        • wariant_b Re: BANK nie jest Leninowski ! 26.03.06, 10:28
          Ale się wygłupiłem,
          Myślałem, że cytujesz z Wielkiego, a tu okazuje się z Małego Klasyka.
          Całkiem wypadłem z kontekstu.
          Sorki
    • kasia-fighter to śmieszne! 25.03.06, 13:39
      Jestem "dzienną" studentką na kierunku Finane i Bankowość. To, co czytam jest
      dla mnie po prostu śmieszne. Gorąco pragnę, aby w Polsce nie dochodzilo do
      "matactw". Trzeba je odkrywać, sądzić. Oczywiście, ale dzialając ZGODNIE z
      PRAWEM. Sektor bankowy to dzialka NBPu i TYLKO jego. Politycy, czy naprawdę
      chcecie zniszczyć to, co zostalo wypracowane wielkim wysielkiem przez ostatnie
      lata?!
      • Gość: easter Niech sie studentka doedukuje IP: *.dip.t-dialin.net 25.03.06, 14:53
        Na poczatek proponuje:
        www.federalreserve.gov/boarddocs/speeches/2000/20001024.htm
        www.bankofengland.co.uk/monetarypolicy/framework.htm
        minneapolisfed.org/info/career/code.cfm
        www.nber.org/papers/w10646
        A jak juz dzielnie (niekoniecznie dziennie) opanujesz podstawy to zabierzesz glos.

Dla poszerzenie horyzontow radze pogrzebac na stronie NBP i popatrzec jak idzie
        im z realizowaniem polityki monetarnej, czy udaje im sie trafic w cel, a potem
        porownanie co w takiej sytuacji staloby sie w FED, BoE, BoNZ czy nawet w BoCh. O
        roznych innych kwiatkach znanych ludziom ,ktorzy maja jakies relacje z NBP nie
        wspomne. A to, ze w systemie demokratycznym trudno sobie wyobrazic instytucje
        publiczna dzialajaca poza demokratyczna kontrola to wydaje sie tak oczywiste jak
        to, ze slonce wstaje codziennie. Niestety nie jest to oczywiste dla prykowatych
        profesorow wykladajacych od 30-40 lat na polskich uczelniach ekonomicznych nie
        bardzo wiadmomo co. Radze zajrzec do dzailu zagranicznego biblioteki, a jeszcze
        lepiej do internetu, bo dzis ksiazki tez slabo nadazaja za wspolczesna wiedza.
        • Gość: życzliwy Re: Niech sie studentka doedukuje i nie tylko IP: *.kracen.hor.net.pl 25.03.06, 20:42
          A co by się dopiero stało gdyby sie nie udało trafić w cel w Chinach (BoCh),
          Korei PŁn (BoKP) czy Libii (BoL)? Cieszę sie że zna pan 4 strony internetowe,
          ale wystarczy jedna - strona NBP (www.nbp.pl) - jest tam znacznie więcej linków
          do innych banków centralnych. Miłej lektury!!! I pozdrowienia dla studentki!!!
          • Gość: Easter To niech studentak jeszcze jedno cwiczenie zrobi IP: *.dip.t-dialin.net 25.03.06, 22:46
            A Zyczliwy tez. Niech zadzwoni do Reutersa w Warszawie albo do Gazety Bankowej,
            albo do PAP, oni tam maja takie bazy danych ankiet robionych wsrod analitykow
            bankowych. Jak to sie dzieje, ze zespoly dwu trzy osobowe bankow komercyjnych
            lepiej prognozuja zmienne makroekonomiczne, niz bank centralny, gdzie robi to
            caly departament i ma znacznie wiekszy budzet na zakup danych i wiecej danych,
            bo ma swoje dane z sektora bankowego, do ktorego banki nie maja dostepu. To tez
            sie Chinami da wytlumaczyc????
            • hecer Re: To niech studentak jeszcze jedno cwiczenie zr 26.03.06, 15:43
              Owszem, banki komercyjne lepiej prognozuja zmienne makro bo maja doswiadczenie
              i wiecej lat praktyki (te zagraniczne)
              sadze ze wiekszosc bankow inwestycyjnych ktore w polsce dzialaj tylko na
              rynkach finansowych robi swoje prognozy w centrali a tutaj maja tylko ludzi do
              zbierania danych. Nie wiem, nie jestem tego pewien ale z pewnoscia mnie
              oswiecisz bo pracujesz pewnie dla jednego z nich.
              Nie sadze aby ludzie ktorymi pogardzasz zaslugiwali na taka krytyke. Moim
              zdaniem polityka wysokich stop okzala sie wielkim sukcesem i zupelnie
              przeobrazila polska gosp uruchamiajac sily podazowe.. stad mamy dzis wzrost bez
              inflacji.
              nie wiem jaka logika inteligentny i wykszatlcony czlowiek przylacza sie do
              choru populistow?
              • Gość: NYC Re: To niech studentka jeszcze jedno cwiczenie zr IP: *.chi01.dsl-w.verizon.net 27.03.06, 00:41
                hecer napisał:
                "...Moim zdaniem polityka wysokich stop okzala sie wielkim sukcesem i zupelnie
                przeobrazila polska gosp uruchamiajac sily podazowe.. stad mamy dzis wzrost bez
                inflacji."

Sukcesem dla kogo? Dla Sorosa i jemu podobnych, którzy wyprowadzili z Polski
                miliardy dolarow w formie odsetek korzystająć z zamrożonego przez LB kursu zł
                do dolara przy odsetkach siegających 36% miesięcznie (czyli 4000% rocznie)?

Rzeczywiście, likwidacja polskiej gospodarki zupełnie ja przeobraziła...

Co to są "siły podazowe"? Masz na myśli n.p. zalew polskiego rynku zywności
                bezwartościową żywnością dotowaną przez UE przy likwidacji polskich
                producentów? Czy może miałeś na myśli cos innego?

I co z tego? Ten wzrost jest praktycznie od zera. Jeśli produkowałeś towar
                wartości 1000 zl i produkcja rosła ci 8% rocznie, to za rok wyprodukowałes za
                1080 zl. Ale polityka LB spowodowała, że mogłeś wyprodukować i sprzedać tylko
                za 100 zł. Jeśli teraz sprzedaz wzrosnie ci o 40%, to i tak sprzedasz tylko za
                140 zł. Z czego sie tu cieszyć?

Czy zastanwiałeś się, dlaczego złotówka jest taka droga? I w jaki sposób NBP
                utrzymuje ten kurs? I czym go finansuje?
                • hecer Re: To niech studentka jeszcze jedno cwiczenie zr 27.03.06, 17:38
                  Nie rozumiem argumentu o wyprowadzeniu jakis pieniedzy z Polski.. Mogl to
                  rozwinac? (nie mowie tego z przekasem, naprawde nie znam tej historii a to co
                  napisales mi nie wystarcza).
                  Natomiast argument dotyczacy uruchomienia wzrostu gospodarczego kierowanego
                  poprzez aktywizacje strony podazowej jest powszechnie przyjety i podzielany..
                  Wydaje mi sie zupelnie jasny i istnieje wiele przykladow z empirii ktore go
                  potwierdzaja..
                  Piszesz ze taka polityka wcale nie przeobrazila polskiej gospodarki tylko ja
                  zlikowidowala.. Jakos nie widze potwierdzenia tego w empirii przy obecnym
                  wzroscie gospodarczym i perspektywach jego utrzymania..
                  Nie wiem ile zarobil Soros ale wiem ze od 3 lat stopy zwrotu z akcji polskich
                  spolek, z funduszy akcji i funduszy emerytalnych za bardzo wysokie.. (nie
                  zapominajmy ze stopy zwrotu OFE tak naprawde okreslaja wysokosc przyszlych
                  emerytur dla nas, dla Polakow, nie dla Georga Sorosa..chyba ze znow wstrzelisz
                  tu jakis argument ale wtedy poprosze o dalsze wyjasnienia, j/w)
                  Wezmy fundusze emerytalne.. Srednia stopa to bylo 14% gdy ostatnio patrzylem..
                  Owszem, wysokie prowizje..Ale przy perspektywie oszczedzania w OFE wynoszacej
                  okolo 40 lat tak naprawde istotna jest wlasnie stopa zwrotu.. FUS (ZUS) daje ci
                  3/4 wzrostu wynagrodzenia ponad inflacje.. Realne wynagrodzenia rosna niewiele,
                  4-5% rocznie..
                  Okej, tropmy szwindle, spiski, oszustow. Jestem za. Mam wlasne teorie spiskowe,
                  uwielbiam je. Ale czytalem Eco, Wahadlo Faucalta, nie tylko Dana Browna.. i
                  staram sie traktowac te teorie ostroznie.. A powaznie, na serio, szukac
                  argumentow w rzeczywistosci zbudowanej z faktow a nie poszlak.
                • hecer Re: To niech studentka jeszcze jedno cwiczenie zr 27.03.06, 17:57
                  Chyba powoli dociera do mnie co chciales powiedziec..Ze mielismy wzrost ktory
                  zostal zduszony poprzez wysokie stopy i ze teraz startujemy z nizszej bazy wiec
                  ten optymizm jest calkowicie chybiony?
                  Nie zgadzam sie. Owszem, to co mowisz to jest argument - gdybysmy nie
                  schladzali gospodarki dzis pkb bylo by wyzsze. Moze mielibysmy mnizszy wzrost
                  (w twoim przykladzie 8%) ale zdecydowanie wyzszy pkb...
                  Nie podzielam tego punktu widzenia. Ale tez nie umiem go w jakis ostateczny
                  sposob zakwestionowac...
                  Moze zostanmy przy swoich zdaniach i odlozmy dyskusje do nastepnego razu.. W
                  skrocie tylko powiem, ze moim zdaniem podstawy tamtego wzrostu ktory zostal
                  zduszony byly niestabilne. Towarzyszyla mu zbyt wysoka inflacja. Sadze ze
                  inflacja nie spadlaby "sama"... i ze ten wzrosy wygaslby a inflacja pozostala..
                  I od jej dalszego wzrostu uzalezniony bylby wzrost pkb..
                  Okej, nazwijcie mnie doktrynerem.. Ale naprawde nie podzielam zdania ze w
                  dluzszym czasie mozliwie byloby utrzymanie tamtego wzrostu.
                • hecer Re: To niech studentka jeszcze jedno cwiczenie zr 27.03.06, 18:41
                  Potrzebuje tez wyjasnienienia twojej opinii dotyczacej zalewania naszych rynkow
                  przez tania zywnosc z europy..
                  O ile wiem, to my zalewamy ich rynki tania zywnoscia.. To byl podobno jeden z
                  argumentow przeciwnikow pryjecia konstytucji europejskiej w referendum we
                  francji.. bardzo emocjonalny..
                  O ile wiem to my zalewamy ich rynki tania zywnoscia, byc moze chwilowo bylo
                  inaczej ale w najbliszych latach bedziemy ich zalewali tak bardzo ze moga tego
                  nie wytrzymac.
                  A co do utrzymywania kursu przez nbp, to jaki okres masz na mysli? Teraz mamy
                  plynny kurs ale to z pewnscia wiesz i wybacz jesli to wtracenie cie obrazilo...
                  (potraktuj mnie jako laika ktory z mozolem stara sie cos wydedukowac..)
                  Chodzi ci o to ze teraz RPP utrzymuje wysokie stopy i stad naplyw kapitalu
                  ktory podtrzymuje kurs? Jesli tak, to sadze ze inwestorzy spodziewaliby sie ze
                  w koncu stopy beda spadac i wowczas kurs musialby sie oslabic.. A teraz
                  przeciez beda spadac..choc bardzo powoli jak sadze..
                  Mysle ze kurs jest mocny bo inwestorzy wierza we wzrost gospodarczy w POlsce...
                  To bardzo niewygodne bo dyskontuja oni jakby ten przyszly wzrost w kalkulacji
                  kursow i przez to podcianaja jego podstawy utrudniajac zycie naszym
                  eksporterom...
                  ...Byla jednak kiedys taka dyskusja w GW nt przyjecia Euro (jednostronnego) lub
                  currency board czy jakiegos innego rozwiazania usztywniajacego kurs aby
                  przeciwdzialac jego nadmiernemu i przedwczesnemu umacnianiu sie i wyeliminowac
                  ryzyko kursowe.. Byloby to z dla eksporterow swietne rozwiazanie. Wielu
                  ekonomistow jest za, chyba wiekszosc, z Balcerowiczem na czele..
                  ..Ale byl tez glos prof..z sgh, od rynkow finansowych, nie pamietam
                  nazwiska..na K..:) profesor Kazimierczak czy jakos tak (przepraszam)..ze
                  mogloby sie to okazac taka terapia szokowa bis..ze doszloby do aprecjacji cen w
                  krotkim czasie..ze ryzyko kursowe by spadlo ale znow weszlibysmy w spirale
                  inflacji a jesli nie, jesli tylko ceny by wzrosly a nie place to ludzie by tego
                  nie wytrzymali..
                  Nie wiem czy mowie na temat ktory cie interesuje, czy powielam poglady ktore sa
                  tobie swietnie znane i ktore wydaja ci sie naiwne i smieszne..dla mnie sa
                  pewnym jasnym punktem widzenia (przepraszam za sarkazm, ale tyle mi sie dostaje
                  na tym forum za gloszenie "jedynie slusznych pogladow" i za "doktrynerstwo" nie
                  nie moge sobie odmowic skromnej riposty)
        • hecer Re: Niech sie studentka doedukuje 26.03.06, 15:32
          Nie rozumiem co chcesz powiedziec. Dyskusja ktora polega na podaniu kilku
          zrodel (a ty ich nawet nie streszczasz tylko podajesz nr katalogowy) nie
          prowadzi do niczego. Ten szpan cie osmiesza jako naukowca (bo chyba taki byl
          twoj message ktory mial nas oszolomic).
          uwazam ze polotyka monetarna to bardzo, bardzo trudna dziedzina i lista tych 4
          publikacji niczego nie moze dowodzic.

A jesli chodzi o komisje sledcza to naprawde nie potrzeba robic ZADNYCH
          researchow aby wiedziec o co chodzi:) To jest zamach na niezaleznosc banku
          centralnego. I po skonczeniu kadencji przez Balcerowicza moze byc naprawde
          wiele powodow do niepokoju.
          • Gość: Easter Re: Niech sie studentka doedukuje IP: *.dip.t-dialin.net 26.03.06, 16:27
            O kurcze jak mi przykro, ze nie jestem w jednym chorze z tymi wyksztalconymi,
            naprawde zle sie z tym czuje, ze ... no ze tak nie odnajduje sie w srodowisku
            inteligenckim. A niech tam, masz racje od dzis krzycze Leszek ma racje!!!!! Co
            prawda to uraga zdrowemu rozsadkowi, ale jest takie "elitarne".
            To dorpawdy zabawne, nie wiesz kto i co robi i jak robi, ale wiesz, ze robi
            dobrze i ze nie moglby lepiej.
            • hecer Re: Niech sie studentka doedukuje 27.03.06, 17:20
              No dobrze, to przyznaje ci racje bo ty wiesz lepiej od Leszka, twoj dorobek,
              choc nieudokomentowany, na pewno predystynuje ci do tytulow profesorow i
              doktorow honoris causa i w ogole ze jeszcze Nobla nie masz to wielki spisek
              jakiegos lobby, pewnie zony Leszka albo jakis innych mrocznych sil..
              ..Zarzucasz mi ze podpinam sie pod uznane autorytety i nie stac mnie na wlasne
              przemyslenia.. To nie fair.
              ..Sobie za to gratulujesz sprzeciwu - ale czy polemika z autorytetetami, ich
              krytyka, czyni cie rownym lub lepszym od nich?
              Wiesz, Stiglitz jest zwolennikiem Kolodki o ostrym krytykiem polskiej
              transformacji. Noblista i wybitny ekonomista, Shapiro Stiglitz model jest
              ciekawy i praktyczny w badaniach. A ekonomiczne wykorzystanie first i second
              order stochastic dominance of distribution fuctions w analizie niepewnosci i
              ryzyka to fantastyczne narzedzia.. Zgoda, prawda? Ale czy tzn ze Stiglitz ma
              racje gdy krytyke Balcerowicza podpina pod ogolna krytyke polityki MFW? Czy
              powolywanie sie na Kolodke jest wystarczajacym argumentem?
              Cala ta dyskusja bardzo przypomina tamten spor miedzy Kolodka i Balcerowiczem
              ktory stal sie naprawde istotny za prezesury Gronkiewicz Waltz. Ale ja po
              prostu nie moge zrozumiec jak mozna krytykowac totalnie Balcerowicza... Kraj
              byl w kryzysie, nikt sie nie kwapil zeby zrobic co trzeba bylo zrobic, ale jak
              brudna robote ktos odwazny wykonal, moze z bledami, od razu podnosi sie chor
              modrali ktorzy twierdza ze mozna bylo zrobic lepiej.
              Po drogie, wcale nie powiedzialem ze zyje zachwytem dla polityki RPP i NBP.
              Choc na pewno mam wiecej uznania dla nich niz ty. Mysle ze to jest pole do
              dyskusji i jestem przekonany ze masz swietne argumenty - byc moze beda tak
              silne ze sie ugne i przyznam ci racje lub odstapie od woich tez.
              Tylko dlaczego do cholery wykorzystujesz te argumenty wtedy gdy Lepper,
              rozrabiaka i czlowiek pozbawiony moralnosci, zwykly grandziarz, lobuz i
              chuligan zostaje marszalkiem sejmu i ruga prof Balcerowicza?
              Nie moge tego zrozumiec, jak ktos wyksztalcony, majacy wiecej wiedzy niz
              przecietny obserwator zycia publicznego, moze byc tak slepy aby stanac po
              stronie ludzi cynicznych, chciwych i zadnych wladzy?
              Zgodzmy sie ze nie wszystko wyszlo Balcerowiczowi, ze moze sie mylil w wielu
              sprawach. Ale prosze, zgodzmy sie jednoczesnie ze jest kims kto zasluguje na
              nieporownywalnie wiekszy respekt i szacunek niz Andrzej Lepper.
              Czy bedac w tej elicie ktora broni autorytetu czlowieka uczciwego mam sie czuc
              zazenowany, czuc sie niedouczonym doktrynerem?
              Zastanow sie co mowisz przez chwile, kiedy to mowisz..Nie wylewaj dziecka z
              kapiela...
              Czy naprawde wierzysz ze Andrzej Lepper tak zreformuje NBP ze bank centralny
              bedzie lepiej przewidywal inflacje?
    • Gość: Andrzej K Marek Kotlinowski, poseł z charakterem IP: 213.42.2.* 25.03.06, 15:12
      Gdybyśmy mieli w sejmie wiecej posłów umiejących kształkować własną opinię nie
      mielibyśmy takich tworów jak PiS czy Samobrona, gdzie ojciec chrzestny myśli za
      wszystkich.
    • Gość: london22 Niech ta świeta krowa Balcerowicz tak nie ryczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 15:21
      Jak wszystko robił zagodnie z literą prawa to o nic się nie musi bać.
    • neiden Re: Śledczy prześwietlą sektor bankowy 25.03.06, 15:26
      lichwa musi byc pod kontrola rzadu rp.szczegolnie te ktore sprzedaly udzialy
      dla ;inwestycji;zagranicznych.
    • brokowisko Dzisiaj Minsk jutro Warszawa 25.03.06, 16:43
      Dzisiaj Lukaszenko jutro Kaczynscy !
    • polska444 Balcerowicz -cudotwórca, mamy rekordowe bezrobocie 25.03.06, 17:48
      dzięki niemu.
      Równie znaczących cudów dokonał w sektorze bankowym i czas rozliczyć te sprawy.

Taka święta krowa, uwielbiana przez PO i jej prasę.
      • piss-on-pis4 Re: Balcerowicz -cudotwórca, mamy rekordowe bezro 25.03.06, 18:09
        polska444 napisała:
        > dzięki niemu.
        > Równie znaczących cudów dokonał w sektorze bankowym i czas rozliczyć te sprawy.
        > Taka święta krowa, uwielbiana przez PO i jej prasę.

O czym w pocie czoła napisałeś? Poproś Mamę, to Ci pomoże wyrażać myśli.
        Chyba jakieś miewasz?
      • Gość: Pinezka Trzeba mieć lotność umysłową twórców komisji, by.. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.03.06, 18:10
        ...obarczać odpowiedzialnością za bezrobocie Balcerowicza. No, tak. A
        to "polska444" właśnie.
    • Gość: a Re: Śledczy prześwietlą sektor bankowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 17:49
      Jak czytam o tym że Balcerowicz to agent, wyrobnik zachodu itd. to jakoś mi się
      dziwnie kojarzy z epoką sprzed 89 roku. Wtedy też na niewygodnych ludzi robiono
      nagonkę. To byli wrogowie ludu.
      Wam się to nie kojarzy z komuną?!
      • piss-on-pis4 Re: Śledczy prześwietlą sektor bankowy 25.03.06, 18:03
        Gość portalu: a napisał(a):
        > Jak czytam o tym że Balcerowicz to agent, wyrobnik zachodu itd. to jakoś mi
        się dziwnie kojarzy z epoką sprzed 89 roku. Wtedy też na niewygodnych ludzi
        robiono nagonkę. To byli wrogowie ludu.
        > Wam się to nie kojarzy z komuną?!

Bo to jest komuna
    • piss-on-pis4 Re: Śledczy prześwietlą sektor bankowy 25.03.06, 18:01
      Gość portalu: Longislander napisał(a):
      > Dzieki Planowi Balcerowicza w Polsce jest chleb potrzeba natomiast igrzysk.
      > I te igrzyska zapewni Komisja Sledcza.

Igrzyskami zajmuje się Prorok i jego dwór. Ci śledczy to
      zwykli dyletabci, którym nie chce się iść do
      zakładu doskonalenia zawodowego, więc uroili sobie,
      w ten sposób uzupełnią wykształcenie.

Potem np. Folozof będzie w swym resume wpisywał zawód:
      prawnik i ekonomista, ajkl go do pracy nie przyjmą
      zwołają kolejną komisję śledczą.

Polska krajem ludzi kształcących się po przywództwem
      PiS i Samogwałtu.
    • Gość: Pinezka Czy zostanie powołana komisja ds. poczytalności? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.03.06, 18:06
      Mam już po dziurki w nosie cyrku, który zafundowali nam politycy. Możnaby się z
      tego pośmiac gdyby nie to, że ten cyrk i jego małpy są niestety za nasze
      pieniądze.
      Mam tylko jedno życzenie - żeby ich nagły szlag trafił.
      • piss-on-pis4 Re: Czy zostanie powołana komisja ds. poczytalnoś 25.03.06, 18:40
        Gość portalu: Pinezka napisał(a):
        >Mam już po dziurki w nosie cyrku, który zafundowali nam politycy. Możnaby się z
        > tego pośmiac gdyby nie to, że ten cyrk i jego małpy są niestety za nasze
        > pieniądze.
        > Mam tylko jedno życzenie - żeby ich nagły szlag trafił.

To nie politycy fundują nam a lud funduje politykom życie za friko na 4 lata.
        Niezła gaża jak na podły cyrk
    • Gość: a Re: Śledczy prześwietlą sektor bankowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 18:13
      Jak ten cały pakt stabilizacyjny zniszczy polski peniądz,polską gospodarkę to
      kto to wszystko naprawi?
      Ludzie , czu Was nie razi to ,że taki Lepper, którego celem jest tylko i
      wyłącznie władza cynicznie próbuje osądzać człowieka, który wzmocnił złotówkę,
      a tym samym zawartość naszych portfeli?
      Czy bezrobotni przejrzą wkońcu na oczy i zobaczą ,ze Lepper tak naprawdę ma ich
      gdzieś.
      • Gość: Pinezka Nie przejrzą, bo wygodniej jest trzymać się... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.03.06, 18:18
        ...złudzeń i obietnic bez pokrycia niż zmierzyć się z rzeczywistością. Myśleć
        nie trzeba :-)
      • wariant_b Re: Śledczy prześwietlą sektor bankowy 25.03.06, 18:38
        Nie ma czegoś takiego jak Pakt Stabilizacyjny.
        Jest UKŁAD ukrywający własne słabości i niekompetencję,
        maszynka do przepychania własnych BMW i nocnego uchwalania ustaw,
        których treść ciężko będzie za dnia publicznie obronić.

Nie ma sensu obawiać się Leppera, który w tym układzie reprezentuje
        raczej siły umiarkowania i rozsądku (na miarę możliwości, oczywiście),
        bo jego hasło: "Balcerowicz musi odejść" jest tylko hasłem bez pokrycia,
        raczej już tych, którzy wiedzą, kto BĘDZIE MUSIAŁ PRZYJŚĆ za Balcerowicza.

• Gość: Libryk Re: Śledczy prześwietlą sektor bankowy IP: *.netcologne.de 25.03.06, 18:25
      ...to prawda, ze dzieki Balcerowiczowi jest w Polsce chleb, szkoda tylko, ze
      dla takich jak on. Dzieki wlasnie wielu dzialaniom tego "rekina finansowego" co
      drugie dziecko idzie do szkoly glodne.
      • Gość: a Re: Śledczy prześwietlą sektor bankowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 18:36
        Gdyby nie reformy Balcerowicza to prawie wszystkie dzieci chodziłyby do szkoły
        głodne i patrzyłyby z błaganiem w oczach aby ktoś z Zachodu rzucił im snikersa.
        Ci, którzy tak bardzo krutykują to co zaszło w kraju przez 17 lat niech pojadą
        za naszą wschodnią granicę i zobaczą ile tam jest głodnych dzieci.
        Tam nie było reform Balcerowicza.
        • sarhenziel Re: Śledczy prześwietlą sektor bankowy 26.03.06, 21:28
          No wszystcy piszą jaki to balcerek zbawca narodu tylko ten
          naród taki niewdzięczny.I ja też mam w d.. tego zbawcę
          życzę mu wszystkiego najgorszego bo większego szkodnika
          w Polsce nie byłoi chyba długo nie będzie.
          Proszę mi nie pisać o wielkim uznaniu na Zachodzie jak taki
          wg nich dobry to niech go zabiorą w piz.. .Ja też bym
          chwalił jak bym zarobił dzięki niemu miliardy.
      • piss-on-pis4 Re: Śledczy prześwietlą sektor bankowy 25.03.06, 18:43
        Gość portalu: Libryk napisał(a):
        > ...to prawda, ze dzieki Balcerowiczowi jest w Polsce chleb, szkoda tylko, ze
        > dla takich jak on. Dzieki wlasnie wielu dzialaniom tego "rekina finansowego"
        co > drugie dziecko idzie do szkoly glodne.

To już chyba dzięki jego rodzicom!!!
        I nie ogłaszaj czerwonej propagandy, bo to nie Białoruś
    • mobos kiedy PiSowcy zaczna wykladac na SGH i UW ? 25.03.06, 19:36
      tyle autorytetow ekonomicznych w tej partii, kiedy zaczna wykladac na
      prstizowych uczelniach ekonomicznych ? Przeciez szkoda takiej wiedzy nie
      wykorzystac dla edukacji polskiej mlodziezy !

profesorowie Zawisza, Gosiewski, dr Lrpper (specjalizacja: bankowosc i finanse)
      i wielu innych. Licze ze od nowego semstru beda mogli wygospodarowac troche
      czasu dla studentow.
    • lolop7 Kiedy śledczy prześwietlą sektor oszusta rydzyka?? 25.03.06, 20:14
      pytam kiedy????
    • Gość: zorro Re: Śledczy prześwietlą sektor bankowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 21:19
      Może by tak stworzyć komisję do zbadania członków PiS.To są chorzy ludzie i nie
      mający żadnej wiedzy ekonomicznej.W jakim kraju my żyjemy. Młodzi pora uciekać
      za granicę, bo jak PiS tak dalej będzie rządzić to nic tylko w telewizji
      będziemy oglądać ojca Rydzyka i Komisje.
    • Gość: bankowiec Re: Śledczy prześwietlą sektor bankowy IP: 213.241.34.* 25.03.06, 21:56
      Wszystkie prywatyzacje badała NIK, wystarczy umieć czytać raporty, które
      otrzymywali posłowie, a są zapewne w bibliotece poselskiej.
    • Gość: a Re: Śledczy prześwietlą sektor bankowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 21:57
      Są jednak w kraju ludzie myślący. Rano jak przeczytałam pod tym artykułem
      komentarze chłopców z LPR u to się przeraziłam. Po wieczornej lekturze widzę
      ze nie jest jeszcze tak źle.
      Są ludzie rozsądni, którzy widzą co się dzieje i potrafią krzyczeć jak banda
      idiotów chce rozmontować kraj.
    • rom48 Kolejny dym bez ognia. Gdyby kaczysci chcieli 25.03.06, 22:05
      prawdy nie ograniczaliby zakresu dzialania komisjio swoje i LPRowskie przekrety w bankowosci
    • Gość: kaper Re: Śledczy prześwietlą sektor bankowy IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 25.03.06, 22:58
      I dobrze ze bedzie ta komisja ludzie zobacza ze wszystko jest ok,
      kredyty sa tanie , oplaty niskie , konkurekcja wielka i przekonaja sie ze to
      wszystko sciema. A jak cos o lobbningu Gosiewskiego nt SKOKow wyplynie to
      zobaczymy kto na tym straci.
    • Gość: antySBek Bankomatnia Balcerowicza. IP: *.chello.pl 25.03.06, 23:25
      "(...)- Dawni aparatczycy, którzy przejęli banki, uznali, że ucieczka pod
      parasol zagranicznych inwestorów zabezpieczy ich interesy przed zakusami
      władzy, bo przecież może się ona zmienić na wrogą - ocenia menedżer jednego z
      banków. - Gdy wydzielano z NBP banki komercyjne lub prywatyzowano dawne
      centrale handlu zagranicznego, wraz z nimi "sprywatyzowano" oddelegowanych do
      nich oficerów SB i siatki ich konfidentów - komentuje prof. Andrzej Zybertowicz
      z Instytutu Socjologii Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu, autor
      książki "W uścisku tajnych służb". W PRL pełnili oni funkcję swoistych
      regulatorów gospodarki, w III RP stali się przedsiębiorcami, tyle że
      szczególnego rodzaju. Wystarczy przejrzeć tzw. listę Wildsteina, by odnaleźć
      osoby o imionach i nazwiskach identycznych z imionami i nazwiskami ludzi
      należących do czołówki zarządzających największymi bankami w Polsce lub
      byłych "cudownych dzieci bankowości"." Wprost, "Bankomania czy bankomatnia"

Przykłady nazwisk z Listy zasobów archiwalnych IPN:
      Wojciech Kostrzewa (były prezes PBR S.A. i BRE S.A.); Krzysztof Szwarc (były
      prezes BRE Bank S.A., obecnie prezes ITI !), Sławomir Lachowski (obecny prezes
      BRE Bank S.A.); Andrzej Dorosz (były wiceprezes PeKaO S.A., obecny prezes TFI
      Skarbiec), Bogusław Grabowski (były prezes PTE Skarbiec-Emerytura S.A., obecnie
      szef SAMH); Mieczysław Groszek (były wiceprezes PBR S.A., b. wiceprezes BRE
      Bank S.A., obecnie prezes BRE Leasing), Barbara Błaszczyk (członek Rady
      Nadzorczej PTE Skarbiec-Emerytura S.A., pracownik CASE) - wszyscy związani z
      Grupą BRE Bank S.A.
    • Gość: grg Cala prawda - Balcerowicz i fundacja CASE IP: *.dip.t-dialin.net 26.03.06, 01:06
      "Kiedy prezes Narodowego Banku Polskiego prof. Leszek Balcerowicz przemawiał dwa
      tygodnie temu w Sejmie, mówił, iż w państwie praworządnym nie ma miejsca na
      układy towarzysko-partyjne. Te słowa szefa banku centralnego „Najwyższy CZAS!”
      potraktował z całą powagą. Zaczęliśmy więc badać powiązania towarzysko-finansowe
      między fundacją CASE, kierowaną przez żonę prezesa NBP, a sektorem
      bankowo-finansowym.

Zaczęliśmy badać przepływy finansowe między bankiem centralnym kierowanym przez
      prof. Balcerowicza a fundacją kierowaną przez jego żonę. Wzięliśmy pod lupę
      dotacje pieniężne przekazywane przez banki działające w Polsce na konto fundacji
      założonej przez prof. Balcerowicza - szefa nadzoru bankowego, który ma te banki
      kontrolować. Powiązania towarzyskie i finansowe sięgają dość głęboko. Zahaczają
      nawet o świat mediów, a konkretnie o "Gazetę Wyborczą". Analiza dokumentów
      skłania "Najwyższy CZAS!" do publicznego stwierdzenia, iż mamy w działalności
      NBP, Komisji Nadzoru Bankowego i fundacji CASE patologię. Patologię, która
      nakazuje zadać publicznie pytanie: czy aby nie chodzi o działania korupcyjne?

Rabobank Mecenasem CASE

Pod koniec maja 2004 roku Walne Zebranie Akcjonariuszy państwowego Banku
      Gospodarki Żywnościowej podjęło uchwałę o podwyższeniu kapitału zakładowego
      banku w drodze emisji akcji imiennych serii E. W dniu 9 września tego samego
      roku zarząd banku zawarł przedwstępną umowę subskrypcji akcji z Rabobank
      International Holding B.V., wchodzącym w skład holenderskiej Grupy Rabobank.
      Holendrzy mieli objąć 47,84% akcji nowej emisji, które stanowiły 13,76%
      podwyższonego kapitału zakładowego. Resztę akcji zamierzał kupić Europejski Bank
      Odbudowy i Rozwoju. Termin sfinalizowania tych transakcji zarząd BGŻ określił na
      listopad 2004. Wcześniej Rabobank musiał uzyskać zgodę na zakup akcji i
      wykonywanie z nich prawa głosu od Komisji Nadzoru Bankowego kierowanej przez
      prezes banku centralnego prof. Leszka Balcerowicza. Miesiąc później - 19
      listopada 2004 roku - Komisja wydała stosowne zgody i zezwoliła holenderskiemu
      bankowi na wykonywanie ponad 33 proc. prawa głosu z posiadanych akcji. W tym
      samym roku Rabobank Polska SA, należący do holenderskiej grupy bankowej, przelał
      na konto fundacji CASE, kierowanej przez żonę przewodniczącego Komisji Nadzoru
      Bankowego - dr Ewę Balcerowicz, dotację pieniężną. Przypomnijmy, iż prof.
      Balcerowicz sam zasiada w Radzie Fundacji CASE. Kwota pieniędzy była na tyle
      wysoka, że Rabobank Polska SA otrzymał tytuł Mecenasa Fundacji. Jaka to była
      suma pieniędzy? W "Sprawozdaniu z działalności fundacji w 2004 r." nie ma
      wymienionej kwoty. "NCz!" nie otrzymał jeszcze odpowiedzi na zadane o to pytanie
      zarówno z CASE, jak i z Rabobanku. Jednak w "Sprawozdaniu" wymieniona jest
      łączna suma pieniędzy otrzymanych od Mecenasów CASE. Rabobank wraz z WestLB Bank
      Polska SA wpłacili na konto fundacji 110 tys. złotych.

Czy otrzymanie przez CASE pieniędzy z Rabobanku w roku, w którym nadzór bankowy
      wydaje decyzje na rzecz Rabobanku, jest zbiegiem okoliczności? Obie sprawy łączą
      ze sobą dwie osoby: prof. Leszka Balcerowicza - szefa banku centralnego, nadzoru
      bankowego i członka Rady Fundacji CASE oraz jego żony, dr Ewy Balcerowicz -
      prezesa zarządu Fundacji CASE. Z tego można wysnuć wniosek, iż może chodzić o
      coś więcej niż tylko o zbieg okoliczności. O co? O formę wdzięczności?

Kilkaset tysięcy złotych od banków

Takie pytanie można także zadawać w innych przypadkach. Pieniądze na konto
      fundacji CASE spływały także z innych banków, które podlegają nadzorowi prof.
      Balcerowicza. Do grona sponsorów statutowych należą takie banki jak: Pekao SA,
      BRE Bank SA, Fortis Bank Polska SA, ING Bank Śląski SA i wspomniane wyżej
      Rabobank Polska SA oraz WestLB Polska SA. Z rocznego sprawozdania CASE wynika,
      iż banki na cele statutowe wpłaciły w 2004 roku w sumie ponad 352 tys. złotych.
      Prócz tego na konkretne projekty płaciły: Bank Handlowy w Warszawie, Gospodarczy
      Bank Południowo-Zachodni, PKO BP, Powszechny Bank Kredytowy, Raiffeisen Bank Polska.

Zapewne prof. Balcerowicz brał udział w podejmowaniu decyzji w sprawach
      niektórych z wymienionych banków. Nasuwa się więc pytanie, czy aby banki nie po
      to przekazywały pieniądze fundacji CASE założonej przez prof. Balcerowicza, a
      kierowanej przez jego żonę, by przewodniczący KNB spoglądał na nie "łaskawszym
      okiem"? Czy też może wprost dotacje banków na rzecz CASE były formą
      przypodchlebienia się?

Tak czy owak mamy dość głęboki konflikt interesów prof. Balcerowicza. Podobnie
      uważa Artur Zawisza, poseł PiS, prawdopodobny szef sejmowej komisji śledczej ds.
      nadzoru bankowego.

- Sytuacja prof. Balcerowicza jest podobna do sytuacji lekarza-dyrektora
      szpitala, który założył sobie fundację i kieruje nią jego żona, a pacjenci tego
      szpitala wpłacają pieniądze na konto fundacji lekarza. Czy uznalibyśmy tę
      sytuację za normalną? - stawia retoryczne pytanie poseł Zawisza.

Podkreśla przy tym, iż to właśnie szef banku centralnego rozpoczął publiczną
      dyskusję o konflikcie interesów w nadzorze bankowych, wykluczając z obrad KNB
      wiceministra finansów Cezarego Mecha właśnie z powodu podejrzenia o to.

- Jeśli więc sam mówi o niejasnych sytuacjach, o praworządności, o końcu
      "układów" to niech się także sam do tego stosuje - nie ma wątpliwości poseł Zawisza.

Prof. Balcerowicz płaci dr Balcerowicz

Roczny budżet fundacji CASE to ok. 5 mln zł. Większość pieniędzy w 2004 roku -
      ponad 3,2 mln zł - pochodziła z zagranicy od różnego rodzaju organizacji
      międzynarodowych i prywatnych. Dotacje krajowe to ok. 1,5 mln zł, z czego z
      budżetu państwa CASE otrzymał ponad 320 tys. zł. Pieniądze od prywatnych
      sponsorów, w tym banków, stanowiły ponad 24 proc. przychodów fundacji dwa lata
      temu. Pieniądze CASE otrzymywała także z... NBP. W 2004 roku NBP przelał na
      konto CASE 64,6 tys. zł. Pierwsze pieniądze z NBP fundacja CASE otrzymała w 2001
      roku, a więc w roku, w którym urzędowanie w gmachu banku centralnego rozpoczął
      prof. Balcerowicz. Pieniądze przeznaczono na realizowany od października 2001
      roku do lutego 2002 roku projekt pt. "Inflacja bazowa oraz zmiany cen względnych
      w Polsce". Rok później - w 2002 roku - NBP przelał kolejne pieniądze. Tym razem
      na projekt badawczy CASE: "Innowacyjność polskiej gospodarki, propagowanie,
      uświadamianie i edukowanie w zakresie problematyki rozwoju innowacyjności".
      Trwał on do stycznia 2003 roku. W tym samym roku CASE rozpoczął kolejny projekt
      finansowany przez NBP. Bank centralny na jego realizację przekazał CASE prawie
      48,5 tys. zł. Tak co roku NBP kierowany przez prof. Balcerowicza przelewał
      pieniądze na konto fundacji CASE kierowanej przez jego żonę.

Czy jest to dopuszczalna praktyka w państwie bez układów towarzysko-finansowych,
      o których tak rozwodzi się ostatnio prezes NBP?

- Nie działam w tej fundacji (CASE - przyp. red.), nie mam z nią nic wspólnego.
      Nie ma żadnej kolizji - tłumaczył się 10 czerwca 2005 roku prof. Leszek
      Balcerowicz, zeznając przed sejmową Komisją Śledczą ds. Prywatyzacji PZU.

Powiązane "STOP korupcji"?

O komentarz we wszystkich powyższych powiązaniach szefa banku centralnego i
      nadzoru bankowego z finansowaniem fundacji CASE "NCz!" poprosił Grażynę
      Kopińską, szefową programu "STOP korupcji!". Program ten jest finansowany przez
      Fundację Batorego i wspiera działania antykorupcyjne, a p. Kopińska często
      udziela dziennikarzom wypowiedzi komentujących, czy jakieś działania mają
      charakter patologiczny i korupcyjny, czy nie. W tej sprawie jednak nie chce się
      wypowiadać.

- Ze względu na to, iż p. Ewa Balcerowicz jest członkiem Rady Programowej
      programu "STOP korupcji!" - tłumaczy Kopińska naszemu tygodnikowi. - Jednak
      dodam, iż nie pobiera z tego tytułu żadnych gratyfikacji pieniężnych - wyjaśnia
      Kopińska.

Lecz jest w tym jedno "ale". Otóż w 2004 roku Fundacja Batorego, finansująca
      "STOP korupcji!",
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka