massieblair 14.06.10, 00:54 Mam pytania na temat skutera: -czy na skuter są jakieś inne przepisy? -od ilu lat można jeżdzić na skuterze w mieście? -jakie dokumenty trzeba mieć? Będę wdzięczna za jekkiekolwiek informacje na temat skuteru. Oczywiście nie chodzi o praktykę... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paulla1872 Re: Skuter 14.06.10, 14:08 od 15 lub 16 lat ; trzeba mieć kartę moto-rowerową taką zazwyczaj robi się pod koniec 3 gimnazjum Odpowiedz Link Zgłoś
squash look. 14.06.10, 15:09 W pierwszej gimnazjum można wyrobić sobie kartę motorowerową. Wcześniej musisz napisać egzamin z przepisów. Jeśli zaliczysz, jedziesz do ośrodka, gdzie zdajesz praktykę. Na karcie rowerowej (zakładam, że ją masz) dostajesz kolejną pieczątkę i możesz legalnie jeździć. Tak więc: - na skuterze obowiązują przepisy ruchu drogowego, nie żadne inne; - od 13 lat; - kartę motorowerową; Odpowiedz Link Zgłoś
massieblair Re: look. 14.06.10, 18:52 Ok, spoko dzięki squash! Nie bd musiała aż tak długo czekać. Co do karty rowerowej to zgubiłam,ale zgłosiłam to do dyry i wyrabiają mi nową. Akurat trafiłam na zdawanie klas czwartych(oczywiście nie bd zdawać po raz kolejny, tylko oni mi powiedzieli,że mają wszystko zapisane i tylko mi wyrobią i hop siup... Odpowiedz Link Zgłoś
bronex szuter 14.06.10, 18:39 Obowiązkowo musisz mieć licencje technika traktorzysty i obywatelstwo Pakistanu aby poruszać się w terenie zabudowanym. Przepis na skuter: mąka, jajka, żelatyna, olej napędowy, 500ml wody i 1kg masła. Wszystko wrzucić do wora i wypieprzyć do rzeki. Wyciągnąć po 4h i skuter gotowy. Odpowiedz Link Zgłoś
fantabuu Re: szuter 14.06.10, 19:05 0d 13 lat . mósisz mieć karte motorowerową . xd Odpowiedz Link Zgłoś