Dodaj do ulubionych

Piosenki od tyłu - przypadek czy znak od szatana?

05.04.10, 18:30
Na pewno wiele z Was słyszałam o tej sprawie. Być może wiele z Was uważa ją za
czysty zbieg okoliczności, przypadek. Jednak ja jestem zupełnie innego zdania.
Nie da się napisać utworu tak, żeby od tyłu brzmiały sensowne wyrazy, nie da
się. Przynajmniej ja tak uważam. Na pewno każdy ma swoje zdanie na ten temat,
ale jeśli byłoby to przypadkiem, to po co ludzie w swoich tekstach, układaliby
słowa tak, żeby od tyłu mówiły o szatanie? Albo o seksie? Może to coś
powiedziałoby o człowieku...ale i tak jest to dla mnie sprawą niewyjaśnioną.
Jestem jednak przekonana, że teksty od tyłu są związane z szatańskim
działaniem. Dla wielu z Was wydaje się to nierealne - jak to szatan? O
szatanie się mówi lekko, bo jesteśmy przekonani, że on nie istnieje i nas nie
dotknie. No dobrze, zostawiam Was z nagraniami, tymi śmiesznymi i poważnymi,
wywołującymi kontrowersje:

[url=http://jeffmilner.com/backmasking.htm]Strona ze spisem piosenek znanych
zespołów, piosenkarzy słuchanych od tyłu. Przy każdym utworze jest urywek
tekstu piosenki, w którym znajdują się słowa kluczowe, aby dowiedzieć się,
jakie są te słowa, wystarczy kliknąć Show reverse Lyrics

Link
do niektórych polskich piosenek od tyłu, szczególnie dla dzieci np. Bob
Budowniczy czy Pszczółka Maja.

Zapraszam do zapewne burzliwej dyskusji.
Obserwuj wątek
    • replaceable hahahahahahahahahahaha. 05.04.10, 18:39
      • xxewelkaxx Re: hahahahahahahahahahaha. 05.04.10, 18:56
        [url=http://www.youtube.com/watch?v=dRSA59qiEHs&feature=related]Wierz mi, to
        jest lepsze xDD[/url]
    • reigai Re: Piosenki od tyłu - przypadek czy znak od szat 05.04.10, 18:44
      poplułam monitor.

byłam pewna, że osoby, które w to wierzą wymarły razem z dinozaurami, a jednak. Myliłam się.
      • panna_efron_x33 Re: Piosenki od tyłu - przypadek czy znak od szat 05.04.10, 18:48
        ?
      • amatorka_ Re: Piosenki od tyłu - przypadek czy znak od szat 05.04.10, 19:02
        Ty masz o tym takie zdanie, ja mam inne. Nikt taki sam nie jest. Dla Ciebie jest
        to zwykłą kpiną, ja w to wierzę.
        • music11 Re: Piosenki od tyłu - przypadek czy znak od szat 06.04.10, 10:18
          Ja z takim trudem tego słucham...i cała się trzęse.To bardzo dziwne....
    • jonas_lover Masz rację 05.04.10, 18:48
      Uważam, że jest tak jak mówisz. Niemożliwe, żeby normalni ludzie pisali piosenki tak, żeby
      od tyłu mówiły o szatanie. A o szatanie nie należy mówić lekko, bo on niestety istnieje uncertain
      Wystarczy przeczytać parę świadectw ludzi, którzy wyzwolili się spod jego władzy.
      • monixx Re: Masz rację 06.04.10, 11:52
        być może w pisoenkach tak jest ;/ ale wiem na pewno że jak się modlitwy mówi od tyłu
        to właśnie o szatana chodzi
      • fanta.stic Re: Masz rację 03.06.10, 22:26
        Jaa. niezle mnie wystraszylyscie. juz moge sie pozegnac ze spokojnym zasypianiem.
    • kolorowa Re: Piosenki od tyłu - przypadek czy znak od szat 05.04.10, 18:50
      haha , jaki żal . ;p
      " mam swoją czarną fiut " " wsaadź "
      ten tekst mnie dobił . Xd
      • gucik13 Hahahahahahahahahahahahaha ! 05.04.10, 18:54
        Taa .. AVE !
        • naturally Re: Hahahahahahahahahahahahaha ! 05.04.10, 18:57
          jeśli chodzi o BACKMASKING - z tego co wiem to to że wszystko co powiesz i
          zostanie to puszczone od tyłu w cos się układa. Każdy zrozumie to co chce
          zrozumieć. Tam było napisane co to niby znaczy, więc i ty to słyszłaś.
          Rozumiesz? wink
          • ewella Re: Hahahahahahahahahahahahaha ! 06.04.10, 12:44
            to prawda. Bo jakby zamknąć oczy to słychać tylko jakiś bełkot... ale coś w tym
            może być...
            A swoją drogą to ciekawe, o czym mówią piosenki Nergala od tyłu, może o...
            pieskachsmirksmirk
    • squash Piosenki od tyłu. 05.04.10, 18:55
      brr, jak słucham backmaskingu, to aż mnie ciarki przechodzą.

szczególnie to wywarło na mnie
      duże wrażenie.
      Nie będę się wypowiadać na temat przypadku, zamierzonego celu czy znaku. Nie chcę snuć
      domysłów, najprawdopodobniej mylnych...
      • zbieramchmury Re: Piosenki od tyłu. 05.04.10, 21:32
        nie myślałam, że ktoś stąd to będzie znał. to mnie poruszyło... Plus i minus
        dawno słyszałam, tylko tutaj nie każdy wie, że Magik (ten co śpiewa ^^) popełnił
        samobójstwo [teoretycznie]. This is it przerażające, ale tylko kawałek
        odsłuchałam, bo Step up oglądam ;d
    • meerc do squash . 05.04.10, 19:00
      squash - mnie tak samo . ;c

www.youtube.com/watch?v=9JveDTKGL-w mnie to ruszyło. ;o
    • light Nie mogłam się doczekać aż do tego dojdzie! 05.04.10, 19:02
      Po teletubisiu-geju musiało się wydać.
      Pszczółka Maja to satanistka.
      • heyyeah @light! und @autorka 05.04.10, 19:18
        @light- tak, tak! I pedofilka! I ona chce wsadzić czarny fiut!!!! XD

Paulla - Od Dziś lepsze "Porcja w menu. Już mi się grzeje brukselka!"

@autorka- ty chyba sobie daj spokój z teoriami spiskowymi wink
        • amatorka_ Re: @light! und @autorka 05.04.10, 20:40
          Wezmę sobie Twoją radę do serca, obiecuję.
          • heyyeah @amatorka_ 05.04.10, 21:13
            Ale jeśli chcesz to możesz zostać drugim Danem Brownem smile
            • amatorka_ Re: @amatorka_ 06.04.10, 10:09
              Ee, odpada - pisanie mi nie wychodzi. tongue_out
              • heyyeah Re: @amatorka_ 06.04.10, 16:43
                ćwiczenia czynią mistrza wink
      • klama_kcmil Ja sądzę... 03.06.10, 22:28
        ...że to przypadek. o te piosenki są , co prawda od tyłu, ale nie słyhcac WYRAŹNYCH
        słów, więc wiesz, napewno sobie układali tak, by miało sens i bylo śmieszne.To tylko moje
        zdanie. A w szatana wierzę.
    • jane_ Re: Piosenki od tyłu - przypadek czy znak od szat 05.04.10, 20:30
      po pierwsze - po cholerę ktoś odtwarza piosenki od tyłu
      po drugie - usłyszy się to, co chce się usłyszeć.
      po trzecie - dajcie spokój, tak, dzieło szatana. >.<

po cholerę się czegokolwiek doszukiwać, muzyka jest dla przyjemności. dajcie sobie spokój. bo wychodzi na to, że co drugi artysta jest opętany. a to śmieszne. c:
      • amatorka_ Re: Piosenki od tyłu - przypadek czy znak od szat 05.04.10, 20:39
        Wiesz, niczego nie sugeruję, że ktoś jest opętany, ale takie rzeczy mnie ciekawią.
        • jane_ Re: Piosenki od tyłu - przypadek czy znak od szat 05.04.10, 20:41
          no to ciekawią Cię rzeczy głupie i idiotyczne.
          sori, ale 'ukryty przekaz'? litości.
          • amatorka_ Re: Piosenki od tyłu - przypadek czy znak od szat 06.04.10, 10:11
            Nikt nie karze Ci w to wierzyć, prawda? Założyłam ten wątek głównie po to, by
            zobaczyć waszą reakcję i zapytać, co o tym myślicie. Nie każdy ma takie samo
            zdanie, a ja to szanuję.
        • kradzieejka_ omg 05.04.10, 20:46
          • lisaxx Re: omg 05.04.10, 21:05
            o backmaskingu slyszalam juz wczesniej
            i wstrzasnela mną piosenka Plus i Miuns . ale Magik byl wyjatkowy i mial talent , wiec
            specjalnie tak to napisal . i to jest woow ;d
            ale.. haha bob budowniczy .. tak wyraznie to slychac haha nie moge ;DD
            • diamond_girl12 No bez przesady... 05.04.10, 21:17
              ... pszczółka Maja komunikuje się z szatanem?
              • amatorka_ Re: No bez przesady... 06.04.10, 10:12
                Pszczółka Maja należy do tych śmiesznych wersji piosenek od tyłu, tiaaa.
            • martuskac Re: omg 05.04.10, 21:24
              hahaha !
    • zwariowany_xd ale ja o tym samym pisałem no kurwa i się śmieli 05.04.10, 21:16
      omg
    • zbuntowana676 Re: Piosenki od tyłu - przypadek czy znak od szat 05.04.10, 21:21
      Zbitne smile A gdy jest już ciemno jest polewkowa shockshockshock
    • bouche2 Re: Piosenki od tyłu - przypadek czy znak od szat 05.04.10, 21:24
      przestań, mnie też dziwią takie rzeczy, zwłaszcza, że ostatnio widziałam 'plus i
      minus' od tyłu i wyszedł spójny tekst, z tym że nie o szatanie. dlatego ja
      wierzę, że można coś takiego stworzyć.

ale że szatańskie działanie? pewnie żadnych takich tekstów nie ma, wydaje się.
      bo słuchać tego nie będę, bo mnie to straszy
      • mweezy nie wiem. nie wiem. nie wiem. przypuszczam tylko. 05.04.10, 21:37
        wysłuchałam niektórych backmaskingów i muszę przyznać że niektóre na prawdę mnie
        przestraszyły (przy czym nie oglądałam tego co usłyszał autor filmiku, tylko
        kierowałam się swoim słuchem) i niektóre słowa mi brzmiały jak niemieckie o.O

dziwi mnie to, zaskakuje, zastanawia, czasem aż przeraża (teksty o szatanie i to
        co brzmi jak niemieckie słowa) ale nie wiem czy to tylko moja wyobraźnia czy
        może prawda? tak na sto procent NIKT tego nie wie. może w to wierzyć, może to
        uważać za totalną bzdurę, ale nikt nie wie na pewno.

pozdrawiam. kwiat
        • amatorka_ Re: nie wiem. nie wiem. nie wiem. przypuszczam ty 06.04.10, 10:17
          Dlatego mnie to intryguje, ale nie sugerować mi proszę, że jestem jakiś
          detektywem, bo nie jestem. Po prostu - jest jakaś sprawa i zaciekawiła mnie Ona.
          Mnie też niektóre teksty przestraszyły, ale musiałam posłuchać.

Pzdr.
      • amatorka_ Re: Piosenki od tyłu - przypadek czy znak od szat 06.04.10, 10:15
        Być może z szatanem przesadziłam, ale podałam stronę z piosenkami tymi
        'poważniejszymi', ale się nie zaklinowała. Jesli się chce - można ją przepisać
        albo skopiować.
    • dakota_ Re: Piosenki od tyłu - przypadek czy znak od szat 05.04.10, 21:27
    • miqusia Piosenki od tyłu - przypadek czy znak od szatana? 05.04.10, 21:32
      Moim zdaniem doszukujecie się nie wiem czego. Nic a nic tam nie słychać
      i szczerze mówiąc mamią w głowach pisząc ten tekst. Z niego nie da się
      nic zrozumieć, a jedynie czytasz i masz zarysy. A potem powstają w główce
      dziwne obrazy.

Choć sztuką jest coś takiego wymyślić, a robią tak.

Mój brat kiedyś takich słuchał, słucha, słucha, cicho! Pogłaśnia. Cicho!
      Pogłaśnia. A tu nagle szatan wyskakuje.

Ja się boję tego słuchać, to przerażające jest.
      • mweezy posłuchajcie sobie 05.04.10, 21:49
        piosenki Michaela Jacksona This is it od tyłu O.O

teraz będą mi się śniły takie głupoty ;c
        a mama mówiła żebym nie czytała o takich głupotach, bo będę miała koszmary ;c

suspicious
    • a_vie Re: Piosenki od tyłu - przypadek czy znak od szat 05.04.10, 22:20
      słyszałam o tym. podobno siedzą nad tym miesiącami w labolatoriach i opracowują.
      rolling stonsi czy jak im tam, robią to oficjalnie. a inni nie wiadomo, ale tak
      robią. sie z szatanem komunikują!
    • slodkiporanek Re: Piosenki od tyłu - przypadek czy znak od szat 06.04.10, 09:22
      To zwykła manipulacja ludźmi, żeby się bali.
      Nie wierzę w to.
      • zuoxd Re: Piosenki od tyłu - przypadek czy znak od szat 06.04.10, 09:32
        hahahahahaha, poległam jak zobaczyłam o czym 'naprawdę' jest Starway to Heaven xD
        ktoś nie ma oc robić i wymyśla te teorie spiskowe...
        • music11 Zajżyj tu! 06.04.10, 10:39
          Ciekawość to pierwszy topień do PIEKŁA
          Ludzie!Nie iteresujcie sie tym!Okey...to jest dziwne ale takie żeczy moim zdaniem sie
          zdażają.Jak teraz czytam te wasze wypowiedzi na forum to niewiem czy się śmiać czy
          płakać!
          ja wieże w Boga i w Szatana,ale nie chce sie ttm iteresowac ,przeczytajcie sobie dla zmyły
          Nowy testament
      • amatorka_ Re: Piosenki od tyłu - przypadek czy znak od szat 06.04.10, 10:07
        Masz prawo. Być może to jest zwykła manipulacja, ale nikt o tym nie mówi - więc
        nie wiemy.
    • justaga Re: Piosenki od tyłu - przypadek czy znak od szat 06.04.10, 09:43
      jest wiele rzeczy o których nawet nie macie pojęcia . . .
    • xxewkaxx22 Re: Piosenki od tyłu - przypadek czy znak od szat 06.04.10, 09:43
      No nie wiem dziwne to jest . Nie wiem co o tym sądzić .
      • kolor_pantofel Click 06.04.10, 09:51
        Oczywiście, że są zespoły szczególnie chodzi tu o niektóre metalowe, kótre
        specjalnie piszą teksty, by puszczając od tyłu naprawdę powstało drugie dno, a
        raczej własciwe przesłanie piosenki. Często słuchając normalnie "od przodu" mamy
        wrażenie, że slyszymy tylko jakieś dziwne ryki i krzyki, a za tym może kryć się
        coś sensownego od tyłu. I mogą to być satanistyczne przekazy, ale ludzie robią
        to celowo, to nie powstaje "przez przypadek". Jednak w tej pszczółce maji i
        piosence Pauli "przekaz" od tyłu jest tak bezsensowny i truny do odczytania, że
        nie ma po co w to wierzyć i się martwić, co tam powstanie to zależy głównie od
        wyobrażni autora i tego co chce usłyszeć a nie co usłyszał. ;]
    • ewa1212 Re: Piosenki od tyłu - przypadek czy znak od szat 06.04.10, 09:50
      To było strasznie dziwne...
      Mam cały monitor popluty!
      • red_ mweezy. 06.04.10, 10:02
        masz jakąś wersję This is it od tyłu? bo ja jakoś nie mogę
        znaleźć c:
        • rosaliee. , 06.04.10, 10:42
          łoo , powiem tak . lepiej się nie odezwę .

-,-
    • papson_ave Re: Piosenki od tyłu - przypadek czy znak od szat 06.04.10, 10:01
      Haha, piosenki od tyłu są zajebiste! Zwłaszcza 'bracia koala', muahaha. 'więc wypierdalaj
      stara szczoteczko
      ' big_grin sikam na takich filmikach. Dobre jest też Feel 'mój dom' czy cuś
      w tym stylu tongue_out
    • violet_ Piosenki od tyłu - przypadek czy znak od szatana? 06.04.10, 10:12
      oczywiście znak od szatana. jak mawia moja pani od religii, i skończyła się zabawa. szatan
      czeka by nas zgładzić dzikim i triumfalnym śmiechem.
      • amatorka_ Re: Piosenki od tyłu - przypadek czy znak od szat 06.04.10, 10:21
        Okej, może z szatanem przesadziłam, ale skoro uważasz, że to zwykła bzdura, co
        powiesz o tym? To jest dziwne.
        Dla sprawdzenia tekstu, aby nie słuchac wystarczy kliknąć Show Reverse Lyrics.
        • violet_ Piosenki od tyłu - przypadek czy znak od szatana? 06.04.10, 10:25
          przepraszam, to było do mnie? ja nie napisałam, że to była zwykła bzdura. napisałam
          tylko o szatańskim śmiechu. :c
          • amatorka_ Re: Piosenki od tyłu - przypadek czy znak od szat 06.04.10, 10:33
            tak, ale nie traktujesz tego poważnie, prawda? to prawie tak samo, jakbyś
            uważała to za żart. a przynajmniej ja to tak interpretuje.
            • violet_ Piosenki od tyłu - przypadek czy znak od szatana? 06.04.10, 10:37
              żartowałam. ja tak zwykle mam. nie należy wszystkiego co napiszę traktować poważnie.
              nie traktuję Twojej wypowiedzi za żart. traktuj tak moją.
              • amatorka_ Re: Piosenki od tyłu - przypadek czy znak od szat 06.04.10, 11:28
                Nie, to moja wina. Jestem dziś za-sceptyczna. Spoko, traktuję Twoje wypowiedzi
                jako żart. ;P
                • violet_ Piosenki od tyłu - przypadek czy znak od szatana? 06.04.10, 11:38
                  dzięki i przykro mi, jeśli coś Cię uraziło. nie umiem być poważna czasami, to pixies tak na
                  mnie działają.
                  • amatorka_ Re: Piosenki od tyłu - przypadek czy znak od szat 06.04.10, 16:32
                    Nie, w żaden sposób, choćby najmniejszy nie uraziłaś mnie.
                    • violet_ Re: Piosenki od tyłu - przypadek czy znak od szat 25.04.10, 13:20
                      o, to dobrze.
                      to dobry znak. ;D
    • matt.x3 wejdź tutaj. 06.04.10, 10:37
      ja myślę, że to nie przypadek. teksty są układane tak, aby nikt się nie
      doszukał. im więcej osób słucha takich piosenek, tym więcej osób ma coś
      wspólnego z szatanem. i wiadomo, że każdy może mieć inną teorię na ten temat,
      ale ja myślę, że takie coś jak szatan jest i mam tego dowody, których nie będę
      wypisywała, bo weźmiecie mnie za opętaną. posłuchaj sobie (jeśli chcesz)
      piosenek - metalu - zobaczysz, że tam niektóre słowa z poszczególnych zwrotek
      czy refrenu jakby złożyć do kupy wyszłoby, że czczą szatana. coś w tym jest.
      kiedyś ksiądz mi powiedział, że od słuchania takich piosenek szatan przejmuje
      nad nami władzę, a jak się wciągniemy w słuchanie metalu, to potem jesteśmy
      już bezradni na jego czyny i robi z nami co zechce. jednakże dużo osób słucha
      metalu i mi nie uwierzą nie będę drążyła dalej tego tematu. ;P
      • amatorka_ Re: wejdź tutaj. 06.04.10, 11:32
        Właśnie, to nie to, że osoby słuchające metalu są złe, ale po prostu ta muzyka
        ma swoje minusy, o których już wspomniałaś.
        • bizzbee Re: wejdź tutaj. 14.07.10, 21:39
          czy wyście oszalały ?
          nie każdy metal ma coś wspólnego z satanizmem .ehh ,te stereotypy .kochani
          ,zakodujcie sobie ,że metal nie równa się satanizm . uwierzcie ,czasem to
          potrafi obrazić ,czy tam urazić .
    • shibby Re: Piosenki od tyłu - przypadek czy znak od szat 06.04.10, 10:40
      mój kolega mi opowiadał o takiej piosence, dokładnie nie pamiętam jaki ma tytuł,
      ale wiem że w tej normalnej wersji w tytule było słowo 'heaven' a w wersji od
      tyłu było 'hell' i ta od tyłu właśnie była o szatanach itp. albo np chciałam raz
      ściągnąć piosenkę tokio hotel-schrei i znalazłam jakąś inną wersję, tak mi się
      zdaje że od tyłu, i już z początku się przeraziłam i czym prędzej to wyłączyłam
    • katsuumi_17 Re: Piosenki od tyłu - przypadek czy znak od szat 06.04.10, 10:41
      To jst mocno naginane... pewnie zainspirował cię wątek o piosence Kalibra 44. I właśnie- o
      tym przypadku słyszałam już kilkakrotnie i jestem w stanie w to uwierzyć, bo tam nawet
      wyraźnie słychać tekst. Ale w te- nie. W "Pszczółce Mai"np. słó w ogóle nie słyszę, to jakis
      bełkot. Jak się uprzeć- każdą piosenkę można w ten sposób przerobić.
      • amatorka_ Re: Piosenki od tyłu - przypadek czy znak od szat 06.04.10, 11:29
        Nie, o Kalibrze44 wcześniej nawet nie wiedziałam, raczej zainspirowała mnie
        pewna strona. wink
        • lady_cat Piosenki od tyłu - przypadek czy znak od szatana? 06.04.10, 11:33
          przynajmiej idzie się posmiać. c ;
        • meerc this is it od tyłu !!! 06.04.10, 11:36
          www.youtube.com/watch?v=9JveDTKGL-w macie .
    • softy_girl . 06.04.10, 11:35
      jeśli to was naprawdę uszczęśliwi to moge wam przytaknąć na te bzdury , ale
      błagam nie męczcie mnie juz tymi filmikami puszczanymi od tyłu i nie panikujcie
      że to ponoć "dzieła szatana" . confused

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka