Dodaj do ulubionych

Łyżwy ;)

23.01.10, 21:02
Hej.. Mam do Was takie pytanie : Czy trudno nauczyć się jeździć na łyżwach ? big_grin

Chciałam iść na lodowisko ale nie umiem jeździć.uncertain Boje się, że złamie sobie
nogę itp. sciana
Czy na łyżwach jeździ się tak samo jak na rolkach ? Bo na rolkach umiem więc...
Proszę piszcie ! kisskissserce
Obserwuj wątek
    • misia_147 Re: Łyżwy ;) 23.01.10, 21:05
      Proszę ! Zależy mi na dużej liczbie odpowiedzi big_grinbig_grin kiss serce
    • misia_147 Re: Proszę ;) 23.01.10, 21:05
      Proszę ! Zależy mi na dużej liczbie odpowiedzi big_grinbig_grin kiss serce
      • igusiaaa Re: Proszę ;) 23.01.10, 21:09
        Ja jeżdżę na łyżwach i na rolkach...
        Po wejściu na lód nie czułam się zbyt pewnie, ale po chwili jeździło się całkiem
        przyjemnie...
        Jest trochę inaczej, ale jakiś większych trudności nie miałam ;]
        Polecam...
      • gaba97 Re: Proszę ;) 23.01.10, 21:10
        Nie wiem... też nie umiem jeździć ale byłam kilka razy to nawet nie było tak
        trudno się nauczyć
        często lądowałam na tyłku wink
        • jd Re: Proszę ;) 23.01.10, 21:19
          Ja na rolkach to kiedyś śmigałam..a jak weszłam na lód... ;x Od bandy w ogóle
          nie odeszłam.. po jakiś 5 wypadach na lodowisko jakoś zaczęłam "jeździć" i ani
          razu się nie przewróciłam!! big_grin
    • mandy_jonas Re: Łyżwy ;) 23.01.10, 21:16
      Tak samo się jeździ, albo może nawet lepiej;] Ja rok temu nie umiałam jeździć na
      rolkach, więc na łyżwach też kompletnie mi nie wychodziło. A teraz już w miarę
      umiem się poruszać na obu;>

No przynajmniej co pięć sekund nie zaliczam gleby;DD
      • esmecullen Re: Łyżwy ;) 23.01.10, 21:21
        Na łyżwach trochę trudniej złapać równowagęsmile... Ale jak jeździsz na rolkach
        dość dobrze to nie powinnaś mieć większych problemów.
      • any13x !!! 26.01.10, 11:52
        jesli potrafisz jezdzic na rolkach to na łyżwach też bd umieć;D W tamtym roku
        pojochałam 1 raz na łyzwy i weszłam na lodowisko i pocinałam ;D Bo umiałam na
        rolkach
    • malinowa.lady Re: Łyżwy ;) 23.01.10, 21:22
      Ja osobiście nie przepdam za łyżwami, kiedyś złamałam rękę w skutek upadku. Od tamtej
      pory nie chadzam na lodo big_grin Moi znajomi chodzą, ale ja się po prostu boję, że znowu mi
      się coś stanie tongue_out Na rolkach też nie umiem jeździć, chociaz takowe posiadam, więc Ci nie
      pomogę smile
      • misia_147 Re: Łyżwy ;) 23.01.10, 21:28
        Tak na rolkach jeżdżę dobrze big_grin smile Mam nadzieję, że sobie nic na łyżwach nie
        złamię. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi kissserceserce
        • kasiekk2 Re: Łyżwy ;) 23.01.10, 21:36
          Jeżeli dobrze jeździsz na rolkach to nie bedziesz miała problemów. xd
          ajj . A ja kosiam na rolkach jeździć . <3
          • nata10 Re: Łyżwy ;) 25.01.10, 12:44
            nie jeździłam nigdy na rolkach ale na łyżwach lubie jeżdzić jak weszłam pierwszy raz też
            dobrze nie było ale 2-3 razy pojechałam i już umiałam jeżdzić więc się nie bój to nic złego
            nawet jak się upadniesuspicioussuspicioussuspicious
    • marcelinkaa ;_ 23.01.10, 21:48

do niedawna martwiłam sie tak jak ty, bo nie wiedziałam czy umiem jezdzic na
      łyzwach ale jak pierwszy raz weszłam na lodowisko to poprostu sie zdziwiłam ze
      tak łatwo sie jeżdzi tak łatwo jak na rolkach,i za pierwszym razem na
      lodowisku wcale sie nie wywróciłamsmilebyło super lepiej niz na rolkach wiec
      bardzo polecam ci łyżwy ,nie masz sie czego bac<<<łatwizna>>kissbig_grin
    • inka_love_nick Re: Łyżwy ;) 23.01.10, 21:51
      ja już nie pamiętam nauczyłam się jueździć jak miałam 5 lat teraz mam 14
    • emila Re: Łyżwy ;) 23.01.10, 22:21
      Tak samo jak na rolkachsmile
      • angela3545 Re: Łyżwy ;) 24.01.10, 12:25
        prawie tak samo jak na rolkach

na lodowisku jest bardziej slisko(wiem ze to lodowisko ale niektórym wydaje sie ze jest tak samo )
    • shitty_kitty :) 23.01.10, 22:23
      Spoko nie takie trudne.Mnie koleżanka uczyła.Za pierwszym razem było trochę
      upadków itp.Z racji tego,że za pierwszym razem jak byłam na lodowisku to długo
      trenowałam to za drugim razem jak poszłam to już dobrze jeździłam wink
    • karoleczka Re: Łyżwy ;) 23.01.10, 22:37
      Jeżeli na rolkach umiesz jeździć to spokojnie na łyżwach też sobie poradzisz smirk
    • katsuumi_17 Re: Łyżwy ;) 24.01.10, 13:20
      Według mnie jest to bardzo podobne, z tym, że na lyżwach czujesz się na początku mniej
      pewnie, niż na rolkach. Bo masz śliski grunt pod nogami, to logiczne. Jednak jak już chwilę
      pojeździsz, przyzwyczaisz się i śmigasz tak, jak na rokach wink
    • princessm Re: Łyżwy ;) 24.01.10, 17:05
      jak się umie jeździć na rolkach (lub łyżworolkach) to łyżwy są łatwizną. tylko
      wiadomo że zmienia się podłoże po którym się jeździ
    • elliot Łyżwy 24.01.10, 17:57
      nie powiem ci dokładnie bo sama na łyżwach nie jeżdżę i też nie wiem czy mam iść
      na lodowisko. ale myślę, że nie będzie tak źle. tzn. nie będzie tak, że od razu
      będziesz mistrzynią, ale nauczysz się więc don't worry ;D
      • minaslia Re: Łyżwy 24.01.10, 20:14
        nie bój się! Ja gdy pierwszy raz stanęłam na lodzie to się wywaliłam xD łatwo
        się jeździ idź na łyżwy bo potem będziesz żałować, że nie byłaś!
    • akwarelka Re: Łyżwy ;) 25.01.10, 19:23
      Ja umiem jeździć na łyżwach. nawet uczyłam się na jazdę figurową. Posłuchaj
      jeżdżenie na rolkach opiera się na tych samych zasadach co jazda na łyżwach. Na
      początku wywalisz się parę razy ale to nic strasznego, każdy to przechodzi, bo
      nikt nie jest mistrzem od razu smile A jeśli boisz się złamanej nogi to zakładaj
      hokejówki i będzie dużo bezpieczniej smirk Nauczysz się. Trzymam kciuki.big_grinwinksmirk
    • twilight_6 Re: Łyżwy ;) 25.01.10, 22:44
      na łyżwach jak na rolkach ;p
      ja kocham nawet bardziej łyżwy niż rolki!!
      to jest boskie ;*
      kocham jeżdzić na łyżwach wink)
      • aguskaa_ Re: Łyżwy ;) 26.01.10, 11:49
        jeździłam kilka razy na łyżwach. ;]
        jest prawie tak samo, jak na rolkach.
        czyli świetnie i wgl fajna zabawa. ;D
    • ania357 Re: Łyżwy ;) 29.01.10, 20:28
      Łatwo się nauczyć, ale to nie to samo co rolki big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka