Dodaj do ulubionych

Studia dla humanistki

20.05.10, 19:05
Mam problem, muszę już nie długo wybrać liceum, to wiem na pewno, oczywiście profil
humanistyczny, bo tam zawsze chciałam się uczuć, ale wiadomo też, że po liceum trzeba iść
na studia, a ja nie mam pojęcia jaki kierunek to może być. Bardzo proszę o wasze sugestie i z
z góry dziękuje .
Obserwuj wątek
    • los.angeles Re: Studia dla humanistki 20.05.10, 19:21
      Naprawdę będę wdzięczna za wszystkie propozycje .. Potraktujcie to jako możliwość
      zmienienia czyjeś przyszłości. Jeśli potrzebujecie jakiś dodatkowych info to pytajcie.
    • akira Re: Studia dla humanistki 20.05.10, 21:00
      Może psychologia? Sama się tam wybieram xd
      Albo możesz zrobić magisterkę i zostać humanistką.
      Kolejną opcją są studia filozoficzne, ale po tym trudno będzie ci wybrać zawód.
    • katsuumi_17 Re: Studia dla humanistki 20.05.10, 21:34
      Po humanistcznych klasach najczęściej wybierane są: psychologia, dziennikarstwo,
      pedagogika, tego typu. Niestety, są strasznie oblegane.
      • elisss92 Re: Studia dla humanistki 20.05.10, 22:07
        no i pedagogów, psychologów jest od narąbania wszędzie
        • ashley. Re: Studia dla humanistki 20.05.10, 22:12
          filologia polska,,

idz na profil humanistyczno-prawny ; )
    • yourbadream Re: Studia dla humanistki 20.05.10, 22:12
      Jeszcze masz trochę czasu na wybór studiów jakby nie patrzeć.

Lubisz dzieci? Bo możesz być nauczycielką xD Niewdzięczny zawód jakby nie patrzeć.
      Co cię interesuje? Tak będzie łatwiej może coś wybrać, żebyś się studiami, a
      potem ewentualną pracą nie znudziła, nie miała wrażenia, że te 3-5 lat na
      uczelni to czas zmarnowany, bo w trakcie znajdziesz swoje "powołanie".
    • reigai Re: Studia dla humanistki 20.05.10, 22:18
      zastanawiam się, czy nie skończyć etnologii lub kulturoznawstwa, jeżeli na
      ambicjach się moje plany o zostaniu dziennikarzem sportowym skończą
    • light Re: Studia dla humanistki 20.05.10, 22:20
      pedagog, psycholog, prawo, filozofia, polonistyka, dziennikarstwo,
      bibliotekoznawstwo, historia...
    • klaudencja stosunki międzynarodowe (-; 20.05.10, 22:20
      moja kuzynka chodzi na takie studia ;->
    • joanka Re: Studia dla humanistki 21.05.10, 03:57
      ok odpowiadam z własego doświadczenia. Jestem mega mega humanistką w związku z
      tym poszłam na MISH ( wiem, że może to być dla Ciebie obcy zwrot, więc google it xD)
      W ramach mishu studiuję psychologię i kulturoznawstwo, miałam też zajęcia na
      politologii, reżyserii i polonistyce.
      Co do pracy - po studiach humanistycznych zawsze jest dużo trudniej niz po tych
      ścisłych, więc musisz się poważnie zastanowic. Ja już kończę, z perspektywy
      czasu wiem, że gdybym miała wybierać raz jeszcze wybrałabym jakąś filologię
      obcą. Ale lubię moje studia.

I wierz mi - wszystko zmieni Ci się jeszcze 100 razy, ja całe LO mówiłam, że
      nigdy w życiu psychologia a tera z nią wiążę swoją przyszłość smile
    • heyyeah Ja chcę iść na prawo xD Też jestem humanitką. 21.05.10, 15:27
      niedługo, tak dla wyjśnienia : )
    • fantabuu ja tez !! 22.05.10, 19:40
      albo idę na humanistyke do 3liceum , potem na studia do koledzu na profil z
      rozszerzonym niemieckim ;D albo do szkoły wojskowej , lub do technikum na sekretarke i
      sama niewiem co wybrac ..
      • dezerterka Re: ja tez !! 22.05.10, 19:43
        też uwielbiam język polski, jednak nastawiam się bardziej na informatykę ;p
      • fantabuu Re: ja tez !! 22.05.10, 19:45
        albo idę na humanistyke do 3liceum , potem na studia do koledzu na profil z
        rozszerzonym niemieckim ;D albo do szkoły wojskowej , lub do technikum na sekretarke i
        sama niewiem co wybrac ..
    • joasiiaa Re: Studia dla humanistki 23.05.10, 13:50
      dopiero teraz wybierasz liceum ?! u mnie w mieście już od kwietnia wszyscy mają
      wybrane szkoły.. no ale wracając do tematu nie musisz iść na takie studia, jaki
      miałaś profil w liceum. ja idę na medialno informatyczny profil, a o studiach
      jeszcze nie myślę, ale możliwe że będzie to medycyna.. studia nie są zależne od
      profilu w liceum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka