Dodaj do ulubionych

W tym roku przybędzie 450 fotoradarów

IP: *.chello.pl 19.03.08, 22:43
Pokażcie mi chociaż jednego kierowcę, który przed fotoradarem nie daje po
hamulcach. W gorszych warunkach przy skrzynkach i tak się robią wypadki
(często jeżdżę katowicką i wiele widziałem).
Zamiast stawiać idiotyczne skrzynki, lepiej zadbać o to, by przejścia dla
pieszych były oświetlone i zakładać sygnalizację świetlną.
Zamiast łapać kierowców na fotoradary korzystniej byłoby wyłapywać pijanych
oraz kretynów jadących 250 km/h i więcej. Do tego celu lepiej sprawdzą się
radiowozy z wideoradarem a nie głupia skrzynka, która i tak nie wyłapie tych
najszybszych. Tych, którym by się należało zabranie prawa jazdy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Powolny Re: W tym roku przybędzie 450 fotoradarów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 23:13
      Ja sie tam ciesze z tych fotoradarow. Mam nadzieje, ze sporo idiotow straci z
      ich powodu prawo jazdy.
      • patman Sam oddaj prawo jazdy 20.03.08, 09:35
        Nie dobrze mi się robi od takich jak ty. Wyobrażasz sobie, że wszyscy jeżdżą po mieście max. 50 km/h, bo wszędzie są fotoradary? Ja jeżdżę 60-70 km/h i nie mam poczucia, żebym chociaż chwilę nie miał kontroli nad swoim pojazdem. Najwyraźniej ty masz problemy z opanowaniem swojego pojazdu przy 50 - więc lepiej oddaj prawko, bo jesteś niebiezpieczny.
        • Gość: pp Prawo jazdy niech oddadzą łamiący przepisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.08, 09:51
          Mam nadzieję, że jeszcze zostaną połapani ci, którzy jadą ponad 70km/h w terenie
          zabudowanym. Codziennie idę wąskim poboczem w terenie zabudowanym i to, co
          wyprawia znaczna część kierowców, to skrajna nieodpowiedzialność.
          • Gość: :))) Re: Prawo jazdy niech oddadzą łamiący przepisy IP: *.com 20.03.08, 12:39
            Gość portalu: pp napisał(a):

> Mam nadzieję, że jeszcze zostaną połapani ci, którzy jadą ponad
            70km/h w tereni
            > e
            > zabudowanym. Codziennie idę wąskim poboczem w terenie zabudowanym
            i to, co
            > wyprawia znaczna część kierowców, to skrajna nieodpowiedzialność.

Tak zabronić motoryzacji! Katechizm nic o tym nie wspomina. A tak na
            serio wyjściem nie jest zatrzymywanie ruchu w Twojej wiosce. Wyjścia
            są dwa: pobudowanie chodników oddzielonych od ruchu kołowego i
            nierozbudowywanie wioski WZDŁUŻ drogi. Nie budujcie wiosek typu
            "ulicówka". To pozostałość po kulturze carskiej rosji, to
            średniowiecze. Nie każdy chłop musi mieć wyjazd traktorem na trasę
            międzynarodową i zarazem musi narzekać na TIRy i "wariatów", którzy
            chcą przejechać Polskę nie w trzy dni a w jeden...

Ale władcy niechętnie wdrażają te rozwiązania, bo są kosztowne. Za
            to fotoradary sam mniód: przynoszą dochody i pozwalają KARAĆ. A
            karanie, upadlanie i poniżanie nieposłusznych to najwyższa forma
            WŁADZY... Tfu!
            • Gość: pp Re: Prawo jazdy niech oddadzą łamiący przepisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.08, 14:13
              Ograniczenie w terenie zabudowanym wszędzie wynosi 50 lub 60 km/h. Jak się ma
              to do jazdy przynajmniej 90km/h przez znaczną część zmotoryzowanego motłochu?

A tu nie o wioskę chodzi, tylko o miejsce w granicach Warszawy, gdzie zabudowa
              jest jaka jest.
    • Gość: hhh Tragedia :( IP: *.aster.pl 19.03.08, 23:28
      Załamujące :/
      Polskie szosy już są nie do jeżdżenia, ale widzę, że będzie jeszcze
      gorzej :/
      • Gość: paranoja paranoja IP: *.acn.waw.pl 19.03.08, 23:33
        paranoja
        już teraz światło za światłem,a Ci chcą jeszcze więcej ich poustawiać.
        chyba ktoś zaraził się głupotą od władz warszawy,która nie dość,że nie radzi
        sobie zupełnie z korkami to jeszcze nowe sygnalizacje muntuje,w tym na rondach :)
      • Gość: zło Re: Tragedia :( IP: *.chello.pl 20.03.08, 00:15
        tragedia to mało powiedziane,te debile zamiast budować nowe
        drogi ,przebudowywać to potrafią tylko fotoradary stawiać.Cena
        budowy z roku na rok droższa a oni udają że myślą ,plany kreślą .Ja
        proponuję na wszystkich drogach w kraju porobić garby i sprawa
        prędkości zostanie rozwiązana.20 lat mineło i jak drogi były do dupy
        tak są dalej. Jechał ich pies.
        • Gość: gość Re: Tragedia :( IP: 83.136.224.* 20.03.08, 10:56
          Byłem niedawno na Litwie. Jadąc drogą Lezdijaj do Kowna, rzadko
          kiedy spotyka się kogoś przekraczającego dozwolone 80km/h. Czy jazda
          80 jest uciążliwa? raczej nie bo przez całą drogę nigdzie nie ma
          ograniczeń do 50, 60 czy 70.
          Nasz problem polega na tym, że wszystkie drogi przechodzą przez
          jakieś miejscowości i co kilka kilometrów musisz zwalniać do 50.
          Gdyby ktoś mi dał szansę jechać z przez kilkaset kilometrów poza
          terenami zabudowanymi to jestem pewien, że przestrzeganie prawa
          byłoby mniej bolesne i nie byłoby też potrzeby ustawiania tylu
          fotoradarów.
    • Gość: lima Re: W tym roku przybędzie 450 fotoradarów IP: *.man.bydgoszcz.pl 19.03.08, 23:44
      Nie włączać do akcji kościoła bo forsa zginie.
    • czerwony_burzuj Re: W tym roku przybędzie 450 fotoradarów 19.03.08, 23:50
      Każde rozwiązanie wymuszające na kierowcach obniżenie prędkości jest dobre. Czas
      również na rzetelne egzekwowanie ograniczenia do 50km/h
      w miastach. Receptą na korki jest natomiast pobieranie wysokich opłat za wjazd
      co centrum miast.
      • Gość: arti a może by tak 450km autostrad/ekpresówek zamiast.. IP: *.gprs.plus.pl 20.03.08, 00:02
        wydawać pieniądze na złom?jak zwykle robimy wszystko z dupy strony.
        tak to mogą bawić się Niemcy, jednak nie wiedzieć czemu wolą wydawać
        kasę na remonty i poszerzenia dróg...
        • Gość: pp Re: a może by tak 450km autostrad/ekpresówek zami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.08, 09:46
          Polska ma więcej dróg, niż Niemcy. Polska ok. 424000 km, Niemcy ok. 231600 km.
          • Gość: :))) Re: a może by tak 450km autostrad/ekpresówek zami IP: *.com 20.03.08, 12:42
            Gość portalu: pp napisał(a):

> Polska ma więcej dróg, niż Niemcy. Polska ok. 424000 km, Niemcy ok.
            231600 km.

Ciekawe dane statystyczne. Niemcy mają 177 km dróg na 100 km2, Polska
            ma 80 km dróg na 100 km2. Ponad dwa razy MNIEJ!!! Ciekawe dlaczego
            kłamiesz?
            • Gość: pp Re: a może by tak 450km autostrad/ekpresówek zami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.08, 14:16
              Nie ręczę za dane CIA, ale możesz ich poinformować o "kłamstwach".

www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2085rank.html
      • Gość: BuRżUj Re: W tym roku przybędzie 450 fotoradarów IP: *.e-wro.net.pl 20.03.08, 10:05
        Jesteś kolejnym nawiedzonym fanatykiem, marzącym o wyrzuceniu samochodów z miast!
        Spoko, mogą być opłaty za wjazd do centrum, tylko daj mi możliwość dojechania do
        pracy bez przejeżdżania przez centrum! Najpierw nich powstaną obwodnice
        miejskie, śródmiejskie, sprawna komunikacja miejska a później możemy mówić o
        opłatach za ograniczeniem ruchu w ścisłym centrum.
        Ograniczanie prędkości jest dobre ale tylko w miejscach niebezpiecznych, na
        terenie zabudowanym. Szkoda tylko, że w Polsce większość dróg krajowych, często
        uczęszczanych przebiega przez wioski, miasta itd. Lepiej wydać tą kasę na
        wybudowanie drogi biegnącej poza terenem zabudowanym albo na kładkę dla pieszych
        niż na durne fotoradary! Weźmy pod uwagę nieszczęsną ósemkę - od Wrocławia,
        większość trasy biegnie po terenie zabudowanym a kierowcy zwalniają tylko przed
        fotopuszkami, później przyspieszają. Jedyny sensowny kawałek drogi to obwodnica
        Oleśnicy. Jak można jechać wolno, jeżeli przejechanie 150 km ósemką zajmuje 3-4
        godziny!!! Sorry, będę jeździł zgodnie z przepisami jak tylko ktoś zagwarantuje
        mi drogę, po której będę mógł jechać 100-110 km/h cały czas!!!
        Swoją drogą jutro czeka mnie kolejna wyprawa z Wrocławia ósemką i już jestem
        chory...nienawidzę tej trasy a niestety jestem skazany na częste nią
        wyprawy...te pieprz*** fotopuszki nic nie dają, cały czas jest to samo....
    • Gość: JerzyR Re: W tym roku przybędzie 450 fotoradarów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.03.08, 03:38
      Pan Donald Tusk przed wyborami mówiac o Panu Kaczyńskim, że tylko ktoś bez prawa
      jazdy moze wydawac tyle pieniedzy na fotoradary zamiast na drogi. Panie
      Donaldzie co z Pana obietnicami przedwyborczymi. Budować drogi a nie radary.
    • Gość: pp Re: W tym roku przybędzie 450 fotoradarów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.08, 09:47
      Wg policji liczba tragicznych wypadków na ósemce spadła o 30% po zainstalowaniu
      radarów.
    • Gość: gość Więcej dróg mniej fotoradarów IP: 83.136.224.* 20.03.08, 10:02
    • Gość: marcel Re: W tym roku przybędzie 450 fotoradarów IP: 195.116.103.* 20.03.08, 10:29
      bez paniki z tymi radarami !
      głównymi drogami i tak nie da sie jezdzic - chyba ze w nocy
      ja nad morze co roku grzeję w Wrocka wyłącznie białymi i zółtymi - czerwone
      sporadycznie , zeby wskoczyć znów na zółte i białe
      super !
      owszem , czasem mozna sie pogubic bo oznakowania do dupy, ale i tak szybko sie
      nadrabia na trasie - pusto, zadnych glin, fotoradarów - można grzac !
    • 1europejczyk Skuteczenosc fotoradarow w walce z odmozdzonymi 20.03.08, 11:04
      samcami jest bezdyskusyjna.
      Przyklad Francji w ktorej trudno miec zastrzezenia co do jakosci drog jest
      krzyczacy: w ciagu chyba trzech lat blisko 2000 ofiar wypadkow drogowych mniej.
      Ten sukces po czesci zreszta byl u podstaw duzej popularnosci Sarko'ziego przed
      wyborami prezydenckimi.
      Liczba wypadkow spadla do tego stopnia, ze ubezpieczenia nie tylko przestaly
      drozec ale zaczely taniec, warsztaty blacharskie bankrutowaly: nie wspominajac
      juz o kosztach leczenia rannych.
      W walce z odmozdzonymi samcami zagrazajacymi nam wszystkim na drodze kazda
      metoda jest dobra niezaleznie od utrudnien i klosztow jakie poniosa normalni
      uzytkownicy drog.
      "Pokażcie mi chociaż jednego kierowcę, który" uwaza sie za odmozdzonego samca
      ryzykujacego wlasnym ale przede wszystkim moim i moich najblizszych zyciem ?
      Nie to zeby ich nie bylo: wystarczy godzina za kierownica by kilku przewinelo
      sie w zasiegu pola widzenia!!!

Re: W tym roku przybędzie 450 fotoradarów
      • mi-sieq Re: Skuteczenosc fotoradarow w walce z odmozdzony 20.03.08, 12:05
        Zapomniales tylko wspomniec, ze we Francji praktycznie wszedzie mozna dojechac
        autostrada/droga ekspresowa. Na tych drogach jesli mamy radar to przy
        ograniczeniach do 90, 110, 130km/h. Na krajowkach i w miastach nikomu sie nie
        spieszy. Jesli masz do przejechania 300km i pokonasz 290km po autostradzie jadac
        100km/h spokojnie zwalniasz do 50 na ostatnich 10km. W Polsce niestety drogi
        krajowe przebiegaja bardzo czesto przez obszary zabudowane, gdzie stawiamy
        radary zeby wyegzekwowac ograniczenia predkosci. Niestety zaburza to plynnosc
        jazdy i frustruje kierowcow. Zwlaszcza tych, ktorzy nie jada do sasiada a
        znacznie dalej.

Podsumowujac, stawianie radarow jest jak proba leczenia objawow zamiast
        poszukiwania przyczyn.
    • Gość: mat Re: W tym roku przybędzie 450 fotoradarów IP: 62.148.89.* 20.03.08, 11:08
      Skoro już Kościół włącza się w tą akcję to może by fotoradary instalować w
      kościołach, albo jeszcze lepiej w konfesjonałach i do tego wyposażone w
      odpowiedni sprzęt nagrywający.
    • Gość: kilka Re: W tym roku przybędzie 450 fotoradarów IP: *.prz.rzeszow.pl 20.03.08, 11:25
      Taaak - krok w dobrą stronę - z tym że być może zmianę na drogach spowodowałoby 45 000 radarów - nie 450...
      • Gość: :))) Re: W tym roku przybędzie 450 fotoradarów IP: *.com 20.03.08, 12:46
        Gość portalu: kilka napisał(a):

> Taaak - krok w dobrą stronę - z tym że być może zmianę na drogach
        spowodowałoby
        > 45 000 radarów - nie 450...

Taak... mam lepszy pomysł, trzeba wydać prawo, że każdy kierowca
        musi zabierać ze sobą policjanta. Nie można będzie się poruszać bez
        policjanta na pokładzie. Ile dodatkowych etatów, ile dodatkowych
        emerytur mundurowych, jak bezpiecznie i pięknie będzie w kraju.
        Biednie i głupio, ale bezpiecznie. Może też trochę pustawo, bo
        resztka normalnych opuści ten matecznik kretynów.
    • Gość: swan Donek a ty co powiesz na taki pomysł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.08, 12:14
      Pamiętam, że jak szedłeś do wyborów to sam tłumaczyłeś Jarkaczowi
      jakim nonsensem jest instalowanie kolejnych fotoradarów w Polsce...
      Mówiłeś; - "Polska potrzebuje nowych dróg Panie Premierze a nie
      nowych fotoradarów..."
      Tak wtedy mówiłeś Donek i teraz się tego nie wyprzesz, żałosny
      oszuście...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka