Dodaj do ulubionych

Big love, w wieku 13 lat...

• natka11971 Re: Big love, w wieku 13 lat... 31.05.10, 19:01
      ja mam 13 lat ale według mnie to jest głupota...u mnie wiele dziewczyn w klasie ma
      chłopaka ale ja sie jakoś nie śpiesze.....moja koleżanka miała chłopaka w tym samym
      wieku co ja i ich miłość skończyła się po 3 miesiącach....
    • malinka.. Nie zgadzam sie z tobą, ponieważ.. 31.05.10, 19:58
      .. moja kuzynka zaczeła chodzic z chłopakiem w 5 klasie podstawówki, on chodził do 6.
      Kochali sie i mówili, że to miłość do końca życia.
      Wszyscy gadali to co ty napisałaś własnie tu. " to nie prawdziwa miłość " " w tym wieku nie ma prawdziwej miłości " itp.
      Oni zaprzeczali, że jest i trafiła sie własnie im.
      Wydawało sie to śmieszne, ale w tym roku biora ślub.
      Ona ma 22 lata a on 23 od tamtej pory są nierozłączni.

to nie jest jedyna taka historia.
      Moi rodzice tez mieli coś podobnego, dlatego śmieszą mnie wypowiedzi typu "nie ma miłości w tak młodym wieku " itp.

• nikawika Re: Big love, w wieku 13 lat... 31.05.10, 22:23
      miałam chłopaków . starszych , jednen był starszy o 2 lata drugi o nie całe 4 ....
      a ja sama mam 12 , prawie 13 lat . oni byli okej ... był przytulanki itp .... było fajnie .... tylko
      ja chba nie pasowałam . ;/
    • kasix_14 Re: Big love, w wieku 13 lat... 31.05.10, 22:27
      Mam 16 lat i nie miałam nigdy jeszcze chłopaka. I się cieszę. Nie mam zamiaru
      chodzić z kimś tylko na pokaz. Wolę poczekać na kogoś kto będzie również darzył
      mnie uczuciem.
    • elen Re: Big love, w wieku 13 lat... 31.05.10, 22:42
      niezwykle rzadko zdarzają się przypadki, gdy faktycznie coś poważnego jest na
      rzeczy w tych całych zakochaniach. podoba mi się wielu chłopaków i do tego się
      przyznam. cieszę nimi tylko swoje oko, bo co innego mam z nimi robić? owszem,
      jest jeden z którym chciałabym być bliżej niż jestem teraz, wiem jednak, że nie
      mam pewności czy on też tego chce. wszystko co robi jest dla mnie czymś
      ciekawym, on jest dla mnie takim ciekawym elementem mojego codziennego życia i
      niech tak pozostanie. nie jestem, nie będę nachalna. co ma być, to będzie, nie
      oczekuję za wiele. ale dlaczego jeśli pojawi się jakaś szansa, mam z niej nie
      skorzystać, bo mam te naście lat?
      • chrupek Big love, w wieku 13 lat... 01.06.10, 09:19
        Malina, czy jak cię tam nazwało.

Są przypadki w których nastoletnia miłość idzie na całość. Nie napisałam takiego
        przypadku, bo to rzadkość...
        • roxy11 Re: Big love, w wieku 13 lat... 01.06.10, 11:59
          a ja mam ochotę się zerzygać,
          widząc wasze marne próby wywyższania się i udawania dorosłych.

może nie wszędzie są twoje przykładowe Karoliny, a nastolatki nie szpanują
          chłopakami.
          • alisou tak i nie. 01.06.10, 12:25
            "związki" w takim wieku to swego rodzaju dziecinada. to nie ma jak przetrwać do okresu
            dojrzałości. owszem, osobiście nie mam nic do par w młodym wieku. to miłe uczucie mieć
            kogoś u boku. może chłopcy rzeczywiście nie wiedzą, co to miłość, ale dla dziewczyn to wielka
            sprawa. ale owszem wkurzające jest mówienie, że to na pewno będzie wieczne i takie tam. po
            prostu uznajmy to za bliższą przyjaźń i tyle.
    • monikajb Re: Big love, w wieku 13 lat... 01.06.10, 18:06
      Też mnie to irytuje ;|
      I dokładnie jak ty chrupku, wolę poczekać do 16-18 lat niż wchodzić w zbyt
      krótkotrwałe i dziecinne związki ;]
    • ann.xxx Re: Big love, w wieku 13 lat... 01.06.10, 18:11
      ja mam 15 lat , a on ma 17 . jestesmy juz ze soba troche ale to nie jest na
      zasadzie ze mowimy sobie caly czas ze nigdy ze soba nie zerwiemy , bedziemy ze
      soba do konca itp. bo takie cos nie ma sensu . poprostu sie kochamy i wiemy jak
      bedzie smile ale to nie jest zwiazek na pokaz ! smile
    • alexa10 Re: Big love, w wieku 13 lat... 01.06.10, 18:20
      zgadzam sie! np. moja koleżanka miała już chyba 5 albo 6 chłopkaków! a chodzi do 1 gim!
      żal..nawet z jednym była bo sie założyła z koleżanką, a on sie z bratem założył, a ostatni
      jej chłopak to był z teraźniejszej klasy bo chodził z nami taki P. który siedzi w 1 lasie pare
      juz lat, był w poprawczaku i dostał iles tam w zawieszeniu i on poprosił o chodzenie ją(B-
      moją kolezanke)i sie zgodziła, a jak sie zapytała moja siora jej czemu nim chodzi to
      odpowiedziała: "bo jest fajny"..żaal..to żadna miłosc...(chodzili ze sobą 3 tygodnie)
      PS: ten chłopak chodził z połową szkoły..żal (ale tylko z największymi idiotkami) a z jedną
      chodził 3 albo 4... dni!!! żaaal
      • sysiek4444 Re: Big love, w wieku 13 lat... 01.06.10, 18:32
        Kosiam cię . ;d
        I się zgadzam z tobą.
        Ostatnio zauważyłam że 15 latek trzymał się za rękę z 13 latką.
        myślałam że wybuchnę śmiechem , ale się powstrzymałam.
        • twilight_6 zgadzam się to głupota! 02.06.10, 20:05
          ja nie mam chłopaka i jak narazie nie chcę go mieć.
          wolę poczekać.
    • kardolina Re: Big love, w wieku 13 lat... 01.06.10, 18:30
      bawią mnie te wszystkie dziewczyny, które myślą, że w tym wieku są zakochane -,-
      a to imię Karolina mnie prześladuje -,-
    • rockville. Re: Big love, w wieku 13 lat... 01.06.10, 18:32
      Nie wierzę w to. Sądzę, że w takim wieku jest to zauroczenie. Choć przyznam, że
      wyjątki się zdarzają. Myślę, że 11-14, chcą być dorosłe, poprzez 'chodzenie' z
      chłopcami. Niektóre również szpanują przed koleżankami, byle pokazać, że przez
      to są 'fajne'. Nie cierpię wyrażeń typu: ' kocham cię, na zawsze'. Dla mnie to
      idiotyzm.Trzynastolatka mająca przed sobą całe życie mówi chłopcu w podobnym
      wieku, że będą razem na zawsze. A za miesiąc nastąpi koniec ich 'związku' jeżeli
      można by to tak nazwać. Dla mnie miłość, to nie jest przypinanie pinesek na
      naszej-klasie, chodzenie za rączkę i tym podobne sprawy. Niestety, teraz tak
      wygląda 'prawdziwa miłość' wśród współczesnych nastolatek - trzynastolatki itp.
      Tak jak ty mam zamiar poczekać na odpowiednią osobę, ale w odpowiednim czasie.. C;
    • iheartjustinb ta.. 01.06.10, 18:34
      to żałosne. moja koleżanka,ekhm, z klasy, co kilka tygodni ma taką miłość, i
      jest pewna, że to ten jedyny. jeden miał 15 lat, chciał z nią uprawiać seks, a
      ona była tak zakochana, że PRAWIE by to zrobiła. na szczęście on mieszkał na
      drugim końcu miasta i kilka dni później dramatycznie stwierdziła, że ten związek
      nie ma sensu, widzą się tylko raz na tydzień i w ogóle ona jest beznadziejna,
      oh, a teraz się tnie bo życie jest takie do dupy.. dodam, że raczej robi to
      tylko po to by reszta nad nią sikała i wołała "och, ty mój biedny skarbie, co
      ten idiota ci zrobił, nie rób tego dla mnie, dobrze dobrze dobrze? bo ja cię
      loffam i jesteś moją bff" *.*
      ja jeszcze nigdy nie miałam chłopaka na poważnie i gdy to mówię, to się dziwnie
      na mnie patrzą.
      • dulce12_rbd Re: ta.. 01.06.10, 18:42
        Mam 13 lat i jeszcze nigdy się nie zakochałam.
        Tak, było zauroczenie i on ma teraz 16 lat.
        Ja się zauroczyłam, a on na serio zakochał.
        T było smutne, ale później w końcu dojrzał
        do tego, że jeżeli chodzi o mnie to nie jestem
        taka ZAKOCHANA jak on. Więc no skończyło się.
        Tak mogę mieć nie wiem 'sympatie', albo
        bardzo dobrego przyjaciela.

Ale jeżeli chodzi o lizanie i przytulanie
        to poczekam jeszcze z dwa lata.
      • miqusia Re: ta.. 01.06.10, 18:43
        Wejdź do naszej podstawówki, a się przerazisz. Czwartoklasistki i 3 chłopak -
        poważnie.
        Miłość w tym wieku to cholerstwo.
        Mów dalej głupcze, że kochasz po czym zapomnij z tym prostym końcem. O
        miłości.
    • olacja12 Re: Big love, w wieku 13 lat... 01.06.10, 18:37
      Szczerze mówiąc też nie wierze w PRAWDZIWĄ miłość w wieku 13-15 chociaż mam
      znajomą która była z chłopakiem od 6 klasy podstawówki i teraz ma 23 lata wzieli ślu i ona
      jest w ciąży ...
    • olcia2296 Moze i tak ale... 01.06.10, 18:42
      Ja mam 14 kończe I klase gimnazjum. Napisał do mnie chlopak z klasy 3 on niestety juz
      konczysad Bardzo sie polubilsimy lecz nie jestesmy parą. On jest dojrzały, słodki i cudowny.
      Nie pisze do mnie i nie gada jak do zwyklej dziewczyny he rumieni sie i wogole;* Jest mi
      bardzo przykro z tego powodu ze on juz odchodzi i ze beda wakacje bo mieszkamy od
      siebie trochee dalekosad Bede za nim bardzo tesknic... Nie wiem czy to miłośc ale napewno
      uczucie...serce ale zgadzam się z toba
    • diefin Racja 01.06.10, 18:43
    • buntowniczkaxd boże. 01.06.10, 18:57

żal mi takich ludzi.. wkurza mnie że każdy myśli że miłość jest tylko wtedy jak jest się dorosłym żal.pl !
      zakochać na poważnie się można w każdym wieku , każdy dojrzewa po swojemu nie jest np napisane że okres się dostaje tylko w wieku 18 lat. czy coś no nie !?
      ja mam 13 lat i mam chłopaka, i jest bardzo good . spotykamy się dogadujemy całujemy itd.. jest fajnie ja nie chce go starcić a on mnie . ogólnie jest dużo powodów żeby to udowodnić ale nie chce mi się pisać i tak mnie każdy zbeszta że WYRAZIŁAM SWOJE ZDANIE -,-
    • vasine miau :D 01.06.10, 19:01
      kociaki moje drogie,
      to nie tak, że miłość w takim wieku nie istnieje, oczywiście dziewczyny
      dojrzewają nieco szybciej i.. hm, szybciej są gotowe na taką prawdziwą miłość,
      itd., ale są chłopcy, którzy również są na to gotowi, dajmy im szansę. myślę, że
      troszkę przesadzacie. no i oczywiście - być może przesadą jest mówienie w takim
      wieku, że to ten jedyny/jedyna, że na całe życie, bo życie jest
      nieprzewidywalne. no ale jeśli pomiędzy dziewczyną, a chłopakiem coś zaistnieje,
      coś prawdziwego, przetrwa długo czy dłużej. dajmy szansę tym młodszym
      nastolatkom, które naprawdę kochają! wink
    • busia11 Big love 01.06.10, 19:03
      Ja mam 14 lat (w lipcu ale też sie liczy) i ja na razie czekam na kogoś kto
      się we mnie zakocha a ja w nim . To jasne że tak potajemnie się podkochuję w
      kimś ale nie tak żeby od razu z nim chodzić i rozpowiadać o tym wszystkim itp.
      To też zależy od ludzi czy się kochają czy też nie . Np.między rodzicami mojej
      koleżanki jest 10 lat różnicy ona miała 19 on 29 i się ożenili i co i jest
      dobrze maja 3 dzieci zdrowych i są "HAPPY" To tak jak by ja i mój brat (między
      nami jest 10 lat różnicy) trochę wydaje mi się to dziwne ale jeżeli się
      kochają to co będziesz im bronić .
      Czasami jest mi trochę smutno bo nie mam się do kogo przytulić, ale też się
      cieszę że nie mam nikogo bo gdybyśmy zerwali ze sobą to był by płacz uncertain Na
      razie nie potrzebuję nikogo .

A jeszcze !!
      Tydzień temu byłam z moją klasą na zielonej szkole i tam zaczęła się "miłość"
      mojej koleżanki i kolegi z klasy . W szkole tulą się do siebie patrzą prosto
      w oczy ale nie wiem czy to tylko na pokaz czy to naprawdę. Ja im tego nie
      zabronię tylko co potem nie będzie płaczu.
    • kusy505 Re: Big love, w wieku 13 lat... 01.06.10, 19:12
      Nie jestem w związku (na szczęście). W mojej szkole chłopaki zachowują się jak
      dzieci, kompletne niedorozwoje -.- Niektórzy wiecznie zostają dziećmi, A i dodam
      jeszcze że chłopcy z mojej klasy mają po 16 lat. Więc jeżeli czekacie aż facet
      dorośnie do związku, mówię od razu nie róbcie sobie nadziei.
    • honeybunnyx333 Re: Big love, w wieku 13 lat... 01.06.10, 19:26
      i wiesz co, masz rację.
    • merrs Przeczytaj. 01.06.10, 19:34
      przykro mi, ale ja się z Tobą nie zgadzam.
      Moi rodzice poznali się jak mieli mama-13 lat, a tato-15.
      Są razem po dziś. Nie wiem też skąd się wzięło to, że np. masz 17 l. i możesz
      mieć chłopaka, a masz 15 l. i nie możesz. ?! Przecież to zależy od człowieka, bo
      14 letnia laska może być dojrzalsza od 18 letniej, więc co to za przypuszczenia?
      Ja mam chłopaka, którego kocham. I możecie mówić co chcecie, ale ja chyba wiem
      co czuje.
      Kochałam się w nim od 4 kl. , obecnie jestem w 2 gim. i jesteśmy razem już
      prawie 2 lata.
      Być może pójdę w ślady rodziców, a może nie.
      No, a nawet jeżeli wgl. ciebie, mam 15 l. i nie mogę mieć chłopaka, to myślisz
      że za rok, czy dwa, to coś zmieni ? Przeciez możemy dotrwać razem do tego wieku,
      albo się uda , albo nie. Trzeba spróbować. !
      A te wasze teksty, to chyba zazdrość. Oczywiście zgodzę się w kwestii, hot 13
      lofciających swoich chłopaków, dla lansu. Ale nie zgodzę się z tym, że można
      zakochać się w określonym wieku, bo moje drogie, serce nie sługa, to ono wybiera
      czas i miejsce, nie my.
    • kitek14 Re: Big love, w wieku 13 lat... 01.06.10, 20:50
      Dobrze mówisz!!!!

Ja też nie myślałam wogule o chłopakach, zamierzałam poczekac do 16, 18 lat. Ale coś mi
      odbiło i się ''zakochałam'' w pewnym chłopaku. Próbowałam zapomniec ale nie mogę xD
      Może mi przejdzie. Inne dziewczyny to jeszcze lepsze są, one 1 gimnazjum a lecą na
      chłopaków z 3 klasy, oni im dokuczają, jak któraś ma duże (.)(.) to się gapią w to jak w
      obrazek, a one jeszcze większe dekolty zakładają i myślą że to big love. A potem jak
      niechcianego bachorą będą miały to się nauczą wink
      • duuumi Re: Big love, w wieku 13 lat... 01.06.10, 20:55
        Tak, zgodze się z Tobą. Najlepsze są laski, które pytają się chłopaka o
        chodzenie przez gg, pochodzą z Nim z 3 dni i na gg również zerwą. Po prostu
        pozazdrościć inteligencji, taaak. ; )
        Jestem w szóstej klasie, ew. chłopacy mogą mi sie podobać, ale o jakiejś miłości
        mowy nie ma. ;d
        • olanax3 Re: Big love, w wieku 13 lat... 01.06.10, 21:07
          Chrupek jestem z tobą.piwopiwo
    • seluniek Re: Big love, w wieku 13 lat... 02.06.10, 12:58
      Można mieć chłopaka w wieku 13 lat,ale nie taka wielka miłość odrazu bo to nie wyjdzie w
      tym wieku,wiec właściwie po co robić sobie wogóle nadzieje.

Zgadzam się z tb .
      • durex_ kochanie a wiesz że wątki były? 02.06.10, 13:15
        jestem z nim od niedawna. mam 15 lat. zauroczyłam się i tyle. nie twierdze że to
        miłość może za 2-3 lata tak ale...
    • trooskaweczka There! 02.06.10, 13:13
      Nie mam narazie chłopaka...Mam jednak pewnego typka "na oku" wink
      Też uważam, że wszelkie miłości w wieku 12/13 lat są zwykłą dziecinadą. Owszem, zdażają
      się osoby bardzo dojrzałe jak na swój wiek, ale to niestety żadkość. Warto poczekać do
      16/18 lat...przynajmniej...
      Chociaż i w tym wieku, zdarzają się osoby niedojrzałe. Takie, które po prostu, chcą się
      swoim "chodzeniem" pochawalić. Osobiście, to ja takiego czegoś nie rozumiem.
      Jeżeli "chodzić" z chłopakiem, to jedynie z miłości. Takie jest moje zdanie na ten temat...
      kiss
    • antay Re: Big love, w wieku 13 lat... 02.06.10, 13:14
      "Miłość jest uczuciem, które żyje w sercach. Miłość można porównać do czasu... -
      czas od zawsze był, jest i chociaż ciągle upływa, to nigdy go nie zabraknie, a
      mimo tego, zawsze chcielibyśmy mieć go więcej. Miłość można też porównać do
      gruszki... - każdy wie co to jest gruszka i każdy przynajmniej raz w życiu
      widział, dotknął i zjadł gruszkę... - ale czy ktokolwiek potrafi opisać jej
      kształt, albo smak? Miłość jest czymś, czego każdy doświadcza, choć niektórzy
      tego nie dostrzegają, nie doceniają, nie potrafią odwzajemnić."

• breakout Re: Big love, w wieku 13 lat... 02.06.10, 19:41
      miłość właśnie w takim wieku jest głupia , dzieci niezdawają sobie sprawy z
      pojęcia ' miłość '.
      w szkole mam koleżankę , która ma 13 lat (jest w 6kl.+ ja też jestem w 6) ona
      miała chyba już 10 chłopaków i chyba z każdym się całowała. i o każdym mówiła ,
      że to ten jedyny. dla m,nie to chore jest.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka