marcepanka13 22.03.10, 20:26 Jakie znacie najlepsze i najszybsze sposoby na naukę języka np. angielskiego ? Pewnie był już ten wątek , ale zależy mi na odpowiedziach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
staceyann Re: Nauka języka. 22.03.10, 20:30 Hmm moja kumpela np, kupuje/robi fiszki i z nich się uczy słowek. Odpowiedz Link Zgłoś
martunia1 Re: Nauka języka. 22.03.10, 20:32 nie znam. mi to szybko wchodzi do głowy i wszystko umiem w kilka minut a ze sprawdzianów zawsze mam 1oo % pkt. Ale słyszałam że ci co mają pamięć graficzną to piszą na kartkach różne zagadnienia i wieszają tak gdzie często się znajdują np. na drzwiczki szafy. Nie wiem czy to działa ale spróbowałabym. Odpowiedz Link Zgłoś
charme Re: Nauka języka. 22.03.10, 20:31 Jeśli chodzi o pisownie jakiegoś słowa,to pisze je sobie kilka razy w linijce,mówiąc sobie przy tym tłumaczenie i zapamiętuje ;P Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: Nauka języka. 22.03.10, 20:32 SŁUCHANIE - przede wszystkim, ponoć jedna z najlepszych nauk, ponieważ uczysz się dykcji i wymowy. No i czytanie słowniczka. Odpowiedz Link Zgłoś
elen Re: Nauka języka. 22.03.10, 20:34 oglądanie filmów anglojęzycznych z napisami czytanie książek anglojęzycznych, pisanie na icq.com albo na omegle.com Odpowiedz Link Zgłoś
realistic Re: Nauka języka. 22.03.10, 20:41 czekaj, kiedy ja się uczyłam angielskiego... nie pamiętam jestem uzdolniona językowo po tatusiu Odpowiedz Link Zgłoś
another_drama Re: Nauka języka. 22.03.10, 20:44 Ja polecam odwiedzać angielskie strony www. Jak np. twitter ! lub na codzień staraj się mówić po angielsku. Oglądaj filmy z napisami, słuchaj muzyki. Albo pospolity sposób uważaj na lekcjach i ucz się. Odpowiedz Link Zgłoś
7_things Re: Nauka języka. 22.03.10, 20:50 oglądać filmy nie z dubbingiem tylko z polskimi napisami. słuchać piosenek po angielsku. przeglądać słowniki itp. Odpowiedz Link Zgłoś
dorr Re: Nauka języka. 22.03.10, 20:52 te sposoby, które zostały wymienione są dobre, ale to też zależy czy masz pamięć słuchową, czy wzrokową. powinnaś się uczyć różnorodnie, ale jeśli masz na przykład pamięć wzrokową to łatwiej idzie Ci przeczytanie czegoś i zapamiętanie, niż bezsensowne słuchanie w kółko jak i tak nie zakapujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
yzz. Nauka Języka 22.03.10, 21:41 Na przykład pisząc na twitterze poznajesz nowe słowa, oglądając filmy bez lektora (z napisami też pomaga), słuchanie audiobooków w języku angielskim albo standardowa nauka w stylu: powtarzasz sobie słówka po 10 razy i w końcu zapamiętujesz, albo robisz ściągi i w końcu zapamiętasz, i to całkowicie przez przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
ilovemyself Re: Nauka języka. 03.04.10, 00:24 Ja tam z angielskiego się nie uczę, na lekcji wszystko samo wchodzi mi do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś