oliiviia 3797 r. and moje wypracowanie. 04.02.10, 09:41 Ok po przeczytaniu tego nadal nie wierze w koniec świata. Ale zaciekawiło mnie jedno; Przepowiednia Baby Vangi, a mianowicie interesuje mnie sam koniec tego "rozdziału" "Koniec świata zdaniem Vangi poprzedzi wielkie zlodowacenie. "Przed dniem ostatecznym wszystko pokryje wielki lód". Zanim to się jednak stanie, ludzkość wyniszczą choroby, głód i wielkie katastrofy naturalne. Wyginie wiele gatunków zwierząt i roślin. Zdaniem Vangi zanim nastąpi koniec świata część ludzi opuści Ziemię i uda się na "inną planetę". Interpretatorzy sugerują, że nastąpi to w roku 3797. " Nie mogłam w to uwierzyc. Ostatnio na języku polskim mieliśmy napisac opowiadanie dotyczące przyszłości. Ja oczywiście nie byłam przygotowana i wymyśliłam coś na poczekaniu. I moje wydarzenia działy się właśnie w roku 3797 na innej planecie. xD Odpowiedz Link Zgłoś
eweluna97 Re: 3797 r. and moje wypracowanie. 04.02.10, 09:59 nie wiem , ale i tak tego nie dożyję ; p Odpowiedz Link Zgłoś
pauula Re: Wierzycie w koniec świata? Bardzo ciekawy te 04.02.10, 10:10 bartek9011.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?37699 Tu jest więcej takich przepowiedni ! a j w to nie wieże x d Odpowiedz Link Zgłoś
i_love_th Re: Wierzycie w koniec świata? Bardzo ciekawy te 04.02.10, 10:14 buhaha bardzo śmieszne srutututu jasne. obśmiałam sie. już to widze ja zwierzęta sie pocą krwią Odpowiedz Link Zgłoś
rosalie Re: Wierzycie w koniec świata? Bardzo ciekawy te 04.02.10, 10:21 koniec świata miał być już wiele razy, a ostatnio w 2000 roku. nikt z nas nie wie, kiedy nastąpi. może to być jutro, za miesiąc, za rok. ale ten artykuł był śmieszny, i nie powinniście w niego wierzyć. ; q Odpowiedz Link Zgłoś
justaga Re: Wierzycie w koniec świata? Bardzo ciekawy te 04.02.10, 10:21 ryczeć mi się chce . jeżeli ja do tego czegoś dożyję . . . nie , nie chce se nawet tego wyobrażać . Odpowiedz Link Zgłoś
anielica54 Bardzo ciekawe ... 04.02.10, 10:26 Ja nie wierze. Znaczy koniec na pewno kiedyś tam będzie. Spadnie coś na ziemie czy słońce wcześniej wygaśnie, w jakimś tam filmie było jeszcze, że coś tam od słońca poleci i nas wszystkich spali czy będzie tak jak w Bibli. Jednak nie wierze, że to będzie w 2012 czy innym roku, który przewidzieli nam "prorocy". Pomyślcie, czy to nie dziwne, że wszyscy rozmawiali z Jezusem i on każdemu przepowiedział inną wersje? Przecież koniec świata może być tylko raz. No i przecież było napisane: Nie będziecie znać dnia ani godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
blondzia Re: Wierzycie w koniec świata? Bardzo ciekawy te 04.02.10, 10:34 Ja też czytałam w necie wiele o końcu świata i każdy mówi co innego nie wiem komu wierzyć Jedni mówią że koniec świata może być w każdej chwili Drudzy mówią że koniec świata będzie za milion czy więcej lat kiedy wygaśnie słońce Trzeci mówią że będzie w 2012 roku ! I ja wierzę że ma być w 2012 roku ! I czytałam na necie kiedyś że koniec świata ma być 2012 roku 21 grudnia o 11 tylko nie pamiętam ile po 11 I słyszałam też żel udzie mówią że koniec świata to będzie że na ziemię coś spadnie jakiś meteor inni mówią że anioły wyjdą z nieba będą grać na fletach i kto usłyszy ich granie umrze na ziemi będzie pustynia i zostanie jeden człowiek ale nie będzie miał picia ani jedzenia i też umrze a po nas wyjdą najbliżsi z nieba rodzice dziadkowie itp nie wiem w co wierzyć koniec świata miało być w 2000 roku ale nie było i mój tata mówi że będzie na pewno w 2012 dlatego że klęski są różne na świecie np trzęsienia ziemi i to straszne że nie było takich ze 20 lat czy więcej susze powodzie a nawet epidemie i oglądałam w telewizji że będzie ten koniec świata w 2012 roku bo nawet jakieś lodowce się rozpuszczają a nie powinny a rozpuszczają się coraz bardziej i w ogóle To straszne że będzie koniec świata ale też słyszałam że koniec świata ma być takie że słońce będzie bardziej grzało o milion razy niż tera i spali ziemie i zostanie tylko wszystko czarne bo będzie spalone też tak słyszałam że coś wielkiego spadnie na ziemie i cała wybuchnie A jak będzie to nie wiem bo kończy się kalendarz majów na 2012 roku i podejrzewają że koniec świata ma być a może ten co robił ten kalendarz nie umarł i go nie skończył nie wiadomo prorocy mówią że będzie k.ś. i jeszcze że to przez to że ludzie zabiją są wredni źli i to prze-sto ma być koniec świata i jak się poprawią to nie będzie też tak słyszałam ale ja zostaje przy wierzeniach że będzie w 2012 roku k.ś wiem ale się napisałam wszystko co na ten temat wiedziałam i już kończę te pisanie bo mi się znowu coś przypomni i zrobię z tego referat Odpowiedz Link Zgłoś
autre Re: Wierzycie w koniec świata? Bardzo ciekawy te 04.02.10, 15:42 Nie. Dobra, mogą być jakieś zmiany, ale jaki tam koniec świata. Tylko straszą i przyprawiaja nas o zawał serca czy coś. Koniec świata miał być w 2000 roku. Albo wtedy kiedy zaczna się rządy pierwszego czarnoskórego prezydenta w U.S.A. I co ? Jakoś żyjemy. Bzdury i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
baby... Re: Wierzycie w koniec świata? Bardzo ciekawy te 04.02.10, 16:16 nie wiem co o tym myśleć ... Odpowiedz Link Zgłoś
akira Re: Wierzycie w koniec świata? Bardzo ciekawy te 05.02.10, 12:48 Nie boję się. Przepowiednie to jedne, wielkie bzdury. Nostradamus też przepowiedział koniec świata, wojnę, antychrista... Głupota. Odpowiedz Link Zgłoś
mileycyrus23 Re: Wierzycie w koniec świata? Bardzo ciekawy te 05.02.10, 15:58 Ja tam niby nie wierzę,ale zobaczymy co będzie xD A tak się zrzucam że jak będzie meteor czy coś tam leciało na nas to bedę stałana balkonie i się śmiała i tanczyła xD o tak smierć jest blisko ! Odpowiedz Link Zgłoś
miley12866 Re: Wierzycie w koniec świata? Bardzo ciekawy te 05.02.10, 16:53 miał być w 2000 ale teraz mówią że w 2012 ale zobaczymy i niema czegoś takiego jak antyChrystus a pan Bóg nas kocha i pewnie nie chce nam dać takiej bolesnej śmierci Odpowiedz Link Zgłoś
elf97 Re: Wierzycie w koniec świata? Bardzo ciekawy te 05.02.10, 16:58 tak tak tak ile razy miał już być ?? i jakoś nie było weście przestańcie z tymi bzdurami Odpowiedz Link Zgłoś
frydka Re: Wierzycie w koniec świata? Bardzo ciekawy te 06.02.10, 17:46 Tak,tak,koniec świata... Ja nie wierze,wątpie żeby świat się skończył w ciągu kolejnych 100 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
replaceable Re: Wierzycie w koniec świata? Bardzo ciekawy te 06.02.10, 18:19 mam wystarczająco dużo problemów na głowie. nie wiem czy mam wierzyć. jak ktoś mi powie, że banany są okrągłe, też mam wierzyć ? Ps. najpierw powinni zbombardować sejm. Odpowiedz Link Zgłoś
cassie_1 Re: Wierzycie w koniec świata? Bardzo ciekawy te 06.02.10, 18:49 Nostradamus, Kod biblijny, Kalendarz majów, Orion i wiele wiele innych. Wszyscy o tym samym ale tylko kalendarz majów podaję dokładną datę końca. Nostradamus żeby wywołać wizję używał specyfików (halucynogenne medykamenty). Poza tym jego przepowiednie pisane są wierszem i każdy może je zinterpretować jak chce. Więc ja raczej traktuje te teksty z przymrużeniem oka choć są interesujące. Kiedyś na pewno nastąpi ale kiedy to pozostanie niewiadomą. Odpowiedz Link Zgłoś
asiek_xd ... xc 06.02.10, 18:55 wiecie .... ja nie wierze w te teksty . , no bo pomyslcie . , jezeli Bóg nie powiedzial Jezusowi kiedy bedzie koniec swiata , to dlaczego mial to powiedziec czlowiekowi . , zadne fragmety wielkich ksieg , a nawet biblii nam raczej tego nie pzepowiedza . , Kiedy nadejdzie i jaki bedzie koniec swiata wie sam Bóg . i raczej nikt inny . Odpowiedz Link Zgłoś
alisou Re: ... xc 06.02.10, 19:15 Niespecjalnie poruszył mnie ten tekst. Jest prosty, mało efektowny i ogólnie przeczytałam go z nużącą miną. Nie wierze w to. Ani w to, że za dwa lata będzie koniec świata. Odpowiedz Link Zgłoś
temptation Re: Wierzycie w koniec świata? Bardzo ciekawy te 06.02.10, 19:24 Nie wierze w końce świata ;p tyle razy już umarłam Odpowiedz Link Zgłoś
07tofik Re: Wierzycie w koniec świata? Bardzo ciekawy te 06.02.10, 19:30 nie rusza mnie to Odpowiedz Link Zgłoś
monik4 Re: Wierzycie w koniec świata? Bardzo ciekawy te 06.02.10, 19:34 ta ma byc w 2012 21 grudnia Odpowiedz Link Zgłoś
idiotka_ Re: Wierzycie w koniec świata? Bardzo ciekawy te 06.02.10, 19:35 mi się ten tekst podoba :3 bo takich jaj to jeszcze nie słyszałam xDD Odpowiedz Link Zgłoś
piano Re: Wierzycie w koniec świata? Bardzo ciekawy te 06.02.10, 19:38 Heh tez to czytałam xD Moze i tak, ale nie jestem pewna Bardziej boje sie tej asteroidy co w nas leci i jest 3 razy wieksza od Ziemi (Apophis) A z resztą sama zobacz : www.youtube.com/watch?v=Hv_cvsYEtME&feature=related Ja się okropnie boję to ma być 2036 r. 13 kwietnia Odpowiedz Link Zgłoś
shibby Re: Wierzycie w koniec świata? Bardzo ciekawy te 06.02.10, 19:40 czytałam w gazecie jakiejś o końcu świata i tam było napisane np to że Majowie w swoim kalendarzu (który kończy się na 2012 roku) umieścili różne daty wydarzeń które przepowiedzieli. między innymi narodziny Hitlera albo 2 wojna światowa. ale w tym artykule też było napisane że to że kalendarz Majów kończy się na 2012 roku to wcale nie oznacza że wtedy będzie koniec świata. nie wiem sama czy mam w to wierzyć, bo już miało być kilka końców świata, więc narazie się tylko z tego śmieję. ale cała sprawa bardzo mnie interesuje Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa_xd re XD 06.02.10, 19:41 weź na tej stronce są same głupoty , nie raz na niej byłam XDDD ja tam w to nie wierze ; D a nawet jak będzie koniec świata , to co ? to po prostu będzie XDD Odpowiedz Link Zgłoś
louise_ Wierzycie w koniec świata? Bardzo ciekawy te 07.02.10, 13:28 nie wierzę. co mnie obchodzi, co będzie za dwa lata? nic. Odpowiedz Link Zgłoś
roksanaroxana "Nie znacie dnia ani godziny" 07.02.10, 13:42 pytałam sie KSIĘDZA Na kolędzie powiedział że "Nie znamy dnia ani godziny" i całkowicie sie z nim zgadzam a poza tym moja mama ma 40 lat a tyyyle koncow swiata przezyła że szok,w 1996,2000 miał byc oniec swiata itp. Odpowiedz Link Zgłoś
sileny. Re: "Nie znacie dnia ani godziny" 07.02.10, 14:05 nie wierzę w takie coś, wyobrażnia ludzka nie zna granic poprostu... kiedyś co do tego czytałam fajny tekst: kalendarz Majów (chyba) kończy się 2012 roku. nasz kalendarz kończy się co rok i nikt z tego wielkiego halo nie robi. ;p Odpowiedz Link Zgłoś
sandrolaxd Re: Nie ! 07.02.10, 18:44 Nie wierze. Wątpię żeby coś takiego było możliwe. Równo dobrze Królowa Angli może sobie powiedzieć ,że jutro będzie koniec świata i też będziesz w to wierzyć ? Odpowiedz Link Zgłoś
gorzata.14 Re: Wierzycie w koniec świata? Bardzo ciekawy te 19.03.10, 16:48 Nie wierzę.. hahahah zabawne Odpowiedz Link Zgłoś
imperativ Re: Wierzycie w koniec świata? Bardzo ciekawy te 19.03.10, 17:24 w du.pę z końcem świata, ja się nie boję. : p Odpowiedz Link Zgłoś
anne05 Re: Wierzycie w koniec świata? Bardzo ciekawy te 19.03.10, 19:52 Uważam, że ten 'koniec świata' to brednie. Cóż, jeśli ludzkość i rozwój techniki się o to postara, to możemy mieć koniec świata choćby jutro. Ale w to, że jakieś czerwone gwiazdy mnie oślepią w grudniu 2012 nie wierzę. Natomiast wiem jedno: jesli ludzie nie wezmą się w ekologiczną garść, nie zaczną dbać o planetę, na której żyją, na której będą żyć ich dzieci i dzieci ich dzieci, to... może być baaaaaaaaaardzo źle. Odpowiedz Link Zgłoś
luktorka_ Re: Wierzycie w koniec świata? Bardzo ciekawy te 19.03.10, 20:18 demoniasta0897 bardzo dobre podejście! Jestem z Tobą! Odpowiedz Link Zgłoś
raperka Re: Wierzycie w koniec świata? Bardzo ciekawy te 19.03.10, 20:26 Ja w to nie wieżę .. Już w 2000 roku miał być koniec świata . xd Odpowiedz Link Zgłoś