12.01.10, 15:24
Ostatni o tym myślałam o aborcji, na początku uważałam, że w niektórych
przypadkach można zastosować aborcję np. gwałt.
Myliłam się. Dla niektórych aborcja to tylko usunięcie dziecka i tyle. Ale to
nie tak, przecież to jest zwykłe zabijanie człowieka, normalnie grozi za to
nawet dożywocie. Taka maleńka istotka, zostaje zabita, a co ona takiego
zrobiła? Serce dziecka zaczyna bić po 6 tygodniach.
Niektórzy nawet nie zastanowią się nad losem dziecka. Dziecko jest rozcinane
za pomocą ostrych narzędzi lub rozpuszczane kwasem.
Takie maleństwo nie ma szans przeżyć, ale w 1977 roku wydarzył się cud. Pewna
kobieta zadecydowała, która była w 7 miesiącu ciąży zadecydowała się na
aborcje. Lekarz "podał" dziecku specjalną tabletkę, która miała za zadanie
poparzyć dziecko wewnętrznie i zewnętrznie, co doprowadziło by do poronienia.
Po 18 godzinach urodziła się zdrowa dziewczynka, ale resztę oglądnijcie sami:

Część
1

Część 2

Piosenka
Obserwuj wątek
    • ash_14 Re: Aborcja 12.01.10, 15:29
      Bardzo proszę-wypowiadajcie się, to ważne !!
    • nearlaify Re: Aborcja 12.01.10, 15:31
      "Zauważyłem że wszyscy, którzy są za aborcją zdążyli się urodzić" .
      To straszne zdanie, ale prawdziwe. Jestem przeciwna aborcji, w każdym przypadku.
      • ash_14 Re: Aborcja 12.01.10, 15:35
        Racja, albo jak ten facet w wywiadzie powiedział, że to jego pasja.
    • kammilla Re: Aborcja 12.01.10, 15:34
      Aborcja to dla mnie coś strasznego i niedopuszczalnego. Ostatecznie mogę zrozumieć
      aborcję przez gwałt, ale nie pochwalam tego i nigdy bym się na coś takiego nie zgodziła.
      Najbardziej denerwujące są dziewczyny i kobiety poddające się aborcji, bo "wpadły". Jeżeli
      ktoś nie jest w stanie utrzymać i wychować dziecka, nie powinien uprawiać seksu,
      ewentualnie powinien pomyśleć o więcej niż jednej metodzie antykoncepcji, bo jak wiemy
      same prezerwatywy lub tabletki itp. mogą zawieść, a jak używa się pary metod, jest
      mniejsze prawdopodobieństwo na zaliczenie wpadki...
      Dla mnie kobieta, która usunęła ciążę jest największym zwyrodnialcem i mam nadzieję że
      takie osoby sumienie będzie gryzło do końca życia. Ja bym nie mogła żyć ze
      świadomością, że ZABIŁAM własne dziecko
      • pamilly Re: Aborcja 12.01.10, 15:57
        Dla mnie zarodek czy zygota to nie jest człowiek,
        nie ma rozwiniętych narządów wewnętrznych ani własnego obiegu krwi,
        "żyje", a właściwie rozwija się tylko dzięki matce.
        Może wyjdę tu na nieczułą, ale wg mnie o aborcjii powinny decydować matki, które same
        lepiej wiedzą jakie rozwiązanie byłoby najlepsze. Nie każdy posiada warunki, w których można
        chowac dziecko, nie każdy jest przygotowany psychicznie na taki obowiązek.
        Także, pozostawiłabym sprawę aborcjii matkom
        • kammilla Re: Aborcja 12.01.10, 16:02
          pamilly a czy dziecko w 9 miesiącu ciąży też według ciebie nie jest człowiekiem?
          No bo przecież też do momentu kiedy będzie w brzuchu matki żyje tylko dzięki niej... ;/ Życie
          rozpoczyna się od poczęcia. Aborcja to jet jedyny temat, w którym zgadzam się z kościołem
          (może nie jedyny,ale jeden z niewielu). A skoro matka nie jest gotowa psychicznie na
          wychowanie dziecka, to niech pomyśli o tym zanim pójdzie na całego i się nie zabezpieczy na
          tyle dobrze by do wpadki nie doszło. Pomyśl jakbyś to ty była na miejscu tego zarodka.
          Chciałabyś aby twoja własna matka wypaliła cię kwasem, albo żeby rozdarto cię jakimiś
          narzędziami? Pomyśl, że ty też kiedyś byłaś takim zarodkiem... Ludzkie życie powinno się
          szanować od samego początku.
          • pamilly Re: Aborcja 12.01.10, 17:09
            Możliwe...
            Zgadzam się, co do tego, iż po 9 miesiącu życia to dziecko można już w pełni nazwać
            dzieckiem. Uważacie to za zabójstwo, coś wbrew prawom kościoła, czy prawom etycznym - ok
            Jednak nie idzie w pełni uchronić nikogo przed niechcianą ciążą i nadal uważam, że to matka
            powinna decydować o swoim dziecku, płodzie, czy jak to tam nazwiemy. Cuda, typu "lekarz
            kazał mi usunąć ciążę, ale się nie zgodziłam i moje dziecko jest zdrowe i takie kochane" jakoś
            do mnie nie przemawiają.
            Może i jestem nieczuła, ale takie moje zdanie. Kościół czy rząd nie powinien za nas w pełni
            decydować.
            • elisss92 Re: Aborcja 12.01.10, 23:08
              jest różnica między usunięciem ciąży we wczesnym stadium rozwoju a w 9 miesiącu. Nauczmy się rodzielać te okresy.
              Osobiście jestem za aborcją na życzenie kobiety. Prawo do usunięcia nie zmusza nikogo do wykonania jej.
        • nearlaify pamilly. 12.01.10, 16:03
          Ty już żyjesz...Ale czy chciałabyś być w sytuacji, kiedy jesteś tak zależna od
          drugiego człowieka, a on chce się Ciebie jak najszybciej pozbyć? Wyrzucić na
          śmietnik, spalić, rozerwać, zmiażdżyć?
          • happysad1 łeee 2 12.01.10, 16:20
            i jeszcze cos . jesli np bylabym w sytuacji ze ktos by mnie przypuscmy zgwalcil
            czy cos to bym to dziecko urodzila a potem oddala do adopcji . Ale nigdy aborcja ;/
      • nearlaify Re: Aborcja 12.01.10, 15:58
        Eh, ten mężczyzna to jakiś demon. Kiedy usłyszałam jak on to nazywa, swoja
        'pasją' zrobiło mi się niedobrze. I nie ma tu różnicy, czy ktoś jest
        katolikiem, prawosławnym, ateistą, bo w każdym wypadku jest to takie samo
        morderstwo.
        • ash_14 Re: Aborcja 12.01.10, 16:02
          Właśnie, a te "Wpadki" to już mnie wkurzają
          • patrycja04053 Re: Aborcja 12.01.10, 16:05
            Może tu nie pasuję, ale co tam tongue_out Nie wiem, czy to prawda, dlatego chcę się spytać, czy
            jeśli dokona się aborcji dziecka, to już nie można mieć dzieci?? indifferent
            • nearlaify Re: Aborcja 12.01.10, 16:07
              Mogą wystąpić takie powikłania. A co, już się przygotowujesz do zabójstwa?
            • ash_14 Re: Aborcja 12.01.10, 16:12
              patrycja04053 napisał(a):

> Może tu nie pasuję, ale co tam tongue_out Nie wiem, czy to prawda, dlatego chcę się sp
              > ytać, czy
              > jeśli dokona się aborcji dziecka, to już nie można mieć dzieci?? indifferent

Jest różnie...wink Czasami mogą wystąpić powikłania, ale czasem nic się nie
              dzieje.
        • mileey_1ooo Re: Aborcja 13.01.10, 13:46
          Masakra .!
          Nie wiem jak można zabijac tak maleńkie dzieciątko !
          To jest masakryczne !!!
      • valerine_ Re: Aborcja 12.01.10, 17:59
        ja bym nie mogła zabić swojego dziecka.
    • ashley_miley Re: Aborcja nie nie... 12.01.10, 16:05
      nie nie nie! aborcja to cos strsznego moje myslenie bylo bardzo bardzo podobne do
      twojego ( do tego co napisalas) ale po obejrzeniu tych filmow oswicilo i osiweci kazdego
      kto to obejrzal ze aborcja to zabijanie bez podstawne zabijanie malego dziecka! angrycrying to
      okropne co powiedziala ,ze np. ten gosciu co robil jej abrocje ma jaką ogromna klinike i nie
      wiem jak to nazwac no jest tych szpitali czy osrdokow bardzo duzo a oni jeszcze maja 70
      milono rocznie ! za co za smierc innej istioty!? i wypowiedz tego mezczyzn : to jego
      pasja/hobby.. jak on to ująl to chore czy tylko mi sie tak zdaje. To tyle dziekuje za
      wypowiedz wink
      • anusxdd Re: Aborcja nie nie... 12.01.10, 16:15
        Aborcja to dla mnie coś strasznego jak mozna zabic wlasne dziecko.??!!
        kiedys na wdż pani pokazala nam jak wyglada dziecko po aborcji. strasznie!! ma podzielane
        rece nogi glowke (nie bede wnikac w szczegoly bo innych to rusza) w zyciu bym sie na
        takie cos nie zgodzila.!!
    • rispekt Re: Aborcja 12.01.10, 16:07
      Hmm, tylko czy kotkowe forum to odpowiednie miejsce do dyskusji na takie tematy?
      Cóż, to, co się dzieje w Stanach jest chore, kobiety w 6 miesiacu mogą usunąc dziecko, co
      jest obrzydliwe i nieludzkie, ale czy mamy prawo kogokolwiek oceniać? Łatwo jest pisać i
      mówic, że "ja nigdy bym czegoś takiego nie zrobiła", ale prawda jest taka, że nikt nie
      potrafi przewidzieć swoich reakcji.
      • kaila. Re: Aborcja 12.01.10, 16:10
        zgadzam się z rispekt. wink
      • nearlaify Re: Aborcja 12.01.10, 16:12
        To, że jest to 'tylko kotkowe forum' niczemu nie przeszkadza. Moim zdaniem
        młodzież trzeba jak najwcześniej uświadamiać.
      • zabax3 Re: Aborcja 12.01.10, 16:20
        jestem przeciwna aborcji przecież to morderstwo!Skoro ''mamusie'' nie chciały
        dziecko to pocą uprawiały seks?;/
        jak się jest gotowym na seks to jest sie gotowym do bycia rodzicem logiczne.
        Przykro jest mi tych dzieci które się nie narodziły ;/
      • twilight_cnie Re: Aborcja 13.01.10, 14:17
        do tej pory nie zadobrze wiedzialam na czym dokladniej polega aborcja wiedzialam
        tylko ze jest to usuniecie niechcianej ciązy
        po przeczytaniu tego zatkalo mnie
        jak mozna takie cos zrobic
        tabletka która rozpusci dziecko?!
        to chore
        • bells379 Re: Aborcja 13.01.10, 14:44
          Rozumiem,że są nie chciane ciąże,ale to już lepiej oddać dziecko do adopcji niż
          zdecydować się na użycie kwasu ...angry
    • lamma aborcja. 12.01.10, 16:11
      ludzie to świnie. ;x
      nie wiem co mam powiedzieć.
      w Chinach, niestety ciągle dochodzi do aborcji, nawet bez zgody matki, gdyż
      oni uważają, że na świecie jest 'za dużo ludzi'.
      nie rozśmieszajcie mnie, aboratorzy, czy jak precyzyjniej - mordercy, zabijają
      niewinnych. to się w głowie nie mieści! świat wymyśla sobie milion innych
      głupich problemów, typu 'nie to mięso' , 'autostrady i stadiony' itd. a
      aborcja jest jednym z najgorszych rzeczy, które wymyślił jakże inteligentny
      człowiek. - . -
      • g_o_s_i_a Re: aborcja. 12.01.10, 18:09
        lamma napisał(a):

> ludzie to świnie. ;x
        > nie wiem co mam powiedzieć.
        > w Chinach, niestety ciągle dochodzi do aborcji, nawet bez zgody matki, gdyż
        > oni uważają, że na świecie jest 'za dużo ludzi'.
        > nie rozśmieszajcie mnie, aboratorzy, czy jak precyzyjniej - mordercy, zabijają
        > niewinnych. to się w głowie nie mieści! świat wymyśla sobie milion innych
        > głupich problemów, typu 'nie to mięso' , 'autostrady i stadiony' itd. a
        > aborcja jest jednym z najgorszych rzeczy, które wymyślił jakże inteligentny
        > człowiek. - . -

Zgadzam się
        • stokroteczka11 Re: aborcja. 12.03.10, 21:58
          aborcja to najgorsze medyczne odkrycie, jakie kiedykolwiek mogło powstać.
          osoby, które wykonują ową aborcję są po prostu mordercami, a matki, które
          zdecydowały się ją wykonać są bezduszne.
      • jd Re: aborcja. 13.01.10, 19:33
        No to co? Lepiej żeby dzieciak umierał z głodu, chorował, spał na śmietnikach??
        W Chinach jest za dużo osób..oni już w tej chwili nie są w stanie zapewnić
        ludziom odpowiednich warunków życia..
    • paulinusia4 . 12.01.10, 16:15
      "Jak widzicie, byłam znienawidzona już od poczęcia, przez tak wielu, ale
      kochana przez jeszcze więcej osób, a w szczególności przez Boga. Jestem jego
      dziewczynką. Nie zadziera się z dziewczynami Boga. Mam znamię na czole, które
      mówi: 'Lepiej bądź dla mnie miły, ponieważ mój Ojciec rządzi światem'." - ta
      wypowiedź szczególnie mnie poruszyła...
    • bad_alex Re: Aborcja 12.01.10, 16:17
      popieram kammila . , dziecko jest dzieckiem dopiero w 3 miesiącu. . moja mam urodziła
      więc sie naczytałam . dopiero wtedy przestaje być zarodkiem , a zaczyna być płodem czyli
      dzieckiem .
      najpierw idzie sie na badania czy dziecko jest zdrowe , [ serce itp , ] , jeżeli u dziecka jest
      jakaś choroba wrodzona , to wtedy lekarze wypisują zgode na aborcję , .
      wiec w takich sytuacjach aborcja nie jest zła . , bo dziecko będąc chore [ czy na zespół
      downa , czy inne wady i upośledzenia mózgu ] będzie się męczyć . , albo jak kobieta
      zostanie zgwałcona i będzie w ciąży z tym facetem . jakbyście sie czuły ?
      nosząc dziecko człowieka ,który cie skrzywdził ? szczególnie kiedy ta kobieta jest młoda ,
      czasem bardzo i nie jest gotowa na ciąze i to jeszcze z gwałtu .
      wg mnie , to wybór kobiet .
      • nearlaify Re: Aborcja 12.01.10, 16:39
        Dziwię Ci się, że skoro Twoja mama niedawno urodziła masz takie poglądy.
        Chciałabyś, żeby Twojego braciszka, siostrzyczkę zabito do 3 miesiąca? Przecież
        "nie jest jeszcze człowiekiem" w takim razie nie byłoby Ci go chyba żal co?
        • bad_alex Re: Aborcja 12.01.10, 17:56
          byłoby .. ale moja mama też źle znosiła to ,że jest w ciąży .
          aborcja pojawiła sie w jej głowie .. , ale wiedziałą ,że potem zostanie to z nią do końca
          życia , bała się różnych rzeczy .. , ale nie była zadowolona ... pamiętam jak przez pierwsze
          miesiące jej ciąży cały czas płakała : c .
          teraz maluch ma dopiero 10 dni .. i szczerze .. , to dobrze ,że nic z tym nie zrobiła .
          mi nie chodziło o to ,żeby zabijać każde dziecko . , ale np .jeżeli ma potem cierpieć ?
          z powodu choroby ? .
          nie wiem .. zależy jak to będzie znosiła matka .
          jeżeli będzie w stanie wychowywać dziecko ,które jest poważnie chore i potrzeba leczenia [
          co sie wiąże z dużymi pieniędzmi , cierpliwością etc ]
      • zabax3 Re: Aborcja 12.01.10, 17:29
        bad_alex czyli 2 miesięczny zarodek można zabić bo nie jest dzieckiem?
        Czyli nie wolno dać mu szansy zeby mogło później kochać, myśleć cieszyć się?
        A gdyby ciebie ktoś tak potraktował ? Gdyby ciebie ktoś zamordował jakbyś była 2
        miesięcznym zarodkiem bo to niby nie jest dziecko?
        chore jest to dla mnie, nigdy nie będę miała szacunku do osób które ulegają
        aborcji i lekarzom którzy je wykonują .;///
    • happysad1 łeee 12.01.10, 16:19
      ja nie wiem i nie rozumiem jak mozna chciec zabic malutka istotke ? przeciez ona
      sie sama nie obroni ! To jest koszmarne tak zabijac dzieci. a najgorsze jest to
      ze to ch boli ! . Koszmaar. Chociaz nie lubie dzieci to nie rozumiem jak tak
      mozna ! ;/
      • ash_14 Re: łeee 12.01.10, 16:28
        Ja się ostatnio zastanawiałam, czy lepiej nie zobaczyć w ogóle świata, czy mieć
        jakąś chorobę. Najlepszym przykładem była ta kobieta, która miała wadę móżgu, a
        teraz jak sama powiedziała: "Stoję tu, może trochę koślawo..."
    • gwiazdka_14 Aborcja 12.01.10, 16:29
      To musiał być naprawdę cud!!!
    • czekoladka96 Re: Aborcja 12.01.10, 16:49
      ten temat zawsze będzie doprowadzał do kłutni jedni uważają że to chore drudzy że
      kobieta powinna decydować sama o sobie moim zdaniem można usunąć dziecko wtedy
      kiedy np. doszło do gwałtu bo sama nie chciałabym wychowywać dziecka nie wiedząc
      nawet co to za człowiek
    • kardolina Re: Aborcja 12.01.10, 17:48
      no cóż.
      ja uważam, iż aborcja jest dobra w kilku przypadkach.
      jeżeli kobiecie grozi w przypadku ciąży śmierc (jest chora etc), w wyniku
      gwałtu, jezeli smierc grozi w wypadku urodzenia i kobiecie i dziecku.

no i dla mnie zarodek, który nie jest jeszcze płodem, to nie dziecko.
      • bad_alex Re: Aborcja 12.01.10, 17:57
        popieram .
        własnie o tym wcześniej napisałam .
    • kicia3 Re: Aborcja 12.01.10, 19:09
      To jest okropne. Jak tak można zrobić własnemu dziecku. To jest morderstwo. Jak by sie kogoś na ulicy zamordowało to by sie poszło do więzienia, a jak sie morduje nienarodzone to wolno i ludziom sie wydaje że tak można. W wielu krajach to jest legalne nie powinno być. crying
    • gorzka ; d 12.01.10, 19:29
      Dobijacie mnie -.-
      Wymądrzcie się jak jakieś Matki Terasy ; x
      Skąd wiecie jak byście zrobiły gdy byście same były w ciąży, np.taraz.
      Nie sądzę byście były wystarczająco dojrzałe by wychować dziecko,
      skoro same tak naprawdę jeszcze nimi jesteście ; /
      • zabax3 Re: ; d 12.01.10, 21:22
        zawsze dziecko można oddać ,od razu po urodzeniu.;x
        • pauliska1212 Re: ; d 12.01.10, 23:16
          aborcja jest nie ok, ale w przypadku gwałtu to rozumiem podjęcie takiej decyzji.
          No wyobraźcie sobie np, że jednastolatka została zgwałcona i zaszła w ciąże. Postawcie się
          na miejscu takiej dziewczyny, ma spieprzone całe życie i tyle, bo musi wychowywać
          dziecko .

Ale mega mnie dobijają dziewczyny, które najpierw robią to bez zabezpieczeń podczas gdy
          teraz non stop się o tym mówi, a potem ubolewają jakie to one są nieszczęśliwe, bo zaszły
          w niechcianą ciążę. ; - /
          • nearlaify Gorzka 13.01.10, 07:28
            Bo ja w przeciwieństwie do niektórych nie zamierzam uprawiać seksu w wieku nastu
            lat i gdyby 'zdarzyła się wpadka' mieć 'spieprzone życie'. Proste nie?
            Poza tym, gdyby już takowa sytuacja się zdarzyła wierzę, że moja rodzina
            pomogłaby mi się z tym uprać i przez to przejść. Bez udziału aborcji!!

P.S. Wolę udawać Matkę Teresę, bo jej zachowanie jest przynajmniej godne
            naśladowania. A nie jak niektórzy, siedzieć na dupie w ciepłym fotelu i
            krytykować innych.
      • yuitza Re: ; d 13.03.10, 11:33
        Gdybym została np. zgwałcona, nigdy nie podjęłabym się aborcji. To wg mnie jest
        zabójstwo, okrutne zabójstwo. To dziecko NIC nikomu nie zrobiło, a już chcą je
        niszczyć. W takim wypadku urodziłabym dziecko, ale je oddała do adopcji.

Gorzka, a co TY byś zrobiła? Zabiłabyś WŁASNE dziecko?

"> Wymądrzcie się jak jakieś Matki Terasy ; x"
        A wiesz chociaż co ona robiła? Czy tylko rzucasz słowa na wiatr? ;]
    • sonia321 Re: Aborcja 13.01.10, 11:10
      Uważam że kobieta może decydować o swoim życiu i ona wie najlepiej czy jest w
      stanie wychować to dziecko i zapewnić mu opiekę i miłość. Aborcja powinna być
      dozwolona.
    • ladyyxd Re: Aborcja 13.01.10, 13:38
      to jest cud.
      ta kobieta jest szczęściarą.
      a ten facet powiedział że aborcja to jego pasja..
      to tak jakby powiedział, że lubi zabijać.
      lubi zabijać dzieci.
      mam nadzieję, że wie co mówił.

a co do aborcji..
      aborcja grozi też bezpłodnością.
      tzn. że nie można mieć dzieci.
      jakbym była w wieku 17 lat w ciąży,
      to nie dokonałabym aborcji.
      to zabójstwo.
      wiem, że trudno by było wychowywać dziecko.
      ale trzeba podjąć ryzyko.
      dużo matek mówi, że cudownie jest nią być.
      nawet te młode.

• ladyyxd Re: Aborcja 13.01.10, 15:07
        ta kobieta powiedziała też do swojej matki że nie jest jej.
        tylko chrystusa.
        to prawda.
        gdyby nie chrystus nie było by jej.

tak powiedziała prawda?
    • lady_cat aborcja . 13.01.10, 14:07
      dzieki tobie zmieniłam zdanie na temat aborcji .
      tez myślałam, ze jak gwałt to aborcja jest dobra .
      ale, myliłam się. to cud, ze ona przeżyła .
      trzeba mieć serce z kamienia, by pozwolic
      na smierć swojego dziecka, chociaż nienarodzonego . . .

a te matki, mam nadzieję, że kiedys przejżą na oczy .
      bo zabicie kogoś nie jest tylko karą w więzieniu,
      ale przedewszystkim cięzkim grzechem. x d.
      • britneyxd Re: aborcja . 13.01.10, 14:33
        w żadnym wypadku nie zgdziłabum się na aborcje!
        nigdy!
    • olgx straszne. 13.01.10, 14:31
      To jest coś strasznego! nie wiem jak tak można! jeju. Policja czy ktoś powinien
      się naprawde tym zająć, a nie że w tv mówią że ludzie beda karani za aborcje a
      jednak to sobie olewają.
    • lady_em Re: Aborcja 13.01.10, 14:43
      Aborcji mówię stanowcze: NIE. Dziecko można urodzić i oddać je do adopcji. Równie dobrze zaraz po narodzinach można by je utopić albo pokroić. Na to samo wychodzi -,-
      Ewentualnie w sytuacjach mega ciężkich - gdy 10-latka została zgwałcona przez ojca. Rzeczywiście, poród dla 10-latki mógłby być strasznie ciężkim przeżyciem, czasem awykonalnym. W tym przypadku ewentualnie jestem za, ale najlepiej w momencie, gdy dziecko się jeszcze nie zaczęło w pełni rozwijać.

Wiersz o aborcji.
      Czytałyście?
    • beauty12 Re: Aborcja 13.01.10, 15:40
      Okropne
      • carolin Re: Aborcja 13.01.10, 15:52
        Oczywiście jestem przeciwna aborcji. Jeśli bym zaszła w ciąże w wieku 17 lat nie
        usunęłabym dziecka. Nawet jak jakiś głupi chłopak by mi groził zerwaniem
        sciana Nawet jeśli jest to zarodek to i tak pozbawiasz życia drugiemu
        człowiekowi. Jest to koszmarny sposób "pozbywania" się dziecka. O wiele,wiele
        lepsza byłaby adopcja.
        • xxewelkaxx Re: Aborcja 13.01.10, 17:03
          Już lepiej urodzić i oddać dziecko do adpocji, jak już trzeba.
          • mweezy Re: Aborcja 13.01.10, 17:18
            jeśli matka koniecznie chce się pozbyć tego dziecka, to owszem. niech pozwoli je
            usunąć, ale wcześnie, a nie kiedy np. zaczyna już mu bić serduszko. chociaż wg
            mnie już lepiej urodzić i oddać dziecko do adopcji. ale jeśli to dziecko źle się
            rozwija i lekarze wiedzą że będzie w jakiś sposób niepełnosprawne to może lepiej
            żeby nie cierpiało? i je usunąć? eh.
            nie mam pojęcia.
    • the_best Re: Aborcja 13.01.10, 19:04
      aborcja to najgorszy czyn jaki może popełnić
      kobieta jak i lekarz .

kiedy do dzieciątka zbliżają się szczypce
      w miarę możliwości ucieka w głąb matki ,
      wyobrażacie sobie ?
      próbuje chronić się w matce, która skazała go
      na śmierć przez rozcięcie , zmiażdżenie.

kobiety które się na toś tak niemoralnego zdecydują ,
      powinny być wykluczane z normalnego środowiska,
      odizolowane , by swymi strajkami, protestami
      o 'wolność ' kobiet nie namówiły
      innych dziewczyn do takiego czynu !!!!
      • the_best Re: Aborcja 13.01.10, 19:09
        sorry , ale żeby nie było wątpliwości,
        aborcja (w jakimkolwiek rozwoju płodu) = zabójstwo

popatrzcie może się przekonacie
        https://republika.pl/blog_uf_3958676/5236206/tr/aborcja.jpg
        https://evcom.blog.iwoman.pl/i/blog/users/68/files/Image/aborcja3.jpg
        https://ateista.org/img/posts/07.2006/aborcja-profanacja.jpg

ktoś ma jeszcze wątpliwości ?
    • kingul33 Re: Aborcja 13.01.10, 19:19
      Cóż... to bardzo trudny temat... ja osobiście jestem przeciw aborcji. Skoro
      dziewczyna uprawiała seks, to znaczy, że liczyła się z konsekwencjami. I przede
      wszystkim powinna się zabezpieczyć. A nie... najpierw idą na całego, a potem
      lamentują, jakie to one biedne bo wpadły. Tak samo kiedy kobieta jest chora, jak
      na przykład szanowna pani Alicja Tysiąc. Przecież do jasnej cholery wiedziała,
      że jest chora! Powinna uważać, a nie. Najpierw się wybzyka, a później leci do
      kliniki, i zabija niczemu niewinną istotkę.
      Natomiast mam inne zdanie, jeżeli chodzi o gwałt. Bo gdy taka 12-13 latka
      zostanie zgwałcona, to nie dość, że zostanie jej uraz psychiczny na całe życie,
      to jeszcze nosi w sobie dziecko potwora, który ją skrzywdził. Uważam, że wtedy
      dziewczyna ma prawo usunąć, bo poród dla tak młodej dziewczyny jest niewątpliwie
      okropnym przeżyciem. W tym przypadku nie jest niczemu winna, nie chciała tego
      stosunku... ja nie wiem, co zrobiłabym w takiej sytuacji, ale na pewno
      zastanawiałabym się, co z takiego dziecka wyrośnie. Ja mam skrzywiony tok
      myślenia, ale pewnie bałabym się, że odziedziczy w genach te złe cechy, bo tym
      człowieku, który to zrobił. A jeżeli miałabym usuwać, to na pewno w tym czasie,
      kiedy dziecku jeszcze nie bije serce.
      Natomiast jeżeli bym zgodziła się na seks, uprawiała go dobrowolnie(czyli z
      chłopakiem, który coś dla mnie znaczy) nigdy nie usunęłabym dziecka, ani nie
      oddała go do adopcji. U mnie seks idzie w parze z miłością, więc jak mogłabym
      nie kochać dziecka chłopaka, którego kocham?
      Wczoraj w szkole dowiedziałam się, że jedna dziewczyna z równoległej
      klasy(niespełna 15 lat) podejrzewa, że jest w ciąży, i jeżeli jest zamierza
      usunąć(w Norwegii to całkowicie legalne). Na początku bardziej zastanawiałam się
      bardziej nad tym, jak w tym wieku można seks uprawiać... ale później skupiłam
      się na tym, co ona chce zrobić. Myślałam o tym cały dzień, i tak się przejęłam,
      że dzisiaj jestem chora.
      Wiem, głupie dziecko ze mniesmile
      • the_best Re: Aborcja 13.01.10, 19:35
        kingul33
        'ale na pewno
        zastanawiałabym się, co z takiego dziecka wyrośnie. Ja mam skrzywiony tok
        myślenia, ale pewnie bałabym się, że odziedziczy w genach te złe cechy, bo tym
        człowieku, który to zrobił.'

sorry ale w wielu przypadkach
        gwałty, czy inne zboczenia biorą się z
        patologicznego domu z jakim został wychowany napastnik.
        to od ciebie zależałoby czy dziecko miałoby
        normalny dom i kochającą matkę ,
        można też oddać dziecko do adopcji
        tuż po tym jak sie urodzi ,
        wiele par nie może mieć dzieci.

dlaczego od razu zabijać ? ?
        • jd Re: Aborcja 13.01.10, 19:42
          Można by było na ten temat rozmawiać i rozmawiać! Ale i tak aborcja będzie i nic
          tego nie zmieni... może być zabroniona a i tak znajdą się lekarze którzy
          prywatnie będą to robić..Takie jest życie...
    • bouche2 Re: Aborcja 13.01.10, 19:39
      ja jestem za, jeżeli ciąża pochodzi z gwałtu, albo na przykład jest pewność, że
      dziecko urodzi się chore. Wtedy okej, ale jak laska daje pupki tam i tu, na lewo
      i prawo, a potem chce aborcji to chyba coś nie ten ;x
      • zabax3 Re: Aborcja 13.01.10, 19:55
        po tym co pokazała the_best jestem jeszcze bardziej przeciwna aborcji , przecież
        to chore zeby zabić osóbkę która sama się bronić nie możeuncertain
    • caroliin jezu . 13.01.10, 19:44
      pamilly jesteś bezduszna . taka jest prawda .
      tylko bóg może decydować o tym kiedy umrzemy . .
      a na moje za zabicie takiego maleństwa powinno się dostawać dożywocie , albo
      krzesło
      tak wiem to jest sprzeczne z tym co napisałam powyżej .
      ale co te maleństwo zawiniło ?
      tak jak w przypadku tej kobiety . . to przecież nie jej wina że jej matka to
      gó...ara która nie myślała o konsekwencjach współżycia . .
      no a jeżeli już się stało to nawet gdy nie miała warunków zawsze są domy dziecka
      . .
      prawda jest taka że nastoletnie mamy to zwykłe gó...ary myślące o czubku
      własnego nosa .
      boją się pokazać w szkole z brzuchem , boją się powiedzieć rodzicom więc
      najlepiej dziecko usunąć .
      nawet jeżeli te małe istotki jeszcze nic nie czują . . przecież niedługo będą
      czuły . .

ogółem przeraziło mnie to co ta kobieta mówiła , że do 2002 roku gdy dziecko
      przeżyło po prostu pozwalano mu się udusić . boże przecież tak postępują bestie
      a nie ludzie .
      a ten facet , zabijanie płodu to jego pasja . widać że psychiczny dupek i tyle .

przepraszam za słownictwo , ale . . cóż po prostu ludzie to nie zwierzęta więc
      nie powinniśmy tak jak niektóre gatunki zabijać swoich dzieci . .
      • bgirl Re: jezu . 12.03.10, 20:53
        "Zauważyłem, że wszyscy, którzy popierają aborcję, zdążyli się już urodzić"
        Ronald Reagan

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka