Dodaj do ulubionych

PA-RA-NO-JA.

10.04.10, 15:46
Przestańcie, ludzie błagam. Żadna teoria spiskowa, żadna III Wojna Światowa, żadne zestrzelenia, żadna apokalipsa.
Tak, smutny przypadek, że dzień przed Niedzielą Miłosierdzia - Jan Paweł II też umarł ten dzień przed i też jakieś dziwne dodawanie, mnożenie i znajdywanie odnośników do Apokalipsy Św. Jana. A umarł. Po prostu - był człowiekiem, do tego w podeszłym wieku i schorowanym. Nieśmiertelny nigdy nie był.
Teorie spiskowe - kurde, PO chciało powybijać najważniejszych ludzi w państwie? Z PiSu wcale ich tak dużo nie było, za to byli tam Wicemarszałkowie, dowódcy wojskowi, księża i biskupi, przewodniczący różnych organizacji i fundacji i prywatni ludzie. Już widzę Tuska, kur**, z karabinem gdzieś w lesie pod Smoleńskiem, oo tak, to na pewno tak wyglądało. Ogarnijcie.
III Wojna Światowa. Wyobrażacie sobie, co by się stało z Rosją gdyby teraz znaleziono czarne skrzynki (jedna się znalazła) z wiadomością: zestrzelenie? Ich przyszłość na międzynarodowej arenie = koniec państwa o nazwie Rosja. Zostaliby zniszczeni, na to nałożyłaby się data i miejsce (no mimo wszystko Mord w Katyniu, Smoleńsk, rocznica - przygnębiający przypadek) i Rosja byłaby pustą ziemią, zostałaby zniszczona.
Apokalipsa. Tak jasne, dzisiaj padał u mnie grad - jedyna oznaka zbliżającej się apokalipsy. A sorry, zapomniałam - po podwórku przechadza się biblijny potwór ze Świętego Jana, ale to normalne.
Ogarnijcie swoje paranoje. Wydarzyła się tragedia, myślcie o rodzinach naszych polityków, myślcie też o tych, którzy 70 lat temu zginęli w Katyniu. Nie popadajcie w jakieś skrajności.
Do tego to smutna ironia losu z miejscem. A jak ma się ochotę skomentować prawdziwie sytuacje z wsadzeniem 88 najważniejszych/ważnych osób a państwie do jednego samolotu (do tego najlepszej załogi) słowem: "Polska", to nic tylko czekać na lincz publiczny bądź ukamienowanie.

reszta mojego zdania:
Więc ja się wypowiem.
Po pierwsze: To wielka tragedia. Nigdy Kaczyńskiego nie lubiłam, nie podobały mi się jego żadne pomysły na rozwój, ale opuścić politykę, a zginać w katastrofie samolotu, jeszcze nie na polskiej ziemi i lecąc na obchody rocznicy takiego wydarzenia - jest jakaś różnica.
Po drugie: Polska jest teraz... pusta. Nie mamy głowy państwa, wicemarszałków, dowódców wojsk, przewodniczących wielu organizacji. Moja przyjaciółka nie ma trzech wujków (ojciec wysoko postawiony wojskowy, za tydzień miał tymże Tupolewem lecieć). Najgorsze jednak są osobiste tragedie w tym momencie.
Po trzecie: ogarnijmy się z teoriami spiskowymi, z jakimś wierzeniem, że to PO wymyśliło, że Rosja nas zestrzeliła. Nie dywagujmy czy to błąd pilota czy wina samolotu, nie zwalajmy na nikogo winy - teraz czas na refleksje i współczucie ludziom, którzy stracili tam bliskich. A jak ktoś chce się pomartwić - niech się o sytuacje państwa martwi.
Po czwarte: nie lubiłam Kaczyńskiego, ale życzenie mu śmierci to już chyba przesada, nie? Dlatego bez przesady z tekstami "o kilku idiotów mniej", bo poginęli tam naprawdę ważni ludzie. No i to zdecydowanie nie był "kwiat polskiej inteligencji", więc nie popadajmy ze skrajności w skrajność.
Po piąte: Nie twórzmy też peanów na cześć Kaczyńskiego i jego rządów, bo prawdą jest, że wcale tak kolorowo nie było kiedy żył - nie bawmy się w pozerstwo, bo uczczenie kogoś po jego śmierci to jedno, a sztuczne kochanie go to drugie. Do tego teksty „drugi Katyń” też są trochę idiotyczne (chociaż mnie przeraża ironia losu – Smoleńsk, miejsce przetrzymywania naszych oficerów)…
Po szóste: to straszne, że głowa naszego państwa i 1/3 elity politycznej lecieli starym, zdezelowanym samolocikiem, mającym problemy. Że w jednym samolocie są najważniejsi ludzie naszego państwa, dowódcy wojskowi, przewodniczący fundacji, prywatni ludzie (naoczni świadkowie katyńskiej tragedii). I że giną w taki sposób.
Po siódme: wsadźcie sobie w cztery litery znicze z pikseli. Przestańcie organizować grupy „Tragedia w Smoleńsku”, „Ku pamięci prezydenta” itp. Dajcie sobie spokój z RIP – jesteśmy w Polsce, „Spoczywaj w pokoju” znaczy o wiele więcej (bo to dokładnie oznacza RIP). Nie siejcie paniki i udawanej rozpaczy. To wszystko jest żałosne. Ludzie potracili najbliższych, Polska nie ma głowy państwa i wielu dowódców i przewodniczących najważniejszych instytucji. Jak już nie wiecie co napisać, pomyślcie własnym mózgiem, może jakaś refleksja, może to was w jakiś, nawet mały sposób, zmieni na lepsze, może to da wam więcej. Tym, którzy zginęli, na pewno, jeśli przyczyni się to po prostu do pamięci o nich.
Po ósme: Nie, to nie zjednoczy Polski, będzie wojna polsko - polska. Ale możemy się postarać. I pamiętać.
Obserwuj wątek
    • light Niedobrze mi... 10.04.10, 15:50
      Od tych Waszych zajebistych wątków. Stało się, szkoda, ale skończcie już o tym
      piać...
      • lily28 Re: Niedobrze mi... 10.04.10, 16:01
        Przeczytałam pierwsze kilka słów i od razu mi się odechciało. Light ma rację
        • ne.gra Re: Niedobrze mi... 10.04.10, 16:16
          Widzisz, kochana, o tym właśnie napisałam. Żeby przestać i może pomyśleć, może jakaś refleksja. Ta długa część to była kopia tego, co napisałam zaraz po dowiedzeniu się co się stało.
        • olkajot Re: Niedobrze mi... 10.04.10, 17:07
          Zgadzam się z ne.gra i light. Sama pisałam,bo nie mogłam się pogodzić.
          Nadal jestem w szoku , ale to nie żaden spisek to po prostu tragiczny
          przypadek. Wiem ,że wszyscy są w szoku, ale ta wiadomość dojdzie dopiero do nas
          . Będzie spokojnie. Pomyślcie co czują teraz rodziny tych ludzi. Lech i Maria
          Kaczyńscy zostawili córkę. Jak ona się teraz czuję po stracie obojga rodziców.
      • milusia__ Zgadzam się z Tobą.! 13.04.10, 14:34
        Zgadzam się z tobą ne.gra. Na początku też zrobiłam [*] ale potem przestałam. Na nk wszyscy moji znajomi wielka żałoba. Jak kraj ma kryzys to nic ich nie obchodzi a jak coś się stanie to od razu patrioci.
      • diana96 Ze niby Rosji juz by na mapach nie bylo?? 15.04.10, 12:37
        Porownaj sobie polske z rosja!!!!!!!!!!!!!!Rosja to potezne mocarswo jedyne co by stracili to
        uznanie wsrod inncy pasntw i zyskaliby nienawisc wsrod polakow ale oni chca i chcieli zrobic w
        naszym kierunku pewien gest ktory nazywa sie rozejmem xD Ale przesadzilas z tym ze rosji
        rzekomo mialo nie byc... jakby sie zaczela woja polsko ruska to chyba nas by zabraklo a nie
        ich... ale na szczescie zadna ze stron wojny nie chce smile
        • supergirl__92 Re: Ze niby Rosji juz by na mapach nie bylo?? 15.04.10, 19:27
          diana96 napisał(a):

> Porownaj sobie polske z rosja!!!!!!!!!!!!!!Rosja to potezne mocarswo jedyne co
          > by stracili to
          > uznanie wsrod inncy pasntw i zyskaliby nienawisc wsrod polakow ale oni chca i c
          > hcieli zrobic w
          > naszym kierunku pewien gest ktory nazywa sie rozejmem xD Ale przesadzilas z tym
          > ze rosji
          > rzekomo mialo nie byc... jakby sie zaczela woja polsko ruska to chyba nas by za
          > braklo a nie
          > ich... ale na szczescie zadna ze stron wojny nie chce smile<br />
          Własnie o to chyba chodzi .. jaka wojna polsko ruska .. no prosze was takiej wojny nie bd
          bo ;<br />
          Po pierwsze w dzisiejszych czasach wojna wygląda tak :<br />
          Spisek+atak+bomba atomowa = apokalipsa<br />
          w tych czasach taka wojna to tylko bomba atomowa przeciez nikt nie pojdzie ci z mieczem
          i tarcza na wojne czy z karabinami wiec po co okreslenie wojna ??
          jak juz musicie noto chyba bylby koniec ludzkosci a co do rosji powybijała by tak inne
          panstwa ze zamiast europy bylaby rosja wink
    • sonia27 Re: PA-RA-NO-JA. 10.04.10, 16:00
      Zgadzam sie z tobą.To głupie że ludzie myślą w ten sposób. To był stary samolot
      z lat 60. Oglądałam dzisiaj na wielu kanałach jak to wyglądało i ze ten samolot
      nie był w stanie wykonać manewru który być może uratowałby tych ludzi.
      • szpilka_ Re: PA-RA-NO-JA. 10.04.10, 16:08
        weż nie zgrywaj najmądrzejszej Kotkowej Dziewczynki
        • ne.gra Re: PA-RA-NO-JA. 10.04.10, 16:17
          To się nazywa własne zdanie. Na szczęście nikogo nie muszę zgrywać.
      • romady PA-RA-NO-JA. 10.04.10, 16:11
        oo ! po raz pierwszy ktoś myśli jak człowiek, obywatel RP, Polak.
        to co tu napisałaś (ty, tak ne.gra czy takie coś) to naprawdę
        mądre słowa. i powiem szczerze :
        jedna mądra kotkowiczka się znalazła .

.
      • misska666 sonia27 10.04.10, 17:23
        samolot był zmodernizowany i cholernie odpicowany. arabia czy tam jakieś inne
        państwo miało go od nas wypożyczyć. nie znasz się, to sie nie wypowiadaj, dobshe?
        • ne.gra misska666 10.04.10, 18:16
          Kochana, tata mojej przyjaciółki właśnie wylądował w Smoleńsku. Powiem Ci, że mam newsu z pierwszej ręki - Tupolew, którym lecieli wszyscy dowodzący Polską to był szit, który od 40 lat nie lata nawet w Rosji. Poza tym pochodził do lądowania 4 razy. A żeby jeszcze było weselej i cala Polska mogła sobie wybrać na co psioczyć - czy na pilotów czy na Rosję; lotnisko było do bani - bez żadnych systemów naprowadzających i dawno nieużywane. I jeszcze mgła.
          buziaczki!
        • ashley179 Popieram 15.04.10, 11:55
    • benisia222 Re: PA-RA-NO-JA. 10.04.10, 16:02
      Masz rację...
    • greenday15 Re: PA-RA-NO-JA. 10.04.10, 16:16
      Kurczę. każdy ma prawo do własnych spekulacji i własnego zdania. najbardziej
      żałośnie z nich wszystkich wyszłaś właśnie Ty. Dla wielu osób jest to olbrzymi
      szok, nie dla każdego jest to sytuacja jasna. Więc nie baw się z łaski swojej w
      dobrego samarytanina próbującego zbawić świat, bo w ten sposób tego nie zrobisz.
      Masz prawo wyrazić swoje zdanie, ale nie wolno ci krytykować tego co myśli ktoś
      inny, a tym bardziej wywyższać się nad nim.
      • ne.gra Re: PA-RA-NO-JA. 10.04.10, 16:43
        Teraz chyba zgadzam się z jane_: rzeczywiście, tu nie można mieć swojego zdania. ja tez je wyraziłam, zauważyłaś? Nad nikim się nie wywyższałam, po prostu napisałam co myślę: to żałosne, kopiowanie słów innych, brak własnego zdania, fanostwo po śmierci, pikselkowe znicze, które gówno mówią o pamięci o człowieku i jego dokonaniach...
        To jest szok i tragedia, ale żeby od razu spekulować na takie tematy? Jak dzieje się coś szokującego to nie biegam po domu jak poparzona, obijając się o ściany i krzycząc, tylko nad tym rozmyślam, używając mózgu. W konsekwencji nie bełkoczę bez sensu, tylko wymyślam coś konstruktywnego. A wypisywanie sztucznych zniczy, kopiowanie swoich słów, pisanie RIP najczęściej nie wiedząc co to znaczy to raczej nie objawy szoku i, tak, użyję tego stwierdzenia - nie dowód włączenia myślenia.
        + nie krytykuje tego co ktoś myśli, bo jak myśli, to raczej nie można czegoś skrytykować, bo: jak się myśli, to coś się wymyśla.
        + wywyższałabym się, jakbym napisała "jestem lepsza, bo umiem ogarnąć". Tutaj napisałam "ogarnijcie" czyli chyba mało wywyższające się...
    • jane_ Re: PA-RA-NO-JA. 10.04.10, 16:23
      po jakiś sześciu godzinach siedzenia przed telewizorem jeszcze w piżamie zebrałam się w sobie i odważyłam wejść na kotka. popełniłam wielki błąd.
      jesteście głupie. w wielkiej większości.

plucie na kota, bo nie zrobił notki (a kto by z was w takiej chwili poleciał pisać od razu słit nocię?), plucie na świat, na rosjan, na tuska, na katyń, szkoda, że jeszcze nie na Boga. wklejanie zniczy, wstążeczek, zdjęć prezydenta, jakiś kwiatów.
      a ja się pytam, po cholerę? życia im to nie wróci, nie składam im to żadnego hołdu, to beznadziejne. typowo nastolatkowe. stała się tragedia, jest mi strasznie smutno, dalej jestem w szoku i co chwile powtarzam sobie 'ironia losu'. ale snucie teorii, że polska nie ma głowy państwa? ma - komorowskiego, który ją przejmuje jako marszałek sejmu. że to spisek tuska? litości, przecież on jest dobrym człowiekiem, nikomu śmierci na pewno nie życzył. rosjan? przecież po ostatnim spotkaniu wspomnianego tuska z putinem miało być już o wiele lepiej. było. a sam putni stanie na czele komisji wyjaśniającej okoliczności katastrofy. trzecia wojna światowa? o losie. że 'na kotku może dziś zapanować chaos'? tak, macie rację, na pewno. jakby jeden temat nie wystarczył, bo trzeba przecież głęboko przeżyć tą katastrofę. ale mi głębokie przeżycia.

ja mam wrażenie, że nic o tym nie wiecie, a rzucacie informacjami z dupy, bo to, w pewnym sensie - modne. tak. a czy któraś z was pamięta, jaką nienawiścią pałała do sceny politycznej? tak, nienawidziliście tych ludzi. i to jest smutne. hipokrytki.

miejscie trochę szacunku do zmarłych, oraz do siebie. idźcie się pomodlić, a nie zapalajcie te żałosne, wirtualne znicze wypisując miasta. to załosne.
      • lauren__ Re: PA-RA-NO-JA. 10.04.10, 16:52
        Popieram .
        • elwi2442 Re: PA-RA-NO-JA. 13.04.10, 14:46
          zgadzam się , stało sie i nie zwalajmy winy na kogoś, bo to straszny WYPADEK
      • msthic Re: PA-RA-NO-JA. 10.04.10, 16:55
        zgadzam się. Niektórzy z was to na prawdę są głupi. A niby po co PO czy Rosja
        miałaby zamach ustalać ? Zresztą takie idiotyczne ustalanie i próbowanie
        uzasadnić tej katastrofy przez dzieci i tak nic nie zmieni.
        Cała sytuacja jest dla mnie chora. Rozumiem, że trudno się ogarnąć po czymś
        takim [ja też nadal jestem zszokowana], ale trochę realnego myślenia nie
        zaszkodzi...
      • realistic jane_ 10.04.10, 17:09
        jane_ ,
        "jesteście głupie. w wielkiej większośći" heh, tak. a ty jesteś najmądrzejsza i
        najlepsza -,- ciesze się, że znasz ponad 1000 użytkowniczek i każdą ŚWIETNIE
        znasz ^^

więc, jestem patriotką i raczej wymagam od kotka by pisał takie POWAŻNE
        rzeczy, nawet jeśli do takich stron nie należy. a twoim zdaniem pisanie "słit
        notki" to m.in. to? -,- pfff
        ach ta dzisiejsza młodzież...

tak,
        życia nie przywróci wklejanie zdjęć prezydenta, kwiatów, wstążeczek. ale
        chodzi tu o taką "tradycje". bo powiedz: czy obchodzisz Boże Narodzenie? jeśli
        tak, to dlaczego? -,- przecież to takie "typowo nastolatkowe"- czyli co?
        zapalanie zniczów i wstawianie tych wszystkich zdjęć to jedne wielkie ZUO?!
        litości...

a do żałosnych dziewczyn, m.in. zaliczasz się ty jane_
        taka jest przykra prawda... kiedyś się o niej dowiesz, jak teraz
        • jane_ Re: jane_ 10.04.10, 17:13
          superfajnie jest się dowiedzieć, jaka jestem naprawdę, kurde, rozgryzłaś mnie, jesteś taka fajna, zostanę Twoją idolką i stanę się jak zajeeefajna Ty. :c
          bo ja jestem pustą dupą, która oczywiście się wywyższa, a Ty musisz mnie o tym poinformować, choć jesteś tu zaledwie dwa miesiące, ale za chwilę powiesz - 'miałam wcześniej tu konto', no tak. :c

jestem żałosna. miło mi. Ty też. bo kulturalny człowiek nie pisze tak o innych.
          • realistic Re: jane_ 10.04.10, 17:16
            no widzisz?
            czasem lepiej poznać siebie od opinii innych
            wink

ale nie musisz już tak siebie obrażać
            a konto mam od dwóch miesięcy. często widzę jak komentujesz. i zazwyczaj nie
            zgadzam się z tobą, no ale nie każdy ma te same 'myśli'
            • jane_ Re: jane_ 10.04.10, 17:20
              i myślisz, że coś mi to dało? jestem sobą, dobrze mi z sobą, a takie oskarżenia czytuję tutaj kilka razy w tygodniu średnio. bo na mnie trendi jest naskakiwać.

poza tym ooo, masz mie w kumplach, chyba się z Tobą odkumpluje. :c bo teraz znam Cie tylko z tego, że na mnie naskoczyłaś, bo nie tolerujesz cudzego zdania. smutno, c nie? :cc

• realistic Re: jane_ 10.04.10, 17:24
                i ty się dziwisz, że na ciebie naskakują?
                może, dlatego, że się 'wywyższasz' ?

i jak chcesz, możesz mnie odjąć ze znajomych.

a smutno mi wcaaale nie jest wink
                • jane_ Re: jane_ 10.04.10, 17:36
                  słit, serio. najfaniej, że nikt z tych 'naskakujących' mnie nie zna. ale się wywyższam, bo przecież zazdrość zżera.

a mam Cię gdzieś. nie chce mi się z Tobą dyskutować. Twoje zdanie, nie moje. nie troszcze się o nie.
                  • realistic Re: jane_ 10.04.10, 17:37
                    też chcę skończyć tą dyskusje
                    bo rozumu człowiekowi nie dasz, co nie?

• yellow.lady Re: jane_ 10.04.10, 17:51
                      miła ta wasza kłótnia. wink
                      A ja mam konto na kotku od dwóch lat i ŻONDZĘ, i z tego właśnie powodu jestem lepsza
                      od ciebie, jane_ !
                      och, jaka szkoda, że w internecie nie można ukazać tonu głosu. bo to był sarkazm, jakby
                      co.
                      Jane_ , ale że czego ona ma ci zazdrościć? Nie pytam tego, by wplątać się w wasz konflikt,
                      a z czystej ciekawości. Fakt, Twoje wypowiedzi są zawsze sensowne i mocno
                      uargumentowane, czy to miałaś na myśli? Czy to, że na kocie jesteś rok, lub że nieraz
                      wstawiasz notki na kota, hm ? smile

ave. kwiat <666
                      • jane_ Re: jane_ 10.04.10, 17:55
                        też żałuję, że osoba odbierająca moje zdanie nie może usłyszeć, jak to brzmi w mojej głowie. c:
                        tak ogólnie to stwierdziłam. :3
                        • yellow.lady Re: jane_ 10.04.10, 18:02
                          racja, to może być przyczyną zazdrości, ale co konkretnie? XD. rozumiem, że te notki i taki
                          niemy okrzyk zachwytu:"to TA jane_!" , kiedy gdzieś się ciebie widzi ? ale, niemniej jednak,
                          też uważam, że za bardzo się z tym obnosisz i uważasz się za lepszą.
                          chociaż, pewnie masz tam jakieś powody, by tak twierdzić.

pozdrawiam.
                          • jane_ Re: jane_ 10.04.10, 18:07
                            a ja tak nie uważam. nie wiecie, jak mi czasem głupio z tego powodu, nie znacie mnie, odnosicie tylko wrażenia. a one są często mylne. poza tym, głównie wyrażamy tutaj swoje opinie, a jak widomo, każdy ma inną, i nie każdy z każda się zgadza - i to też bazuje na zdaniu na temat danej osoby.
                            nie, chodziło bardziej o to, że często jest tak, że z kimś się kłócę, a potem ta osoba mówi, 'bo wiesz, zazdroszczę ci'. ja też tego nie zmyślam, bo nie dążę do jakiejś 'sławy', zachwytów nademną. nie moja wina, że jest jak jest. c:
      • messalina jane_ 13.04.10, 14:22
        A co twoim zdaniem nie jest zalosne?
        Zdaje sie, ze obnosisz sie ze swym sceptyzmem, zachowujac sie jak zgorzkniala staruszka.

Obawiam sie, ze wiekszosc uzytkowniczek to nie zidiociale fanki disneya, ale osoby o
        pseudointeligenckim mysleniu, ktore najchetniej postawilyby ci oltarzyk.

MA-SAK-RA

Ave.
    • sonialovemiley5 Re: PA-RA-NO-JA. 10.04.10, 16:53
      taak PARANOJA!uncertain
    • greenday15 Re: PA-RA-NO-JA. 10.04.10, 16:56
      Może nie wszyscy mają tak sprawny mózg jak koleżanka, hę? Warto czasem pomyśleć,
      że nie wszyscy mają zdolność do głębszej refleksji. Twierdząc, że ty ją masz
      właśnie się wywyższasz. Traktujesz wszystkich jakby byli gorsi od Ciebie, bo nie
      potrafią się nad tym zastanowić tak jak Ty.
      + winny się tłumaczy.
      Pozdrawiam ^^
      • jane_ Re: PA-RA-NO-JA. 10.04.10, 17:07
        a zazdrosny się czepia. ;*
      • ne.gra Re: PA-RA-NO-JA. 10.04.10, 18:18
        Och, jestem winna, cudownie ;*
        kiedy mam się stawić na publiczne ukamienowanie za wyrażanie swojego zdania?
    • anqaa_ Zgadzam się z Tobą! 10.04.10, 16:58
      To, że spadł ten samolot, to nieszczęśliwy wypadek. Nikt tego nie przywidywał i nikt by nie
      pomyślał, że to się zdarzy. Przykro mi z tego powodu, bo niewinni ludzie zginęli w tak
      tragiczny sposób. Zabrali ze sobą trochę Polski .
      Ale ogarnijcie się! To nie jest żadna III wojna św.!
    • funnygirl Re: ja tez sie z Tobą zgadzam 10.04.10, 17:01
    • honest_ jane_, neg.ra - + 10.04.10, 17:06
      zgadzam się z jane_ i ne.grą, ale jedno zdanie jane_ mi nie pasuje. 'kto z was
      poleciałby od razu pisać słit nocię?' otóż kotek opublikował kilka notek,
      które potem usunął, typu 'zgadnij kto to' i 'gwiazda na suficie'. to mógł
      opublikować? ale zgadzam się, niektóre osoby nie rozumieją tego wszystkiego,
      ważne jest lansowanie się świeczuszkami.
      • jane_ Re: jane_, neg.ra - + 10.04.10, 17:09
        ja mam takie wrażenie, że niektóre notki kotek ma ustawione na daną porę, żeby się opublikowały samoistnie. wątpię, żeby siedział tu te 10 godzin dziennie. więc nie wińmy go bezpodstawnie.
        • misska666 po dziewiąte-nie chce mi sie tego czytać 10.04.10, 17:16
          • ne.gra No to tego nie rób ;* 10.04.10, 18:12
        • honest_ Re: jane_, neg.ra - + 10.04.10, 17:24
          w sumie racja, @jane_, może mają zrobionę artykuły 'na zaś, nigdy się nad tym
          nie zastanawiałam..
        • lorelei_ Re: jane_, neg.ra - + 10.04.10, 18:52
          być może nie powinnam się wtrącać, bo jestem tutaj od przedwczoraj, ale popieram Jane. każdy ma prawo tutaj wyrazić swoją opinię, więc nie rozumiem, dlaczego akurat ona musiała usłyszeć tyle słów na swój temat. słów, które pewnie nawet nie są prawdą.
    • kusy505 [...] 10.04.10, 17:17
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • misska666 Re: PA-RA-NO-JA. 10.04.10, 17:21
        a 99% kotkowej społeczności to pozerki. do galerii wstawiają zdjęcia prezydenta,
        bo myślą, że będą takie oryginalne, jak pokażą, że łączą się w bólu... pozerki.

a ty kusy505 nie przeklinaj, bo matce naskarżę.
    • ika__94 Re: PA-RA-NO-JA. 10.04.10, 17:25
      Ja też uważam że doszukiwanie się tu spisku czy zamachu jest po prostu śmieszne,
      przyczyn należy szukać raczej w błędzie pilota czy usterkach samolotu, bo to
      któryś z tych czynników doprowadził do tego co się wydarzyło.
    • idiotka_ Re: PA-RA-NO-JA. 10.04.10, 17:41
      mnie najbardziej wkurzyło to że każdy naskoczył na tego kotka. nie każdy musi
      się od razu dowiedzieć o tym że samolot, w którym był prezydent się rozbił. ja
      się dowiedziałam dopiero wtedy kiedy włączyłam TVN. każdy teraz o tym gada. w
      telewizorze, na kocie i na innych stronach internetowych. dzisiaj jeszcze to
      zniosę ale jutro to chyba mnie coś trafi. ile już można gadać o tym samym w
      kółko. cały czas słyszę kto siedział w tym samolocie, że wszyscy umarli, że
      będzie trzecia wojna światowa itp. ludzie litości!

nie rozumiem też dlaczego każdy uwziął się na tego prezydenta. przecież w
      samolocie nie leciał tylko on i jego żona. lecieli też inni ludzie. mniej ważni
      ale też ludzie. pomyślcie sobie jak się teraz czują bliscy tych którzy zginęli.
      może gdyby media przestały tak o tym huczeć to lepiej by się poczuli. byłoby im
      łatwiej zapomnieć. chociaż na minutę.

nie zwalajcie na Rusków winę, proszę was. wiem że nie było pomiędzy Polską a
      Rosją dobrze, ale jest dwudziesty pierwszy wiek. stało się, mówi się trudno. to
      się nie odstanie. teraz każdy będzie zrzucał na każdego winę. gdyby może ludzie
      zamknęli się i przez chwilę wzięli to jako przypadek a nie specjalne zabójstwo
      to może ucichłoby to szybciej. jestem pewna że za jakiś miesiąc nikt nie będzie
      o tym gadał.

nie lubiłam polityki, ale nigdy złego słowa nie powiedziałam na żadnego
      polityka. każdy polityk jest mi obojętny. szkoda mi prezydenta, ale nie będę
      się przez to smucić. muszę żyć dalej, bo w końcu nigdy go nawet nie widziałam.
      gdybym go znała dobrze to pewnie płakałabym, ale on był dla mnie obcym
      człowiekiem więc nie robię z tego sensacji. był prezydentem, ale przede
      wszystkim był człowiekiem.

"Polska nie ma głowy państwa" - ale jest zastępca prezydenta. na pewno przez to
      nie będzie wojny ani nic w tym stylu.
      • truuu Re: PA-RA-NO-JA. 10.04.10, 17:48
        całkowicie zgadzam się z idiotka_.

I jak jutro czy pojutrze jeszcze zobaczę jakieś zdjęcia albo pikselowe znicze to
        chyba wybuchnę. Dajcie sobie z tym spokój i lepiej pomódlcie się za nich czy coś
        w tym stylu.
        • lilii_95 Re: PA-RA-NO-JA. 10.04.10, 18:08
          mnie akurat te całe rzekome teorie spiskowe rozśmieszają.
          i wkurza mnie jeszcze gadanie prezydent RP, jego małżonka i reszta
          pasażerów...

ja rozumiem - prezydent, głowa państwa.
          ale każde życie ma tą samą, bezcenną wartość.

i wsadźcie sobie w cztery literki te wasze internetowe znicze.

_
          ja mam tylko nadzieję, że po tej tragedii skończą się kłótnie między politykami.
          noale nadzieja matką głupich.

• vici Re: PA-RA-NO-JA. 10.04.10, 18:07
      Dobrze napisałaś.
      Rosja do tego nic nie ma, taki był samolot i tyle, albo kierowca.
      Tak napewno jakiś rosyjski snajper schował się w krzakach i ,,zastrzelił'' samolot.
    • bouche2 -.- 10.04.10, 18:12
      to jest chore, że tworzy się jakieś durne teorie, że zamach.
      Rosja jako pierwsza złożyła kondolencje, potem ustanowiła żałobę narodową na 12.
      kwietnia. to wyda się Wam dziwne, ale im też zależy na dobrych kontaktach z Polską.
      sramach a nie zamach. wina pilota/warunków/złych decyzji/braku asertywności
      załogi i tyle.

nie mamy już teraz nic {tzn. teraz pierwsi zastępcy obejmują władzę, no ale-.-},
      żadnych sił zbrojnych, komorowski obejmuje rządy, bezkrólewie, i mnie ściska gardło.

tragedia straszna, ale nie ma co wymyślać teorii spiskowych, bo to głupie.
      zresztą poczekamy trochę, czarne skrzynki znalezione, wszystko będzie jasne i
      przekonacie się, że macie wybujałą wyobraźnie.

• alass_s Re: PA-RA-NO-JA. ?????? 10.04.10, 18:13
      Aha... miło, że podzieliłaś się swoim zdaniem ze wszystkimi ...

A tak wogóle po co się tu co niektórzy kłócą pod tym wątkiem ??
      O to kto ma racje, kto się wywyższa ...?
      Jejjjjjjjj. przestańcie!. Każdy może mieć swoje zdanie i po co go za to krytykować.
      Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie i już...
    • isabellevolturi Re: PA-RA-NO-JA. 10.04.10, 18:17
      zdecydowanie zgadzam się z ne.gra .
      zwróćcie uwagę na to, że większość ludzi musi umrzeć/zginąć/ popełnić
      samobójstwo
      żeby społeczeństwo ich szanowało. Np. Michael Jackson, Kurt
      Cobain, Elvis Presley...Teraz jeszcze Lech Kaczyński...
      • igusiaaa Re: PA-RA-NO-JA. 10.04.10, 18:25
        zgadzam się z Tobą w 100%...
        ludzie nie mają, co robić i zamiast się solidaryzować i oddać hołd ludziom,
        którzy zginęli, oni wolą wymyślać jakieś niestworzone historie o kolejnej wojnie
        i spiskach.
        chore.
    • animowana Re: PA-RA-NO-JA. 10.04.10, 18:21
      tak, kolejny wątek o tym... czy jeden wam nie wystarcza?
      no ale zgadzam się. przynajmniej w większości.
      to nie jest żadna teoria spiskowa, a zwykły wypadek...
      • diamond_girl12 jane_ i realistic 10.04.10, 19:11
        Jane_ napisałaś że większość na Ciebie naskakuje bo Ci zazdroszczą. A więc, czego mają/mamy Ci zazdrościć? Tego że jesteś moderatorem? No tu nie ma czego zazdrościć bo są jeszcze trzy moderatorki. Więc czego, niby 'sławy', tego że piszesz artykuły? Raczej nie ma czego zazdrościć, i myślę że tobie akurat nikt nie zazdrości.

Co do tematu, to nie wina Rosjan czy Tuska, ani również nie będzie miała miejsca żadna wojna, bo dlaczego ona ma niby być? Za kilka miesięcy wszystko się ułoży i znów będzie normalnie, bo już z powodu śmierci wielu osób ma być wojna?raczej nie...
    • bombshell jane_ 10.04.10, 19:43
      Nie wplątuję się w konflikt, ale jane_ powinnaś przeczytać to co napisałaś i
      zastanowić się nad tym, bo to twoje "jesteście głupie. w większości" sprawiło iż
      uważam Cię teraz za zapatrzoną w siebie i uważającą, że jej racja jest
      najlepsza, a jak wiadomo każdy ma swoją rację. Czego mamy Ci zazdrościć? Że
      jesteś taka "fajna" i "cool" bo się zawsze super wypowiadasz i piszesz wątki.
      Czujesz się fajnie, że napisałaś swoje odmienne zdanie? To źle, że chcą uczcić
      wielu ludzi którzy mieli rodziny, i tworzyli naszą polską historię o którą tak
      walczyliśmy?
      Po prostu brak słów...
      A poza tym, aż tak Ci przeszkadzają te wątki? Nie chcesz, nie czytaj, nie
      komentuj, omijaj szerokim łukiem.
      Co do postu:
      Mam nadzieję, że Polska sobie poradzi
      • jane_ Re: jane_ 10.04.10, 20:04
        nie. nie rozumiecie. dla mnie to, co się dzieje, te wszystkie wklejania zniczy, zdjęć prezydenta, wstążeczek tutaj - w internecie, to straszne. nieważne. nic nie warte.
        ja sama siedzę i przeżywam, dochodzę do takiej paranoi, że dzwonię do rodziców, których nie ma, żeby tylko usłyszeć, czy im czasem coś się nie stało. dla mnie to niewyobrażalna tragedia. na wielką skalę. ale robicie z tego szopkę. i to mnie smuci totalnie.
        ale widocznie mam zaburzone poczucie wszystkiego, i zero empatii. bywa.

prosze się pytać tych, którzy tak pisali.

btw, chciałam jeszcze zauważyć, że proszono dziś o godne zachowanie - a naskakujecie na mnie. dziękuję, zachowujecie się wspaniale.
        • diamond_girl12 jane_ 10.04.10, 20:13
          Czy ja na Ciebie naskakuje? Spytałam jednynie czy jesteś w czymś od nas lepsza, i czego mamy Ci niby zazdrościć.
          Wykręcasz się teraz od tego pytania śmiercią .
          • jane_ Re: jane_ 10.04.10, 20:20
            wykręciłam się? nie, napisałam, spytajcie się tych osób, od których słyszałam takie teksty. litości, dajcie spokój, zajmijcie się sobą i zostawcie w spokoju mnie i inne kotki, bo to się robi śmieszne, wasze oskarżenia. nie lubicie mnie - proszę bardzo, nie będę płakać, ale, czy możecie łaskawie mnie o tym nie informować? dziękuję.
            • lorelei_ Re: jane_ 10.04.10, 20:23
              Jane, oni nie mogę cię nie lubić. nie znają cię. poza tym, nie masz się czym przejmować. po prostu nie każdy potrafi uszanować zdanie innych.
        • bombshell Re: jane_ 10.04.10, 20:21
          Nie można odwracać kota ogonem! Co z nazwaniem użytkowniczek głupimi? Nieważne,
          niewarte? To źle, że w internecie się o tym mówi, zapala się symboliczne znicze?
          To teraz chcesz być na siłę odmienna, nie wklejać zniczy itp. ma Cię czynić
          lepszą, bardziej dorosłą?
          Każdy wyraża współczucie jak chce, a że inne osoby wyrażają je poprzez wklejanie
          zniczy i pisanie postów, to ich prywatna sprawa, a Ty wcale nie musisz tego czytać.
    • jo. Re: PA-RA-NO-JA. 10.04.10, 20:21
      jak miło, że ktoś mnie wyręczył w napisaniu tego :3
      matko, ludzie, o co wam chodzi? najpierw wszyscy próbujecie się jane_ podlizać,
      teraz nagle każda uważa siebie za super kól, bo ma inne zdanie niż ona i w
      swoich osiągnięciach życiowych macie "pojechanie" po niej. gdyby to samo
      napisała inna osoba nie zareagowałybyście tak ostro. jeez, dzisiaj jest gorzej
      niż zwykle.
      • jane_ Re: PA-RA-NO-JA. 10.04.10, 20:24
        a ja się poważnie zastanawiam, czy nie napisać prośby do kotka, aby zablokował forum. i fotki. na jakiś czas. może byście się wtedy zastanowiły, czy w życiu liczy się wirtualny znicz, czy prawdziwe współczucie i zaduma.
        • igusiaaa Re: PA-RA-NO-JA. 10.04.10, 20:31
          boże, ale przeżywacie...
          ja nie wiedziałam, że ta cała jane jest moderatorką. i w dupie to mam.
          a po drugie to nie jest wątek o niej tylko o katastrofie lotniczej o ile się nie
          mylę, więc skończcie te głupie wpisy o tej lasce. ona się nakręca i wy się
          nakręcacie.
        • bombshell jane_ 10.04.10, 20:35
          Nie mam zamiaru Cię atakować, ale ludzie po prostu wyrażają w internecie swoje
          zdanie, chcą się nim podzielić, dlaczego w takim razie robią wywiady w
          telewizji, portale ogłaszają żałobę?
          Tak bardzo Ci przeszkadza, że wkleili sobie zdjęcie z czarną wstążeczką? Jeżeli
          Ty chcesz siedzieć sobie w zadumie i chodzić do kościoła, to przecież droga otwarta
        • marszalinka Re: PA-RA-NO-JA. 15.04.10, 19:18
          Z ta wypowiedzia sie zgadzam
      • light Re: PA-RA-NO-JA. 10.04.10, 20:30
        Bo teraz nikt nie wie, czym łatwiej się wybić.
    • anja_ PA-RA-NO-JA. 10.04.10, 20:26
      Zgadzam się z jane_ z jednym. z tym, że pokazywanie 'jak mi smutno, że umarł prezydent przez dodawanie jego zdjęć, zniczy i wstążek. Nie możecie zachować swoich kondolencji czy jeszcze czegoś dla siebie? tylko musicie to robić w internecie.
      Mi też jest smutno, że nie mamy prezydenta, ale mamy zastępce i on będzie kierował narazie państwem.
      • diamond_girl12 . 10.04.10, 20:43
        Współczucie mam prawdziwe, nie myśl sobie. Każdy może je wyrażać jak tylko chce. Wpowiedź light bardzo mnie wkurzyła, wibić się? No przepraszam bardzo na tym to mi akurat nie zależy, i chyba przekaz tego kometarza jest taki - jane_ jest sławna i inni kłótnią z nią chcą się rozsławić. To co są tutaj jakieś VIP-y nie normalni? od kiedy taki podział?

Nie będę się zachowywać jak dziecko, więc nie będę się już kłócić.
        • light Re: . 10.04.10, 20:53
          wybić się, tak.
          Proszę, nie oszukujmy się.
          Ci cenieni są atakowani bez przerwy, z różnych stron.
          Taki wspólny najazd na jedną osobę chyba Was jara...
          Ale ja się nie chcę bawić w adwokata.
    • ne.gra Re: PA-RA-NO-JA. 10.04.10, 23:27
      Ogarnijcie, te nade mną. Post jest o tym, żeby spróbować raczej coś przemyśleć. Jak w sprawie takiej katastrofy chcecie sobie wklejać internetowe zniczyki i pamiętać o tym tylko dziś - proszę bardzo, mam to JUŻ gdzieś. Polecam jednak refleksje, to serio coś daje, tam, w miejscu nazywanym sercem. A czasem i w miejscu nazywanym głową.
      I przestańcie kłócić się o palmę pierwszeństwa w wyrażaniu zdania, o ważność na kotku, o to, kto co i ile może... Nie podoba się post - skomentuj, byle konstruktywnie. Ja wyraziłam w nim swoje zdanie. Jak umiesz tylko krytykować, wrzucać komuś, bez jakiegokolwiek argumentu, bez sensu - oszczędź sobie. i nie tylko w obliczu dzisiaj. W ogóle sobie oszczędź
      • nightmare_ jane_ o.o 11.04.10, 11:03
        całkowicie podpisuję się pod pierwszą wypowiedzią realistic.

jane, wybacz, ale taka jest prawda. no i właśnie; Boże Narodzenie obchodzisz?
        dlaczego? przecież to jest "typowo nastolatkowe". i głupia to jesteś ty. nie
        obrażaj ludzi, których nie znasz. a skoro napisałaś, że ktoś na pewno zaraz
        napisze, że miał już wcześniej konta, to powiem ci, bo wiem, że mnie zjedziesz,
        mam inne konta, na których jestem od kilkunastu miesięcy. co prawda, tylko jedno
        pamiętam, ale mogę ci je podać, żeby nie było, że wirtualnie nie wiem, jaka
        jesteś. czytam twoje komentarze i widzę, że w pewien sposób się wywyższasz, bo
        jesteś najbardziej znaną osobą na Kotku. i wiesz, że w cholerę ludzi czyta twoje
        komentarze i wypowiedzi na forum, dlatego starasz się wyróżnić, że nie masz
        takiego zdania jak innych. ale to nie prawda. z resztą, szkoda się z tobą
        kłócić, bo i tak temu wszystkiemu zaprzeczysz, dlatego, iż nie będziesz chciała
        się do tego przyznać. a więc jak już wspomniałam; ty jesteś głupia w
        większości.
        a nie my.
        • mickey66 Re: jane_ o.o 11.04.10, 11:14
          bez komentarza
    • trufla Re: PA-RA-NO-JA. 11.04.10, 11:31
      Jak najbardziej sie z tobą zgadzam. To co się stało to jedna wielka tragedia, ale snucie
      jakiś teorii i domysłów? Bezsensowne... Bardzo mnie to wkurza i irytuje !!! Teraz
      dziewczyneczki zaczęły zwalać wszystko na Bogu ducha winnych Rosjan, członków PO.
      Dla takich ludzi założyłabym zakaz wchodzenia na ten portal aż do skończenia się żałoby
      narodowej i przy okazji zakaz dochodzenia do komputerów w tym okresie bo niektórzy
      wypisują naprawdę niestworzone głupoty...... Bardzo mnie to wkurza...
    • bouche2 Re: PA-RA-NO-JA. 11.04.10, 20:50
      przebiegnijcie się wszyscy dookoła bloku/ domu po kilka razy, a jak nie macie
      możliwości to idźcie na jakieś boisko i pobiegajcie tam, zamiast się tu podniecać.
      rzucacie się wszyscy do wszystkich, że jedna powiedziała to, a druga tamto,
      czepiacie się o głupie słówka, wyzywacie się, obrażacie. zaraz Wam żyłka pęknie.
      ładnie to tak w takiej sytuacji? -.-

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka