luska21 06.03.10, 12:32 moja 12-letnia sis chce miec nowa kome... ciagle sie mnie pyta jak moze zarobic. macie jakies sposoby tylko pamietajcie ona ma 12 lat ; ) ta komorka kosztuje ok. 500 zl a ma chyba 70 zl... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tinn eee 06.03.10, 13:18 może pożebrać u babci? albo na urodziny. 12latka raczej dużo nie zdziała. Niech lepiej się zajmie nauką, a nie kupowaniem telefonów za 500zł. Telefony są do dzwonienia! A ten za pewne ma miliony 'niezbędnych' funkcji. Bez przesady, ludzie wariujecie. Po za tym ja mają 12 lat miałam jakąś starą nokie, bez kolorowego wyświetlacza i nawet nie wiecie jak sie cieszyłam, ze wgl mam ten telefon. A teraz dzieciaczki lat 7 mają lepsze komórki niż ja teraz. porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
niejednoznaczna Re: eee 06.03.10, 13:31 Może pakować w siatki zakupy przy kasach biedronki, albo sprzedawać słodycze na bazarowych stoiskach Ja tak pracowałam jak miałam 12 lat tyle, że nie na telefon za 500 zł tylko na rolki Odpowiedz Link Zgłoś
violet_ pieniądze. 06.03.10, 13:25 niech żebrze od babci i oszczędza. zbieram na lustrzankę od ładnych paru miesięcy, jeszcze sporo mi brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
sileny. Re: pieniądze. 06.03.10, 13:31 powystawiajcie niepotrzebne rzeczy na allegro.pl oczywiście za zgodą rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
nie_taka_slodka Re: pieniądze. 06.03.10, 13:31 nie może poprosić rodziców żeby kupili jej na np. urodziny czy inną okazje? Odpowiedz Link Zgłoś
mychaxd3 Re: pieniadze 06.03.10, 13:39 monik4 napisał(a): > niech jej rodzice dadza -.- a jeśli ich nie stać? -,- pomyślałaś ? Odpowiedz Link Zgłoś
kammi Re: pieniadze 06.03.10, 13:36 nie wierzę, że rodzice każą jej sobie samej kupować komórki i ciuchy, skoro ma 12 lat, po prostu nie wierzę. chyba że ostatnia nową komókre miała miesiąc temu, to rozumiem. pomóc nie pomogę, ale polecam allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
luska21 Re: pieniadze 06.03.10, 15:37 kammi to nie tak ze musi zbierac nawet na ciuchy ale chyba z rok temu dostala od wujka 200 zl i kupila sobie taki jaki chciala telefon... i teraz narzeka ze juz sie jej znudzil i chce miec nowy... na ciuchy to nam starzy dają.... rodzice jej doloza oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy . 15.04.10, 16:46 niech jej kupią na jakąś okazję. urodziny na przykład, czy coś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś