zielona.gumka 23.04.09, 09:04 "Definicje grzęzną w MALIGNIE"??? Maligna-wysoka gorączka z majaczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
starucha_izergiel Reklama mistrzynią manipulacji 23.04.09, 09:06 Mało mnie obchodzą treści reklam. Czy muszę to mieć, czy jestem tego warta, wszystko mi jedno. Niech sobie puszczają co chcą. Rodzice od dziecka mi powtarzali, że nie zależnie od tego co reklamują i jak reklamują, reklama zawsze jest oszustwem, a reklamują, bo nikt nie chce kupować. Jakby to było naprawdę takie super cudo, to by ludzie kupowali jak świeże bułeczki i reklama nie byłaby do niczego potrzebna. Zakodowałam to sobie. Reklama kłamie i już! Wkurza mnie natomiast forma reklamy, zwłaszcza w internecie. Banery zasłaniające stronę, głupkowata muzyczka, okrzyki. To jest dopiero granie na nerwach. Wszystkie te produkty reklamowane tak agresywnie wrzucam na czarną listę i NIE KUPUJĘ dla zasady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shawtyy Re: Reklama mistrzynią manipulacji IP: 213.25.46.* 23.04.09, 13:33 twoja filozofia jest do dupy a Twoi rodzice nie byli za mądrzy, jesli wytworze/wymysle teraz jakies supercudo, o ktorym nikt nie ma pojęcia to MUSZĘ je najpierw jakos zareklamowac, żeby ludzie poznali i zaczeli kupowac jak te przyslowiowe swieze bułeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddf Re: Reklama mistrzynią manipulacji IP: *.oracle.co.uk 23.04.09, 13:56 Firefox + Adblock Plus i zapomnisz co to reklama w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reklama Reklama mistrzynią manipulacji IP: 89.231.69.* 23.04.09, 09:27 Jest tylko jeden sposób na reklamę.Pilot w dłoń i wyłączyć.Nie słuchać bredni!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka za głośne reklamy w TV IP: 212.160.172.* 23.04.09, 09:57 nie oglądam reklam, ale czasami nie zdążę przełączyć programu. To skandal, że ktoś dopuścił do tak głośnego nadawania reklam w TV. Druga sprawa - po wystąpieniu Doroty Zawadzkiej w reklamie Ramy - ta pani przestała być dla mnie wiarygodna :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: semeon Re: za głośne reklamy w TV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.09, 19:42 Do Agnieszki ! A kto to jest Dorota Zawadzka i Rama ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salvia Redakcyjna ośla łączka IP: 83.238.175.* 23.04.09, 10:26 Właśnie, też od razu zwróciłam uwagę na tę MALIGNĘ, w którą się grzęźnie w tym artykule. Interpunkcja również niestety leży i kwiczy (zwłaszcza pisownia wielką i małą literą). Czy w "Marketing & More" ktoś w ogóle redaguje i sprawdza teksty? Odpowiedz Link Zgłoś
janinna69 Reklama mistrzynią manipulacji 23.04.09, 10:37 Zastanawiam sie za co biora wynagrodzenia ci wszyscy madrzy specjalisci, ktorzy maja za zadanie chronic konsumenta przed oszustwem reklamowym.Wszystkie te tzw.sluzby po prostu nie dzialaja.Po co wiec takie funkcje istnieja? Odpowiedz Link Zgłoś
adkalin Reklama mistrzynią manipulacji 23.04.09, 10:43 "reklamowe baśnie wzbogacają świat. Zubożelibyśmy bez nich" Śmiechu warte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciówa Reklama mistrzynią manipulacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.09, 11:04 Grzęzną w malignie.. hahahaha...rewelacja. Od dzis będzie to moje ulubione powiedzonko.. Reklamy to jest jeden wielki fałszywy świat, ja nie potzrbuje takiego oszustwa zeby było kolorowo. kogo obchodzi jaką pasta naleŻy myć zeby a jaki proszek do pralki sie wrzuca? Rany, przeciez to nie jest to, co w życiu wazne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Reklama mistrzynią manipulacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.09, 11:22 Zgadzam sie ze Dorota Zawadzka reklamujac Rame stracila bardzo duzo - przynajmniej u mnie. Nie jestem podatna na reklamy ale te szczegolnie zapamietalam. Teksty typu - jesli kochasz swoje dziecko daj mu Rame" albo "jesli jestes dobra mama to daj dziecku to i to" to za duzo. Juz nawet moja 4 letnia corka wie ze pani zachwala chipsy tylko dlatego ze chce ich duzo sprzedac i zarobic pieniazki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: Reklama mistrzynią manipulacji IP: *.gprs.plus.pl 23.04.09, 11:24 Tak, tez na to zwrocilam uwage. Pewnie autor mial na mysli 'mielizne'. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Reklama mistrzynią manipulacji IP: *.pse.pl 23.04.09, 12:14 Jako niezależny ekspert ws. politycznego marketingu wypowiada się na łamach artykułu Adam Łaszyn - główny kreator wizerunku polityków Platformy Obywatelskiej w ostatniej kampani do parlamentu. Mówi on oczywiście o tym, że manipulacji dopuszcza się Kaczyński. Czy mi się wydaje, czy autorzy artykułu dopuścili się manipulacji? Odpowiedz Link Zgłoś
inthekitchen Tekst sponsorowany 23.04.09, 15:32 aby mógł ukazać się ten szyty grubymi nićmi przekaz nadwornego ściemniacza PO: "obraża internautów, czyli wszystkich młodych ludzi" - panie Łaszyn, nie opowiadaj pan głupot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawsku maligna ... mielizna .... bagno IP: 150.254.155.* 23.04.09, 12:38 definicje grzęzną w malignie... ktoś w komentarzu pisze :nie maligna tylko mielizna" ROTFL grzęznąć to można w bagnie, osiąść na mieliznie a majaczyć w malignie redaktorzy z podstawówki czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
ilirian Re: maligna ... mielizna .... bagno 23.04.09, 13:23 Gość portalu: pawsku napisał(a): > definicje grzęzną w malignie... > > ktoś w komentarzu pisze :nie maligna tylko mielizna" > > ROTFL > > grzęznąć to można w bagnie, > osiąść na mieliznie > a majaczyć w malignie > > redaktorzy z podstawówki czy jak? > Autorowi pewnie chodziło o magmę. Np. istnieje zwrot "ugrząść w magmie kłamstw" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coca-cola! Reklama mistrzynią manipulacji IP: *.elisa-laajakaista.fi 23.04.09, 13:30 coca-cola to nie jest tylko oslodzona i barwiona woda! Polecam zapoznac sie ze skladem. I nie ma to nic wspolnego ze sposobem jej reklamowania. pozdr ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mechanik Re: Reklama mistrzynią manipulacji IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.04.09, 13:44 "tylko" osłodzona i zabarwiona woda nie odrdzewi tak dobrze śrubek jak coca-cola;) a w reklamie zawsze mozna znaleźć dobrą stronę... można iść się wykapać, zrobić kolację czy coś wyprasować - szczególnie wieczorem na Polsacie;0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ignatius Reklama mistrzynią manipulacji IP: *.ghnet.pl 23.04.09, 14:55 Współczesna reklama nie posiada z reguły żadnych walorów informacyjnych.Dziś reklamuje się głównie marki i tworzy wokół nich różne mitologie,taki nowoczesny "szamanizm". Po to, żeby konsument na stałe związał się z daną firmą, przejął lansowany styl bycia, na trwałe zidentyfikował symbole i logo oraz zinternalizował cały system odniesień.Przypomina to trochę proces rekrutacji(np. do sekty),bo "urabia" się świadomość odbiorcy(nie ma ludzi niepodatnych na techniki manipulacyjne).Co gorsze, reklama pełni teraz funkcję kulturotwórczą i wykorzystuje nieudolność tradycyjnych instytucji powołanych po to, by kulturę kształtować.Najprościej wyrzucić telewizor, odciąć internet i wrócić na łono natury:) Odpowiedz Link Zgłoś
red_sovann Reklama mistrzynią manipulacji 23.04.09, 15:10 Po primo: W artykule było coś takiego: "Odbiorca wie, że to tylko gra." (Czy jakoś tak.) <--Otóż nie każdy odbiorca rozróżnia reklamę od rzeczywistości. Sam znam wiele takich osób. Po drugie: Zdjęcie w artykule.<--Otóż drogi czytelniku po twojej lewej masz przed zastosowaniem produktu, a po prawej jego efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: virgo sum a mnie to zwisa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 15:40 na mnie reklamiarze się nie utuczą. kupuję to, co mi trzeba i tyle, ile mi trzeba. dlaczego? ano dlatego, że stać mnie by kupować o wiele więcej. ta słodka świadomość jest więcej warta niż wszystkie debilne wysiłki speców od ogłupiania biedaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mensch Re: a mnie to zwisa! IP: *.pools.arcor-ip.net 23.04.09, 17:42 Kup sobie slownik poprawnej polszczyzny, wyrazow obcych, gramatyke.... Tego nikt nie reklamuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: virgo sum Re: a mnie to zwisa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 18:23 o, mensch mnie zaszycił odpowiedzią! tyś zwykły mensch, czy może ubermensch? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: virgo sum Re: a mnie to zwisa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 18:24 "zaszczycił" naturlich! Odpowiedz Link Zgłoś