Gość: autochton IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 08:19 no to będziemy mieli jak kiedyś tylko PSS, Społem i MHD :-) pod nowymi nazwami. Stare wróciło. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuq1 "Rz": Sklepy Lidl w Polsce zmienią właściciela 23.04.08, 08:20 Niech ta "menschenverachtende" firma sobie już stąd idzie. Ale co do Plusa jest trochę inaczej - sprzedał się Biedronce, bo niemiecka spólka-matka sprzedała się sieci Edeka. No a że Lidla łyknie zapewne Aldi, to do przewidzenia - podobny profil, weźmie dobre lokalizacje, których już brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph "Rz": Sklepy Lidl w Polsce zmienią właściciela 23.04.08, 08:22 A media trują że w Polsce jest jeszcze wiele potencjału na wybudowanie kolejnych sklepów. Tyle że coś niektórzy jakoś nie mogą zarobić na tym potencjale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xalojzx Re: "Rz": Sklepy Lidl w Polsce zmienią właściciel IP: 217.153.14.* 23.04.08, 08:53 Oj tu chyba problem leży głębiej. Tak jak upadek Hypernovej był do przewidzenia patrząc ile tam ludzi kupowało i jakie ceny były to w Lidlu zawsze kolejki są. Może za bardzo starali się niską marżą walczyć? Albo wtopili mnóstwo kasy w jakieś drogie i nierotujące produkty, udźce jelenie, owoce morza, wala się tego pełno po zamrażarkach przynajmniej w moim osiedlowym Lidlu. A jak wygląda kwestia dystrybucji? Ściągają cały towar z Niemiec czy mają w Polsce jakiś swój magazyn? Może tutaj są koszty niewspółmierne? Mają dobre lokalizacje, duży ruch, atrakcyjną ofertę (smaczne pieczywo, w miarę tanie piwo, zdarzają się rewelacyjne produkty nie pierwszej potrzeby np. przecier pomidorowy) według mnie upadek jest co najmniej dziwny. Będę tęsknił za moim osiedlowym Lidlem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel1940 Re: "Rz": Sklepy Lidl w Polsce zmienią właściciel 23.04.08, 09:05 > Oj tu chyba problem leży głębiej. Tak jak upadek Hypernovej był do przewidzenia > patrząc ile tam ludzi kupowało i Sie analityk znalazl ;-). Po pierwsze mysle, ze jakbys zrobil szersza analize to by sie okazalo, ze w wielu sklepach sieci Hypernova byly tlumy i ludzie woleli tam jezdzic niz do innych marketow. Po drugie, Hypernova zostala sprzedana, gdyz jej wlasciciel - sieci Ahold miala na calym swiecie problemy finansowe zwiazane z pewnymi machlojkami ksiegowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
kruder76 Lubiłem Lidla 23.04.08, 08:43 Moja luba zawsze się śmiała, że jeżdżę do Lidla, ale to całkiem porządny sklep był. Fajne były te tygodnie kuchni greckiej albo meksykańskiej. No i dział z alkoholem był godny uwagi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Lubiłem Lidla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.08, 09:01 dokładnie, szkoda Lidla, bo wiele towarów jest tam całkiem fajnych, nie mówiąc o promocjach. Poza tym to jedyny dyskont, który utrzymuje w miarę przyzwoitą jakość produktów spożywczych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majkel I zawsze były świeże owoce i warzywa IP: *.p1.InterArena.pl 23.04.08, 09:21 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pingo A porownywales ceny u Lidla w Niemczech i Polsce? IP: *.cust-83.exponential-e.net 23.04.08, 09:16 Te same produkty czasami nawet 25% drozsze w Polsce niz na Zachodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
wierszokletk_a Re: Lubiłem Lidla 23.04.08, 09:18 Ech, to był jedyny sklep, inny niż osiedlowy, w którym lubiłam robić zakupy. Nieporównanie lepsza jakość towaru niż w innnych dyskontach. To gdzie ja teraz będę robić większe zakupy? Nie cierpię hiperbud :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coss Re: Lubiłem Lidla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 09:35 No, alkoholowego to mi najbardziej żal. To było jedyne miejsce, gdzie w miarę przyzwoite winko można było kupić w takiej cenie... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Lubiłem Lidla IP: *.multimo.gtsenergis.pl 23.04.08, 11:15 Lidl często robi takie promocje, że obniża ceny i tak już tanich produktów o 30%. To mi się zawsze podobało. Poza tym ceny w Lidlu są naprawdę konkurencyjne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rober Re: Lubiłem Lidla IP: *.gwl.koszalin.pl 24.04.08, 16:14 ja nadal go lubię i z przyjemnościa robie tam zakupy , jeden z niewielu sklepów dyskontowych gdzie można płacic karta bez zastanawiania sie czy robisz zakupy za 100 zł czy 150 jak w innych typu Biedronka czy Netto. Moim zdaniem bardzo szkoda ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwas "Rz": Sklepy Lidl w Polsce zmienią właściciela IP: *.dka.pl 23.04.08, 09:15 A u mnie w miasteczku dosłownie obok Lidla budują właśnie Aldiego. Znaczy się będą dwa Aldi obok siebie ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka "Rz": Sklepy Lidl w Polsce zmienią właściciela IP: 195.20.110.* 23.04.08, 09:22 Lubię zakupy w Lidl-u - dobre marki po korzystnej cenie, ciekawe oferty - jednym słowem - szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: "Rz": Sklepy Lidl w Polsce zmienią właściciel 23.04.08, 09:57 Gość portalu: luka napisał(a): > Lubię zakupy w Lidl-u - dobre marki po korzystnej cenie, ciekawe > oferty - jednym słowem - szkoda *********************************** Byłem kiedyś w Lidlu, ale nic nie kupiłem, bo nie było tam żadnych znanych marek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogusław "Rz": Sklepy Lidl w Polsce zmienią właściciela IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.08, 09:24 Co w tym dziwnego? Polacy dochodzą do wniosku,że koniec z jedzeniem gówna i przerzucają się na towar normalny.Co prawda Polak strasznie długo myśli,ale w końcu dochodzi do słusznych wniosków. Przy marketach powoli zostają tylko padlinożercy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swoboda_t Re: "Rz": Sklepy Lidl w Polsce zmienią właściciel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 09:58 Akurat jakość w Lidlu jest zupełnie dobra, bez porównania np. do Tesco. Ja mam pod nosem Bierdonkę, Lidla i Tesco (ex.LP) - Lidl wypada najciekawiej pod względem oferty i jej jakości. Pracowałem kiedyś w Lidlu i wiem, że dba się też o świerzość towaru. Mam nadzieję, że Aldik będzie trzymał poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agdybytak Re: "Rz": Sklepy Lidl w Polsce zmienią właściciel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.08, 10:54 Dokładnie, Bogusław trafiłeś jak kulą w płot, akurat Lidl ma zaskakująco dobrą jakość artykułów spożywczych, o wiele lepszą niż np. Tesco lub Carrefour, a na pewno przerastającą o dwie klasy jakiekolwiek inne dyskonty (Plus, LP, Polo, o Biedronce nawet nie wspominając). Odpowiedz Link Zgłoś
janunia6 "Czy Lidl miał zacząć płacić podatki w Polsce? 23.04.08, 09:34 Jest to "normalne", że sieci handlowe odsprzedaje się gdy nadchodzi czas płacenia podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: "Czy Lidl miał zacząć płacić podatki w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 09:47 szkoda ;) tam naprawdę niektóre artykuły były tanie w porównaniu z konkurencją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agdybytak Re: "Czy Lidl miał zacząć płacić podatki w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.08, 10:50 Taka drobna rzecz - cordon bleu czyli szybki obiad dla 2 osób - 3,59 z Lidlu, 4,99 w każdym supermarkecie, tego samego producenta. Podobnie świeże tortellini 7 zł za 0,5 kg, oferta nie do przebicia w innych sklepach. Poza tym to jedyny sklep z czeską musztardą. Nie mówiąc już o dobrych winach, serach i rewelacyjnych słodyczach, tanich sokach - wszystko w niezłej cenie - tego w Aldi już nie będzie, a w filii Auchana tym bardziej. Szkoda, naprawdę, przywiązałam się do niektórych produktów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytajacygazety Re: "Czy Lidl miał zacząć płacić podatki w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.08, 10:51 Tak.To chyba jesdyne wytłumaczenie.Bo nie jest to normalne,że sieć wchodzi do Polski dosłownie na kilka lat,ledwo ludzie do czegoś się przyzwyczają to znów kolejna zmiana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdfsdf Re: "Rz": Sklepy Lidl w Polsce zmienią właściciel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 10:14 bardzo lubie Lidla i prosze o nie wychodzenie z Polski, gdzie ja teraz kupie baywood "ruby cabernet" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brat bart Szkoda!!! IP: *.ip.netia.com.pl 23.04.08, 10:33 Bardzo lubie zakupy w Lidlu. Oliwki, sery, korniszonki, salami... Odpowiedz Link Zgłoś
odyn777 Szkoda, bo lubiłem Lidla 23.04.08, 11:04 za dobrą jakość w rozsądnej cenie. Warzywa i owoce najlepsze ze wszystkich marketów. Bardzo dobre niemieckie słodycze, niezłe sery, dobra oliwa, wino też całkiem niezłe. Generalnie zniknie dobry sklep, a Aldi to syf jakich mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Szkoda, bo lubiłem Lidla IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 27.05.09, 14:36 Akurat Aldi jak chodzi o jakosc produktow jeszcze bardziej przesciga Ldila. W niemczech kazde miasto ma Aldika i ludzie wolą go od Lidla bo jest po prostu lepszy - chociażby logo i te kolory w Lidlu przecież na to się nie da patrzeć tak samo etykiety niektorych produktow wprost odstraszają i wyglądaja tandetnie. Oczywiście jest kilka produktów ktore są lepszye w Lidlu, ale generalnie jeżeli miałbym 2 sklepy obok siebie z pewnością wybrałbym Adika :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronny wielka szkoda IP: *.infinity.net.pl 23.04.08, 11:07 bardzo lubie styl Lidla, spora klasa jak na dyskont, duzy wybor towarow z calej europy, niedlugo przyjdzie nam kupowac tylko u cwanych polskich kupczykow narodowcow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WelcomeToPoland Zapraszamy więcej żabojadów z nudnym asortymentem IP: *.era.pl 23.04.08, 11:26 lub TESCO PL które przy Tesco UK wygląda jak somalijski stragan z biedną żywnością - zero produktów które pięknie wyglądają na półkach w Londynie, itd. Jedyna sieć która się JAKOŚ probowała odróżnić od masowego zaopatrzenie wszystkich sklepów w TE SAME towary to był własnie LIDL ! Zostanie Piotr i Paweł ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kriss Re: Zapraszamy więcej żabojadów z nudnym asortyme IP: *.3s.pl 25.05.08, 16:54 Dokładnie tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Szkoda wielka i zupełnie tego nie rozumiem dlaczeg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.08, 11:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Ja nie żałuję kapitalistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 12:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Re: Ja nie żałuję kapitalistów IP: *.chello.pl 23.04.08, 12:39 to wypie..j do korei czerwona zarazo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Mieli pare lat bez podatku IP: *.versanet.de 23.04.08, 12:24 a jak teraz trzeba zaczac placic to sie sprzedaje sklepy innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha Aldi jest tez ok IP: 78.52.224.* 23.04.08, 12:35 jakosciowo aldi jest na poziomie lidla wiec nie ma co plakac. aldi to jakwiekszy dyskont w niemczech, jak nie w calej europie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rober Re: Aldi jest tez ok - chyba nie w Polsce ? IP: *.gwl.koszalin.pl 24.04.08, 16:20 otworzyli u nas ostatno slep Aldi i co jedna wielka kich i miernota - w porównanu z Lidlem to Aldi pod względem towaru i cen , wyglądu sklepu w mojej miejscowości lidlowi do pięt nie dorasta - jakieś beznadziejne produkty , samo badziewie ometkowane paierem smoprzylepnym i wybór trzech produktówn akrzyż - beznadzieja ! Odpowiedz Link Zgłoś
carly30 "Rz": Sklepy Lidl w Polsce zmienią właściciela 23.04.08, 13:14 "mówi Rz osoba zblizona do transakcji"-Gazecie gratulujemy super korektorów :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: labestia "Rz": Sklepy Lidl w Polsce zmienią właściciela IP: *.chello.pl 23.04.08, 18:28 choc siec dala sprostowanie wewnatrz firmy z zapowiedzia rzekomego pozwania do sadu rzepy to cos na rzeczy musi byc. Plusy Lidla w porownaniu do Aldika: - duzo wiekszy asortyment (oraz powierzchnia sprzedazy); - sporo markowych artykulow (w Aldi tylko Knoppersy i jakies slodycze Kindera, no i chyba Haribo); - mniejsze kolejki, wieksza ilosc kas (ale to moze sie zmienic w Polsce) - duzo wiekszy wybor owocow i warzyw; - duze parkingi przed kazdym sklepem. Przewagi Aldika: - artykuly wlasnej marki chyba jednak lepsze jakosciowo, choc wybor duzo mniejszy; - artykuly przemyslowe zwlaszcza firmy Medion zdecydowanie lepsze; - szybkosc pracy kasjerek- nie do przebicia, duze kolejki, ale szybkosc obslugi absolutnie fenomenalna; - lepsze lokalizacje- Aldiki nie buduja duzych parkingow, wiec czesto adoptuja budynki w centrach miast. Na pewno sa to sklepy oferujace produkty niemarkowe dobrej jakosci za korzystna cene (w szczegolnosci slodycze i chemia- niemieckie, w Lidlu godne polecenia takze wina). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamm "Rz": Sklepy Lidl w Polsce zmienią właściciela IP: 217.153.180.* 24.04.08, 11:10 Na fachowym portalu analizującym sieci handlowe na świecie - Retail- Planet - wczoraj pojawiła sie informacja, że firma Lidl zaprzecza tym "rewelacjom". Wata dziennikarska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roten Re: "Rz": Sklepy Lidl w Polsce zmienią właściciel IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.08, 16:54 szkoda, zostaną same bylejakości typu: biedronka i tesco. albo auchan'y gdzie na wiekszości towarów probują oszukać klienta na parę groszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg "Rz": Sklepy Lidl w Polsce zmienią właściciela IP: *.chello.pl 24.04.08, 22:14 Od 3 lat kupuję w Lidlu. Zwłaszcza owoce i warzywa. Są dużo tańsze niż gdzie indziej i zawsze świeże i smaczne!!!Zresztą wszystko jest tanie i dobre. Przyzwyczaiłam się do kupowania wielu produktów i będzie mi ich brakowało. Bardzo żałuję, ze nie będę mogła robić zakupów w Lidlu!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WelcomeToPoland W Lidlu swieży sok 100% z pomarańczy IP: *.era.pl 23.06.08, 10:12 1l = 5 PLN !!! sok pasteryzowany, wyciśnięty a nie jakis syf z koncentratu. Cena jak pół darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: araya Re: W Lidlu swieży sok 100% z pomarańczy IP: *.lubin.dialog.net.pl 22.07.08, 01:43 W Niemieckim Lidlu ten sam sok kosztował 1l = 0.99 Euro Odpowiedz Link Zgłoś