Dodaj do ulubionych

Niemiecki czy angielski ?? - który język wolicie ?

17.10.09, 21:57
No właśnie. Ja osobiście wolę anglik, według mnie jest prostszy. Ale może to dlatego, że
niemiec mam dopiero od 1 września ( 1 gim ). Jak dla mnie niemiecki jest strasznie
skomplikowany, teraz się zaczęła gramatyka, osoby itp. i już nie nadążam ;/
A wy który język wolicie ?? Który dla was jest prostszy, a który trudniejszy ??
Obserwuj wątek
    • truflowa Angielski <3 17.10.09, 22:00
      Zdecydowanie angielski big_grin Zupełnie nie umiem niemieckiego, jest taki, taki, w każdym
      razie go nie lubię ... xD
      • bella_anahi Re: Angielski <3 24.11.09, 17:29
        niemiecki ;p
    • im_rebel Re: Niemiecki czy angielski ?? - który język woli 17.10.09, 22:01
      To znaczy na jaka nauczycielkę się trafi. Ja się ucze anglika przez 6 lat i tak
      dobrze jak bym chciałam nie umiem. Niemiecki idzie mi o wiele lepiej, chociaż
      weszły mi participy tongue_out
      • stichinsgluck Re: Niemiecki czy angielski ?? - który język woli 24.11.09, 15:26
        Niemiecki serce. Po prostu uwielbiam ten język. Pewnie, że angielski jest
        łatwiejszy, ale jest taki... nudny, przereklamowany.
    • ann19192 .... 17.10.09, 22:01
      zdecydowanie angielski big_grin
      • karolajn. Re: .... 17.10.09, 22:04
        My mamy super babkę z angika. Z niemca mamy taką średnią, ale nie chodzi mi o
        nauczycielkę tylko o sam język x-D
    • seneka4 Re: Niemiecki czy angielski ?? - który język woli 17.10.09, 22:07
      angielski jest dużo trudniejszy (wystarczy spojrzeć na czasy ,jest ich bardzo
      dużo) niemiecki jest łatwiejszy uczyłam się go w dzieciństwie ,w szkole go nie mam.
      • msthic Re: Niemiecki czy angielski ?? - który język woli 19.10.09, 20:26
        Wiadomo, angol! Uczę się go właściwie od przedszkola [miałam dużo dodatkowych
        angielskich, a teraz chodzę na zajęcia do szkoły angielskiego]. Pewnie dlatego,
        że już dosyć go umiem, a niemca zaczęłam się uczyć dopiero teraz w gim, a po za
        tym jak słyszę niemiecki to... uncertain
    • totgeliebt89 Deutsch oder English 17.10.09, 22:08
      Osobiście wolę niemiecki..Jest 100% bardziej prostszy,nie ma w nich tyle
      pierdół co w angielskim, mam zamiłowanie do tego języka wink).
      • karolajn. Re: Deutsch oder English 17.10.09, 22:11
        Na razie jeszcze czasów ani nic takiego z niemca nie mamy. To dopiero podstawy, a mi już
        się to miesza sciana
      • nickusiowa_112 Deutsch or English 24.11.09, 16:08
        ja lubię oba językismile ale bardziej wolę angielski i chciałabym mieć smykałkę
        do niemieckiego jak do angielskiego.....może to nie na temat, ale nauczycielkę
        z niemieckiego wolę bardziej niż z angielskiego...;psmirk
        • po_prostu_bella hm... 24.11.09, 16:49

ANGIELSKI oczywiście!
          niemieckiego uczylam się 6 lat i nic nie umiem
    • kitty xD 17.10.09, 22:13
      Dla mnie anglik prostszy. Do niemieckiego nie mam głowy. Po 9-ciu latach nauki
      ( co prawda w szkole byli kiepscy nauczyciele) nie powiem po niemiecku tyle co
      po trzech latach nauki angielskiego. Dlatego obecnie uczę się anglika i francuzaxD
    • pauluskaaa Re: Niemiecki czy angielski ?? - który język woli 18.10.09, 07:07
      Zdecydowanie NIEMIECKI! Xd
    • zuzka3 Re: Niemiecki czy angielski ?? - który język woli 18.10.09, 07:17
      Ja osobiście wolę niemiecki serce , znam ten język od dziecka.
      Ale Angielski też lubię, z żadnym z tych języków nie mam problemu.
      • mrowa96 Re: Niemiecki czy angielski ?? - który język woli 23.10.09, 20:35
        anglika < 3 ;p
        niemiecki jest trochę trudny na niskiej jest ;p
    • samotnymotyl Re: Niemiecki czy angielski ?? - który język woli 18.10.09, 08:47
      ja wolę 100 razy angielski smile
      • cytrusia. Re: Niemiecki czy angielski ?? - który język woli 18.10.09, 08:51
        Jasne, że angielski!
    • daylight języki 18.10.09, 08:59
      angielski!! tongue_out
    • kardolina ofc;] 18.10.09, 09:27
      angielski ! kocham ten język ;] nawet trochę bardziej od polskiego xD
      a niemieckiego nienawidze, chociaz sie go nie ucze (jako jedyna kalsa w szkole xD)
      ale tojets strasznie twardy jezyk bllee ;/ xd
      • jane_ . 18.10.09, 10:24
        angielski, bo jest i będzie mi bardziej potrzebny. uczę się od początku podstawówki do teraz, poza tym o wiele wyprzedzam szkołę, która jest w drugiej gimnazjum na etapie 'nice to meet you'.
        z niemieckiego już kompletnie nikt nic nie umie, ja cośtam jeszcze, ale uczę się tylko na zaliczenia. później mi ucieka, bo nie mam do tego głowy. dla mnie to jest bardziej skomplikowane, bo ma jakieś chore struktury i dziwnie składa się literki.

w liceum idę na francuski, jak mnie coś podkusi to rosyjski, byleby nie niemiecki, bo nie dam rady. takie dzikie marzenie to włoski i węgierski, ale niedozrealizowania. ;d
      • jane_ . 18.10.09, 10:24
        angielski, bo jest i będzie mi bardziej potrzebny. uczę się od początku podstawówki do teraz, poza tym o wiele wyprzedzam szkołę, która jest w drugiej gimnazjum na etapie 'nice to meet you'.
        z niemieckiego już kompletnie nikt nic nie umie, ja cośtam jeszcze, ale uczę się tylko na zaliczenia. później mi ucieka, bo nie mam do tego głowy. dla mnie to jest bardziej skomplikowane, bo ma jakieś chore struktury i dziwnie składa się literki.

w liceum idę na francuski, jak mnie coś podkusi to rosyjski, byleby nie niemiecki, bo nie dam rady. takie dzikie marzenie to włoski i węgierski, ale niedozrealizowania. ;d
    • agnes_cerk Re: Niemiecki czy angielski ?? - który język woli 18.10.09, 14:24
      bardziej podoba mi się niemiecki, ale dzielnie uczę się anglika który będzie mi trochę bardziej
      potrzebny no i prostszy jest
    • sandrunka anglik... 18.10.09, 14:25
      shocktak karolajn.
      no ale anglika mamy praktycznie od przedszkola...
    • reden Niemiecki ;D 18.10.09, 14:29
      Wolę niemiecki. Bynajmniej jak na razie. Na razie wszystko umiem, wszystko jest
      dla mnie zrozumiałe i bardzo polubiłam ten język. Zdecydowanie wolę niemiecki od
      angielskiego. Z anglika mam same 3 bo nic z niego nie kapuję xD.
    • rebelde. Re: Niemiecki czy angielski ?? - który język woli 18.10.09, 14:43
      Angol . Niemieckiego nie lubię . Jest trudny i nawet jak długo się uczę słówek , to prawie nic nie zapamietuję uncertain
    • karmel_ Re: Niemiecki czy angielski ?? - który język woli 18.10.09, 14:46
      Ja wolę angielski . ;]
    • kitty16 .. 18.10.09, 14:59
      zdecydowanie angielski (; uwielbiam ten język i wgl lekcje angielskiego ;dd hee
      niemieckiego po prostu nie lubie i na szczescie nie musze narazie sie go uczyc
      • karolajn. Re: .. 18.10.09, 15:39
        a mam pytanie do znawców niemieckiego :
        ile jest czasów w niemcu ? big_grin
        • kaoru_ Re: .. 18.10.09, 15:57
          Niemiecki.
          Angielskiego się uczę od zawsze i się trochę znudziłam xD.
    • monique_93 Re: Niemiecki czy angielski ?? - który język woli 18.10.09, 16:22
      Zdecydowanie angielski... Nie chwaląc się, to całkiem dobrze umiem się nim
      porozumiewać... Nawet z Anglikami. A niemieckiego, chociaż idzie mi tak sobie, po prostu
      nie lubię... Tak "szprechać" to żadna przyjemnośćbig_grin
    • lady_cat angielski. 18.10.09, 16:27
      zdecydowanie angielski.
      wymowa jest fajna i wgl.
      chodzę do klasy z roz.angielskim.
      i go wolę.
      ale niemiecki też nie jest zły.
    • chichrok Re: Niemiecki czy angielski ?? - który język woli 18.10.09, 16:28
      Mam identyczną sytuację jak ty wink
      • karolajn. Re: Niemiecki czy angielski ?? - który język woli 18.10.09, 17:55
        HaHa dokładnie. Ja też nie lubię "szprechać" po niemiecku wink
    • michaelmontana Re: Niemiecki czy angielski ?? - który język woli 18.10.09, 17:59
      ANGIELSKI ;p
      Niemiecki też ale wolę ang ;p
    • elisss92 dojcz ;] 18.10.09, 18:05
      Niemiecki zdecydowanie. też dlatego, że uczę się go 11 lat a ang 4. Jednak w niemieckim masz szyk taki i taki i zawsze tak będzie a w ang do tej osoby dodaje się to do innej tamto, tutaj końcówki. Matko, straszne ;]
    • gabrielle97 Re: Niemiecki czy angielski ?? - który język woli 18.10.09, 18:09
      ja się od 2 klasy podstawówki uczę niemieckiego, a od 4 angielskiego. niemiecki
      mi się spodobał i od 3 lat uczę się go prywatnie, no ale muszę się zgodzić że
      jest trudny, angielski też mi się podoba i bd się go uczyć od 1 klasy gim
      prywatnie.big_grin
      • karolajn. Re: Niemiecki czy angielski ?? - który język woli 18.10.09, 18:13
        a ile jest czasów z niemieckiego ?
        • doomixd A.<3 18.10.09, 18:17
          jasne ze angielski !

;*
        • mweezy Re: Niemiecki czy angielski ?? - który język woli 18.10.09, 18:20
          Wolę Angielski ;D niemiecki jakoś mi się nie podoba. dziwna pisownia , wymowa ,
          dziwny akcent. xD tak przynajmniej ja uważam xd a ja spełniłam swoje marzenie i
          zaczęłam się uczyć francuzkiego big_grin taaak , od 4 klasy chciałam się uczyć i
          zobaczyć francję ; qq
    • sailing Re: Niemiecki czy angielski ?? - który język woli 18.10.09, 18:35
      Oba lubię , ale jednak wole angielski ;D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka