extraordinary Harry . 20.03.10, 22:07 Harry Potter, proste. Niezwykły świat magii, coś z dzieciństwa, poważnych wyborów, o miłości, przyjaźni, wierności. Przeładowana fantazją książka, często do niej wracam i wciąż się wzruszam i śmieję z Ron'a. I czasami żałuję że w dniu 11 urodzin jakiś Hagrid nie rozwalił mi drzwi i nie porwał do Hogwartu . Odpowiedz Link Zgłoś
plotkara33 Re: Harry Potter czy Zmierzch ? 20.03.10, 22:13 hmm... trudno wybraćale chyba jednak Zmierzch przecież stephenie Meyer też musiała mieć niezłą wyobraźnię skoro stwurzyła Zmierzch Odpowiedz Link Zgłoś
mileczka19 Re: Harry Potter czy Zmierzch ?Byłoo kiedyś 20.03.10, 22:17 był ten watek dojść dawno ale wole zmierzch.; Odpowiedz Link Zgłoś
inna__ Re: Harry Potter czy Zmierzch ? 20.03.10, 22:19 zmierzch bardzo bardzo mi się podoba. ale nie czytałam harre'go potter'a, więc nie mogę stwierdzić który lepszy, nie wiem dlaczego, ale wcale mnie do niego nie ciągnie. Odpowiedz Link Zgłoś
alice120 Re: Harry Potter czy Zmierzch ? 21.03.10, 12:53 No oczywiście, że Harry Potter! Jest sto razy lepszy od Zmierzchu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
xaneczkax Re: Harry Potter czy Zmierzch ? 21.03.10, 12:55 Ołł. ZMIERZCH i koniec kropka . Odpowiedz Link Zgłoś
breathe.me Re: Harry Potter czy Zmierzch ? 21.03.10, 12:59 Zmierzch. Pottera nienawidzę . Odpowiedz Link Zgłoś
karolciaaa_x3 Re: Harry Potter czy Zmierzch ? 21.03.10, 13:03 z tych dwóch to Harry Potter ;d Odpowiedz Link Zgłoś
graystyle Re: Harry Potter czy Zmierzch ? 21.03.10, 13:06 Jak dla mnie Zmierzch! Chociaż masz rację J.K. Rowling stworzyła bardzo fajny świat magii! Ale jakoś wolę sagę Zmierzch ;p Odpowiedz Link Zgłoś
violet_ Harry Potter czy Zmierzch ? 21.03.10, 13:08 oczywiście, że harry potter. czytałam serię wieki temu, ale to chyba po części dzięki pani rowling pokochałam czytanie. z perspektywy czasu, choć ludzie uważają pottera za dziecinadę, widzę, że jest bardziej wartościowy od zmierzchu, w którym wszystko kręci się wokół śnieżnobiałego uzębienia edwarda wystającego nonszalancko spod wachlarza rzęs. i tak na każdej stronie, że człowiek ma wrażenie, że czyta w kółko to samo zdanie. ma wrażenie, że czyta w kółko to samo zdanie. ma wrażenie, że czyta w kółko to samo zdanie. ave. Odpowiedz Link Zgłoś
chmurka_ Harry Potter. 21.03.10, 13:09 mam do tej książki wielki sentyment. czytałam ją w dzieciństwie, to głównie dzięki niej przekonałam się do literatury ona po prostu JEST magiczna. podziwiam panią Rowling za to, że nakłoniła tylu ludzi do czytania. uwielbiam, uwielbiam, uwielbiam. całą serię przeczytałam przynajmniej 10 razy jak dla mnie ogółem bez porównania. Zmierzch to słaby romansik, o którym zapewne "fani" zapomną za parę lat, jak pojawi się następna książeczka tego typu. Odpowiedz Link Zgłoś
naataalkaa94 Re: Harry Potter czy Zmierzch ? 21.03.10, 13:13 Harry Potter. Nienawidze zmierzchu Odpowiedz Link Zgłoś
folleragaza Re: Harry Potter czy Zmierzch ? 21.03.10, 13:22 Nie czytałam HP ale oglądałam filmy. Całą Sagę Zmierzch przeczytałam w niecały tydzień(razem z 12 rozdziałami Midnight Sun) i zakochałam się w tym. Mam taki niedosyt po przeczytaniu. Chciałabym więcej. Nie wiem co mnie w tym tak pociąga ale cóż. Jeżeli będę miała trochę czasu to zapewne przeczytam kiedyś HP. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
esy_folresy HP. 21.03.10, 13:27 Oczywsicie ze HARRY POTTER!! kocham go. Czytałam wszystkie części HP i sagę ZMIERZCHU. Zmierzch jest tylko o miłosci, a w harrym tam jest i magia i miłosc i przyjaźń i w ogole poplakalam sie juz kilka razy jak go czytalam xDD. mimo, ze ciagle ktos z jego bliskich ginie on sie nie poddaje podziwniam Rowling. Trzeba miec niezła wyobraźnię zeby cos takiego stworzyc. xD Zmierzch juz mi zbrzydł, ciagle i ciągle o nim móia, piszą itp. Haryy Potter rlz ! xDD haha ps: te osoby ktore nie czytały HP skąd mogą wiedziec co jest lepsze? -,-' Odpowiedz Link Zgłoś
scaryblood Re: Harry Potter czy Zmierzch ? 21.03.10, 13:38 Chyba zmierzch.Ale tylko z powodu mojej fascynacji do wampirów.Ale jakby porównywać filmy to zdecydowanie Potter Odpowiedz Link Zgłoś
mindy44 Re: Harry Potter czy Zmierzch ? 21.03.10, 17:18 Uwielbiam HP i wręcz podziwiam Rowling za taką wielką wyobraźnię i talent. I do tego jeszcze świetnie napisane, z humorem ale bez przesady. A zmierzch... powiem tak: mam i sage Zmierzch i wszystkie książki z Potterem + dodatki. Tylko, że w zmierzchu wszystko kręci się w okół zatroskanej Belli i jej miłości do Edzia i Dżejkoba ( nienawidzę go ! ). Jedyne za co lubię zmierzch to... ( jest mi wstyd ) , że przez nie go pozanałam mój najukochańczy zespół na świecie a mianowicie ,, MUSE'' ;* Ale myśle, że i tak bym się o nim dowiedziała, bo mój brat wcześniej kupował płyty. No ale, ostatecznie i definitywnie HP Odpowiedz Link Zgłoś
ladiesx14 Re: Harry Potter czy Zmierzch ? 21.03.10, 17:26 Zdecydowanie Harry Potter, ja mam bardzo bujna wyobraznie i moge se ten swiat czarodziejow wyobrazic, zmierzch jest dla mnie przereklamowany Odpowiedz Link Zgłoś
kiskowa yhym,yhym 21.03.10, 17:30 Był już taki wątek a ja często już odpowiadałam na takie pytania i nie chce mi się powtarzać. Alee... powiem Ci tylko że Harry. Odpowiedz Link Zgłoś
stay_away Re: yhym,yhym 21.03.10, 18:22 ależ tutaj nie ma co porównywać. jak dla mnie to bezkompromisowo 'Harry Potter' Odpowiedz Link Zgłoś
keshha_ Re: Harry Potter czy Zmierzch ? 21.03.10, 18:44 Kocham to i to. jednakże wolę Zmierzch. Dlaczego ? styl pisania Stephenie jest wspaniały . świetnie zagłębia się w emocje bohaterów. czytając sagę, czuję się jakbym sama była jej bohaterką . Odpowiedz Link Zgłoś
diamond_girl12 Re: Harry Potter czy Zmierzch ? 21.03.10, 18:52 Zmierzch. Dlaczego? Bo jest w tych książkach wszystko, - miłość, dramat, akcja, smutek, a nawet czasem humor. Te książki są wspaniałe! Odpowiedz Link Zgłoś
momo. Re: Harry Potter czy Zmierzch ? 21.03.10, 21:09 Potter! Rowling naprawdę ma talent, Meyer poprostu napisała całkiem ciekawą książeczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
rathbone pyk 22.03.10, 15:16 dobra było wiele razy ale oczywiście harry jest lepszy zmierzch to książka dla napalonych na wileką miłość nastolatek ; p Odpowiedz Link Zgłoś