Dodaj do ulubionych

Wasze występy na żywo ;-)

25.03.10, 14:49
Czy miałyście kiedyś okazję występować przed szerszą publicznością; w szkole, na apelach, na
meczach? Chodzi mi o śpiew, taniec, kabaret lub jeszcze inne pokazy wink Podzielcie się swoimi
doświadczniami i sposobami na tremę wink A może macie filmiki z waszych wystepów?
Obserwuj wątek
    • secrets tańczyłam. : 3 25.03.10, 14:52
      to była jakaś tam impreza na 6 grudnia, i nasza nauczycielka ze szkoły tańca nas wzięła żebyśmy zatańczyły. XD
      • leanne Re: tańczyłam. : 3 25.03.10, 14:56
        Dzisiaj akurat wróciłam z Domu Kultury. Mhrr. Tylko czekac, jak zostanę w klasie
        wyśmiana. Taki swego rodzaju `chrzest`. Dlaczego? Byłam wiosną. xd
      • spad_ Re: tańczyłam. : 3 25.03.10, 18:02
        W liceum juz drugi raz improwizowalem role Romea.

wyszlo, calkiem calkiem
      • julkax. Re: Wasze występy na żywo ;-) 25.03.10, 22:44
        śpiewałam, ale tylko raz w przedszkolu, miałam straszną tremę! teraz przed
        większą publicznością gram mecze siatkówki, zbytnio nie stresuję się przed
        wyjściem na boisko. smile
        • princii Zawsze kabaret!! 12.07.10, 18:50
          W pierwszej kl. gim. na ślubowaniu zagrałam Jolke Rutowicz a moja kol. Dode
          nabijałyśmy się z siebie kłóciłyśmy...myślałam że ludzie pospadają z krzeseł szczególnie
          kiedy mój kolega wpadł przebrany za konia Jolki i bodnął rogiem Dode smile)
          Pozatym w podstawówce różne parodie itp.
          Nie mam dobrego sposobu na treme bo ja jej nigdy nie mam. Jestem za bardzo pewna
          siebie smile)
      • my_shadow Re: tańczyłam. : 3 26.03.10, 16:31
        27 konkursów recytatorskich, 11 razy w ciągu 6 miesięcy występy taneczne,
        właśnie pracuje nad musicalem no i za 2 tygodnie kroi się nastepny xD trema jest
        zawsze! ona mnie prawie zabija, ale kiedy już się jest na scenie myśli się tylko
        o tym żeby dobrze wypaść^^ przynajmniej ja tak mamtongue_out
        pozdrawiam wszystkich artystów!kiss
      • ania55888 Re: . : 3 26.03.10, 20:35
        Ja niestety grałam na gitarze ale nie miałam tremy
        albo jeszcze w kościele śpiewałam żallxD
      • rock_i_rock Re: tańczyłam. : 3 06.11.10, 16:16
        Tańczyłam tysiące razy na turniejach i pokazach, najgożej jest zatańczyć przed szkołą, ale
        jakoś nauczyłam sieę opanować tremę przy ruchu. Gorzej jet z mówieniem. Często jestem
        na jakiś apelach, jakieś scenki np na zakończenie roku. Straszne były wiersze dla
        kombatantów, które recytowałam, albo jakieś konkursy i sporo ludzi oglądało. Gram też w
        teatrze, więc mamy występy, ale aż tak się nie stresuję smile
    • luukasz Re: Wasze występy na żywo ;-) 25.03.10, 14:59
      śpiewałem i tańczyłem piosenkę walentynkową. xd
      Wszyscy podobno, ze mnie lali xD

A tak poza tym to ja raczej gram mecze niż tańcze na nich xP
      • zp.my Baaa. 25.03.10, 15:02
        Wystepowałam w domu kultury i w szkole , śpiweałam i tańczyłam też w szkole i na
        konkursach tańczyłam z moimi ;**
      • justinkowaa5 Re: Wasze występy na żywo ;-) 25.03.10, 17:24
        Tak, tak śpiewałam na scenie kiedyś jak byłam mniejsza to występowałam w chórku,
        jak śpiewałam w chórku to nie miała tremy a jak na koncercie i było trochę ludzi
        to masakra po prostu trochę sie bałam ale nie myślałam o tym tłumie tylko
        parzyłam w inne miejsce niz na ludzi xD,, Albo jeszcze recytowałam w apelu i też
        spiewałam to się trochę denerwowałam ale tylko odrobinę xD.
      • minnie_mick Re: Występy na żywo ;** 26.03.10, 09:11
        Ja bardzo lubię występować przed publicznością. Chociaż nie lubię gdy widzę
        twarze i wgl. moich znajomych itp. jak już gdzieś są to ich nie mogę widzieć
        bo mam tremę xDD O wiele bardziej kocham występować przed obcymi. Nie wiem czemu.
        Ja na razie ok. 4 razy występowałam w mojej szkole - i to było straszne.
        Wszyscy się na mnie gapili, znałam ich i i ogólnie masakra.
        Ja też tańczę więc miałam dużo występów przez obcą publicznością na
        turniejach, pokazach itd. i je strasznie lubię.
        O wiele lepiej się występowało (przynajmniej w moim przypadku) przed jakimiś
        300 osobami (a nawet było więcej ludzi niż trzystu) na turnieju niż przed
        kilkoma klasami ;/

smilewink

Ogólnie zależy kto lubi występy, ja np. bardzo je lubię serce

A na stres podobno najlepsze słodycze xDD

sercebig_grinserce
    • mandy65 Często. 25.03.10, 15:02
      średno raz na miesiąc występuje przed calą szkołą
      należe do kółka teatralnego . Nie chce sie chwalić ale zawsze zgarniam główne role big_grin
      a tremy nie mam niiigdy !tongue_out
      • viva Re: Trema? A co to? 25.03.10, 15:05
        Ja często występuje na scenie. Albo tańcze, albo na jakimś apelu występuję, albo gram w
        teatrze... Tremy nie mam nigdy.
    • aguluniuszka Re: Wasze występy na żywo ;-) 25.03.10, 15:08
      jak byłam na koloniach w wakacje. z koleżanką poszłyśmy na taniec towarzyski... . i kurde.
      nie wiedziałyśmy, że będziemy występować publicznie i pokazywać to przed wszystkimi
      ludźmi z kolonii. xdd a tam ich było. uuu!. około tysiąca osób. myślałam, że nie dam rady,
      ale jakoś (nigdy wcześniej nie miałam styczności z tańcem). filmik może i jest w necie, ale
      nie chce mi sie go szukać. : pp
    • domia006 No... 25.03.10, 15:09
      Śpiewałam na pierwszej komunii św., byłam na konkursie w śpiewanie, zawody sportowe,
      chór, kółko teatralne
    • green_color Re: Wasze występy na żywo ;-) 25.03.10, 15:12
      Miałam już ich tak dużo, że nie jestem w stanie ich policzyć ;P Mimo to za
      każdym razem jestem trochę zdenerwowana, ale nigdy nie zdarzyło mi się czegoś
      zapomnieć ;P
      • justin.bieber. Re: Wasze występy na żywo ;-) 25.03.10, 15:15
        śpiewałyśmy z koleżankami przed Niemcami w naszej sql
    • pinky33 tak 25.03.10, 15:14
      Śpiewałam.
      Dokładnie piosenkę "dłoń" Kukulskiejsmile
      Nic nie wygrałam ale było fajnie..

Ale w tedy miałam straszną sciana tremę!
    • pauuli Wasze występy na żywo ;-) 25.03.10, 15:15
      Tak, w szkole, duuuuuuuuuuuuużo razy, hahaha. Śpiew, śpiew i jeszcze raz śpiew. c:
      Nie mam filmików, na szczęście. Sposoby na tremę? Znam najpopularniejszy, nie myśleć o tym, że są bliscy, że się coś nie uda, po prostu skupić się na tym co się robi. ; - )
    • natip11 Re: Wasze występy na żywo ;-) 25.03.10, 15:16
      Duużo tego było xd
      Ale raczej tremy nie miałam... ; )
      • asik. Re: Wasze występy na żywo ;-) 25.03.10, 18:39
        Ja tez wiele razy i nie miałam tremy tongue_out
    • delicious ....x3 25.03.10, 15:16
      Przed każdym meczem i zawodami z grupą aerobiku ;p
      Czasami tez taniec. Nie mam tremy, myślę, że to kwestia wprawy i pewności
      siebie. Bo występuję juz od dawna.Nigdy nie miałam z tym większych kłopotówkiss
    • myszkaa Re: Wasze występy na żywo ;-) 25.03.10, 15:18
      apel szkolny - śpiewałam . -.-
    • brothers_ Re: Wasze występy na żywo ;-) 25.03.10, 15:20
      Kiedyś na weselu wuja śpiewałam "niech żyje bal" haha . xdd
      i ten mój zaje.bisty fałsz . xDDD
    • zmierzch4ever Re: Wasze występy na żywo ;-) 25.03.10, 15:24
      ja tylko śpiewałam xD
    • happysad1 haha xd 25.03.10, 15:27
      często mialam takie mystepy . na mecZach jako chilliderka ( troche temu to bylo
      ) , na roznych wystepach tanecznych . w przedstawieniach xd . Ale trema mnie
      mobilizuje i dzieki niej robie lepiej to co powinnam ;d
    • rockville. Re: Wasze występy na żywo ;-) 25.03.10, 15:36
      tańczyłam na różnych występach, gdy miałam jakieś 8-12 lat, też tańczyłam. -
      teraz już nigdy bym tego nie zrobiła, za duża trema. No jeszcze biorę udział w
      różnych zawodach sportowych.
    • dychaa Re: Wasze występy na żywo ;-) 25.03.10, 15:45
      Śpiewałam w chórku w podstawówce . I więcej chyba tego nie zrobię ^^
    • mileczka19 Re: Wasze występy na żywo ;-) 25.03.10, 16:34
      rok temu w szkole mialam.;
      • eweelaaa Re: Wasze występy na żywo ;-) 25.03.10, 16:42
        ja jeszcze w podstawowce wystepowalam na roznych uroczystosciach w sql-
        spoiewalam. smile a teraz w gim. nie ma taki9ch rzeczy. byl festiwal ekologiczny ale tylko dla 2
        i 3 klas gim. i liceum. wystwpowalam tez w teatrze i tanczylam na roznych konkursach.
        trema jest zawsze. ale jak juz sie wyjdzie na scene to na prawde jest to niezapomniana
        chwila.
    • blender Re: Wasze występy na żywo ;-) 25.03.10, 16:35
      zazwyczaj recytuje jakiś wierszyk lub przemowę na apelach.
      innych rzeczy wolę nie próbować c;
      • misia_147 Re: Wasze występy na żywo ;-) 25.03.10, 17:15
        Duuuużo razy ; D.
        I zawsze strasznie się tremuje =.=
        Ale tak to.. spoko ; )) ; d
    • jyka Re: Wasze występy na żywo ;-) 25.03.10, 16:37
      Na zakończenie gimnazjum śpiewałam, a teraz w liceum występuje reguralniesmile Jest fajnie
      • martyna12 Re: Wasze występy na żywo ;-) 25.03.10, 18:51
        ja cały czas występuję i przeważnie śpiewam na przeróżnych apelach, jeżdżę na
        festiwale i jest super śpiewam także w chórze szkolnym moja nauczycielka mówi że
        mam bardzo mocny głos. Mogę śpiewać wysoko i nisko ostatnio na festiwal musiałam
        się nauczyć piosenki Czesława Niemena "Dziwny jest ten świat " jest to bardzo
        trudna piosenka ale poradziłam sobie i wyszło super.Teraz przygotowuję się do
        następnego apelu w szkole będę śpiewać .Tremy nie mam ale mam swój sposób biorę
        kilka głębokich oddechów i się uśmiecham to mi pomaga w bardzo ważnych momentach
        i to chyba tyle xDsmirkbig_grinwinkbrawo
    • funnygirl Re: Wasze występy na żywo ;-) 25.03.10, 16:40
      jasne! niedawno tanczylam w nowohuckim centrum kultury, kiedys spiewalam na
      dwoch konkursach! dla mnie wystepy to nie problemsmile
    • euphoria.. Re: Wasze występy na żywo ;-) 25.03.10, 16:41
      prawie co tydzień koncert, lub pokaż tańca big_grin
    • pati2424 Re: Wasze występy na żywo ;-) 25.03.10, 16:41
      Ciągle gdzieś występuje: w przedstawieniach, na konkursach recytatorskich, tańczę,
      czasem śpiewam w chórkach oprócz tego niedługo mam prowadzic szkolną imprezę, kilka
      razy występowałam też na różnego rodzaju festynach. A tremy nie mam od dawna, bo
      jeśli wiem że coś dobrze umiem i jestem pewna swojego sukcesu to nie boję się porażkibig_grin
    • miss_pauline Re: Wasze występy na żywo ;-) 25.03.10, 16:41
      Rok temu zostałam wybrana do śpiewania piosenki Lady GaGi Eh Eh...Strasznie się
      denerwowałam, ale wydaję mi się, że wyszło dość dobrze. Jeśli chodzi o moje
      sposoby na tremę, to staram się w ogóle nie myśleć, ze będą się na mnie patrzały
      dziesiątki oczów xD. Podczas śpiewana patrzę zazwyczaj na dobrą koleżankę, ale
      po prostu prosto przed siebie, byle nie patrzeć na ludzi, których nie znasz...Ja
      w takim wypadku jeszcze bardziej zaczynam się denerwować. Występowałam również
      na różnych festynach i w chyba drugiej klasie podstawówki występowałam z
      zespołem "Akordzik" czy jakoś tak..., ale teraz ostatnio nie ciągnie mnie już do
      występów przed publicznością, chyba, ze taką która liczy około pięć osób...
      • taylorfan Re: Wasze występy na żywo ;-) 25.03.10, 16:45
        hymm . . ja występuje na różnego rodzaju konkursach piosenki angielskiej ; - ) Ostatnio
        śpiewałam Our song taylor swift i przeszłam do drugiego etapu ale niestety nie wygrałam
        xd bd śpiewać na rozdaniu nagród w mojej szkole w kwietniu ; d
        Jeżeliu chodzi o tremę mam ją zawsze ale próbuje nad nia zapanować xd cool
      • lady_cat Wasze występy na żywo ;-) 25.03.10, 16:47
        ostatnio występowałam na apelu. grałam tam rolę starszej kobiety-babci. c ;
        stresowałam się, ale spojrzałam na kogoś . . . i już mi przeszło. ; d
    • natka41 Re: Wasze występy na żywo ;-) 25.03.10, 16:42
      ja śpiewałam Micheal Jakson - we are the world ; DD

i no trema była ale cóż, zawsze jest ; dd

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka