pocahontas 19.01.10, 15:09 Hej!!! Mam pytanie... czy ktoś z was czytał ''Sagę o Ludziach Lodu'' ??? Słyszałam, że jest fajna. Ale niektórzy mają inne zdanie. Jeżeli ktoś czytał, to bardzo proszę o opinie na jej temat książki. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hejka_auc ... 19.01.10, 15:17 Czytałam, i szybko skończyłam... Nie że skończyłam, ale miałam dosyć! Sama erotyka było coś takiego ''a potem rozpiął mi gorset, położył gdzieś tam i zaczął mnie całować'' - coś takiego było, tyle że ona to całe opisywała... Takie coś, to połowa książki, więc - nie dla mnie! Ale bez tego, początek był fajny Odpowiedz Link Zgłoś
paulinusia4 Re: ''Saga o Ludziach Lodu'' 19.01.10, 17:27 Ktoś mi polecił, przeczytałam i nie żałuję c: Zacznij czytać, jak ci się nie będzie podobać to trudno. Zawsze możesz przestać... Odpowiedz Link Zgłoś
razorlina Bardzo lubię:) 21.07.10, 08:46 Przeczytałam wszystkie 47 części i muszę przyznać że najbardziej podobały mi się Skrzydła Kruka(20 cześć?)... po prostu zarąbisty Tom!! bardzo całą sagę polecam to przez nią i przez Harrego pottera zaczęłam w ogóle sięgać po książki! Odpowiedz Link Zgłoś
i_loff_nick Re: ''Saga o Ludziach Lodu'' 19.01.10, 17:37 Nie czytałam, podobno fajna xd Odpowiedz Link Zgłoś
patrichia_ Re: ''Saga o Ludziach Lodu'' 21.01.10, 20:00 Przeczytałam wszystkie tomy w bardzo krótkim czasie. I powiem jedno: są wspaniałe. Jeśli lubisz powieści, gdzie opisywana jest czarna magia powiązana z miłością i domieszką horroru, to ta książka jest dla Ciebie! To prawda, że pojawia się w niej dużo momentów erotycznych, ale to, moim zdaniem, jeden z jej wielu plusów. Uważam, że Margit Sandemo, to jedna z najlepszych pisarek! Bardzo ją cenię i jeśli masz taką możliwość, to gorąco polecam, byś przeczytała, jak powstały tomy "Sagi o Ludziach Lodu". Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
heartbeats Re: ''Saga o Ludziach Lodu'' 21.01.10, 20:18 czytałam dość dawno, nawet przypadła mi do gustu. polecam wam przeczytanie książek Bjørnstjerne Bjørnsona - może nie podobna tematyka, ale z tego samego kraju, szczególnie polecam "Dziewczę ze słonecznego wzgórza" Odpowiedz Link Zgłoś
emciaaa Re: ''Saga o Ludziach Lodu'' 21.01.10, 20:24 ja przeczytałam cała sage . i moim zdaniem jest rewelacyjna . polecam Odpowiedz Link Zgłoś
kate. Re: ''Saga o Ludziach Lodu'' 22.01.10, 08:55 Przeczytałam, ale jakoś mnie nie urzekła, po pierwszym tomie skapitulowałam x] Więc wypowiadać się zbytnio na ten temat nie będę x] Odpowiedz Link Zgłoś
tunia.18 Re: ''Saga o Ludziach Lodu'' 22.01.10, 08:42 pierwszy raz słyszę,ale może przeczytam Odpowiedz Link Zgłoś
polcia_25 Re: ''Saga o Ludziach Lodu'' 26.01.10, 18:50 Hi. To jest super saga. Szybko się czyta (jedna książka pół dnia mi zajmuje) . W sadze jest 47 części, a ja jestem teraz na 13, przeczytam wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
zabax3 Re: ''Saga o Ludziach Lodu'' 27.01.10, 12:47 przeczytałam. polecam! Czytałam jedną ksiażke na dzień, czyta sie lekko .Ksiażka jest piękna i wzruszająca. Odpowiedz Link Zgłoś
irmelin Re: ''Saga o Ludziach Lodu'' 20.07.10, 17:33 Właśnie w tym momencie czytam 20 część.Te książki są po prostu niesamowite ! Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
tenshi . 20.07.10, 22:04 ja przeczytałam kawałek pierwszego tomu i nie powiem, ale może być ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
skejciaraa.xd Re: ''Saga o Ludziach Lodu'' 20.07.10, 22:17 niestety nie czytałam tego . ;X ale po tytule zapowiada się dość ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
stella. Re: ''Saga o Ludziach Lodu'' 21.07.10, 12:05 Właśnie zaczynam czytać, podobno fajne. : D Odpowiedz Link Zgłoś
slipknot. Re: ''Saga o Ludziach Lodu'' 21.07.10, 12:31 Zacznijmy, że to nie jedna a 47 książek.:-p I są to raczej opowieści o miłości, chociaż nie wszystkie. Ja uwielbiam tą sagę, może dlatego, że nie dzieje się w tych czasach. Jestem przy dwudziestej ;-d Odpowiedz Link Zgłoś
kaley033 Re: ''Saga o Ludziach Lodu'' 22.07.10, 14:02 czytałam. Niedawno skończyłam ostatni tom. Naprawdę świetne książki. Polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
oldtimesakexd Re: ''Saga o Ludziach Lodu'' 22.07.10, 20:40 Zaliczana jest do literatury fantastycznej, zawiera jednak w sobie elementy innych gatunków, zwłaszcza romansu i horroru.. Cos co mnie kreci xD Odpowiedz Link Zgłoś
nogare Re: ''Saga o Ludziach Lodu'' 06.08.10, 12:57 kocham to!!!! może troszeczkę zboczone ale to nic w porównianiu z innymi współczesnymi książkami takimi jak naznaczona np...jak na razie czytam 20 część ale moja mama w młodości ( ^^) przeczytała wszystkie części....jak na razie moimi ulubienicami są: Sol, Cecylia, Ingrid, Shira i Elisabet... Odpowiedz Link Zgłoś
makenna_ Re: ''Saga o Ludziach Lodu'' 06.08.10, 23:46 Czytałam 1 tom , ale zrezygnowałam. Jakoś mi się nie podobała. Wydawała mi się nudna, bo akcja się tak wlecze. Może dlatego jest tyle tomów Odpowiedz Link Zgłoś