oliiviia rzygam tym. + 18.08.10, 18:54 zmierzchem, pamiętnikami wampirów czy czymś takim rzygam. większego gówna w życiu nie widziałam. wampiry i inne stwory lubię. ale w jakichś porządnych książkach/filmach. nie lubię romansideł z wampirami, bo to takie banalne, że hej. w takich romansidłach zazwyczaj wampirki są pokazywane 'na edwardzika'. -.- przecież wampiry mają być straszne, a nie zabójczo piękne. komuś się chyba we łbie poprzewracało. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_cat Re: Za dużo wampirów ? 18.08.10, 18:57 też zauważyłam. < 3 one zaczynają byc już nudne. ; oo Odpowiedz Link Zgłoś
iga18 o tak ... 18.08.10, 19:08 Ale do Vampire Diaries nic nie mam.. Nie wiem, dlaczego ludzie mówią, że VD jest 'kopią' Zmierzchu.. Ludzie! Tomy VD powstały o wile wcześniej od tego Zmierzchu! Odpowiedz Link Zgłoś
nearlaify Re: Za dużo wampirów ? 18.08.10, 19:13 Mnie irytuje już ok. 6 miesięcy. Jedyne wampirki jakie lubię, to te z "Pamiętników wampirów" ;d Odpowiedz Link Zgłoś
olciaaa03 Re: Za dużo wampirów ? 18.08.10, 19:14 Motyw sagi ,,Zmierzch" jest teraz bardzo popularny, więc inni pisarze chcą utworzyć coś w tym rodzaju, żeby odnieść tak dużą sławe jak Meyer <nie wiem czy dobrze> A jak ktos nie lubi to niech ich nie czyta jest dużo książek więc każdy znajdzie coś dla siebie Odpowiedz Link Zgłoś
collage kradzież. 18.08.10, 19:16 tematyka mi nie przeszkadza tylko, że są kradzione pomysły. moja przygoda o wampirach zaczęła się oczywiście od sagi zmierzchu i wszystko jest właśnie z niej czerpane. -pamiętniki wampirów; powtarza się wysysanie krwi (ale to w każdej książce wiadomo). nie jedzą i nie wchodzą bez zaproszenia oraz manipulują ludzkimi umysłami. -saga domu nocy; nie wchodzą bez zaproszenia oraz manipulują ludzkimi umysłami. wybieranie miłości pomiędzy dwoma wampirami (pamiętniki wampirów) i w pewnym momencie między człowiekiem, a wampirem (zmierzch). -pocałunek cienia; mają moce i pięć żywiołów czyli wszystko prosto rżnięte z domu nocy. wybieranie pomiędzy człowiekiem a wampirem (zmierzch) i tak oto mamy listę "kradzieży". nie wiem co było pierwsze, ale pomysły są wzajemnie zgapione. Odpowiedz Link Zgłoś
natala_nati Re: Za dużo wampirów ? 18.08.10, 19:23 zgadzam sie ...-_- ludzie maja na ten temat manie ... Odpowiedz Link Zgłoś
gabi_989 Re: Za dużo wampirów ? 18.08.10, 19:28 Zgadzam się powinne powstawać jakieś książki cienkie do 200 stron które ja przeczytam i takie romantyczne czy coś... Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatex Re: Za dużo wampirów ? 19.08.10, 08:15 Oj tak. Teraz każdy myśli, że zdobędzie sławę taką jak Zmierzch. oO Odpowiedz Link Zgłoś
cyniczna Re: Za dużo wampirów ? 19.08.10, 18:55 hmm mi to obojętne i tak większości nie czytam.. Odpowiedz Link Zgłoś
hilary_fanka Re: Za dużo wampirów ? 19.08.10, 20:31 Też mnie to wkurza. Dużo czytam i ostatnio każda nowość na rynku- wampiry lub jakieś niezwykłe stworzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
coldprincess Zdecydowanie za dużo. 19.08.10, 20:22 I wszyscy jarają się Zmierzchem, a to tylko urywki niektórych książek pozbieranych w całość. Podam przykłady. W Pamiętnikach Wampirów (1991r) jest wampiry żywiący się krwią zwierząt ( brzmi znajomo?) i zakochuje się w ludzkiej dziewczynie (Edward+Bella=WM), w dodatku Elena bardzo ładnie pachnie. Martwy aż do zmroku (2001r) jest dziewczyna potrafiąca czytać w myślach. Spotyka mężczyzne-wampira i okazuje się, że nie ma dostępu do jego myśli (ciekawe podobieństwo,co?) i w tym wypadku się w sobie zakochują. Powstaje miłość ludzko wampirza. Itp, itd. Kroniki Wampirów (1998) w tej książce jest bardzo dużo wątków łudząco podobnych do Zmierzchów. Przeczytajcie, zobaczycie. Czy to nie wystarczające dowody? Odpowiedz Link Zgłoś
koralina94 Re: Za dużo wampirów ? 19.08.10, 20:30 Dla tych, którzy je lubią to pewnie super. Ale są też ludzie, którzy chcieliby czasami poczytać coś normalnego, a tu wszędzie to samo. Trochę już za dużo książek o tej tematyce. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaczkowata Re: Za dużo wampirów ? 21.08.10, 21:38 zdecydowanie za dużo. a i tak nikt nie pobije wampirów anne rice <3. Odpowiedz Link Zgłoś
azi1002 Oczywiście 21.08.10, 21:42 Te wszystkie książki jadą na popularności 'Zmierzchu'. Autorzy wykorzystali to, że zadurzona w Edziu nastolatka sięgnie po każdą pozycję, która w jakikolwiek sposób łączy się z 'Twillight'em'. Odpowiedz Link Zgłoś
g_o_s_i_a Re: Za dużo wampirów ? 21.08.10, 22:11 Cóż, to wszystko przez zmierzch, ok, ale każdy teraz pisze książki o wampirach, lubię wampiry, ale to co oni robią, żeby się wzbogacić to już za wiele. Wampiry są super, a przez zmierzch mogą się stać oklepane, nie chcę tego. Odpowiedz Link Zgłoś
lilly4 Re: Za dużo wampirów ? 21.08.10, 22:17 niu troszke juz tego za duzo mogliby cos innego wymyslic Odpowiedz Link Zgłoś