Dodaj do ulubionych

Zdamy nawet z dwoma jedynkami na koniec semestru?

19.05.10, 17:32
Projekt nowego rozporządzenia, jak pisze "Dziennik Gazeta Prawna", trafił już do
konsultacji społecznych. Obecnie możliwość przechodzenia do następnych klas z ocenami
niedostatecznymi mają tylko uczniowie szkół podstawowych i gimnazjów. Ministerstwo
Edukacji chce dać takie same prawa uczniom szkół średnich. Ma to - jak tłumaczy MEN -
pozwolić na "równe traktowanie ucznia w tym zakresie z każdego typu szkół".

Czy to prawda? co o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • ciapolka Re: Zdamy nawet z dwoma jedynkami na koniec semes 19.05.10, 17:36
      * jak dla mnie to dobry pomysł big_grin
      • kostkaaa Z jednej strony bez sensu ! 19.05.10, 17:56
        Moim zdaniem na oceny trzeba sobie zasłużyć.
        Nie po to są osoby , które poświęcają dużo czasu na naukę . Chcą być w życiu
        kimś ,a nie piajkiem ciągnącym na zasiłku !! W naszym kraju już jest źle . a co
        bd po ustaleniu tego czegoś . Moja pani też już się wypowiadała ... Są ci co
        chcą się uczyć ale im nie wychodzi . Starają ze wszelką ceną zrozumieć materiał
        . To dla niech owszem powinno być takie coś że mogą przejść . Ale ci co cały rok
        nic nie robią . Śpią na lekcjach , wkurzają nauczycieli jak dla mnie to pomyłka
        . Po co taki gnój ma chodzić do szkoły?? przeszkadzać innym w nauce .?? I gdy
        zbliża się koniec to raptownie na poprawach jest milion osób i to głównie ci co
        się nie uczą !! Czy oni powinni przejść ?? Nieeeeeeeee To jest niesprawiedliwe
        wobec innych uczących się .. To każdy teraz może się np. nie uczyć tych
        najgorszych najcięższych min. Fiza Matma .. i przejdą .. Jak dla mnie to pomyłka
        .......... Będąc w 3 gimnazjum wiem jak ciężko jest z materiałem . Nie mam
        najlepszej średniej ale i tak się cieszę . Widzą jak ci co im zależy to męczą
        się a reszta leje na wszystko ... nie mi sie to nie podoba !!
        • ciapolka Re: Z jednej strony bez sensu ! 19.05.10, 18:04
          no ja sie właśnie staram ale nie ze wszystkich przedmiotów mi wychodzi wszystko ok
          a wgl to kiedy maja to wprowadzic?
          mam nadzieje ze juz od tego roku
          • hektor18 Re: Z jednej strony bez sensu ! 26.05.10, 15:29
            mi to tam nie grozi, nie jestem z niczego zagrozona, mam same 5 i 6 smilesmilesmilewinkbig_grinbig_grinbig_grin
        • justynamatula Re: Z jednej strony bez sensu ! 20.05.10, 21:27
          To nie fair że ci co mają 1 przejdąsad
        • starberry Re: Z jednej strony bez sensu ! 24.05.10, 20:33
          większość pijaków nie dostaje zasiłków... jednak ci "szczęśliwcy" ostatnie pieniądze wydadzą na alkohol , i to jest przykre... ; (
      • jeydonwale Re: Zdamy nawet z dwoma jedynkami na koniec semes 19.05.10, 17:56
        dla mnie też . smile
        • heartbeats Re: Zdamy nawet z dwoma jedynkami na koniec semes 19.05.10, 18:06
          z tym nie tak szybko, to musi zostać uchwalone przez sejm i senat - czyli może wejść za rok,
          dwa.
          • ciapolka Re: Zdamy nawet z dwoma jedynkami na koniec semes 19.05.10, 18:08
            o nuuuu , nuuuuuu :CCCCCCC
      • julcia284 Re: Zdamy nawet z dwoma jedynkami na koniec semes 22.05.10, 14:17
        u nas z jedną się pisze test jak się napisze słabo to się nie przechodzi a z dwoma nie ma
        szans żeby przejść a to podstawówka
        ale skoro ktoś ma 2 pały to w następnej klasie sobie nie da rady bo poziom idzie do góry
        lepiej żeby się douczył
      • taylor_love Re: Zdamy nawet z dwoma jedynkami na koniec semes 22.05.10, 20:37
        moja "koleżanka" zdała z 3..sad((
      • szejdi Re: Zdamy nawet z dwoma jedynkami na koniec semes 24.05.10, 18:35
        Mi się ten pomysł nie podoba , uczniowie jeszcze bardziej zaczną olewać naukę ,
        bo po co się uczyć jak i tak się zda ? confused
        Na przejście do następnej klasy trzeba zasłużyć , a zresztą jeśli np. ktoś ma
        jedynkę z matmy i zda , to jak poradzi sobie w następnej klasie przy
        trudniejszym materiale ; /
        • happyend13 pff . ;d 25.05.10, 15:45
          bezsensu ? zgadzam się z szejdi w 100 % .
          niedługo w polsce będą same nieuki . -.-
          ciekawe kto wpadł na ten pomysł . xd wątpie aby ty weszło w życie .
      • aprilthompson Re: Zdamy nawet z dwoma jedynkami na koniec semes 24.05.10, 18:37
        ja sądze że to super pomysł!big_grin
    • kotek.bieberka Re: Zdamy nawet z dwoma jedynkami na koniec semes 19.05.10, 18:14
      Nieeeeeeeeeedevil
      Nauczyciele i tak sie nie zgodza, będzie STRAJK!!!!!!!

Uczniowie powinni przechodzić z minimum jedna jedynką, a nie z dwomasciana
      A dla cb to pewnie dobry pomysł, bo sama masz dwie pały na
      koniecscianascianasciana
      • ciapolka Re: Zdamy nawet z dwoma jedynkami na koniec semes 19.05.10, 18:15
        no pewnie :c mam 666 z 666 przedmiotów ;CCCCCCCC
    • scarletrose Gigantyczny, ale to gigantyczny kretynizm. 19.05.10, 18:15
      Dwie jedynki na koniec roku i promocja do następnej klasy?! Przecież to jakaś
      totalna paranoja jest! Okay, rozumiem, że nie każdy musi być geniuszem
      matematycznym, ale na nauczyć się czegoś na dwójkę umie nawet największy tępak.
      Wątpię, by coś takiego przeszło. No chyba, że chcą mieć kraj idiotów.
      • ciapolka Re: Gigantyczny, ale to gigantyczny kretynizm. 19.05.10, 18:20
        u mnie mają po 6 zagrożeń więc wiesz . . .
        • scarletrose Re: Gigantyczny, ale to gigantyczny kretynizm. 19.05.10, 18:26
          U mnie też. I co? I dobrze. Jak się nie uczą, to niech nie zdają, przynajmniej
          będę mieć ich z głowy c;
          • ciapolka Re: Gigantyczny, ale to gigantyczny kretynizm. 19.05.10, 20:13
            U nas naprawde kilka osób się stara ale po prostu nie umieją tego zaliczyć ...
            niektórzy totalnie olewają ...
            Jak dla mnie to dobry pomysł ale tylko dla tych którzy CHOCIASZ SIĘ STARAJĄ
            • scarletrose Re: Gigantyczny, ale to gigantyczny kretynizm. 19.05.10, 20:15
              Jak ktoś się stara, to naprawdę może się nauczyć na dwójkę, żadnej w tym
              filozofii nie ma.
      • starberry Re: Gigantyczny, ale to gigantyczny kretynizm. 24.05.10, 20:30
        zgadzam się w 100%. chociaż tacy hmm.. no mniej mądrzy, którzy jeszcze podporządkowują chłopaków z mojej klasy do własnych potrzeb itd. powinni nie zdać. bo mają dwie kosy i idą w sierpniu na poprawkę, którą zapewne zdadzą -.- ...
        oby nie ... ehh... przez nich chłopcy na dyskoteki nie chcą chodzić ! takich dwóch się znalazło.. ; /
      • ashley221 Re: Gigantyczny, ale to gigantyczny kretynizm. 25.05.10, 10:32
        uwierz mi że nie każdy tępak,w mojej klasie mądre osoby mają 1 na półrocze z
        matmy. Jak ten facet w jednej klasie 30osobowej wystawił 20 zagrożeń no to jest
        ostro co? Dodam,że nie było żadnej 4 i 5. I tak jest we wszystkich uczonych
        przez niego klasach. Ja mam 2 z matmy,teraz będę miała 3. I to jest u tego
        nauczyciela świetny wynik. Ale potem mimo że mam teraz 2 i 3 a w gimnazjum 5 to
        wiem że zdam maturę bo on nas tak bardzo kosi. Więc uwierz mi że wcale nie łatwo
        mieć tego dopa z matmy.
    • katsuumi_17 Re: Zdamy nawet z dwoma jedynkami na koniec semes 19.05.10, 18:26
      Mam nadzieję, że to się nie stanie, bo młodzież zupełnie przestanie się uczyć.
      • trooskaweczka Re: Zdamy nawet z dwoma jedynkami na koniec semes 22.05.10, 14:13
        Właśnie...zgadzam się z katsuumi_17...
        Wtedy uczniowie nie mieliby żadnej mobilizacji i nic by sobie z nauki nie robili...
    • kitty Re: Zdamy nawet z dwoma jedynkami na koniec semes 19.05.10, 18:29
      to dobrze. Ale czy to będzie oznaczać również, że z jednyką z przedmiotu można podchodzić
      do matury?
    • iheartjustinb Re: Zdamy nawet z dwoma jedynkami na koniec semes 19.05.10, 18:32
      to już w ogóle se naukę odpuszczą i padniemy XD
    • dziend0bry Re: Zdamy nawet z dwoma jedynkami na koniec semes 19.05.10, 18:33
      www.wielotematyczne.xaa.pl/miley-cyrus-w-polsce-vt340.htm
    • reigai Re: Zdamy nawet z dwoma jedynkami na koniec semes 19.05.10, 19:13
      ocena "niedostateczna" jak sama nazwa wskazuję, jest przyznawana uczniom za
      kompletny brak wiedzy. Więc, jakim cudem mają oni uczyć się lepiej w następnej
      klasie nie posiadając minimum wiadomości z poprzedniej?
      • karmel_ Re: Zdamy nawet z dwoma jedynkami na koniec semes 20.05.10, 18:01
        to bardzo zły pomysł .ja sobie tego nie wyobrażam .
    • mady_ bezsens . 19.05.10, 19:25
      to po co w ogóle chodzić do szkoły? mogę iść i przebrnąć całe życie się nie
      ucząc a skończę jako kompletny debil . i co z tego ? może niech w ogóle odwołają
      szkoły ? niech będą nadobowiązkowe , prywatne . proszę bardzo . będzie jeszcze
      więcej społeczeństwa o mniejszym ilorazie inteligencji niż już jest . sciana
      • ciapolka Re: bezsens . 19.05.10, 20:15
        Ja chodze do prywatnej .
        i jak dla mnie to naprawde dobry pomysł . i przestańcie tak już gadać bo niektórzy tylko z
        niektórych przedmiotów nic nie umieją ale mimo to chodzą ...
    • immortal_ Re: Zdamy nawet z dwoma jedynkami na koniec semes 19.05.10, 20:19
      Bzdura . Wtedy wszyscy którym nie zależy na ocenach przestaną się wogule uczyć .
      Moim zdaniem trzeba się uczyć i koniec. Jak się chce to się potrafi, a jak się
      jest leniem to się potem ma za swoje . Nie powinno się takich traktować ulgowo .
      • ciapolka Re: Zdamy nawet z dwoma jedynkami na koniec semes 19.05.10, 20:28
        powtórze - niektóży sie ucza ale po prostu nie umieja
      • xooxoo Ej no sorry. ! 19.05.10, 20:28
        ja uważam, że z jedną jedynką powinno się zdawać . Uwierzcie nie każdy na 2 może
        się nauczyć. Od początku roku szkolnego zakuwałam w dzień i w nocy.(w wakacje
        powtarzałam materiał z poprzednich klas) Starałam się, miałam korepetycje,
        chodziłam na zajęcia dodatkowe i.... dostawałam jedynkę za jedynką z matematyki.
        Uczenie się do innych przedmiotów przychodzi mi z łatwością, o dziwo nawet z
        fizyki całkiem dobrze mi idzie. Matematyki za to nie mogę, po prostu nie mogę
        pojąć. Mam z niej jedynkę na koniec roku i prawdopodobnie nie zdam, ale
        dlaczego? Przecież w przyszłości nie muszę być matematyczką. Jestem jedną z
        najlepszych w językach obcych . Mam z nich dwie 6. Mógłby być ze mnie świetny
        tłumacz. Jestem dobra z geografii, może byłabym pilotem wycieczek.
        • ciapolka Re: Ej no sorry. ! 19.05.10, 20:35
          Ja mam podobnie jak ty ... ehh ;c
        • trusskawcia Re: Ej no sorry. ! 25.05.10, 18:27
          no właśnie! Nie zdasz i wszyscy pomyślą 'o, to ta co się nie uczyła w ogóle' itp. A to
          nieprawda bo z innych przedmiotów miałaś 6 lub 5 sad
    • valhalla Re: Zdamy nawet z dwoma jedynkami na koniec semes 20.05.10, 03:20
      uważam, że pomysł jest beznadziejny.

po pierwsze: uczniowie się rozleniwią. w naszym wieku brak mobilizacji do
      samodzielnej nauki, a oceny sprawiają, że raz na jakiś czas siądziemy do książek.

po drugie: na 2 można się nauczyć, serio. jeśli ktoś nie radzi sobie w szkole,
      to znaczy, że albo wybrał za wysoki poziom, albo po prostu nie chce mu się
      przyłożyć do nauki.

po trzecie: to niesprawiedliwe. ktoś kto olewa przedmiot, zdaje z niego tak samo
      jak osoba mniej uzdolniona, ale starająca się. ale... szukanie sprawiedliwości w
      szkole to głupota.
      • matsuri Re: Zdamy nawet z dwoma jedynkami na koniec semes 20.05.10, 14:24
        Jeśli ktoś ma 1, to znaczy,że nie posiada wystarczającej wiedzy, aby przejść
        dalej.Mam nadzieję, że ten pomysł nie przejdzie...
    • pauliska1212 Re: Zdamy nawet z dwoma jedynkami na koniec semes 20.05.10, 17:46
      w mojej szkole jak się ma chociaż jedną 1 to już się nie zdaje
      nie słyszałam o czymś takim O_o
      • lovebug na ocenę trzeba zasłużyć? 20.05.10, 17:49
        w niektórych przypadkach chyba dobrze dupę polizać.
        możesz zasłużyć na szóstkę, a dostać 4.
      • ooonanaooo Ale głupota ! 20.05.10, 17:54
        Nie powinno się mieć żadnych pał , bo u nas chłopaki robią wszystko żeby tylko
        tych zagrożeń nie mieć , a jakby 2 można było mieć to by dzieci w tych szkołach
        już tak nie starali byle by przejść , w szczególności chłopaki indifferent
    • yourbadream Idiotyzm! 20.05.10, 18:01
      Idiotyczny pomysł!
      Chcą z dzieciaków tępaków zrobić? Będą sobie myśleć "mogę sobie odpuścić i tak
      zdam". Głupie! Głupie! Głupie! To szkoła średnia, a nie plac zabaw! Chcemy
      wykształconych ludzi, czy idiotów w naszym państwie? Widocznie państwo chce
      ciemnotę, która da sobie wepchnąć do głowy każde głupstwo!
      • ciapolka Re: Idiotyzm! 20.05.10, 21:05
        I CO Z TEGO JAK ODPUŚCI JAKBY ZDALI TYLKO Z 2 PRZEDMIOTÓW ! ?
        • yourbadream Re: Idiotyzm! 20.05.10, 21:27
          A to, że gówniarze się rozleniwią i będą bardziej tępe niż są w obecnej chwili.
          Nie przeczę, że mamy dużo do nauki i przydałaby się reforma, która nas
          przygotowuje do życia, a nie do beznadziejności.
          Szkoła średnia to szkoła średnia, niech się od niej odczepią. Tutaj powinien być
          jakiś poziom, a nie byle co.
          Po 4 latach w technikum budowlanym na moim świadectwie widnieje 28
          przedmiotów
          . Z żadnego nie byłam zagrożona. Osoby, z mojej klasy niezbyt
          kumate miały po 10 zagrożeń na koniec roku, czy semestru, nie tylko z ogólnych
          przedmiotów jakie są w liceum, ale i z zawodowych z każdego się
          wybroniły
          , a to naprawdę duży i powiązany ze sobą materiał.

Jak ktoś sobie w gimnazjum ledwo daję radę, no to sorry, skoro tak tępym można
          być to niech do szkoły średniej na chama się nie pcha, albo pobyczy w niej aż do
          18 roku życia i spada.
          • ciapolka Re: Idiotyzm! 20.05.10, 21:49
            słuchaj to ty chcesz takie coś że jak nie bedziesz mieć średniej 6.0 to od razu niezdajesz?
            chcesz AŻ TAKIEJ dyscypliny? daj spokoj
            • yourbadream Re: Idiotyzm! 20.05.10, 22:03
              Niewielu stać na średnią 6.0 w szkole średniej.
              Nie chce, aby zdawały osoby, z jedynką na semestr. Poprawka i koniec, a jak nie,
              to niech spada.

Ty daj spokój. Popierasz szerzenie się idiotów w Polsce. Albo się uczymy,
              nabywamy wiedzy albo nie. Jeśli chcą takich jełopów kształcić, to może i na
              studiach zmniejszmy poziom, co? Bo sobie na dają rady. Też takie coś będziesz
              popierać?

NIE chcę idiotów w Polsce! Chcę ludzi wykształconych!

Coraz bardziej popieram matmę na maturze -.-" Może w końcu niektórzy zostaną
              zmuszeni do logicznego myślenia.
              • ciapolka Re: Idiotyzm! 20.05.10, 22:07
                zachowujesz sie jak rasowy kujon.. i pewnie osoby z średnia 5.4 też nie powinny zdawać?
                bo tak właśnie piszesz
                • yourbadream Re: Idiotyzm! 20.05.10, 22:19
                  Nie jestem rasowym kujonem (spójrz z łaski swojej znaczenie tego słowa, bo
                  używasz nie znając). Wyolbrzymiasz moje słowa i to, aż za nadto.
                  Miałam średnią 4.0, matura mi dobrze poszła. Choć nie wkładałam w to wiele
                  wysiłku. Nie wymagam od uczniów wiele. Nie chcę, aby byli tłumokami, które nic
                  nie rozumieją. Możesz mieć i średnią 5.4, ale być tępa, niepotrafiąca logicznie
                  myśleć. Mam zupełnie takie samo podejście jak mój tata, może lepiej, żeby była
                  średnia np. 3.5 i myślenie niż, 5.0 i pusto w głowie.
                  Co nie zmienia faktu, że szkoła średnia to szkoła średnia. Na to minimum, czyli
                  2 TRZEBA umieć. Na maturze też wymagają minimum, bo tylko 30%. U mnie w
                  egzaminie zawodowym trzeba mieć z pisemnego, z pierwszej części 30%, z drugiej
                  50%, a z praktycznego 75%, aby zdać. Tu się trzeba uczyć.

Jestem za długofalową reformą, która poprawi szkolnictwo w Polsce, będzie
                  bardziej praktyczne, a nie takie coś, jak obniżanie poziomu, do dna, a nie
                  samego minimum.
                  • ciapolka Re: Idiotyzm! 20.05.10, 22:32
                    ja jeszcze nie mam matury więc ... dla mnie i tak podwyższając tylko poprzeczke ... nic to
                    nie da.
                    tak - bedziesz miec na koniec roku może 5 z matmy - ale jak bedziesz mieć z 50 lat to już
                    nikogo to nie bedzie obchodzić .
    • emm_ Re: Zdamy nawet z dwoma jedynkami na koniec semes 20.05.10, 21:21
      według mnie to jest stek bzdur.
      nie wiem, jak jest w podstawówce, ale w gim nie można mieć ani jednej pały.
      nawet jak masz jedną to kiblujesz, chyba że bd się miało w sierpniu poprawkę ( z jednego
      przedmiotu) i się ją zda to się przechodzi dalej.
      • yourbadream Re: Zdamy nawet z dwoma jedynkami na koniec semes 20.05.10, 21:29
        Z tego co pamiętam, można było zdawać z jedną jedynką bez poprawki, jak są dwie
        to jedna na poprawkę, ale w ostatniej klasie podstawówki czy gimnazjum już nie
        można tak było, trzeba było mieć zaliczony każdy przedmiot.
        • rikki co ty w bajki wierzysz... ? 20.05.10, 21:33
          • ciapolka Re: co ty w bajki wierzysz... ? 21.05.10, 22:15
            być może
      • aga1975 Re: Zdamy nawet z dwoma jedynkami na koniec semes 25.08.10, 17:43
        zle pisazesz. w gimnazjum mozna miec 1 i mozna zdac na warunku....idze sie na
        komisa w sierpniu i nawet jesli sie nie zda to zdaja e sie do nas klasy
        warunkowo , raz na 3 lata takie cos mzona
    • cheergirlz _ 20.05.10, 21:32
      Jak dla mnie to jest chore.
    • kiwi Re: Zdamy nawet z dwoma jedynkami na koniec semes 20.05.10, 21:36
      słyszałam o tym wczoraj rano na vox fm w felietonie Walaszczyka. Nie spodobał
      mi się za bardzo ten pomysł.
      • ciapolka Przeczytajcie dla tych którzy niechcą tego pomysłu 20.05.10, 21:51
        Słuchajcie jak wy nie chce aż tak tego pomysłu..
        tylko tera - bo macie (może) dobre oceny. ale za rok ... dwa kto wie czy dalej bedzie tak
        dobrze?
        niektórzy naprawde sie ucza tylko po prostu nie wchodzi im to do głowy i tyle.
        dla mnie to naprawde dobry pomysł
        • yourbadream Re: Przeczytajcie dla tych którzy niechcą tego po 20.05.10, 22:07
          Przeżyłam bez żadnego zagrożenia 6 lat podstawówki, 3 lata gimnazjum i 4 lata
          technikum. Uczniowie, którzy ze mną wtedy chodzili do szkoły, gdy się starali,
          to wybraniali się z zagrożeń (pomijając tych w technikum, bo im nie zależało), a
          niektórym naprawdę ciężko cokolwiek wchodziło do głowy. Jak logarytmy,
          prawdopodobieństwo czy jakiś dział z konstrukcji. Nie mieli talentu za grosz,
          ale z korkami, z tłumaczeniem przez zdolniejszych zaliczyli na dwa. Jak ktoś
          naprawdę chce i się stara to może. Tylko gówniarze się coraz bardziej leniwi robią.
          Moja koleżanka potrafiła się w dwa tygodnie z 8 zagrożeń wybronić, bo była
          zmobilizowana, pomagaliśmy jej tłumaczyliśmy matmę, czy konstrukcje, a z reszty
          się kuła.
        • scarletrose Re: Przeczytajcie dla tych którzy niechcą tego po 24.05.10, 15:46
          Teraz, kiedyś, co to za różnica? Ten tekst, że "nie wchodzi to do głowy" jest po
          prostu żałosny, nie wiem, jak wielkim trzeba być idiotą, aby nie umieć nauczyć
          się na dwójkę.
    • ensii Re: Zdamy nawet z dwoma jedynkami na koniec semes 20.05.10, 22:30
      hmm.
    • dacey tu , 21.05.10, 23:29
      u nas w gimnazjum , można zdawać z 2 przedmiotów . w ciągu 3 lat możesz raz
      wykorzystać tzw "warunkowe przejście" . np , nie zdasz z chemii , to
      przechodzisz normalnie (o ile rada się zgodzi) ale musisz zaliczyć w jakimś tam
      czasie ten semestr . nie pytajcie co by było , gdyby ktoś nie zaliczył bo nie
      wiem : ). oczywiście w 3 klasie to nie obowiązuje , no bo w szkole średniej nie
      będziesz zaliczać przedmiotu z gimnazjum ; ) . ale o tym , co Ty piszesz to nie
      słyszałam wink . dobre to jest z jednej strony ; ) . w końcu matematykę i chemię
      trzeba rozumieć , jak ktoś ma z tym problem to dlaczego nie miałby przejść ? ; >
      . co do tych , którzy się nie uczą itp . w przyszłości będą zalowali , na pewno
      . tak przynajmniej będa wiedzieli , że ktoś chciał im pomóc , mimo ich braku
      chęci i będą mogli mieć żal tylko do siebie smile .
      • ciapolka Re: tu , 22.05.10, 14:01
        u nas tylko tak w podstawówce było a to że ja chodze do prywatnego to jak ktoś nie zda
        to wylatuje
    • trufla Re: Zdamy nawet z dwoma jedynkami na koniec semes 22.05.10, 14:07
      Tak to prawda. Moim zdaniem pani minister edukacji jest naprawdę okropnie
      beznadziejna. Moi rodzice są nauczycielami i również nie pochwalają tego co robi...
    • jo. Re: Zdamy nawet z dwoma jedynkami na koniec semes 22.05.10, 14:11
      mnie to nie dotyczy, w życiu nie pozwoliłabym sobie na takie opuszczenie w nauce.
      • wow_ Re: Zdamy nawet z dwoma jedynkami na koniec semes 22.05.10, 14:45
        mi nie idzie z matmy . .
        nawet jak próbuję zrozumieć temat to wierzcie mi to nie jest łatwe .
        lepsza jestem w humanistycznych i językowych .
        nie wiem czy to dobry pomysł . . z jednej strony młodzież się rozleniwi .. ale z
        drugiej , pomoże niektórym uczniom .
    • maal_utka. Re: Zdamy nawet z dwoma jedynkami na koniec semes 22.05.10, 14:23
      żal . xmi cie z deka .x d
      nie doczytałaś. xd że . Do Liceum. !!
      <hahaha>big_grin
      • ciapolka Re: Zdamy nawet z dwoma jedynkami na koniec semes 22.05.10, 14:28
        do kogo to? - , -
    • karolcia15 Re: Zdamy nawet z dwoma jedynkami na koniec semes 22.05.10, 14:36
      ciapolka dziwna jesteś... najpierw mówisz żebyśmy pisali co tym sądzimy a potem piszesz
      byśmy przestali pisać takie głupotyuncertainNie zachowujemy się jak rasowe kujony tylko w
      przeciwieństwie do cb nie chcemy idiotów w Polsce!sciana Aby przejść do następnej klasy
      trzeba pracować a nie się lenić. Jeśli to wejdzie większość dzieci przestanie się uczyć! Poza tym
      nie zgadzam się z tobą co do tego że niektóre osoby nie potrafią się nauczyć na więcej niż 1
      na pewno każdy może się podciągnąć przynajmniej na 2.
      • ciapolka Re: Zdamy nawet z dwoma jedynkami na koniec semes 22.05.10, 19:49
        ahh przestaniemy sie uczyć no pacz z 2 przedmiotów by można bylo nie zdac to juz
        napewno by se darowali
        ty wez ty kur.. ogarnij du... =.=
        TO NIECH ZROBIA OD RAZU ŻE JAK KTOŚ NIE BEDZIE MIAŁ ŚREDNIEJ 6.0 NIE BEDZIE
        ZDAWAŁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • karolcia15 Re: Zdamy nawet z dwoma jedynkami na koniec semes 27.05.10, 13:05
          Tjaaa i jeszcze nas wyzywasz? To po co wogóle założyłaś ten wątek?uncertain Jak nie wiesz to ci
          wytłumacze: WĄTEK ZAKŁADA SIĘ PO BY DOWIEDZIEĆ SIĘ OPINI INNYCH I EWENTUALNIE
          Z NIMI PODYSKUTOWAĆ!uncertain PRZEDSTAWIĆ SWOJE ARGUMENTY I RACJE! A NIE SIĘ
          WYZYWAĆsciana Jeśli nie potrafisz przejąć tych zasad to nie zakładaj wątków i TYLE. Czy to
          takie trudne? No proszę trochę więcej TOLERANCJI i INTELIGENCJI a nie jak w twoim
          przypadku ciapolko CHAMSTWA! Ktoś wyrazi swoje zdanie? OKAY przyjmij to i najwyżej
          wyjaśnij dlaczego sie z tym nie zgadzasz! Ale bez obelg i przekleństw. A tak na koniec: Ludzie
          zaczynynają przeklinać gdy nie mają nic do powiedzenia,więc zastanów sie co sobą
          reprezentujesz bo moim zdaniem na pewno BRAK KLASY! tongue_out
    • linda Re: Zdamy nawet z dwoma jedynkami na koniec semes 22.05.10, 14:42
      ja tak mam od zawsze w szkole i wcale nie jest tak fajnie bo itak itak musicie zdac to tylko we wakacje i to caly rookbig_grin fajnie coo ???? zajebiscie lepiej postarac sie na koniec zdac na 2 niz uczyc sie w wakacje calego roku i nie wiedziec jakiego pytania na egzaminie sie spodziewac zaal mi waaas
      • laura_ Re: Zdamy nawet z dwoma jedynkami na koniec semes 22.05.10, 15:05
        Tak i co jeszcze?
        • ciapolka Re: Zdamy nawet z dwoma jedynkami na koniec semes 22.05.10, 19:49
          gów.a
    • asia27 <-----TUTAJ 22.05.10, 19:56
      z dwóch maksymalnie przedmiotów można zdawać w sierpniu poprawkowy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka