Dodaj do ulubionych

Koleżanka-plotkara...

03.01.10, 12:04
Hey ^^
w klasie mam taką dziewczynę... uwielbia rozpuszczać nieprawdziwe plotki. przed świętami
się rozchorowałam... po kilku dniach nieobecności moja kumpela zadzwoniła do mnie i
powiedziała, że wszyscy myślą że zakochałam się w Oskarze! [ siedzę z nim na angielskim ]
następnego dnia znów do mnie zadzwoniła. Tym razem Dominika [ ta plotkara ] rozpuściła
plotki, że kocham jeszcze innego chłopca ! Gdy przyszłam do szkoły na sprawdzian
próbny, klasa omijała mnie szerokim łukiem! przez to jestem nielubiana i wgl... sad
jak można "zwalczyć" tą Dominikę? co zrobić żeby przestała?
Obserwuj wątek
    • mileey_1ooo Re: Koleżanka-plotkara... 03.01.10, 12:08
      Może idź do pedagoga szkolnego i powiedz że przez nią masz przykrości big_grin Maam nadzieje
      że sie poukłada ;-*
    • molinka Re: Koleżanka-plotkara... 03.01.10, 12:08
      Weź jej coś powiedz że masz już dość jak ona takie nieprawdziwe głupoty opowiada
      i że to wcale nie jest miłe .
    • zuza_12_ Re: Koleżanka-plotkara... 03.01.10, 12:09
      wiem coś o tym uncertain powiedz jej w prost co o niej sądzisz albo ignoruj
    • lovebug Re: Koleżanka-plotkara... 03.01.10, 12:10
      na twoim miejscu, zwalczyłabym tym samym.
      ośmieszyłabym ja przy całej klasie, ale nie plotką. zwykłą prawdą.
      I ty się z nią kolegujesz? O żal. Takie osoby wyśmiewam najczęściej i mówię coś głupiego, i
      dlatego nie tracę znajomych. Takie osoby nie są warte mojej uwagi. A osoby ktore również
      zostały pokrzywdzone np. taki Oskar, to porozmawiaj z nimi szczerze.
      • lovebug Re: Koleżanka-plotkara... 03.01.10, 12:12
        a jak to nie zadziała, zrób rundkę u Pedagoga, piękny efekt gwarantowany, mimo, że
        zostałam nazwana przez dobry miesiąc kapusiem, miałam jakieś tam poparcie innych, a
        potem wszyscy się ode mnie odczepili i zaczęłam być lubiana, że nie dam sobie tak dmuchać.
      • caterina97 Re: Koleżanka-plotkara... 03.01.10, 12:14
        nie koleguję się z nią... powiedziałam jej wprost, żeby przestała... to rozpuściła plotę o tym
        drugim chłopaku... jutro porozmawiam z nią jeszcze raz, bo przez to straciłam kilka
        koleżanek i kolegów także . . . sad
      • dancegirl112 Re: Koleżanka-plotkara... 03.01.10, 12:19
        Też mam podobną dziewczynę w klasie, ale aż tak to nie jest. U mnie ona po prostu
        wszystkich obgaduje..

Na twoim miejscu najpierw pogadałabym z tą dziewczyną, o co jej chodzi i dlaczego aż tak
        cie nie lubi (domyśliłam się, ze cie nie lubi, skoro tak mowila), a jesli tylko to nie pomoże,
        zobaczyłabym jak ona się czuje na twoim miejscu <plotka o niej>..

Moze nie do końca ci pomogłam, sorki, ale nie wiem co zrobić z taką plotkarą. A moze po
        prostu sprobuj się z nią zaprzyjaźnić - moze ona nie jest taka zła?

Powodzenia xD Mam nadzieje że nie bedzie o tobie więcej plotek kiss
      • hejka_auc Re: Koleżanka-plotkara... 05.01.10, 17:12
        Najważniejsze, żebyś nie zniżała się do jej poziomu. To jest zwykłe świństwo, a
        ty zapewne do prosiaków nie należysz. Najlepiej znajdź grupkę, w której
        wytłumaczysz swoją wersję wydarzeń. Albo drugi sposób, nie interesuj się tym.
        Zagadaj do kumpli i kumpelek, np. o zadanie z maty. Gadaj z ludźmi! Jak będziesz
        cicho, to jeszcze bardziej Ci dupe obrobi. Miałam tak samo. Po tygodniu
        zapomnięli. Było tylko- Ze niby ta Ola?! (też 'mój' chłopak <heh>wink
    • bananowedrzewo Re: Koleżanka-plotkara... 03.01.10, 12:13
      Ignoruj ją... Omijaj także szerokim łukiem... Ty wiesz że te nie prawda co ona gada wieć sie nie przejmuj.... A zresztą klasą powinna wiedzieć ze to taka plotkara i gada co popadnie... wiec nie powinni jej wierzyć..Poprostu zostań przy swoich przyjacielach... oni chyba uwierzą ci a nie tej plotkarzeee...
    • julka_18 to chyba proste i logiczne :* ... 03.01.10, 12:15
      też o niej plotkuj! ^ ^
      wymyślaj piekielnie bolące
      plotki. co z tego, że będzie
      cierpieć? dowie się, jak się
      inni czują, jak ona takie
      plotki wymyśla! powiedz
      jednej koleżance, żeby
      powiedziała drugiej itd,
      że powiedziała ci dziew-
      czyna z klasy wyżej
      (bądź niżej - jak wolisz -
      choćby nawet z równoległej -
      byle nie z twojej), że (itd). kiss
      dasz radę! big_grin kwiat
    • ruby_ Re: Koleżanka-plotkara... 03.01.10, 12:19
      przej jedno ucho wpuszczaj, drugie wypuszczaj, a tych na których Ci zależy powiedz jaka
      jest prawda, prosto z mostu spytaj się tej Dominki co do Ciebie ma, i czy sprawiają jej
      przyjemność plotki na twój temat. wink
      • dancegirl112 Re: nie obgaduj jej!! 03.01.10, 12:24
        Jeśli będziesz ją obgadywać, ona tym bardziej będzie ciebie - do niczego takim sposobem
        nie dojdziecie.
        Taak wiem, najpierw pisałam inaczej, ale jak sobie tą sytuacje wyobraziłam...
        Nie obgaduj jej, spróbuj się zaprzyjaźnić, pogadać, tak jakbyś nawet o tych plotkach nie
        wiedziała..
    • stop_it Sprobuj, a podziala :) 03.01.10, 12:20
      znajdz jej najczulszy punkt (dowiedz sie o nim od jej przyjaciolek - mozesz sie z nimi
      zakumplowac zeby info wydobyc), mozesz nawet kilka i pomysl co gdybys byla na jej
      miejscu najbardziej by cie wkurzylo i rozpusc na jej temat plotke (popros twoje kumpele
      zeby rogadywaly kazdemu ta wymyslona plotke niby " ze w tajemnicy i nikt nie moze sie
      dowiedziec" na 100% wszyscy to rozgadaja), a jesli nie chcesz schodzic do jej poziomu to
      poprostu chodz dumnie z zadartym nosem ze zalosne plotki cie nie obchodza i niech twoje
      kumpele chodza z toba - tak zebyscie sie czuly pewnie. aha! i pod zadnym pozorem sie nie
      tlumacz bo to wyglada glupio i bedzie ze sie tlumaczysz z prawdy, poprostu olej ja ;p
      glupia jest i tyle smile
    • megan_ Re: Koleżanka-plotkara... 03.01.10, 12:22
      Ja bym się z nią nie bawiła, tylko podeszłabym i powiedziała prosto w oczy, że
      jest poj_bana. Serio bym tak zrobiła. Gówniara nie będzie rozpuszczała głupich
      plotek. A ludzie z Twojej są naiwni. Niby chodzą razem do klasy, a nie widzą, że
      taka Dominika jest plotkarą.
      • megan_ Re: Koleżanka-plotkara... 03.01.10, 12:30
        Albo wiesz, co? Mam lepszy pomysł. Przy całej klasie powiedz do niej tak:
        "Naprawdę sprawia ci przyjemność rozpuszczania głupich plotek na mój temat?"
        Ciekawe co wtedy odpowie. Pewnie ją zamuruję, ale właśnie o to chodzi. cool
      • colorful Re: Koleżanka-plotkara... 03.01.10, 12:33
        Może rozpuść jakąś plotkę o niej...surprised
        zbuntuj całą klasę....big_grin

Ale takich plotkar to raczej nie zwalcza się tak łatwo... indifferentsciana
        Goog luck piwo
      • caterina97 Re: Koleżanka-plotkara... 03.01.10, 12:34
        Kiedyś byłyśmy przyjaciółkami z Dominiką, ale to się rozwaliło . . . uncertain
        dzięki Wam kiss
        na pewno sobie poradzę i będzie okey kiss
    • oliiviia Re: Koleżanka-plotkara... 03.01.10, 12:43
      Ha.! Ja też mam takie coś w klasie.! Tyle że to chłopak... który zachowuje się jak baba.
      Gada wszystkim że np. w kimś się zabujałam albo jak mnie nie ma jeden dzień to gada że
      jestem w ciąży i rodzę. Ale nikt go nie słucha i jest wszystko ok.
      Nie słuchaj jej. Albo powiedz że ta Twoja koleżanka jest galerianką, nie wie ile to 2*2, no i
      poprostu coś tam wymyśl. Ja tak zrobiłam. Co prawda tamten kolo jeszcze tak robi, ale
      nikt nawet niezauważa że jest on w szkole.
    • light Ostro. 03.01.10, 12:51
      Powiedz, że jest wredną plotkarą, co to obrabia dupy, bo swojego życia nie
      ma! Że jest Ci jej żal, skoro nie ma nic ciekawszego do roboty, tylko bajki
      pisać. Aha i zasugeruj, iz jest najżałośniejszym stworzeniem jakie kiedykolwiek
      spotkałaś.

the end.

Ja bym tak zrobiła.
    • czekoladka Re: Koleżanka-plotkara... 03.01.10, 13:42
      Plotkę zwalczaj... plotką! Ośmieszaj ją, rozpuszczaj plotki o niej. Możesz
      stworzyć taką armię z osób, które nadal cię lubią. Jeżeli to nie będzie dzialać
      to idź do pedagoga, a na pewno ta dziewczyna się odczepi. wink
      • msthic Re: Koleżanka-plotkara... 03.01.10, 13:44
        nie gadać z nią!
        Albo powiedzieć coś w stylu "tobie i tak nie powiem, bo wiem, że wszystko
        rozpuszczasz
        i nie mam do cb zaufania. sory"
      • mileyanddemi Re: Koleżanka-plotkara... 03.01.10, 13:46
        o kurde , moja immienniczka Ta Dominika powiedz do niej bardzo inteligente
        zdanie : jeb się kocie bo dzióra w samolocie ;]
    • zakochana_anka Re: Koleżanka-plotkara... 03.01.10, 13:56
      najlepszym sposobem jest niezważanie na takie plotki ale niestety tansposób nie
      zawsze się udaje polecam ci sposób ktory sama wyprbowałam i używam go nadal:
      wymyśl w domu celną repisote w młodzieżowym stylu i naucz się jej na pamięć
      potem powiedz* ją koleżance i zobaczysz wszyscy sie do ciebie przyłączą (chyba
      że to koleżanka dokucza tylko tobie) a ona będzie się wstydziła prez długi czas!!!

*możesz mowić ją razem z koleżanką/przyjaciółką
    • zakochanaa__ Re: Koleżanka-plotkara... 03.01.10, 14:02
      Dobrze robi ; > xD
    • selgomez97 Re: Koleżanka-plotkara... 04.01.10, 20:25
      Ja bym Ci radziła, abyś porozmawiała z tymi chłopakami, w których się "kochasz".
      Wyjaśnij im, że to nie prawda. Jeśli Ci uwierzą, to będzie (dla mnie) cud, bo moimi kolegami
      z kl. to nie można normalnie rozmawiać.
      Aaa... wracając do porady... potem wyjaśnij kumpelom, to co mówiłaś chłopakom.

Masz szczęście, bo u mnie to są takie kumpele, które... opowiem Ci to:

Do nas od kilku dni chodził taki nowy. Siedziałam pod salą, a one pytają mnie, czy nie chcę
      mieć chłopaka.
      Ja mówię, że nie.
      One podeszły do nowego, i przekształcają to, co ja mówiłam i na odwrót.

Mówiły, że ja niby chce z nim chodzić, a on ze mną. I mi mówiły, że ja chcę z nim
      uprawiać... wiecie co...

Oki. Pozdro i nara!
      • pauliska1212 Re: Koleżanka-plotkara... 05.01.10, 16:39
        Jeżeli jesteś popularna i wygadana to to może podziałać:

Przed lekcją zanim jeszcze przyjdzie nauczyciel, wyjdź z kumpelami na ławke czy coś, żeby
        cię każdy widział i powiedz wszystkim jaka z niej plotkara i wyjaśnij, że wszystko co mówiła
        to bzdura, wyzwyj ją czy coś . cool
        po prostu powiedz całej klasie jak naprawdę jest i to z niej każdy będzie miał polewkę, a nie
        z ciebie . x d

<w mojej klasie się sprawdziło ; )>
        • sysiek4444 x ddd 05.01.10, 16:42
          Tsepnij po ryjku zęby wibijesz i już nic nie powie . <lol2>
          haha . x d nie no żart ...
          Możeeee pauliska ma racje -.-'
    • lolli_pop Re: Koleżanka-plotkara... 05.01.10, 16:54
      Odwdzięcz się tym samymwink Pomoże. Np. ktoś powie, że się zakochałaś, powiedz,
      że on zazdrosnybig_grin
    • aszlej_ Re: ... 05.01.10, 17:04
      o ja , najlepej sie potnij , po plotka że się w kimś zakochalas jest taka raniąca . albo skocz
      na MoŚcIkkq - to takie imoł .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka