Dodaj do ulubionych

Proszę o radę:)

17.02.10, 17:16
Hej wamsmile
Od razu mówię, żebyście nie pisały, ze jestem glupia czy coś, bo ja to wiem, no, ale cóż
poradzic...
Więc tak: mam 2 przyjaciółki, najpierw miałam jedną Hm nazwijmy ja Ala, no więc
przyjaźniłyśmy sie z Alą, a pod koniec 6 klasy pojechaliśmy na wycieczkę do Wiednia tak
na zakończenie szkoły i tam zaprzyjaźniłyśmy się z taką Asiąsmile No i przez wakacje się
przyjaźniłyśmy, poszłysmy teraz do gimnazjum ja z Alą do jednej klasy, a Aśka do innej
bo tak jej pasowało, ale dalej się przyjaźnimy w tej samej szkole jesteśmy. Ale chodzi o
mnie... ja jestem od jakiegoś czasu zazdrosna!!! Wiem to głupi,e na początku nic nie było,
ale teraz nie mogę tego znieść, dowaiduje się, że gdzieś razem były, a zawsze to ja byłam
najlepszą przyjaciółką Alisad Tak , nie że chce ją mieć na wlasność, ale mi przykrosad
Ostatnio miałam urodziny i kupiły mi razem prezent, a później jeszcze od Ali dostałam
osobny i mam mętlik w głowie, czy w końcu jej najlepszą przyjaciółką jest Aśka czy jasad No
bo jakbym chociaż wiedziała, że Aśka to bym nie miała takiego zamieszania we łbiesad
Dzisiaj np. byłyśmy u nmie i one coś takiego: Alka, a pamiętasz jak byłyśmy u cb i coś tam
coś tam... a ja takie zdziwko, że coshock Że nic nie wiedziałam i wglsad Miałyście taką
sytuację? Ja mam dość tej zazdrości, nie chce taka byćsad Ale nie umiem tego pokonać,
pomóżciesadkisskisskiss Będę bardzo wdzięcznakwiat

Essikwiat
Obserwuj wątek
    • enela5 Re: Proszę o radę:) 17.02.10, 17:20
      Przecież Ala nie musi pytać Ciebie o zgodę na spotkanie z Aśką.
      Rozumiem, że ci przykro, ale Ala pewnie nawet nie wie, że jej znajomość z Aśką
      ci przeszkadza.
      Zrozum, że Ala to nie twoja własność
      • estrellita Re: Proszę o radę:) 17.02.10, 17:35
        Przecież wiemsmile
        Ale nie umiem powstrzymać tej zazdroscisad
        A z Aśką też się przyjaźnię, tworzymy taką hm trójkę i na początku było dobrze, ale
        później jakoś zaczęłyśmy się dzielić na układ 1+2 jeśli rozumiecie o co chodzi z tym
        schematemsad
      • estrellita Re: Proszę o radę:) 17.02.10, 17:37
        Wiem, że to nie moja własność może się spotykać z kim chcesmile
        Ale nie potrafie przestać z tą głupią zazdrościąsad
        Ale my się w 3 przyjaźnimy i na początku było fajnie, a później schemat zaczął się dzielić na
        1+2 i to ja jestem tą 1sad
        • vanell. Proszę o radę:) 17.02.10, 17:50
          rozumiem cię. ale to jest zwykła zazdrość. często tak się dzieje, kiedy
          przyjaźni się w trzy osoby. nie sposób być wszędzie, a potem przychodzi
          zazdrość. naturalne.
        • koteq54 Re: Proszę o radę:) 17.02.10, 17:52
          Pogadaj z tą Alą ..
          Też tak miałam z moją BF . Ale wyjaśniłam jej wszystko .. Powiedziałam że jestem
          zazdrosna , że chcialabym żeby było jak dawniej , że czuję jakbym jej nie obchodziła czy
          jeszcze coś dla niej znaczę .. itp . itd . I teraz jest spoko X D . Jak tej Ali bd na tb zalezeć to
          się zmieni .
          • estrellita Re: Proszę o radę:) 17.02.10, 17:56
            koteq54 napisał(a):

> Pogadaj z tą Alą ..
            > Też tak miałam z moją BF . Ale wyjaśniłam jej wszystko .. Powiedziałam że jeste
            > m
            > zazdrosna , że chcialabym żeby było jak dawniej , że czuję jakbym jej nie obcho
            > dziła czy
            > jeszcze coś dla niej znaczę .. itp . itd . I teraz jest spoko X D . Jak tej Al
            > i bd na tb zalezeć to
            > się zmieni .

No myslałam o tym, ale nie chce, żeby później Aśka o tym wiedizała, a nie Ala może jej
            powiedziećsad
      • madziek67 tuu . <3 19.02.10, 22:00
        Po pierwsze : Nie jesteś głupia . Wgl. nikt nie jest głupi , chyba że niektórzy chłopcy .
        Po drugie : Daj jej trochę swobody . Jestem pewna , że jeżeli będzie się chciała komuś coś
        wyznać , to tobie nie tej Asi .

o_0
    • madzis14 Re: Proszę o radę:) 17.02.10, 17:43
      A ja myślę, że skoro już jesteście we 3 przyjaciółkami to jeśli któraś z Was
      chce się spotkać to powinna zaprosić pozostałe dwie, a nie tak homo- nie wiadomo
      jak. Jeśli one umawiają się bez Twojej wiedzy to ja nie wiem czy one są
      prawdziwymi przyjaciółkami;/ confused
    • niceegiiirl Re: Proszę o radę:) 17.02.10, 17:56
      głupia sytuacja...przyznam też tak kiedyś miałam ale jak byłam młodsza (12 lat)...
      rozumiem cie...;]
      ja bym zrobiła coś takiego...:
      znalazłabym jakąś inną też fajną dziewczynę i bym się z nią zaprzyjaźniła...smile
      i spędzałabym z nią najwięcej czasu...a ta Ala niech się buja xD

ale tak ja bym zrobiła...;p ;*
      • estrellita Re: Proszę o radę:) 17.02.10, 18:07
        niceegiiirl napisał(a):

> głupia sytuacja...przyznam też tak kiedyś miałam ale jak byłam młodsza (12 lat)
        > ...
        > rozumiem cie...;]
        > ja bym zrobiła coś takiego...:
        > znalazłabym jakąś inną też fajną dziewczynę i bym się z nią zaprzyjaźniła...smile
        > i spędzałabym z nią najwięcej czasu...a ta Ala niech się buja xD
        >
        > ale tak ja bym zrobiła...;p ;*

Dobre, dobresmile Ale to dla mnie za trudnesad
    • loveash Re: Proszę o radę:) 17.02.10, 18:00
      Też miałam taką sytuację ale dawwwwwwwnooo....
      A teraz jesteśmy tylko we dwie z moją przyjaciółką, bo z tamtą wieczną "księżniczką" już
      nie mogłyśmy wytrzymać i pokłuciłyśmy się jeszcze w 5 klasie. A teraz 1 gim.
    • klaudencja Re: Proszę o radę:) 18.02.10, 20:52
      ja mam dwie najlepsze koleżanki i nie jestem o nie zazdrosna smile mogą mieć
      sekrety jeśli chcą. Gdy będą chciały to mi powiedzą smile pozdraiwma i zycze
      powodzenia! smile
    • michaelmontana Re: Proszę o radę:) 18.02.10, 21:49
      Ja mam tak :
      Ja i 2 przyjaciółki od zawsze i ja mam jeszcze od nich odrębną ;p No i z tymi
      dwiema dzisiaj np. azem byliśmy u Koleżanki na imprezie a rano tylko z jedną z
      tych wdwóch na ciuchach ;p
      Słuchaj ! na początek nie jest łątwo, ale naucz się radzić z tą zazdrością ;p
      Jest niepottrrzebna ;

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka