martysia_53 21.01.10, 09:30 Hej Mam pytanie. Mam zamiar nauczyć się grać na pianinie od nowego roku szkolnego. No i czy trudno jest się nauczyć jeżeli ma się pojęcie o nutach i interwałach i innych rzeczach (wokal, gitara) ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lullabys Re: Pianino ! 21.01.10, 09:55 Nie jest źle Ja gram dopiero rok, a coś tam już umiem zagrać ;P a zaczynałam od 0 Więc do dzieła A gra na pianinie naprawdę odpręża Odpowiedz Link Zgłoś
trufla Re: Pianino ! 21.01.10, 09:59 Sama gram na flecie poprzecznym i pianinie. Na pianinie obowiązują dwa klucze basowy i wiolinowy, a dla kogoś kto zna tylko wiolinowy to dodatkowa praca. Ale jak trafisz na fajnego nauczyciela to telekcje nie będą jakąś tam udręką. Naprawdę fajnie! Odpowiedz Link Zgłoś
lullabys Re: Pianino ! 21.01.10, 10:03 Kiedyś chciałam zacząć grać na gitarze, ale nie wychodziło Podziwiam tych co umieją na niej grać. Dla mnie gitara to czarna magia Odpowiedz Link Zgłoś
razzo nie. 21.01.10, 17:42 gra na pianinie jest megaprosta. ;d a jak znasz nuty, interwały itt. to nie będziesz miała problemów. c; ale ; oczywiście nie przy utworach, które gra się w dwunastej klasie. ;d od takich radzę nie zaczynać. ;x Odpowiedz Link Zgłoś
weleka Re: Pianino ! 22.01.10, 12:11 Jak umiesz nuty to nie jest trudno się nauczyć Ja chodziłam przez 6 lat do szkoły muzycznej i naprawdę polecam naukę gry na jakim kolwiek instrumencie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś