emila 17.01.10, 22:17 Teraz u mnie zaczynają się ferie, no i się trochę nudzę. Znacie jakąś fajną książkę do przeczytania??? Z góry dzięki emila Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mweezy Re: Książka 17.01.10, 22:32 z tego co widzę w profilu, masz 10 lat... cóż ja mogę ci polecić. *myśli* książki Roalda Dahla. Odpowiedz Link Zgłoś
demilovato213 Re: Książka 18.01.10, 07:46 To Harry Potter i Książę Półkrwi,Opowieści z Narni i Pełnia Odpowiedz Link Zgłoś
olkajot Re: Książka 18.01.10, 11:16 mweezy ja jestem od niej starsza o dwa lata i co z tego, że ma 10 lat myślisz, że ona czyta Muminki ?? Co za ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś
rudejestwredne Re: Książka 17.01.10, 23:02 Może te co podam nie są przygodowe ale bardzoo wciągają; )) ''Igrzyska Smierci'' ''Szeptem'' hmm... jesli ni czytalas to przeczytaj Sage Zmierzchu; )) mimo, ze tyle osob ja krytykuje, ja od poczaktu ja bardzoo lubię; )). Odpowiedz Link Zgłoś
piratka13 Re: Książka 18.01.10, 08:11 kocham sage Zmierzch jeśli to już czytałaś to może Intruz? ! ;] Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia_x33 Re: Książka 18.01.10, 10:01 Zdecydowanie "Atramentowe serce" ! Polecam jest super i szybko sie w nią wciagnęłam. A jak ją skończysz to czytaj dalszy ciąg tej trylogi. Odpowiedz Link Zgłoś
zaza_ Re: Książka 18.01.10, 09:42 Felix, Net i Nika polecam jest naprawde super...XD Odpowiedz Link Zgłoś
zaza_ Re: Książka 18.01.10, 09:44 a i moze jeszcze Naznaczona ksiązka o wampirach ale nie jest to kopia zmierzchu przedstawia wampiry w zupełnie innym swietle XD Odpowiedz Link Zgłoś
vanella Re: Książka 17.01.10, 22:24 Zależy jakiego gatunku książek szukasz. Jeżeli coś bardziej w stylu SF to polecam Naznaczoną(dziś skończyłam czytać i wciąż jestem po urokiem , "Klan Wilczycy" czy też Wilka-takie przynajmniej są moje klimaty względem powieści. Jeśli jednak szukasz typowych książek dla nastolatek czy też "romansidła" to mogą się sprawdzić serie: "Plotkara", "nie dla mamy nie dla taty, lecz dla każdej małolaty"(krótkie są, ale świetne), czy też książki Kate Brian. Mam nadzieję, że pomogłam Odpowiedz Link Zgłoś
rock_twilight Re: Książka. ;) 17.01.10, 22:30 Oo, tak! Na ferie polecam Naznaczoną. Super książka. ; d O mrocznej tematyce, polecam również książkę Wampiry z Morganville. <33. Odpowiedz Link Zgłoś
g_o_s_i_a Re: Książka 17.01.10, 22:29 Intruz jest elo na całego, ewentualnie saga zmierzch, ale pewnie to już czytałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy Re: Książka 17.01.10, 22:34 Plotkara? dzień dobry, ona z tego co widzę ma 1O lat -,- Odpowiedz Link Zgłoś
emila Re: Książka 17.01.10, 22:34 Fakt mam 10 lat, ale książki dla nastolatek lubię czytać Odpowiedz Link Zgłoś
papcia18 Re: Książka 17.01.10, 22:35 ja polecam ,,trylogię Dary anioła" w którą wchodzą trzy książki : *Miasto kości *Miasto popiołów *Miasto szkła(nie ma jeszcze oficjalnego tłumaczenia, będzie na wiosnę ) książka zaje*ista ,ale niestety szybko ją się czyta (ja ,,miasto kości " przeczytałam w dwa dni) Odpowiedz Link Zgłoś
asiulkaa_96 Re: Książka 17.01.10, 22:48 wszystko co wiem o miłości,magiczny pech,top modelka,dziewczyna Ameryki,zanim umrę,przewodnik po chłopakach,idealny chłopak,coraz mniej milczenia,zakochana chirliderka,plotkara,dzieci z dworca zoo,pamiętnik narkomanki,ćpun,cała saga zmierzchu...to są takie książki dla nastolatek Odpowiedz Link Zgłoś
olgx idol nastolatek 17.01.10, 23:01 ja wlasnie zaczelam ją czytac, bo mi tez sie zaczely ferie. Odpowiedz Link Zgłoś
msthic Re: idol nastolatek 17.01.10, 23:12 ja skończyłam czytać "sekretnik" i jest całkiem fajny ;p [ma 3 części] teraz też zastanawiam się co przeczytać, ale ciekawa jestem jaki jest pamiętnik nastolatki więc może poczyta się ;d Odpowiedz Link Zgłoś
dulce12_rbd Re: idol nastolatek 17.01.10, 23:14 "Naznaczona", "Proroctwo sióstr", eee "Miłość od pierwszego kliknięcia", "Dziewczyna na każdy dzień".. Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy >.< 17.01.10, 23:15 a no tak, przecież teraz i dziewięciolatki latają z tapetą na twarzy i czytają bravo, zapomniałabym >,< Odpowiedz Link Zgłoś
dulce12_rbd Re: mweezy 17.01.10, 23:26 Wyluzuj dziewczyna się tylko o książki pyta ! Może czytać co chce choćby miała 6 lat. ! Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy Re: mweezy 17.01.10, 23:32 dulce, czytałaś plotkarę ? ; > no właśnie. to chyba nie jest odpowiednia lektura dla dziesięciolatki ? ; > chociaż oczywiście ja jej nic nie karzę, niech czyta sobie co chce, ja jedynie radzę poza tym ja jestem spokojna. za to ty zaczynasz nadużywać wykrzykników. Odpowiedz Link Zgłoś
dulce12_rbd Re: mweezy, helou 17.01.10, 23:39 Spoko, nie mam zamiaru się kłócić..;> Czytałam Plotkarę, ale jeżeli mama jej nie zabrania no to the end jeżeli chodzi o temat. -------------- Tak wykrzykniki to moja wada. ;D Za dużo ich w moich wypowiedziach coś jeszcze ?? Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy ... 18.01.10, 11:28 nie uważasz że takie książki są nieodpowiednie dla dziewczynek w jej wieku ? kiedy czytałaś Plotkarę? może kiedy miałaś 8 lat, co? dobra, nieważne. nie no, ludzie, przerażacie mnie. dulce, nie nic. nie analizuję bynajmniej twoich wszystkich wypowiedzi, i szczerze mówiąc nie mam ochoty. zapewne bym jeszcze coś znalazła, ale sobie odpuszczę. słit ;3 Odpowiedz Link Zgłoś
dulce12_rbd Re: ...mweezy 18.01.10, 13:56 Nie, nie jak miałam 8 tylko jak miałam 12. ;D Dziewczynka może na Plotkarę za mała, ale Mikołajka se może poczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
violetlady Re: Książka 18.01.10, 06:36 emila napisał(a): > Teraz u mnie zaczynają się ferie, no i się trochę nudzę. > Znacie jakąś fajną książkę do przeczytania??? > Z góry dzięki > emila Emila, ja założyłam temat o książce " Bez Przebaczenia" Agnieszki Lingas - Łoniewskiej, sama przeczytałam z ciekawości, ale od pierwszych stron zakochałam się w tej książce, a dodatkowy plus ma u mnie jeszcze za to, że potrafi zaskakiwać i nic w niej nie jest takie oczywiste Odpowiedz Link Zgłoś
kate. Re: Książka 18.01.10, 06:51 Cóż na ferie polecam " Serie Pośredniczka" Meg Cabot. Świetnie pisze i w ogóle. Jeśli urzekły cię książki typu zmierzch czy Potter koniecznie musisz tą przeczytać. Co prawda napisała ona jeszcze serię" Pamiętnik Księżniczki", ale moim zdaniem najlepsza jest " Pośredniczka" x] Odpowiedz Link Zgłoś
annie__ Re: Książka 18.01.10, 06:59 Nie wiem może Mama kaśka ja i gangsterzy Seria Ulyyses Moore Nie wiem ogl to ja wolę ksiażki o narkotykach ; p Odpowiedz Link Zgłoś
anotherdrama Re: Książka 18.01.10, 08:37 Ja Ci polecam książkę " Przygody Robinsona Kruzoe ". Może przeczytaj sobie jakąś z lektur np. " Opowieści z Narnii ". Odpowiedz Link Zgłoś
violet_ Re: Książka 18.01.10, 09:08 laura lippman - to, co ukryte, agata christie - zło czai się wszędzie. <3 Odpowiedz Link Zgłoś
asiuniaxd Kliknij ;} 18.01.10, 11:05 wichrowe wzgorza ale jak masz 10lat to niewiem czyto ksiazka dla ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
virginkaa Re: Książka 18.01.10, 09:36 Polecam cały cykl : Pośredniczka. 1cz. Kraina cienia. 2cz. 9 klucz 3cz. Kraksa w górach 4cz. Najczarniejsza godzina 5cz. Nawiedzony 6cz. Czwarty wymiar O czym to jest ? hm... o dziewczynie Suzie która z New York przenosi się do Słonecznej Kalifornido domu w którym umarł Jesse . Najprzystojniejszy chłopak , dziewczyna widzi go jak wszystkie duchy na ziemi , pomaga im przejść do nieba. No i tam walczy w 4 cz. z kobietą która zabia Jesse-go itd. Kocham tą książkę ! Odpowiedz Link Zgłoś
gabusiarbd Re: Książka 18.01.10, 10:03 Wiess cio ja Ci polecam książke pod tytułem "Nigdy nie mów nigdy".Przeczytaj sobie naprawdę warto* Odpowiedz Link Zgłoś
crezyyy Re: Książka 18.01.10, 10:41 emila napisał(a): > Teraz u mnie zaczynają się ferie, no i się trochę nudzę. > Znacie jakąś fajną książkę do przeczytania??? > Z góry dzięki > emila Dziewczyno !!! No może i wolisz ksiązki ale jak ja ci zazdroszcze. Ty masz już ferie a ja jeszcze tydzień do sql. Ty zamiast czytac ksiązek to w zimniejsze dni opatul sie szalikiem, włóż czapkę i rękawiczki i ruszaj z koleżankami na basen lub lodowisko, a jeżeli nie macie idz z kumpelami na miasto..^^ Odpowiedz Link Zgłoś
vansi Re: Książka 18.01.10, 10:57 Witaj w klubie! Też mam już ferie i dzisiaj skończyłam 8 część pamiętnika księżniczki,ale to chyba ci nie bedzie pasować patrząc na twój wiek,ale zamiast tego polecam ci Pamiętnik Nastolatki lub sage Zmierzchu(wiem to już chyba wszyscy czytali) Odpowiedz Link Zgłoś
miasto15kosci Re: Książka 18.01.10, 12:25 za naznaczoną sie nie bierz mysle ze jestes troche za młodA JKA BYM ci poleciła sen lisa mcmann, albo miasto kosci Odpowiedz Link Zgłoś
emila Re: Książka 18.01.10, 13:22 Ten Pamiętnik Nastolatki wydaje mi się ciekawy.... Dzięki dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
vamtherina Re: Książka 18.01.10, 16:15 'Ssij , mała , ssij' 'Pamiętniki wampirów' 'Naznaczona' 'Wywiad z wampirem' 'Martwy aż do zmroku' 'Zabójcze ciało' Odpowiedz Link Zgłoś
inna_hot Re: Książka 18.01.10, 16:33 Intruz - Stephanie Mayer albo Ćpun - Burgess Melvin Odpowiedz Link Zgłoś
gaba97 Re: Książka 18.01.10, 16:39 moja siostra mówiła że ,,Naznaczona" jest fajna ja nie wiem może...a nie, jednak nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka Re: Książka 18.01.10, 16:48 Hmm... ja mogę Tobie polecić serię "Dary aniola" (w skład wchodza: Miasto kości, Miasto Popiolów, Miasto szkola) Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka Re: Książka 18.01.10, 16:54 czekoladka napisał(a): > Hmm... ja mogę Tobie polecić serię "Dary anioła" (w skład wchodzą: Miasto kości > , > Miasto Popiołów, Miasto Szkła) Sorry za literówkę Odpowiedz Link Zgłoś
sweet...ash Re: Książka 18.01.10, 16:59 ' Ala Makota . Pamiętnik sfrustrowanej nastolatki. ' najlepiej część 1 i 2 , świetne ! Odpowiedz Link Zgłoś
heyyeah DULCE?! 18.01.10, 22:09 Do dupy jasnej, czy to ty Kara?!?!?!?! Bo jak nie to czytasz takie książki jak ona I ja, nawet tą ODE MNIE. Nie no, to ty Kara, prawda?! Odpowiedz Link Zgłoś