Dodaj do ulubionych

Chłopak niszczy moją przyjaźń

14.05.10, 19:13
Nie mam w zwyczaju dzielić sie swopimi problemami z użytkowniczkami kotka, ale tym razem muszę- wszyscy znajomi niedostępni, a ja chyba zaraz zwariuję.
W gimnazjum byłam nowa, nikogo nie znałam. Pierwszego dnia usiadłam z dzieczyną, która uchroniła mnie przed siedzeniem z takim jednym, co go teraz nie za bardzo lubię, w ogole nikt go nie lubi. Od tego zaczeła sie nasza przyjaźń. Byłysmy jak dwie papuzki nierozłączki, każdą przerwę spedzałysmy razem. po pół roku miałam tego dosyć, ale nie mogłam jej o tym powiedzieć ( to wiaze sie jeszcze z czym innym, no ale musiałabym sie rozpisac na kilka stron).
Na poczatku drugiej klasy moja przyjaciółka zaczeła sie przyjaznic z takim jednym z naszej klasy. Czesto gadali, razem chodzili na konkursy. Ja go nie lubiłam, bo od początku był dla
mnie niemiły. Odchodziłam wiec wtedy do mojej dobrej koleżanki, której z kolei nie lubiła moja przyjaciółka ( potem moja przyjaciółka zabroniłą mi gadać z tą drugą, bo zle sie wyrazała o tym chłopaku. a jeszcze czego^^) . a on sie wtedy pytał gdzie ja ide^^ pfff. czasemi mi mowił ze jak mi sie cos nie podoba to zebym spier*****. a moja przyjaciółka nigdy mnie nie poparła, nie miała do niego pretensji, tylko do mnie, ze nie chce z nim gadać i ze ona wyjdzie na idiotke, bo ich tak razem zostawiam, jak tylko on podchodzi. no ale sorry, ja chciałam uniknąć tylko nieprzyjemnych sytuacji. ona sie w nim buja. ten moj ,,kolega" zawsze sie mnie czepia, jest złosliwy i chamski ( raz tylko stanał po stronie moje i przyjaciółki, gdy cała klasa sie od nas odwróciła, i tu zarobił plus, który zastapił pozniej rzad minusów). potem odzywa sie do mnie i wgl, jak coś czytam to pyta co, jak sie ucze to pyta czego itp. ostatnio dostałam od niego piłką w łeb. moze zrobił to przez przypadek nie wiem, dziewczyny mowiły ze celowo. nie widziałam tego, bo siedziałam na ławce i przeglądałam zeszyt. no i spedziłam nastepne dni włócząc sie po szpitalach, bo mnie głowa bolała ( do tej pory nie moge słuchać głosnej muzyki). wrociłam to szkoły. i co od niego usłyszałam? ,,dobrze ze nie umarłas, bo by była LAMA" no to sie wkurzyłam ( delikatnie mowiąc). traktowałam go jak powietrze. moje przyjaciółka oczywiscie staneła po jego stronie(!!!!!!). jak ja wyszłam ze szkoły po tym jak mnie piłka walneła, to nawet tego nie zauważyła, choć stała niedaleko, ale była zbyt zajęta tym chłopakiem. jak on odchodzi od tablicy to mnie polewa wodą czy coś. dzisiaj powiedziałam przy nim ze jego kolega jest głupi ( wystawił mnie z takim konkursem, dziad jeden) to on sie zaczał oburzać. jak mu powiedziałysmy o co chodzi to sie zamknął. na lekcji powiedziałam ze on jest głupi, to sie obraziła na połowe czterdziesu pieciu minut. potem mieliśmy zajecia w czytelni. moja przyjaciołka gadała z nim, a ja sobie poszałm do innych dziewczyn. a potem ona mi powiedziała, ze zachowałam sie jak niedorozwinieta. w stosunku do tego debila. pierwszy raz cos takiego do mnie powiedziała. czuje ze nasza przyjazn zepsuje sie przez niego. bo teraz coraz czesciej ona gada o nim, a ja mam tego dosyć! po prostu nie mogę juz o nim słuchać. żygać mi sie chce na sam jego widok.
i juz zupełnie nie wiem co robić. ostatnio ona coraz czesciej ma do mnie jakies wąty, czasem o niego, czasem nie. przykro mi, ze sie oddalamy, bo bardzo ją lubie, jest dla mnie jak siostra, choc nie znam jej bardzo długo.

Rozpisałam sie, ale mam nadzieje, ze przeczytacie i powiecie co mysłicie ;*

Miałyscie kiedys przeczucie ze chłopak zniszczy waszą przyjaźń? a moze coś takiego sie juz zdarzyło?
( wczesniej gardziłam dziewczynami, które opisuja swoje problemy na kocie, ale juz nie wytrzymuję)

. scianascianascianascianascianascianascianascianasciana
Obserwuj wątek
    • aivelen Re: Chłopak niszczy moją przyjaźń 14.05.10, 19:22
      a zapomniałam dodać- jak cos to KOSZ.
      • stokrotka_q Re: Chłopak niszczy moją przyjaźń 14.05.10, 20:01
        ja bym na Twoim miejscu nakopała porządnie temu facetowi do dupy . wtedy by może
        w końcu przestał zachowywać się tak żałośnie. myśle, że najlepszym wyjściem będzie
        szczera rozmowa z przyjaciółką. wyjaśnij jej, że nie przepadasz z jej ,kolegą'. przemów
        jej do rozumu. może wtedy otworzy oczy i zobaczy jaki ten facet naprawdę jest. jeśli
        ona nadal będzie obstawiać jego stronę, to myślę, że z Waszą przyjaźnią może być
        krucho. ale walcz o to wink nie możesz pozwolić, żeby przez jakiegoś dupka popsuły się
        relacje między Tobą, a Twoją przyjaciółką wink powodzenia.
        • aivelen Re: Chłopak niszczy moją przyjaźń 14.05.10, 20:06
          gadałam z nią juz, ale ona nie przyjmuje tego do wiadomości. jest za bardzo zaślepiona, zeby dostzrec jego wady. po naszej rozmowie przez jakis tydzien o nim nie wspominała, a potem znowu sie zaczeło. musze z nią jeszcze raz pogadać, tym razem wygarnąć wszystko.
          dzieki za radę kiss
          • stokrotka_q Re: Chłopak niszczy moją przyjaźń 14.05.10, 20:10
            właśnie najgorzej jest jak dziewczyna jest zaślepiona i zauroczona w jakimś facecie.
            wtedy widzi w nim same pozytywy, zero wad . ja miałam kiedyś podobną sytuacje z
            moją przyjaciółką. pogadałam z nią szczerze i po problemie wink 3mam kciuki, żeby
            Tobie też się udało kiss
            • aivelen Re: Chłopak niszczy moją przyjaźń 14.05.10, 20:13
              thx ;* mama nadzieje ze sie uda.
              • matsuri Re: Chłopak niszczy moją przyjaźń 14.05.10, 20:29
                Posłuchaj, jeśli dziewczyna tak się zachowuje, to nie zasługuje na żadną
                przyjaźń.! Bo jak można kogoś potraktować tak podle, jak ona Ciebie. Dobrze Ci
                radzę: skończ z ta chorą przyjaźnią.! Znajdziesz sobie lepszą koleżankę, godną
                Twojego zaufania i szacunku. To co wyprawia tamta dziewczyna razem z chłopakiem
                jest potworne. Ktoś taki powinien mieć miano najgorszego wroga, a nie przyjaciela.!

PS. Powinnaś porozmawiać z wychowawcą lub pedagogiem o tym, jak traktują Cię te
                osoby.Niedopuszczalnym jest, aby ktoś obrażał Cię i źle traktował.

Trzymam kciuki, mam nadzieję, że poradzisz sobie i rozwiążesz problem jak
                najszybciej.
                Powodzenia i trzymaj się.!
                • laura_ Re: Chłopak niszczy moją przyjaźń 14.05.10, 20:38
                  Według mnie ta twoja przyjaciółka, to nie przyjaciółka. Moim zdaniem powinnaś ją zostawić i olewać ją i tego chłopaka. Nie zasługuje na twoją przyjaźń. Zobaczysz jak ją zostawisz, a miłość do chłopaka jej przejdzie to przyjdzie do Ciebie, więc wtedy ją olej. Szkoda twoich nerwów na kogoś takiego.
                  Jeszcze możesz raz a porządnie dowalić temu chłopakowi, żeby mu w piety poszło. Pokaż, że masz honor i nie dasz się tak traktować.
    • caterina97 Re: Chłopak niszczy moją przyjaźń 14.05.10, 22:01
      no jasne że miałam , przez zgredzia ; cc [ alice wie kto to ]
      ale już jest w porzo.... (:
      • selly. Re: Chłopak niszczy moją przyjaźń 14.05.10, 22:11
        miałam kiedyś takie wrażenie. bo chłopak kiedyś kochałl się w mojej przyjaciółce, ale to było
        dawno i teraz kocha mnie. ja też coś do niego czuję i jak gadałam z przyjaćiółką to ona go
        lubi najbardziej z chłopaków z klasy, może nawet więcej niż lubi. mam nadziee że się o niego
        nie poklucimy sciana sciana
    • aivelen Re: Chłopak niszczy moją przyjaźń 15.05.10, 14:03
      fakt, ona czesto zachowuje sie egoistycznie, ale troche ją rozumiem, zabujała sie. ja po prostu mam te wade, ze nie potrafie sie na nikogo długo gniewać, szybko wybaczam i jakos tak to sie ciagnie. ale chyba w końcu sie zdobędę na to, zeby jej wszystko powiedzieć.
      • klaudia270696 Re: Chłopak niszczy moją przyjaźń 16.05.10, 13:58
        hmm...
        Może poprostu z nią pogadaj.!
        Powiedz co o tym myślisz
        chyba jest wystarczająco rozwinięta zeby to zrozumieć.!
        xD

Ja mialam taka sytuacje
        ze chlopak (ktory wczesniej mowil ze mnie kocha)
        zostawil mnie w pewnej chwili i wykorzystal mnie do tego zeby byl z moja
        przyjaciolka
        ja bylam w nim zakochana i mu pomoglam...
        jednak moja przyjaciolka tego nie zrozumiala
        i sie na mnie wsciekla
        nie odzywala sie kilka dni
        ale pozniej bylo lepiej
        coraz lepiej
        ale do dzis sie nie przyjaznimy jako tako..
        ale wiem ze jest tak jak wczesniej (tak jak byśmy sie przyjaźnily)
        widac znowu mi zaufała
        no ale...
        nie ma tego łączącego wyrazu... PRZYJAŹŃ.!
        • miles11 Re: Chłopak niszczy moją przyjaźń 16.05.10, 14:09
          Zastanów się zależy ci na tej przyjaciółce?? Skoro jest taka wredna dla ciebie??
          Może postaw jej ultimatum albo on albo ty. Jeśli wybierze jego to niie masz się
          co zastanawiać.
    • popgirl Re: Chłopak niszczy moją przyjaźń 16.05.10, 14:03
      No sorry nie wiem ... =)
    • lotte13 Re: Chłopak niszczy moją przyjaźń 16.05.10, 14:35
      Szczerze mówiąc to nie wiem co ci poradzić... Znalazłam się w podobnej sytuacji, tyle, że
      moją przyjaźń rozwaliła pewna dziewczyna uncertain Szczera rozmowa z przyjaciółką nie
      pomogła. Tyle, że najpierw trzymałyśmy się we 3, potem ja się oddaliłam. Dziś już
      jesteśmy jedynie koleżankami z czego ta 3 nie jest zadowolona. Historia niby podobna, ale
      całkiem inna. Jedno co z tego wiem to to, że inaczej pojmowałyśmy "przyjaźń". Mam
      nadzieję tylko, że jakoś Ci się ułoży; bez wzglądu czy zostaniecie nadla przyjaciółkami, czy
      też zerwiecie waszą przyjaźn.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka