Dodaj do ulubionych

Rosja obniża cło od eksportu ropy

30.11.08, 22:06
jakoś nadal nie dostrzegam tego strasznego niebezpieczeństwa, że niby Rosja zamierza pozbawić nas ropy i gazu, albo podnosić ceny wyżej rynkowych.
Obserwuj wątek
    • Gość: aron Rosja obniża cło od eksportu ropy IP: *.lublin.enterpol.pl 30.11.08, 22:20
      a mnie to wkurza, że Putin jeszcze nam nie zakręcił kurka z ropą i gazem. Tyle ma powodów, a on nic.

Wreszcie zobaczylibyśmy kto jest Polakiem naprawdę, a kto tylko wtedy gdy jest ciepło.
      • obywatelpiszczyk Re: Rosja obniża cło od eksportu ropy 30.11.08, 22:32
        w końcu zakręci - nie za rok, to za dwa albo za dziesięć lat. Gdyby nasi kochani
        politycy mieli głowy na karku to już by szli w odnawialne i dotowali ekologiczne
        budownictwo. A tak za pare latek trzeba będzie zębami szczękać.
        • aron2004 Re: Rosja obniża cło od eksportu ropy 01.12.08, 07:38
          nie będziesz musiał zębami szczękać - jak ci będzie zimno to
          przecież nikt w Polsce cię nie będzie trzymał - będziesz mógł
          poprosić pUtina o rosyjski paszport albo podpisać volkslistę u Agneli
    • Gość: pETER WOW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.08, 00:57
      Gdyby Ruskie zajęli Saharę, to wkrótce zabrakło by piasku.
    • czarnysadov Postarajmy się ograniczyć import ropy 01.12.08, 03:35
      Przez to że kupoujemy stare audi i BMW z duzymi silnikami, przez to że nikt nie myśli długo falowo ... utrzymujemy rosyjskiego misia.

Podoba mi się podniesienia akcyzy na importowane samochody z silnikem powyżej 2 litrów. Pójdzmy dalej, podoatkujmy wszystkie samochody osobowe z silikiem powyżej pewnej pojemności tak aby się nie opłacało jeździć 13 letnim AUDI z 2,2 litrowym silnikem. Ograninczymy konsumpcje ropy naftowej, import surowca, poprawimy bilans handlowy, zwiększymy bezpieczeństwo energetyczne. Kiedy znów światowa gospodarka zacznie się rozkręcać, to ceny znów poszybują w góre. Oraniczając popyt w jakimś stopniu wpływamy na ceny, poza tym mniej pieniędzy wypływa z kraju ... pomijajac czyj budżet te pieniądze zasilają...

Ekologia też jest ważna.

Podoba mi się krok Tuska z podniesieniem akcyzy na paliwożerne gruchoty z importu. Lecz można by pokombinować aby zuzywać mniej ropy naftowej i gazu ... i trzeba tak kobinować aby nie ucierpieli na tym posiadacze oszczędnych samochodów.
      • aron2004 Re: Postarajmy się ograniczyć import ropy 01.12.08, 08:04
        ja mam Peugeota 607 2.2 HDI pali 6-7 l/100 km
        wcale nie jest powiedziane że duży silnik musi dużo palić
        • Gość: ZiomisławPaliblant Re: Postarajmy się ograniczyć import ropy IP: *.e-wro.net.pl 01.12.08, 08:51
          6-7 litrów to dość dużo.
          Ja jeżdżę niedużym Seatem, on pali 4-5 l/100

Ty gnojku wspierasz prawosławnych !!!!
    • fagusp Narodowa tragedia. 01.12.08, 09:45
      Jak tak dalej pójdzie to rosjanie będą musieli zarabiać na życie uczciwą pracą.
      Świat staje na głowie. Czy to w ogóle możliwe?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka