marszalinka @reigai 25.06.10, 09:01 JAAAA !!!!!!!!!!! ;D nie lubie Hiszpanii @kolorowo ja nie bede miala ani tv ani neta, bo bede na obozie .... Odpowiedz Link Zgłoś
marszalinka cesc this out # World Cup offtop 25.06.10, 09:01 AAA czemu Av mi nie dziala ??!! ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
pruci Re: cesc this out # World Cup offtop 25.06.10, 11:41 ja licze, że na pierwszym miejsciu będzie Argentyna, a na drugim Niemcy Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Brazylia- Portugalia!!! 25.06.10, 14:59 Na kogo stawiacie? Ja jestem rozdarta, bo obie te drużyny to moi faworyci i trzymam za obie kciuki. Jednak dziś będę za Portugalią głównie ze względów taktycznych- ponieważ Brazylia awans ma już gwarantowany, a Portugali jeszcze będzie musiała powalczyć. Myślę, że dziś Portugalczycy mają szansę pokonać Brazylijczyków tym bardziej, że zabraknie Kaki'. Ahhhhh, to będzie najlepszy mecz tych mistrzostw! Najdłużej na niego czekałam! Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: Brazylia- Portugalia!!! 25.06.10, 16:26 muszę go znowu oglądać na angielskiej stronie, no ale cóż. chyba jednak Portugalia. ja mam dylematy moralne treści Dani Alves, czy Ricardo Carvalho Odpowiedz Link Zgłoś
marszalinka Portugalia:Brazylia 25.06.10, 15:04 AAA ten mecz bedzie suuuper juz sie nie doczekam !!! Stawialabym na Brazylie, ale hmmm... Nie maja Kaki, wiec moze byc roznie ;] Odpowiedz Link Zgłoś
marszalinka korea pn 25.06.10, 16:28 No i juz na starcie przegrywaja 2:0 ... Ech ... Odpowiedz Link Zgłoś
exam. Re: korea pn 25.06.10, 17:15 dzisiaj Hiszpanie < 33 myślę, że z grupy wyjdą. ja tam się cieszę tym, że nie ma francuzów i włochów. stare drużyny zero nowości.teraz jeszcze hitlerowcy odpadną i juhuuu. ; D moi faworyci : Hiszpanie i Argentyńczycy. Messiiiii! < 333 Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowo ;dd 25.06.10, 17:17 ehh . druga połowa taka trochę nudawa w meczu Portugalia - Brazylia Odpowiedz Link Zgłoś
marszalinka @kolorowo 25.06.10, 17:46 Noo masz racje przezucilam sie na mecz WKS:korea pn Podoba mi sie styl grania Drogby Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowo Re: @kolorowo 25.06.10, 17:49 tam jest ciekawiejj ;d jakby był Kaka oglądałabym POR-BRA ;dd Odpowiedz Link Zgłoś
marszalinka Re: @kolorowo 25.06.10, 17:55 to jest oczywiste ;d;d;d;d ale nie ma wiec... ;p O nie WKS odpadlo niefajnie ... Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowo Re: @kolorowo 25.06.10, 17:59 bardzoo niefajniee .. wolałabym zeby Portugalia odpadłaa . Twarz Krystyny mi się znudziła . Odpowiedz Link Zgłoś
exam. Re: @kolorowo 25.06.10, 18:04 i ten jego szpan. + klata jak u płaszczki (demoty ; ) ) Odpowiedz Link Zgłoś
ridiculous c: 25.06.10, 18:15 komu dzisiaj kibicujecie? c: Ja liczę na zwycięstwo Szwajcarii i Hiszpanii c: Chciałabym, żeby oba te zespoły wyszły z grupy . Odpowiedz Link Zgłoś
exam. Re: @kolorowo 25.06.10, 18:16 no tak było. : d ja tam go nie lubię. wielki szpaner się znalazł. + całego realu. ohyda! Odpowiedz Link Zgłoś
13ohyeah Re: @kolorowo 25.06.10, 18:30 No dzisiaj mnie ten pinkny tak wkurzał, ja nie wiem za co on jest taki drogi ! Nie popisał się, zresztą nie wiem czy wgl miał by się popisać . Co do meczu, to jestem rozczarowana, niewiele było ciekawych akcji, gdzie można było oglądać w tym uczucie nie pewności - strzeli czy nie . Chodź nie mówię, że takowych nie było, bo oczywiście były . A co do dziś wieczór to ja liczę na Hiszpanie i Szwajcarię , ale zamierzam siedzieć prze telewizorem oglądając uroczego Ville ) Odpowiedz Link Zgłoś
marszalinka Krysia 25.06.10, 18:22 Jak on mnie wkurza ! xD ten jego ciachowy wyglad ;d Jestem przeciw Hiszpanii razem z reigai ;d Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowo Re: Krysia 25.06.10, 18:29 w sumiee ., ja jestem niezdecydowana chodzi mi tu o Hiszpanie . , jakos z tej drużyny nie mam do nikogo słabości bo Torresomania mi przeszła więcc.. jakoś wspaniale nie grają , Zachwytu nie ma . Odpowiedz Link Zgłoś
13ohyeah Re: Krysia 25.06.10, 18:41 Ja na początku nie byłam pewna co by tu kibicować Hiszpanii . Wydawali się tacy nadęci, wszechwiedzący, ale jakoś na boisku nie było tego widać, no może przez kawałek meczu ze Szwajcarią ; > A tak to to mi bracia tyle pierdół o Hiszpanach gadali, no dopóty nie obejrzałam meczu w ich wykonaniu . PS: Nie znam się zbyt na piłce, więc za wszelkie napisane pierdoły przepraszam : ) Prosiłabym mnie poprawiać, ale nie nastawiać przeciwko reprezentacją, raczej zachować się neutralnie ; > Odpowiedz Link Zgłoś
reigai @13ohyeah 25.06.10, 18:50 nie pozwól się otumanić przez napalonych fanów reprezentacji Hiszpanii. Obejrzyj sama kilka meczy i wtedy stwierdź, której drużynie kibicujesz. Chile i Szwajcaria, moje typy na dzisiaj. Zarówno do wyjścia z grupy, jak i do wygranej :3 Odpowiedz Link Zgłoś
13ohyeah Re: @13ohyeah 25.06.10, 18:58 Jestem leniwym człowiekiem, więcej raczej szukać nie lubię . ; ) Mieszacie mi w głowie , już nie wiem co mam ze sobą zrobić Chyba jednak się wezmę i obejrzę kilka meczy na necie, zarówno Chile jak i Hiszpanii. O głupoto, dlaczego mi to robisz ! . xd Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: @13ohyeah 25.06.10, 19:05 chodzi o to, że teraz jest głośno o La Furia Roja i każdy im kibicuję, a naprawdę warto zobaczyć inne cudowne reprezentacje, które wcale im nie ustępują umiejętnościami, tylko ilością gwiazd w zespole Odpowiedz Link Zgłoś
13ohyeah Re: @13ohyeah 25.06.10, 19:20 No właśnie, że w tym problem, że ja nie kojarzę nikogo innego oprócz tych reprezentacji o których gada się w domu Czyli można się domyślić ( Hisz., Braz., Port ) o dziwo nikt z rodzinki nie jest za Argentyną, oprócz mnie i siostry . Oglądam w tej chwili słabej jakości filmik : Chile - Honduras . Nie zamierzam jak na razie zmieniać strony co do Hiszpanii, lecz ... podobała mi się jedna akcja zawodników Chile, w którym można było ujrzeć piłkę w bramce . No i chyba tacy fatalni to oni nie są ... z tego co widzę . Oglądaj PS: Żeby już nie powtarzać akcji, są jeszcze reprezentacje, które są równie warte uwagi oprócz wymienionych wyżej, gdyż poszukałabym sobie filmików, skoro mam okazje ; ) Sory, że się o takie pierdoły pytam, ale nie śmiejcie się . Kontynuuj lekcje Pani Profesor Jakby co to mogę podać GG . xd Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowo Re: @13ohyeah 25.06.10, 19:29 Moj tata powiedział , ze z jednej strony nie chce zeby przechodzili , bo ich nie lubi , a z drugiej chce bo bd pewnie numerem 2 w grupie i spotkaja się z Barzylią ;dd Odpowiedz Link Zgłoś
exam. Re: @13ohyeah 25.06.10, 19:30 a ja uwielbiam Hiszpanów < 33 i Argentyńczyków < 33 moi pretendenci do zdobycia mistrzostwa. a Messiego to uwielbiam! < 3 Odpowiedz Link Zgłoś
maddie2909 ..... 25.06.10, 19:32 w meczu Portugalia-Brazylia myslalam że wygra Brazylia ale jednak remis z czego sie ciesze mimo iż lubie Brazylie to jednak kibicowalam Portugalii która pewnie zmierzy sie teraz z Hiszpanią która (tak sądze) wygra grupe choć pewnie bedzie ciężko z Chile bo to dobra drużyna ale jednak nie stawiam na nich Hiszpania do boju!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marta1447 Re: @13ohyeah 25.06.10, 19:32 Ja tam kibicuję Hiszpanii od... hm... od kiedy zaczęłam tak na serio interesować się piłką. Już nie pamiętam kiedy to było, chyba tak 5 lat temu... Jakby mnie w nocy obudzić to bym cały skład (no może nie aż cały, ale tych, którzy regularnie grają w 11) wymieniła bez zająknięcia (tak samo, jak Barcy). W ich reprezentacji bezsprzecznie najlepszy jest Xavi. Bez niego nie byłoby ŻADNYCH akcji. Torres jest teraz kompletnie bez formy. Za to Villa nareszcie się odnalazł na Mundialu i bardzo na niego liczę. Po cichu nawet wierzę, że zostanie królem strzelców...<br /> Czekam na dzisiejszy mecz, a później na fazę pucharową. W tej drugiej, na razie najciekawiej zapowiada się mecz Anglia-Niemcy... Odpowiedz Link Zgłoś
13ohyeah ... 25.06.10, 19:36 Exam . Fajnie, to fanclub Messiego ma już 3 osoby . xd A ja chyba nie będę się wtrącać i w dzisiejszym meczu Chile - Hiszpania , pójdę na żywioł i daruje sobie obstawianie, kto wygra to wygra ^^ Co do Anglia - Niemcy , to się już doczekać nie mogę Może będzie fajnie, a może skiepszczą . xd Robię z siebie idiote ? Odpowiedz Link Zgłoś
exam. Re: ... 25.06.10, 19:42 nie nie robisz! a za kim jesteś anglia-niemcy? bo ja za anglikami. niech skopią dupę hitlerowcom. sorry, nie mogłam się powstrzymać : p Odpowiedz Link Zgłoś
13ohyeah Re: ... 25.06.10, 19:45 Ja raczej w tym meczu nie mam zdania . Ale raczej tak po cichu to za Anglią, ale ciiiii ;D Pytań ciąg dalszy - Jestem tu najmniej zorientowaną osobą ? Odpowiedz Link Zgłoś
exam. Re: ... 25.06.10, 19:50 wątpię w to. pewnie jest dużo osób nie mających zielonego pojęcia o czym my gadamy. ileż masz jeszcze tam tych pytań ? ; > Odpowiedz Link Zgłoś
exam. Re: ... 25.06.10, 19:51 jak dla mnie wiedzę macie dużą. no i przed kolegami można szpanować ; P Odpowiedz Link Zgłoś
marta1447 Re: ... 25.06.10, 19:52 Tutaj jest trudny wybór. Nie jestem fanką żadnej z drużyn. Chociaż chyba powinnyśmy kibicować Niemcom? W końcu trochę Polski tam gra Ja na nikogo nie będę stawiać... Anglicy są dobrzy. Nareszcie zaczęli grać "swoją piłkę", za to Niemcy mają motywację w postaci 50 tys euro premii Odpowiedz Link Zgłoś
maddie2909 Re: ... 25.06.10, 19:54 moim zdaniem w meczu Anglia-Niemcy wygrają Niemcy mają lepszą taktyke niż anglicy a do tego do drużyny wróci Klose Odpowiedz Link Zgłoś
exam. Re: ... 25.06.10, 19:55 taaa.. tylko niemcy to nie niemcy. ilu jest tam rodowitych niemców ? a poza tym cały mecz się opierdzielają w ostatniej minucie strzelą gola i pełen szpan i wygrana. ja jestem za anglikami. Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: ... 25.06.10, 20:26 Anglicy pewnie znowu srają w gacie przed rzutami karnymi, ale jak wystawią kogoś innego niż James w bramce, to chyba w nich zwątpię. Jestem bardzo sceptycznie nastawiona do meczu Anglia - Niemcy, chociaż lubię tych pierwszych, to na zbyt wiele się nie nastawiam, bo Lwy Albionu od zawsze cierpią na wahania formy na wielkich turniejach. Jeżeli Rooney nie pokaże, że ma jaja, a Capello nie cofnie wreszcie Gerrarda albo Lamparda tak, by grał jako defensywny pomocnik, to cienko widzę ich zwycięstwo w tym meczu. Odpowiedz Link Zgłoś
13ohyeah Re: ... 25.06.10, 19:56 Moja wiedza na temat piłki nożnej dopiero się wyrabia, więcej raczej poszpanować nie można przed nimi, chodź z tego co dzisiaj na zakończeniu słyszałam to moja wiedza dużo mniejsza nie jest ;D Ja mam dużą wiedzę o piłce ... !? ( chyba to nie o mnie, trzeba było dopisać o kogo chodzi xd ) Prędzej to z fizyki zasługuje na 6, którego nie mam ! Odpowiedz Link Zgłoś
exam. Re: ... 25.06.10, 20:03 u mnie w klasie to chłopacy mnie się często o wyniki pytają tak się interesują... ale lubię pogadać z moim kumplem o cztery lata starszym o nodze. a teraz mundial to tematów mnóstwo. ; p choć razem kibicujemy jeszcze Lechowi. ; ] Odpowiedz Link Zgłoś
exam. Re: ... 25.06.10, 20:03 lecę... myślę że pogadamy jeszcze potem. bajuu! ; * Odpowiedz Link Zgłoś
13ohyeah Re: ... 25.06.10, 20:08 Ja tam tak bardzo towarzyska nie jestem, więc ... Primero - Wróćmy do pierwotnego tematu en segundo - Papa ;d Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowo Re: cesc this out # World Cup offtop 25.06.10, 20:28 Niemcy - Anglia ! ojj będziee sie działo ! chociaz dzis tez miało sie dziać i jakoś nic nie było . ;d Za kim bd ? nei wiem . , nie przekonałam sie do Anglii . a w Niemczech jest Podolski do ktorego mam słabość, zreszta grają dość dobrą piłke . ;d Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowo Re: cesc this out # World Cup offtop 25.06.10, 20:31 Mecz Hiszpania - Chile czas zacząć ! ;d Odpowiedz Link Zgłoś
exam. Re: cesc this out # World Cup offtop 25.06.10, 21:22 jest 2:0 dla Hiszpanów < 333 Odpowiedz Link Zgłoś
marszalinka cesc this out # World Cup offtop 25.06.10, 21:29 @kolorowo po raz kolejny zauwazam podobienstwo do Ciebie i dolaczam sie do wypowiedzi apropo meczu Niemcy:Anglia i ktorej druzynie kibicowac. Kurde nie wiem, w jednej Podolski w drugiej Gerrard, ktorego tez lubie ... Odpowiedz Link Zgłoś
exam. Re: cesc this out # World Cup offtop 25.06.10, 21:41 a gdyby podolski był w polsce.. to pewnie i tak nie wzięliby go do reprezentacji. polska piłka.. Odpowiedz Link Zgłoś
exam. Re: cesc this out # World Cup offtop 25.06.10, 22:32 wygraliii! <333 juhuuuu! Odpowiedz Link Zgłoś
maddie2909 Bravo!!! 25.06.10, 23:17 wiedzialam że wygrają chociaż stawialam na wynik 3:1 ale i tak sie ciesze że Hiszpanie wygrali ale fajnie że Chile też przeszli bo zasłuzyli mimo tych wszystkich fauli oj cos mi sie wydaje że jak zawodnicy z Chile dalej tak będą faulować to na meczu z Brazylią sie czerwone kartki posypią a co do tej czerwonej kartki to sądze że była niesłuszna bo ten chilijczyk chyba nawet nie zauważyl Torresa ale czerwona kartka powinna być jak ten jeden chilijczyk kopnąl torresa kiedy ten chciał podnieść piłke ale ogólnie to mecz był ciekawy i ciesze sie że obydwie drużyny przeszły szkoda mi tylko że hiszpanie i portugalczycy bedą musieli tak szybko ze sobą grać bo to moi faworyci Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowo Re: cesc this out # World Cup offtop 25.06.10, 23:22 ja często się wogólee z tobą zgadzam ;d teraz gadamy o piłce , a zimą było o skokach ;dd Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowo Re: cesc this out # World Cup offtop 25.06.10, 23:27 apropo meczu to był ciekawy ;d chodzi tu o Chilie-Hiszpania ;d bo ten drugi był nudnawy .. Odpowiedz Link Zgłoś
13ohyeah Re: cesc this out # World Cup offtop 26.06.10, 07:31 Całkiem fajny mecz . ;d Villa jakiego pięknego gola zasunął . xd Lecz Millar ( chyba z pamięci pisze, zaraz się zapytam ), ta Millar, też ciekawie walnął w Hiszpana ;p Przypominało to trochę samobója ;p No cóż ogólnie, jak dla mnie to miło się oglądało ) Odpowiedz Link Zgłoś
marszalinka Re: cesc this out # World Cup offtop 26.06.10, 10:51 No zauwazylam to to wlasnie ;d I fajnie, bo w moim otoczeniu nie mam znajomych rodzaju żeńskiego, ktore interesowalyby sie skokami i pilka nozna ;D Mecz no ciekawy owszem Szwajcaria miala kilka sytuacji, ale nie umieli ich wykorzystac Odpowiedz Link Zgłoś
marta1447 Re: cesc this out # World Cup offtop 26.06.10, 12:03 Trafienie Villi było piękne i ta jego "cieszynka" zaraz po tym (już zaczynam używać określeń z ciacha.net, no ale trudno tam xD swoją drogą to tam śmieszne artykuły mają ). Iniesta też ładnie trafił. To była typowa hiszpańska (i katalońska ^^ ) akcja (już się nie mogę doczekać takich w rozgrywkach klubowych - "moja" Barca z "moim" Davidem Villą ). Chyba skończę temat Hiszpanii, bo ja potrafię o nich książkę napisać (zawsze, jak z chłopakami w szkole gadam to po meczu La Furia Roja usta mi się nie zamykają...). A jakie są Wasze dzisiejsze typy na mecze Urugwaj-Korea Południowa i Ghana-USA? Odpowiedz Link Zgłoś
marszalinka Re: cesc this out # World Cup offtop 26.06.10, 10:58 Żegnam na dluzszy czas, piszcie tu dokladnie o meczach to sobie przeczytam za 12dni jak wroce ;* Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowo Re: cesc this out # World Cup offtop 26.06.10, 12:48 papa haha xd Ja dziś kibicuje Ghanie ;D Odpowiedz Link Zgłoś
marszalinka @kolorowo 26.06.10, 12:52 Ja tez za Ghana ;D ale juz nie bede ogladac tego meczu Przed wyjazdem moge miec do Ciebie prosbe ? na twoje gg bym napisala nr fona i bys mi komentowala w esach mecz Niemcy:Anglia- tylko ten jeden mecz... Bo ja MUSZE wiedziec jak gra Podolski, Gerrard jak kto to i w ogole ;p moje gg 8706267 chyba ze nie masz kasy czy cos ... Odpowiedz Link Zgłoś
maddie2909 ... 26.06.10, 12:59 ja stawiam na Urugwaj 2:0 a co do USA i Ghany to nie wiem kto wygra moim zdaniem obydwie drużyny grają dość dobrze. może sprawa roztrzygnie sie w dogrywce albo w rzutach karnych Odpowiedz Link Zgłoś
marta1447 Re: ... 26.06.10, 13:31 Ja typuję na Facebooku (od wczoraj xD) i moje typy wyglądają tak: Urugwaj-Korea Płn: 2-1, Ghana-USA: 1-1 i zwycięstwo Ghany po karnych. Tutaj nie grają żadni moi faworyci, więc po odpadnięciu którejś z drużyn rozpaczać nie będę I tak najciekawiej zapowiadają się mecze Anglia-Niemcy i Portugalia-Hiszpania... W tym pierwszym wydaje mi się, że po remisie w wyznaczonym czasie gry i dogrywce Anglia polegnie na karnych... Mój przyjaciel mocno wierzy, że dojdą do finału, jednakże ja nie podzielam jego entuzjazmu. Natomiast Hiszpania-Portugalia... Myślę, że po zaciętym meczu ostatecznie wygra La Seleccion (taka już moja dusza kibica Hiszpanii ) Odpowiedz Link Zgłoś
exam. Re: ... 26.06.10, 14:12 a ja chcę już jutrzejsze mecze. bo te dzisiaj to takie sobie. szkoda, że argentyńczycy grają z meksykiem. mogliby meksykanie grać dzisiaj i boski gio ! < 333 takie ciacha na tym mundialu, że szok ; D Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona cesc this out # World Cup offtop 26.06.10, 14:28 Cześć, chyba wracam na kotka, to pomyślałam sobie, że napiszę i tutaj. Kibicuję całym sercem Hiszpanii od Euro 2008 (osobiście nie rozumiem tego zamieszania i pisków, jakie wokół nich niedawno powstały), poza tym Niemcom. Oraz Słoweńcom, bo jestem zdania, że należy im się coś za ostatnie dwa lata ciężkiej pracy pod okiem Weissa. W dzisiejszych meczach do wygranej typuję USA i Koreę Południową, ale w tym Mundialu jest tyle niespodzianek, że nic mnie nie zdziwi. : > Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: cesc this out # World Cup offtop 26.06.10, 14:35 heeeej <333 fajnie, że wróciłaś :3 "Oraz Słoweńcom, bo jestem zdania, że należy im się coś za ostatnie dwa lata ciężkiej pracy pod okiem Weissa" a nie chodziło ci przypadkiem o Słowację? ;> Hiszpanie są najpopularniejszą reprezentacją wśród dziewczyn, nie wiem z jakiego powodu. Ja osobiście nie uważam ich za przystojnych, a wielu innych piłkarzy dorównuje im umiejętnościami Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Re: cesc this out # World Cup offtop 26.06.10, 14:52 Cholera, zawsze ich mylę. -.- Słowacja, Słowacja, oczywiście. To przykre, moim zdaniem, bo rok temu większość wielkich fanek nie zna całego składu i/lub trenera, ale oczywiście w Hiszpanii gra Torres (który swoją drogą nadal nie jest w dorej formie) i ew. Villa i Fabregas. Są uzdolnieni, ale w La Furia Roja jest dużo innych graczy, równie dobrych, ale mniej znanych lub mniej urodziwych : > Jestem trochę zła, bo nikt nie zwraca uwagi chociażby na Sergio Ramosa, który wczoraj wypadł dobrze, jak zwykle (i, tak przy okazji, ma zniewalający uśmiech. :3). Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Re: cesc this out # World Cup offtop 26.06.10, 14:53 * znała, a po Fabregasie miałam dodać "więc wszystkie ich kochają", przepraszam, rozkojarzona jestem ostatnio. Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: cesc this out # World Cup offtop 26.06.10, 15:00 wkurza mnie del Bosque, bo konsekwentnie robi to, co zaczął Aragones. Nie zmienia składu w porównaniu z tym z EURO. Nie zmienia bramkarza, chociaż Iker ma zniżkę formy, nie wziął Bojana, który miał świetny sezon. Sergio jest u mnie skreślony. Zaczął się kolegować z Ronaldo i chyba od niego kosmetyki pożycza. Szczytem wszystkiego było, kiedy zaczął się umawiać z jego ex-narzeczoną, nimfomanką, Nereidą Gallardo .___________________. Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Re: cesc this out # World Cup offtop 26.06.10, 15:11 Iker rzeczywiście nie gra na najwyższym poziomie ostatnio, ma głupie wpadki. del Bosque uważa chyba, że Bojan jest niedoświadczony. Nie wiem, co o tym sądzić, bo Vincente zdaje sobie sprawę, że jeśli nie zdobędzie mistrzostwa z tą generacją i tymi zawodnikami, których ma teraz, to nie zdobędzie go też przez długi czas. Nie chciał ryzykować, rozumiem, ale powinien go chociaż wziąć na ten Mundial, jeśli Iker nie będzie sobie radzić. Przykre, co Real robi z człowiekiem. ;______; Ale zawodnikiem jest wciąż dobrym, od zawsze go lubiłam i nie potrafię się tego wyzbyć, mimo wszystko. Powoli to bezinteresowne uwielbienie przechodzi na Pique, ale Sergio i tak będę darzyć sympatią. :q Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: cesc this out # World Cup offtop 26.06.10, 15:17 Pikieta to miszcz. Zwłaszcza, jak wysmarowuje jodyną biały samochód Bojana do spółki z Messim. a teraz możemy się pośmiać. Odpowiedz Link Zgłoś
exam. Re: cesc this out # World Cup offtop 26.06.10, 15:19 ja nie lubię za wygląd (choć niektórzy mają na czym oko zawiesić) tylko za umiejętności.cesc, xavi,alonso,inesta,iker,villa,pique,puyol,ramos. siłaaa! i myślę, że wygrają z portugalczykami bo jak widzę krysię to normalnie wymiotyy! ; D Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Re: cesc this out # World Cup offtop 26.06.10, 15:26 Hihihihhihihi, biedny Krzyś, widać, że ma ochotę się poryczeć, ale nie może, bo puder się zmyje. :F Portugalia na pewno lepsza niż Brazylia, cieszę się, że to wyzwanie padło na Chilijczyków. Odpowiedz Link Zgłoś
exam. Re: cesc this out # World Cup offtop 26.06.10, 15:27 biedactwo! niech tupie. i tak go oleją. brazylia i portugalia out! Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: cesc this out # World Cup offtop 26.06.10, 15:31 właśnie z tego wszystkiego najlepsza jest reakcja piłkarzy Portugalia ma sporę szanse wygrać z Hiszpanią, a jak dojdzie do rzutów karnych, to La Furia Roja mogą się zacząć pakować. trudno mi jest oglądać Portugalię, jeżeli mam ochotę roztrzaskać twarz kijem do baseballa, a szkoda, bo ich lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Re: cesc this out # World Cup offtop 26.06.10, 15:39 Portugalia jest godnym przeciwnikiem, to na pewno, ale Hiszpania też ma duże szanse, jeśli wejdą na granice swoich możliwości. c: Tak przy okazji, czekam na jutro, bo Anglia z Niemcami i Meksyk z Argentyną, nawet nie potrafię obstawić jakie będą wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
exam. Re: cesc this out # World Cup offtop 26.06.10, 16:04 ja też czekam na jutro! ojj, będzie się działo ; ] Odpowiedz Link Zgłoś
lady_cat Portugalia-Hiszpannia, za kim bd. trzymac kciuki ? 26.06.10, 16:08 ja jeszcze nie wiem. x d w Hiszpanni gra Villa, a w Portugali Ronaldo. ale chyba Hiszpanie mają jednak większe szanse na zwycięstwo . . . Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: Portugalia-Hiszpannia, za kim bd. trzymac kci 26.06.10, 16:14 Ronaldo, sratatata, na razie był według mnie groźniejszy Meireles, chociaż dwie setki zmarnował. mhm. 1-0 dla URUGWAJU!!!!!!!!!!!!!! ŁAAAAAAAAAAAAAA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Re: Portugalia-Hiszpannia, za kim bd. trzymac kci 26.06.10, 16:25 Ronaldo bardziej martwi się swoimi włosami niż wynikami reprezentacji. Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Urugwaj - Kore Południowa. 26.06.10, 16:11 Siódma minuta i pierwsza bramka dla Urugwajczyków, uroczo. Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Re: Urugwaj - Kore Południowa. 26.06.10, 16:15 Ja idę za Urugwajem. Z czystej sympatii. Natomiast co do meczu 1/8 Hiszpania- Portugalia- zdecydowanie jestem za Portugalią, chociaż Hiszpanów też nawet lubię. Ale mimo wszystko sa dość przereklamowani. Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: Urugwaj - Kore Południowa. 26.06.10, 16:25 MOI CHŁOPCY DAJĄ RADĘ, ŁII <3 na razie grają lepiej, oglądamy dalej Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Re: Urugwaj - Kore Południowa. 26.06.10, 16:28 Ja też liczę na Urugwaj, bo Korea nie wzbudza we mnie żadnych emocji. Liczę, że Hiszpania da radę, nie takie mecze już wygrywali. Rzeczywiście są przereklamowani, ale o moim nastawieniu do tego już napisałam. : > Po mundialu przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
exam. Re: Urugwaj - Kore Południowa. 26.06.10, 16:33 ja jestem za hiszpanami. a za portugalią dlatego nie bo gra tam puderniczka cris. Odpowiedz Link Zgłoś
pluszbezpluszu Re: Urugwaj - Kore Południowa. 26.06.10, 16:40 a jajaj... Ja tam jestem za Koreą... Tylko te niemoty przegrywają.. Mimo wszystko Dae Han Min Guk hwaiting! Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: Urugwaj - Kore Południowa. 26.06.10, 16:38 a teraz podziwiajcie mój nowy awatar <3 coś Koreańczycy zaczęli atakować, niedobrze Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: Urugwaj - Kore Południowa. 26.06.10, 17:10 Taka byłaby śliczna akcja, ale nie! Musiał przebić i posłać piłkę gdzieś wysoko, no! Korea cały czas napiera, wierzę w nich. Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: Urugwaj - Kore Południowa. 26.06.10, 17:24 Tak jest, tak jest, tak jest! Remisują! Odpowiedz Link Zgłoś
zbieramchmury Re: Urugwaj - Kore Południowa. 26.06.10, 16:54 ja też za Urugwajem jestem. c; Odpowiedz Link Zgłoś
dark_candy_ Re: Urugwaj - Kore Południowa. 26.06.10, 16:56 i ja, chociaż nie kibicowałam im od samego początku.. Odpowiedz Link Zgłoś
pluszbezpluszu Re: Urugwaj - Kore Południowa. 26.06.10, 17:24 Gooooooooooooooooooooooooooooooooollllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! HA! Odpowiedz Link Zgłoś
marta1447 @zuaona 26.06.10, 16:38 Widzę fankę Hiszpanii! Nareszcie nie jestem sama! Ja nie patrzę na urodę Torresa, Fabregasa czy Villi. Może i niektórzy są przystojni i o wiele przyjemniej dla dziewczyny patrzy się na grę właśnie takich, ale dla mnie bardziej liczą się umiejętności. Pięknie gra duet pomocników Iniesta-Xavi. Moim zdaniem bez nich La Furia Roja byłaby o wiele słabsza... Puyol jest niezłym obrońcą. Casillas, gdy jest w formie, potrafi obronić karnego. Torres wraz z Villą są uznawani za najlepszy duet napastników, a niestety, teraz Torres jest kompletnie bez formy. Wrócę do Villi... Napastnik kompletny: instynkt strzelecki, mocne uderzenie z obu nóg (o lewej mogliśmy przekonać się we wczorajszym meczu), szybkość i gra w powietrzu (mimo zaledwie 175 cm wzrostu), potrafi też przyjąć pozycję rozgrywającego i nie stoi ciągle przed polem karnym przeciwnika, a cofa się na własną połowę, by pomóc drużynie (aż tak bardzo widać, że to mój ulubiony zawodnik? wiem, że tak). Ale skoro gadamy o urodzie to z zawodników aktualnie grających (w meczu Urugwaj-Korea Płd) moim zdaniem przystojny jest Suarez Odpowiedz Link Zgłoś
exam. Re: @zuaona 26.06.10, 16:44 martaa! sama nie jestem :pp bo widzę tu dużo osób za portugalią. oszzz wy :p Odpowiedz Link Zgłoś
marta1447 Re: @zuaona 26.06.10, 16:55 Właśnie, exam! Osz Wy! xD Ja jakoś nie mogę przekonać się do Portugalii przez Krystynę. Niby grają ładnie, ale Kryśka wszystko psuje! BTW. Widziałyście nową reklamę szamponu z Ronaldo i jego włosy NA ŻEL xDDD To jest masakra - reklamować szampon do włosów mając na nich żel... Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: @zuaona 26.06.10, 16:46 Tylko Casillas jakoś od roku tej formy szuka i znaleźć nie może... wczoraj czystym fartem strzelił tego jednego gola, bo szczerze mówiąc, to podczas meczu z Chile do spółki z Torresem grał beznadziejnie. ale gdyby wyglądali jak panowie spod monopolowego, to nawet byście na nich nie spojrzały. uroda Suareza to kwestia sporna, ale jest to bardzo miły dzieciak, a na dodatek utalentowany i wygadany Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Re: @zuaona 26.06.10, 16:59 ale gdyby wyglądali jak panowie spod monopolowego, to nawet byście na nich nie spojrzały. Osobiście poczułam się urażona, moim zdaniem w La Furia Roja ładni są tylko Fabregas i Torres, a i tak nie za to uwielbiam tego drugiego. : > Nieważne, uh. Nie są wybitni w grze, są po prostu dobrzy, ale ich wygrane najbardziej mnie cieszyły na Euro 2008 i teraz też tak jest. Przyzwyczaiłam się, że gdy mówię "jestem za Hiszpanią" słyszę "no tak, bo tam są sami ładni chłopcy". Nienienie. Dla mnie to są, jak to powiedziałaś w odniesieniu do Suareza - "miłe dzieciaki". c: Teraz mówicie co chcecie, hihihi, ja swoje obroniłam. Odpowiedz Link Zgłoś
marta1447 Re: @zuaona 26.06.10, 17:01 Tak jak mówisz - uroda w ogóle jest kwestią sporną. Jednym może podobać się Cristiano Ronaldo, innym Villa, a kolejnym Torres. Ja osobiście nie wiem, co dziewczyny widzą w Torresie i Krystynie. Torres ostatnio przypakował i jakoś od tego czasu nie ma formy (gadam bez ładu i składu - wiem xD) Z wyglądu niezły jest Villa (ta bródka a'la przecinek). Lubię również Hiszpanów ze względu na to, że nie ma z ich udziałem skandali. Większość już się ustatkowała - posiada rodziny, domy i w ogóle. A spójrzmy na wszystko obiektywnie. Wolę, żeby dziewczyny patrzył na urodę niż wcale nie interesowały się piłką - takie moje zdanie - mówcie, co chcecie. Ale i tak wolę oglądać mecze z chłopakami. Chociaż nie muszę hamować moich emocji i nie patrzą się na mnie, jak na idiotkę, gdy drę się, jak mają grać xD Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: @zuaona 26.06.10, 17:15 nie czujcie się urażone, bo to było ogólnie do wszystkich fanek Hiszpanii, nie wyszczególniłam nikogo ja wolę, żeby się nie interesowały piłką nożną w ogóle, jeżeli mają schizować na przystojnych graczy, albo żeby piłkarze byli brzydcy jak noc listopadowa. Bo mam dość osób, które nie mają pojęcia o historii tego sportu. Boże, Nando, jesteś moim idolem. Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: @zuaona 26.06.10, 17:25 cholera, coś ty chłopaku zrobił. nie wygramy tego, Boże, nie wygramy. Da mi ktoś cokolwiek na uspokojenie? Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: @zuaona 26.06.10, 17:26 wybacz, pozwól że napawam się tym golem do końca tego meczu <3. Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Re: @zuaona 26.06.10, 17:32 Urugwajczycy to dzielne chłopaki, dadzą radę. c: Odpowiedz Link Zgłoś
marta1447 Re: @zuaona 26.06.10, 17:26 Lubię piłkę dla samego piękna tego sportu. Uwielbiam oglądać i rozgrywać mecze. Nieraz dostałam ochrzan od wuefistki, gdy poszłam grać do chłopaków na boisko zamiast biegać po bieżni. Nigdy na wf nie grałyśmy w piłkę Toż to skandal! Mam nadzieję, że teraz, gdy idę do liceum chociaż czasami zagramy w piłkę. Jeśli by istniała to z chęcią zapisałabym się do żeńskiej reprezentacji Z chłopakami gra się fajnie, ale gdy gra się z takimi, których niedawno się poznało to niestety niektórzy nie wierzą, że potrafi się grać Dodatkowo irytują mnie komentarze o moim biuście (który jest dość duży...). Z dziewczynami nie byłoby takiego problemu... BTW. Błąd bramkarza - 1-1! Ja chcę, żeby Urugwaj wyszedł! Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Re: @zuaona 26.06.10, 17:27 Śmieszy mnie, gdy rozmawiam z wielkimi fankami Torresa i zapytane o jego pierwszy klub odpowiadają "Liverpool", srsly, to jest żałosne. Też wolałbym, żeby takie osoby się nie interesowały, piłkarze nie są modelami, których plakaty można sobie przyklejać nad łóżkiem i podniecać się nimi (oczywiście są niechlubne wyjątki typu Beckham czy Ronaldo). c: Odpowiedz Link Zgłoś
marta1447 Re: @zuaona 26.06.10, 17:33 Kto tak powiedział?! xD Mnie rozbawia to, że dziewczyny nie rozumieją, co to spalony. Przecież to jest oczywiste! Zabawny jest też smutek "fanek", gdy ich idol się ożeni. No kurde! Przecież większość z nich nawet nie widziała tego piłkarza na żywo! Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Urugwaj - Korea Południowa. 26.06.10, 17:27 Pierwszy gol dla Korei. ._____. Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: Urugwaj - Korea Południowa. 26.06.10, 17:30 zabrali się do roboty. zabrali się do roboty. Forlan, Suarez, Cavani, słońca moje, strzelcie sobie coś. Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: Urugwaj - Korea Południowa. 26.06.10, 17:31 Zgadza się, ja wam mówię, Korea strzeli jeszcze jednego, nie ma bata! Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: Urugwaj - Korea Południowa. 26.06.10, 17:33 Chociaż Urugwaj się chyba zdenerwował... Robi się groźnie. Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: Urugwaj - Korea Południowa. 26.06.10, 17:33 wyjdź stąd, light. hihi, teraz my strzelamy, bitches Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: Urugwaj - Korea Południowa. 26.06.10, 17:34 Wybacz, nie mogłam się powstrzymać. Już siedzę cicho do końca meczu. Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: Urugwaj - Korea Południowa. 26.06.10, 17:36 nie tylko starajmy się być obiektywni... FORLAAAAAAN! SKOOP IM TYYYYŁKIII! przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: Urugwaj - Korea Południowa. 26.06.10, 17:38 błąd w powyższej wiadomości, nie Forlan, tylko Suarez 2:1, hihihihihihihih <3 Mi corazón pertenece a Luis Suarez y Diego Forlan Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Re: Urugwaj - Korea Południowa. 26.06.10, 17:37 Urugwaj nie może przegrać, no błagam was. Dadzą radę, na pewno. c: Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: Urugwaj - Korea Południowa. 26.06.10, 17:37 NO ŻEŻ! BOŻE, JAKA PIĘKNA BRAMKA! Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: Urugwaj - Korea Południowa. 26.06.10, 17:43 Nie mam złudzeń, raczej nie będzie remisu... chociaż dosłownie przed chwilą była gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
marta1447 Re: Urugwaj - Korea Południowa. 26.06.10, 17:37 Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeest!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: Urugwaj - Korea Południowa. 26.06.10, 17:42 gdybyście widzieli moją reakcję, obudziłam nawet mojego brata. mhm. zdarłam sobie gardziołko, cholerka. Luis, Luis, Luis <3 to jest jedyny powód, dla którego oglądałam ligę holenderską. Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: Urugwaj - Korea Południowa. 26.06.10, 17:44 jeszcze by brakowało, żeby Nando został drugim Greenem, uch. "Deszcz + jabulani = dobra zabawa" hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: Urugwaj - Korea Południowa. 26.06.10, 17:47 wyobraźcie sobie, w jakim ja stresie będę żyła przez najbliższe trzy minuty... Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Re: Urugwaj - Korea Południowa. 26.06.10, 17:49 Powinni zastosować taktykę Hiszpanii z ostatnich dwudziestu minut z wczoraj. c: Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: Urugwaj - Korea Południowa. 26.06.10, 17:51 YEEEEAAAAH! <3 uwielbiam was, odkupiliście wszystkie swoje grzeszki (tak, nawet ty Nando <3) i do zobaczenia w meczu z Ghaną/USA <3 Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: Urugwaj - Korea Południowa. 26.06.10, 17:53 Wyobrażam sobie. Pewnie jesteś dumna xD. Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: Urugwaj - Korea Południowa. 26.06.10, 17:59 to mało powiedziane, Urugwaj od jakiś, em... czy oni kiedykolwiek zaszli dalej na MŚ, nie sięgając później po MŚ? Ostatnio w "80 byli w ćwierćfinałach (Forlan senior tam grał ) łii <3 Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: Urugwaj - Korea Południowa. 26.06.10, 18:03 Tak, ale naprawdę druga bramka była imponująca. Może trochę przykro, że Korea nie wyjdzie, ale jeśli Urugwaj będzie nas nadal raczył takimi ładnymi akcjami, to ja nie mam nic przeciwko. Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: Urugwaj - Korea Południowa. 26.06.10, 18:06 tym postem wróciłaś do moich łask <3 Suarez/Forlan/Higuain na króla strzelców! Chociaż Messiego też nie wolno ignorować, bo to gość, który jest w stanie jednemu z najlepszych zespołów na świecie wkopać cztery bramki Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: Urugwaj - Korea Południowa. 26.06.10, 18:10 Mój Boże, co za łaska^^. Ważne, że Japonia wczoraj bardzo ładnie zagrała, boję się Paragwaju... Nie wiem, czy powinnam, ale się go boję. Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Re: Urugwaj - Korea Południowa. 26.06.10, 18:06 Akcja rzeczywiście piękna była, aż mi dech w piersiach zaparło. Nononono, to teraz trzymamy kciuki za Słowację i Argentynę jutro i pojutrze, proszę? <3 Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: Urugwaj - Korea Południowa. 26.06.10, 18:09 Ja też jestem za Argentyną, Słowacja jest mi obojętna. Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: Urugwaj - Korea Południowa. 26.06.10, 18:21 a teraz pokochajmy największą ofiarę dzisiejszego meczu - Nando Muslerę. To nie była jego wina z tym kicksem w 88 minucie, jabulani i deszcz, to nie jest dobre połączenie. Poza tym, parę świetnych akcji miał light, no ba dobrze, że im tego gola strzelili w 68 minucie, a nie w 89, bo by się tak nie zebrali. Koreańczycy się męczyli 40 minut albo i więcej, ze strzeleniem Celestes gola, a Urugwaj, kiedy uznał, że przydałoby się strzelić gola zrobił to w jakieś dziesięć. I tu widać ich klasę Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: Urugwaj - Korea Południowa. 26.06.10, 18:24 Ale Korea się męczyła, walczyła, to też jest ważne... Chociaż rzeczywiście brak im trochę profesjonalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Re: Urugwaj - Korea Południowa. 26.06.10, 18:28 To trzeba Koreańczykom przyznać, że walczyli do samego końca, a to ważne w tym sporcie. Nie poddali się od razu. : > Odpowiedz Link Zgłoś
exam. Re: ;dd 26.06.10, 16:48 reigai właśnie nie! ja nie patrzę na urodę tylko na talent. ehh... Odpowiedz Link Zgłoś
maddie2909 Re: ;dd 26.06.10, 18:13 musze przyznać że mecz był naprawde dobry obydwie drużyny były świetne. na początku byłam bardziej za Urugwajem ale potem bardzo zaimponowala mi gra Korei w Korei najlepiej zagral oczywiście Park Ji-Sung a w Urugwaju Luis Suarez (piękne dwa gole) oraz mój ulubiony zawodnik Urugwaju Diego Forlan licze że mecz USA-Ghana bedzie równie ciekawy ale przede wszystkim nie moge sie doczekać meczy Niemcy-Anglia Brazylia-Chile (bo grają moi brazylijczycy w końcu z Kaką ) no najciekawszy mecz Hiszpania-Portugalia (moje ulubione drużyny wraz z Brazylią Odpowiedz Link Zgłoś
heartbeats Re: ;dd 26.06.10, 18:21 DLA MNIE TAEGUK WARRIORS SĄ MISTRZAMI, SWOJĄ NIEUSTĘPLIWOŚCIĄ, ZAANGAŻOWANIEM, WALKĄ DO SAMEGO KOŃCA MOGĄ OBDARZYĆ INNE DRUŻYNY! 대한민국화이팅!!! ♫ dalej będę ich wspierać i kibicować im, niezależnie od okoliczności. nie będę tutaj psioczyć na Jung Sung-Ryonga, to nie czas na to. dla mnie wszyscy odwalili kawał dobrej roboty. jedynie mam zastrzeżenia do sędziego + wg mnie powinien podyktować rzut karny dla Urugwaju.. no ale cóż. gratulacje dla Urugwaju! będę im się teraz baczniej przyglądać, ba, obok Argentyny będę im kibicować ~~ zasługują na to. Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: cesc this out # World Cup offtop 26.06.10, 18:31 jakie są wasze typy na wieczorny mecz? Ja typuję Ghanę, bo USA mi nie pasuję. Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Re: cesc this out # World Cup offtop 26.06.10, 18:34 Trzymam kciuki za Ghanę, ale mam wrażenie, że to USA wygra. ==' Odpowiedz Link Zgłoś
maddie2909 Re: cesc this out # World Cup offtop 26.06.10, 18:51 ogólnie to jestem za Ghaną niech ratują honor Afryki chociaż amerykanów też lubie Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: cesc this out # World Cup offtop 26.06.10, 18:57 Ghana zapewne odpadnie, bo grają bez Essiena, a ich jedyne dwa gole, które padły w tych MŚ, są z rzutów karnych, a Amerykanie chyba nie będą mieli chętni na dość bolesne spacyfikowanie kogoś w tak ważnym meczu. Afrykańczycy mogą co najwyżej liczyć na zagranie ręką Odpowiedz Link Zgłoś
13ohyeah Re: cesc this out # World Cup offtop 26.06.10, 19:02 Ja jestem za Ghaną Chodź nie lekceważę Amerykanów i również mam wrażenie coś, że oni będą dziś triumfować, chodź w sumie wszystko może się zdarzyć ( jasnowidzem nie jestem chodź bardzo bym chciała ) ;D Poczekajmy do upragnionej godziny 20:30 xd Odpowiedz Link Zgłoś
heartbeats Re: cesc this out # World Cup offtop 26.06.10, 18:55 stawiam na USA, mają świetnego Landona Donovana. chociaż jak już chyba gdzieś pisałam, nie wolno lekceważyć drużyn afrykańskich. Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: cesc this out # World Cup offtop 26.06.10, 19:05 przeczytałam bardzo mądry komentarz na forum gazety.pl "Za to co zrobił Torres ,to ja na miejscu tego Chilijczyka , który dostał czerwona kartkę za to ze ten pajac upadł ,połamał bym mu nogi żeby kartka była za coś. Swoją droga to ta banda z FIFA bardzo dba by takie sytuacje nie byly konsultowane z monitoringiem , twierdzac ze pomyłki sedziowskie są elementem piłki nożnej. To tak jak by jakis sędzia w sądzie powiedział że niesłusznie powieszeni są częscią machiny sprawiedliwości i badań DNA nie trzeba przeprowadzać. To znaczy są tacy którzy tak twierdzą ,ale na razie sa wyciszani." oto kolejny z powodów do stu pozostałych pt "Dlaczego Fernando Torres powinien skończyć swoją przygodę z piłką nożną" Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Re: cesc this out # World Cup offtop 26.06.10, 19:10 Chodzi ci o ten moment?: Lolz, oglądałam to parę razy i moim zdaniem Torres zahaczył po prostu o nogi tego Chilijczyka. Nie dałabym tu kartki, bo to na pewno nie było umyślne. Swoją drogą, wciąż nie rozumiem, dlaczego tak uwielbiam tego wypieszczonego przez fryzjera do granic możliwości idiotę. Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: cesc this out # World Cup offtop 26.06.10, 19:15 a mnie się wydaję, że Torres dla fanu wyleciał sobie niczym rusałka polna w powietrze. Estrada powinien mu roztrzaskać ten upudrowany ryjek, żeby ta czerwona kartka była za coś Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Re: cesc this out # World Cup offtop 26.06.10, 19:31 Możliwe. Ale ten kopniak Chilijczyka (szczerze mówiąc nie pamiętam, kto to był) gdy wstawał w nogę Torresa był chamski i, moim zdaniem, nieprzypadkowy. Ale wolę się nie odzywać, bo gdy upadł w tej 37 minucie zaczęłam lamentować jak hot13. .____. Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: cesc this out # World Cup offtop 26.06.10, 19:36 tak, to było chamskie, ale sędzia na siłę wyciągał Hiszpanów z grupy. Nie wiem, czy oni się umówili, bo ten z meczu Nati z Hondurasem też momentami sędziował, jakby chciał, a nie mógł Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Re: cesc this out # World Cup offtop 26.06.10, 19:41 Zgadzam się, Hiszpanie mieli mnóstwo sytuacji (nie tylko we wczorajszym meczu) w których powinni dostać żółtą kartkę, ale obeszło się bez nich. Niesprawiedliwe wobec Chilijczyków, którzy dostawali je na potęgę. -.-' Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Re: cesc this out # World Cup offtop 26.06.10, 19:48 Gdzieś tutaj odpowiedziałam, ale chyba się zgubiło w otchłani ponad pięciuset komentarzy, więc jeszcze raz: Zgadzam się, Hiszpanie mieli mnóstwo sytuacji (nie tylko we wczorajszym meczu) w których powinni dostać żółtą kartkę, ale obeszło się bez nich. Niesprawiedliwe wobec Chilijczyków, którzy dostawali je na potęgę. -.-' Odpowiedz Link Zgłoś
kingusska190 Re: cesc this out # World Cup offtop 26.06.10, 19:10 nie lubię piłki nożnej. nie lubię w nią grać, ani też oglądać. gdy widzę, że jest jakiś mecz to omijam szerokim łukiem. no i mam pecha bo siostra i rodzice to uwielbiają. nie lubię żadnego sportu z wyjątkiem siatkówki tzn. lubię grać ale oglądać: W ŻYCIU! Więc liczę na to, że ten koszmar się niedługo skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
kochhaniex3 Re: cesc this out # World Cup offtop 26.06.10, 19:58 Nie mogę się doczekać jutrzejszego meczu , Niemcy - Anglia. Oczywiście trzymam kciuki za Anglików . Wczorajszy mecz Brazylia - Portugalia mnie zawiódł . Miałam nadzieję , że Portugalczycy pokażą na co ich stać , a tu O.o. Strasznie się zawiodłam . Grali tak jakby na odwal ... Odpowiedz Link Zgłoś
maddie2909 @reigai 26.06.10, 20:11 troche sie jednak mylisz co do Torresa moim zdaniem chilijczyk po prostu zahaczył go nogą a ten naprawde sie przewrócił nie udawał ale masz racje że kartka była nie sluszna Odpowiedz Link Zgłoś
heartbeats Re: @reigai 26.06.10, 20:37 ta kartka powinna otrzeźwić Torresa, ostatnio gra straszną padakę, ale nie dziwmy się. miał dłuższą przerwę w grze. tak btw. bramkarz Urugwaju, Fernando Muslera jest całkiem niezły - nie chodzi mi o walory urodowe/wyglądowe [hahahaha], tylko o umiejętności. Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona USA - Ghana 26.06.10, 20:40 Prince, piękny gol. <3 Na razie jest dobrze, zaczynam w nich wierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
dark_candy_ Re: USA - Ghana 26.06.10, 21:15 ghana, ghana, ghana ;3 mam nadzieję, że wygrają. trzymam za nich kciuki . Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Re: USA - Ghana 26.06.10, 22:34 Nie wiem, czy ten gol Gyana to umiejętności czy szczęście, ale wyglądał wspaniale. <3 Odpowiedz Link Zgłoś
dark_candy_ Re: USA - Ghana 26.06.10, 22:55 hehe, to dobrze, że mi przeszło z Torresem (chociaż dalej go lubię), bo widzę, że połowa by mnie tu zabiła O,o ale proszę, litości ; D Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Re: USA - Ghana 26.06.10, 23:05 Nie o to chodzi, ja go darzę szczerym i ogromnym uwielbieniem (mimo wszystko) i to się raczej nie zmieni, ale wkurzają mnie takie napalone dziewczynki, którym ten szał przejdzie po MŚ. Moim zdaniem to żałosne. Mówcie co chcecie. : > Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona cesc this out # World Cup offtop 26.06.10, 22:00 Ostatnio zieję ogniem na wszystkie fanki Hiszpanii, które tak ich kochają tylko ze względu na ładną buźkę Torresa, więc jeśli tu takie są, to proszę, nie pokazujcie mi się na oczy - dla własnego dobra. Nic nie sugeruję, ale musiałam to powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
13ohyeah Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 07:30 Powiem Wam, jakbyście tu nie gadały o ładnej buźce Torres'a to nie wiem czy bym zauważyła, że on niby taki pinkny jest . xd Poza tym on ładny nie jest ... Ghana wygrała ;dd Ale mam tempo ;P Odpowiedz Link Zgłoś
mexx. Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 08:59 Kurde, wolałabym jakby wygrało USA. W reprezentacji stanów gra Carlos Bocanerga, no ale na mundialu już sobie nie pogra, a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
reigai @heartbeats 27.06.10, 11:11 wreszcie ktoś docenił kunszt piłkarski Nando, dzię-ku-je-my <3 ja się mu nie dziwię, że używa w zawodowej piłce nożnej drugiego imienia, bo pierwsze ma bardzo nietwarzowe. Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 11:21 Ojeej, ogólnie chodziło mi o dziewczyny kibicujące La Furia Roja tylko ze względu na ich wygląd. Ale chyba powinnam przestać w każdym poście zaznaczać, jak bardzo je nienawidzę, przepraszam. Dzisiaj musi wygrać Argentyna, nie przyjmuję innej opcji. Oraz Niemcy, ale jeśli Anglicy będą lepsi, to też się nie obrażę. Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 11:33 dlatego usunęłam konta z niemal wszystkich for o piłce nożnej, bo na jednym tylko ja i jedna dziewczyna, z którą nadal utrzymuję kontakt, nie kibicowałyśmy Hiszpanii. podczas MŚ2006 żadne napalone fanki nie słyszały o Torresie Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 11:57 Nie przypominaj mi o MŚ 2006, miałam dziesięć lat i serce oddane Podolskiemu. XD Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 12:00 ja je oddałam reprezentacji Włoch i Ricardo Carvalho, więc nie żałuję tego okresu Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 12:12 Ja żałuję i to bardzo (mimo to sympatii do Niemców się nie wyzbyłam), ale pocieszam się myślą, że byłam mała, głupiutka i nie widziałam nawet różnicy między czerwoną a żółtą kartką. Ale nie zapomnę siebie skaczącej po domu za każdym razem, gdy w meczu o trzecie miejsce Bastian strzelał gole, hihi. Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 12:34 pamiętam ten 'cudny' mecz Holandia - Portugalia, jak ja lubię do niego czasami wracać. Po dłuższym czasie jest już nawet zabawny Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 12:47 Jeśli dobrze kojarzę, to Ronaldo zszedł wtedy bardzo szybko i to mnie cieszyło, nigdy go nie lubiłam. c: Meczu ogólnie nie pamiętam, huh. Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 12:59 ... taaak i się na dodatek popłakał jeszcze w miarę wyglądał na euro 2004 (chociaż nawet wtedy miał już swoje brylantowe kolczyki), ale już z wiekiem coraz gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
maddie2909 Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 13:06 co do meczu Niemcy-Anglia stawiam że bedzie 1:0 dla niemców a Argentyna-Meksyk obstawiam 2:1 dla Argentyny chociaż jestem za Meksykiem Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 13:09 Jak zwykle. c: jeden, dwa, trzy, cztery, pięć, sześć, siedem, osiem Wrażliwy chłopiec. Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 13:24 a Scolari, to jak zwykle wrażliwy, pocieszający biednego Żelka, papa :3 po cichu liczę, że Messi strzeli sobie cztery gole. To byłoby świetne c: www.fifa.com/worldcup/teams/team=43930/photo/photolist.html#1260186 jak oni się ładnie cieszą <3 Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 13:31 Ja ogólnie uwielbiam oglądać gdy jakaś drużyna cieszy się z gola/wygranej, nawet jeśli ich nie lubię. Aż sama zaczynam się uśmiechać. c: Messi da radę, nie wyobrażam sobie, żeby wygrał Meksyk. Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 13:33 ale z drugiej strony Meksykanie cztery lata temu, też w 1/8 pokazali Argentyńczykom, że trzeba się z nimi liczyć. Albicelestes wygrali dopiero w dogrywce. Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 13:42 Ale Argentyńczycy są w dobrej formie ostatnio. Huh, zaczyna się czas najciekawszych meczy. Wciąż mam dylemat, komu kibicować w meczu Anglia - Niemcy. c: Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 13:54 z Niemców lubię tylko Mesuta i Philippa (może jeszcze trochę Bastka), a reszta niech spada do domu. Anglicy nie zasługują na zwycięstwo, bo ich gra to taktyka "obrona Częstochowy" i szybkie kontry. jednak z dwojga złego, lepsze Lwy Albionu Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 14:07 Bastek to kochany chłopiec, lubię go, choć trochę bezpodstawnie. U Anglików jest Gerrard, mam do niego sentyment po tylu obejrzanych meczach Liverpoolu. No i mają Rooney'a, którego strasznie nie lubię, ale może coś zdziałać. Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 14:16 Gerrard to sugardaddy, lol. Mam żal do Capello, że nie zabrał Walcotta. Wielka szkoda, bo ten chłopak, to filar Arsenalu. Ghana twierdzi, że Urugwaj jest do przejścia... no nie byłabym tego taka pewna biorąc pod uwagę, że jedyne gole jakie strzelili w fazie grupowej były z karnych, a jeśli Lodeiro nie postanowi znowu kogoś uszkodzić, to sędzia nie powinien pokazać na jedenasty metr. Hiszpanie chyba sobie kupili taryfę ulgową u sędziów, bo nie mają ani jednej żółtej kartki, a należała im się, choćby po faulu Puyola na nogi Chilijczyka oraz czerwona, za zachowanie Villi Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 14:30 W meczu Ghana - Urugwaj obstawiam 1:2, czy coś takiego. W każdym razie, różnica jednej bramki. Mogę się mylić. c: Za to, co zrobił Villa dałbym mu czerwoną kartkę od razu, może i Izaguirre go nadepnął, ale to nie powód, żeby dawać mu po twarzy, co jak co, ale emocje powinien przyhamować. Odpowiedz Link Zgłoś
ridiculous Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 14:32 jeju. Ponad 500 postów c: Nie nadążam za Wami c: Jestem rozdarta. Lubię zarówno Ghanę jak i Urugwaj. Chociaż wydaję mi się, że Urugwaj ma większe szanse. +Dobrze, że USA odpadło. Nie lubię tego zespołu. Trudno będzie dzisiaj Anglii pokonać Niemców. Chyba zamknę się w sobie jeżeli drużyna z wysp przegra. Liczę na Stevena. O Argentynę jestem już spokojniejsza. Będę im dzisiaj kibicować c: Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 14:57 rid, mamy już więcej postów niż sylwestrowy offtop chcę, żeby był finał Argentyna - Urugwaj *_* Odpowiedz Link Zgłoś
ridiculous Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 15:03 Z jednej strony również bym chciała, ale z drugiej znowu nie wiedziałabym komu kibicować! + Kingston wczoraj zdziałał cuda, nieprawdaż? Gdyby nie karny, nie puścił by żadnego gola c: Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 15:05 Wątpię, żeby Urugwaj wtedy wygrał. c: Nawet nie wiecie jak bardzo kocham ten filmik, huh. Piqué awansuje z trzeciego miejsca na drugie w moim rankingu ulubionych piłkarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 15:10 mogliby sprawić niespodziankę ;3 i tak lepsza jest "Cracovia" moje ulubione odcinki, to te z CFabsem c: ktoś z was kupił sobie sł!T skórkę na nk ze swoją ulubioną reprezentacją? Odpowiedz Link Zgłoś
shadow_ Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 15:26 ja niestety nie kupiłam tej skórki, bo na koncie mam -11 zł. ale za to mam słitaśny motyw na firefoxie z flagą Hiszpani, ach. <3 Odpowiedz Link Zgłoś
shadow_ Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 15:33 Hiszpanii* omg, jaki błąd. -,- Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 15:28 Lol, Cracovia jest świetna, osobiście uwielbiam to. c: Trio Ronaldo & Guti & Ramos zawsze mnie śmieszy. Szkoda, że niewiele rozumiem, uh. Jeden z wielu powodów, dla których mam w planach naukę hiszpańskiego. c: A skórki nie mam, bo naszej klasy też nie mam. c: Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 15:33 @shadow_, to był sarkazm. co tam hiszpański, kataloński fajniejszy *_* będę miała na naukę zniżki od FCBP za chwilę wybywam zrobić zakupy w KFC na mecz Anglia - Niemcy ;> Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 16:21 Ustosunkowałam się co do dzisiejszego meczu, oddaję serce Niemcom na 90 minut. + O, Klose strzelił gola, miło. c: Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 16:34 Anglicy sami sobie wkopali te dwa gole. I tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 16:47 Prawda. + Piękne wytrącenie piłki Gerrarda niewiemkomu w ok. 40 minucie, a ten gol Lamparda (o ile dobrze pamiętam) powinien być uznany. c: Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 17:03 oni tego sędziego powieszą w Anglii i będą mu musieli, tak jak Webbowi, przyznać ochronę, jeżeli ten gol przyczyni się do porażki drużyny Capello Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 17:08 Hihi, na samą myśl tych wyzwisk i nagonki pod adresem Webba się śmieję, współczuję temu sędziemu, łatwego życia nie będzie miał przez najbliższy tydzień. Za każdym razem gdy widzę Bastiana upewniam się, że powinnam kibicować Niemcom, ale potem pokazują Steviego i to mi rozdziera serce, uh. Czysta manipulacja. :< Odpowiedz Link Zgłoś
esme1 Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 14:33 Cristiano "Krystyna" Ronaldo i jego żel do włosów xD. kiedyś go lubiłam, ale teraz zrobił z siebie taką gwiazdkę, że masakra. ;< uwielbiam oglądać mecze Argentyny, tam się przynajmniej coś dzieje. Messi ! ;d;d;d;d;d;;d;d;d;;d;d;d;d;d Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowo . 27.06.10, 16:54 ale ten mecz jest ciekawy.. nawet moja mama ogląda ;d gol dla Anglii powinien być uznany i fajniee ze Podolski szczelił gola. i czekam z niecierpliwością na drugą połowe . Odpowiedz Link Zgłoś
13ohyeah Re: . 27.06.10, 16:59 No faktycznie odstawili z tym drugim golem dla Anglii ^^ U mnie też mama ogląda mecz . xd No i Klose się również przyczynił do wyniku ;PP No i czekamy na drugą połowę Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 17:16 mój internet ma mnie dosyć, więc nie obejrzę sobie tego meczu do końca, a szkoda. www.moribond.blog.onet.pl dobra reklama nie jest zła Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 17:33 Yhym, ja wcale meczu nie oglądam, gdyż mama znów osaczyła telewizor. Gdyby tata był w domu, pewnie by ją jakoś przekonał do oddania pilota, ale sam na sam z nią jestem bezsilna... Chociaż wynik 4:1 mnie zdołował. Liczyłam na Anglię. Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 17:40 też wolałam ich od Niemców, chociaż Anglicy nie zasługiwali na 1/4, bo od początku grali beznadziejnie, ale 4-1 to już cios poniżej pasa Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 17:43 Moim zdaniem jeden z lepszych meczy na tych mistrzostwach, Mueller - klasa, pokazał, co potrafi. Ogólnie jestem dumna, szkoda, że Bastian schodzi. @rei, kiedy nowy rozdział? Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 17:56 kiedy będę miała 113273948217 sł!t komciów. Nie no, joke. Powoli się piszę, ale muszę sobie wyrobić reputację i trochę szacunu na osiedlu zdobyć dla mnie dobrym meczem był wczorajszy Urugwaj - Korea i z fazy grupowej Słowacja - Włochy, bo oglądając je, żyłam w napięciu do ostatniej minuty, a tu po trzecim golu dla Niemców, z Anglików zeszło powietrze Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 18:00 Hihihi, rozumiem, wiem, jak to jest. Też miałam zamiar zacząć nowe opowiadanie, tak na wakacje, ale nie mam weny na fabułę. Słowacja - Włochy rzeczywiście był piękny, siedziałam jak na szpilkach. W tym meczu przed chwilą strasznie podobała mi się pierwsza połowa, druga to była raczej zabawa Niemców, konkretniej Mullera. c: Odpowiedz Link Zgłoś
ridiculous Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 18:07 Moja Anglia :c Ten drugi gol powinien być bezdyskusyjnie uznany. Ten sędzia nie będzie miał w najbliższym czasie łatwo. I dobrze. Czemu aż 4:1? Przecież tak ładnie im szło! Po trzecim golu Niemców wyszłam z domu. Nie chciałam oglądać tej porażki. Ale dzisiaj wygra Argentyna, która później dokopie Niemcom. To jedyne co mnie pociesza. Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 18:13 Moim zdaniem nie szło im ładnie, a zwłaszcza w drugiej połowie (całkowite zagubienie), Niemcy byli dziś zdecydowanie lepsi, dobre podania i rozeznanie na boisku, a Anglia.. hm. Często gubili piłkę. Ja za to cieszyłam się jak szalona z każdym golem, chyba jestem jedyną osobą, która kibicuje Niemcom. c: Ale ta bramka Lamparda powinna zostać uznana, bezdyskusyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
roxanne a co by to dało gdyby uznali? 27.06.10, 18:15 byłoby 4:2. Odpadli i tyle. Włosi i Francuzi też wrócili do domu. Anglicy byli za wolni. Ja się tam nie martwię Odpowiedz Link Zgłoś
maddie2909 Re: a co by to dało gdyby uznali? 27.06.10, 18:20 zgadzam sie z roxanne niemcy byli lepsi i ciesze sie że wygrali nie lubie anglików Odpowiedz Link Zgłoś
13ohyeah Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 18:35 Wieczorem również liczę na Argentynę Byłam za Niemcami ;d Ale mimo wszystko głupio sędzia zrobił nie uznając drugiej bramki Anglii . No i gratulacje dla Muellera, co jak co, ale strzelił 2 gole w zaledwie 3 min ;d Btw - Zauważyłyście, że Niemcy cały czas tą samą taktyką zdobywali bramki Odpowiedz Link Zgłoś
ridiculous @reigai 27.06.10, 18:52 Kocham Twój blog! Właśnie dorwałam linka i przeczytałam od razu 2 rozdziały. Masz talent, na prawdę. Miło się czyta o Pique c: Ja chcę kolejny rozdział! c: Napisz tutaj jak będzie, dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
reigai @rid, @zuaona 27.06.10, 20:04 arigato <3 jasne, że napiszę, ale musicie sobie dać na wstrzymanie, bo niezbyt będę miała czas cokolwiek pisać w wakacje (paradoks, prawda?) @zuaona, pisz coś! *_* mogę ci nawet szablon wyrzeźbić, jak uporam się z moim nowym Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 20:21 @reigai, Hihihi, miło by było. Niby mam fotoszopa, dobre akcje ale cuda mi nie wychodzą. c: Ostatnio brakuje mi weny, bardzobardzo, chyba, że ktoś mi coś narzuci, a i wtedy mam problem. Może ta piłkarska gorączka mnie natchnie w Chorwacji. Mam dylemat czy ustawić avatar z Gerrardem, Casillasem czy Pique, huh? Miło, bardzo, nie będę oglądać meczu Argentyna - Meksyk, będę musiała się zadowolić aktualizacjami na żywo FIFY i waszym sprawozdaniem. c: Lolz, fanki Hiszpanii na paru forach mi ich obrzydzają, chyba muszę przestać czytać ich ociekające podnieceniem wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 20:28 OCH, CZY CESC NIE MA SEKSOWNEGO ZAROSTU? CZY TYŁEK CASILLASA NIE JEST PERFEKCYJNY? *orgazm* *orgazm* ustaw sobie Ikera, chłopiec ma chyba traumę po codziennym kontakcie z Żelkiem, tak samo jak ja ją mam po zobaczeniu, że Luis Suarez ma konta fikcyjne na naszej klasie, brr. pisz, pisz :3 moje opowiadanie będzie ociekało dramaturgią, hihih :3 Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 20:39 hahaha, czy mi się wydaję, czy Meksyk ich ciśnie, a Romero myśli, że jest na wakacjach? Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 20:57 gol ze spalonego, ale JAKI ŁADNY <3 strzelał Tevez, podawał Messi. O mało sędziowie go nie cofnęli, ale jednak jest 1:0 Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 21:03 Huh, niech oni przestaną oglądać tą debatę, ja chcę to zobaczyć. :c *cries* Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 21:04 Aktualizator FIFY mówi, że jest kolejny gol dla Argentyny, pięknie. <3 Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 21:01 MMMMMM, CZY TORRES NIE JEST CUDOWNY? POCZUŁAM SIĘ DOTKNIĘTA, GDY BYŁ SFAULOWANY! (lolz, kobieto, taka gra) CZY OCZY PIQUE NIE SĄ PIĘKNE? (no okej, ja też twierdzę, że są, ale nie jaram się tym na każdym kroku) MARTINEZ, JAKIE CIACHO! PUYOL MA FANTASTYCZNĄ KLATĘ! PATRICIA GONZALEZ NIE ZASŁUGUJE NA DAVIDA! KOCHAM ICH, SĄ TACY PIĘKNI! Moje uwielbienie się przy nich chowa, hihihi. Cieszę się, że taka nie jestem i zachowuję rozsądek, nie podkreślam w każdym poście, że są cudowni, powinni wygrać bo nie ma lepszych a to, że nie mają żółtych kartek to świadectwo tego, że dobrze grają (spotkałam się z taką opinią). Każdy by miał. Mam nadzieję, że nie w końcu stamtąd odejdzie, boję się, że stanie się z nim to samo co z Ramosem. Fikcyjne konta na nk mają już wszyscy sportowcy/gwiazdy/gwiazdeczki/inne znane osoby, to jeden z wielu powodów, dla których usunęłam tam konto, facebook mi wystarczy. Mam już pomysł, nie spodziewałam się, że przyjdzie do mnie tak szybko. Muszę tylko wybrać pomiędzy Barcą a Liverpoolem. c: Weź mi nie mów, bo ja na prawdę nie mogę się doczekać tego następnego rozdziału. :3 Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 21:13 Liverpool byłby ciekawy, ale jak mi zbesztasz Aggera i Kuyta, to spiorę ci tyłek Barcelona, to moja pierwsza klubowa miłość, więc lubię czytać (dobre) opowiadania o FCB (; dobra, dobra, nie bić. Już się zabieram do pisania trzeciego rozdziału. Ramos się stoczył. A Guti znalazł chyba z CRonem wspólny język Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 21:27 Mam jeszcze większy dylemat, bo i Liverpool, i Barcelona mają kadrę żeńską. ;__; Co do Gutiego, już dawno odniosłam takie wrażenie. Obawiam się też o Kakę, wydaje mi się, że też się ostatnio zmienił. c: + Jedyna refleksja po meczu Anglia - Niemcy na pewnym forum: "Omg, Beckham jest taki słodki. <3 Powinni zdjąć Rooneya i dać Davida na boisko!" ._________. Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: cesc this out # World Cup offtop 27.06.10, 21:34 hahahahahha, no bez jaj. Laska się chyba na Alasce z pingwinkami chowała przez ostatnie pół roku. ja się w kadry żeńskie nie babram, bo tam grają najgorsze babochłopy (bo jak inaczej wytłumaczyć, że żaden piłkarz się z nimi nie umawia?), a na dodatek po ryjach się leją gorzej niż faceci NAJLEPSZY moment meczu, haha. Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowo ;) 27.06.10, 18:16 jeden z najciekawszych meczów na mundialu. Zgadzam się , sędzia nie bd miał łatewego zycia , bo było wyraznie widać ze piłka przeszła linie bramki . Fajnie, ze Niemcy przeszli , ale troche szkoda Anglików , bo zawsze dobrze grali , a teraz na MŚ troche sie wszystko posypałoo ... Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: ;) 27.06.10, 19:14 Nigdy nie żywiłam do Niemiec zbytniej sympatii, dlatego chciałam, aby Anglii się udało, no ale wybacz... Jak się dupy nie chce ruszyć, to do widzenia i tyle... Skoro mecz był ciekawy, to liczę na jakieś powtórki. Odpowiedz Link Zgłoś
katsuumi_17 Niemcy - Anglia 27.06.10, 21:00 Byłam w Międzyzdrojach w trakcie tego meczu i oglądałam go razem z wielooooma kibicami przy piwie w "pubie na powietrzu". Kto wie czy gdyby sędzia uznał tą bramkę dla Anglii, mecz nie potoczyłby się inaczej. W ogóle- dziś jest dzień błędów sędziowskich, to fakt. I ten spalony sprzed momentu i ta oczywista bramka Anglików to porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowo Re: Niemcy - Anglia 27.06.10, 21:49 czy mi sie wydaje , czy w kazdym meczu sędzia popełnia jakiś błąd ? to nie jest normalne. , a tak wogolee odeszłam od telewizora i jest 3:0 ehh .. znowu nie widziałam - norma ;d co odejde od telewizora ktos strzela bramke . Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: Niemcy - Anglia 27.06.10, 21:55 Argentyna bez niespodzianek. Macie już swoje wizje co do finału? Kogo obstawiacie? Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: Niemcy - Anglia 27.06.10, 22:25 chciałabym, żeby znalazły się w nim reprezentacje Urugwaju i Argentyny, ale to tylko pobożne życzenia, bo zapewne skończy się na Brazylii i Hiszpanii Odpowiedz Link Zgłoś
kreatyvna ! 27.06.10, 23:10 Hah dopiero teraz znalazłam ten offtop... Oglądałam każdy mecz tych MŚ (nawet kosztem zerwania się z lekcji) i szczerze powiem, że najbardziej z faz grupowych podobał mi się mecz Kamerun-Dania. Oczywiście wspaniały Bendtner, który jest jednym z moich ulubionych pilkarzy troszkę mnie zawiódł ale byl to chyba najbardziej emocjonujący mecz w "pierwszej części" MŚ. Szkoda tylko, że Dania już nie zagra. Oczywiście wczoraj i dzisiaj emocje wielkie. Szał ciał po wygranej Ghany, która dzięki Gyanowi wywaliła USA z rywalizacji (na co bardzo liczylam). Myslę, że mecz Ghana-Urugwaj skonczy się pomyślnie dla Ghany A dzisiaj-co to było! Czy sędziowie nie widzą, co się dzieje na boisku? Moim zdaniem w golu dla Anglii zawalił sędzia boczny, który MUSIAŁ widzieć tego gola... W końcu był równolegle do bramki... A co do spalonego w wieczornym spotkaniu to "sędziowska ślepota nie zna granic". Już lepiej ktoraś z kotkowiczek poprowadziła te spotkania.... Osobiście liczę na dobrą grę Holandii w najblizszym spotkaniu ze Słowacją. Cieszę się, że Anglia i USA odpadły, nie zasługiwały na zwycięstwo. Argentyna daje radę, zobaczymy co dalej. Brazylia coś niemrawo ostatnio, wątpię, żeby znaleźli się w finale. Hiszpania z Torresem (btw. w tych włosach wygląda okropnie ) ma szansę, zależy na kogo trafi w ćwierćfinałach. Jednak moje serce bije dla Ghany, która mimo tego, że nikt nie dawał jej szans na wejście do 1/4 jednak potrafiła zawziąć się i utrzeć nosa niedowiarkom. Aaa i liczę na karniaki w którymś spotkaniu ;D P.S.: Sorki, że się tak rozpisałam, możecie nie czytać tego, nie obrażę się xD Pierwszy raz piszę więc chciałam się wszystkim podzielić bo nikt, kogo znam nie interesuje się piłką nożną... Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: ! 27.06.10, 23:24 Ghana gra cienko przez cały Mundial i nie było to dla mnie wielkim szokiem, że wyeliminowała wczoraj USA. Poza tym Boateng to pajac jakich mało, a na dodatek zachowuje się jak samiec alfa z napakowanym ego. Jeżeli Gyan się w najbliższym meczu zrówna golami z Pipitą, to dojdę do wniosku, że ten świat jest niesprawiedliwy. Czarne Gwiazdy nie powinny dać sobie rady z Urugwajem, bo ghańscy napastnicy mieli problemy z oddaniem czystego strzału na bramkę mając przed sobą amerykańskich obrońców, którzy potykali się notorycznie o własne nogi, a Urusi to nie są chłopcy do bicia. Duet Suarez - Forlan nie raz na tych MŚ udowadniał swoją klasę, a kogo ma Ghana? Etatowego strzelca rzutów karnych i rozwaloną przez żółte kartki wyjściową jedenastkę? Liczę po cichu, że Portugalia zdoła wyeliminować Hiszpanów. Nie mogli sobie dać rady z WKS, ale był to baardzo wyrównany mecz, bo obie drużyny postawiły sobie za cel nie przegrać tego spotkania, więc chyba się poświęcę i obejrzę cały mecz bez krzywienia się na widok Ronaldo. Odpowiedz Link Zgłoś
kreatyvna Re: ! 27.06.10, 23:59 Urugwaj na samym Suarezie i Forlanie daleko nie zajedzie. Znając nieprzewidywalność MŚ Urugwajczycy nieźle zmordują z Ghaną. Wbrew słowom, że " Boateng to pajac jakich mało" to właśnie na niego stawia selekcjoner Ghany i jak na razie całkiem nieźle się spisał w meczu z USA. To że ma napakowane ego nie wpływa na jego grę. A ghanijscy napastnicy pokazali wczoraj, ze jednak potrafią celnie strzelać do bramki be karnych. W takich meczach liczy się też wytrzymałość. A ledwie zipiący pod koniec meczu obrońcy to niezbyt dobra perspektywa dla Urugwaju. Nawet jeśli wygrają z Ghaną to z pewnością polegną w półfinale, niestety nie ten poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Re: ! 28.06.10, 00:06 Huh, powiem tak: Myślę, że Urugwaj wygra z Ghaną, ale później (z Brazylią najprawdopodobniej) nie ma szans. Znaczna część ich najlepszych strzelców zakończyła karierę przed początkiem XXI wieku, ale wierzę w nich mimo wszystko. c: Odpowiedz Link Zgłoś
reigai Re: ! 28.06.10, 00:28 Urugwaj nie pokazywał się z najlepszej strony przed jakieś 30 minut meczu, ale po stracie bramki pozbierał się i w piętnaście (!) minut strzelił gola. Nie twierdzę, że tylko Forlan i Suarez trzymają w kupię zespół Tabareza, a w sobotę wielu innych piłkarzy udowodniło, że zasługują na wysokie miejsce na tych MŚ. Ghana mi się nie podoba od fazy grupowej, z pewną przyjemnością oglądałam tylko ich mecz z Australią, ale bardziej walory estetyczne gry tej drugiej drużyny były zauważalne, zwłaszcza, że grali w osłabieniu, a i tak Czarne Gwiazdy nie były w stanie im strzelić rozstrzygającego gola. USA to był dla nich idealny przeciwnik, zarówno jeżeli chodzi o taktykę, jak i prestiż, bo nikt tu od początku meczu nie czuł się wygrany. Podczas meczy 1/4 powinno być tak samo, bo Urugwaj jest znany z ogromnego szacunku do rywala nawet, jeżeli jest tak beznadziejny, jak Francja na tych MŚ. Jeżeli Urugwaj w ewentualnej 1/2 finału przegra z Brazylią, to będzie to wina tylko i wyłącznie wynik grania pod presją z tak klasową drużyną. Urusi mogą wygrać, bo po pierwsze, Brazylia wyjdzie na boisko zbyt pewna swojego i Celestes to wykorzystają, a po drugie Canarinhos nie prezentują formy, do jakiej jesteśmy przyzwyczajeni i nie mam pewności, czy to się zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
exam. Re: ! 28.06.10, 09:27 ja jestem jak najbardziej za tym żeby tym brazylijczykom przytrzeć nosa. myślą, że prezentują galaktyczną grę a wcale tak nie jest. nie podoba mi się ich gra i ta cała napinka wokół ich drużyny.i po tym co teraz prezentują nie zasługują na tytuł MŚ. takie jest moje zdanie. a może będzie dziś figiel i brazylia przegra? feta by była ; ] Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Re: ! 28.06.10, 09:58 To prawda, wokół Brazylijczyków powstał mit, że są niepokonani, ale ostatnio są za pewni siebie i każda drużyna, jeśli ma grę na wysokim poziomie, może to wykorzystać. Mimo wszystko - nie sądzę, żeby Chile to się udało, choć są szybcy, co działa na ich korzyść.. Kanarki chyba mają lepiej dopracowane ruchy, lepiej je kończą. Z drugiej strony jest ten remis z Portugalią.. >.< A mój stosunek do Ghany był obojętny od początku, moje dopingujące ich krzyki w meczu z Amerykanami były spowodowane tym, że nie byłam chętna, żeby zobaczyć jak USA wygrywa. Urugwaj jest lepszy i to o wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
maddie2909 Re: ! 28.06.10, 12:41 ale ten wczorajszy mecz Argentyny i Meksyku był nudny w polowie przestalam oglądać nic ciekawego sie nie dzialo mam nadzieje że dzisiaj w meczu Chile-Brazylia bedzie ciekawiej no bo w końcu wraca Kaka Odpowiedz Link Zgłoś