lalula005 Teraz jest moda i era wampirów. 08.07.10, 10:06 W księgarniach, co drugi regał o wampirach. Zmierzch to bardzo fajna książka, ale zniszczono jego 'magię' tym rozgłosem. Harry'ego zaczęłam czytac z braku pomysłów dosyć dawno temu. Nadal kocham tą sagę i czytam ciągle od nowa wszystkie części. Odpowiedz Link Zgłoś
charlotte__ Re: Teraz jest moda i era wampirów. 08.07.10, 11:22 Nigdy nie zapomnę Harrego Pottera. Żałuję, że zaślepieni fani Zmierzchu nie mogą poczuć klimatu tej książki, ale jak widać nie są tego warci. Zmierzch nigdy nie przebije HP, HP to dzieło a Zmierzch to po prostu zwykła książka. Książka Rowling była znana przed premierą filmu, a Zmierzch zaczął być popularny dopiero gdy nagrano ekranizację. Tak czy tak Harry Potter zasługuje na większe uwielbienie niż Saga Zmierzch. PS. Zmierzch za kilka lat zostanie zapomniany. Odpowiedz Link Zgłoś
drummie_ Potter 4ever! 08.07.10, 12:32 fakt, można odnieść wrażenie, że cała potteromania gdzieś się ulotniła, ale wiesz, wcale tak nie jest. w internecie wciąż jest masa fansite'ów, forów i blogów na jego temat, a wyszukiwarki grafiki pękają od fanartów z hp. ja tam chyba nigdy nie przestanę lubić Harry'ego, ta książka częściowo odmieniła moje życie. kij z tym, że teraz nastała coolaśna moda na słit opowiastki o true love dla zakompleksionych nastolatek typu zmierzch czy pamiętniki wampirów, Potter zawsze będzie od nich lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś