Rok temu moi rodzice się rozwiedli. Tata już ze mną nie mieszka.Rozwiedli się przez to że mój tata zakochał się w innej kobiecie ( Dorocie ) ale ona go nie chce, bo mój tata jest od niej starszy o 10 lat. Mój tata nie ma pracy, często pije. Moja przyjaciółka ma wręcz wspaniałą rodzinę. Tata ma własną firmę, mama jest konsultantką w drogerii ' Natura ', ma dużo kasy. Ogólnie dobrą sytuację w domu. Ja niestety tego nie mam. Więc kiedyś żeby nie czuć się gorszą powiedziałam jej że mój tata ma własną firmę, która organizuje wesela, śluby itd. ( oczywiście to nie prawda ). Teraz idziemy razem do gimnazjum i jest taki ' Kwestionariusz ' w którym trzeba napisać miejsce pracy ojca. Gdy moja mama to wypełniała napisała że mój tata jest bezrobotny - na zasiłku. Wczoraj była u mnie moja przyjaciółka i powiedziała że jak chcę to możemy pojechać razem do tego gimnazjum złożyć " papiery ". to jej tata drukował mi to podanie itd, bo ja nie mam drukarki.

Ona wczoraj chciała zobaczyć jak to wypełniłam, ale ja jej to szybko wyrwałam i nie pokazałam. Bo tam jest napisane ; bezrobotny - na zasiłku, a jej powiedziałam że wpisałam Własna działalność. Według mojej przyjaciółki ( z moich opowieści ) mój tata ma duży własny jednorodzinny dom, kilka samochodów, ogólnie jest bogaty, ale to nie prawda. bo mój tata mieszka w małym domku, ze swoimi rodzicami na wsi. Nie wiem co mam teraz zrobić. Powiedzieć jej prawdę, czy nie pokazywać jej jak tam jest wpisane. Proszę, poradźcie mi coś.