nusska 10.03.10, 20:17 Hej! Otóóż... codziennie musze myć włosy / ; naprawde..nie przesadzam ... okropnie mi sie tłuszczą .. macie podobny problem ? polecacie jakieś dobre szampony ? ; > Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wyobraznia Re: włosy.. 10.03.10, 20:21 ou , jesteś , chyba , w wieku dojrzewania , więc to norma . z wiekiem powinno minąć ;3 możesz wypróbować szampon z pokrzywy etc . nie stosuj odżywek i innych gówien na włosy , bo to jeszcze bardziej je przetłuszcza ;3 Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy Re: włosy.. 10.03.10, 20:25 mam ten sam problem. próbowałam pełno różnych szamponów i nic to nie daje. pozostaje cierpliwie myć włoski codziennie, no chyba że ktoś ci i przy okazji mi doradzi c: Odpowiedz Link Zgłoś
czekolaka_123 Re: włosy.. 10.03.10, 20:50 mam to samo. A co do tego ze moze minac to prawda. ale niekoniecznie. masz zbyt aktywne gruczoły łojowe. mam to samo wiec wiem jaki to problem. uzywaj szamponów typu "czarna rzepa" itp. dobre są szampony firmy joanna. Unikaj odżywek gdyz to jeszcze bardziej wspomaga przetłuszczaniu się. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
stop_it ja polecam 10.03.10, 20:23 szampon garnier do wlosow przetluszczajacych siem ale nie wiem czy to dokladnie ten co zdjecie wkleilam, bo nie moglam znalezc go w googlach jak poszukasz w sklepie do wlosow przetluszczajacych sie to znajdziesz serio polecam Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy Re: ja polecam 10.03.10, 20:27 @stop_it, ten również wypróbowywałam. i nic. a może to tylko moje włosy są takie niesforne? Odpowiedz Link Zgłoś
euphoria.. Re: ja polecam 11.03.10, 16:12 Hmm wiesz co zgłoś sie do dermatologa z tym, bo szamponami możesz gorzej narobić. na serio. to może być jakiś łojotok, bo jak codziennie masz przetłuszczone o.o mówię Ci zgłoś się Odpowiedz Link Zgłoś
kuku_ włosy.. 10.03.10, 20:34 też myję codziennie. ziołowe szampony są najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
stop_it do mweezy:) 11.03.10, 14:29 to chyba serio masz niesforne te wlosy.. szczerze mowiac mam jeszcze jeden sposob i w sumie uzywalam go rownoczesnie z tym szamponem. nie pisalam go bo stwierdzilam ze mnie wysmiejecie za "domowe sposoby", ale moj dermatolog mi powiedzial, ze modelki tak robia jak maja miec reklame jakiegos szamponu i podobno dziala. wiec tak: bierzesz do miseczki 1 lud 2 jajka i robisz taka mamalyge myjesz tym wlosy jakby to byl szampon, a potem splukujesz woda z cytryna, ktora podobno tez odzywia. jesli jestes odwazna to probuj powodzenia;** Odpowiedz Link Zgłoś
klaudynka3005 Re: włosy.. 10.03.10, 22:04 ja też myję codziennie. Dobry jest szampon NIVEA. A jeżeli chcesz myć np. co dwa dni włosy. To po prostu jak będziesz miała wolne i nie będziesz nigdzie wychodziła nie myj przez dwa dni włosy i po dwóch dniach umyj. Stopniowo przyzwyczajaj je Odpowiedz Link Zgłoś
violet_ włosy.. 11.03.10, 14:43 ja tak samo, codziennie myję. na drugi dzień jeszcze są nawet ładne, ale nie tak puszyste. Odpowiedz Link Zgłoś
nearlaify Re: włosy.. 11.03.10, 14:52 też tak mam. polecam head&shouders albo clear. oba pomagają, tylko trzeba uzbroić się w cierpliwość Odpowiedz Link Zgłoś
nierozpoznana włosy.. 11.03.10, 14:54 ja bardzo polecam matrixa, niestety nie jest dostępny w sklepach w polsce ; // Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: włosy.. 11.03.10, 14:53 Mhm, kiedyś również rozpieściłam swoje włosy do tego stopnia, że domagały się codziennego mycia, BO JAK NIE to groziły przetłuszczaniem się. Ale przyszedł czas na chorobę i nie miałam tyle siły, aby codziennie dokładnie je pielęgnować, więc przez trzy, może nawet cztery dni, kompletnie włosom odpuściłam. Po takiej dosyć długie jak na nie przerwie, jakby wy normowało się coś coś tam w skórze głowy i mogę myć je co dwa dni, a i tak są ładne, miękkie i nieprzetłuszczone. Może też spróbuj taką przerwę zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia3486 Re: włosy.. 11.03.10, 14:53 Ziołowe szampony są najlepsze sama ich używam, i potem wycisnij sok z 3 cytryn posmaruj je a potem zpłucz. potem tak bardzo się nie przetłuszczają Odpowiedz Link Zgłoś
truuu Re: włosy.. 11.03.10, 14:56 Hm.. niedługo idzie weekend. Np. jak nigdzie w sobotę nie wychodzisz, to zrób tak: umyj włosy w piątek, w sobotę nie myj, a potem w niedziele wieczorem i tak co dwa dni się staraj czy ileś tam, włosy powinny się "przyzwyczaić". Odpowiedz Link Zgłoś
replaceable Re: włosy.. 11.03.10, 15:03 właśnie mam ten sam problem. zawsze miałam dość puszyste wlosy. a teraz buahaha. muszę się nieźle nagimnastykować żeby wyglądały ładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
drama_queen Re: włosy.. 11.03.10, 14:55 ja teraz myję włosy co 2-3 dni. ale gdy mi się strasznie przetłuszczały używałam jakiegoś szamponu od Ziaji dla włosów przetłuszczonych. nawet pomagał. Odpowiedz Link Zgłoś
niunia5250 Re: włosy.. 11.03.10, 15:10 ja myje włosy co 2 dzien a co do szamponu używam Sayoss i odżywke z tej firmy jest ok (nie wiem czy dobrze napisałam sayoss) też tak miałam Odpowiedz Link Zgłoś
patka__s włosy... 11.03.10, 15:11 tez musze myc codziennie xd i myje tym szamponem z Nivei Straight & Easy który "prostuje " włosy ; D Odpowiedz Link Zgłoś
pinky33 Re: włosy.. 11.03.10, 15:17 uzyj szamponu "Palmolive włosy przstłuszczaające" Odpowiedz Link Zgłoś
complicated Re: włosy.. 11.03.10, 15:17 tez mam taki proble. i tez musze myc codziennie wlosy. dlatego nie uzywam zadnych odzywek itp. Najczesciej myje wlosy z czarnej rzepy i skrzypu polnego< oczywiscie szampony> Odpowiedz Link Zgłoś