malinowoo 12.01.10, 18:05 Była kiedys w mojej szkole taka pani z ob i ona mowila,ze powinno sobie co miesiac badac piersi, pare dni po okresie. NO wiec...Czy badacie sobie same piersi co miesiac? Jak był juz taki watek to sorki ;] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
goga14 Re: Troche intymne pytanie ;] 12.01.10, 18:20 do mnie do GIMPLA ma taka babka przyjechać i nas uczyć jak wykryś raka piersi .[czy cos w tym stylu xD] .. i jak będę umiała no to zobacze .xD najlepiej jak czujesz cos w piersiach [np. bardzo cie bolom albo cos .] . no to zwierzyć się mamie .xD Odpowiedz Link Zgłoś
malinowoo Re: Troche intymne pytanie ;] 12.01.10, 19:13 ona nam dala taka sztuczna piers xd i jak sie ja macalo to bylo czuć takiego guza. i mowila ze mamy sobie badac piersi co miesiac. Odpowiedz Link Zgłoś
sysiek4444 Re: Troche intymne pytanie ;] 12.01.10, 19:18 <lol3> mwahahahahaa padam x ddd ja nic nie wiem . ; O Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatekxd Też to miałam w sQl 12.01.10, 19:36 Też była ta pani u nas i też mieliśmy o tych guzach... Szczerze mówiąc to ja sobie nie sprawdzam, bo chyba się boję Wiem, że to głupie, ale mam stersa jakoś to sprawdzać... Odpowiedz Link Zgłoś
gazowa Re: Też to miałam w sQl 12.01.10, 19:41 nie sprawdzam -.- nie chce mi się Odpowiedz Link Zgłoś
koralowa Re: Troche intymne pytanie ;] 12.01.10, 19:44 `.Eyy noo. Na raka piersi chorują bardziej dojżałe kobiety xd. Nie nastolatki ! (chyba, ze czegoś nie wiem o.0) Odpowiedz Link Zgłoś
sysiek4444 POmogę ci . x d 12.01.10, 21:16 Właśnie coś mi sie przypomniało. x dd W kilku gazetach pisało że na raka piersi chorują kobiety powyżej 30 , 40 roku życia . ; >> Odpowiedz Link Zgłoś
britneyxd a ja.. 13.01.10, 16:47 się boję... nic tam nie będę sprawdzać... jak mam umrzeć to umrę, bezstresowo ;p Odpowiedz Link Zgłoś
malinowoo Re: a ja.. 13.01.10, 18:15 Nam ta kobieta powiedziala, ze juz mozemy zachorowac Oo Odpowiedz Link Zgłoś
vivienne. Re: a ja.. 13.01.10, 18:19 tak jak dziewczynom wyżej , wydaje mi się , że na raka piersi nie chorują powszechnie nastolatki . ale badać się trzeba , to rutyna , której trzeba się nauczyć i tyle . Odpowiedz Link Zgłoś
dulab. Re: Troche intymne pytanie ;] 13.01.10, 18:18 Kiedyś trzeba to zrobić : ). Odpowiedz Link Zgłoś
justaga Re: Troche intymne pytanie ;] 13.01.10, 18:20 właśnie se sprawdziłam . i chyba mnie bolą . . . Odpowiedz Link Zgłoś
malinowoo Re: . 13.01.10, 18:44 Wydaje mi się, że tak... Badając swoje piersi raz w miesiącu po pewnym czasie tak dobrze znana jest ich budowa, że jakakolwiek zmiana może być łatwo rozpoznawalna. Używając palców można rozpoznać zmiany wielkości grochu. Badanie jest szybkie i proste - dzięki niemu jesteście w stanie uratować własne piersi. Sprawdzaj swoje piersi zaraz po krwawieniu miesięcznym, każdego miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
the_best Re: Troche intymne pytanie ;] 13.01.10, 18:40 nie badam , tylko mierze czy urosły nie no joke nie badam , bo w naszym wieku nie choruje się na raka piersi . Odpowiedz Link Zgłoś
nearlaify Jasne, że się choruje. 13.01.10, 18:43 Może nie jest to tak częste jak u dorosłych kobiet, ale dopada także nastolatki. Każda dziewczyna powinna się badać, niezależnie od tego ile ma lat. (nie wliczam do tego 10 latek i poniżej ;d) Odpowiedz Link Zgłoś
marilyn2296 Re: Troche intymne pytanie ;] 20.01.10, 15:45 nie, nie badam sobie ee. biustu.xd Odpowiedz Link Zgłoś
dulce12_rbd Re: Troche intymne pytanie ;] 20.01.10, 15:50 Nie, nie badam i jeszcze nie umarłam xd Odpowiedz Link Zgłoś
heyyeah Re: Troche intymne pytanie ;] 20.01.10, 19:50 Trochę was zdziwię- koleżanka mojej kuzynki (2 gim.) poszła na takie badanie do lekarza, okazało się… Że ma raka. Na szczęście dostacznie szybko go wykryli i dziewczyna już wyzdrowiała… Odpowiedz Link Zgłoś
pimpusia Re: Troche intymne pytanie ;] 20.01.10, 21:42 oo maatkoo heyyah to straszne ja bym nie chciala miec w tym wieku raka piersi. no ale hmmm ja tam narazie nie sprawdzam... Odpowiedz Link Zgłoś
karmel_ Re: Troche intymne pytanie ;] 20.01.10, 21:45 Nie , nie sprawdzam , jeszcze jestem na to za młoda. Chodź w przyszłości bedzie trzeba , żeby potem nie było nieodwracalnych szkód. : 3 Odpowiedz Link Zgłoś
heyyeah Re: Troche intymne pytanie ;] 22.01.10, 01:35 Wiem pimpusiu, od tego czasu wszystkie dziewczyny z jej klasy się badają… Odpowiedz Link Zgłoś