Gość: xxx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.08, 23:37 niech strajkuja to im sie alezy bo to co si edzieje na poczcie to jakas paranoja!ten kto nie pracuje to nie wie co sie tam dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
puuchatek Re: Związki zablokują Pocztę? 15.04.08, 23:51 Gość portalu: xxx napisał(a): > niech strajkuja to im sie alezy bo to co si edzieje na poczcie to > jakas paranoja!ten kto nie pracuje to nie wie co sie tam dzieje. CO im się "należy"? Kolejne miliony z budżetu przy sprzeciwie wpuszczenia na rynek konkurencji? Listy polecone nie dochodzą. Paczki giną pomiędzy dwoma urzędami pocztowymi oddalonymi o 8 km (!). "Priorytety" idą po dwa tygodnie. Jak przychodzę na pocztę, to stoję godzinę w kolejce, bo z sześciu okienek czynne są dwa, a na zapleczu (niezależnie od godziny) trzy panie piją kawkę. JEDYNE osoby w tej betonowej instytucji, które powinny dostać podwyżki (bo zarabiają śmieszne grosze) to listonosze. Cała reszta - a ZWŁASZCZA kadra kierownicza placówek pocztowych) jakby miała minimum honoru to by sobie zespołowo w łeb strzeliła, a nie domagała się podwyżek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edmun Re: Związki zablokują Pocztę? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.04.08, 06:55 Widze ze nie tylko u mnie sa takie paranoje na poczcie. Co trzecia przesylka (paczka), dochodzi do adresata po kilku dniach pomimo ze priorytet ma byc na drugi dzien roboczy (a wysylam do magicznej godziny 15). Faktury ktore wysylam, listem poleconym priorytetem dochodza po 2 tygodniach, kiedy trzeba juz monitowac firme o platnosc (przelew 14 dni), a monit nie uzyskuje aprobaty, bo firmy twierdza ze f-ry nie otrzymaly. Przychodze na poczte to srednio w kolejce skladajacej sie z 20-30 osob, stoje godzine, max 1,5... Czynne jest jedno okienko. Oczywiscie panie ktore obsluguja swietnie pamietaja czasy PRL, kiedy to do kazdego klienta wola sie "CZEGO?!" Jak na razie male urzedy pocztowe boja sie rozpraw sadowych... Czemu? Nie wiem.. ale majac dowody w reku i po raz kolejny widzac biedna zabiegana kierowniczke, robie burze na poczcie, aby laskawie wydali mi paczke. I co z tego, kiedy przechodzac korytarzami wewnetrznymi widze gruba babe (nie mam nic do otylych, ale ta wyglada jak swinia), ktora siedzi w tonie dokumentow i zamiast robic cokolwiek wchlania paczka za paczkiem popijajac dobra kawka. Zart tygodnia? Chce kupic 100 znaczkow po 1zł. Pani w okienku mowi ze nie ma. Paranoja. Dopiero jak podnioslem glos i przyleciala kierowniczka to okazuje sie ze znaczki sa. Co smieszne, wydaje je pani z malutkiej klitki odpsrzedajac bez dokumentu 100 znaczkow za 100 zl (groteska, kiedy widze pania z okienka, ktora prosi sie przelozonej zeby jej odsprzedala 100 znaczkow po 1zl) Zamknalbym ten urzad calkowicie i zezwolil wejsc prywatnym firmom. Jest in post, ale na razie zawodny bo za maly (a moze ma za malo klientow) Odpowiedz Link Zgłoś
fraglesi67 Tnijcie gałąź 16.04.08, 07:41 Taa, tnijcie gałąź na której siedzicie tnijcie! Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek W normalnym kraju, przy takim "poziomie" usług, 16.04.08, 08:55 wykończyłyby ich pozwy o odszkodowania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goborrr Re: W normalnym kraju, przy takim "poziomie" usłu IP: *.18-178-Kowalska.e-zabrze.pl 16.04.08, 11:55 jedyny problem jest taki, że w normalnym kraju funkcjonuje sądownictwo... u nas te pozwy ciągnęły by się latami, a PP by się śmiała z klienta do rozpuku... Odpowiedz Link Zgłoś
szczurek.polny Kaziu Marcinkiewicz rozwazal kariere na poczcie 16.04.08, 12:03 Jak mnie pamiec nie myli, to Pan Kazimierz Marcinkiewicz, rozwazal kiedys kariere na poczcie, jeszcze przed swoim wyjazdem "na zmywak" do Londynu. Jakby sie razem ze swoim energicznym kolega Januszem Palikotem wzieli do roboty, to szast-prast i w dwa tygodnie problem bylby rozwiazany. No, asy platformerskie, do roboty! Za dwa tygodnie poczty moze juz nie byc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: purify powinno byc 21. kwietnia a nie 21 kwietnia. IP: *.77.classcom.pl 16.04.08, 12:49 nuff said Odpowiedz Link Zgłoś
mikrobyznesmen Re: Kaziu Marcinkiewicz rozwazal kariere na poczc 16.04.08, 13:11 szczurek.polny napisał: > Jak mnie pamiec nie myli, to Pan Kazimierz Marcinkiewicz, rozwazal > kiedys kariere na poczcie KM ma już zaklepane krzesełko prezesa PZPN. Przecież się nie rozdwoi! Odpowiedz Link Zgłoś
mikrobyznesmen Bo w normalnym kraju te pozwy dotarłyby do sądów 16.04.08, 13:10 tw.zenek napisał: > wykończyłyby ich pozwy o odszkodowania! W Polsce - nie ma takiej gwarancji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Zawsze możesz wysłać INPost-em - dojdą! IP: *.eti.pg.gda.pl 16.04.08, 13:26 jak dla mnie to Pocztę Polską można od jutra zaorać. Trochę szkoda doręczycieli, bo naprawdę ciężko pracują, ale całą resztę odesłać na wczesne emerytury a i tak straty będą najmniejsze z możliwych. No bo pod ścianę chińskim wzorem się postawić nie da a do niczego innego się nie nadają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxyyyyzzz Re: Związki zablokują Pocztę? IP: *.146.232.1.ip.airbites.pl 16.04.08, 13:08 Nie masz zielonego pojęcia o pracy na poczcie, o bezsensownych przepisach, o konieczności wypełniania dziesiątek załączników do załączników, o tysiącach sprawozdań każdego miesiąca, po prostu o tonie papierów w których poczta tonie. To nie wina pani z okienka ,że nie ma 100 znaczków po 1 zł ! To wina przepisów, które nie wiadomo komu ułatwiają pracę! Ale co tam ! Najłatwiej podnieść głos na "tą zza okienka". Mimo Twoich zapewnien,że nie masz nic przeciwko otyłym uważam ,że mijasz się z prawdą i to bardzo.... Odpowiedz Link Zgłoś
goborrr Re: Związki zablokują Pocztę? 16.04.08, 21:50 odpowiedz na jedno zajebiście ważne pytanie : CO KLIENTA TO OBCHODZI ??????? OTÓŻ MNIE JAKO KLIENTA TO GUZIK OBCHODZI !!! Jak wzywam kafelkarza to ma mi położyć kafelki, jak jadę samochodem do warsztatu to ma mi dokonać naprawy, jak idę do restauracji to chcę zjeść, JAK QWA IDE NA POCZTĘ TO NIKT MA MI ŁACHY NIE ROBIĆ ŻE PRZYJMIE ODEMNIE PRZESYŁKE I KONIEC !!! a jak mu się nie podoba to niech się zwolni... dokładnie tak samo było z lekarzami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Listonosz Re: Związki zablokują Pocztę? IP: 77.223.224.* 17.04.08, 18:40 A co mnie obchodzi twoja poczta no powiedz co? Odpowiedz Link Zgłoś
oliveira Re: Związki zablokują Pocztę? 16.04.08, 08:04 > CO im się "należy"? Kolejne miliony z budżetu przy sprzeciwie wpuszczenia na ry > nek konkurencji? Doucz się zanim coś napiszesz - Poczta nigdy w swej historii nie korzystała z dofinansowania z budżetu. Było wręcz odwrotnie - to co zarabiała szło do skarbu państwa. W efekcie takiego dojenia teraz jest problem z zarobkami i kadrą. Kiedy okazało się, że trzeba zainwestować, żeby mogła sprawnie działać okazało się, ze nie można. W Deutshe Post wpompowano już przed laty grube miliardy, żeby była konkurencyjna i dalej zarabiała na rzecz państwa. U nas lepiej doprowadzić do upadłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naczelinik Re: Związki zablokują Pocztę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 11:08 Wkurza mnie jak ludzie nie mający pojęcia o pracy na poczcie zabierają głos. taki pan xxx za przeproszeniem g..no wie. jestem naczelnikiem na poczcie i zarabiam mniej od kilku listonoszy (a oni mają tzw.obrywki jeszcze), to znaczy, że mam sobie strzelić w łeb? Chyba tylko dlatego żeby sobie oszczędzić ich śmiechu za plecami. I kto panu xxx powiedział, że poczta jest finansowana z budżetu? Ignorant i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Związki zablokują Pocztę? 16.04.08, 11:38 Trzyma cię ktoś na tym stanowisku? Zabrania ci ktoś szukać nowej pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Związki zablokują Pocztę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 12:30 Drogi puuchatku .Nie masz zielonego pojecia jak wygląda praca na poczcie tzw. okienkowa.okienek jest tyle otwartych ilu jest pracowników. nie zastanawia cię to dlaczego tak mało?pracuję na poczcie 5 lat. w tym czasie trzy koleżanki odeszły ( z różnych powodów inna praca , emerytura itp) ważne jest to że zakład pracy nikogo nie przyjął na to miejsce, a wręcz przeciwnie obniżono nam etaty no i pensje oczywiście natomiast pracy przybyło i to znacznie (pomyśl tylko nad zakupami w sieci, kilka lat temu nie były tak popularne)Opisanie mojej pracy i jej "zalet" zajeło by mi dużo czasu którego nie mam bo pędzę zaraz do urzędu ale powiem ci jeszcze jedno. Już kilka lat temu skończyły się czasy, że panie piły kawę w godzinach pracy . Teraz nie mamy czasu na śniadanie!Więc zapytasz dlaczego czasem nie ma mnie przy biurku?, a dlatego że moja praca jest także na zapleczu. Przecież nie przytaszczę 100 paczek koło biurka żeby wyjąć z nich przekazy które muszę wpisać do kilku kart i wydać listonoszowi w rejon. Moja praca to nie tylko sprzedawanie znaczków bo to to jest jakieś 5 % mojej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus rozwiązanie: IP: 82.177.125.* 15.04.08, 23:52 pełna konkurencja, choćby od jutra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Ceny podnoszą, to niech roznoszą! IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.04.08, 06:51 Szlag mnie trafia, siedzę w domu, a w skrzynce ciągle awiza na priorytety. Biorą kasę za doniesienie a zostawiają awiza. A potem trzeba odstać na poczcie 40 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Potem paniusia przez 15 minut szuka tego listu 16.04.08, 08:53 bo taki bajzel mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan ChwD Poczcie - konkurencja w końcu niech nastąpi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 07:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naczelnik Re: ChwD Poczcie - konkurencja w końcu niech nast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 11:20 zobaczymy jak nastąpi konkurencja. wtedy po awizowane przesyłki będzie trzeba jechać albo na drugi koniec miasta, albo ze wsi do oddalonej o kilkanaście albo kilkadziesiąt km placówki, a tam w kolejce po odbiór nie 30 czy 40 minut, ale np 3-4 godziny czekania. zobaczymy jak wtedy wszyscy będą chwalić konkurencje. Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Chciałbys pocztowy naczelniku:P 16.04.08, 12:03 a podkop pod sobą to Wy robicie, aha i jeszcze jedno- nie ma ludzi niezastąpionych, to tylko wam sie wydaje że cała Polska się bez was nie obejdzie, wiekszośc Urzędów i Sądów juz woli wynając bezrobotnych (w moim mieście np.) żeby dostarczali pisma do ludzi niz Pocztę Polską także nie opowiadaj głupot, a taki goniec jak nie zastanie kogoś to przychodzi drugi raz tego samego dnia, to samo tyczy się paczek od kurierów- nie mówiąc o tym że kurier jezeli nie zastanie kogos to dzwoni pod numer telefonu klienta który ma podany i dzwoni i umawia sie kiedy moze dostarczyc paczkę, konkurencja wyznaje zasadę "Klient - nasz Pan" w przeciwienstwie do Was, bo wy to ciągle żyjecie jak za komuny, ciągle myslicie że obojetnie czy się stoi czy się leży to wszystko się nalezy- nic z tego, TO SE NE WRATI!!! A pozatym za niedługo listowe przesyłki przejda po prostu do lamusa- Internet przejmie wszystko, proste i logiczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: ChwD Poczcie - konkurencja w końcu niech nast IP: *.intersoft.pl 16.04.08, 12:42 Konkurencja będzie potrafiła się z klintem umówić na konkretną godzine dostarczenia przesyłki, czego Poczta Polska nie potrafi nawet w XXI wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
lukask73 Re: ChwD Poczcie - konkurencja w końcu niech nast 17.04.08, 10:01 Pewnie tak będzie, ale jeszcze nie 21 kwietnia. Na razie pocztę zakłada sobie pan Kazio z panem Czesiem. Myślą, że wystarczą dwa samochody z kratką, żeby wozić listy i paczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrod Związki zablokują Pocztę? IP: *.nice.hnet.pl 16.04.08, 07:13 Ja mam wrażenie, że Poczta, a już na pewno listonosze, strajkują od kilkunastu miesięcy. Przesyłki opóźnione, powkładane nie do tych skrzynek, co trzeba, a większe listy kładzione po prostu na skrzynce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naczelnik Re: Związki zablokują Pocztę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 11:22 Niech pan piotrod kupi sobie drugą skrzynkę albo jedną dużą skoro dostaje tyle korespondencji Odpowiedz Link Zgłoś
ireen Re: Związki zablokują Pocztę? 16.04.08, 17:14 Ignorancja pana "naczelnika" w stosunku do własnych KLIENTÓW jest tak ogromna, że nic dziwnego, że to wszystko tak wygląda... Na ukradzione (o, przepraszam, "zaginione") przesyłki też większa skrzynka pomoże?? Na to, że w 70% przypadków dostaję dopiero awizo powtórne?? Na to, że siedzę cały dzień w domu a wieczorem w skrzynce awizo "mieszkanie zamknięte, adresata nie zastałem"? Nic dziwnego, że się tak panicznie boicie prywatyzacji i konkurencji. Ale to tylko kwestia czasu. Oby jak najkrótszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart-47 Związki zablokują Pocztę? IP: 81.219.211.* 16.04.08, 07:13 Ano. Związki rozwalają kolejną firmę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manwe niech strajkują IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.08, 07:17 może wtedy ta cała poczta padnie!. Od listopada ub.r. czekam na paczkę. ten cały bałagan należałoby przeorać i postawić od zera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Związki zablokują Pocztę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 07:29 Kto pisze takie rzeczy , że młody listonosz ma ponad tysiąć złotych? Chyba , że brutto.A w małych miejscowościach musi mieć jeszcze swoje auto. Dlatego brak rąk do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moniami Związki zablokują Pocztę? IP: *.lodz.msk.pl 16.04.08, 08:03 pracuję 8 lat.dostaliśmy podwyżkę-niecałe 50 zł.pensji na rękę mam 1200 zł.a kierownictwo i dyrekcja?skąd oni sobie wzięli prawie 3000 średniej płacy?właśnie po zsumowaniu naszych małych pensji ze swoimi.obłęd.za pracę w takich warunkach,jakie obecnie mamy,odpowiedzialność,jaka na nas ciąży...w sklepie zarabia się więcej,przynajmniej od klientów się tyle przykrych słów nie usłyszy.to na nas odbija się przede wszystkim to,że są podejmowane takie decyzje a nie inne przez"górę".zrównajcie pensje najniższe do poziomu pań,które przepracowały 25 lat i więcej,którym tyłki rosną bo ruszyć im się nie chce.a o różnicy jaka jest np. w łodzi-jedna poczta a różne kwoty dodatku np.kasowego?!?to dopiero irytuje,jak przez rok uzbiera się 800 zł różnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Związki zablokują Pocztę? IP: 212.244.24.* 16.04.08, 08:17 Jak sie nie podoba to wypad z baru. Jak w sklepie zarabiają lepiej to idź pracować do sklepu !!! Komuny już nie ma...nie zauważyłę tego kolega ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Związki zablokują Pocztę? IP: *.amg.gda.pl 16.04.08, 12:06 Wybacz, ale aż mnie pusty śmiech bierze, jak czytam "odpowiedzialność jaka na mnie ciąży". Jestem lekarzem stażystą i zarabiam niecałe 1000 zł brutto. Porozmawiamy o odpowiedzialności i adekwatności wynagrodzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))) Re: Związki zablokują Pocztę? IP: *.com 16.04.08, 13:22 Gość portalu: p napisał(a): > Wybacz, ale aż mnie pusty śmiech bierze, jak czytam "odpowiedzialność jaka na > mnie ciąży". Jestem lekarzem stażystą i zarabiam niecałe 1000 zł brutto. > Porozmawiamy o odpowiedzialności i adekwatności wynagrodzenia? Porozmawiajcie. Jemu grożą kary a Twoje błędy ukryje ziemia a koledzy wybronią w razie czego... Spójrz na wyroki, praktycznie brak spraw o błędy lekarskie. Albo jesteście o tyle lepsi od lekarzy reszty świata, albo... Odpowiedz Link Zgłoś
goborrr Re: Związki zablokują Pocztę? 16.04.08, 21:52 pokaż mi donosiciela, któremu się przytrafiła jakaś kara, albo panienke z okienka, która została ukarana za swoją nieudolność... za jednego pracownika PP z karą daję dziesięciu lekarzy w pierdlu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pabllo Związki zablokują Pocztę? IP: *.gprs.plus.pl 16.04.08, 08:30 Panowie i Panie to powolna agonia Poczty mam nadzieje ze prezesi jeszcze uchwalą przed zwolnieniem sie wyższych pensji by odprawy byly pokaźne. Podnoscie ceny usług, podnoscie, nie szukajcie nigdzie oszczedności....dajcie zaistniec konkurencji:)))))BRAVO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naczelnik Re: Związki zablokują Pocztę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 11:32 Czytam sobie kolejne wpisy i następny niezorientowany się znalazł. tym razem niejaki pabllo pisany przez dwa l. Ceny usług są tak niskie, że podwyżka o 10gr na liście to jest śmiech. Niech założy sobie firmę i przewiezie za 1,45zł list ze Świnoujścia np do Rzeszowa. Nie ma w tej chwili firmy na polskim rynku, która jest w stanie to zrobić. Sam kiedyś chciałem coś dostarczyć przesyłkę za pobraniem do miasta odległego o jakieś 300km. Towar wart był 300zł, ale u tzw konkurencji musiałbym zapłacić ok. 700zł za przesyłkę. dziękuje postoje. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa1125 Re: Związki zablokują Pocztę? 16.04.08, 11:43 Na poczcie 2.5zl za rachunek,w kasie administracji 1.75zl za rachunek-da sie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goborrr Re: Związki zablokują Pocztę? IP: *.18-178-Kowalska.e-zabrze.pl 16.04.08, 11:53 ale u konkurencji przynajmniej masz pewność że paczka dojdzie... ja np. nigdy nie zechcę wysyłki towaru pocztą, który kupiłem za ponad 100zł - bo można go przesłać za 25zł (versus 10-15zł na PP) kurierem, który jest u mnie następnego dnia, umawia się telefonicznie na odbiór przesyłki i dodatkowo umożliwia tracing paczki, DA SIĘ ?????? WIĘC NIE MÓW MI NACZELNIKU, ŻE SIĘ NIE DA JAK SIĘ DA !!! Poczta ma taką infrastrukturę, że gdyby znalazł się ktoś mądry i to wziął za ryj i zoptymalizował, to nie były by potrzebne żadne dehaele ani gieelesy ani fidexy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spedytor Re: Związki zablokują Pocztę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 12:25 ,,,Sam kiedyś chciałem coś dostarczyć przesyłkę za pobra > niem do miasta odległego o jakieś 300km. Towar wart był 300zł, ale u tzw konkur > encji musiałbym zapłacić ok. 700zł za przesyłkę. ,,, Naczelnik, za tyle to wynajmujesz pół tira na takim odcinku. Chyba pracujesz naprawdę na poczcie jak tak liczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
ireen Re: Związki zablokują Pocztę? 16.04.08, 17:19 Bardzo proszę, podnieście ceny usług, tylko żebym wreszcie wiedziała ZA CO PŁACĘ! W tej chwili strach listem zwykłym wysłać coś, co jest warte więcej niż pocztówka świąteczna. A i tak nie ma gwarancji, że dojdzie. 700zł za przewóz 300km? To chyba prywatną taksówką z ochroniarzami i konwojem :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adresat Związki zablokują Pocztę? IP: *.hist.uj.edu.pl 16.04.08, 08:35 Pocztowcy grożą, że nie będą dostarczać listó? Ale ubaw - przecież i tak tego nie robią bez strajku. W stołecznym królewskim mieście Krakowie, na moim osiedlu w Śródmieściu, poczta dostarczana jest raz na 10-14 dni, a w lutym wszystkie listy zaginęły. Do dzisiaj nie otrzymałem rachunków za luty od Ery i Plusa, jak również niektórych PITów. Co poza tym zginęło - nie wiem. Może lepiej aby te obiboki zbankrutowały i zostały zastąpione przez prywatne, rzetelne firmy. Może nareszcie nie czekałoby się z bloczkiem w kolejce aż panienki w okienkach skończą powoli stukać w klawiaturę komputera popijając herbatkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dominik Związki zablokują Pocztę? IP: *.elb.pl 16.04.08, 08:41 Mieszkam na wsi. Poczta znajduje się w gminie, czynna łaskawie od 8.00 do 14.30 (soboty oczywiście nieczynne). Żeby cokolwiek załatwić- nadać paczkę, kupić znaczek -trzeba brać urlop. Pozwolić draniom zbankrutować- może zauważą, że to oni są dla klientów, a nie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisnia Re: Związki zablokują Pocztę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 11:11 O to to, jeszcze z wysłaniem czegoś sobie poradzę, bo wyślę w mieście, ale z odebraniem poleconego to mam już prawdziwy problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naczelnik Re: Związki zablokują Pocztę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 11:39 Ale Dominik pokrzywdzony. Ja pracuje na poczcie na wsi. Urząd czynny jest w godz. 8-15, ale pan Dominik nie ma bladego pojęcia ile pracy jest na koniec dnia, po zamknięciu urzędu. Wychodzę z pracy o 16, jeśli sie wyrobię. I żeby coś załatwić np w skarbowym, ZUSie albo w sądzie też musze brać urlop i nikogo tam nie interesuje, że ja pracuje do 16. pieprzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qrt Re: Związki zablokują Pocztę? IP: *.209.34.195.revers.nsm.pl 16.04.08, 11:57 LOL czyli wedlug ciebie normalne jest to iż, w celu wizyty na poczte trzeba brac urlop? Naprawde nie dziwie sie iż z takimi ludzmi poczta pada na ryj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goborrr Re: Związki zablokują Pocztę? IP: *.18-178-Kowalska.e-zabrze.pl 16.04.08, 12:04 koleś nie pogrążaj się... na wsi pracujesz - ile macie codziennie przesyłek do doręczenia ? 5 ?? 10 ??? a może 15 nawet ? i to że musisz zostać do 16-tej w robocie żeby zamknąć dzień ... dla wielu to potwarz, więc licz się ze słowami... poza tym, po cholerę komu poczta o godzinie np. 8-12 tej ? zróbcie sobie sjestę a zamykajcie ten przybytek o 18-tej... albo praca na zmiany... komuna się skończyła - czas wyjść na przeciw klientowi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klyent Re: Związki zablokują Pocztę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 12:49 jakby twoja poczta na wsi była czynna np w godz 12-20, to i ty bys zalatwil sprawy w urzedzie i ludzie zalatwili by sprawy na poczcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eh biedny ty jeste Re: Związki zablokują Pocztę? IP: 62.29.176.* 17.04.08, 15:57 Pracujesz do 16 biedaku? Nie osmieszaj sie! gdybys pracowal w 'normalnej' firmie , to zasuwalbys do 17, albo i dluzej, jak wiekszosc z nas forumowiczow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fazik Re: Związki zablokują Pocztę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 08:44 ja bym zaorał ten beton raz na zawsze nic mnie tak nie wkurza jak stanie na poczcie - z 6 okienek czynne jedno bądź dwa (pozostałe panie mają przerwę - niezależnie od godziny) nawet jak jest mało ludzi to się czeka z pół godziny, bo panie obsługują z łaski (klient czeka jakby chciał żeby go obsłużono :P) poza natknąłem się kilka razy na nieuprzejme panie w tej instytucji i mam do niej straszną awersję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyh Anulować natychmiast monopol ustawowy !!!! IP: *.wroclaw.wsa.gov.pl 16.04.08, 08:45 To skandal że ustawia sie ustawowo monopol na rynku firmie BEZ ŻADNYCH POWODÓW !! Tej Poczcie nic nie pomoże i tak padnie natychmiast zaraz po tym jak minie okres ochronny, bo tam NIC sie nie reformuje, jest tylko coraz gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Cyrk zwany: "Pocztą Polską", który ma w d... 16.04.08, 08:52 swoich klientów, listy dostarcza po miesiącu - jeszcze śmie strajkować? Za taką "rzetelność", to powinni pracować za darmo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naczelnik Re: Cyrk zwany: "Pocztą Polską", który ma w d... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 11:55 Panie Zenek juz pan za dużo komentarzy tu zamięscił. starczy. Za darmo to pan może się zamnkąć wreszcie i przestać generalizować. Pracuje 6 lat na poczcie, jestem naczelnikiem i dostaje niewiele ponad 1000zł do ręki, z czego jakieś 300-400 zł musze wydać na paliwo, żeby dojechać do pracy. kolejne kilkaset złotych na opłaty i rachunki. A w pracy wystarczy dziennie 1 lub 2 "uprzejmych" klientów i dzień spisany na straty, więc niech pan się chociaż nie osmiesza nie wypisuje takich bzdur. Bo powodów do frustracji i strajkowania mam dość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goborrr Re: Cyrk zwany: "Pocztą Polską", który ma w d... IP: *.18-178-Kowalska.e-zabrze.pl 16.04.08, 12:07 trzeba było zostać lekarzem, to byś nie miał powodów do frustracji... pamiętaj - każdy dyżur to wspaniała przygoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lEn Re: Cyrk zwany: "Pocztą Polską", który ma w d... IP: *.198.cgg.com 16.04.08, 12:14 ciekawe dlaczego ci klienci sa "uprzejmi" - chyba przez to jak poczta dziala Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: Cyrk zwany: "Pocztą Polską", który ma w d... 16.04.08, 12:16 Gość portalu: naczelnik napisał(a): > Panie Zenek juz pan za dużo komentarzy tu zamięscił. starczy. Za darmo to pan m > oże się zamnkąć wreszcie i przestać generalizować. Pracuje 6 lat na poczcie, je > stem naczelnikiem i dostaje niewiele ponad 1000zł do ręki, z czego jakieś 300-4 > 00 zł musze wydać na paliwo, żeby dojechać do pracy. kolejne kilkaset złotych n > a opłaty i rachunki. A w pracy wystarczy dziennie 1 lub 2 "uprzejmych" klientów > i dzień spisany na straty, więc niech pan się chociaż nie osmiesza nie wypisuj > e takich bzdur. Bo powodów do frustracji i strajkowania mam dość. Jak narazie to Ty sie osmieszasz naczelniku piszac ze dostajesz 1000zł na rękę to po pierwsze a po drugie klienta nie interesuje system organizacji waszej pracy, my jestesmy klientami i chcemy byc obsłuzeni, w przypadku wolnego rynku i konkurencji klient źle potraktowany nie przyjdzie wiecej skorzystac z naszych usług tylko pojdzie do innej firmy i chyba tego sie boicie, a jezeli ty pokazujesz swoje dąsy klientom to proponuje przejsc najpierw kurs obsługi klienta a pozniej przyjmowac się do pracy która zajmuje sie głownie obsługa klientów, no i jezeli nie odpowiada ci praca i tak Ci źle to sie zwolnij, nie masz przymusu pracy na poczcie, a jezeli chodzi o rodzaje klientów to cóż- nie zawsze przyjdzie usmiechniety klient, czasem przyjdzie zdenerwowany czy inny wkurzony, ale jak postepowac z klientem uczą na kazdym szkoleniu Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Nic dodać nic ująć - do przedmówczyni. 16.04.08, 13:21 Dziś zastałem awizo - nawet już nie w skrzynce, ale wetknięte za obudowę domofonu!!! Wyobrażacie sobie? Nawet się bucowi zadzwonić nie chciało!!! A byłem cały czas w domu. Naprawdę g... mnie obchodzą płace na poczcie - pozwalniajcie się jak wam się nie podoba - ale jeśli pracujecie to macie obowiązek pracować rzetelnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał A ja myślełem, że oni strajkują juz od dawna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 08:54 I dlatego w swojej skrzynce znajduje korespondencje do sąsiada albo z innej ulicy (numer budynku i mieszkania się zgadzają). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtas_30 Za taką pracę????? Bezczelność IP: *.autocom.pl 16.04.08, 09:01 Często korzystam z usług szanownej PP w związku z tym że handluję w internecie. Czas dostarczania przesyłek po prostu bajka. Niedawno wprowadzono godzinę 15 jako godzinę dla priorytetów. I co? W poniedziałek dostałem przesyłkę nadaną 8.04 (ze Słupska)ale wczoraj było jeszcze fajniej. Po 14-dniowym oczekiwaniu dostałem przesyłkę z Warszawy.Oba priorytety. Nadmienię że jestem mieszkańcem Krakowa, podejrzewam więc że przesyłka z Warszawy była dostarczana piechotą. Nie chcę mówić już o swojej skrzynce w której conajmniej 2-3 razy miesiące trafiają przesyłki nie przeznaczone dla mnie. Pal licho gdyby to były pomyłki sąsiedzkie (pomylone skrzynki z sąsiadem), ale listy które nie są nawet na ulicę przy której mieszkam?????? I co sobie myśli człowiek który pocztą ma dostać kartę do bankomatu, albo numer PIN do niej? Ja na poczcie jestem prawie codziennie więc takie przesyłki zwracam, ale czy wszyscy tak robią.? Kilometrowe kolejki do okienek, ja rozumiem że przerwa śniadaniowa że kawa, ale jedno czynne okienko na pięć dostępnych to chyba kpina. Wysyłam po 10-20 listów poleconych dziennie. Wzrok pani która musi je podstemplować i nakleić numer poleconego (listy są już zważone i znaczki są naklejone) mówi wszystko. ZNOWU TU PRZYLAZŁ. A gdzie ja mam iść to wysłać do apteki???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZX Re: Za taką pracę????? Bezczelność IP: *.chello.pl 16.04.08, 12:17 Potwierdzam, tak właśnie jest. Najbardziej przykry jest ów "wzrok pani w okienku", bo przecież nie wyświadcza nam koleżeńskiej przysługi... to jest jej praca, za którą my płacimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiena Związki działają na szkodę przedsiębiorstwa IP: *.net.autocom.pl 16.04.08, 09:05 Dnia 21 kwietnia klienci będą zmuszeni pójść do konkurencji i przełamać się ze świadomością "drogich przesyłek kurierskich". Pewność dostarczenia paczki jest o wiele więcej warta niż zaciskanie kciuków za powodzenie dostawy przesyłki "priorytetowej". Strajkujcie sobie do woli. Całą rezerwę przeznaczy się na odszkodowania, które poczta będzie płaciła klientom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an26d Związki zablokują Pocztę? IP: 213.25.206.* 16.04.08, 09:23 A mi się zdawało, że poczta już stoi. Nie odczujemy różnicy..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sfustrowana Re: Związki zablokują Pocztę? IP: *.toya.net.pl 16.04.08, 09:39 A kto mnie da podwyżkę? Szef potrafi urwać trochę etatu by nie dać pracownikowi podwyżki... Mam w nosie pocztę...tam gdzie wysyłam przesyłki dociera inpost... I zgadzam się z poprzednikami...zamiast przesyłek awiza, mimo obecności w domu... Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: Związki zablokują Pocztę? 16.04.08, 09:39 Wiecie co pocztowcy, mam Was w głebokim poważaniu tak samo jak Wy macie swoich klientów głeboko w d..., naprawdę nie mam wam za co dziękować, no bo raczej nie za kartki świateczne które wysłane 2- tyg. przed swietami doszły 2 tyg. po swiętach(no chyba ze za to ze w ogóle doszły), albo za list polecony który na terenie jednego miasta idzie 2 tygodnie, albo za zaginione przesyłki zagraniczne, albo za utracone przesyłki w których były np. karty bankomatowe.......nie chce mi sie dalej wymieniac, aha paczki wysyłam firmą konkurencyjną bo wiem ze napewno dojdzie, i nie mogę sie doczekac az ten monopol przestanie istniec, to jeszcze tylko 5 lat, kartki wolę juz wysyłac do znajomych przez internet - bo te wiem że napewno dojdą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naczelnik Re: Związki zablokują Pocztę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 12:13 Udzielę Yoli informacji tylko na temat np kartek pocztowych. Gdybyś mogła zobaczyć choć część z nich. Nie ma na nich np numerów kodów, albo nr ulicy, albo nazwisko jest z inicjałami a obok wpiasana tylko miejscowość. I nikt nie powie listonoszowi dziękuje za to że musiał się bawić jeszcze w detektywa (sam kiedyś byłem listonoszem) i jednak odnalazł właściwego adresata, mimo że po czasie. Bo wcześniej musiał dostarczyć te przesyłki które miały dokładny adres. A w temacie przesyłek kurierskich. Mieszkam na wsi. Kiedyś miałem otrzymać przesyłke za pośrednictwem DHL. I dzwoni do mnie pan kurier, czy bym może nie przyjechał do oddalonego o kilkanaście km miasta bo do mnie mu nie po drodze i raczej dzisiaj nie dojedzie. Innym razem ja byłem nadawcą, nie mogłem skorzystać z usług firmy w której pracuje, tylko z kurierskiej bo odbiorca przesyłki miał z nią umowę. Zamówiony kurier, ten sam DHL jechał do mnie 8 dni. Wszystkim się wydaję, że u konkurencji jest tak różowo. Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
goborrr Re: Związki zablokują Pocztę? 16.04.08, 21:58 Co ty koleś bredzisz ? Nie mogłeś skorzystać z poczty bo odbiorca przesyłki miał umowę z kurierem ????? Umowę to można mieć na nadawanie przesyłek... odebrać jak dotąd w tym kraju może każdy... nie trzeba mieć umowy - zapewniam Cię... A poza tym na niezłej wsi ty mieszkasz, że DHL nie dojeżdża... to skąd wy tam macie internet ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Re: Związki zablokują Pocztę? IP: 62.29.176.* 17.04.08, 16:07 tak jak yola mam bardzo zle doswiadczenia z PP (priorytet polecony z jednej dzielnicy warszawy do drugiej idzie 2 tygodnie) i zapewne tak jak yola bardzo skrupulatnie adresuje listy wedlug wzoru podawanego przez PP. Czy fakt, ze inni tego nie robia, powinien wplywac jakos na to, ze moje przesylki tak dlugo sa w drodze do adresata??? co to za logika???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdf Niech staje IP: 217.147.104.* 16.04.08, 09:43 Niech staje i więcej się nie podnosi - jakość ich usług w XXI wieku woła o pomstę do nieba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Big Re: Związki zablokują Pocztę? IP: 195.117.159.* 16.04.08, 09:55 No tak, chcą podwyższyć ceny usług. Tylko niech mi ktoś wyjaśni dlaczego listy wysłany z USA do Polski kosztuje taniej niż list wysłany z Polski do USA? Dlaczego list z jednego Urzędu Pocztowego oddalonego od drugiego Urzędu Pocztowego o 4 km idzie 14 dni (priorytet polecony)!!! Dlaczgo mój listonosz w torbie nosi tylko aviza, a przesyłki leżą sobie na poczcie? Jak dla mnie to ta firma powinna upaść, bo wszystko wskazuje na to że nie powinna już dawno istnieć na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiuniu Re: Związki zablokują Pocztę? 16.04.08, 10:00 Mhm...Ceny większości produktów i usług rosną w zastraszającym tempie, a na Poczcie zastanawiają się nad 10 gr... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilith.b Prosze o odp na pyt... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 10:01 "Rząd pod koniec marca przyjął projekt ustawy o komercjalizacji Poczty. PP ma być przekształcona w spółkę akcyjną, w której państwo będzie wyłącznym akcjonariuszem." Jaki to ma cel? By panstwowe, stalo sie znow panstwowe?! Nie mozna tego rozlazlego molocha sprywatyzowac i jak juz ma byc akcyjny to niech kazdy ma mozliwosc zakupienia akcji? Prosze odp, bo nie rozumiem idei takiego rozwiazania sprawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goborrr Re: Prosze o odp na pyt... IP: *.18-178-Kowalska.e-zabrze.pl 16.04.08, 12:09 wiesz, to jest rozwiązanie klasycznego problemu filozoficznego: jak tu zjeść jabłko i nadal mieć jabłko :) im się to udało :) nobel w drodze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naczelnik Re: Prosze o odp na pyt... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 12:27 Panie Ilith PP wcale nie jest państwowa. Jest tylko operatorem publicznym. Każde cywilizowane państwo posiada takiego własnie operatora, po to by świadczył usługi powszechne. Ale nie ma to nic wspólnego z dotowaniem. Poczta od wielu lat utrzymuje sie z tego co sama wypracuje i nic od skarbu państwa nie dostaje. Czytam dzisiaj komentarze na tym forum i się wkurzam. Bo ludzie wyżywają się na nas, szeregowych pracownikach, a to my jesteśmy sfrustrowani tym co robi nasza Dyrekcja, która w ostatnich latach trwoni ogromne pieniądze na nieudane reorganizację w firmie, naciskana zawsze przez elity polityczne. Mogliśmy po cichu zyskać podwyżki pensji, bez rozgłosu w mediach, ale pieniądze zostały utopione i dalej toną, bo w czasie obecnych mediacji dokonała się kolejna reorganizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
wyjadacz_parkietuf Związki zablokują Pocztę? 16.04.08, 10:09 MEGAROTFL! A czy ktokolwiek zauważy różnicę pomiędzy "strajkującym" a "niestrajkującym" pocztowcem??? Jak dla mnie pracownicy pOCZTY trwają w permanentnym strajku już od dobrych kilkunastu lat. Szkoda tylko, że nie jest to strajk włoski.... Odpowiedz Link Zgłoś