Gość: ozzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.06, 21:58 Z teog co sie orientuje gornicy nie zarabiaja wiecej niz 2500 z tymi 7 tysiacami to przesada... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maciejslu Re: Deputat i święty spokój 02.04.06, 23:21 Ja nie znam żadnego górnika, więc się nie wypowiadam. Ale znam wielu dziennikarzy i żaden z nich nie zarabia sześćdziesiąt tysięcy miesięcznie, jak to sugeruje Jarosław Kaczyński... A w "reforemce" (bo reformą trudno to nazwać) podatkowej jest propozycja, aby cofnąć Autorom (a więc nie tylko dziennikarzom) 50% kosztów uzyskania :-( Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Rządy tchórzy 03.04.06, 13:55 Żaden rząd nie miał odwagi na prawdziwe reformy i naprawę państwa. Bali się kolejnych najazdów hunów na stolicę. Kto ma petardy i kilofy ten tak naprawdę rządzi tym krajem. Trzeba zacisnąc zęby i czekać do kolejnych wybórów i czekać i czekać ... Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 50% koszty uzyskania 03.04.06, 14:14 są tak samo nieuzasadnionym przywilejem jak deputaty węglowe. ponieważ spora liczba posłów osiąga przychód z umów o dzieło, zrobili takie coś z myślą o sobie.. a ż4e przy okazji zrobili dobrze dziennikarzom, 50% koszty uzyskania były od kilkunastu lat nie do ruszenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasandra Re: Deputat i święty spokój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 23:22 trzeba zrestrukturyzować "czapy", to okaże się, że średnia płaca z tymi olbrzymimi deputatami nie osiągnie nawet 3.000 zł Odpowiedz Link Zgłoś
dm117 ZAKALA gospodarki!!!!!!!!! 02.04.06, 23:28 Od lat ciagna cala gospodarke w dol-komunistyczne pozostalosci-z jakiej paki pracowanicy koleji maja jezdzic za darmo,nigdzie na swiecie tak nie ma-rozumiem 50% znizki ale nie 100% i jeszcze dla calych rodzin!!! z jakiej paki gornik ma dostac 8 ton wegla za darmo+14-tak+nagroda barburkowa=czas z tym skonczyc bo caly narod za to placi!!!! kopalnie sa nierentowne od 14 lat i caly czas tylko placza i placza-na zachodzie zaczyna sie wydobywac coraz wiecej wegla-niemcy i usa zaczynaja budowac elektrownie weglowe a u nas-chlopaki chodza z lopatami i nie maja co robic!!!! Teraz najsmiesznieszje-kilka lat temu podostawali odprawy i podpisali swistek ze juz nigdy w zyciu nie beda pracowali w kopalni na terenie RP i co sie dzieje- teraz firmy po nich wydzwaniaja zeby wrocili do pracy-kase wzieli-oczywiscie kto za to zaplacil????-MY WSZYSCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czas zaczac inwestowac w rozwoj gornictwa-jak niemcy i usa- a nie w sztuczne jego podtrzymywanie-bo tak nie moze byc zawsze-a jak sie nie oplaca pozamykac 50% kopalni i juz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Re: Deputat i święty spokój IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 02.04.06, 23:53 Jak widać PRL ma się całkiem nieźle :) Odpowiedz Link Zgłoś
israel Socjalizm 03.04.06, 00:04 nic dodac nic ujac, w tym kraju firmy panstowe to molochy, ktore sluza tylko i wylacznie utrzymywaniu spokoju wsrod mas. gdyby do wladzy doszli normalni, rozsadni ludzie, to by wycieli te wszystkie korzysci. Tzn przyznam, ze taki kolejarz ma prawo do znizki na pociagi, ale jego rodzina? A 14 pensji gornika? Dlaczego nikt nie zastanowi sie, gdzie jest ta konstytucyjna rownosc? Dlaczego prywatni pracownicy nie maja gwarantowanych przez panstwo takich swiadczen?? Odpowiedz Link Zgłoś
rafi13 Bo sie nalezy... 03.04.06, 00:58 W Polsce wciaz wielu ludziom wiele rzeczy sie 'nalezy'. Tylko tym ktorzy 'maja glowe na karku' i mimo wszystkich niedogodnosci pchaja ten kraj naprzod, nie nalezy sie nic. Z nich trzeba strzyc podatki, zeby potem Kaczo-Lepry mialy co rozdawac sierotom po PRLu. W tym polscy populisci z Kaczynskim na czele podobni sa do Gierka - dac masom kielbasy, beda siedzialy cicho.. 18% bezrobocia w kraju, a szaman Kaczynski wciaz straszy lud 'liberalnymi eksperymentami'... 'Ludu' nie badz ciemny! Odpowiedz Link Zgłoś
olias a to lyberalizm zrobił te wysokie bezrobocie? 03.04.06, 07:14 ciekawe, do tej pory sądziłem że to ekperymenty liberalnych kretynów skasowały polską produkcję, dobrze żeś mnie wyprowadził z błędu. Niech żyją Bielecki i Balcerowicz - socjaliści antyliberalni!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konserwatysta Re: a to lyberalizm zrobił te wysokie bezrobocie? IP: *.cc.gt.atl.ga.us 03.04.06, 10:46 Z bożą pomocą wyleczymy świat z zarazy socjalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manhu Re: a to lyberalizm zrobił te wysokie bezrobocie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 13:22 No nie sądzę. Wątpię by takiego oliasa dało się wyleczyć. On jest ślepo przekonany, że w Polsce od 1989 mamy liberalny kapitalizm. LOL. Mamy 4-tą drogę, w UE jest "trzecia" droga, bo startowali z innego krańca, Polska ruszyła od socjalizmu więc bliżej doszła. Napisz olias jeszcze, że za komuny było lepiej (mimo że każdy widzi, że było 5-10 razy gorzej i tylko części rodzin w 100% bezrobotnych jest gorzej góra 2% społeczeństwa). Czy warto dodawać, że sztuczne utrzymanie miejsca pracy dla jednego darmozjada kosztuje 4 miejsca pracy gdzie indziej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Metju Re: a to lyberalizm zrobił te wysokie bezrobocie? IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 03.04.06, 16:15 rzeczywiście, przez 16 lat Balcerowicz z Bieleckim mieli olbrzymi wpływ na sposób rządzenia krajem... pomyśl człowieku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucusia Re: Socjalizm IP: 212.244.186.* 03.04.06, 10:41 Jakich mas? Ilu jest pracowników koleji i kopalni? Szkoda, że mój syn sie dobrze uczy, bo tak to bym go posłała do zawodówki na górnika i za parę lat przynosiłby dobrą pensje, a tak to nie daj Boże zechce zostać profesorem na uniwersytecie i chłopak koło 40-tki zacznie zarabiac jakieś 3- 3,5 brutto. Ale nie wszystkie nadzieje stracone - silny jest, może się da przekonać na tą zawodówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Kierski Re: Socjalizm IP: *.arcabit.com 03.04.06, 12:33 Konstytucyjna równość polega na tym, że każdy może zostać górnikiem i każdy górnik ma przywileje. Czyli równość jest... gorzej ze sprawiedliwością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BB Re: Socjalizm IP: *.icpnet.pl 03.04.06, 13:51 Sprawiedliwość jest obok Prawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolejarz Re: Deputat i święty spokój IP: *.echostar.pl 03.04.06, 00:08 Proszę sprawdzić jakie pensje mają kolejarze za swoją służbę.Jeżeli chodzi o 80% zniżki dla żony kolejarza, to należy ją wykupić. Koszt takiej zniżki na 2006r. wynosi ponad 100 złotych.Nie wszystkich stać na jej wykup. A dlaczego nie wspomina się o przywilejach posłow i senatorów, którzy prócz wysokich diet nie płacą za żadne środki transportu w kraju ( PKP PKS LOT komuni- kacja miejska). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sosna Re: Deputat i święty spokój IP: *.acn.waw.pl 03.04.06, 00:13 jasne, dlatego wszystkie zony kolejarzy siedza w domach i nie jezdza wogle pociagami, albo placa 100% stawki. wku..a mnie jak slysze od chrzestnego, ktory pracuje na kolei, ze pojechal z rodzina pociagiem na sycylie za bezcen, bo przeciez 'mu sie nalezy' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sosna Re: Deputat i święty spokój IP: *.acn.waw.pl 03.04.06, 00:14 a poslow i senatorow jest w sumie 560, wiec nie jest to takie obciazenie dla kasy panstwa jak 130k kolejarzy + rodziny Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Re: Deputat i święty spokój 03.04.06, 00:50 wszystkie przywileje w polsce powinny byc zniesione.szczegolnie dla bylego aparatu komunistycznego.jest skandalem ze zbrodniarze z kpp czy sb potrafia potrafia buc na recie.i korzystac z tego lupierzu skradzingo polskim obywatelom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nat średnia płaca góników 4500, emerytura 2500 IP: *.chello.pl 03.04.06, 01:36 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baverm Re: Deputat i święty spokój IP: *.albq.qwest.net 03.04.06, 05:35 Jak wszedzie na swiecie, sa dobrzy i lepsi,zawsze pracownicy "panstwowi" mieli lepiej i beda miec lepiej -no bo kto? w konu glosuje (50% elektoratu) na przyszly rzad ???. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e_gon Re: Słóżby mundurowe IP: *.citysat.com.pl / *.net81.citysat.com.pl 03.04.06, 06:10 Autor zapomniał o słóżbach mundurowych.Emerytura po 15-tu latach słóżby,resortowa słóżba zdrowia itp.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flkatron Re: Słóżby mundurowe IP: *.torun.mm.pl 03.04.06, 22:14 Służby mundurowe- wojsko- to miały przywileje!! Teraz nic im nie zostało z prostej przyczyny,w tej instytucji pojęcie "strajk" nie istnieje w przeciwieństwie do innych zawodów. Możemy mówić tylko o Buncie a to już jest surowo karane!!! Z wojskowej służby zdrowia może każdy kożystać. Możliwość wcześniejszego odejścia na emeryturę istnieje we wszystkich armiach,tego nie wymyślono w PRL-u. Mundurowi też płacą podatki które są marnotrawione na nie zasłużone przywileje dla innych grup społecznych. Jak górnikom,kolejarzom lub energetykom jest ciężko w pracy niech się zwolnią. Dzisiaj nie ma nakazu pracy. zlikwidować wszystkie przywileje i obniżyć podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronin1972 Re: Deputat i święty spokój IP: 195.39.217.* 03.04.06, 06:31 dlaczego zawsze nagonka na Górników. Nikt nie mówi o nauczycielach policji wojsku służbach państwowych. Oni nic nie wypracowują (zyski z produkcji) a mają premie i różnego rodzaju przywileje. Mącicie Państwo DZIENNIKARZE (skłucacie społeczeństwo) zamiast zająć się rzetelną informacją i prawdziwymi problemami w Kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykwak Re: Deputat i święty spokój IP: *.chello.pl 03.04.06, 11:51 A dlaczego nagle nagonka na nauczycieli (ktorzy z wyzszym wyksztalceniem zarabiaja duzo mniej niz gornicy!!!! Jak to nauczyciele i policjanci nic nie wypracowuja, od kiedy tylko w przemysle powstaje wartosc dodana. To skoro tak to moze zwolnijmy wszystkich nauczycieli i policje, a Pan niech sam zajmie sie zapewnieniem dziecku edukacji. Zobaczy Pan wtedy jak wartosciowym produktem jest nauczanie. Poza tym prosze wynajac agencje ochroniarska, ktora bedzie zapewniac panu porzadek, bo skoro policja marnotrawi pieniadze...Czas juz skonczyc z mysleniem ze tylko przemyslem kraj sie bogaci. Bo jezeli tak by bylo, to Ci gornicy juz by dawno byli ustawnieni, no bo skoro 8 ton wegla maja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Deputat i święty spokój IP: *.lubin.dialog.net.pl 03.04.06, 10:11 no bardzo dobrze mowisz jestem gownikiem i zarabiam 1700 zl a nie 7 tys i pracuje w kghm nie wiem skad oni maja te dane niedlugo beda nam wciskac ze w polsce srednia placa to 10 tys zlotych , sku..syny je..e . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ef14 Re: Deputat i święty spokój IP: 157.25.155.* 03.04.06, 15:13 a ja znam takich, co ciężko pracują za 800 zł na rękę. i nie używają tak ordynarnego języka jak Ty i nie idą na wcześniejszą emeryturę i węgla nie dostają. a średnie pensje się podaje brutto więc sobie policz - to będzie 4,600 z kawałkiem. pomyśl sobie, jakie są pensje kierownictwa(częściowo z nadania politycznego) i średnia jak nic wyjdzie. stąd te dane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnostyk Re: Deputat i święty spokój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 23:54 Gość portalu: arek napisał(a): > no bardzo dobrze mowisz jestem gownikiem i zarabiam 1700 zl a nie 7 tys i > pracuje w kghm nie wiem skad oni maja te dane niedlugo beda nam wciskac ze w > polsce srednia placa to 10 tys zlotych , sku..syny je..e . ---- Może Ty jesteś ino śleprem a nie żadnym górnikiem, skoro tak mało zarebiasz? Spytaj się swoich przełożonych ile oni zarabiają, czasem oni też mówią że są górnikami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apokalipsa Wiwat komuna kaczorów IP: *.CNet2.Gawex.PL 03.04.06, 10:51 każdego mozna kupić.Kaczory dają zalegalizowane łapówki z pieniędzy podatników dla leserów IV RP Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Re: Deputat i święty spokój 03.04.06, 10:53 Wyborczej chyba chodzi o oto aby tylko wybrana bardzo wąska gruba ludzi miała przywileje i została właścicielami Rzeczpospolitej, a nie motłoch. Dlaczego się nie pisze o wynagrodzeniu kadry kierowniczej, które doskonale podbijają średnią. A zostaje sie członkiem tej wąskiej grupy ludzi po znajomościach jeszcze z czasów komuny. Czy ci różnej prezesi, menadżerowie różnej maści znają po dwa języki, skończyli po dwa fakultety, nie oni są znajomymi króliczka. Czy oni tyle wnoszą wartości dodanej do przedsiębiorstw, że zarabia taki prezes więcej niż reszta załogi razem wzięta. Przecież on nie pobudował tej fabryki, nie zaczynał od zera jak spora grupa "prywaciarzy", nie pracuje na swoim. A został prezesem bo jest np. zięciem dawnego pierwszego sekretarza PZPR. Czy Wyborcza zna przypadki aby ci znakomici menadzerowie poszli pracować na " swoje" jak są tacy dobrzy. Przecież kapitał na początek mają, wiedzę też. To dlaczego żerują na układach i znajomościach, i zostają przy pracy gdzieś na etatach, po zmianie opcji politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdupy Re: Deputat i święty spokój IP: *.au.pwr.wroc.pl 03.04.06, 11:22 Myslisz ze tylko kumple z komuny dostaja stolki?? Takze byddło solidarnosciowe siedzi i pierdzi na stolkach. Odpowiedz Link Zgłoś
saprafik Re: Deputat i święty spokój 03.04.06, 11:43 Nie ma problemu ze ktos dostaje duza pensje, deputat, dotatek itd. Problem jest wtedy gdy jest to finansowane przez budzet panstwa, za pomoca dotacji. Aha i jeszcze jedno. Wynagrodzenia pracownikow firm panstwowych sa regulowane przez ustawe kominowa. A jezeli chodzi o firmy prywatne, to naprade, niech firmy te swobodnie ustalaja wynagrodznia dla kadry kierowniczej. Panstwu, GW, tobie, mnie nic do tego Saprafik Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Re: Deputat i święty spokój 03.04.06, 14:41 Wynagrodzenia pracownikow firm panstwowych sa regulowane > przez ustawe kominowa W Orlenie też? Przecież tam prezes ma pensję wyższą niż reszta załogi. W innych tego typu zakładach jest podobnie. W firmach prywatnych bardzo często się zdarza że znajdują tam pracę z bardzo wysoką pensją osoby które były kiedyś w ministerstwach ( zakamuflowana łapówka). Odpowiedz Link Zgłoś
saprafik Re: Deputat i święty spokój 03.04.06, 17:44 PKN Orlen jest spolka akcyjna. Do skarbu panstwa nalezy 28% i ustawa kominowa nie obowiazuje. Inaczej jest z PKOBP gdzie skarb panstwa ma ponad 50% i ustawa kominowa obowiazuje. Jak ktos ma ochote zatrudnic niekompetentnego prezesa do firmy prywatnej i stracic na tym pieniadze, to mnie to nie przeszkadza. Ale cos czuje ze te "zakamuflowane lapowki" nie wystepuja nagminie, i nie na najwyzsze stanowiska Saprafik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Kierski Re: Deputat i święty spokój IP: *.arcabit.com 03.04.06, 12:39 > Czy Wyborcza zna przypadki aby ci znakomici menadzerowie poszli > pracować na " swoje" jak są tacy dobrzy. Przecież kapitał na początek > mają, wiedzę też. To dlaczego żerują na układach i znajomościach, > i zostają przy pracy gdzieś na etatach, po zmianie opcji politycznej. Ci znakomici już dawno poszli "na swoje", czyli do prywatnych firm. Wyjątki to ci, którzy chcą mieć w CV pozycję "zreorganizowałem państwowego molocha, zaczął zarabiać - jestem dobry". Zostali na państwowym w większośći ci kiepscy, którzy bez żerowania na układach i znajomościach nadawaliby się do noszenia teczek innym. Gdyby sprywatyzować, to ci kiepscy by wylecieli i już. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babaqba Re: Deputat i święty spokój IP: *.acn.waw.pl 03.04.06, 13:04 myslacyszaryczlowiek1 napisał: > Wyborczej chyba chodzi o oto aby tylko wybrana bardzo wąska gruba ludzi miała > przywileje i została właścicielami Rzeczpospolitej, a nie motłoch. Wiesz... nie sądzę. KTOŚ te wszystkie deputaty musi sfinansować. KTO? MY oczywiście. Przy pomocy zawyżonych cen ogrzewania, prądu, biletów kolejowych. Napisz mi proszę, dlaczego uważasz, że to ja powinienem pracować więcej i wydajniej, aby dopłacić górnikowi i kolejarzowi? Nie jestem właścicielem Wyborczej ani Rzeczypospolitej. Jestem zwykłym zapie..czem. Czyżbyć postulował wykorzystywanie w imię... właśnie, czego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek.123 A co z przywilejami mundurowych? IP: 195.20.110.* 03.04.06, 10:58 Czy ktoś próbuje policzyć ile to nas kosztuje, ich wcześniejsze emerytury i inne przywileje jak choćby dodatkowe niezwykle korzystne możliwości zarabiania na emeryturach.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soma115 Re: A co z przywilejami mundurowych? IP: *.netia.pl 03.04.06, 18:59 Ciekawie by było policzyć ile osób w polsce pracuje a ile jest na utrzymaniu tych pracujących (sfera budżetowa, renty, emerytury itp.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaggiieee Kolejarze+gornicy IP: *.komcom.de 03.04.06, 11:03 najlepiej sami zostancie kolejarzami i gornikami, i potem sami powiedzcie, czy chcecie aby wam odebrano uprawnienia, czy nie. bo krzyczec to zasze najlatwiej, i najlepiej aby skoro drugi czlowiek cos straci, to trzeba siecieszyc - skoro ja nie mam, to niech on tez nie ma. co jest niestety nasza cecha narodowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ef14 Re: Kolejarze+gornicy IP: 157.25.155.* 03.04.06, 15:24 zupełnie nie o to mi chodzi, że skoro ja nie mam to on też niech nie ma. właśnie problem w tym, że ja mam, ale mam za swoją pracę poprzedzoną studiami. i mam z pieniędzy, które firma zarobi na klientach, a nie z Twoich podatków. i myślę, że to głównie wkurza ludzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
rysiob1 Re: Deputat i święty spokój 03.04.06, 11:10 średnia płaca w całym górnictwie wynosi ok.4,4 tys.zł.(w miedzi trochę więcej)od sprzątaczki i pracowników powierzchni(900-1500zł.)górników,(i ich jest najwięcej-obsługa,transport,ślusarze,elektrycy)którzy zarabiają ok.1800-2000tys.zł.do górników ścianowych i w przodkach(najniebezpieczniejsza praca)ktorzy zarabiają ok.2500-2800(z pracą w soboty i niedziele).Więc może ktoś mnie oświeci i powie ile zarabiają ci nieliczni dyrektorzy i menadżerowie że tak zawyżają średnią.Może by tylko ich prześwietlić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turqo Re: Deputat i święty spokój IP: *.au.pwr.wroc.pl 03.04.06, 11:25 Oni taka kase wala ze to w glowie sie nie miesci. Dostaja pensyjki z 9 patyków i jeszcze nagrody w dziesiatkach tysiecy. A tak na prawde gowno robia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: Deputat i święty spokój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 12:53 2500 to na ręke. Srednie brutto górnika to ok. 4000 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rocznik 1952 Re: Deputat i święty spokój IP: *.zeto.opole.pl / *.zeto.opole.pl 03.04.06, 13:00 Pracuję 37 lat i mój jedyny przywilej którego sie na szczęście doczekałam to wcześniejsza emerytura w 2007 roku.Nigdy nic od nikogo nie dostałam za darmo,swoją uczciwą i sumienną pracą uważam sie za godnego człowieka,od łyżeczki zaczynałam swoje dorosłe życie,na wszystko musiałam sobie ja i mój mąż zapracować to co mam a jest tego niewiele zawdzięczam tylko pracy moich rąk.Zarobki też mam coraz mniejsze pomimo lat pracy.I niezmiernie sie ciesze,że już nie będę musiała dalej znosić upokorzeń braku szacunku i bezradności.to jest mój największy przywilej.I cieszy mnie to,że wychowałam dwoje dzieci z którymi nie miałam żadnych kłopotów i obydwoje ukończyli studia a jedno znich wyjechało za granice do pracy,bo Polska nie zapewnia rynku pracy dla młodych,wykształconych i dobrych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beholder Re: Deputat i święty spokój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 13:24 Nie mam nic przeciwko biletom dla kolejarzy (chocby dlatego, ze ze rzuca ich po calej POlsce i musza jakos sie przemieszczeac. 100 PLN za rok za 80& znizke? Tez tak chce! Zwrocilaby mi sie po jednych wakacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leśny Re: Deputat i święty spokój IP: *.man.bydgoszcz.pl 03.04.06, 15:03 beholder-widzisz kolejarzy nie stać na wyjazdy wakacyjne tak jak Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Deputat i święty spokój IP: 156.17.201.* 03.04.06, 13:23 do średniej wchodzą zawsze pensje kierownictwa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prokurator Re: Deputat i święty spokój IP: *.wyszkow.mm.pl 03.04.06, 14:07 uważam iż te niby przywileje dla kolejarzy to poprostu kpina gdyż pracownik pkp ledwie otrzymuje srednio na reke czyli na konto 1250 zł a nawet czasami mniej gdyby pracownicy pkp zarabiali tak jak naprzykład górnicy nie potrzebowali by tych śmiesznych ulg na przejazdy dla siebie i rodzin zatem jes to absolutna bzdura, jezeli tak komuś zalezy aby nie było przywileji to tylko trzeba dać zarobić a nie pisać bzdury oprzywilejach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ef14 Re: Deputat i święty spokój IP: 157.25.155.* 03.04.06, 15:28 powtórze się: znam ludzi, którzy zarabiają 800 zł na rękę! też mają dzieci, muszą żyć. i nie mają przywilejów! żadnych! mają za to dumę i nie zapisują się na wszystkie socjalne dodatki, które by im się należały, bo wiedzą, że są ludzie, którzy mają jeszze gorzej.... ale do tego potrzeba zwykłej uczciwości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnostyk Re: Deputat i święty spokój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 00:07 Gość portalu: ef14 napisał(a): > powtórze się: > znam ludzi, którzy zarabiają 800 zł na rękę! też mają dzieci, muszą żyć. i nie > mają przywilejów! żadnych! mają za to dumę i nie zapisują się na wszystkie > socjalne dodatki, które by im się należały, ---- I co mają z tej DUMY? Duma daje się w jakiś sposób przeliczać na PLN? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorguś baniak ty jesteś do bani IP: *.bytom.compnet.com.pl 03.04.06, 14:39 wara wam ciemniaki z lewiatana od naszych wypłat i dodatków - wy darmozjady płaćcie godnie ludziom to będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobo Re: Deputat i święty spokój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 15:19 większość tych przywilejow jest "papierowa" i nikt nic nie traci albo tez niewiele zyska... jak kolejazre nie dostaną biletó za darmo to napewno nie będą tyle jeżdzić itd... Odpowiedz Link Zgłoś
aandin Re: Deputat i święty spokój 03.04.06, 15:40 Przestańcie pie..ć te swoje głupoty!W jakiej kopalni są takie zarobki brutto?Wyborcza to oszołomstwo i podpuszczanie ludzi na ludzi wg starej komunistycznej maksymy. Odpowiedz Link Zgłoś