Gość: Maacio IP: *.tvk.torun.pl 06.01.07, 03:32 To są jakieś kpiny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rymatl Re: Superukład w ZEDO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 09:41 W kapitaliźmie pieniądz daje władzę a w socjaliźmie władza daje pieniądze - to w jakim systemie do ch...y my żyjemy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HGW Obywatele IV Świata IP: 212.160.156.* 07.01.07, 01:39 "Spieprzajcie, dziady". Tyle ma Wam do powiedzenia kochana władza. Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek na lewo od UPR to tylko ... CZERWna HOŁOta 07.01.07, 03:29 w tym przypadku, człowiek z SLD okazał się walczącym o interesy skarbu Państwa, konsumentów i podatników. Co do poglądów ekonomicznych ludzi z PiS, to raczej trudno było miec watpliwości, że zaliczają się do typowej czerwonej hołoty. A było głosować na UPR ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek z Poznania wstydu nie mają - i są pierwsi do demonstracji IP: *.icpnet.pl 07.01.07, 09:12 Odpowiedz Link Zgłoś
edek733 Ten układ zbiorowy to mały pikuś 07.01.07, 10:32 W elekrtociepłowniwni w Ostrołęce jeszcze kilka lat temu obowiazywał układ zbiorowy, na mocy którego w przypadku przejścia pracownika na emeryturę, rentę, czy jego śmierci, PIERWSZEŃSTWO ZATRUDNIENIA MIELI CZŁONKOWIE JEGO RODZINY! Poziostałe postanowienia układu były podobne jak w ZEDO (z tym, że zamiast 10-letniej ochrony zatrudnienia, były gigantyczne odprawy w razie zwalnianaia pracowników). Układ był praktycznie nie do wypowiedzenia, więc na 99% obowiązuje nadal. Może by tak GW zajęła się tematem? Cóż - dziedziczność urzędów ma w Polsce utrwaloną, historyczną tradycję. Czemu by nie wprowadzać wsządzie dziedziczności stosunku pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Edek a ty sie dziwisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 11:52 Edek a ty sie dziwisz, ze twoj rachunek za energie jest tak wysoki. Plac bracie i nie placz. Jak nie chcesz placic to bierz tych sk.... na taczki i jazada. Odpowiedz Link Zgłoś
rafi13 Nastaly rzady "Prawa" i "Sprawiedliwosci"... 07.01.07, 13:12 "To jest sprawa zarzadu i pracownikow..." - mowi wiceMINISTER SKARBU !? A moim zdaniem to jest sprawa NIKu i prokuratury!! A minister w kazdym normalnym kraju za taka wypowiedz stracilby stanowisko. Tak, wiem: to nie jest normalny kraj tylko czwarta republika kacza. O "ludu ciemny"... Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka 500 tys ton - a co ja z tego mam ? 07.01.07, 14:03 wychodzi, że 13 kg zanieczyszczeń na głowę Polaka Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek na lewo od UPR to tylko ... CZERWna HOŁOta 07.01.07, 15:29 rafi13 napisał: > "To jest sprawa zarzadu i pracownikow..." - mowi wiceMINISTER SKARBU !? > A moim zdaniem to jest sprawa NIKu i prokuratury!! > A minister w kazdym normalnym kraju za taka wypowiedz stracilby stanowisko. > Tak, wiem: to nie jest normalny kraj tylko czwarta republika kacza. > O "ludu ciemny"... A co ci da w tym temacie plucie na "kaczki", jeśli bodaj 2-3 lata wcześniej dokładnie taki sam cyrk czerwona hołota (wówczas z SLD) przeprowadziła w firmie ENERGA i kilku innych. Nie rozumiesz podstaw: winne nie jest to, że jest PiS zamiast SLD albo, że jest SLD zamiast PiS. Winna jest ideologia czerownych szmat lewicowych, wg której zawsze musi byc państwowy regulator (ten od dawania kasy podatników dla tysięcy kolesiów) i wg której "nie może być" całkowicie prywatnej i całkowiecie liberalnej gospodarki bez ingerencji państwa. Akurat PiS jako czerwona hołota rządzaca gospodarką jest o tyle lepszy od SLD, bo SLD miało i ma pełne poparcie lewicy z EU. PiS ma pełną wrogość lewicy z EU. Dla podatników i konsumentów lepsza jest słaba czerwona hołota niż silna czerwona hołota - to podstawy wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
mario-radyja Bez przesady z tą liberalną gospodarką 08.01.07, 20:55 energetyka to monopol naturalny. Będzie zdzierać z ludzi ile się tylko da i wolnej konkurencji tam się praktycznie nie da stworzyć. Niemcy zliberalizowali energetykę i efekt jest taki że mają regionalne monopole i żadnej konkurencji tam nie ma. Prywatyzacja oznacza tylko tyle, że zdzierać z nas skórę będą włąsciciele kapitału a teraz robią to związkowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inzynier NIEnawidze NAszych politykow IP: *.widzew.net 07.01.07, 13:27 Nie moge juz psychicznie z wami wytrzymac. Wierze jednak w jedno - oliwa nie rychliwa ale sprawiedliwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Wladza ma racje, spieprzajcie dziady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 11:50 Wladza ma racje, spieprzajcie dziady. Nie narzekac na wladze ktora sami wybraliscie "bo ich znacie". Macie to na co zalugujecie.Obudz sie Polski chlamie. Odpowiedz Link Zgłoś
rekin-2 Re: Superukład w ZEDO 07.01.07, 01:40 Gość portalu: rymatl napisał(a): > W kapitaliźmie pieniądz daje władzę a w socjaliźmie władza daje pieniądze - to > w jakim systemie do ch...y my żyjemy? w demokracji - czyli w takim systemie, w którym Michnik może sobie pisać 100 razy na dzień coś złego na temat partii rządzącej, a następnie wrócić do domu i się tą gazetą podetrzeć (ja tak robię - to jest bardzo kojące). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HGW Taki system IP: 212.160.156.* 07.01.07, 01:51 GW niezbyt nadaje się do podcierania. Probowałem i nie jest to dla mnie zbyt kojące. Ale zależy jakie kto ma wymagania względem własnego tyłka. W IV RP niektórzy już nawet preferują nurzanie się we własnym g... Wystarczy pobawić się teczkami. Sporo tektury i nijak nie można się tym podetrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
hecer Re: Taki system 07.01.07, 02:27 >> w jakim systemie do ch...y my żyjemy? >w demokracji - czyli w takim systemie, w którym Michnik może sobie pisać 100 >razy na dzień coś złego na temat partii rządzącej, a następnie wrócić do domu >i się tą gazetą podetrzeć (ja tak robię - to jest bardzo kojące). Pierd*lisz. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk A dowcipnisie opowiadają o jakimś "wolnym rynku" ; 07.01.07, 06:28 A monopole komunistyczne rządzą. I kpia sobie w żywe oczy z calego otoczenie. "Tak nam przykro, ale to my mamy prąd, który wy potrzebujecie. Możecie sobie przeklinać nas ile chcecie, ale i tak do nas przyjdziecie i kupicie to co mamy TYLKO my. Sorki, ale nie macie wyjścia. Musicie płacic ile chcemy. Miłego dnia frajerzy!!!" Tak mniej więcej wygląda cała polska energetyka. ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inzynier Plakac mi sie chce z bezsilnosci jak to czytam... IP: *.widzew.net 07.01.07, 13:23 Po prostu mam dosc tych naszych politykow... Czy gdyby chcial ktos znow dokonac rozbiorow Polski myslicie ze nasi politycy by jej nie sprzedali? Jestem pewny ze nie wahali by sie ani sekundy. Boze daj mi sile abym to wytrzymal i nie zwariowal !!! PROSZE!!!!! NIENAWIDZE WAS sprzedajne prostaki!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Superukład w ZEDO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.07, 09:58 Podwyżka cen energii elektrycznej murowana.Wszyscy Polacy złożą się na ten superukład.Tylko jak Polska się wyludni to kto będzie płacił energetykom oraz innym "darmozjadom" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: analityk Superukład w ZEDO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 11:45 Reasumując: umowa w RUCH S.A. jest marna. Co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baraja Terroryzm w energetyce IP: *.net.autocom.pl 06.01.07, 13:06 Niestety, ZZ to już organizacje terrorystyczne a poczynania zarządów spółek Skarbu Państwa przyprawiają mnie o mdłości. Nie moze być tak, że osoby ratujące nam życie i zdrowie zarabiają mniej niż ludzie dorzucający węgiel do pieca! W PKE mamy to samo, z tą róznicą, że wcześniej zagrożono redukcją etatów, a później dawano podwyżki rzędu 3% w skali miesiąca. Powoli zaczynam się zastanawiać nad zasadnością prowadzenia jakiegokolwiek biznesu przez Państwo :/ Odpowiedz Link Zgłoś
warmi2 Re: Terroryzm w energetyce 07.01.07, 00:40 Powoli ? Nigdy nie slyszales o komunizmie/socjalizmie i jako to sie zawsze konczylo ? Odpowiedz Link Zgłoś
ezavv Re: Terroryzm w energetyce 08.01.07, 11:03 Sądzę, że postrzeganie zależy od wieku. Póki rodzice pracują, to mam to wszystko w d(...). Podejmuję pracę w firmie typu Agencja Pracy Tymczasowej lub w Mac, coś tam (przyjmują na 3/4 etatu i zwalniają, jak człowiek zacznie walczyć o swoje - nikt nie może być mądrzejszy, podważają opinie biegłych lekarzy) za jedyne 5,5 (w okolicach). Potem jest pieprzenie, że etatowi mają więcej, lepiej zarabiają, a etatowi mają - dosyć, bo są zdesperowani. Masowe zwolnienia w TP (blisko 40 000 - tak czterdzieści tysięcy uzbiera się obecnie), które realizują prywatni właściciele państwowej firmy zagranicznej - jesteśmy ciemnogrodem, w którym można wszystko. Rząd i S (p. Kornas... i p. Wąs...) sprzedali TP z kapciami. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej - nikt nie martwi się tym, że tracą nie pojedyncze osoby, a całe rodziny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: citizen1296447 Cosanostra, Triada, Związki Zawodowe IP: *.koba.pl 06.01.07, 13:50 Zwiążki zawodowe to mafia wymuszająca characze na polskim społeczeństwie za pomocą broni jakim są brutalne strajki w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Związki zawodowe żyją w symbiozie z prezesami. 07.01.07, 06:48 Związkowcy z mocy prawa są opłacani przez zarząd. A więc żyją w swoistym układzie. I są bardzo potrzebni prezesom takich firm jak Energetyka czy kopalnie, bo pomagają realizować ich politykę. I tylko CIEMNY LUD myśli, że związki go obronią.... ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: El Moherro Re: Cosanostra, Triada, Związki Zawodowe IP: *.gdynia.mm.pl 07.01.07, 07:19 Jest na to rada - związki zawodowe zdelegalizować, a jak ktoś będzie piszczeć, to pałą przez łeb. Jak nie zrozumie - gumowymi kulami. Jak to nie pomoże - zostaje ostra amunicja. Taki dobór naturalny - przetrwają najmądrzejsi. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Zwiąki Zawodowe są potrzebne prezesom. 07.01.07, 07:59 Realizują ich politykę, biorą za to pieniądze i uspokajają załoge gdy trzeba. Taka patologię stworzyła w Polsce po 1989r. Solidarność. ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Zwiąki Zawodowe są potrzebne prezesom. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 14:02 Bo prawda jest taka, że Polacy po 1989 roku wcale nie pragnęli wolnego rynku i kapitalizmu, lecz socjalizmu z ludzką twarzą!To dopiero nasze pokolenie ma juz inne nastawienie (niestety nie wszyscy). Polacy nie mieli pojęcia o kapitaliźmie o czym świadczy oburzenie na wskaźniki berobocia, tak jakby to było coś nadzwyczajnego, że się pojawiło. Ten wskaźnik obnażył poprostu bezsens i jałowość socjalistycznej gospodarki i nie ma się co na niego obrażać. Bogu dzieki że zobaczyliśmy że 20 % ludności to zwyczajne darmozjady i nieudacznicy, dzisiaj pracujący na zmywaku w Anglii (bez obrazy dla normalnych Polaków- także zagranicą- z ambicjami). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: himhith Re: Zwiąki Zawodowe są potrzebne prezesom. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 14:21 Gość portalu: Polak napisał(a): > To dopiero nasze pokolenie ma juz inne nastawienie (niestety nie wszyscy). Tylko ze to potem, niestety nie przeklada sie na preferencje wyborcze, bo choc mlodzi chca wolnego rynku i normalne gospodarki, to w wyborach ida gloswa na socjalistow np. z PiS lub SLD albo speudoliberalow gospodarczych z PO. Ewentualnie w ogole nie ida do wyborow. Cos tu nie gra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Zwiąki Zawodowe są potrzebne prezesom. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 14:40 Tak naprawdę to PIS nie ma tu nic do rzeczy. SLD popodpisywało takie umowy, pamiętam tuz przed wyborami. W wielu przypadkach nie mogą nic juz zrobić, bo budżet musiałby wypłacać ogromne odszkodowania. Wbrew pozorom, na zachodzie Europy (poza kilkoma państwami) są takie same reguły gry i takie same problemy. NIE LICZCIE NA TO ŻE STANIEMY SIĘ DRUGĄ IRLANDIĄ. ŻADNYCH MARZEŃ PANOWIE. BĘDZIEMY DRUGĄ HISZPANIĄ...ALE TO TEŻ DOBRZE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zoran Brawo! IP: *.autocom.pl 06.01.07, 14:41 Wreszcie jest czas na realizację interesów nie tylko bogaczy, ale i zwykłych pracowników. Ciekawe, że rzekomy lewicowiec, postkomunista nie chciał się na to zgodzić, a gładko przystał na takie rozwiązanie prawak z PiS-u. Ale ten przydadek przede wszystkim udowadnia po raz kolejny, że najlepszą obroną praw pracowniczych jest atak. Przedsiębiorcy i realizujący ich interesy liberałowie ciągle powtarzali bajki o wysokich kosztach pracy. Teraz, postraszeni strajkami albo wyjazdami pracowników na zachód (do "socjalistycznej" Unii Europejskiej), zaczynają dawać podwyżki i podpisywać korzystniejsze zbiorowe ukłądy pracy. I jęk zawodu Gazety Wyborczej z pewnością już tego nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek widzę, że załapałeś się na "układ zbiorowy" ... 07.01.07, 03:34 Gość portalu: Zoran napisał(a): > Wreszcie jest czas na realizację interesów nie tylko bogaczy, ale i zwykłych > pracowników. chcesz, durniu, dawać wyższą kasę za energię elektryczną to dawaj sam. Nie zmuszaj mnie, palancie, wraz z całą czerwoną hołotą, na dokładanie kasy do państwowego interesu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Brawo! IP: 195.136.143.* 07.01.07, 09:52 Po pierwsze Unia Europejska to takze Polska. Po drugie Polska nalezy do tej socjalistycznej czesci Unii. Po trzecie znakomita wiekszosc Polakow wyjezdza do Wielkiej Brytanii, tj. tej bardziej liberalnej czesci Unii. Konkluzja: migracja Polakow w UE odbywa sie w kierunku od socjalistycznej czesci do czesci liberalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: himhith Re: Brawo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 14:03 Tak nasza gospodarke zalatwily te pijawki zwane zwiazkami. Oj przydala by sie nam taka Margaret Thatcher. Ona wiedziala co sie z pasozytami robi i co najwazniejsze, nie bala sie tego zrobic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: himhith Re: Brawo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 14:00 tylko, ze ci "zwykli pracownicy" bogaca sie kosztem jeszcze biedniejszych ludzi (szarych odbiorcow pradu i szarych podatnikow). Jesli tak ma wygladac socjalizm (zabieranie biednym i dawanie bogatszym), to nic dziwnego, ze upadl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: analityk Superukład w ZEDO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 16:28 Czy chęć pracy jest czymś złym? Przecież energetyka łączy się, żeby jeszcze lepiej prosperować? Gdzie tu problem dla obywateli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaganek Re: Superukład w ZEDO IP: *.devs.futuro.pl 06.01.07, 17:24 Pytasz - odpowiadam. Problem polega na bezkarnym rozdawaniu nie swoich pieniędzy. Prywatny właściciel firmy prezesa, który rozdałby tyle pieniędzy wyrzuciłby na zbity pysk, za narażanie firmy na straty. Tutaj właścicielem jest państwo, czyli my. Nas nikt nie pyta, czy za parę lat będziemy chcieli dołożyć z naszych podatków pieniędzy na modernizację elektrowni, żeby załoga mogła dalej brać swoje pensje. My jesteśmy gwarantami tego układu, a nie pan prezes, pan minister i ich koledzy, którzy mają nas gdzieś, bo sami sobie ustalają wynagrodzenia, stanowiska i co tylko chcą. Proste? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rick Re: Superukład w ZEDO IP: 82.160.19.* 06.01.07, 17:37 nie masz pjecia o czym piszesz nawet gdy dostaną po mercu to i tak z tego powodu nie wzrośnie cena energii Odpowiedz Link Zgłoś
sumer55 ricku, ty chyba jakiś głupi jesteś!!! Nikt nie 06.01.07, 23:59 żałuje ludziom zarobków ale to co się stało MUSI się przełożyć na koszty ZEDO. A te ktoś musi pokryć i to TY KRETYNIE je pokryjesz między innymi. Ręce opadają jak ludzie nie rozumieją najbardziej oczywistych spraw. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk C.I.E.M.N.Y L.U.D niczego nie rozumie. 07.01.07, 07:00 CO więcej - sam wybiera tych, którzy go dymają... Ciemny Lud to kupi - nie ma wątpliwości... ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
warmi2 Re: Superukład w ZEDO 07.01.07, 00:38 Ah typowe podejscie .. panstwo placi czyli "za darmo" .. Hehe. Naiwnosci ludzi jest rozbrajajaca. Odpowiedz Link Zgłoś
koprofag4 Re: Superukład w ZEDO 07.01.07, 01:28 na szczescie teraz place podatki za granica...konkretnie w rosji nie wiem dlaczego sie dziwicie pracowalem w pgnig czyli w tzw sektorze publicznym...takie historie sa na porzadku dziennym:) fachowcow sie wywala a zostawia leworekich zwiazkowcow najsmieszniejsze jest to ze chlopaki uwazaja sie za wielkich antykomunistow...a to homosovieticusy w czystej postaci a ja nie chcialem isc do rosjan...ale dali duzo i pracuje teraz w normalnej rynkowej firmie:) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Superukład w ZEDO IP: *.ipslin.dsl-w.verizon.net 07.01.07, 01:25 Cena energii niekoniecznie - ale dofinansowanie elektrowni z budżetu państwa może wzrosnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: himhith Re: Superukład w ZEDO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 13:51 pewnie, ze ceny nie wzrosna, bo panstwo doplaci z NASZYCH podatkow. Tak czy siak zaplacimy MY, wszyscy obywatele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaba Re: Problemem dla obywatela jest koszt kW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 11:54 Problemem dla obywatela jest koszt kW ktory to pokrywa szary obywatel tego kraju. Zrozumial cos nie cos? Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Przegieliście PiS .Jak jutro zobaczę ważnych ... 07.01.07, 01:44 polityków PiS na ingresie Wielgusa to oświadczam JUŻ WAM NIE WIERZĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: Przegieliście PiS .Jak jutro zobaczę ważnych 07.01.07, 07:55 amanasunta53 napisała: > polityków PiS na ingresie Wielgusa to oświadczam JUŻ WAM NIE WIERZĘ. Znaczy byles dety frajer.Ja tym kurduplom od poczatku nie wierzylem(PC sie klania). Odpowiedz Link Zgłoś
hecer Re: Superukład w ZEDO 07.01.07, 02:31 Ja mam tylko jedno pytanie: czy to jest prawo i sprawiedliwosc? bo moim zdaniem to jest uklad. To jest haracz. To jest wymuszenie. Wiem ze rzad i partie wszystko rozwazaja po swojemu, ze wazniejsze sa glosy. itd. I przepraszam ze czepiam sie PiS akurat. Ale prosze, ktokolwiek rzadzi, jakakolwiek partia, niech nie pozwala na taki dyktat. To niesprawiedliwosc wobec milionow. PS. a panow en ergetykom mowie: ...)@#)#@)!#(@# (sami wiecie panowie energetycy co sie mysli jak sie czyta o waszych postulatach) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leonidas A kto z Was głosował ?? IP: *.ghnet.pl 07.01.07, 03:59 W pełni się zgadzam z większością postów. Tylko odpowiedźcie mi ludzie, dlaczego 2/3 z Was nie głosując w wyborach nie zrobiło nic, żeby spróbować cokolwiek zrobić dobrego ?? I tłumaczenie "a bo każda władza nic nie robi, więc po co mam głosować" jest zwykłym lenistwem i tchórzostwem !! Nie wszystkie partie mają taki durny program, nie wszyscy politycy są tacy beznadziejni. Tylko trzeba poświęcić czasem chwilkę i pomyśleć! Wybranie polityków średnich jest zawsze lepsze od wyboru najgorszych. Mi, choć nigdy nie mogę być pewien, czy dokonuję najlepszego wyboru, nigdy by nie przyszło do głowy nie głosować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka1021 Re: A kto z Was głosował ?? IP: *.teledisnet.be 07.01.07, 04:23 • Źli członkowie rządu wybierani są przez dobrych obywateli, którzy nie korzystają z prawa głosu. George Jean Nathan Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Wyobraź sobie, że rządzi PO.............. 07.01.07, 07:15 Uważasz, że po upublicznieniu tego energetycznego skandalu - zrobiliby coś, żeby to "odkręcić". Myślę, że się mylisz. Odpowiedzią byłoby CYNICZNE MILCZENIE na ten temat. Identycznie jak to zrobi teraz PIS. Nie miej złudzeń. ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktostam Re: Wyobraź sobie, że rządzi PO.............. IP: *.korbank.pl 07.01.07, 10:38 PO ma duzo bardziej prorynkowe podejsci od PiSu i nigdy nie dali by jakiegos skretynialego socjalisty, ktory dba tylko o wlasny tylek, do spolki skarbu panstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: himhith Re: Wyobraź sobie, że rządzi PO.............. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 14:10 No i co z tego? UW tez miala prorynkowe podejscie do gospodarki, ale jak przychodzilo co do czego to grzecznie podnosila raczke za socjalnymi pomyslami AWSu. Oprocz prorynkowego podejscia trzeba miec jeszcze _ODWAGE_, aby to podejscie w sejmie forsowac, a odwaga jest towarem deficytowym u polskich politykow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: himhith Re: Wyobraź sobie, że rządzi PO.............. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 14:06 Dokladnie. PO by siedzialo cicho jak mysz pod miotla i udawaloby, ze sie nic nie dzieje. W Polsce jest tylko jedna partia UPR, ktora potrafi nazwac zwiazki zawodowe po imieniu, ale placi za to znikomym spolecznym poparciem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaba Re: A jak glosowales? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 11:57 Pewnie na tych "ktorych znasz" i masz to co masz. Nie starczylo Ci odwagi postawic krzyzyka przy nowych nazwiskach, nowych ludziach ktorzy mogli by cos nowego wniesc do skorumpowanej rzeczywistosci. Odpowiedz Link Zgłoś
zapytaniaznak Czerwona mafia 07.01.07, 04:28 Mniej więcej tak właśnie działają związki zawodowe na świecie (oczywiście nie zawsze). Ochrona własnych tyłków i kasa, najlepiej po równo, albo według stażu pracy. Żeby się okopać. Związki zawodowe są jednym z hamulców przeciwdziałania bezrobociu - broniąc interesów zatrudnionych (SWOICH) często powodują trudności w zatrudnianiu innych. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk A dowcipnisie opowiadają o jakimś "wolnym rynku";) 07.01.07, 06:35 A monopole komunistyczne rządzą. I kpią sobie w żywe oczy z calego otoczenia. "Tak nam przykro, ale to my mamy prąd, który wy potrzebujecie. Możecie sobie przeklinać nas ile chcecie, ale i tak do nas przyjdziecie i kupicie to co mamy TYLKO my. Sorki, ale nie macie wyjścia. Musicie płacic ile chcemy. Miłego dnia frajerzy!!!" Tak mniej więcej wygląda cała polska energetyka. ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Superukład w ZEDO IP: *.jmdi.pl 07.01.07, 09:31 ciekawe, że taka "umowa" może być podpisana jednoosobowo ? gazeta coś chyba przeoczyła w każdym bądź razie gdyby Ziobro chciał to taka "umowa" jest bezwzględnie do unieważnienia - sprzeczność z zasadami współżycia społecznego, nieuzasadnione korzyści jednej strony względem drugiej i w końcu areszt dla piździocha z PiS za działanie na szkodę przedsiębiorstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Superukład w ZEDO IP: *.jmdi.pl 07.01.07, 09:37 "rzecznik resortu Paweł Kozyra i dodaje, że to zarząd ocenia, czy stać go na takie wydatki i bierze na siebie odpowiedzialność za ewentualne działanie na szkodę firmy." facet pierd.... jak potłuczony. odpowiedzialność za ewentualne roszczenia czerownych świń z ZZ leży na WŁAŚCICIELU a nie chłopku z PiS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foreks Re: Superukład w ZEDO IP: *.acn.waw.pl 07.01.07, 09:43 klamcy z PiS. 500k CO2 na environmental market warte jest teraz EUR4,6/t. prosty rachunek daje nam kwote 8 krotnie mniejsza od potrzebnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krm Re: Superukład w ZEDO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 09:54 no to już wiemy po o potrzebna była podwyżka cen prądu :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el To jest bandytyzm państwowy IP: *.devs.futuro.pl 07.01.07, 10:00 Skandal po prostu, za cos takiego to ten co to podpisal powinien reszte zycia spedzic w wiezieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Superukład w ZEDO IP: 195.136.143.* 07.01.07, 10:00 Kolejny dobry powod by wyjechac do Wielkiej Brytanii lub USA. Tutaj gdy placimy podatki mozemy sie zastanawiac na haracz dla pracownikow ktorej firmy skarbu panstwa one pojda. W Wlk. Brytanii lub USA zamiast tego bedzie sie mialo swiadomosc, ze czesc pieniedzy poszla np. na ktoras agencje kosmiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Superukład w ZEDO IP: 195.136.143.* 07.01.07, 10:04 Dziesiecioletnie gwarancje zatrudnienia. Kazda firma musi sie liczyc z tym, ze popyt na jej produkty/uslugi moze spasc (lub wzrosnac), na przyklad w wyniku pojawienia sie konkurencji itp. Normalne firmy w takich przypadkach dostosowuja rozmiar zatrudnienia do potrzeb i jest to naturalny mechanizm regulacyjny. Dlaczego ludzie w naszym kraju uwazaja zwolnienie z pracy za przestepstwo pracodawcy wzgledem pracownika? Odpowiedz Link Zgłoś
albert880 Re: Superukład w ZEDO 07.01.07, 10:10 Mam pytanie!Czy oni dostali te przywileje, za zgodę na prywatyzację czy tylko za to ze zostali przesunięci do jakiejś grupy elektrowni,która chyba ciągle jest państwowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.p zamknac ich IP: *.devs.futuro.pl 07.01.07, 10:12 jak to jest ze legalnie jest wyprowadzona kasa z firmy a przeciez to zwykly szantaz i dzialnie na szkode firmy, oraz skarbu panstwa dlaczego poraz kolejny grupa zlodzieji doi ten kraj z drugiej strony i tak bez znaczenie bo jak nie zwiazkowcy to ci to kupia skorzystaja tylko ja musze oddawac ponad polowe pensji na zus a 1/4 budzetu panstwa pojdzie na dofinansowanie tej instytucji i jestem niewolnikiem w wlasnym prawym kraju. a ta kasa z tych wszystkich elektrowni, fabryk itp ktore budowano min za skaldki dzisiejszych emerytow. tu powinien byc finsowany sysytem ubezpieczen spolecznych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kij Superukład w ZEDO IP: *.c158.petrotel.pl 07.01.07, 10:20 A czy jak ktoś z tych pracowników będzie chciał odejść z pracy lub będzie wyrzucony za np. pijaństwo to też będzie zwracał równowartość 8 letnich zarobków elektrowni? Jak nie to znaczy że tuttaj jest zupełny brak jednakowego traktowania stron umowy. Jedna strona ma same profity druga to dojna krowa ( czyli my bo to mająek publiczny).Prąd w Polsce jest droższy niż w Anglii! wiecie teraz dlaczego? Tam była M. Tatcher, która umiała postępować z tą czerwoną , związkowa hołotą. Wiecie dlaczego tyle krzyku o wyprzedaży majątku narodowego bo to się opłaca, prywatny koncern nie pozwoli sobie na takie marnotrastwo i nie będzie dawał jak państwowy nie ze swojej kieszeni wszytkim co chcą by prezesik jeszcze kilka miesiączków pociągnał na ładnej pensyjce. Nie dopuszcza się konkurencji zagranicznej tylko dlatego żeby te nasze nas doiły ile wlezie i pasły cwaniaków mających gęby pełne wielkich patriotycznych haseł i sloganów naszą kasą . Tutaj powinno się zrobić choć jedną pokazówkę i potraktować odpowiednio długim kijem to dziadostwo związkowe wszelkiej maści i byłaby uczciwość . Reszta już by tak się nie wychylała bo by się bała bo to tchórze- mocni w kupie i jak wiedzą że im nic nie grozi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasz pan Związkowcy załóżcie własne firmy i płaćcie swoim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 10:32 pracownikom nawet po milonie ,nawet sprzątaczce ,ale nie wpier....jcie się do czyjegoś interesu . Odpowiedz Link Zgłoś