Dodaj do ulubionych

PiS doniosło do prokuratury na Orange

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 11:40
PIS "doniosło" na Orange. Cała"Wybiórcza". Gdyby to zrobił ktoś z PO, to
komentarz brzmiałby: poseł z PO dba o interes skarbu państwa.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: StanisławMaćkowiak Paranoja i Schizofrenia IP: *.zabka.pl 11.04.06, 11:42
      Brawo, najpierw robili koszty na reklamę Idei a teraz od nowa koszty na
      reklamę a pństwo nie ma na wojnę okupacyjną w Iraku i wozenie d888 urzedasów
      na koszt podatnika. To niesprawiedliwe! Paranoja i Schizofrenia
    • Gość: Thesad PiS doniosło do prokuratury na Orange IP: *.ncl / *.dsl.pipex.com 11.04.06, 11:44
      Co tu komentowac. Te wszystkie zabiegi sluza tylko i wylacznie do
      wypompowywania pieniedzy za granice.
      • bak_on Orange - Vofadone 11.04.06, 12:11
        Orange, a wlasciwie Vodafone, to obecnie jeden z najwiekszych operatorow sieci
        komorkowych na swiecie. Wlasciwie we wszystkich kracjach, gdzie firma przejela
        miejscowych operatorow, wprowadzila wlasna nazwe. W wiekszosci krajow wlasnie
        Orange, w Niemczech Vodafone. Afera przejecia Mannesmanna w Niemczech do dzisiaj
        jeszcze sie kompletnie nie zakonczyla, jako ze szefowie Mannesmanna (D2) dostali
        za zgode na fuzje olbrzymie odprawy, co niektorzy interpretuja jako lapowki.
        Co tu ukrywac, Vodafon to bardzo agresywna firma. Wlasnie koniec Mannesmanna
        zaczal sie od tego, ze jej szefowie chcieli przejac wtedy jeszcze niezalezna
        firme Orange w Wielkiej Brytanii, a sami zostali lyknieci przez Vodafon.
        Wydaje mi sie, ze raczej trudna bedzie walka z tym gigantem, a i w kontekscie
        ujednoliconej nazwy sieci w wiekszosci krajow, trudne do udowodnienia, ze firma
        dziala na szkode akcjonariuszy.
        • Gość: Ulenspiegel Orange to nie Vofadone IP: *.wakacje.pl / *.wakacje.pl 11.04.06, 12:33
          Kolego, coś ci się pomyliło ;-)))) Orange, to marka należąca do grupy France
          Telecom, obecna w wielu europejskich państwach. A Vodafone to brytyjski
          operator, który w Polsce zabiega o przejęcie Polkomtela, czyli Plusa.

Gdzieś dzwonią kolego, ale nie tam gdzie myślisz ;-)

pozdrawiam
        • Gość: CazaNova pomieszanie pojęć i niewiedza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 12:36
          tak się akurat nieprzyjemnie dla autora postu składa, że Orange i Vodafone nie
          mają ze sobą nic wspólnego...
          • bak_on Re: pomieszanie pojęć i niewiedza 11.04.06, 12:46
            No coz, przyznaje sie do winy. Umknal mi fakt, ze Vodofone odsprzedala Orange
            FT. Mea culpa. Zapamietalem onegdaj, ze cala awantura miedzy Vodafone a
            Mannesmannem wlasnie o Orange sie rozeszla, co bynajmniej nie umniejsza zarzutu
            mojej niewiedzy. Wypada podziekowac za douczenie.
    • Gość: x Re: PiS doniosło do prokuratury na Orange IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 11:54
      dosłownie PIERWSZY raz muszę im przyklasnąć...
    • Gość: gość PiS doniosło do prokuratury na Orange IP: *.com.pl / 217.153.27.* 11.04.06, 11:59
      Ciekawe czemu PIS z taką chęcią nie doniosło na ojca Rydzyka.
      Ale kto by tam skarżył na swojego "ojca".
      ... ale Pan Ziobro obiecał, że "zajmie" się sprawą... taaaaaa....
    • pethate Re: PiS doniosło do prokuratury na Orange 11.04.06, 12:00
      Jesli w takim tempie i w takim rozmiarze Pis bedzie fatygowal prokurature,
      to trzeba bedzie importowac prokuratorow.Pewnie z Bialorusi,oni maja
      wprawe,szybko sprawie leb ucinaja .Lukaszenka i Kaczorenka szybko sie dogadaja.
    • Gość: kristoff26 Re: PiS doniosło do prokuratury na Orange IP: *.provider.pl 11.04.06, 12:05
      Tutaj się akurat zgodzę.
      Jestem przeciwnikiem PiSiorów, ale Gazeta Wyborcza stała się ostatnio prawie tak
      tendencyjna jak Radio Maryja, tylko działa w przeciwnym kierunku. Trudno
      ostatnio dopatrzeć się w Wyborczej obiektywwizmu co chyba nie przystoi tak
      dużemu dziennikowi.
      A co do Orange to ja dość szybko zareagowałem na wprowadzenie nowej marki. Po
      kilku latach korzystania z Idei uciekłem do konkurencji i chwała Bogu. Zresztą
      tak samo zrobiła cała masa moich znajomych. Taką tendencję potwierdzają też moi
      znajomi, którzy pracują w salonach Orange co się ma nijak do oficjalnych
      wypowiedzi szefów firmy.
      pozdrawiam
      • Gość: daag * IP: 213.17.224.* 11.04.06, 12:14
        a czy mozna zapytac co sklonilo pana do zmiany operatora? z pana komentarza
        wynika, ze bylo to wprowadznie marki "orange" w miejsce "idea". jesli taki byl
        powod to coz... gratuluje "racjonalnego" podejscia do tematu.
        • Gość: rocadamour Re: * IP: *.ztpnet.pl 11.04.06, 12:57
          Ja też uciekłem z Idei, każdy kto ma telefon w tej sieci wie, że poziom usług
          jest żenujący. Po zmianie logo wiele usług podrożało i zmiemniło sie na gorsze.
          Po co więc przepłacać.
        • cics Re: * 11.04.06, 13:12
          >a czy mozna zapytac co sklonilo pana do zmiany operatora? z pana komentarza
          >wynika, ze bylo to wprowadznie marki "orange" w miejsce "idea". jesli taki byl
          >powod to coz... gratuluje "racjonalnego" podejscia do tematu.

Podejscie bardzo racjonalne. Skąd Orange ma zdobyc pieniądze na szaloną
          kampanię reklamową , opłaty za "licencję na kolor pomarańczowy" . Przecież musi
          je albo wyciągnąć od klientów, albo drastycznie obciąć koszty , pogarszając
          jakość.
        • Gość: kristoff26 Re: * IP: *.provider.pl 11.04.06, 13:29
          Nie były to powody ideologiczne.
          Byłem posiadaczem Idei POP. W momencie gdy pojawiło sie Orange pojawiła się też
          nowa oferta prepaidowa Orange Go. Jasne dla mnie było że kwestią czasu jest
          zastąpienie POP-a tym nowym prepaidem. Faktem jest że do tej pory to nie
          nastąpiło, ale wydawało mi się to dość logiczne. A ponieważ na początku Orange
          Go nie dorastało do pięt Idei POP (brak pakietów SMSów, dewaluacja punktów z
          Profitu, itp) więc postanowiłem nie czekać na rozwój wypadków tylko zmienić
          operatora. Co ciekawe, tak jak pisałem zrobiła cała masa moich znajomych i
          proces migracji trwa nadal.
          Pozdrawiam
        • Gość: kes Re: * IP: 194.98.34.* 11.04.06, 16:22
          Nawet jesli zrobil to z powodow ideologicznych, to co z tego?
          To sie nazywa "ekonomiczny patriotyzm", z ktorego notabene slyna... Francuzi
          • Gość: daag Re: ** IP: 213.17.224.* 11.04.06, 18:01
            do p.rocadamour: rezygnacja z powodow o ktorych pan pisze jest calkowicie
            uzasadniona. raczej kazdy konsument kieruje sie wskaznikiem cena/jakosc.
            wskaznik rosnie, dziekujemy dostawcy i szukamy nowego. chyba, ze sa przeslanki,
            zeby jeszcze wstrzymac sie z decyzja...

do p.cics: stosuje pan(i) pewne uproszczenie zakladajac, ze koszty beda
            przerzucone na klienta. tak mozna dzialac ale w warunkach monopolistycznych.

do p.kristoff26: z kontekstu pana wczesniejszego komentarza wygladalo to jednak
            na decyzje ideologiczna stad moje pytanie.

do p.kes: "ekonomiczny patriotyzm" hmmm... ciekawe podejscie. ale przypominam,
            ze wlasciciele sklepiku zostaja ci sami, tyle tylko, ze inny szyld przybili nad
            drzwiami. a tak na marginesie taki partriotyzm wolny rynek szybko naprostuje.
    • Gość: Orangutan Re: PiS doniosło do prokuratury na Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 12:14
      Jasne, że to jest jedna wielka kombinacja finansowa. Jestem przedstawicielem
      centertela od kilku lat. Przez 5 lat zmienialiśmy wizualizację w salonach 3
      razy. Ta ostatnia - zmiana na orange - kosztowała WŁAŚCICIELI SALONÓW Orange
      od 15 do 40 tys. zł. netto w zależności od wielkości salonu. To NIE ptk
      centertel płaciło za to tylko MY - właściciele salonów. Zmiana wizualizacji i
      przejście do Orange było też okazją do znacznego obniżenia naszych prowizji.
      KIEDY MY TO ODROBIMY????? Kiedyś śmialiśmy się że pracujemy dla IDEI nie dla
      pieniędzy, teraz to już nawet żadnej idei nie mamy. Panowie z PIS-u (nie
      głosowałem na nich) dobierzcie się centertelowi do dupy. Niech odpowiedzą za to
      że kosztem nie swoich pieniędzy ubijają swoje pokrętne interesy. PIS
      POWODZENIA!!!!!
    • Gość: turmacz PiS doniosło do prokuratury na Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 12:16
      1,6% od przychodu czyli prawdopdobnie około 10% od rzeczywistego
      zysku. To bardzo dużo. Tym bardziej że na rynku jest tylko kilku
      operatorów i klienci doskonale orientują się o zaletach i wadach
      każdego operatora . To nie są proszki do pranie gdzie np. marka OMO
      bardzo dużo znaczy.
      Dla każdego trzeźwego oczywiste jest że cały manewr z tak wysoką
      opłatą za markę służy tylko transferowi zysków .
      • hispana Re: PiS doniosło do prokuratury na Orange 11.04.06, 12:47
        a inwestorzy z zagranicy ktorzy w coraz mniejszej czesci naplywaja do Polski sa
        przyzwyczajeni do marki Orange i wlasnie tam kupuja telefony dla swoich
        pracownikow - coraz ich mniej dlatego, ze akcje takie jak ta wciaz maja miejsce
        • Gość: pacal głupoty waść gadasz IP: *.bg.am.poznan.pl 11.04.06, 12:53
          każda większa firma podpisuje umowę firmową na świadczenie usług telekom. z tym
          dostawcą, który zaoferuje najlepsze warunki. A nie "z przyzwyczajenia". Bo w
          wielkich firmach to są różnice idące w dziesiątki jeśli nie setki tysięcy złotych.
        • Gość: Starter hispana - więcej takich śmiesznych teoryjek proszę IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.04.06, 13:09
          hispana napisała:
          > a inwestorzy z zagranicy ktorzy w coraz mniejszej czesci naplywaja do Polski
          > sa przyzwyczajeni do marki Orange i wlasnie tam kupuja telefony dla swoich
          > pracownikow - coraz ich mniej dlatego,ze akcje takie jak ta wciaz maja miejsce

Po prostu Nobel z ekonomii, inwestorzy nie przyjda do Polski jeśli nie znajdą
          swojej ulubionej pomarańczki.
          Czyli napływ kapitału zagr. w latach 90-tych spowodowany był zapewne nadzieją
          że pomarańczka w końcu do Polski zawita
          • hispana Re: hispana - więcej takich śmiesznych teoryjek p 11.04.06, 16:23
            to jest ekonomia kreatywna :)
    • znajomy_jennifer_lopez Akurat mają rację 11.04.06, 12:32
      Centertel nie jest własnością France Telecom.
      Współwłascicielem jest TPSA wiec po częsci płaci za to każdy kto ma akcje TPSA
      A TP nie jest 100% własnością France Telecomu dlatego zarzut jest słuszny.
      Gdyby FT miało 100% akcji Centertela to moga jej (sobie) sprzedać nawet psie kupy po 1 000 000 000 $/sztukę.

wersja uproszczona:
      Jeśli jestes współwłascicielem traktora masz prawo do odszkodowania (wynagrodzenia) jesli tylko drugi współwłasciciel uzywa Waszego traktora (czyt. transferuje zyski do Orange)
      • Gość: ~znudzony no nie wiem IP: *.bgz.pl / 193.108.194.* 11.04.06, 13:02
        współwłaściciel musi (lub przynajmniej powinien) wyrazić zgodę na użytkowanie
        traktora przez współwłaściciela tylko dla jego zysków
        • znajomy_jennifer_lopez Re: no nie wiem 11.04.06, 13:14
          Gość portalu: ~znudzony napisał(a):

> współwłaściciel musi (lub przynajmniej powinien) wyrazić zgodę na użytkowanie
          > traktora przez współwłaściciela tylko dla jego zysków

Otóż to - a nie słyszałem żeby mniejszościowi udziałowcy TPSA wyrażali gremialną radość i zgodę na zmianę marki Idea na Orange i płacenie haraczu
          • Gość: Rzadki Re: no nie wiem IP: 62.29.248.* 11.04.06, 14:05
            Nie jestem zwolennikiem PiS tym niemniej dzialanie w pelni popieram. To
            klasyczny transfer zyskow za granice. A to ze to 'tylko' 100 mln rocznie to
            bardzo smieszny argument. Ta kwota to tylko jedna umowa.

Niestety obawiam sie, ze cala sprawa przyschnie badz to po interwencji oburzonej
            Unii Europejskiej badz transferu odpowiedniej kwoty gotowki komu trzeba.
            • manhu Re: no nie wiem 11.04.06, 14:36
              Akurat przeciwko transferowi zysków nic nie mam. Jak ktoś jest właścicielem to jego i jak FT chce to może całą sieć TPSA nawet spalić i nic nam do tego.

"zmiana marki kosztowała blisko miliard dolarów, co było - zdaniem autorów raportu - zupełnie niewspółmierne do korzyści"
              Że co? Jakich korzyści? Co za sens zmieniać lepszą znaną markę Idea na nieznaną Orange?
              • kaphis Re: no nie wiem 11.04.06, 16:01
                Ano taki sens zmieniac, ze Idea jako marka juz sie przejadla, ludzie zaczeli
                przenosic sie do innych bardziej agresywnie reklamujacych sie sieci, poza tym to
                ze Ty nie slyszales o operatorze Orange nie znaczy ze marka ta jest nieznana. To
                nie jest jakis zasciankowy operator jak Idea, tylko cos kapkę wiekszego ;)
                Teoretyczne korzysci w przyszlosci moga byc nastepujace:
                - obnizenie kosztow marketingu
                - obnizenie kosztow aparatow telefonicznych w zwiazku z zamawianiem u
                producentow duzo wiekszych ilosci przez operatora Orange
                - lepsze warunki roamingu miedzynarodowego miedzy sieciami Orange w roznych krajach
                itd.
                Nie sa to oczywiscie jakies oszalamiajace korzysci, ale zawsze sa.
                • Gość: sorensen Telia, Orange i Idea IP: *.ebar.dtu.dk 11.04.06, 17:54
                  W Danii byl Orange ale nazwa zostala zmieniona na Telia, gdyz dunczycy namietnie
                  uprawiajacy rynkowy patriotyzm nie chcieli dac zarobic zabojadom z FT. I nikt
                  nie podnosil argumetow ze przeciez Orange to marka znana w Europie itp itd.
                  Poprostu w polskim przypadku chodzi otranfer zyskow i tyle.
      • Gość: Jacek Wolny rynek IP: 80.53.35.* 11.04.06, 13:13
        Ludzie, czy rzeczywiście uważacie, że należy dyktować międzynarodowym firmom
        filozofię marketingu, i to za pośrednictwem prokuratury? Zmiana nazwy (chyba
        glupia w tym konkretnym przypadku) to problem udziałowców, a nie mój, wasz, czy
        jakiegoś posła-darmozjada. Jak mi się nie podoba, to u nich nie kupuję i cześć.
        A może teraz kolej na Daewoo i Chevroleta (a to akurat była rozsądna zmiana).
        • Gość: Iga Re: Wolny rynek IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 13:18
          Ty chyba nie rozumiesz, o co tu tak naprawdę chodzi. Jak byś przeczytał artykuł
          ze zrozumieniem, dowiedziałbyś się, że za tą szkodliwą zmianą ciągną się
          również konsekwencje finansowe.
          • rafvonthorn Re: Wolny rynek 11.04.06, 16:52
            Właściciel ma prawo dysponować własnym majątkiem. Trzeba było nie sprzedawać,
            teraz takie akcje to kolejna makrobiznesowa kompromitacja Polski. Gdybym miał
            coś kupić w Polandzie, to po takich wypowiedziach i po zamieszaniu z Unicredit,
            spieprzałbym z powrotem do Japonii z moimi pieniędzmi. Kamień na kamieniu tu
            nie zostanie....
            • Gość: qqrq Re: Wolny rynek IP: *.pekao.com.pl 11.04.06, 17:42
              > Właściciel ma prawo dysponować własnym majątkiem

Właściciel - może, ale France Telecom NIE jest właścicielem TPSA , a tylko
              części tej firmy. A to oznacza ,że nie ma prawa działać na szkodę akcjonariuszy
              mniejszościowych.
      • Gość: Jahuu Re: Akurat mają rację IP: *.t-systems.com.pl 11.04.06, 13:43
        no nie mozna sprzedać psiej kupy francuzom za miliard $ za sztuke, bo to jest
        zlamanie prawa, a dokladnie ustawy o CIT
    • przemmo1 Re: PiS doniosło do prokuratury na Orange 11.04.06, 12:49
      Mieszkam w UK i tutaj tez jest ta marka(orange). Ma tanie telofony w swojej
      ofercie i rodacy je kupuja wywoza do POlski i nie placa rachunkow. Teraz gdy
      jest ta siec w Polsce to sie ukrucilo bo sie boja.
    • Gość: ant Re: PiS doniosło do prokuratury na Orange IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.06, 13:03
      nie głosiłem za pisem, ale przyznaje dobrze zrobili, natomiast ocenię całkiem
      pozytywnie wtedy kiedy bedzie następna notatka z treścią informującą o
      unieważnieniu tej operacji luib conajmniej karach jakie powinna zapłącic orange-
      matka za ten proceder.
      inaczej to tylko łapanie punktów - koalicja jeszcze w powijakach i wybory IMO
      tuż,
    • Gość: 4krzych1 podatek obrotowy dla "żabojadów" IP: *.aster.pl 11.04.06, 13:35
      Jeśli:
      "PTK Centertel za używanie marki Orange ma płacić 1,6 proc. rocznych przychodów
      przez 10 lat."
      To warto spytać JE Zytę Gilowską:
      - jak to jest, że "francuziki" moga taki haracz wprowadzić, zaś lepper - to
      burzy od razu ład i porządek w finansach???

Francuzom wolno, a polakom nie wolno takie rzeczy w Polsce robić???
      • rafvonthorn Re: podatek obrotowy dla "żabojadów" 11.04.06, 16:58
        Jest chyba różnica? Z jednej strony jest umowa zawarta między dwoma podmiotami
        prawa gospodarczego, a z drugiej podatki państwowe, wspierane aparatem karno-
        skarbowym.
        To tak, jakbyś nazwał kupowanie codzień chleba w osiedlowej piekarni "podatkiem
        od nieruchomości" :P.
    • Gość: autochton Tym razem ma PiS 100% racji! popieram! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 13:36
      zamiana Idei na oranżadę to tylko wyprowadzenie pieniedzy za granicę a więc
      większe koszty dla abonentów.
      I strata dla pozostałych udziałowców Idei.
      W języku prawniczym jest to działanie na szkodę spółki i udziałowców.
      Jeżeli dobrze pamiętam zagrozone kilkoma latami pozbawienia wolności.
      • Gość: DRAB Re: Tym razem ma PiS 100% racji! popieram! IP: 158.180.192.* 11.04.06, 14:03
        > zamiana Idei na oranżadę to tylko wyprowadzenie pieniedzy za granicę a więc
        > większe koszty dla abonentów.

O ile zwiekszyly sie koszty abonentow?

> I strata dla pozostałych udziałowców Idei.

Jak udowodnic ze "dwucyfrowy (14%) wzrost przychodów, rekordowy przyrost liczby
        klientów (2,5 mln nowych), wzrost udziału w rynku do 34 proc w 2005" jest
        strata dla pozostalych udzialowcow?

Czekam na kolejna blazenade, na szczescie nie za moje pieniadze!
        • Gość: mmarcin Re: Tym razem ma PiS 100% racji! popieram! IP: *.centertel.pl / *.centertel.pl 11.04.06, 15:33
          DRAB, stratą dla pozosytałych udziałowców jest zmniejszenie się ich zysków przez
          konieczność płacenia 1,6% kwoty obrotów za możliwość używania logo ORANGE a nie
          wzrost liczby klientów i zwiększenie przychodów.
          Pragnę zauważyć, że inni operatorzy również zanotowali wzrost liczby klientów i
          przychodów bez zmiany marki.
          • rafvonthorn Re: Tym razem ma PiS 100% racji! popieram! 11.04.06, 16:59
            Kto jest właścicielem byłej IDEI, teraz ORANGE? No kto?
            • Gość: misiek Re: Tym razem ma PiS 100% racji! popieram! IP: *.spray.net.pl 12.04.06, 01:10
              m.in. ja. mam akcje tepsy.
    • Gość: prenumerator Re: PiS doniosło do prokuratury na Orange IP: *.miasto.gdynia.pl / *.miasto.gdynia.pl 11.04.06, 15:10
      Nieśmiało zauważam, że artykuł pochodzi z "Pulsu Biznesu", a nie ze
      znienawidzonej i zupełnie nieobiektywnej "Wybiórczej";-)
      Pozdrawiam
      • wikrz Re: PiS doniosło do prokuratury na Orange 11.04.06, 16:02
        A czy ktos pamieta ile tpsa zaplacila pare lat temu za uzywanie nowego
        logo podobnego do ft ? To przeciez ich standardowy numer. Moze i jest to
        troche smieszne, ale wlasnie z tego powodu staram sie nie korzystac z uslug i
        wyrobow francuskich gigantow czy supermarketow.
        • Gość: t.s. Re: PiS doniosło do prokuratury na Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 16:35
          wikrz napisał:

> A czy ktos pamieta ile tpsa zaplacila pare lat temu za uzywanie nowego
          > logo podobnego do ft ? To przeciez ich standardowy numer. Moze i jest to
          > troche smieszne, ale wlasnie z tego powodu staram sie nie korzystac z uslug i
          > wyrobow francuskich gigantow czy supermarketow.

To jest właśnie globalizacja, czy inaczej mówiąc współczesna ekonomiczna
          kolonizacja świata. W jej ramach mieści się doprowadzanie gospodarek narodowych
          do ruiny i przejmowanie za bezcen banków, przedsiębiorstw itd. Zgodnie
          z głoszonymi hasłami swobody przepływu kapitału dalszym krokiem jest finansowy
          drenaż i zadłużanie państwa oraz zachęcanie szczególnie młodych ludzi do jego
          opuszczania. Już w latach 30-tych XX-tego wieku "lichwiarze" doprowadzili
          do światowego kryzysu który skończył się wybuchem II-giej wojny światowej.
          Historia lubi się powtarzać, a propagujący nowe ideologie skończą tj. ich
          poprzednicy.
    • change heh, nieważne kto i co napisze... 11.04.06, 15:44
      ...i tak zawsze po grzbiecie dostanie ta zła Wyborcza :)

nie wiem dlaczego, ale szalenie mnie to rozbawia: w podpisie i źródle jak bk
      stoi, że tekst jest z "Pulsu Biznesu", ale i tak nic nie stoi na przeszkodzie,
      żeby przywalić Wybiórczej :) w myśl zasady: "jak się psa chce zbić, to kij się
      zawsze znajdzie"
      a najzabawniejsze, że najczęściej pada zarzut "ideologicznych uprzedzeń" :)
      tylko kto tu jest uprzedzony?
    • Gość: Tomek Re: PiS doniosło do prokuratury na Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 16:03
      1,6% od całego przychodu to bardzo, bardzo dużo. Ciekaw jestem jak ma się ta kwota do zysku netto? Penie spora jego część.
    • Gość: zusik Re: PiS doniosło do prokuratury na Orange IP: *.eastlink.ca 11.04.06, 16:04
      100 mln zlotych to ponad 140 000 emerytur lub rent. Malo?
    • konrad31345 Jak można dać taki tytuł 11.04.06, 17:41
      "PiS doniosło do prokuratury na Orange"

żałosne, szczególnie, że po lektuerze tekstu nikomu by się taki tytuł nie nasunął...
      • Gość: Lejb. Re: Gazecie Wyborczej wszystko wolno w tym kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 19:28
        Tylko gdy Ty czy ktoś inny powie coś złego na GW lub któregokolwiek żyda
        to zaraz zostanie zaatakowany przez bojówki internetowe jako tępy, moherowy
        antysemita od Rydzyka. W tym państwie nic złego na żydów nie wolno powiedzieć,
        za to Polaków i ich wiarę można bezkarnie opluwać, a najlepiej gdyby wszyscy
        Polacy stąd wyjechali.
    • Gość: Cezary Re: PiS niech doniesie na SKOK-i. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 15:40
      Tam dopiero jest roboty dla prokuratury, ale kto to zrobi jak posłowie PiS
      reklamują SKOK-i ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka