julka_18 c ; 03.05.10, 14:40 to jest żalowe =,= ja bym na przykład nigdy nie założyła chusty w kwiaty, bo jest modna. jest ohydna. nie założę jej i już! a noszę trampki, rurki, t-shirty ze sklepów Croppa, House czy O-Zone, bo po prostu mi się podobają i dobrze się w nich czuję. a takich modnych szpanerów, to ja po prostu wyśmiewam. xd Odpowiedz Link Zgłoś
jonas_lover Emm... Cóż.... ;D 03.05.10, 14:52 No więc tak... Ubieram się modnie, dlatego, że mi się te ubrania podobają, np. uwielbiam rurki, wkurza mnie jak w szerokich spodniach mi nogawki latają. I czasami śmieję się na całe gardło, nie potrafię się opanować, jak mnie coś rozśmieszy Fakt, niektórzy się popisują, szpanują itp, ale przecież można na to nie zwracać uwagi i kiedy takich ludzi bedziesz ignorować, pozbędziesz się problemu, że to Cię wkurza Odpowiedz Link Zgłoś
nysiek Re: Emm... Cóż.... ;D 03.05.10, 15:33 heh no ja też wolę spodnie przylegające do nóg ( takie typu dzwony odpadają ) Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia554 Re: Markowi ludzie. 03.05.10, 15:21 Jeśli chodzi o przykład ludzi, jaki podała autorka wątku to rzeczywiście bardzo nie lubię osób, które szpanują ciuchami. Z drugiej strony nie widzę nic złego w tym, że ktoś ma te ciuchy z tzw. 'lepszych sklepów' oczywiście jeśli się nimi nie chwali. Niektórych po prostu na takie rzeczy stać, więc dlaczego nie mieliby ich kupować? Tak więc nie lubię osób, które szpanują, ale jeśli mają markowe ciuchy, a nie chwalą się nimi to w ogóle mi to nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
lwica7 Re: Markowi ludzie. 03.05.10, 15:26 ja lubię czsem poszpnować. ale nie kosztem nnych. i wgl. ale fajniej jest jak ludzie zakładają bluzkę bo im sie podoba a nie dlatego bo jest modna. i nikt nie powinien się śmiać z tego że ktos nie ma modnych butów. to właśnie wyróżnia tą osobę. a jakby byla moda na chodzinie ze skarpetkami na głowie. to też kazdy by je zakladał.? wątpie. moja opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
autre Re: Markowi ludzie. 03.05.10, 15:36 U mnie w szkole nie ma takich osób, które szpanują swoimi markowymi ubraniami. Tylko jeśli się jakaś dziewczyna spyta koleżanki gdzie kupiła ten - np. - śliczny płaszczyk, większość odpowiada, ze w jakimś firmowym sklepie typu KaaphAhl albo nie wiem co. Owszem, przyznaje się, m.in w mojej szafie jest 98% firmowych ubrań i noszę markowe tenisówki, ale się tym nie chwalę, bo czuje się jak głupia rozkapryszona księżniczka. czyli tak jak moja tzw. przyjaciółka. Odpowiedz Link Zgłoś
nysiek Re: Markowi ludzie. 03.05.10, 15:32 Ja noszę ciuchy które mi się podobają, nie muszą być z h&m, croppa lub jakiejś innej PRO firmy. Mam koleżankę, która należy do grupy takich szpanerów, równa z błotem każdego kto słucha muzyki która jest starsza niż pół roku i nie nosi niczego co jest nie modne. Tacy ludzie jak ona robią to tylko dlatego żeby się w pewien sposób dowartościować bo np mają jakieś problemy ( w domu, z chłopakiem, nie znajdują zrozumienia u bliskich lub coś w tym stylu ), czyli - chcą się pokazać przed innymi z tej dobrej strony, chodzi o noszenie super ciuchów z h&m, słuchanie muzyki która jest na topie, kupowanie tego co podoba się innym a nie samej sobie. ..ja po prostu takich ludzi nie trawię ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
ferro Re: Markowi ludzie. 03.05.10, 15:32 A najciekawsze jest to, że jedna na milion osoba nie szpanuje, a na kotku nie ma tych 99999 osób. Za niedługo nam populacji braknie haha Odpowiedz Link Zgłoś
izoolka Re: Markowi ludzie. 03.05.10, 15:42 ja mam coś takiego że np lubie mieć fajny telefon bo z takim sie dobrze czuje..niektórym telefon jest potrzebny tylko do dzwonienia a innym nie..myśle że jeśli chodzi o ciuchy to każda z nas by chciała mieć jakiś fajny modny ciuch..i to że ktoś ma kase to nie znaczy że ma sie ubierać gorzej od innych ale jeśli kpi z innych i ich wysmiewa że są gorzej ubrani to już niewporzo jes ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
duuumi Re: Markowi ludzie. 03.05.10, 15:52 Ja mam np iPhone'a, ale nie kupiłam go dla tak zwanego lansu. Po prostu, bardzo mi sie podoba ten telefon no i kocham firme apple. Niektore osoby, ktore prawdopodobnie mi zazdroszcza, wszczynaja jakies ploty, ze ja dla szpanu z takim telefonem chodze. A to nie jest prawda. Tak samo jest z ciuchami. Ja lubie miec je oryginalne. Np. buty z nike itp. Nie robie tego dla lansu,. po prostu lepiej sie czuje. Nikt nie musi patrzec na moje buty, jezeli komus nie odpowiadaja. Sa osoby, które poprostu garddza rzeczami niemarkowymi. Ja taka nie jestem, bo mam kilka rzeczy z rynku, czy second handu. Wiec zgodze sie z toba, nienawidze osob, ktore robia wszystko dla szpanu, moge stwierdzic ze do nich nie naleze. Odpowiedz Link Zgłoś
tajedyna Re: Markowi ludzie. 03.05.10, 15:47 Ja sama ubieram się marko, ale nie dlatego żeby poszpanować czy śmiać się na całe osiedle, lubię takie ubrania i wogóle. Mnie też wkurza jak ktoś się głośno śmieje .Nie wiem ale mi nic do tego xd. Odpowiedz Link Zgłoś
olacja12 klik ;D 03.05.10, 15:49 Nie wszytkie osoby takie są ja nie ubieram się arkowo od czasu do czasu może mam jakieś buty nike albo coś ... ale nie lubię się nimi chwalić ... Odpowiedz Link Zgłoś
mari86 Re: Markowi ludzie. 03.05.10, 16:05 Ja po prostu lubię modę. Ubieram się markowo, owszem, ale często kupuję ciuchy w lumpeksach i w zwykłych sklepach ) W lumpeksach są fajne i tanie ciuchy, które można ewentualnie przerobić. ) A, że ktoś się śmieje, to co z tego ? Odpowiedz Link Zgłoś
collage Re: Markowi ludzie. 03.05.10, 16:11 markowość mnie przerasta ze względu na to, że jak coś jest markowe to jest modne. Odpowiedz Link Zgłoś
roxanne noszę markowe 03.05.10, 16:13 mieszkam w dużym mieście, mam możliwość i kupuję ciuchy markowe typu ZARA, Bershka, Stradivarius, Oysho, Pull & Bear, H&M i Benetton rzadziej, no i jak jest "święto lasu" to wchodzę do Peek & Cloppenburg No i jak jeżdżę do Wrocławia to New Look Do lumpka nie chodzę, mimo wszystko muszę się wybrać bo ponoć jest parę takich, gdzie można znaleźć naprawdę niezłe ciuchy. Wiem bo widzę co czasem noszą moje koleżanki i w życiu nie pomyślałabym że to są rzeczy z Lumpka. Odpowiedz Link Zgłoś
elmosia96 Re: Markowi ludzie. 03.05.10, 16:21 Emm , może trochę nalezę do takich markowych , bo część szafy mam z markowych sklepów , ale to o człowieku nic złego nie znaczy ... Bo każdy może się ubierać gdzie chce i w co mu się podoba ... Odpowiedz Link Zgłoś
najaranazyciem wejdzcie ! do informacji waszej ; ] 03.05.10, 16:31 ej skoro mam kasę i coś jest serio cooleśne , to czemu mam tego nie kupić ? strarsi nie dają mi kieszonkowego nie wiem na piwko czy na cos tylko na ciuchy i lepiej jest chyba wydać tą kasę na ciuchy niz na fajki , a ja jaram , ale mniejsza . To w czym problem ? + mam chodzić jak szmelc ? a wgl. to powiem jedno to , że droższe nie znaczy LEPSZE ! ale akurat ja mam same markowe ;/ . i ludzie sie krzywo patrzą . jak ktoś ma coś do mojego w wątku to niech pisze Nż ! najarana życiem . inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
nysiek Do nż :D 03.05.10, 20:18 no dobrze, fajnie że masz markowe ciuchy, sęk w tym czy chwalisz się nimi przed znajomymi i wyśmiewasz każdego kto Ci powie : ' eh a ja mam ciuchy z lumpexu' . szczerze mówiąc to ja do lumpexu nie zaglądam zbyt często bo nie lubię używanych ubrań, jednak połowa mojej garderoby nie koniecznie pochodzi z h&m. ..i to nie dlatego że nie mam kasy, żeby tam kupować, tylko dlatego że są gównianej jakości. Kiedyś kupiłam tam bluzkę, po 3 praniach na materiale pojawiły się grudki, z leginsami było podobnie, o bluzie to już nie wspomnę, zrobiła się szorstka jak papier ścierny. Moje koleżanki ( niektóre ) miały podobnie. Moje ulubione rurki pochodzą właśnie z lumpexu pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
najaranazyciem Re: Do nysiek :D 05.05.10, 15:29 a więc nie nie chwalę się tym . i nie wyśmiewam jak ktoś chodzi ubrany , bo wiem , że nie każdy zarabia 10 tys . mies. akurat moi tyle nie zarabiają , ale spoko .: ) a teraz podam przykład nie oceniaj książki po okładce ; inaczej . dziewicami są wszystkie laski , co ?! , bo przecież każdy człowiek się wyśmiewa ze stylu ubierania innego |<br /> Odpowiedz Link Zgłoś
majcia24xd Re: Markowi ludzie. 03.05.10, 16:34 mam taką dziewczynę w klasie i ma strasznego bzika na punkcie ciuchów z Zary. Uważa ze wszystkie ubrania które nie zostały kupione w żadnym drogim sklepie, to nadają się na wysypisko śmieci,a mnie strasznie to denerwuje Odpowiedz Link Zgłoś
jabluszko Re: Markowi ludzie. 03.05.10, 16:37 Przeciwko samemu noszeniu markowych ciuchów nie mam nic przeciwko, to nie byłby problem - jak kogoś stać i chce na to wydawać pieniądze to proszę bardzo! Niektórzy mogą nosić markowe ciuchy i się nimi nie popisywac i wtedy jest ok. A jak zaczynają gadać ile to oni wydają,a ostatnio usłyszałam, jak jakaś dziewczyna nachalnie wypytywała się jakie sklepy ktoś-tam lubi i jak to ona często tam jeździ. Prawdę mówiąc to i tak już się do takich sytuacji przyzwyczaiłam Niektórzy po prostu nie mogą wytrzymać chwili bez oglądania się, obkręcania demonstrując nowy ciuch... Wiecie o co mi chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
aivelen dzieci adidasa. 03.05.10, 16:58 Nie osądza sie wszystkich po tym co noszą. Jak ktos ma ochotę sie ubierać markowo i jest fajny, to co mnie to obchodzi? niestety przeważnie dzieci adidasa mają zbyt wysokiem mniemanie o sobie. trudno, jkaoś przezyję brak ich towarzystwa, bo po prostu ( nie wszyscy ale czasami) są nudni. tak samo jak nudni są ci ktorzy ubierają sie na targach i w lumpeksach. nie ocenia sie ludzi po ubiorze ( ci co tak robią nic dla mnie nie znacza, to po prostu niewarci uwagi lanserzy i głupie emokidy). i nie mow ze nigdy sobie nic markowego nie kupiłas bo nie uwierze. jakos dziwne mi sie wydaje, zeby ludzie kupowali rzeczy ktore im sie nie podobają. może nie znam świata Odpowiedz Link Zgłoś
thespragniona Jasne, że kupiłam. 03.05.10, 20:04 Często chodzę ubrana markowo, bo w Anglii raczej nie ma niemarkowych rzeczy. Ale bez przesady Odpowiedz Link Zgłoś
krytyczka Re: Jasne, że kupiłam. 03.05.10, 23:25 Ojć, nie wiem czy wiesz, ale przed chwilą zaszpanowałaś. Anglia, mmm marzenia każdej ściętej głowy. Fajne uczucie pochwalić się, że mieszka się w Anglii, co? Tak właśnie myślę. Odpowiedz Link Zgłoś
noveen Re: Markowi ludzie. 03.05.10, 17:05 Nie cierpię wręcz takich ludzi.! Wszystkie dziewczyny wyglądają tak samo, jakby zeszły z taśmy produkcyjnej, a moi zdaniem trzeba mieć własny styl, być sobą. Jasne, sama kupuję w sieciówkach takich jak np.H&M, ale nie szpanuję, staram się tak dobierać ciuchy i dodatki, żeby nie wyglądać jak większość. Chętnie kupuję też w second-handach, często można tam znaleźć prawdziwe perełki . Oczywiście trzeba brać pod uwagę jakość ubrań, chociaż te ,,markowe'' nie zawsze są lepsze! Jednak ,,szpanerom'' nie chodzi o jakość, ani nawet o styl, oni chcą po prostu powiedzieć ile wydali na dany ciuch, a im więcej, tym lepiej. Włożą na siebie największą szmatę byle móc pochwalić się metką. Cóż więcej mogę powiedzieć?? Tacy ludzie niestety istnieją i istnieć będą, ale nie możemy się nimi przejmować, a już tym bardziej nie czuć się gorszym przez jakiegoś banana Odpowiedz Link Zgłoś
donkaax33 Re: Markowi ludzie. 03.05.10, 17:11 ŻAl oni mnie zawsze wkurzają i zawsze będą to że ktos nie ma kasy na ciuchy i ubiera sie w tańszych ciuchach to nie znaczy ze są biedni czy cos .... oni właśnie tak ludzi odbierają wystarczy ze dziś np ja ubiore sie w markowe ciuchy i unich jestem fajna dzis ale jutro jak ubiore nie markowy ciuch juz sie nie odzywaja ja poprostu nie trawie takich ludzi >: ( Odpowiedz Link Zgłoś
karolinax3 : / 03.05.10, 17:17 mnie też to wkurza. a najgorsze jeszcze jest to jak tacy ludzie myślą ,że są dzięki temu lepsi. ;| ja bym mogła przyjaźni się z osobą która byłaby biedna i miałaby ciuchy choćby i od kogoś. ważne jaka ta osoba byłaby w środku.Okej,luzie lubią markowe ciuchy,ale bez przesady.Bez szpanu. Odpowiedz Link Zgłoś
krock11 Re: Markowi ludzie. 03.05.10, 17:17 ja lubię się tak ubierac ale nie ubieram sie w najdroższych sklepach i nie zachowuje sie w taki szczeniacki sposob po prostu twierdze ze trampki sa wygodne a rurki zaje***te Odpowiedz Link Zgłoś
jeeina128 ehh...marka;) 03.05.10, 17:35 Ja lubie szpanować np. mieć buty z dużym logiem adidasa albo koszulke gdzie widac że ona jest np. z nike . Ale nie zachowuje się tak jak ty to opisałaś , nie chwale sie , a jak ktoś powie że fajne to sie ciesze i odpowiadam "dzięki". Ale mimo wszystko kupuję tylko markowe rzeczy , nie żebym była bogata , nie kupuję za często ale jak już to lepsze i przyznam że czuje się lepiej jak mam coś markowego. Odpowiedz Link Zgłoś
thespragniona Re: ehh...marka;) 03.05.10, 20:06 Markowe rzeczy są wygodniejsze i trwalsze - fakt. I również się cieszę, jak komuś się podoba moja bluzka czy spodnie. W końcu, po co mamy żyć? Odpowiedz Link Zgłoś
krytyczka Re: ehh...marka;) 03.05.10, 23:27 Chcę zamknąć już kotka i iść spać, o ale kurczę jak czytam twoje posty to po prostu nie potrafię się opanować aby czegokolwiek nie dopisać. Po pierwsze. Rzeczy markowe często są pięć razy bardziej nietrwałe od tych markowych, chociażby patrząc na h&m chociaż czy nie wiem czy to wielka marka. tam są po prostu szmaty. No właśnie, w końcu po co mamy żyć? Odpowiedz Link Zgłoś
oostarstrackoo Re: Markowi ludzie. 03.05.10, 17:49 No dokładnie. Mam w klasie taką dziewczynę nawet dwie, gdzie tak właśnie szpanują. Odpowiedz Link Zgłoś
alexialavigne Re: Markowi ludzie. 03.05.10, 17:58 Czesc ja mieszkam w Belgii tutaj prawie wszyscy chodza w markowych ciuchach ? tak jak ja. Tylko ja nie jestem dziewczyna ktora smieje sie przez cale osiedle. Znam taka osobe i ja jej poprostu nie nawidze .powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
crisps Re: Markowi ludzie. 03.05.10, 18:08 to jest bez sensu jak mają cie lubieć to nie za ciuchy tylko za to jaka jesteś. (ale naprawde) kioedyś w trampkach chodziły wszystkie dzieciaki po podwórku bo były to wtedy najtańsze i wygodne buty. ;pp a teraz niektórzy kupują trampki za 2 stówy i szpanują . ;// nawet w starych jeansach i troche spranej koszulce można być najfajniejszą dziewczyną na ziemi xdd Odpowiedz Link Zgłoś
thespragniona Re: Markowi ludzie. 03.05.10, 20:07 A ja mieszkam w Anglii ;d ale z takim towarzystwem jak szpanerzy daleko nie zajedziemy. Cóż, bywa Odpowiedz Link Zgłoś
krytyczka Re: Markowi ludzie. 03.05.10, 23:29 Opowiedz mi, jak się szpanuje w Anglii, bo może źle na to patrzę. Postawiła się jedynie po mojej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
xprincess Taa, znam takich. 03.05.10, 18:22 Chcą być fajni, ale tylko w towarzystwie. Znam takiego chłopaka, który chce być " cool " i jak są jakieś inne dziewczyny, popisuje się, śmieje się np. z młodszych dziewczyn które przechodzą.. Dogryza innym. A jak jest sam na sam to już nie jest taki " macho ". Strasznie mnie to wkurza.. A te dziewczyny są wcale nie lepsze, bo się jeszcze z tego smieją, słodkie idiotki . ; // yyyyh. Odpowiedz Link Zgłoś
schokobonsy znam ; - ) 03.05.10, 18:30 Lubie ubierać się w markowe ciuchy . I nie dla szpanowania bo lubie nosić rurki,trampki,jakieś buty z reeboka czy coś,bluzy nike. I śmieje sie ze znajomymi na całe osiedla bo nigdy nie umiemy się powstrzymać od śmiechu..XD Ale znam takie, które ubierają sie jak prostytutki i mówią że im tak przepięknie i jeszcze na mieście kręcą mocno dupą i patrzą sie na mnie i moich znajomych jakby miałyby nas wzrokiem zaraz zabić . Odpowiedz Link Zgłoś