Gość: G. IP: *.classcom.pl 10.04.08, 11:09 podanie na raz kilku haseł jest ewidentną głupotą. nadto bank zachęca już od jakiegoś czasu do używania haseł sms. Czyli używanie hasła musiał by zainicjować sam bank Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: srr a jak się "pinguje" ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.08, 11:30 bo nie wiem? Odpowiedz Link Zgłoś
dan3iger Bezpieczniej jest sprawdzać certyfikat 10.04.08, 11:41 Bezpieczniej jest sprawdzać certyfikat. Dobrym zwyczajem jest zawsze sprawdzić wiarygodność strony poprzez rzucenie okiem na jej certyfikat. Odpowiedz Link Zgłoś
zezowaty_cyklop A jak się sprawdza wiarygodność certyfikatu? 11.04.08, 14:31 A jak się sprawdza wiarygodność certyfikatu? Po czym odróżnić certyfikat prawdziwy od fałszywego?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gugu Re: a jak się "pinguje" ? IP: *.uwb.edu.pl 10.04.08, 11:50 pinguje się pingiem :) np: n08[771]% ping www.mbank.pl PING www.mbank.pl (193.41.230.81) 56(84) bytes of data. inna sprawa, że mBank na pingi nie odpowiada... Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: a jak się "pinguje" ? 10.04.08, 15:02 Ależ radzicie:) To za trudne!!! OK. Start - uruchom - cmd i dalej komenda ping lub polecany przeze mnie nslookup, który służy do badania DNS i sprawdzi IP nawet strony, która nie odp. na pingi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A1 Re: OK. Start - uruchom - cmd IP: *.chello.pl 10.04.08, 16:57 Windziarz, a fe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zigiz Re: OK. Start - uruchom - cmd IP: *.acn.waw.pl 10.04.08, 17:35 > Windziarz, a fe... Windziarz ale dal odpowiedz - a ty mały, zastraszony okularniczku dalej kompiluj sobie jadro wpatrując się w wiszący na ścianie plakat L. Torvaldsa. I módl się do niego, módl ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A1 Re: jak to mówią g@wno chłopu nie zegarek IP: *.chello.pl 10.04.08, 18:48 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WujekDobraRada Re: a jak się "pinguje" ? IP: *.tktelekom.pl 10.04.08, 13:56 uruchamiasz konsolę i wpisujesz: ping www.mbank.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samiii Re: a jak się "pinguje" ? IP: *.chomiczowka.waw.pl 11.04.08, 21:56 co wy gadacie za głupoty? Najkrotsza obsługa pingowania: Otwierasz jeden z dokumentów majkrosoft ofis (np. łord) i tak wpisujesz komende "pinguj" nastepnie klikasz Enter i jesli pojawi kursor linijke nizej to znaczy ze pinguje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: mBank celem ataku phishingowego IP: *.gdynia.mm.pl 10.04.08, 11:39 Spotkałam się z tym. System poprosił o 5 haseł, jednak bez numer hasła nie był wymagany. Jak więc mogliby hakerzy ukraść pieniądze gdy nie wiedzą, które hasło wpisać? Odpowiedz Link Zgłoś
dan3iger Re: mBank celem ataku phishingowego 10.04.08, 11:40 > Spotkałam się z tym. System poprosił o 5 haseł, jednak bez numer > hasła nie był wymagany. Jak więc mogliby hakerzy ukraść pieniądze > gdy nie wiedzą, które hasło wpisać? Proste. System pyta o hasło jednorazowe podając numer pierwszego nieużywanego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WS Re: mBank celem ataku phishingowego IP: *.dfvf.dk 10.04.08, 11:50 Zaraz ale jakby mieli haslo to by te pieniądze mogli chyba najwyżej przelać na inne konto albo coś kupić np przez internet ( chyba) . Więc mogliby w ten sposób zostawić jakieś ślady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: decker Re: mBank celem ataku phishingowego IP: *.121.225.195.static.bait.pl 10.04.08, 11:56 Zakładasz konto na fałszywy dowód, przelewasz pieniądze, wypłacasz z bankomatu i dziękujesz naiwnej ofierze fishingu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: mBank celem ataku phishingowego IP: *.gdynia.mm.pl 10.04.08, 11:53 No nie, nie o to 'system' pytał. Po prostu miałam podać 5 nieużywanych. Odpowiedz Link Zgłoś
smok_sielski Re: mBank celem ataku phishingowego 10.04.08, 12:52 > hasła nie był wymagany. Jak więc mogliby hakerzy > ukraść pieniądze gdy nie wiedzą, które hasło > wpisać? Nie mowiac juz o tym, ze potrzebowaliby jeszcze login i haslo, zeby W OGOLE sie zalogowac na konto i skorzystac z tych hasel :) smok Odpowiedz Link Zgłoś
edobromila Re: mBank celem ataku phishingowego 10.04.08, 14:06 > Nie mowiac juz o tym, ze potrzebowaliby jeszcze login i haslo, zeby W OGOLE sie > zalogowac na konto i skorzystac z tych hasel :) A co niby wysyłasz w trakcie logowania jak nie login i hasło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Przecież takei próby wyłudzenia haseł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.08, 12:36 były podemowane w stosunku do klientów mBanku już kilka miesięcy temu. Odpowiedz Link Zgłoś
smok_sielski mBank celem ataku phishingowego 10.04.08, 12:51 Jestem zawiedziony - jestem klientem mbanku, a nie dostalem maila z phishingiem buuuu. Panowie hakierzy wyslijcie mi maila, wpisze wam w nagrode kilka kodow jednorazowych. smok Odpowiedz Link Zgłoś
2levelx mBank celem ataku phishingowego 10.04.08, 12:52 Czy te głąby to zrozumieją co Gazeto napisałaś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: mBank celem ataku phishingowego IP: *.devs.futuro.pl 29.04.08, 13:17 Eh, na pewno klienci zaczną zaraz pingować serwery :-) Co za durnota... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz mBank celem ataku phishingowego IP: *.abg.com.pl 10.04.08, 13:30 Niestety istnienie tak prymitywnych prób ataku nie wyklucza istnienia ataków bardzo poważnych. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Ani kosmitów 10.04.08, 13:39 Gość portalu: zz napisał(a): > Niestety istnienie tak prymitywnych prób ataku nie wyklucza > istnienia ataków bardzo poważnych. Głębokie! ;-))) Istnienie Ziobry nie wyklucza istnienia Ćwiąkalskiego. Istnienie prymitywnego ataku nie wyklucza, że kasjer w białostockiej aptece nie spuścił po sobie wody... Aha, mam lepszy atak, działa na wszystkie banki: Proszę niniejszym o podanie mi pełnego numeru karty i PINu. Drogi kliencie! Robię to w trosce o Ciebie, więc podawaj te cyferki, ale migiem! ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyPis Re: Lepiej wpisać w hosts IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 10.04.08, 13:55 Lepiej wpisać adres banku na stałe w C:\WINDOWS\system32 \drivers\etc\hosts i zablokować możliwość edycji pliku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Lepiej wpisać w hosts IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.04.08, 15:19 jakby dostal takie haslo napisalbym im: pocalujcie mnie w d..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ee Re: twój windows to twój problem IP: *.chello.pl 10.04.08, 16:59 po co innym wciskasz to dziadostwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bm Nie dosc, ze mbank dziala jak bandziory to do tego IP: 81.171.165.* 10.04.08, 15:44 jeszcze dziadowstwo Odpowiedz Link Zgłoś
dan3iger mbank dziala jak bandziory ? 10.04.08, 16:45 > mbank dziala jak bandziory Możesz wyjaśnić co masz na myśli ? To że nie pobierają prowizji ? Odpowiedz Link Zgłoś
kaukaski Re: mbank dziala jak bandziory ? 10.04.08, 20:28 U mnie to nie bandziory ale durnowate cwaniaki. Słuchajcie: proszę mBank o podniesienie limitu na karcie kredytowej złotej po 1,5 roku używania. Mam wysokie dochody, obroty i saldo, nie jestem zadłużony w innym banku . W odpowiedzi napisali po dwóch tygodniach list: odmawiamy bo nie spełniam kryteriów. Pytam: jakich? Odpowiedź: nie powiemy, nie musimy na to pytanie odpowiadać. Pytam: na waszej stronie jest kalkulator zdolności kredytowej, z którego mi wyszło że na podstawie historii obrotów mogę dostać limit 5 razy większy. Odpowiedź: odmawiamy bo nie spełniam kryteriów. To ja pytam znowu: jakich? Oni: odmawiamy bo nie spełniam kryteriów i nie musimy na to pytanie odpowiadać. To ja piszę: proszę o rozwiązanie umowy. Odpowiedź: odmawiamy bo nie spełniam kryteriów i nie musimy na to pytanie odpowiadać. Za każdym razem gotowca w odpowiedzi przysyłali, debile. Poradźcie, który bank jest sensowny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: au mBank celem ataku phishingowego IP: *.ols.vectranet.pl 10.04.08, 19:28 Z tym numerem 193.41.230.81 to jakaś pomyłka, ping nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rocke.Feler Re: mBank celem ataku phishingowego IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.08, 19:48 A ja zawsze grzecznie podaje wszystko o co proszą. Oni żartują pytając, więc ja też żartuję odpowiadając. Niechże chłopaki mają zabawę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Re: mBank celem ataku phishingowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.08, 15:14 LoL - robie często podobnie. Skoro ktoś zadał sobie tyle trudu żeby przygotować fałszywe formularze, całe strony itd, to niech ma coś za swoją "ciężką pracę". Potrzeba mu haseł jednorazowych - prosze bardzo - cała sterta. ID i Pin - no problem :> Odpowiedz Link Zgłoś