Gość: Jaro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 11:40 PIS "doniosło" na Orange. Cała"Wybiórcza". Gdyby to zrobił ktoś z PO, to komentarz brzmiałby: poseł z PO dba o interes skarbu państwa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: StanisławMaćkowiak Paranoja i Schizofrenia IP: *.zabka.pl 11.04.06, 11:42 Brawo, najpierw robili koszty na reklamę Idei a teraz od nowa koszty na reklamę a pństwo nie ma na wojnę okupacyjną w Iraku i wozenie d888 urzedasów na koszt podatnika. To niesprawiedliwe! Paranoja i Schizofrenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thesad PiS doniosło do prokuratury na Orange IP: *.ncl / *.dsl.pipex.com 11.04.06, 11:44 Co tu komentowac. Te wszystkie zabiegi sluza tylko i wylacznie do wypompowywania pieniedzy za granice. Odpowiedz Link Zgłoś
bak_on Orange - Vofadone 11.04.06, 12:11 Orange, a wlasciwie Vodafone, to obecnie jeden z najwiekszych operatorow sieci komorkowych na swiecie. Wlasciwie we wszystkich kracjach, gdzie firma przejela miejscowych operatorow, wprowadzila wlasna nazwe. W wiekszosci krajow wlasnie Orange, w Niemczech Vodafone. Afera przejecia Mannesmanna w Niemczech do dzisiaj jeszcze sie kompletnie nie zakonczyla, jako ze szefowie Mannesmanna (D2) dostali za zgode na fuzje olbrzymie odprawy, co niektorzy interpretuja jako lapowki. Co tu ukrywac, Vodafon to bardzo agresywna firma. Wlasnie koniec Mannesmanna zaczal sie od tego, ze jej szefowie chcieli przejac wtedy jeszcze niezalezna firme Orange w Wielkiej Brytanii, a sami zostali lyknieci przez Vodafon. Wydaje mi sie, ze raczej trudna bedzie walka z tym gigantem, a i w kontekscie ujednoliconej nazwy sieci w wiekszosci krajow, trudne do udowodnienia, ze firma dziala na szkode akcjonariuszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulenspiegel Orange to nie Vofadone IP: *.wakacje.pl / *.wakacje.pl 11.04.06, 12:33 Kolego, coś ci się pomyliło ;-)))) Orange, to marka należąca do grupy France Telecom, obecna w wielu europejskich państwach. A Vodafone to brytyjski operator, który w Polsce zabiega o przejęcie Polkomtela, czyli Plusa. Gdzieś dzwonią kolego, ale nie tam gdzie myślisz ;-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CazaNova pomieszanie pojęć i niewiedza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 12:36 tak się akurat nieprzyjemnie dla autora postu składa, że Orange i Vodafone nie mają ze sobą nic wspólnego... Odpowiedz Link Zgłoś
bak_on Re: pomieszanie pojęć i niewiedza 11.04.06, 12:46 No coz, przyznaje sie do winy. Umknal mi fakt, ze Vodofone odsprzedala Orange FT. Mea culpa. Zapamietalem onegdaj, ze cala awantura miedzy Vodafone a Mannesmannem wlasnie o Orange sie rozeszla, co bynajmniej nie umniejsza zarzutu mojej niewiedzy. Wypada podziekowac za douczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: PiS doniosło do prokuratury na Orange IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 11:54 dosłownie PIERWSZY raz muszę im przyklasnąć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość PiS doniosło do prokuratury na Orange IP: *.com.pl / 217.153.27.* 11.04.06, 11:59 Ciekawe czemu PIS z taką chęcią nie doniosło na ojca Rydzyka. Ale kto by tam skarżył na swojego "ojca". ... ale Pan Ziobro obiecał, że "zajmie" się sprawą... taaaaaa.... Odpowiedz Link Zgłoś
pethate Re: PiS doniosło do prokuratury na Orange 11.04.06, 12:00 Jesli w takim tempie i w takim rozmiarze Pis bedzie fatygowal prokurature, to trzeba bedzie importowac prokuratorow.Pewnie z Bialorusi,oni maja wprawe,szybko sprawie leb ucinaja .Lukaszenka i Kaczorenka szybko sie dogadaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kristoff26 Re: PiS doniosło do prokuratury na Orange IP: *.provider.pl 11.04.06, 12:05 Tutaj się akurat zgodzę. Jestem przeciwnikiem PiSiorów, ale Gazeta Wyborcza stała się ostatnio prawie tak tendencyjna jak Radio Maryja, tylko działa w przeciwnym kierunku. Trudno ostatnio dopatrzeć się w Wyborczej obiektywwizmu co chyba nie przystoi tak dużemu dziennikowi. A co do Orange to ja dość szybko zareagowałem na wprowadzenie nowej marki. Po kilku latach korzystania z Idei uciekłem do konkurencji i chwała Bogu. Zresztą tak samo zrobiła cała masa moich znajomych. Taką tendencję potwierdzają też moi znajomi, którzy pracują w salonach Orange co się ma nijak do oficjalnych wypowiedzi szefów firmy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daag * IP: 213.17.224.* 11.04.06, 12:14 a czy mozna zapytac co sklonilo pana do zmiany operatora? z pana komentarza wynika, ze bylo to wprowadznie marki "orange" w miejsce "idea". jesli taki byl powod to coz... gratuluje "racjonalnego" podejscia do tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rocadamour Re: * IP: *.ztpnet.pl 11.04.06, 12:57 Ja też uciekłem z Idei, każdy kto ma telefon w tej sieci wie, że poziom usług jest żenujący. Po zmianie logo wiele usług podrożało i zmiemniło sie na gorsze. Po co więc przepłacać. Odpowiedz Link Zgłoś
cics Re: * 11.04.06, 13:12 >a czy mozna zapytac co sklonilo pana do zmiany operatora? z pana komentarza >wynika, ze bylo to wprowadznie marki "orange" w miejsce "idea". jesli taki byl >powod to coz... gratuluje "racjonalnego" podejscia do tematu. Podejscie bardzo racjonalne. Skąd Orange ma zdobyc pieniądze na szaloną kampanię reklamową , opłaty za "licencję na kolor pomarańczowy" . Przecież musi je albo wyciągnąć od klientów, albo drastycznie obciąć koszty , pogarszając jakość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kristoff26 Re: * IP: *.provider.pl 11.04.06, 13:29 Nie były to powody ideologiczne. Byłem posiadaczem Idei POP. W momencie gdy pojawiło sie Orange pojawiła się też nowa oferta prepaidowa Orange Go. Jasne dla mnie było że kwestią czasu jest zastąpienie POP-a tym nowym prepaidem. Faktem jest że do tej pory to nie nastąpiło, ale wydawało mi się to dość logiczne. A ponieważ na początku Orange Go nie dorastało do pięt Idei POP (brak pakietów SMSów, dewaluacja punktów z Profitu, itp) więc postanowiłem nie czekać na rozwój wypadków tylko zmienić operatora. Co ciekawe, tak jak pisałem zrobiła cała masa moich znajomych i proces migracji trwa nadal. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kes Re: * IP: 194.98.34.* 11.04.06, 16:22 Nawet jesli zrobil to z powodow ideologicznych, to co z tego? To sie nazywa "ekonomiczny patriotyzm", z ktorego notabene slyna... Francuzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daag Re: ** IP: 213.17.224.* 11.04.06, 18:01 do p.rocadamour: rezygnacja z powodow o ktorych pan pisze jest calkowicie uzasadniona. raczej kazdy konsument kieruje sie wskaznikiem cena/jakosc. wskaznik rosnie, dziekujemy dostawcy i szukamy nowego. chyba, ze sa przeslanki, zeby jeszcze wstrzymac sie z decyzja... do p.cics: stosuje pan(i) pewne uproszczenie zakladajac, ze koszty beda przerzucone na klienta. tak mozna dzialac ale w warunkach monopolistycznych. do p.kristoff26: z kontekstu pana wczesniejszego komentarza wygladalo to jednak na decyzje ideologiczna stad moje pytanie. do p.kes: "ekonomiczny patriotyzm" hmmm... ciekawe podejscie. ale przypominam, ze wlasciciele sklepiku zostaja ci sami, tyle tylko, ze inny szyld przybili nad drzwiami. a tak na marginesie taki partriotyzm wolny rynek szybko naprostuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orangutan Re: PiS doniosło do prokuratury na Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 12:14 Jasne, że to jest jedna wielka kombinacja finansowa. Jestem przedstawicielem centertela od kilku lat. Przez 5 lat zmienialiśmy wizualizację w salonach 3 razy. Ta ostatnia - zmiana na orange - kosztowała WŁAŚCICIELI SALONÓW Orange od 15 do 40 tys. zł. netto w zależności od wielkości salonu. To NIE ptk centertel płaciło za to tylko MY - właściciele salonów. Zmiana wizualizacji i przejście do Orange było też okazją do znacznego obniżenia naszych prowizji. KIEDY MY TO ODROBIMY????? Kiedyś śmialiśmy się że pracujemy dla IDEI nie dla pieniędzy, teraz to już nawet żadnej idei nie mamy. Panowie z PIS-u (nie głosowałem na nich) dobierzcie się centertelowi do dupy. Niech odpowiedzą za to że kosztem nie swoich pieniędzy ubijają swoje pokrętne interesy. PIS POWODZENIA!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turmacz PiS doniosło do prokuratury na Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 12:16 1,6% od przychodu czyli prawdopdobnie około 10% od rzeczywistego zysku. To bardzo dużo. Tym bardziej że na rynku jest tylko kilku operatorów i klienci doskonale orientują się o zaletach i wadach każdego operatora . To nie są proszki do pranie gdzie np. marka OMO bardzo dużo znaczy. Dla każdego trzeźwego oczywiste jest że cały manewr z tak wysoką opłatą za markę służy tylko transferowi zysków . Odpowiedz Link Zgłoś
hispana Re: PiS doniosło do prokuratury na Orange 11.04.06, 12:47 a inwestorzy z zagranicy ktorzy w coraz mniejszej czesci naplywaja do Polski sa przyzwyczajeni do marki Orange i wlasnie tam kupuja telefony dla swoich pracownikow - coraz ich mniej dlatego, ze akcje takie jak ta wciaz maja miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal głupoty waść gadasz IP: *.bg.am.poznan.pl 11.04.06, 12:53 każda większa firma podpisuje umowę firmową na świadczenie usług telekom. z tym dostawcą, który zaoferuje najlepsze warunki. A nie "z przyzwyczajenia". Bo w wielkich firmach to są różnice idące w dziesiątki jeśli nie setki tysięcy złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Starter hispana - więcej takich śmiesznych teoryjek proszę IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.04.06, 13:09 hispana napisała: > a inwestorzy z zagranicy ktorzy w coraz mniejszej czesci naplywaja do Polski > sa przyzwyczajeni do marki Orange i wlasnie tam kupuja telefony dla swoich > pracownikow - coraz ich mniej dlatego,ze akcje takie jak ta wciaz maja miejsce Po prostu Nobel z ekonomii, inwestorzy nie przyjda do Polski jeśli nie znajdą swojej ulubionej pomarańczki. Czyli napływ kapitału zagr. w latach 90-tych spowodowany był zapewne nadzieją że pomarańczka w końcu do Polski zawita Odpowiedz Link Zgłoś
hispana Re: hispana - więcej takich śmiesznych teoryjek p 11.04.06, 16:23 to jest ekonomia kreatywna :) Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Akurat mają rację 11.04.06, 12:32 Centertel nie jest własnością France Telecom. Współwłascicielem jest TPSA wiec po częsci płaci za to każdy kto ma akcje TPSA A TP nie jest 100% własnością France Telecomu dlatego zarzut jest słuszny. Gdyby FT miało 100% akcji Centertela to moga jej (sobie) sprzedać nawet psie kupy po 1 000 000 000 $/sztukę. wersja uproszczona: Jeśli jestes współwłascicielem traktora masz prawo do odszkodowania (wynagrodzenia) jesli tylko drugi współwłasciciel uzywa Waszego traktora (czyt. transferuje zyski do Orange) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~znudzony no nie wiem IP: *.bgz.pl / 193.108.194.* 11.04.06, 13:02 współwłaściciel musi (lub przynajmniej powinien) wyrazić zgodę na użytkowanie traktora przez współwłaściciela tylko dla jego zysków Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Re: no nie wiem 11.04.06, 13:14 Gość portalu: ~znudzony napisał(a): > współwłaściciel musi (lub przynajmniej powinien) wyrazić zgodę na użytkowanie > traktora przez współwłaściciela tylko dla jego zysków Otóż to - a nie słyszałem żeby mniejszościowi udziałowcy TPSA wyrażali gremialną radość i zgodę na zmianę marki Idea na Orange i płacenie haraczu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzadki Re: no nie wiem IP: 62.29.248.* 11.04.06, 14:05 Nie jestem zwolennikiem PiS tym niemniej dzialanie w pelni popieram. To klasyczny transfer zyskow za granice. A to ze to 'tylko' 100 mln rocznie to bardzo smieszny argument. Ta kwota to tylko jedna umowa. Niestety obawiam sie, ze cala sprawa przyschnie badz to po interwencji oburzonej Unii Europejskiej badz transferu odpowiedniej kwoty gotowki komu trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: no nie wiem 11.04.06, 14:36 Akurat przeciwko transferowi zysków nic nie mam. Jak ktoś jest właścicielem to jego i jak FT chce to może całą sieć TPSA nawet spalić i nic nam do tego. "zmiana marki kosztowała blisko miliard dolarów, co było - zdaniem autorów raportu - zupełnie niewspółmierne do korzyści" Że co? Jakich korzyści? Co za sens zmieniać lepszą znaną markę Idea na nieznaną Orange? Odpowiedz Link Zgłoś
kaphis Re: no nie wiem 11.04.06, 16:01 Ano taki sens zmieniac, ze Idea jako marka juz sie przejadla, ludzie zaczeli przenosic sie do innych bardziej agresywnie reklamujacych sie sieci, poza tym to ze Ty nie slyszales o operatorze Orange nie znaczy ze marka ta jest nieznana. To nie jest jakis zasciankowy operator jak Idea, tylko cos kapkę wiekszego ;) Teoretyczne korzysci w przyszlosci moga byc nastepujace: - obnizenie kosztow marketingu - obnizenie kosztow aparatow telefonicznych w zwiazku z zamawianiem u producentow duzo wiekszych ilosci przez operatora Orange - lepsze warunki roamingu miedzynarodowego miedzy sieciami Orange w roznych krajach itd. Nie sa to oczywiscie jakies oszalamiajace korzysci, ale zawsze sa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sorensen Telia, Orange i Idea IP: *.ebar.dtu.dk 11.04.06, 17:54 W Danii byl Orange ale nazwa zostala zmieniona na Telia, gdyz dunczycy namietnie uprawiajacy rynkowy patriotyzm nie chcieli dac zarobic zabojadom z FT. I nikt nie podnosil argumetow ze przeciez Orange to marka znana w Europie itp itd. Poprostu w polskim przypadku chodzi otranfer zyskow i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Wolny rynek IP: 80.53.35.* 11.04.06, 13:13 Ludzie, czy rzeczywiście uważacie, że należy dyktować międzynarodowym firmom filozofię marketingu, i to za pośrednictwem prokuratury? Zmiana nazwy (chyba glupia w tym konkretnym przypadku) to problem udziałowców, a nie mój, wasz, czy jakiegoś posła-darmozjada. Jak mi się nie podoba, to u nich nie kupuję i cześć. A może teraz kolej na Daewoo i Chevroleta (a to akurat była rozsądna zmiana). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iga Re: Wolny rynek IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 13:18 Ty chyba nie rozumiesz, o co tu tak naprawdę chodzi. Jak byś przeczytał artykuł ze zrozumieniem, dowiedziałbyś się, że za tą szkodliwą zmianą ciągną się również konsekwencje finansowe. Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Wolny rynek 11.04.06, 16:52 Właściciel ma prawo dysponować własnym majątkiem. Trzeba było nie sprzedawać, teraz takie akcje to kolejna makrobiznesowa kompromitacja Polski. Gdybym miał coś kupić w Polandzie, to po takich wypowiedziach i po zamieszaniu z Unicredit, spieprzałbym z powrotem do Japonii z moimi pieniędzmi. Kamień na kamieniu tu nie zostanie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqrq Re: Wolny rynek IP: *.pekao.com.pl 11.04.06, 17:42 > Właściciel ma prawo dysponować własnym majątkiem Właściciel - może, ale France Telecom NIE jest właścicielem TPSA , a tylko części tej firmy. A to oznacza ,że nie ma prawa działać na szkodę akcjonariuszy mniejszościowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jahuu Re: Akurat mają rację IP: *.t-systems.com.pl 11.04.06, 13:43 no nie mozna sprzedać psiej kupy francuzom za miliard $ za sztuke, bo to jest zlamanie prawa, a dokladnie ustawy o CIT Odpowiedz Link Zgłoś
przemmo1 Re: PiS doniosło do prokuratury na Orange 11.04.06, 12:49 Mieszkam w UK i tutaj tez jest ta marka(orange). Ma tanie telofony w swojej ofercie i rodacy je kupuja wywoza do POlski i nie placa rachunkow. Teraz gdy jest ta siec w Polsce to sie ukrucilo bo sie boja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ant Re: PiS doniosło do prokuratury na Orange IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.06, 13:03 nie głosiłem za pisem, ale przyznaje dobrze zrobili, natomiast ocenię całkiem pozytywnie wtedy kiedy bedzie następna notatka z treścią informującą o unieważnieniu tej operacji luib conajmniej karach jakie powinna zapłącic orange- matka za ten proceder. inaczej to tylko łapanie punktów - koalicja jeszcze w powijakach i wybory IMO tuż, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4krzych1 podatek obrotowy dla "żabojadów" IP: *.aster.pl 11.04.06, 13:35 Jeśli: "PTK Centertel za używanie marki Orange ma płacić 1,6 proc. rocznych przychodów przez 10 lat." To warto spytać JE Zytę Gilowską: - jak to jest, że "francuziki" moga taki haracz wprowadzić, zaś lepper - to burzy od razu ład i porządek w finansach??? Francuzom wolno, a polakom nie wolno takie rzeczy w Polsce robić??? Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: podatek obrotowy dla "żabojadów" 11.04.06, 16:58 Jest chyba różnica? Z jednej strony jest umowa zawarta między dwoma podmiotami prawa gospodarczego, a z drugiej podatki państwowe, wspierane aparatem karno- skarbowym. To tak, jakbyś nazwał kupowanie codzień chleba w osiedlowej piekarni "podatkiem od nieruchomości" :P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autochton Tym razem ma PiS 100% racji! popieram! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 13:36 zamiana Idei na oranżadę to tylko wyprowadzenie pieniedzy za granicę a więc większe koszty dla abonentów. I strata dla pozostałych udziałowców Idei. W języku prawniczym jest to działanie na szkodę spółki i udziałowców. Jeżeli dobrze pamiętam zagrozone kilkoma latami pozbawienia wolności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DRAB Re: Tym razem ma PiS 100% racji! popieram! IP: 158.180.192.* 11.04.06, 14:03 > zamiana Idei na oranżadę to tylko wyprowadzenie pieniedzy za granicę a więc > większe koszty dla abonentów. O ile zwiekszyly sie koszty abonentow? > I strata dla pozostałych udziałowców Idei. Jak udowodnic ze "dwucyfrowy (14%) wzrost przychodów, rekordowy przyrost liczby klientów (2,5 mln nowych), wzrost udziału w rynku do 34 proc w 2005" jest strata dla pozostalych udzialowcow? Czekam na kolejna blazenade, na szczescie nie za moje pieniadze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmarcin Re: Tym razem ma PiS 100% racji! popieram! IP: *.centertel.pl / *.centertel.pl 11.04.06, 15:33 DRAB, stratą dla pozosytałych udziałowców jest zmniejszenie się ich zysków przez konieczność płacenia 1,6% kwoty obrotów za możliwość używania logo ORANGE a nie wzrost liczby klientów i zwiększenie przychodów. Pragnę zauważyć, że inni operatorzy również zanotowali wzrost liczby klientów i przychodów bez zmiany marki. Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Tym razem ma PiS 100% racji! popieram! 11.04.06, 16:59 Kto jest właścicielem byłej IDEI, teraz ORANGE? No kto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Tym razem ma PiS 100% racji! popieram! IP: *.spray.net.pl 12.04.06, 01:10 m.in. ja. mam akcje tepsy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prenumerator Re: PiS doniosło do prokuratury na Orange IP: *.miasto.gdynia.pl / *.miasto.gdynia.pl 11.04.06, 15:10 Nieśmiało zauważam, że artykuł pochodzi z "Pulsu Biznesu", a nie ze znienawidzonej i zupełnie nieobiektywnej "Wybiórczej";-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wikrz Re: PiS doniosło do prokuratury na Orange 11.04.06, 16:02 A czy ktos pamieta ile tpsa zaplacila pare lat temu za uzywanie nowego logo podobnego do ft ? To przeciez ich standardowy numer. Moze i jest to troche smieszne, ale wlasnie z tego powodu staram sie nie korzystac z uslug i wyrobow francuskich gigantow czy supermarketow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t.s. Re: PiS doniosło do prokuratury na Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 16:35 wikrz napisał: > A czy ktos pamieta ile tpsa zaplacila pare lat temu za uzywanie nowego > logo podobnego do ft ? To przeciez ich standardowy numer. Moze i jest to > troche smieszne, ale wlasnie z tego powodu staram sie nie korzystac z uslug i > wyrobow francuskich gigantow czy supermarketow. To jest właśnie globalizacja, czy inaczej mówiąc współczesna ekonomiczna kolonizacja świata. W jej ramach mieści się doprowadzanie gospodarek narodowych do ruiny i przejmowanie za bezcen banków, przedsiębiorstw itd. Zgodnie z głoszonymi hasłami swobody przepływu kapitału dalszym krokiem jest finansowy drenaż i zadłużanie państwa oraz zachęcanie szczególnie młodych ludzi do jego opuszczania. Już w latach 30-tych XX-tego wieku "lichwiarze" doprowadzili do światowego kryzysu który skończył się wybuchem II-giej wojny światowej. Historia lubi się powtarzać, a propagujący nowe ideologie skończą tj. ich poprzednicy. Odpowiedz Link Zgłoś
change heh, nieważne kto i co napisze... 11.04.06, 15:44 ...i tak zawsze po grzbiecie dostanie ta zła Wyborcza :) nie wiem dlaczego, ale szalenie mnie to rozbawia: w podpisie i źródle jak bk stoi, że tekst jest z "Pulsu Biznesu", ale i tak nic nie stoi na przeszkodzie, żeby przywalić Wybiórczej :) w myśl zasady: "jak się psa chce zbić, to kij się zawsze znajdzie" a najzabawniejsze, że najczęściej pada zarzut "ideologicznych uprzedzeń" :) tylko kto tu jest uprzedzony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: PiS doniosło do prokuratury na Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 16:03 1,6% od całego przychodu to bardzo, bardzo dużo. Ciekaw jestem jak ma się ta kwota do zysku netto? Penie spora jego część. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zusik Re: PiS doniosło do prokuratury na Orange IP: *.eastlink.ca 11.04.06, 16:04 100 mln zlotych to ponad 140 000 emerytur lub rent. Malo? Odpowiedz Link Zgłoś
konrad31345 Jak można dać taki tytuł 11.04.06, 17:41 "PiS doniosło do prokuratury na Orange" żałosne, szczególnie, że po lektuerze tekstu nikomu by się taki tytuł nie nasunął... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lejb. Re: Gazecie Wyborczej wszystko wolno w tym kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 19:28 Tylko gdy Ty czy ktoś inny powie coś złego na GW lub któregokolwiek żyda to zaraz zostanie zaatakowany przez bojówki internetowe jako tępy, moherowy antysemita od Rydzyka. W tym państwie nic złego na żydów nie wolno powiedzieć, za to Polaków i ich wiarę można bezkarnie opluwać, a najlepiej gdyby wszyscy Polacy stąd wyjechali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cezary Re: PiS niech doniesie na SKOK-i. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 15:40 Tam dopiero jest roboty dla prokuratury, ale kto to zrobi jak posłowie PiS reklamują SKOK-i ? Odpowiedz Link Zgłoś