GoĹÄ: KR$ IP: *.riz.pl / 192.168.15.* 25.07.03, 15:22 Jak widac nie tylko u nas nieroby chca pozyc na koszt wspolpracownika... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: kazel Re: Klimat strachu w BA IP: *.cbmm.lodz.pl 25.07.03, 16:06 W mojej firmie też chcieli wprowadzić takie karty magnetyczne i zgadnijcie kto się nie zgodził ..... pracownicy administracji, tej która Nas kontroluje :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kuba Re: Klimat strachu w BA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.03, 16:09 i w ten prosty i efektowny sposob panowie zwiazkowcy wykancza BA i za miasiac beda na zasilku dla bezrobotnych, GRATULACJE!!!! eh ludzie chyba nigdy sie nie naucza ze kompromis jest zlotem Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: max Re: Klimat strachu w BA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.03, 16:55 Gość portalu: KR$ napisał(a): Absolutna zgoda ! Robie dla koncernu w Polsce, co ma dostawcow z UK - 2/3 z tych angoli dostarcza crap i bullshit, za ktory placa polscy klienci. Oby angole jak najdluzej pozostali poza strefa euro, bo to my bedziemy placic za ich lenistwo i lekcewazenie swoich obowiazkow. max > Jak widac nie tylko u nas nieroby chca pozyc na koszt > wspolpracownika... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Nieskaplikowany A JA MYSLALEM ZE UK TO TAKI CYWILIZOWANY IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 25.07.03, 19:58 kraj, a oni karty magnetycznej sie boja, W kraju, takie karty - notujace faktyczny czas pracy, widzialem jak bylem dzieckiem, w firmie gdzie pracowal moj ojciec, A ja myslalem ze powiedzenie: czy sie stoi, czy sie lezy, dwa tysiace sie nalezy - to polskie powiedzenie Zdobycze socjalizmu, podobaja sie nawet w wielkiej brytwannie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: vvolf Re: A JA MYSLALEM ZE UK TO TAKI CYWILIZOWA IP: *.range217-42.btcentralplus.com 26.07.03, 14:30 w polsce w wielu firmach tez sa karty magnetyczne ktore rejestruja czas wejscia i wyjscia... ja nie wiem kto ci wbil do glowy ze to wynalazek socjalizmu? tak sie sklada ze pracuje w uk i tez mam karte magnetyczna i jakos mi ona strasznie nie przeszkadza. wlasciwie w kazdej instytucji finansowej ludzie maja karty magnetyczne i z tym zyja... Gość portalu: Nieskaplikowany napisał(a): > kraj, a oni karty magnetycznej sie boja, > W kraju, takie karty - notujace faktyczny czas pracy, > widzialem jak bylem dzieckiem, w firmie gdzie pracowal moj ojciec, > > A ja myslalem ze powiedzenie: > czy sie stoi, czy sie lezy, dwa tysiace sie nalezy - to polskie powiedzenie > > Zdobycze socjalizmu, podobaja sie nawet w wielkiej brytwannie. Odpowiedz Link Zgłoś
sbig Szefowie BA powinni wziac przyklad z Ronalda Reagana 25.07.03, 20:41 Gdy zaczeli strajkowac kontrolerzy ruch powietrznego, duzo bardziej niezbedni i "nie do zastapienia" od obslugi naziemnej po prostu dal im 48 godzinne ultimatum a potem ich zwolnil (z zakazem pracy dla Federalnej Agencji Lotnictwa). Statystyki mowia o 11 359 zwolnionych. Do dzis zwiazki zawodowe w USA drza na mysl o 5 sierpnia 1981 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: NIKODEM P.,Indiana Re: Szefowie BA powinni wziac przyklad z Ronalda IP: *.iucf.indiana.edu 25.07.03, 22:43 I dlatego Ronald Reagan jest jednym z najwiekszych prezydentow w historii (na pewno najwiekszym w XX wieku) i pierwszym zyjacym, ktorego imieniem nazywane sa ulice, lotniska i (ostatnio) statki w USA... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: meerkat Ronnnie Reagan a PATCO union IP: *.rasserver.net 26.07.03, 19:59 Gość portalu: NIKODEM P.,Indiana napisał(a): > I dlatego Ronald Reagan jest jednym z najwiekszych > prezydentow w historii (na pewno najwiekszym w XX wieku) > i pierwszym zyjacym, ktorego imieniem nazywane sa ulice, > lotniska i (ostatnio) statki w USA... OKRET, kolego OKRET! Najwiekszy amerykanski lotniskowie USS Ronald Reagan, ktory pewnie przyda sie niedlugo w rejonie Polwyspu Koreanskiego. :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: meerkat Re: Szefowie BA powinni wziac przyklad z Ronalda IP: *.rasserver.net 26.07.03, 20:01 sbig napisał: > Gdy zaczeli strajkowac kontrolerzy ruch powietrznego, duzo > bardziej niezbedni i "nie do zastapienia" od obslugi naziemnej > po prostu dal im 48 godzinne ultimatum a potem ich zwolnil (z > zakazem pracy dla Federalnej Agencji Lotnictwa). Statystyki > mowia o 11 359 zwolnionych. Do dzis zwiazki zawodowe w USA drza > na mysl o 5 sierpnia 1981 roku. ALE tez, od tamtej pory nie mielismy ANI JEDNEGO zaklocenia w pracy Air Traffic control! :) Szkoda ze Ronnie juz tego nie pamieta. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: NIKODEM P.,Indiana ZWOLNIC WSZYSTKICH STRAJKUJACYCH!!! IP: *.iucf.indiana.edu 25.07.03, 21:40 Gdyby premierem Zjednoczonego Krolestwa byla Lady Margaret, wszyscy strajkujacy zostaliby zwolnieni od razu, a jesli zechcieli paralizowac lotnisko, to zostaliby osaczeni przez Royal Army. Tak sie stalo, kiedy zwiazkowcy zaczeli paralizowac Londyn w latach 80-ych, naprzeciw nim wyszli wtedy zolnierze gotowi do strzalu. Zwiazki zawodowe to czerwona holota i dlatego mam nadzieje, ze za 100 lat na lotniskach pracowac beda roboty. Po pierwsze nie beda zakladac zwiazkow zawodowych, po drugie nie beda strajkowac, a po trzecie nie beda zadac podwyzek. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zbytkownik Re: ZWOLNIC WSZYSTKICH STRAJKUJACYCH!!! IP: 217.17.242.* 26.07.03, 09:58 a latac beda tez tylko roboty... Gość portalu: NIKODEM P.,Indiana napisał(a): > Gdyby premierem Zjednoczonego Krolestwa byla Lady Margaret, > wszyscy strajkujacy zostaliby zwolnieni od razu, a jesli > zechcieli paralizowac lotnisko, to zostaliby osaczeni przez Royal > Army. Tak sie stalo, kiedy zwiazkowcy zaczeli paralizowac Londyn > w latach 80-ych, naprzeciw nim wyszli wtedy zolnierze gotowi do > strzalu. Zwiazki zawodowe to czerwona holota i dlatego mam > nadzieje, ze za 100 lat na lotniskach pracowac beda roboty. Po > pierwsze nie beda zakladac zwiazkow zawodowych, po drugie nie > beda strajkowac, a po trzecie nie beda zadac podwyzek. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gargamel Re: ZWOLNIC WSZYSTKICH STRAJKUJACYCH!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.03, 14:03 Gość portalu: zbytkownik napisał(a): > a latac beda tez tylko roboty... > > > > Gość portalu: NIKODEM P.,Indiana napisał(a): > > > Gdyby premierem Zjednoczonego Krolestwa byla Lady Margaret, > > wszyscy strajkujacy zostaliby zwolnieni od razu, a jesli > > zechcieli paralizowac lotnisko, to zostaliby osaczeni przez > Royal > > Army. Tak sie stalo, kiedy zwiazkowcy zaczeli paralizowac > Londyn > > w latach 80-ych, naprzeciw nim wyszli wtedy zolnierze gotowi do > > strzalu. Zwiazki zawodowe to czerwona holota i dlatego mam > > nadzieje, ze za 100 lat na lotniskach pracowac beda roboty. Po > > pierwsze nie beda zakladac zwiazkow zawodowych, po drugie nie > > beda strajkowac, a po trzecie nie beda zadac podwyzek. I tylko roboty bo ludzi wykończy Royal Army, ale fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: neo Re: ZWOLNIC WSZYSTKICH STRAJKUJACYCH!!! IP: *.range217-42.btcentralplus.com 26.07.03, 14:32 Gość portalu: NIKODEM P.,Indiana napisał(a): >dlatego mam > nadzieje, ze za 100 lat na lotniskach pracowac beda roboty. Po > pierwsze nie beda zakladac zwiazkow zawodowych, po drugie nie > beda strajkowac, a po trzecie nie beda zadac podwyzek. a po czwarte wszystko skonczy sie jednym wielkim matrixem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kola Re: Karol Marks IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.03, 14:11 Gość portalu: KR$ napisał(a): > Jak widac nie tylko u nas nieroby chca pozyc na koszt > wspolpracownika... To zjawisko opisał m.in. Karol Marks i jest ono uniwersalne. Nie jest przypisane demoludom. Jest uniwersalne. Odpowiedz Link Zgłoś