Dodaj do ulubionych

Straciłam sens życia ; (

23.05.10, 00:02
Chłopak który mi się podoba, nie wiem czy chce ze mną być, Boję się roku 2012,
bo czuję że koniec świata nadchodzi, coraz gorzej się uczę, trochę kłócę się z
rodzicamicryingcry, nie chcę iść do pedagoga szkolnego, mam coraz mniej
koleżanek, tylko przed koleżankami udaję taką szczęśliwąsad

Proszę nie piszcie obraźliwych komentarzy i nie usuwajcie tego wątku,
napiszcie mi co mam zrobić, nie porozmawiam o tym z mamą, bo ona nie rozumie
mnie poważnie, nie wiem co mam robić? Zacząć się ciąć?
Obserwuj wątek
    • kardolina Re: Straciłam sens życia ; ( 23.05.10, 00:11
      co rozumiesz przez pojęcie `sens życia`?
      jeszcze praktycznie życia nie zaczęłaś.

ach, jak ja kocham te poważne problemy nastolatek.

• plastic_ Re: Straciłam sens życia ; ( 23.05.10, 00:11
      pewnie dostaniesz okres.

jeżeli to Cię uspokoi- byłam w Meksyku, u Majów. moja mam pytała o ten cały koniec
      świata. stwierdzili, że po prostu zabrakło im miejsca na pisanie kolejnych dat -,-'.
    • iheartjustinb idź spać. 23.05.10, 00:19
    • alice087 o... 'widaj w klubie' ? 23.05.10, 00:28
      no, tez mam m.in. takie problemy
      ale to chyba przejdzie... smile
      • misska666 boże, widzisz i nie grzmisz 23.05.10, 00:32
        skąd to sie takie głupie biorą?!
    • tostusiowa Re: Straciłam sens życia ; ( 23.05.10, 00:33
      tak, potnij się. albo walnij się w łeb i spytaj czy tam ktoś jest -,-
      • jula__ Ło matko i córko !!! 23.05.10, 01:00
        Tak, potnij się albo lepiej zacznij ćpać !! To na pewno pomoże! sciana
    • yzz. Re: Straciłam sens życia ; ( 23.05.10, 11:00
      Come down, jestem w prawie identycznej sytuacji. Znajdź pozytywne strony
      życia.
    • paulinusia4 Słuchaj. 23.05.10, 11:37
      Wszystko na spokojnie. Musisz się po woli zacząć zbierać, bo później naprawdę
      sobie nie poradzisz. Musisz przywrócić swoją pewność siebie, jeśli chcesz się
      dowiedzieć czy z tym chłopakiem coś będzie. Przecież nikt nie wie, o co ci
      naprawdę chodzi. Końca świata się nie bój. No proszę... Oczywiście nie wątpię,
      że kiedykolwiek nastąpi, ale nie w 2012 roku. Czemu wierzysz we wszystko, co
      mówią ludzie? Oni są aż tacy wszechwiedzący? NIE. W takim razie nie zawracaj
      sobie główki takimi bzdurami, a jeszcze masz czas, by wziąć się za naukę. Koniec
      roku się zbliża, to jest już jedyna szansa na poprawienie ocen, na wzięcie się w
      garść. To, że gorzej się uczysz nie przyszło ot tak sobie. Zaniechałaś
      obowiązki, więc teraz spróbuj wszystko odpracować. Kłótnie z rodzicami są rzeczą
      normalną. Dorastasz, wkraczasz w okres takiego młodzieńczego buntu. Rodzice
      muszą to zrozumieć, w końcu też kiedyś byli dziećmi. Nie dołuj się tak, nie
      możesz się dziwić, że masz mniej koleżanek. Bo kto by chciał przyjaźnić się z
      taką osobą? Nic ci nie pasuje, pewnie gniewasz się bez powodu. Twój stan
      emocjonalny się zmienił, bo ty SAMA do tego doprowadziłaś. W żadnym wypadku się
      nie tnij, bo to zamiast ci pomóc, jeszcze bardziej cię złamie. Trzymaj się.
    • violet_ Re: Straciłam sens życia ; ( 23.05.10, 11:41
      co do końca świata... : )
      • kolor_pantofel Myślę, że 23.05.10, 11:45
        powinaś wziąć się konkretnie za siebie. Zapisz sobie na kartce to w czym jesteś
        dobra, co chciałabys jeszcze zrobić i czego od siebie oczekujesz. Może problem z
        chłopakiem, mamą i koleżankami tkwi w tobie, spróbuj się zmienić, ale nic na
        siłę. Nie chodzi mi o udawanie kogoś kim nie jesteś, ale o to, żebyś postarała
        się złagodzić swoje wady, a wyolbrzymić zalety. Uśmiechaj się i znajźć pasję.
        Nie martw się 2012 rokiem, bo to dopiero za dwa lata. Pomyśl co przez ten czas
        możesz zrobić fajnego dla siebie i innych. Nie siedź w domu z założonymi rękami
        i nie czekaj na cud, tylko sama zacznij działać, a zobaczysz, że życie jest
        piękne, tylko trzeba w to uwierzyć wink)
      • milusia__ Re: Straciłam sens życia ; ( 23.05.10, 19:29
        popieram wypowiedź paulinusia4 wink
    • light Re: Straciłam sens życia ; ( 23.05.10, 11:52
      A posiadałaś kiedyś sens życia, że tak nagle w wieku 12 lat go straciłaś?
    • justynamatula Re: Straciłam sens życia ; ( 23.05.10, 11:55
      Nie przejmuj się końcem świata bo ludzie mówili że on będzie w 2001,2004,2008 i
      nie było.Co do chłopaka to na pewno znajdziesz chłopaka któremu będziesz się
      podobać.Myśl pozytywnie i nie tnij
      się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • martusia_16 Tak idź się ciąć -,- 23.05.10, 11:58
      Dziecko nie przesadzaj
    • mileyfankacyrus Czyżby prowokacja? 23.05.10, 11:59
    • dulcee17 Re: Straciłam sens życia ; ( 23.05.10, 12:02
      uff ale problem xD
      psychiatra by nie dał rady..
      masz kompleksy.?.
      chyba tak.
      nie no tak poważnie to chyba dojrzewasz hahaha.!
      ten głupi wiek w końcu minie i może będziesz normalna smile
    • bez.urazy O mamo! 23.05.10, 12:02
      O Jezu, znowu ten koniec świata? A jako znaki uznajesz to, że się coraz gorzej uczysz i
      nie mozesz dogadać się z rodzicami? O tak, koniec świata nadchodzi!

L I T O Ś C I

A po za tym masz 12 lat i gadanie, że straciłaś sens życia, bo jakiś inny przedszkolak nie
      chce z Tobą być jest śmieszne. Sama wymyślasz sobie problemy i powody do użalania się
      nad soba zamiast cieszyć się dzieciństwem. Matko, ile jeszcze?
      • ewelka4 ... 23.05.10, 12:18
        nie martw sie smile
        tez tak czesto mam...
        ale niedlugo sie to zmieni i bedziesz szczesliwsza. na pewno tak bedzie smile
        zawsze tak jest
        bo w zyciu jest nie tylko czas na smutek smile na radosc tez przyjdzie czas...
        zobaczysz ze bedzie dobrze smilesmile powodzenia ;*
      • fantabuu interesujace . 23.05.10, 19:51
    • werka197 Re: Straciłam sens życia ; ( 23.05.10, 12:03
      Jezu bachory kto wam karze sie Ciac ? Kazdy ma gorsze chwile , gorsze dni .. Ja tez nieraz
      tak mam i ... Jakos zyje big_grin Luzik przejdzie ... wiesz .. zmiana pogody itp. To dlatego tak sie
      dzieje , ja tez ostatnio mam wrazenie ze wszysko sie psuje , ze moje zycie nie ma sensu itp.
      ale sie nie tne ;PP ty tez tego nie rob prosze . kiss
      • hermiona13 Re: Straciłam sens życia ; ( 23.05.10, 12:05
        A co było Twoim sensem życia, że go straciłaś? nie Ty jedna jesteś nieszczęśliwie
        zakochana, nie Ty jedna masz problemy z rodzicami. pomyśl trochę. warto wygadywać
        takie bzdury z powodu drobnych niepowodzeń ? a co mają powiedzieć ludzie, których
        zalała powódz i nie mają gdzie mieszkać ?
        a końca świata nie będzie. już tyle razy miał być, a ani razu go nie było.
    • pati123153 Re: Straciłam sens życia ; ( 23.05.10, 12:05
      yy ... idź do psychologa .
    • agusia_912 Re: Straciłam sens życia ; ( 23.05.10, 12:08
      no tak cięcie się jest idealnym rozwiązaniem!!! Boże dziewczyno ja się tnełam i mi to nic nie dało! z matką nie da sie porozmawiac? trudno przyjaciół masz?! to im sie wygadaj a co ma chłopak do konca świata?! weś najlepiej nie myśl o tym "końcu świata" ja osobiście w to wierze ale nie przejmuje się! będe mieć 18lat i mam zniknąć?! mnie się to podoba!
      jeśli koleś cie nie chce coś musi w tym być prawda?! Chłopakami nie warto sobie głowę zaśmiecać
    • tokiwa Re: Straciłam sens życia ; ( 23.05.10, 12:18
      Chcesz pogadac, ale szczerze napisz 19343725! postaram Ci sie pomuc smile
    • nrulezzzzz Re: Straciłam sens życia ; ( 23.05.10, 12:22
      nie bój się wink wiele osób to przechodziło, a w tym wieku to już normalka...
      serio duży procent polskich nastolatków przeszło to lub właśnie przechodzi smile
      było tu już wiele takich wątków, a szczerze przechodziłam to samo, tylko może 3
      razy bardziej...
      nie martw się wink życie zawsze daje szansę i choć przez pewien czas myślisz, że
      Bóg totalnie o Tobie zapomniał to się mylisz! bądź pewna, że da Ci jeszcze jedną
      szansę, a Ty musisz ją tylko dobrze wykorzystać big_grin a na razie bądź pewna siebie
      i znajdź sobie jakieś hobby: może rolki, rower, konie, książki, gra na jakimś
      instrumencie lub po prostu czasem zjedz odrobinę czekolady i hmm odpłyń w to co
      lubisz, możesz nawet medytować, uprawiać jogę, bylebyś tylko o tym nie myślała smile
      wiem brzmi to dość banalnie, ale sama sprawdziłam tą metodę na sobie: czytam
      książki, duuuużo książek, zamierzam od przyszłego roku zacząć grać na
      instrumencie, a od wakacji planuję zacząć biegać smile no i najważniejsze ustaw
      sobie jakieś cele i spełniaj marzenia! pomyśl co chciałabyś w życiu robić i dąż
      do tego wink popraw oceny i od czasu uśmiechnij się, bo świat stoi przed Tobą
      otworem, a Bóg z jakiegoś powodu dał Ci życie, jakieś talenty, więc mnóż je i
      ciesz się życiem smile wiem, że na razie trudno jest w to Ci uwierzyć, ale czasem
      największe problemy można rozwiązać najprostszym sposobem!
    • katsuumi_17 Re: Straciłam sens życia ; ( 23.05.10, 12:24
      Dojrzewasz, dlatego masz wahania nastrojów.
    • lusiekxd12 Re: Straciłam sens życia ; ( 23.05.10, 13:03
      podaj adres prześle ci żyletki xD
      • vhyf_ Re: Straciłam sens życia ; ( 23.05.10, 13:12
        straszne : <
    • roksanaroxana @misska666 23.05.10, 13:19
      Dokładniebig_grin
    • joasiiaa Przestań użalać się nad sobą. 23.05.10, 13:41
      Tak wiem, życie cię krzywdzi, jesteś nieszczęśliwa i takie tam .. Masz 12 lat,
      nic w życiu nie przeżyłaś, jesteś nastolatką zakochaną w Justinie, która uważa,
      że jej problemy są najważniejsze na świecie.. Zrozumiesz za jakieś 5 lat, że
      jesteś żałosna. Zapisz się do jakiegoś kółka pomocy czy coś, zajmij się czymś w
      życiu.. A nie tylko siedzisz w necie i pier dolisz jakieś głupoty.
      • charlotte__ Re: Przestań użalać się nad sobą. 23.05.10, 13:54
        nrulezzzzz ma rację.
    • marzycielkaaa_ Re: Straciłam sens życia ; ( 23.05.10, 15:05
      Nie martw się. Każdy czasem ma taki gorszy okres w swoim życiu. Ja tak miałam na jesień i
      na początku zimy, ale teraz to wszystko minęło i znów jest dobrze. Znajdż jakieś
      pozytywne strony życia- napewno są. Pogadaj na poważnie z mamą. Powiedz jej o swoich
      zmartwieniach i problemach, ona jak każda nastolatka to napewno przechodziła więc Cie
      rozumiesmile! Poświęcaj więcej czasu koleżankom, znajdźcie wspólne hobby, nic nie udawaj,
      zwierz się tym najbardziej oddanycm przyjaciółką one też Cie zapewne wysłuchają.
      Chłopakiem się nie martw! Podobnie jak i ,,końcem świata 2012r."- ja w to nie wierze.

Pozdrawiamkisskiss

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka