Dodaj do ulubionych

Przyjaciółka ??

13.04.10, 19:22
Rok temu moi rodzice się rozwiedli. Tata już ze mną nie mieszka.Rozwiedli się przez to że mój tata zakochał się w innej kobiecie ( Dorocie ) ale ona go nie chce, bo mój tata jest od niej starszy o 10 lat. Mój tata nie ma pracy, często pije. Moja przyjaciółka ma wręcz wspaniałą rodzinę. Tata ma własną firmę, mama jest konsultantką w drogerii ' Natura ', ma dużo kasy. Ogólnie dobrą sytuację w domu. Ja niestety tego nie mam. Więc kiedyś żeby nie czuć się gorszą powiedziałam jej że mój tata ma własną firmę, która organizuje wesela, śluby itd. ( oczywiście to nie prawda ). Teraz idziemy razem do gimnazjum i jest taki ' Kwestionariusz ' w którym trzeba napisać miejsce pracy ojca. Gdy moja mama to wypełniała napisała że mój tata jest bezrobotny - na zasiłku. Wczoraj była u mnie moja przyjaciółka i powiedziała że jak chcę to możemy pojechać razem do tego gimnazjum złożyć " papiery ". to jej tata drukował mi to podanie itd, bo ja nie mam drukarki. confused Ona wczoraj chciała zobaczyć jak to wypełniłam, ale ja jej to szybko wyrwałam i nie pokazałam. Bo tam jest napisane ; bezrobotny - na zasiłku, a jej powiedziałam że wpisałam Własna działalność. Według mojej przyjaciółki ( z moich opowieści ) mój tata ma duży własny jednorodzinny dom, kilka samochodów, ogólnie jest bogaty, ale to nie prawda. bo mój tata mieszka w małym domku, ze swoimi rodzicami na wsi. Nie wiem co mam teraz zrobić. Powiedzieć jej prawdę, czy nie pokazywać jej jak tam jest wpisane. Proszę, poradźcie mi coś. uncertain
Obserwuj wątek
    • teqiulla Re: Przyjaciółka ?? 13.04.10, 19:27
      powiedz prawdę. jeżeli to prawdziwa przyjaciółka to zrozumie, nie wyśmieje cię. pozatym i
      tak się niedługo pewnie dowie.
      • theklaudia Re: Przyjaciółka ?? 24.04.10, 10:30
        Bądź z nią szczera powiedz, że ją okłamałaś i że strasznie ją przepraszasz .
        Postaw się w jej sytuacji jeśli by byla dobrą przyjaciółką by to ci wybaczyła .
        Spoczko wink trzymam kciuki bo też mam najlepszą kumpele i jakbysmy się pokłuciły
        o taką głupią żecz to by było mi przykro .Powodzenia wink
    • vhyf_ Re: Przyjaciółka ?? 13.04.10, 19:28
      jeżeli ci na niej zależy i naprawde jest przyjaciółką powiedz jej prawde .
      powinna zrozumiec a jeśli nie - nie jest twoją przyjaciółką i kropka.
      • jula__ Re: Przyjaciółka ?? 24.04.10, 08:40
        Powiec prawde. Jak jest prawdziwa przyj. to zrorumie wink
    • unborn_ Re: Przyjaciółka ?? 13.04.10, 19:38
      porozmawiaj z przyjaciółką i opowiedz jaką masz sytuację rodzinną. przeproś, że
      skłamałaś i powiedz, że nie chciałaś czuć się gorsza, dlatego tak postąpiłaś.
      jeśli to prawdziwa przyjaciółka powinna to zrozumieć i Cię wysłuchać. możliwe,
      że będzie się gniewała za to małe kłamstewko, ale na pewno szybko jej przejdzie.
      będzie dobrze, nie martw się.

ps. poproś przyjaciółkę o dyskrecję w tej sprawie.

• waliatka Re: Przyjaciółka ?? 13.04.10, 23:17
      Jeśli To Naprawdę Jest Twoja Przyjaciółka To Powinnaś Jej O Tym
      PowiedziećsmileJeśli Jesteś Dla Niej Przyjaciółką ona to zrozumie i moim zdaniem
      powinna ci wybaczyć..Porozmawiaj Z nią szczerzesmileMam Na Dzieję Że Ci Się
      UdasmilePzdr I Buziakikisskiss
    • squash Re: Przyjaciółka ?? 14.04.10, 07:50
      powiedzieć prawdę. zrozumie.
      zresztą, nie zauważyłaś, że ta tajemnica pogarsza stosunki między wami?
    • lonely.estrella Re: Przyjaciółka ?? 14.04.10, 07:58
      Powiedz prawdę. Powiedz, że nie chciałaś poczuć się gorsza mówiąc, że Twój tata
      jest bezrobotny.
    • milka55988 Re: Przyjaciółka ?? 14.04.10, 15:35
      Co to za przyjaźń skoro ją okłamujesz w tak ważnej sprawie !?
    • fungirl627 Re: Przyjaciółka ?? 14.04.10, 19:18
      Powiedz jej prawdę, bo prędzej czy później i tak wyjdzie na jaw...
      • durex_ Re: Przyjaciółka ?? 14.04.10, 19:25
        okłamuj dalej. zajebista z Ciebie przyjaciółka. ja tam bym Ci nie ufała.
        powiedz prawde,kłamczuszku.
        • msthic Re: Przyjaciółka ?? 14.04.10, 19:43
          nie powinnaś jej okłamywać.
          przecież jak to twoja przyjaciółka to na pewno by zrozumiała!!
          Powiedz jej prawdę. Nie będzie zadowolona, że ją okłamywałaś,
          ale jeśli jest na prawdę twoją przyjaciółką to nie będzie kryła długo urazy.
          Chociaż pewnie nie będzie już tak ufna jak wcześniej, ale im dłużej ją będziesz
          okłamywać tym gorzej.
    • caterina97 Re: Przyjaciółka ?? 15.04.10, 11:06
      " nawet najgorsza prawda jest lepsza od kłamstwa " : )
    • elwi2442 Re: Przyjaciółka ?? 15.04.10, 11:14
      Jeśli wiesz, że to twoja prawdziwa przyjaciółka to możesz jej o tym powiedzieć bez
      nararzenie na niemiłe sytuacje, ale jeśli masz wątpliwości co do niej wstrzymaj się z tym.
      Powodzeniakiss
    • ashley179 Re: Przyjaciółka ?? 15.04.10, 11:27
      Po pierwsze nie powinnaś kłamać, a już szczególnie przyjaciółki wtedy byś się w to nie
      wpakowała. Hmmm... mogę ci tylko powiedzieć że prawda zawsze wyjdzie na jaw ale to już od
      ciebie zależy jak długie będzie miała nogi....;
    • mileyoxox Re: Przyjaciółka ?? 16.04.10, 17:57
      ja bym powiedziała jej prawde : C
    • madzailena1500 Re: Przyjaciółka ?? 17.04.10, 21:33
      powiedz prawdę
      zrozumie na 100%
      big_grinbig_grinbig_grin
    • piratka13 Re: Przyjaciółka ?? 18.04.10, 19:44
      Dziewczyno ,jeżeli to twoja kumpela to zrozumie ! może będzie trochę zła ,ze
      ją oszukałaś ,ale ja bym radziła powiedzieć prawdę jak najszybciej ,bo w końcu
      i tak wyjdzie na jaw ; p
    • malinka.. Re: Przyjaciółka ?? 24.04.10, 10:38
      Nie potrzebnie kłamałaś.
      Jeżeli to prawdziwa przyjaciółka to zrozumiałaby, a teraz zaufanie padło.
      Lepiej jak najszybciej jej powiedz prawde.
    • rockville. Re: Przyjaciółka ?? 24.04.10, 10:40
      Nie powinnaś jej okłamywać, kłamstwem tylko zepsujesz tę przyjaźń. Powiedz jej
      prawdę, jeżeli jest Twoją prawdziwą przyjaciółką, to zrozumie i wybaczy. Powodzenia.
    • koniec Re: Przyjaciółka ?? 24.04.10, 10:55
      było jej trzeba powiedzieć, że masz jednorożca w domu c:

a tak na serio, powiedz jej prawdę.
    • ehe_ Powiedz prawdę. 24.04.10, 14:06
      Na tym polega przyjaźń.
    • lotte13 Re: Przyjaciółka ?? 24.04.10, 22:55
      Powiedz. Jeśli jest prawdziwą przyjaciółką masz pewność, że zrozumie. Powiedz jej też z
      jakiego powodu ją okłamałaś; że było ci głupio (nie wiem jak to ująć wink). Jeśli jej wszystko
      wytłumaczysz i szczerze pogadcie napewno zrozumie i zarazem utwierdzicie troszkę swoją
      przyjaźń.
      Może być ci ciężko otworzyć się tak bardzo przed kimś, ale nie popełniaj błędu, bo jeśli
      wplączesz się z tymi pozorami (a to i tak by się wydało) w coś, to potem będzie trudno z
      tego wybrnąć, a jej może być ciężko zrozumieć.
      Chodzi o to, żebyś z nie twojej winy być może straciła przyjaciółkę. To nie jest fajne. Ja
      straciłam z bardzo błahego, ale też dlatego, że trochę inaczej pojmowałyśmy [b]
      przyjaźń
      /b]
      . Życzę powodzenia z przyjaciółką kiss. Zobaczysz, że szcerość i zaufanie
      czyni cuda.
      • czekoladka97 Tu 24.04.10, 23:06
        Powiedz prwde.

Jak bedziesz jej juz mowila o tej prawdzie to na poczatku powiedz ze bylo Ci glupio i chcialas
        po prostu powiedziec tak jak powinno byc (a przynajmniej chcialabys) i jak ona opwiadal o
        swojej rodzinie to troszeke jej tego zadzdroscilas powiedz PRAWDE i juz wiecej jej nie oklamuj
        w takich sprawach a najlepiej w zadnych bo wasza przyjazni moze sie ROZPASC!!!smile Mysle zo
        chociaz trszke pomoglam Kotkowiczka powyzej ci wiecej pomogla XD
        • karmel_ Przyjaciółka ?? 24.04.10, 23:17
          powiedz lepiej prawdę. przyjaźń opiera się głównie na zaufaniu , a wiesz kłamstwo ma krótkie
          nogi. tak czy inaczej Twoja przyjaciółka by się dowiedziała , a wtedy nie było by tak wesoło.
          dopóki masz szansę , wyznaj jej to . ona będzie wiedziała że jesteś z nią szczera , nawet jeśli
          zdarzyło Ci się skłamać. jeśli to Twoja prawdziwa przyjaciółka , to zrozumie , wesprze Cię ,
          będzie cię pocieszać . i zrozumie też , że to delikatna sprawa , i dlaczego nie chciałaś jej tego
          powiedzieć. także ja w twojej sytuacji jak najszybciej bym jej to powiedziała . : )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka