Dodaj do ulubionych

Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby.

• kasix_14 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 14:50
      obgryzałam przez kilka lat ale oduczyłam się xd
    • patoo_x3 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 14:51
      tak obgryzałam i to bardzo jak byłam młodsza.. teraz juz z tego wyrosłam i nie lubie obgryzać chociaż zdarza się..
      jeżeli chodzi o sposoby to mama kupiła mi specjalny lakier.. aby 'odbudowac' te moje pazurki big_grin i żeby jakoś wyglądały tongue_out no i podziałało big_grin bo teraz się ich nie wstydzę .
    • kiciaa101112 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 14:55
      Może spróbujecie, miec cały czas coś w buzi. hmm.. np. gumę albo cukierka.. wink
      tongue_outtongue_outtongue_out Ja też obgryzam. uncertain i jakoś nie moge przestac.. angry ale już coraz
      mniej obgryzam... smilesmile
    • maga99 Mój sposób 13.05.10, 14:57
      Kiedy ja obgryzałam paznokcie, to prosiłam siostrę by mi ładny manicure zrobiła.
      Kiedy na moich paznokciach połyskiwał lakier i śliczne naklejki szkoda mi było
      to niszczyć. Po prostu się powstrzymywałam smile
    • tramkowa Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 14:58
      tak ja kiedyś obgryzałam i już przestałam jak mi się taki chłopka spodobał ale
      on strasznie nie lubił jak dziewczyna ma nie zadbane paznokcie i przestałam albo
      sposób nr.2 obklej se paznokcie plsterkami i jak bedziesz chciała obgryśc to
      bedziesz mogła obgryść co najwyżej plaster sposób 3. kup sobie z 10 gum i noś je
      w kieszeniach i w kurtce i w plecaku i w torebkach i ciągle sobie żuj gume to ci
      się odechce żuć paznokci

pozdro;*kwiat
    • poconacokomuto często maluj paznokcie. 13.05.10, 15:01
      mi to pomogło ;D
    • selenka89 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 15:01
      Ja mam problem cały czas obgryzam paznokcie
      Nie wiem jak przestać tongue_out
      • kasandra_xxx Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 15:06
        ja jakos nie umiem pestac obgryzac .. ;/
    • frutella_xd Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 15:02
      Kiedyś. Teraz do tego wracam jak jestem zdenerwowana...
      Po prostu przestałam to robić. Nie mam sposobów ...
    • magdalena13072 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 15:02
      Kiedyś tak ale teraz już nie jakoś samej mi to przeszło po prostu gdy chciałam
      to mówiłam sobie nie lepiej zostawić będę miała je ładne;P Jeśli obgryzasz to
      tipsy sobie zrób może się od uczysz bo ten plastik nie jest dobry heh W aptece
      też jest lakier o paskudnym smaku
    • monisia_xd Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 15:03
      niestety tez mam ten nawyk i chyba najwyzszy czas z tym skonczyc ;]
      • adrienne.sophie Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 15:25
        ja przestałam nałogowo. zawsze mówię sobie jak pomaluję paznokcie, że nie chcę niszczyć
        swojej pracy i mi to pomaga. chociaż jak mi się zahaczy, to już obgryzę go do końca ;/
        <br />
        jeden z najcięższych nałogów nastolatków. trudno go wyeliminować. <br />
        życzę powodzenia w silnej woli : )
    • selena00 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 15:23
      Też nie wiem co zrobić.ja prawie w każdej chwili obgryzam paznokcie.Miałam taki
      lakier specjalny.Jest bezbarwny i ma gorzki smak.Jak będziesz chcieć obgryzać to
      ten lakier cię obrzydźi.Szukaj w aptekach smile
    • julcia284 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 15:29
      ja 3 miesiące temu czyli dawno temu
    • colorova. Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 15:30
      ja jak sie dowiedzialam ze pod paznokciami jest wiecej bakterii niz na desce klozetowej to
      przestalam... a jeszcze przypomnij se reklame domestosea z tymi bakteriami i ze jak
      bierzesz te palse do buzi itio jest na nich wiecej bakterii niz w tej reklsmie ... jak sie
      dowierzialam to yje zeby za kazdym razem je=ak wezme paznokcia do ust ;// bleee:////
    • anana97 Obgryzanie Paznokci. 13.05.10, 15:30
      ale, o co ci chodzi <sposoby na efektywne obgryzanie paznokci> czy na <oduczenie
      się tego nieprzyjemnego nawyku> zapewne to drugieindifferentbig_grin a, więc ja nigdy nie
      obgryzałam paznokci po1. po 2 bardzo trudno oduczyć się takiego nawyku czasem
      jest to niemożliwe....
      potocznie takie rzeczy nazywamy ^trikami^ które, najczęściej mają posiadają
      osoby ruchliwe i nadpobudliwe ale, sposobem na taki nawyk jest inny którego
      można się nauczyć ..
      POWODZENIA!!!!big_grinbig_grin
    • lays_x33 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 15:32
      Ja ciągle mam coś w buzi np. żuje gumę.Dobry jest także sposób z malowaniem
      paznokci bezbarwnym lakierem ;]
    • emenes Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 15:35
      Hej! Obgryzałam przez długi czas i, niestety, znowu do tego wróciłam. Mam
      skuteczny sposób. Jeśli Cię stać idź do kosmetyczki, żeby Ci założyła tipsy albo
      paznokcie akrylowe. Działa. Trzymaj je na palcach i dopełniaj do czasu, kiedy
      odzwyczaisz się od brania palców do buzi. Dobra i skuteczna metoda. Dodatkowo
      bedziesz miała ładnie uformowane paznokcie wink Niestety, po zdjęciu lub
      odrośnięciu sztucznych paznokci, musisz pomalować swoje własne lakierem
      (najlepiej jakimś wzmacniaczem lub utwardzaczem). Ja swoje malowałam przez kilka
      miesięcy, ale kiedy nagle na zimowisku zabrakło mi lakieru nałóg powrócił.

Drugim skutecznym sposobem jest odizolowanie się od komputera,
      telewizora(szczegółnie horrorów!) i jak najbardziej się odstresować.

Trzeci to żucie gumy. Wiem, ze trudno żuć na lekcji, ale wtedy próbuj nie myśleć
      o paznokciach lub zastąp gumę czymś, co możesz żuć (np. linijkę tongue_out).

Często obgryzamy paznokcie, ponieważ zawierają one składniki potrzebne nam do
      życia dlatego spróbuj urozmaicić swoją dietę w te składniki (np. siarka).

Pozdrawiam i życzę powodzenia w walce,
      emenes wink
      • emenes Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 15:38
        A, i jeszcze jedno.

Gorzki lakier działa, ale jak krótko obgryzasz. Jeśli obgryzasz praktycznie całe
        życie, uwierz mi, nie zadziała. Z własnego doświadczenia wiem, że jeśli jesteś
        bardzo zdesperowana po jakimś tygodniu czy dwóch przyzwyczaisz się do smaku
        lakieru i nie będzie Ci przeszkadzał.
    • zuzka1802 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 15:35
      ja uwielbiam obgryzać pazgnokcie czasami je obcinam obgryzając wink
    • marszalinka Obgryzalam kiedys 13.05.10, 15:38
      ale juz nie ;p
    • kammi Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 15:44
      Kilka dni siły woli, przejdzie samo, no, mi niby przeszło. Jakoś tak, już mi się nie chce,
      cieszę się z lecio dłuższych paznokietków. c:
    • diiana Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 15:46
      ja w ogóle nie obgryzałam paznokci , ale moja koleżanka tak i kupiła gdzieś [nie wiem
      gdzie] taki jakby płyn do paznokci że jest pędzelek , normalnie malujesz nim paznokcie
      potem wcierasz to i cały czas [nawet jak umyjesz ręce] jego gorzki smak zostaje na
      paznokciach i przez dłuższy czas będziesz miała bardzo nieprzyjemnie gorzko w ustach . i
      dobrze to używać bo ona już nie obgryza paznokci wink
    • annabell01 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 15:47
      Mam ten sam problem tongue_out
    • xp369 yyym. 13.05.10, 15:49

Ja też mam ten problem. Ibgryzam paznokie... Już różnych rzeczy próbowałam lecz nic mi
      nie pomogło ani te zasrana gorzkie paluszki.:/uncertain Niestety ni epomogęcisaduncertain
    • dzusti17 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 15:52
      Ja obgryzam cały czas ;/ mam jeden sposób zakładam sztuczne paznokcie żele i
      wtedy nie obgryzam ale zależy od tego jak stoję z kasą wink big_grin
      • alexa21 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 15:58
        Ja pazokcie obgryzam.. No już z jakieś 5 lat. Serio, moje paznokcie ładne nie są.
        Wyglądają okopnie, już nie wspomnę, jakie są króciutkie. Nie umiem się odzwyczaić - no
        po prostu nie. Najczęściej maluję paznokcie na delikatny kolor, jakiś taki byle jaki, bo do
        szkoły nie pomaluję sobie na jakiś krzykliwy kolor. Żal mi wtedy obgryzać i jakoś sobie
        radzę smile
    • moonika12 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 15:56
      Nieee .. ja nie obgryzam.
      Moim zdaniem to obrzydliwe . /Ślinienie swoich palców xd
      Nie macie w domu nożyczek ?
      a poza tym później paznokcie nie ładnie wyglądają .
      U nas nauczyciele się o to czepiają.
      I nie pozwalają obgryzać. ;d\
      A co do sposobu to raczej nie mam . Moze postarajcie sie mniej denerwować ,mniej
      przeżywać wszystkie sytuacje bo własnie nerwy są wynikiem obgryzania paznokci .
      Więc zamiast obgryzac paznokcie to lepiej gryźcie ołówek przynajmniej na tym nie
      ucierpicie xd
    • ami. Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 13.05.10, 15:56
      Ja bys zobaczyla (jesli masz taka mozliwosc) pod mikroskopem bakterie, ktore sa pod skora
      twoich paznokci to uwierz mi juz nigdy bys tego nie robilam Mozesz w necie tez zobaczyc.

Wazne jest aby brudnymi dlonmi nie dotykach do skory twarzy a tym bardziej nie brac ich do
      ust.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka