xx.ada.xx 13.03.10, 16:18 Macie jakieś sposoby na na szybkie zwalczenie opryszczki(zimno) albo chociaż na dobre jej zatuszowanie?Piszcie plis muszę ją szybko zwalczyć lub zatuszować dodam że mam je na wargach. Sory nie widziałam takiego wątku więc wr. sory Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mweezy Re: Opryszczka 13.03.10, 17:04 nie radziłabym ci jej maskować jakimiś szminkami, kup sobie jakąś maść przeciw opryszczkom (są w takich małych tubkach) i czekaj. po kilku dniach zrobi ci się strupek, który odpadnie : ) Odpowiedz Link Zgłoś
bouche2 cholerstwo 13.03.10, 17:16 wiesz co? jako, że to cholerstwo raz złapiesz i masz na całe życie to radzę Ci kupić maść w aptece, której nazwy teraz nie pamiętam, w każdym razie wysuszającą, i smarować od razu jak poczujesz, że Ci się ta opryszczka robi. na zakrycie polecam takie 'plasterki' compeed bodajże, chociaż i tak nie dają fantastycznego efektu. nie wyduszaj w każdym razie c(: Odpowiedz Link Zgłoś
adore Re: cholerstwo 13.03.10, 17:28 Ja to smarowalam pasta do mycia zebow i mi nawet zeszlo a tak to idz do apteki i kup masc cynkowa (3-5zl) albo specjalna na opryszczke Pozdroo xoxo Odpowiedz Link Zgłoś
majson Re: xD 13.03.10, 19:20 Ta Cynkowa jest na trądzik, może i działa na opryszczkę, nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
yumitkamama Re: Opryszczka 09.10.16, 15:06 Oil tea tree dr popova - olejek drzewa herbacianego. Nie zatuszuje ale pomoże bardzo szybko Odpowiedz Link Zgłoś
agrafkaaga Re: Opryszczka 21.05.18, 15:38 Również się z tym męczę... jak tylko czuję podpuchniętą wargę to momentalnie jest panika, ciężko zrobić wtedy makijaż i wyglądać przyzwoicie. No i przede wszystkim nie jest to przyjemne. Przy ostatnim razie mama podsunęła mi pomysł, żeby wziąć Groprinosin - www.apteka-melissa.pl/produkt/groprinosin-500-mg-50-tabl,3149.html i powiem wam, że byłam zaskoczona, bo faktycznie okazał się skuteczny. Fajna alternatywa dla różnego rodzaju maści Odpowiedz Link Zgłoś