Dodaj do ulubionych

Popularność

12.10.09, 19:26
Hej tongue_out
Mam takie pytanie ponieważ w różnych filmach najczęściej angielskich w
szkołach zazwyczaj są takie grupy osób które zazwyczaj "rządzą" szkołą no po
prostu są najpopularniejsze czy to kwestia wyglądu czy bardziej sportu? Wy jak
uważacie? Bo w polskich szkołach raczej nie ma takich popularnych grup itp. tongue_out
Bo ogólnie jak są jakieś sportowe zawody to nikt ze szkoły tego nie widzi bo
przeważnie są one w czasie lekcji i tak dalej xD
Obserwuj wątek
    • beautiful_ Re: Popularność 12.10.09, 19:27
      Właśnie to pytanie mnie nurtuje jak one powstają te popularne grupy albo czasami
      też pojedyncze osoby także są lubiane i znane przez całą szkołę ^^
    • charlotte__ Popularność 12.10.09, 19:31
      u mnie w szkole raczej czegoś takiego nie ma.

a w filmach to jest bo najczęśniej jest to wymyślone
      • beautiful_ Re: Popularność 12.10.09, 19:32
        No właśnie i zawsze w tych filmach najpopularniejsi są sportowcy (koszykarze)
        oraz czirliderki (sorry nie wiem jak to się pisze) ;D
        • rositta Re: Popularność 12.10.09, 19:33
          tak i są piękni, młodzi i zazwyczaj bogaci wink
      • braceface Re: Popularność 12.10.09, 19:33
        a u mnie jest.
        i sama nie mam pojęcia jak to się narodziło.
        dzieczyny..barbie...takie same jak w filmie..wszystkie ubierają się tak samo
        ,popchniesz je na przeerwie..afera.
        trzymają się z tymi 'przystojnymi i wysportowanymi"
        moja szkoła jest niczym z amerykańskiego filmu...horror...>.<
      • allexz Re: Popularność 12.10.09, 19:43
        hm nie do końca jest to wymyślone. niedawno czytałam bloga dziewczyny która była
        w szkole w USA na wymianie i ona opowiadała tam, że sportowcy i chilliderki czy
        jak się do tam pisze xd to oni są znani, ale bardzo mili, czyli nie tak jak w
        filmach, że się wywyższają... u mnie w szkole raczej takiego czegoś nie ma
        • xooxoo a u mnie jest . 13.10.09, 17:42
          U mnie jest coś takiego, ale to nie sportowcy ani cheerleaderki . to dresiarze
          i łatwe panienki. dresiarze są lubiani, bo są na prawdę mili i fajni . z nimi
          można o wszystkim pogadać, a panienki są popularne, bo za nimi latają, a na
          korytarzu robią w okół siebie mnóstwo szumu . i tak . smile
    • jane_ Re: Popularność 12.10.09, 19:33
      u nas chyba każdy jest jako-tako znany, chociażby z nazwiska. jest kilka osób, które zna każdy, i troszeczkę się do tej grupy zaliczam, bo sama kiedyś chciałam, lecz to nic fajnego. jak to zrobiłam? przestałam się przejmować innymi, nie wstydziłam sie własnego zdania.
      • ladyy Re: Popularność 12.10.09, 19:39
        kasa + dobry wygląd
        dobry wygląd + sportowiec (albo czirliderka przecież nie bez powodu jest wybieranych 10
        na 300 dziewczyn)
        Tak jest w ameryce
        a umnie w szkole:

kasa+własne zdanie
        własne zdanie+fajny chłopak+dobry wygląd
        albo tylko dobry startuncertain
    • seneka4 Re: Popularność 12.10.09, 19:36
      W sumie w mojej szkole nie ma takiej grupy ,ale jest kilka osób ,które wyglądają
      ''groznie'' i robią się na takich ,że nie wolno z nimi zadzierać. Palą faje
      ,piją na potęgę ,dziewczyny całują dziewczyny Oo Same niszczą sobie zdrowie
      używkami. Po prostu są dziwne. Nie warto sie z takimi zadawać pózniej ma się
      same kłopoty. One niszczą sobie płuca ,cerę a ich oddech czuć od Polski do Chin
      śmierdzącym dymem ,niech sobie niszczą proszę bardzo. Dożyją 50-tki ciekawa
      jestem czy aż tyle. ;d Jeśli wcześniej nie kopną w kalendarz na raka. ;d Nie żal
      mi takich osób same się zabijają i zabijają nasze otoczenie ,przy okazji jeszcze
      nas. ;d Dym z fajek także nam szkodzi jeśli się go nawdychamy i to bardziej niż
      osobą palącym. Wkurza mnie to.
      • ladyy Re: Popularność 12.10.09, 19:41
        u mnie to samo co u seneki uncertain
        ja nie wiem jak to można codziennie po dwie paczki szlugów palićuncertain
        • beautiful_ Re: Popularność 12.10.09, 19:46
          I zgadzam się z tym paleniem oni się jeszcze tym szczycą jak by to było cool
          (dla nich jest) a robią to dla szpanu bo kilku chłopaków (nawet nie przystojnych
          , meneli) też to robi pali pije ... Ochydaaa
      • beautiful_ Re: Popularność 12.10.09, 19:44
        No właśnie w sumie to chyba lepiej żyć w takiej szkole jak w Ameryce bo tutaj
        np. popchniesz kogoś z takiej paczki to chcą cię "zabić" i masz przesrane do
        końca szkoły a tam to w sumie (tyle co z filmów wypatrzyłam) każdy martwi się o
        siebie no fakt robią podobnie że są groźni ale chociaż fajne szkoły mają hehe xD
      • panna_efron_x33 Re: Popularność 12.10.09, 19:47
        ja to bym bardzo chciała należeć do tej grupy . ale jakoś mi sie to wgl nie
        udaje i myślę że sie nie uda..!
        oni to zbierają tą swoją grupe najczęściej przez palenie papierosów, u mnie tak
        jest.
        na przykładzie moja koleżanka z klasy wgl była normalna .. nie taka aż znana.
        zaczęła palić papierosy , i dużo czasu nie potrzebowała żeby zdobyć
        ''popularność'' w szkole.
        _______
        to ja sobie pomyślalam że ja zaczne palić to odrazu wszyscy mnie zauważą.
        więc zaczełam palić ale nie tam ze wszystkimi tylko na początku z moimi
        koleżankami.
        ale zdałam sobie sprawe że palenie szkodzi i to bardzo i jak o tym pomyślalam to
        nie dobrze mi sie zrobiło .
        postanowilam rzucić. pojechałam na wieś. i wyrzuciłam pacze papierosów i
        zapalniczke do rzeki . i na tym skończyło się moje palenie.
        i jeżeli paleniem mam zdobyć popularność to ja dziękuję bardzo uncertain . człowieka
        nie powinno się lubić za to ze pali tylko za to jaki jest. i jeżeli oni mnie nie
        zauważają to ja nie zmuszam. ;/ trudno .
      • green_lejdi13 oj są :D 13.10.09, 11:25
        najczęściej ci z najstarszej klasy się uważają za tych "fajnych" xD. Laski z
        tapetą na twarzy i w miniówkach (te modnisie uncertain) .. chłopacy.. oj wiele jest
        tych z wysokiej ligi.. często sportowcy. U mnie w szkole ważna jest tylko dobra
        gadka i ładna buźka uncertain ja jestem ta .. ym pospolita.. ci z wysokiej ligi często
        patrzą na mnie jak na glizdę. Szczerze mówiąc? Mam to gdzieś xD
    • mileylove. Re: Popularność 12.10.09, 19:47
      u nas nie jest dokładnie taak .
      u nas 6 klasy zawsze są najważniejsze .
      sama jestem w 6 .
      ale uważam, że to nie jest wstyd kolegować sie z młodszymi . wink
    • taylor_ Re: Popularność 12.10.09, 19:53
      ` u mnie niestety taka
      grupka istnieje ;<
      one są popularne , dlatego
      że są puste , bogate , sławne {chodzi mi o to że biorą udział we wszystkich
      przedstawieniach i dlatego są rozpoznawane}
      o i ładne .

` ja się cieszę że do nich
      nie należę . jest gitt .
      mam swoje koleżanki {te mniej popularne}
      zaufanych przyjaciół i dobrze się z nimi
      czuję . nie chiałabym przebywać w kręgu
      pustej wiary .
      • beautiful_ Re: Popularność 12.10.09, 20:04
        Zazwyczaj te grupy powstają w szkołach średnich to znaczy w tych filmach tongue_out tam
        te grupy dziewczyn przynajmniej są znane za to że są sobą po prostu takie już
        bywają a u nas te grupy znane są za to że kopcą jak lokomotywy przeklinają i
        udają kogoś kim tak na prawdę nie są... Po co udawać i zakładać "maski" jeżeli
        kimś takim się nie jest
    • honey__ Popularność 12.10.09, 20:45
      Kasa wygląd sport... u mnie jakoś to drugie się mniej liczy. Jedna okropna dziewucha jest taka znana ... niby też trochę jestem w tej jako to ujmują w tych filmach ` elicie popularnych` bo w takiej małej szkole jak moja to chyba wszyscy się znają ;f. poprostu trzeba nie siedzieć jak mysza w kącie i żyć ;d. ja naprzykład inaczej nie umiem i wiecznie gadam ; DD
      tak wogóle to tylko filmy. u nas nawet rzadko są chearlederki czy jak to się tam pisze ;d.
    • buntowniczkaxd Re: Popularność 13.10.09, 08:39
      hehe ;dd
      ja i moja paczka xdd tongue_out
      zawsze naroobimy w szkole tyle chałasu ze jesteśmy popularnee. joooł.! big_grin tongue_outdevil
    • seneka4 Re: Popularność 13.10.09, 10:30
      w ogóle nie wiem ,od kiedy poziom fajności określa się po tym czy ktoś pali czy
      nie. Jak dla mnie jest to śmieszne. Po za tym młodzież próbuje udawać dorosłych
      chce być jak dorośli traktowana i szanowana a zachowują się jak gó...arze.
    • martussa Re: Popularność 13.10.09, 10:38
      To prawda. I w całej Anglii tak jest. Mam koleżanke co do stanów pojechała na zasadzie
      wymiany czy coś... I to prawda i to dlatego, że u nas sa wszyscy równi i u nas popatrze są
      same takie jakby zwykłe sporty, a oni graja tam w wieksząśc sportów naszych i jeszcze do
      tego mają swoje rugy itd. Isa jeszcze te całe cheerlederki shock
      Jak tu się połapac??
    • cytrusia. ... 13.10.09, 11:30
      U mnie, jeszcze rok temu była
      Grupka popularnych dziewczyn,
      Ale nie wyglądały bardzo na
      Takie `rządzące się`, były raczej
      Miłe : )
      • beautiful_ Re: ... 13.10.09, 16:23
        Ja to chyba wolę być w grupie czirliderek (oczywiście jak bym u nas w szkole
        takie coś w było jak w stanach) niż w grupie palących itp. xD
        Wgl. bardzo podobają mi się szkoły za granicą są takie duże i przestronne i
        każdy ma swją szafkę a u nas to taka ciasnota ... ;/
    • esti Re: Popularność 13.10.09, 17:47
      w polsce to zwisa innym czy to sportwiec czy ktoś tam inny..u nas to tylko
      patrzą kto jak sie ubiera i komentują to za plecami i tyle...moze to i lepiej
      • beautiful_ Re: Popularność 14.10.09, 10:52
        U nich popularni są sportowcy i czirliderki u nas popularni (o ile można to
        nazwać popularnością, chyba bardziej wulgaryzmem) pijacy i palacze... ;/
        To jest jakaś masakra i na dodatek brzydkie szkoły

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka