Dodaj do ulubionych

Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby.

• annie_vampire Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 14.05.10, 15:08
      ja obgryzałam wink ale odzwyczaiłam się, bo jak miałam pomalowane paznokcie to nie
      chciałam zjadać tego lakieru smile częściej malowałam paznokcie i się odzwyczaiłam. można
      zastosowac też taki żel gorzki na paznokcie. Jak go spróbujesz od razu ci się odechce
      obgryzać big_grin
    • s_i_w_a Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 14.05.10, 15:12
      Jeżeli chcesz możesz spróbować z .... (chyba ) lakierem albo sprayem do paznokci
      który ma obrzydliwy smak .....
      • mala661 No jasne i to sprawdzony sposób ;) 14.05.10, 21:39
        Pomaluj sobie paznokcie jakimś ślicznym lakierem i szkoda będzie ci wtedy obgryzać.
        Zobaczysz czy twoja siła woli jest wystarczająco mocna smile

Powodzenia ! ;*
    • roksanaroxana klik.TU Masz! 15.05.10, 09:43
      Zakleić Paznokcie Plastrami big_grin

SKUTKOWNE XD
    • squelly_ Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 15.05.10, 10:12
      Obgryzam, ale w Rossmanie kupiłam sobie lakier, on tak śmierdzi i jak weźmiesz
      paznokieć do buzi, to odrazu przestaniesz obrgryzać. działa! :d .
    • sonialovemiley5 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 15.05.10, 14:58
      nie rozumiem tych co to robią... co to za dziwactwo! nigdy tego nie robiłam...
    • blondzia Obgryzam ! 15.05.10, 17:34
      Obgryzam paznokcie i nie mam na to sposobów obgryzam kiedy jestem zła
      zestresowana lub nieszczęśliwa surprised Albo czasem obgryzam z nudów albo też jak
      przed mną jest dużo nauki tongue_out
    • smuteczek Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 15.05.10, 20:14
      Ja również kiedys obgryzałam paznokcie .
      No ale moje koleżanki zawsze miały ładne dlugie pomalowane paznokcie , tez tak
      chcialam ale nie moglam bo nie mialam czego malowac .
      kiedys powiedzialam sobie dosc , tak byc nie moze i mama kupila mi takie
      bezbarwny lakier ktory w smaku byc okropny uncertain i po jakims czasie juz przestalam
      to robic a teraz mam piekne i dlugie paznokcie .
    • mileyfankacyrus Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 15.05.10, 20:19
      Ja kupuję taki śmierdzący specjalny lakier i pomaga mi to
    • nika_98 ; )) 15.05.10, 20:25
      Pomyśl sobie, że.. to będzie okropnie wyglądać,a chłopcy takiego czegoś nie
      lubiąwink
      Na mnie to działa;pp
      xDD
      Maluj paznokcie... fajnym kolorem, albo lakierem, który daje okropny smak i
      nie daje się tego nawet musnąć wargami, na mnie osobiście ten lakier NIGDY nie
      działał; ))
      • autre Re: Obgryzanie paznokci. Skuteczne sposoby. 15.05.10, 20:31
        Taa, zniechęcią przyznaje, że od piątej klasy podstawówki do pierwszej gimnazjalnej
        obgryzałam paznokcie. Teraz tego żałuje po paznokieć na środkowym palcu jest trochę
        zniekształcony, jest taki jkaby kwadratowy, a pozostałe półokrągłe. Mama za każdym
        razem mówiła, jaka skzoda, miałaś takie ładne paznokcie po Tacie... Nie ważne. Mój
        problem rozwiązał się, gdy na Gwiazdkę w tamtym roku dostałam m.in. w prezencie
        specjalny lakier, właśnie dlatakich jak ja wówczas ;p Gdy pomalowałam paznokcie tym
        lakierem, a potem, w pewnym momencie, nachodziła mnie ochota obgryźnięcia tego
        pysznie wyglądajacego paznokietka, po wzięciu do ust tego lakieru miałam gorzko w
        ustach. Po za tym pachniały wtedy nie ładnie ;pp Obecnie miał długie, ładne (nie licząc
        tego na środkowym palcu) paznokcie. Święty Mikołaj kupił mi ten lakier w FarmAptece czy
        jak to się nazywało, w Warszawie. Ale myślę, że podobny lakier można kupić w każdej
        szanującej się drogerii.
    • mexx. Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 16.05.10, 13:00
      Wystarczy, że pomaluję paznokcie i już nie obgryzam. Może dlatego, że mi trochę szkoda.
      I ostatnio cały czas chodzę w pomalowanych, nie musi to być jakiś jaskrawy kolor, może
      być zwykły francuski manicure. Ale na to nie ma zasady, na tobie może nie zadziałać.
    • mariposa_21 . 16.05.10, 14:01
      ja nie obgryzam paznokci tylko skórki przy paznokciach a to jest chyba już
      gorsze. Ciągle mi krwawią palce i strasznie boli... ale nie umiem się
      powstrzymac ;///
      a co do paznokci to spróbuj kupić sobie ten lakier w aptecy dla obgryzających.
      Chociaz nie wiem czy Ci pomoze bo moja kolezanka sie przyzwyczaiła do tego
      smaku i jej zaczął smakowac.. xd
    • happymoron_xdd Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 16.05.10, 14:58
      Ja nie obgryzam paznokci i nigdy nie obgryzałam ;D
    • black_lena Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 16.05.10, 15:01
      W aptekach sprzedają coś niby jak lakier do paznokci smile
      czyli jak posmarujesz i będziesz chciała obgryźć to poczujesz gorzki smak smile
      mój kuzyn miał takie coś i się oduczył
    • iga1998 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 18.05.10, 21:19
      Ja obgryzałam. Próbowałam się odzwyczaić na różne sposoby, ale najlepszy to malowanie
      ich...Możesz też kupić sobie specjalny płyn przeciw obgryzaniu paznokci
    • selena_disney Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 21.05.10, 14:57
      są takie specjalne gorzkie lakiery - niesmaczne gdy obgryzasz
    • ania040995 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 21.05.10, 17:06
      Ja obgryzłam jak miałam ok.10 lat
      To mi rodzice kupili taki lakier do paznokci po którym od obgryzania paznokci
      język piekł big_grin
    • fuckyourselfx3 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 21.05.10, 20:10
      jest taki specjalny lakier piekący, kup go, pomaluj nim paznokcie i sie
      oduczysz, bo gdy dotkniesz językiem paznokcia, będzie obrzydliwy smak i będzie
      piekło chwile, ale to nic nie boli tylko strasznie ohydne jest. Wtedy sie
      oduczysz winkbig_grinkiss
    • xxxxxlalaxxxxx Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 22.05.10, 22:37
      Obgryzałam obgryzam i pewnie będę obgryzać.. Ale co ja na to poradze.. Wiecie co najlepiej działa na takie coś.. Raz przystopowałam z tym.. Potrzebna jest silna wola.. Chcesz obgryźć ale mówisz sobie " Nie nie mogę" . Chłopacy przeważnie [ jak przeczytałam w pewnym artykule ] zwracają szczególną uwagę na dłonie, paznokcie... Ja sama nie mam zbyt ładnych paznokci i naskórków wokół nich.. ale wam radzę żebyście dbały o dłonie.. I paznokcie big_grinwink
    • digital_girls Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 04.08.10, 22:35
      Ja kiedys tez miałam problemy z obgryzaniem paznokci. O dziecka trzymałam ręce w buzi.
      Długo z tym walczyłam. Najczęściej obgryzałam siedząc przed telewizorem lub
      komputerem . Próbowałam gorzkich lakierów, zaklejałam palce , malowałam je , ,ale to nic
      nie działałouncertain. Dzieki silnej woli i uparcia się skończyłam z nałogiem big_grin. Zdarzało sie tak ,że
      czasami podgryzałam ( z czasem odzwyczaiłam się). Spróbuj może tipsy lub paznokcie
      żelowe. Na obgryzanie paznokci dobry jest też słonecznik lub pestki z dyni ,ponieważ w
      kazdej chwili gdy zaczniesz obgryzac mozesz lupać ziarenka ( mi to pomagało):-
      D
    • arcticmarysia15 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 04.08.10, 23:13
      Ja mam używajcie odżywki na paznokcie i przestaniecie obgryzać winkscared lub po maluj
      lekkim różowym lakierem i przestaniecie. Jak by co powodzeniawink
    • cameron Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 05.08.10, 09:25
      Kiedys obgryzalam, ale w sumie było to z rok temu. Nic nie zrobiłam, by przestać.
      Skonczylam, sama z siebie. Może za bardzo nie pomoglam, ale zdaje mi się, ze po
      pewnym czasie się z tego ' wyrasta ' wink
    • anahi011 Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 05.08.10, 09:31
      sa specialne lakiery żeby nie obgryzać paznokci ale nie wiem ile to warte bo
      nigdy nie stosowałam
    • beautiful_ Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 05.08.10, 18:05
      Kiedyś tak ale tak na prawdę sama nie wiem co spowodowało że przestałam
      obgryzać xD Chyba widziałam jak inne dziewczyny mają ładne paznokcie to ja też
      takie chciałam i nie wiem znudziło mi się ? xDDD
    • massage silna wola 05.08.10, 22:55
    • cute_princess Re: Obgryzanie Paznokci. Macie skuteczne sposoby. 05.08.10, 23:02
      taaa,, tez mam a raczej mialam do niedawna ten problem, moj sposób to pomalowanie na
      ładny kolor, najlepiej sama kup lakier, wink odżywka saley hans czy jakoś tak (zlote opakowanie,
      kosztuje kolo 40 dych ale jest świeeeetna w kilka dni 5 mm rosną) i motywacja, najważniejsza,
      ładnie maluj piłuj i bedzie dobrze, ale nastaw sie "psychicznie" hah, to trudne, bo kusi ale
      musisz to pokonać, juz nie obgryzam od jakiegos czasu wink jestem z siebie dumna hahaha;D
      pozdrawiam ~ cute_princess

Mam nadzieję że pomogłam! ;* pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka