dalton78 24.06.08, 17:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dociekliwy W McDonald's drożeją hamburgery i frytki IP: *.acn.waw.pl 24.06.08, 17:31 Od czasu do czasu, w desperacji coś tam kiedyś chapałem. Ostatnio też chciałem bo się trochę spieszyłem - no ale jak zobaczyłem, że za zestaw kanapka, parę frytek, trochę coli mam zapłacić 14-15 zł to tylko się zaśmiałem. Realna cena produktów + robocizny za taki zestaw to około 4-5 zł. To samo jeśli chodzi o pizze. Duże sieci sprzedają przeciętną, standardową pizzę za około 25-30 zł. Tymczasem tak naprawdę kosztuje ona około 7 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
ququ777 Re: W McDonald's drożeją hamburgery i frytki 24.06.08, 17:49 Tak, zgadza sie, ale najfajniejsze jest to, ze cena tego McGovvwna jest taka samam i np W Niemczech i w Polsce, przyczy czym srednia placa w Polsce to nieco ponad 2500 PLN, a w Niemczech 2500, ale OJRO! BTW, kazda wymowka do podwyzszenia cen zywnoscin sie znajdzie. Np a to, ze krowa w Bangladeszu pierdła i spowodowała swym wyziewem nademisje CO2 i w ten sposob mamy kryzys cieplarniany i nic nie rosnie,wiec trza podwyższyc cene takich pomidorow whamburgerze --- A ja i tak lubie BurgerKing, niby to samo góvvno jako skladnik, a smakuje o niebo lepiej i ten DOUBLE WHOPPER...mhhhhh..pycha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M też macie po tym zgagę? IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.08, 17:52 pytam poważnie, ja zawsze mam po jedzeniu z mcdonalda zgagę (po normalnym jedzeniu - nie) ciekawy jestem czy jeszcze ktoś tak ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: też macie po tym zgagę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 18:37 Tak ja to samo mam :( Pzdr Pablo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: też macie po tym zgagę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 22:31 Tak, mam, a właściwie miałem zgagę po tym pieroństwie, do tego dochodzi jeszcze wzmożona akcja serca (nie wiem co za syf się znajduje w tych kanapkach). Po ostrym kebabie nie mam takiej jazdy jak po McSyfie. CIEKAWOSTKA: kiedy jadłem big maca (niektórzy mówią, że to kultowy burger) uciapałem sobie rękę sosem, po umyciu ręki mydłem i ciepłą wodą zapaliłem papierosa trzymając go w tej samej dłoni. I wiecie, że po skończeniu palenia ręka nadal śmierdziała tymi sosami? ;-) PS. Nie jem McSyfu od 5 miesięcy a nie palę od prawie 4. Jest mi bardzo z tym dobrze. Za 15 zł (w cenie big maca można zjeść dobry obiad). Jeśli do tego doliczę oszczędność z niepalenia (7 zł dziennie), to odrobiną silnej woli można poczuć sie bardziej wolnym, nie wspomnę o zdrowiu. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: też macie po tym zgagę? 25.06.08, 06:54 To idź do lekarza i nie rozpowiadaj publicznie o swoich prawdziwych czy urojonych dolegliwościach. No, chyba że masz 70 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubel zgagę, a także robie się senny i zamulony IP: *.jmdi.pl 25.06.08, 07:06 co oni dają do tego jedzenia, więcej tam nie bede sie stołował, już kfc jest lepsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fff Re: zgagę, a także robie się senny i zamulony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.08, 16:02 zapewniam ze kfc wcale nie jest lepsze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janee Re: też macie po tym zgagę? IP: 89.107.158.* 25.06.08, 14:24 dokładnie to samo :) Ale czasem i tak jem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krm Re: W McDonald's drożeją hamburgery i frytki IP: *.toya.net.pl 24.06.08, 19:12 > BTW, kazda wymowka do podwyzszenia cen zywnoscin sie znajdzie. Np a to, ze krow > a w Bangladeszu pierdła i spowodowała swym wyziewem nademisje CO2 i w ten sposo > b mamy kryzys cieplarniany i nic nie rosnie i są debile, którzy w to uwierzą, a przecież wzrost CO2 spowoduje tylko lepszy wzrost roślin, w czasach dinozaurów stężenie co2 było wyższe i jakie wielkie rośliny wtedy rosły :) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: W McDonald's drożeją hamburgery i frytki 25.06.08, 06:54 Porównujesz płace polskie z niemieckimi a nie porównujesz poziomu kwalifikacji i etyki pracy. Po takim porównaniu można stwierdzić, że statystyczny Polak zarabia za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: W McDonald's drożeją hamburgery i frytki 25.06.08, 06:57 Każda wymówka do podwyższania cen żywności się znajdzie? Podobnie, jak znajdują się wymówki do podwyższania cen ropy: - dżihad - putinizm Wzrost cen żywności to nic innego, jak retorsja Zachodu wobec islamistów i putinizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mundrek Re: W McDonald's drożeją hamburgery i frytki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 18:37 Cena realna to taka za jaka kupują konsumenci. Masz teraz obraz ile zarabiają sieci fastsyf. Mało tego Mckwak jest właścicielem większości gruntów na których stoją"restauracje".Ma najlepsze place na całej ziemi.Tylko kościół katolicki ma lepsze miejscówki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sid Re: W McDonald's drożeją hamburgery i frytki IP: 78.52.227.* 24.06.08, 21:49 Gość portalu: mundrek napisał(a): ...... > Mało tego Mckwak jest właścicielem większości gruntów na których > stoją"restauracje".Ma najlepsze place na całej ziemi.Tylko kościół katolicki ma > lepsze miejscówki:) czy tobie zabrali ten grunt ? chyba go kupili, po co sie pienic, nie pasuje ci jedzenie to tam nie jedz, nie ma przymusu, a ze niektorzy lubia to ich sprawa. ja zdecydowanie wole burger kinga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamyr Re: W McDonald's drożeją hamburgery i frytki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 22:53 Prównanie MC Donalda do Kościola Katolickiego to paten z książki E. Redlińskiego pt. Transformejszyn polecam z resztą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: W McDonald's drożeją hamburgery i frytki IP: *.ghnet.pl 24.06.08, 23:33 Zawsze mnie zastanawiało na forach dlaczego ludzie z taka luboscia pisza jaki jest koszt wytworzenia rzeczy a jaka jest cena. Jakby jedno mialo cos wspolnego z drugim. Cena nie zalezy od ksztów produkcji ale od rynku, bardzo lubie McDonalda. bo wiem ze gdziekolwiek pojade w całym swiecie (oprocz tak przeciez malej zachodniej europy) to w McD bedzie czysto ładnie, tak samo dobrze pachniało zarcie i obsluga bedzie miła. U nas to sie zmienia tez na taki syf jak w Europie zachodniej bo nie mamy otwartych granic dla pracownikow ze wschodu i naszych polskich nie robow trzeba zatrudniac. Ale w krajach egoztycznych McD zawsze dla mnie byl i bedzie oazo mojego kregu kulturowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imć Re: W McDonald's drożeją hamburgery i frytki IP: *.acn.waw.pl 25.06.08, 00:07 > Zawsze mnie zastanawiało na forach dlaczego ludzie z taka luboscia > pisza jaki jest koszt wytworzenia rzeczy a jaka jest cena. Jakby > jedno mialo cos wspolnego z drugim. Przecież on nie napisał, że jedno ma coś wspólnego z drugim - wprost przeciwnie. > Ale w krajach egoztycznych McD zawsze dla mnie byl i bedzie oazo > mojego kregu kulturowego. Jeździć do egzotycznych krajów po to żeby zjeść w McD. To dopiero wakacyjna atrakcja ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tejon Re: W McDonald's drożeją hamburgery i frytki IP: 85.222.86.* 25.06.08, 00:08 Współczuję Ci Twojego kręgu kulturowego. O jakich krajach egzotycznych mówisz? O Chorwacji? I uwierz mi, że to guano smakuje inaczej w NY niż w HK, czy w Warszawie lub Budapeszcie. Robiliśmy ze znajomymi testy. Wszędzie na świecie kuchnia lokalna jest tańsza i lepsza. No ale zakompleksiony Polaczek zawsze zapłaci jak baran za trochę lizolu w kiblu, glutaminian sodu w bułce z kredą i kotlecik z wymion i uszu. Tylko żeby sobie powiedzieć, że jest panem świata, bo pcha styropian w żołądek, a w około leci muzyczka i pachnie płynem do podłóg Amwaya...No i jeszcze ile się na browar zaoszczędzi, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podróżnik Re: W McDonald's drożeją hamburgery i frytki IP: *.chello.pl 25.06.08, 13:43 No, zanim ci ciocia z USA, czy koleżanka z Budapesztu przesłała pocztą tego hamburgera to trochę zmienił smak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: capitalist pig Re: W McDonald's drożeją hamburgery i frytki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 18:38 Nic tylko zarabiać panie Dociekliwy, buehehehehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na zimno To po co tam chodzisz? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.06.08, 18:07 Mozesz omijac. Nie ma przymusu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cham Burger Restauracja hahahahahaha IP: *.jjs-isp.pl 24.06.08, 18:17 Duża musi być siła tego koncernu skoro niezależnie od opcji i sympatii politycznych każdy dziennikarz tak napisze! Hihihi! Jak jest restauracja to pewnie i kelner i obrusy na stołach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel RP Posiłek rodzinny w McDonaldzie?? IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.08, 18:47 Jestem tam 1 raz w roku. Więc niech te kawałki smalcu drożeją ile chcą. Zresztą posiłek rodzinny w restauracji jest owiele ciekawszym przeżyciem. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Posiłek rodzinny w McDonaldzie?? 25.06.08, 07:01 To chodzi o OGÓLNY wzrost cen żywności a nie tylko o wzrost cen detalicznych u McDonald's. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bigos Rozwija się klasa średnia... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.06.08, 18:49 "rozwija się klasa średnia w Chinach i Indiach. Konsumuje ona więcej jedzenia ze składników, których używa nasza firma" - nie wierzę, że Azjaci nagle przerzucili się z ryżu na plastik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yajur Re: Rozwija się klasa średnia... IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.08, 20:38 A ja nie wierz, że Hindusi zaczęli konsumować więcej wołowiny do Big Mac'a... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajet hamburger na zdjęciu IP: *.MAN.atcom.net.pl 24.06.08, 18:52 nie ma nic wspólnego z mcdonaldem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx W McDonald's drożeją hamburgery i frytki IP: *.toya.net.pl 24.06.08, 19:09 no proszę nie tak dawno hamburgery, frytki itd w McD podrożało o 30% (z 2 na 3zł)a teraz kolejne podwyżki, a pensje szaraczkom od kilku lat nie poszły w górę tylko chyba tzw. menadżerom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gitz Re: W McDonald's drożeją hamburgery i frytki IP: *.teoc.pl 24.06.08, 22:21 Znajomosc matematyki godna przeciwnika globalnych koncernow. Podwyzka z 2 do 3zl to podwyzka o 50%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tsuranni tylko świnie żrą w McDonaldzie... IP: *.icpnet.pl 24.06.08, 19:21 brzydzę się tym chamerykańskim żarciem dla trzody chlewnej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehe Re: tylko świnie żrą w McDonaldzie... IP: *.acn.waw.pl 24.06.08, 23:56 zajezdza niedzielnym katolikiem Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: tylko świnie żrą w McDonaldzie... 25.06.08, 07:04 Widocznie on woli salceson, czosnek i kiszone ogórki. Rzecz gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Ostatnio kupiłem tam jakiegoś naleśnika z mięsem w IP: *.gdynia.mm.pl 24.06.08, 20:27 Zapłaciłem 8 złotych i zanim wyszedłem z centrum handlowego już nie pamiętałem co zjadłem i znowu byłem głodny. 8 złotych kosztuje dobra pizza w pizzerii na osiedlu. Jestem zdziwiony, że McDonald's w Poslce jakoś się utrzymał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek boga No to pytanie : kiedy wojna ? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 20:43 Odpowiedz Link Zgłoś
scalonik Re: W McDonald's drożeją hamburgery i frytki 24.06.08, 21:06 Na szczęście człowiek kulturalny nie musi się tym martwić, bo nie chodzi do takich miejsc jak macdonaldy i nie zniża się do żarcia tego czegoś, co tam sprzedają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: W McDonald's drożeją hamburgery i frytki IP: *.jmdi.pl 24.06.08, 22:13 nie wiem jaki wpływ ma kultura na to gdzie ktoś jada? dla mnie jedzenie w McD jest pyszne a frytki to już poezja smaku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berger Re: W McDonald's drożeją hamburgery i frytki IP: *.cable.ubr05.perr.blueyonder.co.uk 24.06.08, 23:44 polecam książkę "Fast food nation" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzizas Re: W McDonald's drożeją hamburgery i frytki IP: *.acn.waw.pl 24.06.08, 23:54 ja pitole czlowieku jak jestem glodny to ide zjesc a nei czytac jakies rozpackane ksiazki. a ty pewnie sam nei wiesz co kupujesz markecie - pewnie zdrowe i swieze jedzenie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tejon Re: W McDonald's drożeją hamburgery i frytki IP: 85.222.86.* 25.06.08, 00:00 Ty, to nawet szympans w Afryce się zastanowi, co do dzioba wsadzi, mimo że głodny. A Ty popostu tak idziesz i wpychasz w siebie MacGuano. Ale niezły jesteś, o jaaa;-) Rzeczywiście, po co wiedzieć, co pakujesz w kichy i co będziesz w organiźmie do końca życia nosił (a serwują tam takie związki aromatyczne, taki tłuszczyk w hamburgerku od klauna Ronalda). Nie ma to jak bezmyślna konsumpcja, byle zapchać kichę. W slumsach w Indiach podobnie myślą. Gratuluję. P.S. poza marketami istnieją bazarki i targi ze zdrową, świeżą i nieprzetworzoną żywnością. Ale nie wiesz pewnie o tym, bo raczej nie lubisz wiedzieć, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fff Re: W McDonald's drożeją hamburgery i frytki IP: *.acn.waw.pl 25.06.08, 00:03 akurat bardzo rzadko chadzam do maca i wiem ze sa bazarki bo sie czesto na nich zaopatruje. natomiast swieza zywnosc na bazarkach - prosze nie rozmieszaj mnie - swieza to kupisz moze marchewke i ziemniaki - reszta taki sam chemiczny szit jak w macu Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: W McDonald's drożeją hamburgery i frytki 25.06.08, 07:05 Na bazarach są przeważnie rzeczy z Makro czy Tesco. Starsze o parę dni i potrzymane na słońcu. Za to z dodatkowymi marżami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fff Re: W McDonald's drożeją hamburgery i frytki IP: *.acn.waw.pl 25.06.08, 00:06 tak samo swieze wedliny w marketach sa identycznie swieze na bazarku i cala reszta tez niestety - najlepsze swoje tylko nie kazdy ma dzisiaj mozliwosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tejon Re: W McDonald's drożeją hamburgery i frytki IP: 85.222.86.* 25.06.08, 00:13 Dawno nie byłeś, albo na jakmś konkretnym zadupiu mieszkasz. Oczywiście, że jak kupujesz wędlinę z folii, to jesy wszędzie taka sama. Makaron Aro też. Ale jak już torchę odżałujesz grosza, bo wiesz, że dobre kosztuje, to znajdziesz robione przez kogoś domowym sposobem i o nieporównywalnej jakości. Zajrzyj na ten swój bazarek i zainteresuj się - mocno się zdziwisz. Chyba że rzeczywiście wszyscy u Ciebie zaopatrują się w Makro. Ja mieszkam w Wwie i mam u siebie np. pieczywo z piekarni z Nowego Sącza i Wilna. A wędlinę taką, jak ostatnio kolega z mazur przywiózł. Wystarczy poszukać, a nie żyć mitami. fff, dzizas, zdecyduj się ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: W McDonald's drożeją hamburgery i frytki 25.06.08, 07:08 Bo w tej Warszawie nie umieją chleba upiec i sprowadzają z Nowego Sącza i Wilna. A czy wiesz, że dowożenie żywności z Nowego Sącza i Wilna do Warszawy jest nieekologiczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tejon Re: W McDonald's drożeją hamburgery i frytki IP: 85.222.86.* 25.06.08, 09:59 W Radzyminie pieką super pieczywo, więc nie jest tak najgorzej. Nie rozmawiamy o ekologii, tylko o zdrowiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fff Re: W McDonald's drożeją hamburgery i frytki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.08, 10:07 akurat nie mieszkam na zadupiu tylko na brodnie wiec mam dosc dobry bazarek na kondratowicza - to ze w radzyminie maja dobry chleb tez wiem - ale jezdzic po chleb do radzymina a po wedline na mazury to chyba nie o to chodzi? Akurat na zarciu nie oszczedzam i nie kupuje aro czy innych niskobudzetowych artykulow ale zapewniam cie ze wyzsza cena absolutnie nie gwarantuje jakosci - albo trafisz albo nie. W weekendy jakis czas temu( nie wiem czy teraz tez) w P&P byly stragany ze zdrowa ekologiczna zywnoscia - chleb byl ok ale wedlina polezala 4 dni - nie z folii tylko tradycyjna! ojciec uwedzil szynke 12 maja - tydzien temu zjadlem ostatni kawalek... tylko nie zawsze ma czas wedzic niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tejon Re: W McDonald's drożeją hamburgery i frytki IP: 85.222.86.* 25.06.08, 10:14 Nie no. na Bródnie masz rzeczywiście dobrze. Radzymin i Mazury same do nas przyjeżdżają, całe szczęście;-) Nigdy nie uwierzę w wędlinę tradycyjną, ani nic tradycyjnego w żadnej sieci. Może Bomi, ale to też z dużym podejrzeniem. Po prostu wiem, jak sieci doją dostawców i tym, którzy mają dobrą jakość i pasję w robieniu żywności, handel z wielką powierzchnią się nie opłaca. Zazdroszczę takiej szynki. Jak masz czas, to wpadnij wcześnie rano we wtorek na bazar na Kole. Trzeba wiedzieć gdzie, ale poznasz jakość od razu, jak się znasz. Szynka lub polędwica leżą przynajmniej tydzień bez wysiłku i pocenia się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fff Re: W McDonald's drożeją hamburgery i frytki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.08, 10:28 na tym bazarku na brodnie maja dobry chleb i w kilku budkach warzywa niezlej jakosci - miecho tez jak sie wie gdzie kupic - ale wedlina w w znakomitej wiekszosci tragiczna - bazarek na kole? po drodze do pracy mam :) tam gdzie gielda staroci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tejon Re: W McDonald's drożeją hamburgery i frytki IP: 85.222.86.* 25.06.08, 14:04 dokładnie tam. Ale tylko we wtorki i piątki. Taki targ ja na południu Francji, przyjeżdżają producenci spod Wwy, a nawet jakiś gość z Podhala jest. Wędliny najlepiej kupować przy budce z kurczakami i w takiej oddzielnej części koło warzyw, gdzie tylko mięsem i wędlinami handlują. Mniej więcej w centrum. Obok są babcie z czosnkiem i takie tam;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pastor Ja mieszkam w Wwie....i wszystkow jasne :D 25.06.08, 12:40 Tak niby nieśmiało wtrącone.. I czym, chlebem z Sącza się popisujesz?? Zanim do ciebie dojedzie to już za świeży nie jest - chyba, że go chemią nawalą. Ale pewnie, "pan" z Wawy to jest gość, ma taki wybór pysznego, świeżego jedzenia, które kupuje na bazarku. Bo to w Wawie trzeba mieszkać żeby zjeść dobre (niechemiczne) żarcie. Ale jaja, porobię się ze śmiechu. Zapomniałeś dodać, że mieszkasz w Warszawie w pierwszym pokoleniu. :DD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tejon Re: Ja mieszkam w Wwie....i wszystkow jasne :D IP: 85.222.86.* 25.06.08, 14:18 Chyba masz na tym punkcie ostry kompleks, co? Pisząc o tym, że mieszkam w Wwie chciałem tylko powiedzieć, że nie jestem np. z miasteczka, gdzie masz lokalnych dotawców i producentów, którzy mają np. swoje sady, czy mleczarnie. A mimo to mam wybór. Mimo tego, że jesteśmy zalani hiperami. Ten, kto mieszka w NS, to ma jeszcze lepszy, jeśli chodzi o ten produkt. W Gdyni, w Krakowie, Lublinie czy Poznaniu też są takie miejsca. I są doskonałe. Pasuje? Piekłeś kiedyś prawdziwy chleb, wiesz ile poleży? To co dyrdymały opowiadasz, że go chemią trzeba nawalić. Masz ten problem, że jak tylko się w tekście pojawia hasło Wwa, to ci od razu podnosi się tu i ówdzie i percepcję blokuje. No to teraz już się porób, tylko nie pęknij z tego śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klakson Re: W McDonald's drożeją hamburgery i frytki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 11:43 Akurat mam czas lazic po bazarkach i wyszukiwac najzdrowszych i najświeższych warzyw. Głód to potrzeba jak każda inna - jestem głodny to jem i za 5 minut nie pamiętam o tym, szkoda życia na gotowanie przez pół dnia tylko po to żeby było zdrowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tejon Re: W McDonald's drożeją hamburgery i frytki IP: 85.222.86.* 25.06.08, 14:09 Twój wybór. Ja widzę różnicę między jedzeniem, a sr..em. No ale skoro to taka sama potrzeba według Ciebie, to nie przekonuję na siłę. Jesteś targetem dla Maka i tyle. Przynajmniej uczciwie podchodzisz do tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: super size me donald to gowno IP: *.chello.pl 24.06.08, 21:15 co ludzie widza w "restauracji" mc donald? przeciez to gowno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: donald to gowno IP: *.gprs.plus.pl 24.06.08, 22:34 Żal ci dupę ściska że cię nie stać? Chyba nie jest takie gó.. jak tyle ludzi tam je i ciągle powstają nowe restauracje. A co do dobrej pizzy za 8zł, to gdzie taką można kupić? Odpowiedz Link Zgłoś
adamyr Re: donald to gowno 24.06.08, 22:59 jedzmy gó.. miliony much nie mogą się mylić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tejon Re: donald to gowno IP: 85.222.86.* 24.06.08, 23:54 Co powstaje? Restauracje? A na Robura to na wsi u ciebie się Mercedes mówi? Maki to zwykłe bary samoobsługowe są, a nie restauracje. Chyba Ciebie nie było stać na restauracje z kelnerem i szefem kuchni. W Wwie i w innych miastach Polski to tak lekko 150-200 zeta na stół dla dwóch osób. Stać Cię? Nie? to dalej się napychaj BigMakiem z krowich wymion i nie profanuj słowa "restauracja". A wóda jest pewnie najzdrowszym napojem, nie? No bo skoro tyle pije, i coraz więcej pije...typowy Polaczek z siatami z Lidla, co opowiada jak to się w Harrodsie nie obkupił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyluzuj Re: donald to gowno IP: *.acn.waw.pl 25.06.08, 00:54 tejon, ale ty sfrustrowany jesteś i mundry. Weź wyluzuj ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tejon Re: donald to gowno IP: 85.222.86.* 25.06.08, 10:19 Jestem na pełnym luzie. Ale jak rozmawiamy o gó...e, to rozmawiajmy o gó...e, a nie nazywajmy go złotem, żeby go zrobić mniej gó.....nym. Wystarczy, że dział PR maka sypie dziennikarzom, za nazwanie tego bajzlu z plastiku barem. Jak na studiach u nas wykładowaca się zapomniał, to o mało go laski nie zlinczowały, więc uwierz, że mam luz;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: donald to gowno IP: *.gprs.plus.pl 25.06.08, 01:59 Tejon, a w restauracji to z czego ci robią żarcie? Z najtańszego syfu z biedronki lub Makro, i jeszcze dwa razy myte Ludwikiem. Powinieneś o tym wiedzieć jak jeździsz tam na mopie. W Maku przynajmniej jest pewność co do jakości mięsa i terminach przydatności. To u ciebie Lidla postawili? To się w końcu możesz polansować z tymi siatami po wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: donald to gowno IP: *.elgrom.laz.digi.pl 25.06.08, 05:24 niema pewnosci,pare lat temu pracowalem i mylismy tam bulki bo robily sie zielone a za duzo zostalo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tejon Re: donald to gowno IP: 85.222.86.* 25.06.08, 10:08 Akurat wyobraź sobie, że wiem, z czego tam robią. Pracuję w Sanepidzie. U Ciebie w barze koło szosy krajowej jest z Makro, potwierdzam. Pewność co do jakości czego? Mięsa? Hahahahahaha, ale kawał. Współczuję Ci. Wiesz skad to mięso mielone (min. uszy, wymiona, penisy i tłuszcz) przyjeżdża do Polski? Z wielkiej mrożarni Maka pod Moskwą. A wiesz, jaki jest termin przydatności? 3 lata. W zamrażarce po trzech miesiącach już powinno wylatywać, max pół roku przy mocnym mrożeniu. A wiesz,że burger po bodajże 2 minutach na ladzie, jeśli jest niesprzedany, to musi wylecieć do kosza, bo może być już absolutnie szkodliwy? Jeszcze jakieś bajki o terminach przydatności chesz mi opowiadać, czy może znasz histroie o ich sałacie lub ogóreczkach? A ten tekst o Lidlu to do mnie? Weź zabierz swoją nastoletnią sunię na bigmaka z dużą colą za jedyne 0,50g. Zaszpanuj jej wielkim światem i pokaż jaki jesteś kozak madafaka przy żarciu ze styropianu. Ponawijaj jej o pewności mięsa i o raju, do jakiego ją zabrałeś ze wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
ptr0 Re: donald to gowno 25.06.08, 01:39 Gość portalu: super size me napisał(a): > co ludzie widza w "restauracji" mc donald? przeciez to gowno! To prowokacja! Daleś tytuł "donald" zamiast "mc donald"! robisz aluzje do tuska! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acidcount w indiach nie ma wolowiny IP: *.elgrom.laz.digi.pl 24.06.08, 21:29 w indiach w macu nie sporzedaje sie hamburgerow z wolowina a z baranina ..... kazda sciema jest dobra, a panu dyrektorowi radze czasem na wakacjach w biednych krajach wyjsc poza swoj hotel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kangoor5 W McDonald's drożeją hamburgery i frytki IP: *.chello.pl 24.06.08, 22:34 Podobno populacje psów i kotów maleją, to jest prawdziwa przyczyna podwyżek. Odpowiedz Link Zgłoś
aku-rat Kanapki?McSyf... 24.06.08, 22:42 Co kto lubi ale ale jeść takie g... za takie pieniądze.Chętni zawsze się znajdą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tjaa Polaczki polaczki IP: *.acn.waw.pl 24.06.08, 23:46 Zwiazku zadnego ale popieprzyc trzeba - niedobre tamto sramto - ludzie? nudzi sie wam? typowa polaczkowa mentalnosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gzes Re: Polaczki polaczki IP: *.t17.ds.pwr.wroc.pl 24.06.08, 23:55 przyglupie ludzie tutaj mowia iz syfu sie nie jada i nic nas nie obchodzi to ze ten syf zdrozeje.. a teraz milcz i do budy emigrancie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr Re: Polaczki polaczki IP: *.acn.waw.pl 25.06.08, 00:01 sam jestes przyglupem palkersie - siedze w polsce jakby nie widzial ciemnoto a skoro was to nie obchodzi to po wuja narzekacie? polacy tylko i wylacznie narzekaja jak to zle i niedobrze i jak fajnie jak innym zle a ty co jesz? marketowe jedzenie? i myslisz ze nie syf bo pani powie - tak prosze pana swieze dzisiejsze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qer Re: Polaczki polaczki IP: *.domainunused.net 25.06.08, 00:18 Polska piszemy wielka litera kmiocie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eee Re: Polaczki polaczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.08, 10:09 pisz - czy ja ci bronie? kmiocie Odpowiedz Link Zgłoś
turysta86 W McDonald's drożeją hamburgery i frytki 24.06.08, 23:58 Żeby dorosły facet najadł się w Macu trzeba wydać ze 40zł. Tani to on nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: W McDonald's drożeją hamburgery i frytki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 02:07 10 cheesburgerow - 30 zl, najesz sie. A stolec jaki lekki :X Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrrr a mnie wszystko boli po Maku IP: *.domainunused.net 25.06.08, 00:17 i nie jadam juz tam. sruu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klops W McDonald's drożeją hamburgery i frytki IP: *.chello.pl 25.06.08, 00:19 "kiedy inni będą zamykać restauracje"... tylko, że makdonalds to nie restauracja i chyba o tym zapomniał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca jaki mac, taki donald. IP: *.chello.pl 25.06.08, 00:49 drogi i nie do strawienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er Ooo tak, szczerze powiedział, 'silny stanie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 03:35 silniejszy'. Cała prawda, tylko szokuje mnie ta otwartość. Sprzedawcy g*wna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumcola Re: Ooo tak, szczerze powiedział, 'silny stanie s IP: *.pools.arcor-ip.net 25.06.08, 10:24 Moja babcia zaprasza cala ferajne na imieniny w mc:) Mowi, ze odgrywa sie na ruskich. Taki gest stymulujacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amy 15 lat nie byłam w McDonaldzie IP: 84.201.210.* 25.06.08, 18:14 i jakoś żyję. Jak byłam mała i dostałam swojego 1 hamburgera to mało nie zwymiotowałam. A potem zobaczyłam z czego robi sie żarcie w MacDocu i już kompletnie mi sie odechciało jeść. We frytkach nie ma chyba grama ziemniaka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumcola Re: walisz w kanal bialoruski IP: *.pools.arcor-ip.net 25.06.08, 18:48 Zyjesz jak robaczek, ale co to za zycie:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @SEBA@ W McDonald's drożeją hamburgery i frytki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 19:41 Jedzenie było tanie??? chyba jakiś żart... Odpowiedz Link Zgłoś
dalton78 ilośc śmieci przy jednym posiłku 26.06.08, 13:57 przeraża mnie ilekroć jestem Klientem, W supermarkecie mogę ograniczyć ilość niepotrzebnych opakowań do minimum. Biorąc pod uwagę ilość produktu do opakowania(śmieci) nie wiem jaka jest faktyczna wartość tego dania. W mojej spółdzielni mieszkaniowej cena czynszu wzrosła ze względu na śmieci w tym roku o 80 pln - w jeden restauracji chyba produkuje sie dziennie ilość śmieci segegowalncyh ale zmieszanych od początku z organicznych odpadami w ilości pewnie dość dużego bloku. Chętnie bym poznał jak to jest rozwiązane z ilością, wywozem oraz kosztami ponoszonymi ze względy na produkcję śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś