Gość: p_cierpi@interia.opl IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.03, 01:09 Po co rozmieniac się na drobne, porponuje od razu po Peugeocie 607 jak w min. zdrowia i opieki spolecznej...... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Baba-w-oknie Re: Po co KRUS nowe samochody? IP: *.tvk / 172.16.0.* 13.08.03, 02:02 Prawda, ze inspektorzy musza dojechac do rolnikow, ale czy nie taniej i sensowniej by bylo dac im niskooprocentowane kredyty, zeby mogli kupic sami te samochody na wlasnosc, a potem dostawac zwrot kosztow konserwacji, zuzycia benzyny (ale tylko za sluzbowe wyjazdy!) i napraw? Przynajmniej spoleczenstwo by nie placilo za prywatne wyjazdy inspektorow do kolegi, albo do szwagra na imieniny. I troszczyliby się o samochody lepiej. Bo mam nadzieje, ze z pieniedzy KRUS-u nie funduje sie im w XXI wieku kierowcow! Obecnie posiadanie prawa jazdy jest (mam nadzieje) czescia przygotowania tych inspektorow do wykonywania obowiazkow sluzbowych. A jesli nie maja prawa jazdy to "za drzwiami" czeka armia bezrobotnych ktorzy to prawo jazdy maja. I odpowiednie kwalifikacje. Inspektor to pracownik jak kazdy inny i nie ma powodu, zeby zamiast pomocy rolnikom w wypadkach losowych - KRUS wydawal spoleczne pieniadze na podnoszenie stopy zyciowej swoich inspektorow. A fundowanie im zagranicznych wyjazdow powinno byc kontrolowane z lupa w reku! Nie jestesmy krajem bogatym i nie stac nas na rozrzutnosc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adan Re: Po co KRUS nowe samochody? IP: *.proxy.aol.com 13.08.03, 05:36 Gość portalu: Baba-w-oknie napisał(a): > Prawda, ze inspektorzy musza dojechac do rolnikow, ale czy nie > taniej i sensowniej by bylo dac im niskooprocentowane kredyty, > zeby mogli kupic sami te samochody na wlasnosc, a potem dostawac > zwrot kosztow konserwacji, zuzycia benzyny (ale tylko za > sluzbowe wyjazdy!) i napraw? Przynajmniej spoleczenstwo by nie > placilo za prywatne wyjazdy inspektorow do kolegi, albo do > szwagra na imieniny. I troszczyliby się o samochody lepiej. Bo > mam nadzieje, ze z pieniedzy KRUS-u nie funduje sie im w XXI > wieku kierowcow! Obecnie posiadanie prawa jazdy jest (mam > nadzieje) czescia przygotowania tych inspektorow do wykonywania > obowiazkow sluzbowych. A jesli nie maja prawa jazdy to "za > drzwiami" czeka armia bezrobotnych ktorzy to prawo jazdy maja. I > odpowiednie kwalifikacje. Inspektor to pracownik jak kazdy inny > i nie ma powodu, zeby zamiast pomocy rolnikom w wypadkach > losowych - KRUS wydawal spoleczne pieniadze na podnoszenie stopy > zyciowej swoich inspektorow. A fundowanie im zagranicznych > wyjazdow powinno byc kontrolowane z lupa w reku! Nie jestesmy > krajem bogatym i nie stac nas na rozrzutnosc! ----------------------- Na calym swiecie stosuje sie to co pani opisala. Polscy skurwiele nie potrafa zrozumiec, ze panstwo to nie jest ich zlob bez dna majacy ich wymagania spelniac Pogonic holote z cieplych i nie wymagajacych myslenia intratnych panstwowych gniazd. Okaze sie jakie to sa ZERA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BZED Re: Po co KRUS nowe samochody? IP: 62.233.192.* 13.08.03, 04:08 PSL zawsze potrrafi zrobić interes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prywaciarz Na państwowym , za nie swoje pieniądze, to jest fajnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.03, 05:24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRUS nie MUS Re: Po co KRUS nowe samochody? IP: *.mni.pl 13.08.03, 06:59 Jak to po co, aby rozwozic swoje ..... po terenie, a przy okazji ktos jeszcze wezmie kaski w reke. Kolejan afera za afera. Ciekawe co jeszcze??????? Panstwo, ktorych rzadzi cholota i zlodziejstwo!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cornelio największy złodziej po Zus... IP: *.pism.pl 13.08.03, 08:08 nie powinniśmy się dziwić w końcu to nasze pieniądze, znam dużo ludzi którzy uciakają przed zusem do krusu, i ja za to płacę...nigdy to się nie skończy, mówie wam nigdy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cornelio samoobrona przy psl to wymoczki..... IP: *.pism.pl 13.08.03, 08:11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ted Re: Po co KRUS nowe samochody? IP: 195.205.7.* 13.08.03, 08:34 Panie Ministrze Finansów to już nie jest burdel, to poprostu zwykłe k....stwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skok OGÓLNIE TO TANIE TE AUTA IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 13.08.03, 08:41 minister rolnictwa nie wiedział a janik wiedział że był w radzie nadzorczej spółki która robiła przekrety na węglu? Tez nie wiedział. a ekipa z biura legislacyjnego nic nie pamietają bo gość ma 28 lat i ma arterioskleroze. nara Odpowiedz Link Zgłoś
mcbag Re: limuzyny Ministerstwa 13.08.03, 08:55 właśnie, co z tymi 607 co Ministrestwo Zdrowia małio sprzedać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Po co KRUS nowe biurowce w centrum miatsa? IP: *.dami.pl / 172.18.2.* 13.08.03, 09:30 Po co KRUS nowe biurowce w centrum miatsa? Na najdroższym terenie? Przeciez tu rolnoków nie ma a koszty największe. Czyzby konkurs z ZUS-em na najdroższy biurowiec? (pozatym uwazam że jeden zlodziej typu ZUS wystarczy - KRUS DO LIKWIDACJI) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lapowa Po co? Proste 10% od stu aut to 10 AUT dla kupujacego IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.08.03, 09:31 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sic Re: Po co KRUS nowe samochody? IP: 212.160.72.* 13.08.03, 09:34 tak samo to chyba łapiński się tłumaczył :) po co im nowe wozy... skoro krus jeździ po tak beznadziejnych wiejskich drogach to może helikoptery :) albo wozy bojowe patria :) he he a mi mówią że premii 200 zł nie dostane bo muszę ratować państwo przed zapaścią finansową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntySLD ZLIKWIDOWAĆ KRUS !!!! IP: 217.153.117.* 13.08.03, 11:24 KRUS działa na szkodę Polskiej Gospodarki. KRUS należy zlikwidować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys Re: Po co KRUS nowe samochody? IP: *.acn.waw.pl 13.08.03, 11:41 Jakies kiepskie te samochody, po 21tys kazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cover Re: Po co KRUS nowe samochody? IP: 195.245.222.* 13.08.03, 11:53 Zlikwidować to koryto !! Po terenie mozna tez rowerem zdrowiej !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Po co KRUS nowe samochody? IP: *.k1.isko.net.pl 13.08.03, 11:54 dlaczego ja prowadzący sam. działal. gospod. tzn. sprzedając kosmetyki w kiosku i mając dochód 1000zł.miesiecznie muszę opłacać całą wysokość ZUS a rolnik też prowadzący dział. gospod. nie w takiej wysokości co ja. to tylko możliwe jest w tej porąbanej polsce i przy takich posłach i elytach.I nie mam możliwości na otrzymanie dotacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzamper A może ... IP: 212.160.148.* 13.08.03, 11:55 rowery ???. Będzie taniej i z korzyścią dla zdrowia ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gary Re: Po co KRUS nowe samochody? IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 13.08.03, 12:03 Jestem inspektorem KRUS i to co wyczytałem w komentarzach to trochę nie tak jak jest naprawdę. To nie jest wymysł i widzimisie inspektora, żeby jechał do każdego rolnika poszkodowanego który zgłosi wypadek a wypadków na wsi mamy wiele i to nie z winy inspektorów. Wyjazy odbywają się dwa razy w tygodniu i to w godzinach pracy 7-15. Po 15 samochody służbowe (przeważnie dwa na wyposażeniu oddziału Regionalnego Polonez i Maluch i jeden na placówce Maluch)są garażowane na terenie siedziby KRUS. Nie ma wyjazdów po godzinach pracy. Posiadamy Maluszka z 95 roku który ma przejechane 110 245 km i musi dojechać i przyjechyć do gospodasrwa oddalonego nieraz do 70 km od siedziby krus i to po pięknych wiejskich drogach. Po paru takich wyjazdach terenowych maluch nadaje się do remontu Życzę przyjemnej podróży!!! Może nasze władze naszego kraju coś zrobią żeby rolnik przyjechal do KRUS i zgłosił wypadek będzie taniej puki co jest odwrotnie Trzeba do niego jechać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Re: Po co KRUS nowe samochody? IP: *.btk.net.pl 13.08.03, 15:18 banda nierobów, z gnojem na butach nowym samochodem na dxziwki a rolnik pod płotem zdycha!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś