Dodaj do ulubionych

Jak przeprosić przyjaciółke??

27.04.10, 14:34
Wiem,wiem takich wątków było pełno, sorry. A wiec tak.... Przez jedno wielkie
nieporozumienie pokłóciła się z moją przyjaciółką confused Ona mówi ,że to przezemnie
poniosłyśmy kosekwencje sad Cóż.... tak naprawde ona sama sobie zawiniła ale ona tego
nie widzi crying Przepraszałam już ją (w sumie nie wiem za co) . Ale ona nawet nie chce ze mną
gadać crying Jeślij to prawdziwa przyjażń to się pogodzimy ale ja już nie moge dłużej na to
czekać cry Ona mi teraz mówi że mi nie można ufać itd. Co mam zrobić abyśmy dalej
były przyjaciółkami ? A najgorsze w tym wszystkim jest to że ona namawia na swoją
strone pozostałe 2 dziewczyny z "naszej paczki" cry Pomóżcie uncertain
Obserwuj wątek
    • slodkiporanek Re: Jak przeprosić przyjaciółke?? 27.04.10, 14:37
      Jesli ktoś Cie lubi, powinien przemyśleć sprawę i przyjąć przeprosiny, bo
      zakładam, ze nieporozumienie powstało w wyniku sprawy błahej.
      Jesli ktoś Cię lubi, to nie "przejdzie" na jej stronę.
      Jeśli ktoś Cię lubi, to Ci wybaczy.
    • timestealer Re: Jak przeprosić przyjaciółke?? 27.04.10, 16:11
      z tego, co piszesz wynika, że nie można tej osoby nazwać przyjaciółką. jeśli pokłóciłyście
      się to przede wszystkim powinnyście szczerze porozmawiać.
      przede wszystkim: przyjaciółki sobie wybaczają. cokolwiek by się nie działo, każdy
      popełnia jakieś błędy, a nabliższa osoba, jak przyjaciel właśnie, powinien zrozumieć i
      pomóc nam naprawić swoje własne błędy.
      ja wychodzę z założenia, że każdy związek międzyludzki musi się dotrzeć, a dziać się tak
      może tylko przez sprzeczki, czy kłótnie, które są w gruncie rzeczy potrzebne, bowiem
      dzięki nim, jeśli poważnie do czegoś podchodzimy, to weźmiemy sobie do serca uwagi
      drugiej osoby i zaczniemy nad sobą pracować. ja też mam za sobą nie jedną sprzeczkę,
      ale nigdy nie było tak, byśmy się na siebie gniewały nie wiadomo jak długo. każdy mówi,
      co myśli, bierze do serca uwagi i żyjemy dalej, wybaczamy.
      jeśli ów opisywana osoba rozmawia z innymi na Twój temat, chce od Ciebie odciągnąć inne
      koleżanki, czy twierdzi, że nie można Ci już ufać (mimo iż przeprosiłaś) nie zasługuje na
      takie miano. po prostu.
      podsumowując: przyjaciel to najbliższa osoba, która nie odchodzi po byle jakiej sprzeczce,
      która jest przy Tobie cokolwiek by się nie działo i która nie zostawia przez byle jaką
      sytuację.

dlatego, według mnie, powinnaś dać sobie z tym spokój.

lubię dużo pisać ;3
      jakby jeszcze jakieś pytania, to pisz smile
      • szukajmnie Timestealer 27.04.10, 16:15
        Ale ona wogóle nie chce mnie słuchać cry
        • light Re: Timestealer 27.04.10, 16:17
          Więc to jakaś egoistka, nie zważająca na cudze uczucia.
        • timestealer Re: Timestealer 27.04.10, 16:25
          a czy uważasz, że powinnaś czuć się winna? bo nie wiem zbytnio, o co poszło i trudno mi
          doradzać w takim wypadku.
          • szukajmnie Re: Timestealer 27.04.10, 16:34
            Wiesz ... zawsze jak sie z kims pokłóce to czuje się winna confused Wiem ze to glupie ale tak
            jest crying Przyjaznie sie z nią od piaskownicy uncertain Cóż przyznam ma troche wybuchowy
            charakter ale nie chce konczyc tej przyjazni cry Taaaa.... a jutrzejrzy dzień to bedzie
            dopiero masakra crying Gorzej być nie może uncertain Wiele bym dała abyśmy były znowu
            przyjaciółkami uncertain
            • timestealer Re: Timestealer 27.04.10, 17:27
              ale nie przejumj się, bo jeszcze nie wszystko stracone.

powiedz jej, że bardzo zależy Ci na rozmowie i że tylko o to ją prosisz: by pochopnie nie
              osądzała, by jeszcze nie decydowała, tylko by zgodziła się na jedną rozmowę. dodaj, że
              przecież znacie się od małego, że przez wiele razem przeszłyście i że musicie sobie dać
              jeszcze jedną szansę. a później wymień, że wielebyś dała, by cofnąć czas, że wiesz, że
              masz wybuchowy charakter, ale będziesz nad sobą pracować, by nigdy więcej nie sprawić
              jej przyrkości, że bardzo Ci na tej przyjaźni zależy, że nie masz nikogo takiego jak ona.

jeśli po takim wyznaniu, pogodzicie się, będzie świetnie. jeśli natomiast nadal to do niej nie
              przemówi to nic już nie zrobisz: będziesz się z nią musiała rozstać, ale ze świadomością, że
              zrobiłaś wszystko co w Twojej mocy.
              wiesz, ktoś kiedyś mi powiedział, że o tym, czy przyjaźń jest wartościowa dowiadujemy
              się dopiero po tym, jak i czy w ogóle się kończy. miał rację i tak jest też w Waszym
              przypadku. nie powinnaś się załamywać w przypadku zakończenia się tej znajomości i
              pamiętać, że jeszcze przyjdzie czas na prawdziwą przyjaciółkę, jeśli ta osobą nią nie była.

i wiem jak to jest, jak czujesz się winna za każdym razie, gdy się z kimś pokłócisz. też taka
              jestem i znam też takie osoby.
              • szukajmnie Re: Timestealer 27.04.10, 19:06
                Wiesz ... bardzo mi pomogłaś kiss Dziękuję wink Chociaż i tak wiem że jutro w szkole będzie
                masakra postaram się załagodzić sytuację smirk Jeślij nie wyjdzie ...trudno. Masz rację jak to
                nie "ta" to kiedyś bedzie napewno inna. Jeślij byś mogła sprawdz jutro ten wątek a napisze
                jak było - jeślij Cię to obchodzi ^^ Jeślij bedziesz miała z czymś problem napisz , ja
                również pomoge Ci go rozwiązać . Jeszce raz dziękuję kiss

PS. Wysyłam zaproszenie . wink
                • timestealer Re: Timestealer 27.04.10, 19:11
                  nie ma za co, serio ; ) oczywiście, że sprawdzę, koniecznie musisz napisać, jak się cała
                  sprawa skończyła.
                  sprawa wygląda tak, że ja po prostu lubię pomagać ludziom, a wszyscy dookoła mi mówią,
                  że powinnam zostać albo psychologiem, albo filozofem, bo dużo myślę i strasznie dużo
                  piszę, ale to już mniejsza wink

będę pamiętać, że mogę na Ciebie liczyć.

pozdrawiam i życzę powodzenia, jutro się pewnie jeszcze zgadamy ; )
                  • szukajmnie Re: Timestealer 28.04.10, 18:35
                    Miałam Ci napisać jak było i napisze wink Wiesz ...myślałam ,że będzie gorzej smile
                    Pogodziłyśmy się ... to znaczy ona już mnie nie omija łukiem i nie patrzy wilkiem ...ale to
                    nie jest ta sama osoba sprzed miesiąca indifferent Dzisiaj w szkole wszędzie chodziła z jedną
                    dziewczyną z naszej paczki indifferent Ale po południu wyszłyśmy na dwór i ... gadałam z nią
                    normalnie ...no w miare normalnie ... nasza rozmowa wyglądała tak jak by miała jeden z
                    gorszych dni a w dodatku zły humor uncertain To widać po jej minie ,że ma do mnie żal ale
                    najważniejsze jest to ,że jej nie straciłam smirk Czas pokaże jak to będzie wyglądać za
                    miesiąc mam nadzieję , że wszystko wróci do normy smile
                    • timestealer Re: Timestealer 28.04.10, 18:45
                      to dobrze, że jakoś to wszytsko idzie.
                      teraz najważniejsze, to nie odpuścić, jeśli Ci na niej zależy.
                      a zobaczysz, że z czasem wszystko będzie dobrze, musicie sobie po prostu dać trochę
                      czasu.

bardzo się cieszę, że w końcu tak wyszło. trzymam kciuki za dalszy rozwój wydarzeń.
                      pozdrawiam gorąco i mam nadzieję, że jeszcze się kiedyś zgadamy kiss
                      • szukajmnie Re: Timestealer 28.04.10, 18:53
                        Zgadamy się na pewno wink

No bo przecież gdyby wszystko szło ok , to zanudzilibyśmy się na śmierć wink

Jak będziesz miała jakiś problem napisz wink Chyba nawet nie jesteś tego świadoma jak mi
                        pomogłaś kiss

• timestealer Re: Timestealer 28.04.10, 20:37
                          optymistyczne podejście do życia to podstawa <3

chyba jednak nie jestem świadoma, ale cieszę się, że na coś się przydałam.

napiszę, z tym że z góry mówię, że moje problemy są z natury raczej... dziwne ;P
                          • szukajmnie Re: Timestealer 29.04.10, 13:33
                            Dziwne , mówisz? Przynajmniej nie monotonne wink
    • marti672 Re: Jak przeprosić przyjaciółke?? 27.04.10, 16:33
      Ja miałam tak raz i też 2 inne się ode mnie odwróciły więc porozmawiałyśmy i się
      pogodziłyśmy powiedz o co się pokłóciłyście a ci pomoge
    • tokio_hotel483 Re: Jak przeprosić przyjaciółke?? 27.04.10, 17:36
      nie umiem poradzić
    • palusia1210 ;(( 27.04.10, 17:38
      Strasznie nie lubię jeśli ktoś kopiuję mojego avatara! To bezczelne, a co więcej... Bez
      komentarza.
      Proszę o wynalezienie swojego.
      Wiem to stąd, iż sama go przerabiałam.
      • szukajmnie palusia1210 27.04.10, 18:59
        Bardzo Cię przepraszam wink Po prostu nie wiedziałam że inna użytkowniczka kotka ma taki
        avatar smile Znalazłam go na google .... do jutra go zmienię wink
        • palusia1210 Re: ;) 28.04.10, 14:23
          Nie ma sprawy wink Każdemu może się zdarzyć.
    • yzz. Re: Jak przeprosić przyjaciółke?? 27.04.10, 17:54
      Nie jest prawdziwą przyjaciółką jeśli namawia na ciebie pozostałe dziewczyny.
      Porozmawiaj z nią w cztery oczy i obgadajcie jeszcze raz całą sprawę. Później o
      niej zapomnijcie i zacznijcie przyjaźń, że tak powiem: od początku. Ale uwierz
      mi: jeśli obgaduje cię za plecami z powodu głupiej kłótni to co by się stało
      gdybyście miały stan wojenny? Taka przyjaźń nie jest prawdziwa.
    • famous_ash Re: Jak przeprosić przyjaciółke?? 27.04.10, 19:06
      Ja bym sie zalamala gdyby sie na mnie przyjaciolka obrazila.
      No wlasnie to nie jest najwidoczniej prawdziwa przyjaciolka skoro namawia na cb
      inne laski
    • nastiii Re: Jak przeprosić przyjaciółke?? 27.04.10, 19:15
      mówisz, że skoro to prawdziwa przyjaźń to odpuści, ale z tego co piszesz to
      raczej marna znajomość skoro już nagina reguły, i specjalnie nawołuje na swoją
      stronę pozostałe dziewczyny.

rozumiem o co ci chodzi. kiedyś też się pokłóciłam z przyjaciółką, ale na
      szczęście nie mieszała w to drugiej psióły, ale z kolei ona nie zawahała się
      tego zrobić. a paczkę mamy trzyosobowątongue_out
    • agucha98 Re: Jak przeprosić przyjaciółke?? 27.04.10, 19:16
      Ja tez się kiedyś pokłóciłam o glupią blachostkę z moja naj...Też próbowałam ją przeprosić, ale ona nie sluchała.Poprosiłam mame żeby mi pomogla.Powiedziała żebym z nią pogadała jeszcze raz.Więc wyslalam jej ze szczerymi przprosinami sms'a.
      Przyjęla je ale trzyma się na dystans i nie wszystko mi mówi.uncertain
    • kontrastowa Re: Jak przeprosić przyjaciółke?? 28.04.10, 19:12
      znam ten ból .. / egoistka .. ehm , nie nazwałabym tego przyjaźnią i nie godziłabym się z nią ..
      ale to ja ..
    • scherri Re: Jak przeprosić przyjaciółke?? 01.05.10, 19:04
      JEŻELI JEST TO PRAWDZIWA PRZYJAŹŃ,, TO TWOJA PACZKA NIE POWINNA CIE OPUSZCZAC.
      DAJ CZAS SWOJEJ BEST FRIEND NA OCHŁONIEŃCIE. JEŻELI NIE BĘDZIE CHCIAŁA SIĘ
      POGODZIC Z FAKTEM, ŻE TO NIE TY ZAWINIŁAŚ, TO CZ W OGÓLE POWINNA BYC TWOJĄ
      PRZYJACIÓŁKĄ?kwiat
    • michaelmontana Re: Jak przeprosić przyjaciółke?? 01.05.10, 22:17
      to trudne ... Siądz z nią i powiedz ( pisze w żeńskim bo wg Ciebie ) : Ej, wiem,
      ze cie bardzo zawiodłam. W sumie nie widzę powodów abyś mi wybaczyła. Ale to
      bardzo, ale tro bardzo bardzo dla mnie ważne. Obiecuje że już nigdy Cie nie
      zawiodę ale daj mi drugą szansę
    • jaguuska..xd Re: Jak przeprosić przyjaciółke?? 02.05.10, 19:04
      Widać ze Ci na niej zależy. Tym 2 dziewczynom z paczki nie powinnas pozwolić przejsc na "jej
      strone". Ale widocznie Twojej przyjaciółce przepraszam nie wystarczy to może powinnas z nią
      na maksa szczerze pogadac i ja zmusic do tej rozmowy.
    • pauliska1212 Re: Jak przeprosić przyjaciółke?? 02.05.10, 22:08
      powiedz jej to co ci leży na sercu i tyle.

Mamy ci przemowę pisać czy co ? -,-

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka